Puolivälieräsarja Kärpät - Jokerit

  • 26 878
  • 242

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
BA:n seuraa heitä parit

Glen Metropolit - Jari Viuhkola
Veikkaajan kirjoittaessa Glenistä jutun "SM-Liigan paras sentteri", niin saman viikkoisessa Kärpät-Jokerit pelissä Viuhkola nollasi Metropoliitan täysin. Lisäksi pojilla oli veljellistä mailalla pohkeille hakkaamista pitkin peliä. Tästä on hyvä jatkaa!

Marko Jantunen - Janne Pesonen

Iäkkäämpi kynä vastaan nuorempi kynä. Kumpi pistää komeampia harhautuksia? Kumpi pelaa paremmin oman pään? Kumman maalihanat aukeaa?

Tomek Valtonen - Brad Smyth

Pystyykö kumpikaan hallitsemaan vastustajan maalinedustaa ja tekemään tilaa ketjunsa muille tähdille? Nuoruus vastaan kokemus!

Lisäksi Kärppä-intoilua:

Kuka saa tuta Petr Tenkratin koukun kainalossaan ja luovuttaa läpiajomaalin Tenkille?

Peluuttaako Kake 3:n sentterin ylivoimaa 5 vs 3:ssa ja pelaako Sakke "Saatanan" Palsola yv:ssä ampujan paikkaa p-pisteiden välissä? Palsonhsson rokottaa!

Jatkuuko Lobsterin uskomaton liito ja pisteplakkarin kartutus?

Tekeekö "Missä on J. J." Jokinen läpiajoistaan maaleja paremmalla kuin 5% tarkkuudella?
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Viestin lähetti Kontulan Ottawa
Miten Moskovan kisat liittyvät Jokereihin ja Kärppiin ?

muistamani ottelusarja liittyy ...

Ei mitenkään. Yritin tehdä aikaintervalleja asian tiimoilta eli
1980 ---9v-->1989 karsinnat---15v--->nykypäivä.
 

majuho

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En olisi ikinä uskonut itsestäni seuraavaa.. Mutta tsemppiä Jokereille!! Hoitakaa homma kotiin, ainakin tästä vastustajasta..
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Viestin lähetti Razzle
En olisi ikinä uskonut itsestäni seuraavaa.. Mutta tsemppiä Jokereille!! Hoitakaa homma kotiin, ainakin tästä vastustajasta..

Minä sen sijaan uskon ihan kevyesti että hyppyhaalarit ovat kääntyneet ja Pelaajabudjetille hurrataan Suomen suurimmassa agraariyhteisössäkin.
 

Jantse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vakavissaan

Jokereilla on tähän ottelusarjaan lähdettäessä etulyöntiasema.

1) Kärppien Areena -kammo

Tällä kaudella ei luistin ole parrasvaloissa luistanut, vaikka oma jää oli alkukaudesta jopa pehmeämpi kuin Helsingissä. Kärpillä on kaksi pelaajaa, jotka viihtyvät Areenassa, Tenkrat sekä Machulda. Muiden osalta suunta ei voi olla kuin ylöspäin.

2) Tauon -kirous

Kärpät ei ole koskaan ollut, edes pienen, tauon jälkeen parhaassa iskussaan. Syttyminen peliin pitäisi tapahtua heti lauantai aamuna. Onko ratkaisu perjantain iltatreeneissä? Jokereilla takana jo kaksi todellista play-offs huippuottelua.

3) Voittamisen halu - tahto

Pelaajabudjetti haluaa voittaa. Kärppien jannut ovat saaneet jo kaiken, jos mittarina pidetään helsinkiläisiä. Kärpät on jo kolmatta vuotta Tsadin ykkönen. Asennevamma on paistanut oululaisten läpi jo lähes vuoden. Ratkaisevaa on, kuka haluaa voittaa ja minkä takia.

4) Velho vastaan Juures - Iso pää punoittaa ja toinen änkyttää...

Valmentajaosastolla sekä taktisilla kuvioilla on luultavasti merkitystä ratkaisupeleissä. Tästä tosin ei ole viimeisiltä vuosilta hirveästi näyttöä. Lähdetään siitä, että Kärppien taktiset muutokset sekä pelin uomilleen kääntäminen tapahtuvat yhtä ketterästi ja nopeasti kuin rahtilaivan 180 asteen käännös ilman keulaporttia.

Miten pelataan?

1. ottelu Kärpät vs. Jokerit

Ottelun alku ratkaisee paljon. Jokerit tekee kaksi nopeaa maalia ja vie pelin lopulta niukasti parin maalin turvin.

2. ottelu Jokerit vs. Kärpät

Maanantain hurmoksessa Areenassa 4000 katsojaa nauttii kotijoukkueen selvääkin selvemmästä 2-0 voitosta.

3. ottelu Kärpät vs. Jokerit

Huippuunsa latautunut petolauma pelaa kuin hurmiossa ja saavuttaa 4-5 maalin voiton. Ottelun jälkeen muistetaan mainita pienet asiat.

4. ottelu Jokerit vs. Kärpät

Takinnapit auki ja talkoisiin. Haalariremmi tekee töitä, mutta ei mahda mitään tähtipelaajien nauttiessa kirkkaista valoista. Ottelusarja 3-1 Jokereille.

5. ottelu Kärpät vs. Jokerit

Raksila hiljenee... Raksila vaikenee...

Jotenkin nyt vain on paha fiilis.

Kärppien otteet eivät vakuuttaneet runkosarjan päätöskierroksilla. Pelistä puuttui kaikki hyvän joukkueen elementit. Esityksien suunta on onneksi vain ylöspäin.

Kysymysmerkkejä on aivan liikaa. Kaikki mitä on tehtävissä on jo tehty.

Kolme Pelaajabudjetin viimeistä kotiottelua katsottuani, olen entistä vakuuttuneempi siitä, että ei hyvin mene Helsingissäkään. Joukkueessa on kaksi pelaajaa yli muiden, Metropolit ja Valtonen.

Jortikan kokemus ja joukkueen suurempi voitontahto ratkaisevat sarjan.

Näistä kuvista ja näistä tunnelmista on hyvä lähteä seuraamaan Play-Offseja. Ei ainakaan tule pettymyksiä.
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Re: Vakavissaan

Viestin lähetti Jantse


4. ottelu Jokerit vs. Kärpät

Takinnapit auki ja talkoisiin. Haalariremmi tekee töitä, mutta ei mahda mitään tähtipelaajien nauttiessa kirkkaista valoista. Ottelusarja 3-1 Jokereille.



Näistä kuvista ja näistä tunnelmista on hyvä lähteä seuraamaan Play-Offseja. Ei ainakaan tule pettymyksiä.

Ei mene. Neljällä voitolla mennään puolivälieristä jatkoon. Ja tuolla asenteella lienee paras seurata keilailua, ei tule pettymyksiä. Nykyisin tuntuu olevan muotia dissata omia, ainakin täällä. Toki eihän se tietenkään kiellettyä ole.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Ottelusarjasta

Ei voi kyllä kuin ihmetellä, millä ilveellä jotkut Kärppä-kannattajat saavat Jokereista ennakkosuosikin ja lähtevät veikkaamaan Jokereiden voittoa tässä ottelusarjassa. Kaipa tässä on se menttaliteetti takana, että jos noutaja tulee niin pystyy ainakin sanomaan, että "mä tiesin tän".

Tosiasia on se, että Jokerit ei mun räknäyksen mukaan ole koskaan playoffien historiassa lähtenyt yhteenkään ottelusarjaan yhtä selkeenä altavastaajana kuin tähän. Jos on, niin kertokaa mulle mihin ja milloin.

Eli Kärpät on selkeä ennakkosuosikki ja se siitä. Kärpillä on pelkästään hävittävää ja Jokereilla voitettavaa. Jokerit on täysin uudessa tilanteessa, haastajana...jos Jokerit tästä jatkoon menee, niin se johtuu siitä, ettei pohjoisen pojat kestä ennakkosuosikin viittaa.

Veikkaus: Kärpät jatkaa 4-1 voitoin. Jokerien ainoa voitto tulee toisessa pelissä.
 

Scout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jaahas tästä se sitten alkaa.
Kauden huipentava koitos, jossa ensimmäisenä kantona suuressa tavoitteessa on jokeripakka .

Aika tarkkaan on jo aiemmissa kirjoituksissa arvioitu joukkueiden eroja mutta kannanpa oman korteni kekoon.

Jokerit on ollut viimeaikoina aikatavalla Metropolitin ketjun varassa vaikkakin ilahduttavasti alkaa ratkaisijoita löytyä muualtakin. Tosin ei ole viimeiset ottelut menneet Oululaisillakaan kovin mallikkaasti.

Toivottavasti Bäckström palaa jäälle . Eriasia on sitten se että miten kiekko jää suojiin kuukauden pelaamattomuuden jälkeen. Vastaan asettuu entinen serurakaveri Saipasta .

Maalivahtien taisto mennee Bäckströmille ja kärpille 60/40

Verrataanpa sitten ”ykkösketjuja” Metropolitin vitja on ollut ehdottoman kova tällä kaudella ja se muistuttaa aika paljon kärppien ykköstä. Molemmista löytyy ”likaisen työn tekijä” taitava sentteri ja maaleja takova snaipperi.

Näiden ketjujen takaa löytyy se ratkaiseva tekijä nimittäin kärppien ”kakkos ja kolmos ketjut” ovat aavistuksen verran kovemmat kuin jokereiden vastaavat. Pesonen, Jokinen, Lievers, Machulda näyttävät mistä kana pissii ja ratkaisevat tasaiset ottelut oululaisten eduksi.

Veikkaan ottelusarjan menevän Ouluun voitoin 4-1 .
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
kaizu kirjoittelee asiaa. Nuo näkemykset voin huoletta allekirjoittaa tuollaisenaan ja koska olen käytännössä kaikki pleijarit nähnyt 90-luvun alkupuolelta lähtien voin vahvistaa sen, että Jokerit ei todellakaan ole koskaan tällä ajanjaksolla lähtenyt haastajana matkaan. Nyt lähdetään ja selvästi.

Tämä on siis uusi tilanne Jokereille, mutta varmasti myös faneille. Tässä vuosien saatossa on noussut esille yksi asia, joka minua ärsyttää kaikkein eniten. Se on tuo kaizunkin mainitsema varautuminen oman jengin tappioon etukäteen ja sitä kautta ikään kuin yritys siirtää tappion pelko kokonaan "suosikin" kannettavaksi. Tässä viimeisen 15 vuoden aikana taitaa olla niin, että aina kun Jokerit on voittanut, kyse on ollut "noinhan sen pitikin mennä" tapahtumasta. Vastaavasti jos on pudottu haastajalle, kyse on ollut "sensaatiosta" ja "hengen voitosta materiasta" tms.

Tässä mielessä on hienoa, että Kärpät on noussut suurten joukkoon. Toivottavasti siellä pohjoisessa aletaan pikku hiljaa suhtautumaan asiaan niin, että ihan rehellisesti ja avoimesti odotetaan oman jengin voittoa ja jätetään etukäteen tapahtuva tappioon varautuminen vähemmälle. Tässä suhteessa pisteet menevät jo nyt Hifk:lle ja Tepsille. Jokerit vs. Hifk/Tps peleissä ei liiemmin ole oman jengin aliarviointia näkynyt. Ei sitä tosin kehtaisi edes tehdä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viestin lähetti #43
Minäkin muistan, kun 1980 oli Moskovan Olympialaiset. Ne vasta olikin hienot kisat.

Olivatko? NL vs. DDR ja Maaningalle pari mitalia, joista toisen voittamista todistin paikanpäällä. Hieno Misha- maskotti, joo...

Valmennus-Kokemus- Maalivahtipeli. Näillä ratkeaa tämä sarja.

- Valmennus: Jokerit edellä. Jortikan saavutukset puhukoot puolestaan.
- Kokemus: Kärpät vie kirkkaasti. Kokemusta pleijareista ja finaaleista löytyy.
- Maalivahtipeli: Vaikea sanoa. Kumpikin maalivahti Suomen huippuja parhaimmillaan. Bäckström (mikäli pelaa) on normaalisti ehkä hieman varmempi kuin Häkä, mutta mikä on hänen pelikuntonsa? Bäckströmillä myös kokemusta pleijareista, Häkällä ei.

Fifty-sixty tilanne, jonka ratkaisee maalivahtipelin onnistuminen.
 

SePuree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja Hokki
Kokoonpanoista?

Kärpiltä puuttuu ainoastaan pelituntuma?(!)

Ketjut lienee entisellään, mutta spekuloidaan tämän verran :

Machulda - Lievers - Jokinen (Taitoa)
Pyörälä - Palsola - Pesonen (
Smyth - Viuhkola - Tenkrat
Haataja - Saarenheimo - Juntunen/AA/Silu

+ Uskoisin kahteen yv-nyrkkiin...

Jokerit - ketä vempassa? Valaiskaa minua!
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Re: Kokoonpanoista?

Viestin lähetti SePuree
Kärpiltä puuttuu ainoastaan pelituntuma?(!)
Kärpiltä puuttuu 4 voittoa Jokereista ja nämäkin voitot on otettava 7 ottelun aikana! On se kova paikka poroillekin!
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Re: Re: Kokoonpanoista?

Viestin lähetti Ilmala
Kärpiltä puuttuu 4 voittoa Jokereista ja nämäkin voitot on otettava 7 ottelun aikana! On se kova paikka poroillekin!

Etenkin kun osoitti pedon luonteensa jo runkosarjassa ja hävisi kolme viimeistä peliä kuin akat. Onnittelut Jokereille jo tässä vaiheessa.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Re: Re: Re: Kokoonpanoista?

Viestin lähetti oukka
Etenkin kun osoitti pedon luonteensa jo runkosarjassa ja hävisi kolme viimeistä peliä kuin akat. Onnittelut Jokereille jo tässä vaiheessa.

That´s the spirit !! Uskoisin Kärppien tehneen kaikkien aikojen runkosarjan piste-ennätyksensä. Jokerit taas ei ole sijoittunut runkosarjassa näin huonosti sitten kauden 90-91. Miten näitten astelmien pitäisi olla, että voisit "uskoa omiisi" ?

Rispektit Jokereiden kannattajille, te näytätte uskovan omiinne näissäkin lähtökohdissa...ei ole tässä ketjussa paljoo näkyny selittelyä, että "me hävitään, mut meilt puuttuu se, se ja se...".
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Nonnii. Ensimmäiset ryppyotsat alkavat jo tipahtaa tämän ketjun kyydistä ja se on hyvä merkki se. Lisää kaaaasua poijaat!! Missä Tomek!!
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Nähdäänkö Raksilassa lentävä Lohi, tai jopa lentäviä?

Sillin hajuinen Kärppä, tsaijai! Uskonpa, että kauden päätyttyä Kärpät haisevat vahvasti sillille.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Re: Re: Re: Re: Kokoonpanoista?

Viestin lähetti kaizu
That´s the spirit !! Uskoisin Kärppien tehneen kaikkien aikojen runkosarjan piste-ennätyksensä. Jokerit taas ei ole sijoittunut runkosarjassa näin huonosti sitten kauden 90-91. Miten näitten astelmien pitäisi olla, että voisit "uskoa omiisi" ?

Rispektit Jokereiden kannattajille, te näytätte uskovan omiinne näissäkin lähtökohdissa...ei ole tässä ketjussa paljoo näkyny selittelyä, että "me hävitään, mut meilt puuttuu se, se ja se...".

Missä määrin se runkosarjan piste-ennätys otetaan huomioon näissä peleissä? Ottelut aloitetaan Kärppien 2-0 -johdossa?

Niin juuri. Päivän kunto on se joka ratkaisee, eikä nyt ole odotettavissa kovin kovaa päivän kuntoa oululaisjoukkueelle, ei vaikka minkä värisin lasein katsoisi.

Jokereilla on näemmä paremmat fanitkin. Kyllä me ollaan tosi pahassa jamassa tässä sarjassa nyt.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Black Adder
Nähdäänkö Raksilassa lentävä Lohi, tai jopa lentäviä?

Sillin hajuinen Kärppä, tsaijai! Uskonpa, että kauden päätyttyä Kärpät haisevat vahvasti sillille.
Otitko kaikki ne vihreät napit kerralla ?

Tämä viesti vaatisi ihan pikkiriikkisen selvennystä, muutoin ei näin kaupunkilaisjärjellä ole mitään mahdollisuuksia pysyä mukana.
 

Gepardi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ei Jokereista saa ennakkosuosikkia millään. Mutta mitä väliä, kuka on ennakkosuosikki. Pelit sen jatkoon menijän ratkasee, ei ennakkoastelmat. Valmennuksessa Jokerit on kyllä edellä, mutta muilla alueilla jäädään jälkeen, jos ei selvästi, niin sitten niukasti. Kummankin joukkueen maalivahtien onnistuessa, ei peli tule ratkeamaan heihin. Mutta hyökkäyksessä Kärpät on reilusti edellä, Kärpillä on kolme taitavaa ketjua ja Jokereilla vastaavasti vain oikeastaan yksi, mutta juuri se yksi ketju voikin olla Jokerien mahdollisuus. Vaikea sanoa tästä ottelusarjasta mitään.
Neljättä peliä olen menossa katsomaan Areenalle, toivotaan, että se ratkaisee homman Jokereille (hymiö)
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Re: BA:n seuraa heitä parit

Viestin lähetti Black Adder
Glen Metropolit - Jari Viuhkola
Veikkaajan kirjoittaessa Glenistä jutun "SM-Liigan paras sentteri", niin saman viikkoisessa Kärpät-Jokerit pelissä Viuhkola nollasi Metropoliitan täysin. Lisäksi pojilla oli veljellistä mailalla pohkeille hakkaamista pitkin peliä. Tästä on hyvä jatkaa!

Marko Jantunen - Janne Pesonen

Iäkkäämpi kynä vastaan nuorempi kynä. Kumpi pistää komeampia harhautuksia? Kumpi pelaa paremmin oman pään? Kumman maalihanat aukeaa?

Tomek Valtonen - Brad Smyth

Pystyykö kumpikaan hallitsemaan vastustajan maalinedustaa ja tekemään tilaa ketjunsa muille tähdille? Nuoruus vastaan kokemus!


Näissä kolmessa vertailuparissa Narrit vie selvän 3-0 voiton, sorry vaan BA. Jantusta ja Pesosta ei voi verrata edes samassa lauseessa. Tomek pyyhkii kovuudellaan Smythiä kuin märkää rättiä. Metropolit - Viuhkola ovat tasavertainen pari, mutta itse nostan Metropolitin joukkueelleen tärkeämmäksi pelaajaksi.

Mutta ottelusarja ei ratkea näihin kolmeen vertailupariin vaan mitä todennäköisimmin Kärppien leveämpään materiaaliin. Toisaalta, Jortikka on valmentajana valovuoden Kärppien "nobodya" edellä ja Jortikan peluuttaminen, kokemus ja taktinen osaaminen voi viedä Narrit jatkoon. Veikkaukseni on 4-3 ottelusarja Kärpille.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Täh ?

Viestin lähetti Black Adder
Nähdäänkö Raksilassa lentävä Lohi, tai jopa lentäviä?

Sillin hajuinen Kärppä, tsaijai! Uskonpa, että kauden päätyttyä Kärpät haisevat vahvasti sillille.

Eikös naisten sm ratkaistu Espoossa jo eilen ? Vai mitä ihmeen
' sillin hajua ' sinä meinaat ?
Minä veikkaan , että nimenomaan Jokereiden altavastaajan
' viitta ' ratkaisee . Kärpillä on liian kovat paineet ja niille tulee sköndät byysaan ( paskat housuun ) . Ottelusarja 4 - 2 Jokereille.

Nimimerkki ' Löin erään oululaisen kanssa kännykkäni vetoa '
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Mestaruusbileissä tarjoillaan tuoretta piparia sen verran auliisti, että koko porukka haisee silakalle. Niin minä uskon.

Täältä tähän!
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti hermano
Nonnii. Ensimmäiset ryppyotsat alkavat jo tipahtaa tämän ketjun kyydistä ja se on hyvä merkki se. Lisää kaaaasua poijaat!! Missä Tomek!!
Se on hyvä että teillä poroilla riittää juttua. Mikäköhän yllä olevan kirjoituksen pointti on??

Toivottavasti myös pelaajat ovat siellä "susirajalla" yhtä varmoja voitosta, silloin voidaan saada tiukka sarja. Jokereilla ei ole kuin voitettavaa!
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Tässä vastakkain siis "Oulun Jokerit" ja Helsingin Jokerit ainakin jos katsotaan pelaajabudjetteja / ostopelaajien määrää niin oululaisille käy mainiosti toi jokeri-nimitys, lisäksi vielä yksi herra Saipasta jota on lainailtu rahan kiilto silmissä molempiin seuroihin.
Uskon ja toivon Jortikan takia, että Jokerit jatkaa tästä sarjasta 4-3 voitoin jos käsimaaleja ei tänä vuonna hyväksytä.

Mielenkiintoista seurata kumpi valmentajista aloittaa sen vastustajan pelityylistä itkemisen ensin, veikkaisin Heikkilän Kakea.

Sinänsä on sääli, että Kärpät menettää tippumisen myötä mahdollisuuden mestaruuteen lähivuosina kun tietää kuka on Kaken seuraaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös