Puolivälieräsarja HIFK - Ilves

  • 14 743
  • 111

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Jos ajatellaan puolustusta niin uskon että sillä tulee olemaan paljon merkitystä että Hifkissä on kolmella pakilla suhteellisen paljon Nhl kokemusta.Kavereilta löytyy paljon sellaista tilannekovuutta mitä playofseissa tarvitaan.
Jo runkosarjassa nähtiin että huolimatta siitä että Ilveksessä on muutamia fyysisiä pelaajia niin Hifk on joukkueena paljon fyysisempi kun ajatellaan peliä vastustaja päässä,oman pään putsaamista yms.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
HN

Ei Ilveksestä löydy myöskään yhtään Jeren tyyppistä pakkia joka taklaa kovaa jopa ylikovaa ja myös taitaa kaiken muun mitä hyvältä pakilta tarvitaan.
Ifk:n pakisto on myös selvästi kokeneempi kuin Ilveksen.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Re: HN

Viestin lähetti mixu
Ei Ilveksestä löydy myöskään yhtään Jeren tyyppistä pakkia joka taklaa kovaa jopa ylikovaa ja myös taitaa kaiken muun mitä hyvältä pakilta tarvitaan.
Ifk:n pakisto on myös selvästi kokeneempi kuin Ilveksen.

LOLLOTILOO! Ainakin Ilveksen raskas osasto eli Suvanto ja Miettinen varmaan saavat tuntea Jeren kyynärpäät, mutta muut jätkät varmaan saavat aika rauhassa olla. Onhan toki Jerkku vähän kirjoittamaton kortti, mutta lähinnä se arveluttaa kuinka tällä kuningas karaokella pääkoppa pysyy vauhdissa mukana. Onneksi meillä on heittää Hullu-Topper tätä poitsua vastaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: HN

Viestin lähetti HN
Vastaavasti Ilves-puolustus on kiekollisena parempi kuin IFK:n pakkikalusto.

Tätä väitettä en ihan heti purematta niele. Cory Murphyn kiekolliset avut ovat kaikkien tiedossa, mutta mitenkäs sen jälkeen? IFK:n puolelta esim. Söderholmin ja Karalahden kiekollinen peli on ihan SM-liigan kärkiluokkaa, eikä huonolta näytä näiden herrojen jälkeenkään. Pasi Saarinen pelaa myös hyvää kiekollista peliä tällä kaudella ja lisäksi esim. Jarno Kultanen on omalla tasolla ollessaan myöskin hyvä kiekollinen pakki. Kuluva kausi on toki ollut hieman vaisunpuoleinen Jarskille, mutta ehkäpä äijä vertyy pleijareissa.

Meikäpojalla saattaa olla hieman punalasiväritteinen katsantakanta, mutta eipä meidän pakistossa ole tällä kaudella nähty yhtään huonoa kiekollista pakkia, tyyliin naapuriseuran kapteeni. Pakkipari Benysek-Turunen kykenee myöskin ihan mukiinmenevään avauspeliin ja kiekon ylöstuontiin, vaikka oman pään tilkitseminen se ykköstehtävä onkin. Eikä se Kurvisen Mikkokaan ihan kädettömältä näyttänyt, kun viime perjantaina pelasi Karalahden paikalla Söderholmin parina. Vielä löytyy sitten nuorta puolustajaverta A-P Lambergin ja mahdollisen yllärikortin, Hannu Pikkaraisen, muodossa. Lamberg on ehkä pakeistamme heikoin kiekollisena, Pikkarainen on puolestaan erittäin kädellinen nisäkäs, vaikka kohtalaisen kokematon vielä onkin.

Pointti on siinä, ettei kannata aliarvioida IFK:n pakiston kiekollista taitoa, sitä nimittäin löytyy. Samaan hengenvetoon tarttee toki todeta, että Ilveksen pakisto on meikäläiselle suht tuntematon Murphyn jälkeen.

Vaikka etukäteen ajatellen Ilves onkin IFK:lle mitä sopivin vastus pleijareiden avauskierroksella, saattaa homma mennä munilleen juuri sen takia. En usko, että IFK lähtee takki auki voittamaan manselaisia suoraan 4-0, mutta silti veikkaan, että sarjasta tulee vaikea. Pettymys on kyllä valtaisa, mikäli HIFK ei jatka tästä parista, sen verran vakuuttavaa on punapaitojen peli ollut runkosarjan viimeisillä kierroksilla.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Pärde
PS. Lintu, itse uskon Häppölän palaavan kakkosen laitaan, nyt kun Ville Viitaluomakin tehnee paluun kehiin. Mikko Laine vain ei ole pärjännyt siinä yhtä tuloksekkaasti. Myös Mikko Kurvinen ajanee Lambergin ohi, jos pelataan seitsemällä puolustajalla.

Häppölä palaa varmaan paikalleen Viitaluoman kuntouduttua mutta onko jo jostain tullut tällaista tietoa? Mutta kai Vili tämän viikon levon aikana ehtii tervehtyä. Ja Laine palaisi varmaan neloseen pudottaen Fagerstedtin tai Porthenin kokoonpanosta. Holman uskon palaavan kokoonpanoon mikäli HIFK ei enään A-junnuissa pelaa. Lamberg-Kurvinen on aika tasavertainen pari mutta uskon että Kurvisen kokemus painaa kupissa enemmän joten Mikko nähtäneen kokoonpanossa.
 

Tormentori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti janne68

Valmennus

- Siinä me pestään ifk mennen tullen. Sykora on joskus jopa voittanut jotain. Mutta aran voittoja huono muistini ei löydä, pitää muistaa 95:s silloinhan hän oli 2:s mies.
- Valmennus johdon peluuttaminen nousee tärkeeseen arvoon, joten stadilaisilla ei ole mitään jakoo tässä sarjassa.
-Aran ainoa aikalisä tulee taas liian myöhään jos silloinkaan.

ILVES VIE 4-2

Hmm, etkö pidä Naganon pronssia juuri minään vaikka vastassa oli maailman parhaat pelaajat?
 

ex-jokipoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muuten olen samaa mieltä HN:n kanssa Ilveksen pakeista, mutta Siren oli noussut ainakin Jokerimatsissa kuutospakiksi. Voi tietysti olla, että HIFKiä vastaan fyysisyyttä haetaan peluuttamalla Laurilaa Sirenin sijaan. Minun mielestäni Laurila on kuitenkin niin heikko lenkki, että pitäisi luottaa Astan hoitavan kolmosparin oman pään väännöt Sirenin puolesta. Tosin ei Sirenkään läheskään hasardivapaa ole.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti lintu
Häppölä palaa varmaan paikalleen Viitaluoman kuntouduttua mutta onko jo jostain tullut tällaista tietoa? Mutta kai Vili tämän viikon levon aikana ehtii tervehtyä.

Aravirta puheli ainakin perjantain ottelun jälkeen jossain mediassa, että terveellä joukkueella päästään harjoittelemaan. Itse siis oletin myös Viitaluoman olevan tässä joukossa.

Eikös Holma muuten ole aika puolikuntoinen vielä? Itselleni on jäänyt tällainen kuva, koska mies ei ole edes käynyt kokeilemassa "ylhäällä".
 

JV

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: Re: HN

Viestin lähetti HN
En aliarvioi. IFK:n pakkikalusto on kiekollisena selvästi SM-liigan keskitasoa parempi.

Ilves-pakiston suurimmat vahvuudet ovat liike ja kiekollinen pelaaminen

Noin varmasti onkin. Mutta Laamasella ja Murphylla voi olla ongelmia saada sitä kiekkoa hankittua omaan lapaan. Kumpaakaan en pitäisi minään play-off pelaajana. Koistisen akileenkantapää taas voi olla kokemattomuus. Saamme nähdä onnistuuko Ville pitämään pelinsä tason samana kuin runkosarjassa. Näin etukäteen Ashtasehko vaikuttaa pahimmalta vastukselta tasakentällisen pelattaessa. Mutta nämä perustuvat nyt vain omiin mielikuviin pelaajista, myönnän että en ole nähnyt riittävästi Ipan pelejä jotta pystyisin oikeudenmukaisesti herroja arvostelemaan.
 

TwilightZone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Pitäisi tässä jo ruveta suunnittelemaan viikonloppua, ja kiinnostaisi tietää, että kun (?) lippujen hinnat nyt nousevat HIFK:n kotipeleihin pleijareissa, niin paljonkohan saa halvimman kategorian lipuista sitten pulittaa ?
Jostain syystä Hifk:n kotipeleihin liput tulevat myyntiin vasta keskiviikkona, vaikka Ilves-Hifk-matseihin niitä on jo saatavilla.
 

Gainer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun palloseura ja suomen maajoukkue
Vaikka Hifkin muut kentät ovat tehneet muutaman maalin nyt loppu kaudesta, joka on nyt sitten saanut Hifkin kannattajat vakuuttuneeksi että ne on kunnossa. Itse väitän vieläkin kun joukkue joka saa hifkin ykkösen kuriin uhraamatta omaa ykköstään siihen niin on vahvoilla Hifkin kaadossa. Siis nyt puhutaan siitä liigan 6 kärjestä. Tämä on tosin minun veikkaus ja näkemys.
 

Nordis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paha ottelusarja on varmasti tulossa, mutta IFK lähtee tähän selvänä ennakkosuosikkina. Lauantaina IFK murskaa Ilveksen 5-2.

1 erä.
06.32 1-0 Karalahti (Kuhta - Pärssinen)
13.54 2-0 Pärssinen (Harkins - Karalahti)
19.06 3-0 Saarinen (Hurtaj)

2 erä.
22.50 3-1 Helminen (Murphy)
26.47 4-1 Pärssinen (Kuhta - Harkins)
36.42 4-2 Viitakoski (Helminen)

3 erä.
58.07 5-2 Häppölä TM
 

Raimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joukkueiden kovuus

Vaikka tässä jo hieman on vertaitu joukkueiden eroja fyysisellä rintamalla, niin minäkin ikäänkuin jälkijunassa tiivistän omat näkemykseni.

HIFK on perinteisesti perustanut pelinsä kovaan taklaamiseen ja jopa uhoamiseen, kun taas Ilveksen avut ovat olleet ennemminkin kiekollisessa pelissä. Kuitenkaan koskaan Ilves ei mikään pehmeä tai epäfyysinen joukkue ole ollut, joskaan ei myöskään helsinkiläisiltä ole taitoa joukkuestaan puuttunut.

Sitten tähän päivään...

IFK:n puolustus on selvästi fyysisempi kuin Ilveksen. HIFK:n puolustuksessa on yksi alle 180cm pitkä puolustaja, hänkin vahvarakenteinen ja todella kovaa taklaava Pasi Saarinen. Jere Karalahti on yksi liigan kovimmista taklaajista ja todellinen pelote, kuten myös Saarinkin. Jarno Kultanen ja Toni Söderholm pystyvät myös tarvittaessa kovaan peliin, vaikkeivat mitään erityisiä pommittajia ole.

Ilveksen puolustus on pienempi ja pehmeämpi. Kaspars Astashenko on oikeastaan ainoa hieman kovempi kaveri. Asta ei kuitenkaan taklaa erityisen usein eikä kovaa, mutta otteet maalin edessä ja kulmissa ovat rajuja. Ville Koistinen niittaa ajoittain komeasti ja lujaa, mutten laskisi häntäkään kuitenkaan miksikään pelotteeksi. Loput puolustajat ovat melko pehmeitä tai eivät ainakaan mitenkään erikoisen fyysisiä. Henri Laurilalla olisi parhaat edellytykset kovaan peliin, mutta huono liikkuminen estää taklauksien viljelemisen.

Hyökkäykseen IFK:lla on heittää paljon vähemmän kauraa kuin IPA:lla. Roman Vopat on yksi liigan rajuimmista pelaajista, jonka hän on myös Ilves paidassa osoittanut. Vopat taklaa osuessaan lujaa ja tekee asiat jo olemuksellaan vastustajille selväksi. Isokokoisena pelaajana Roman ei kuitenkaan jahkaa niittejä turhan paljon, mikä onkin viisasta. Joonas Vihko, Turo Järvinen ja Timo Pärssinen taklaavat myös mielellään, mutta heitä harva pelaaja kuitenkaan väistää.

Ilveksen hyökkäys on hyvinkin fyysinen ja isokokoinen. Ensimmäisenä mieleeni tulee Erkki Rajamäki, joka taklaa usein ja todella kovaa. Isona ja vahvana pelaajana Raju-Erkki on todellinen pelote, sillä aina kun kiekko ajautuu puolustajalle tämä ajokoiramaiseen tyyliin luisteleva kaappi ajaa päälle. Shayne Toporowski on myös kovamaineinen pelaaja. Taklaaminen tosin huonon liikkeen johdosta on hankalaa, mutta ehtiessään vastustaja lähtee. Mailalla huitomisia ei enää kuitenkaan tarvita. Vanha Kanadan kaataja Peltomaa voidaan myös hyvällä omatunnolla listata mukaan. Peltsi ei taklaa yhtä usein kuin nuorena, mutta aina paikan tullen laidat kolisee. Pelkkä Peltomaan maine tuo jo paljon fyysisyyttä joukkueeseen. Kuten HN mainitsi Heleniuksen kausi loppui Peltomaan puhtaan niitin toimesta. Mika Niemi on myös fyysinen kaveri. Toivottavasti Mika saa jatkossa peliaikaa ja käyttää parhaita kykyjään hyödykseen, kuten esim. taklaamista.


Näiden analyysien perusteella IFK:lla on puolustus yhtä selkeästi fyysisempi, kuin Ilveksellä puolestaan hyökkäys. Puntit ovat siis todellakin tasan!
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Helppo voitto

Jos IFK haluaa mennä tänä vuonna loppuotteluun asti, tulee tämä ottelusarja hoitaa vähintään voitoin 4-1. Yhtään vähättelemättä Ilveksen joukkuetta, fakta vaan on se että Ilves on kevyttä kauraa verrattaessa välierävastustaja Kärppiin. Jos tästä ei mennä helposti jatkoon, tulee noutaja viimeistään välierissä, se on varmaa. Uskon kuitenkin että IFK voittaa tämän ottelusarjan numeroin 4-0 ja menee turhankin helposti välieriin. Mielestäni IFK on joka ikisellä osa-alueella selkeästi Ilvestä edellä. Ja uskallan vielä väittää että minä osaan kyllä aina katsoa asioita realistisesti ilman punaisia taikalaseja. Välierissä taas Kärpät on selkeesti sitten ennakkosuosikki.

Toivotaan että pelaajat eivät leiju yhtä pahasti kuin minä. Ilveksen ainut mahdollisuus on voittaa eka ottelu ja saada IFK:n itseluottamus horjutettua. Jos ensimmäinen peli hoidetaan, tämä ottelusarja päättyy 4-0.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Pärde
Aravirta puheli ainakin perjantain ottelun jälkeen jossain mediassa, että terveellä joukkueella päästään harjoittelemaan. Itse siis oletin myös Viitaluoman olevan tässä joukossa.

Eikös Holma muuten ole aika puolikuntoinen vielä? Itselleni on jäänyt tällainen kuva, koska mies ei ole edes käynyt kokeilemassa "ylhäällä".

Viitaluoma perjantaina itsekin puheli, että olisi tällä viikolla jo ihan normaalisti mukana treeneissä, ellei nyt mitään ihmeellistä jalalle ennen sitä ehtisi tapahtua. Ja se tosiaan taitaa tarkoittaa Vilin laittamista nelosen keskelle ja Häppölän nostamista "omalla paikalleen".

Mitä Holmaan tulee, niin Edu on tosiaan vaikuttanut A:n peleissä todella keskenkuntoiselta, luistin ei oikein liiku, mies on vähän väliä "selällään" eikä se kiekkokaan pysy lavassa. Esim. viime kaudella Holma pystyi melkolailla dominoimaan A:ssa, tällä hetkellä vaikuttaa pelkätä rivimieheltä. Eli taitaa tämä kausi kestää tasan siihen asti, mihin A:n pelit kestävät. Ihme on, jos vielä tällä kaudella pääsee kokeilemaan liiga-vauhtia, mutta eihän sitä koskaan varmasti voi sanoa.
 

janne68

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Tässä tän kauden pisteet.
HIFK:
Pärssinen 13+8
Kuhta 9+11
Harkins 4+16
Söderholm 6+8
Häppölä 6+5
Vopat 5+8
Karalahti 2+9
Hirschovits 2+8
Vihko 7+4
Järvinen 3+4
Saarinen 2+3
Laine 2+3
Kultanen 1+0
Luttinen 1+5
Turunen 1+1
Viitaluoma 2+0
Fagerstedt 0+4
Lamberg 1+3
Hurtaj 2+2
Kurvinen 0+2
Benysek 2+1

Ilveksen pisteet ja kirjoitus on lainattu Waynen viestistä.

Laskeskelin aikani kuluksi pistepörssin tämän vuoden peleistä. Ykköskenttä ollut tärkeässä roolissa, mutta ratkaisijoita on löytynyt mielestäni erittäin laajalta rintamalta. Pörssiin laskettu kaikkien tänä vuonna pelattujen 22 pelin tehot. Peleissä 14 voittoa 1 tasapeli ja 7 tappiota.



Ville Leino 6 + 8 = 14
Vesa Viitakoski 6 + 8 = 14
Shayne Toporowski 2 + 12 = 14
Ville Koistinen 5 + 8 = 13
Cory Murphy 4 + 7 = 11
Raimo Helminen 2 + 9 = 11
Jukka Laamanen 5 + 4 = 9
Ville Snellman 5 + 3 = 8
Toni Dahlman 5 + 3 = 8
Erkki Rajamäki 4 + 3 = 7
Mikko Suvanto 4 + 2 = 6
Marko Luomala 3 + 2 = 5
Timo Peltomaa 2 + 3 = 5
Mika Niemi 1 + 3 = 4
Teemu Jääskeläinen 2 + 1 = 3
Henri Laurila 2 + 1 = 3
Kaspars Astasenko 1 + 2 = 3
Antti Miettinen 0 + 3 = 3
Ismo Siren 1 + 1 = 2
Marek Vorel 0 + 1 = 1

Hyvä Tormentori ymmärrän että v#####¤ kun araa morkataan, mutta oma mielipiteeni on ETTEI HÄN OLE VOITTAVA VALMENTAJA.
Vai voitko viimevuosien varjolla väittää niin.
En tiedä onko niissä kaikissa kulta otteluissa Suomalaisten kädet tärisseet, vai onko valmennus mokannut.
 

valdo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Edinburgh Capitals, Hibernian FC, Arsenal
Kun näitä neljännesfinaaleja joutuu seuraamaan pääosin tekstiviestien välityksellä on tuntuma itse pelillisiin odotuksiin hieman hakusessa. Itsellä ainakin. HIFK on vienyt kaikki pelit tällä kaudella antamatta Ipalle mitään mahdollisuuksia. Kuten HN sanoi se ainoa näkemäni ottelu oli Ipalla ihan hyvin hanskassa siihen saakka kunnes Pitkämäki loukkaantui. Luulenkin että kaikki tulee pääasiassa ratkeamaan maalivahtipeliin, maalivahtien järjestys Stathos, Pitkämäki, Nissinen, Lundell, joten paljon vartijana on Stathos tässä tilanteessa.

Voittajaa en veikkaa sanon vaan että otteluita pelataan enemmän kuin neljä, mutta vähemmän kuin seitsemän.
 

Raimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Janne68
Hyvä Tormentori ymmärrän että v#####¤ kun araa morkataan, mutta oma mielipiteeni on ETTEI HÄN OLÖE VOITTAVA VALMENTAJA.


En lähtisi vertailemaan maajoukkueen ja liigan otteluita ja menestymistä. Aravirta on kokenut valmentaja enkä epäile hetkeäkään Hannun taitoja hoitaa omaa ruutuaan kunnialla. Molemmilla joukkuilla on osaava ja kokenut valmentaja tiimi.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:n peli selkeässä johtotilanteessa on ollut kauden mittaan, muutamaankin otteeseen, todella katastrofaalista. Ensimmäisen erän hyvän alun jälkeen toinen erä on ollut todella vaikea vastustajan nostaessa karvausta. Omasta päästä ei päästä liikkeelle, kiekot hukataan helposti ja omassa päässä syntyy paniikki. Varsinkin vastustajan kavennuksen jälkeen on omassa päässä juostu kuin päättömät kanat.

Tiedä sitten onko tämä valmennuksellinen ongelma, mutta tilanne on muistuttanut viime vuosien MM-kisojen kaavaa. Ongelmaksi muodostuu pelin passivoittaminen. Ei uskalleta pelata "normaalisti" kun pelätään jäähyjä. Siinä sitten saa istua ahteri kosteana toisen ja kolmannen erän. Jos tarvitsee mainita niin kotipeleissä TPS:ää ja Jokereita vastaan on onnistuttu ryssimään johtoasema. Varmaan joissain muissakin.

Jos nyt tarkastelee IFK:n pelaajien playoff -kokemusta liigatasolla, on pienoinen kysymysmerkki hyökkäyksen kokemus. Selväähän on että Kuhta-Harkins-Pärssinen -koostumukselta odotetaan tehoja, mutta miten on muiden kentällisten laita. IFK:n junioriprojektin jäsenille tämän vuoden playoffit ovat käsittääkseni toiset. Viime vuonna neljän pelin jälkeen alkoi kesäloma.

Onneksi Ara näytti kyntensä viime maajoukkuetauon aikana ja treenaamalla sai joukkueen kovaan iskuun runkosarjan viimeisille kierroksille. Uskoisinkin tämän viikon harjoitusjaksolla olevan suuri merkitys joukkueelle, joten lähden luottavaisin mielin seuraamaan puolivälierää Ilvestä vastaan.
 

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Kimmo_Ahteri
Jos nyt tarkastelee IFK:n pelaajien playoff -kokemusta liigatasolla, on pienoinen kysymysmerkki hyökkäyksen kokemus. Selväähän on että Kuhta-Harkins-Pärssinen -koostumukselta odotetaan tehoja, mutta miten on muiden kentällisten laita. IFK:n junioriprojektin jäsenille tämän vuoden playoffit ovat käsittääkseni toiset. Viime vuonna neljän pelin jälkeen alkoi kesäloma.
Aika monelle jo kolmannet, sillä kolme vuotta sittenhän Pena nosti junnuja joukkueeseen juuri pudotuspelien alla.
 

Harri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Arsenal
Tämän ottelusarjan voittaa Helsingin IFK, tämän kauden mestari. Lukemia eivät tiedä kuin jääkiekkojumalat.
 

Raimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti werther
Aika monelle jo kolmannet, sillä kolme vuotta sittenhän Pena nosti junnuja joukkueeseen juuri pudotuspelien alla.


Ketä tuolloin Pena muuten nosti? Ainakin nykyisin JYP:ssä kiekkoileva Grünn ja Viitaluoma olivat mukana Ilvestä vastaan. Viitaluoma jäi mieleen peräänantammattoman tasitelun ja IFK:n 2-0 maalin tekijänä viimeisessä kohtaamisessa Helsingissä. Mika Pietilä imaisi Villen käännön nollakulmasta sisään, jolloin Ilves vaihtoi maalivahtia ja aloitti ikimuistoisen takaa-ajon.

Erkki Rajamäki pelasi myös punanutuissa numerolla 18! Luistelu Erkillä on kehittynyt huomattavasti kolmen vuoden aikana.
 

juri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Raimo
En lähtisi vertailemaan maajoukkueen ja liigan otteluita ja menestymistä. Aravirta on kokenut valmentaja enkä epäile hetkeäkään Hannun taitoja hoitaa omaa ruutuaan kunnialla. Molemmilla joukkuilla on osaava ja kokenut valmentaja tiimi.

Yhdyn samaan sataprosenttisesti. Aravirralla on niin pitkä kokemus liigavalmentaja ja huippukovista peleistä maailmalla, että miehen saavutukset ovat aivan toista Sykoran vastaaviin saavutuksiin.

Sitten muutama ajatus tulevasta ottelusarjasta

IFK on jokaisella osa-alueella sureveenisti Ilvestä parempi. Lasken Ilveksen maalivahtipelin ehkä paremmaksi osa-alueeksi. Jos vastustajan hyökkäyspäässä pörrää yksi kahdensadan pisteen ketju, joka mättää tarvittavat 3-4 maalia ja vastustajan pisteiden valossa paras ketju nukkuu ruususen unta, peli on sillä selvä, niinkuin se on ollut selvä melkein jokaisessa runkosarjan pelissä. Ilves on näistä kahdesta suvereeni vastaantulija.Todella suuri ihme on jos IFK ei kykene viemään sarjaa 4-1 voitoin.

Mitkä ovat sitten Ilveksen toivon muruset saada ottelusarjaa edes hivenen tasaisemmaksi ? Omasta mielestäni se vaatisi seuraavilla osa-alueilla täydellistä onnistumista :

Maalivahtipeli

Taitavat harkkinssit tulevat laukomaan julmetun määrän kohti Pitkämäen maalia. Tauben tulee olla toisen neljänneksen vireessä, jotta IFK ei suurinumeroisesti rusenna Ilveksen selkärankaa jo ensimmäisessä ottelussa. Reboundeihin ei tätä kolmikkoa saa päästää missään vaiheessa ottelua. IFK:n ykkönen käyttää saamansa tekopaikat hurjalla prosentilla hyväksi

Puolustuspeli

Ilveksen pienikokoinen puolustus selviää ainostaan laittamalla kiekkoa liikkeelle romuluisille hyökkäjille hurjalla nopeudella. Yhtään ei oman maalin takana voida odottaa että hyökkääjä tulee vaihdosta käynnistämään alkavaa hyökkäystä.
Jääskeläiselle ja Astashenkolle on luvassa iso rooli siivota punaiset paholaiset pois maalinedustalta. Koistinen,Laamanen ja Murphyn pitää hallita nopea kiekollinen pelaaminen omalla puolustusalueella ja saada kiekko aina lujassa liikkeessä oleville hyökkääjille.

Ykkösen herääminen

Totaalisen kohmeessa ja keväistä horrostaan nukkuvat helmiset on saatava hereille. Tarkoittako se ehkä jopa koko ketjun hajoittamista, sen päättänee Sykora. Väsynyttä peliä ykkönen on jo esittänyt pitkään, joten toivottavasti tauon aikana papat saadaan hereille.

Lopuksi vielä musta hevonen

Marek Vorel

Saadaanko tsekkitaituri elämään elämänsä kevättä. Kaikki tositaitavat ja lahjakkaat kiekkoilijat heräävät usein vasta keväällä, jolloin "tosipelit" alkavat. Ratkaiseeko Vorel ensimmäisen ottelusarjan hurjalla vastustajan puolustuksen rikkirepivällä luisteluvoimalla, tsekkimäisellä taitavalla kiekonkäsittelyllä ja vopatmaisilla luutmurskaavilla taklauksilla, mene ja tiedä
 

werther

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Raimo
Ketä tuolloin Pena muuten nosti? Ainakin nykyisin JYP:ssä kiekkoileva Grünn ja Viitaluoma olivat mukana Ilvestä vastaan. Viitaluoma jäi mieleen peräänantammattoman tasitelun ja IFK:n 2-0 maalin tekijänä viimeisessä kohtaamisessa Helsingissä. Mika Pietilä imaisi Villen käännön nollakulmasta sisään, jolloin Ilves vaihtoi maalivahtia ja aloitti ikimuistoisen takaa-ajon.

Erkki Rajamäki pelasi myös punanutuissa numerolla 18! Luistelu Erkillä on kehittynyt huomattavasti kolmen vuoden aikana.
Antti-Pekka Lamberg
Toni Häppöla
Matias Loppi
Carlo Grunn
Teemu Kolehmainen
Ilkka Pikkarainen
Ville Viitaluoma

Lisäksi seuraavat pelaajat olivat mukana runkosarjan lopussa pari ottelua:
Tuomas Eskelinen
Kim Hirschovits
Mikko Ilkka
Joonas Vihko
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti werther
Aika monelle jo kolmannet, sillä kolme vuotta sittenhän Pena nosti junnuja joukkueeseen juuri pudotuspelien alla.

Tosiaan! Tiesinkin tämän mutten osannut kirjoittaa lausetta oikeaan muotoon. Eikös tämä ole se kolmas vuosi, joka Penan tarkoituksen mukaan on junnuprojektin viimeinen vuosi? Jos en ihan väärin muista, taisi Pena puhua jotain mestaruudesta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös