Puolivälieräsarja 2004-2005 Kärpät - Tappara

  • 24 514
  • 169
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Puolivälieräsarja, Kärpät - Tappara

Noniin, sitten me kohdattiinkin uuden kerran.

Kärpillä on takataskussa pitkä tauko peleistä, sekä runkosarjan voitto. Pelituntuman etsimiseen mennee oma aikansa?
Peli näytti todella hyvältä viimeiset 2 ottelua, mutta se oli runkosarjaa vielä se. Tosin, toivottavaa olisi, että Kärpät jatkaa siitä mihin viimeksi jäivät!

Tappara. Selätys Jyp:stä heidän kotihallissaan. Tappara oli selkeästi parempi, kun Lehto laitettiin maaliin.
Momentum on Tapparalla, sillä pelituntuma on huomattavasti terävämpi kuin Kärpillä, sekä tietenkin voitettu sarja alla.

Tästähän on hyvä lähteä!

"May the provocations begin!"
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
No niin nyt päästään itse asiaan, eli nöyryyttämään porkkanapäitä :)

JYP-sarjan perusteella ainoa asia, mikä voi Kärppien menoa vähän hidastaa on maalivahti Lehto (Matalamäki ilmeisesti lukee meikäläisen viestejä, koska sanoin eka JYP-pelin jälkeen, että Lehto maaliin ja sillä miehellä loppuun asti.), mutta kun Kärpät nöyryyttää Lehdon perjantaina Oulussa, alkaa taas Tapparan maalivahtiruletti ja pakka sekoaa lopullisesti siihen.

Kärppien aseet ovat perinteiset: Nikke on palannut omalle tasolleen, 4 vahvaa, tasapainoista ketjua, jumalaton vauhtikiekko, taito ja nyt vois lisätä siihen vähän rottamaisuutta, jotta saadaan muutama Tapparamies, kuten Ämmä Puistola kuumenemaan. Kärpillä pää kestää vaikka millaista sikailua, sen osoitti jo ECC-peli Frankfurtia vastaan.

Omalla tasollaan ja pelillään ei löydy Kärpille pysäyttäjää, kuten runkosarjan loppu osoitti. Samalla sykkeellä ja peli-ilolla loppuun saakka.

Eka peli meille 6-2 ja sitä kautta sarja suoraan 4-0. Täällä ei armoa anneta.

Let the Beatings begin.
 

jani73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Detroit Red Wings, FC Liverpool
Jos Tappara saa vietyä edes yhden ottelun jatkoajalle, on se joukkueelle tämän kevään mestaruus. Muutama hyvä ottelu antaa hyvät eväät Rautakorvelle ensi kaudeksi.

Palataan asiaan ensi kaudella. Kärpille tsemppiä finaaleihin.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Tiukka sarja tulossa, etenkin jos Tappara saa sumppunsa pitämään kuten JYPiä vastaan ja Lehto jatkaa maalilla samaa tahtia.

Luottavainen täytyy kuitenkin olla, Kärpillä on mahdollisuus viedä tämä ottelusarja Jalosesta huolimatta mikäli kaikki menee nappiin.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Kaikki muu kuin 4-0 Kärpille olisi iso yllätys. Toisaalta Tapparan on helppo lähteä tähän sarjaan. Ei sitten yhtään mitään hävittävää!
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti mtmela
Ämmä Puistola
Noh, noh, onneksi teillä on heittää kentälle todellisia miehiä, kuten Aarnio. Vai mitä, Kantor?

Tapparan ainoa mahdollisuus on Kärppien alisuoritus. Kärppien nippu on yksinkertaisesti niin kova ja kokenut, että siihen on Tapparan nykyisellä materiaalilla todella vaikea vastata. Itse olen tyytyväinen, mikäli Tappara pystyy pistämään Kärpille kampoihin ja pelaamaan hyvän sarjan. Edes yksi voitto olisi jo jotain.

Jos sellainen vahinko kävisi, että Tappara jatkoon menisi, olisi se suurin yllätys mitä sm-liiga on viimeiseen kymmeneen vuoteen nähnyt. Tämän yllätyksen tapahtumiseen on mahdollisuudet kuitenkin niin pienet, ettei siitä kannata edes puhua kuin vitsillä.

Jos jotain positiivistä hakee, niin Tapparalla ei ole tästä sarjasta kuin voitettavaa ja ennakkosuosikin paineet on yksinomaan Oulussa.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Viestin lähetti TBK
Noh, noh, onneksi teillä on heittää kentälle todellisia miehiä, kuten Aarnio. Vai mitä, Kantor?

No et kai nyt kuvitellu, että mää ny tommosta päästäsin unohtumaan...TBK-hyvä, ei meijän Andystä ole muuhun kuin tekemaan maaleja, taklaamaan ja tsemppaamaan niin pirusti. Tuo tsekin lahja suomalaiselle liigakiekolle Viktor Ujcik, hoitelee meillä polliisin hommat :) Toki Antin mieskunnosta en osaa sanoa kun en ole kokeillut, mutta sinä ja Robi olette ilmeisesti kun asian tiedätte. Hyvä, että Antti osaa asiansa myös siinä lajissa.
 

Grohl

Jäsen
Vihdoinkin!
Tätä hetkeä kaudesta on todellakin odotettu.

Tappara on kärpille matkustamisen puolelta ajateltuna paras vaihtoehto mitä oli saatavissa. Jyväskylään ja Poriin matka olisi ollut huomattavasti väsyttävämpi, vai olisiko kärpät lentänyt jo privaatti koneella?

Itse asiaan...
Mielenkiintoista nähdä, että lähteekö tappara tässä sarjassa pelaamaan vai rikkomaan? Milloinkohan kärpät on viimeksi hävinnyt tapparalle? Tapparan rosteri ei oikeastaan säväytä muilta osin, paitsi että siellä on Raycroft aukomassa luukkua(?) ja sitten Niämisen Ville. Kieltämättä herra Nieminen voi olla pelaaja, joka saa kärppien pelin sekaisin, mutta pystyykö hän yksin vetämään joukkuetta tässä sarjassa vai tuleeko wanhat konkarit ratkaisurintamalla esiin?

Mielenkiintoisia kysymyksiä pn ilmassa...
Ketkä nostavat tasoaan, onko Nikke muuri, paljonko "loppuun myydyssä" hallissa on vapaita paikkoja...?

Toivottavasti kärpät laittaa ison vaihteen silmään heti alussa, etteivät tee tästä sarjasta kovin hankalaa itselleen. Lepsuiluun ei ole varaa. Toivottavasti sarja nostaa play-off tunteet pintaan, niinkuin viimevuonna jokereita vastaan.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vaan onpahan kiva että saatiin Tappara vastaan. JYP on kohdattu jo ihan tarpeeksi monesti. Urheiluruudussa mainittiin Tapparan olleen ensimmäisessä erässä helisemässä JYP:n hyvän liikkeen kanssa. Luulisi että Kärppien liike olisi vielä astetta parempaa ja Tappara siten suomeksi sanottuna "kusessa". Loikkarit (Kossu, Myli, Bume) tuovat sarjaan oman mausteensa.

Asiasanat: Porkkana, kahva, porot, miljonäärit, mustamakkara, lappi, Juti, ylimielisyys...
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
"Jos Tappara saa vietyä edes yhden ottelun jatkoajalle, on se joukkueelle tämän kevään mestaruus. "

Juurikin näin, Kärpät jatkoon neljän pelin jälkeen, viisi ottelua olisi jo yllätys. Onnea Tapparalle ja eikun lomia varaileen! Espanjassa on tosin vieläkin aika kylmä.

Veikataan ottelusarjan ratkaisupelaajia:
-Tapparan maalivahdit ja Nieminen.
-Kärpillä Ujcik, Pesonen, Jokinen. Muut vertyvät (lue Viuhkolan ketju) myöhemmin.

Kosto on suloinen.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Niin, Tapparan kauden tavoite on nyt saavutettu, tästä eteenpäin kaikki on pelkkää plussaa. Oulun rahapojilla ei sen sijaan ole mitään muuta tavoitetta kuin mestaruus, joten ennakkoasetelmat ovat selvät. Mestaruuskevään 2003 jälkeen Tappara ei ole voittanut Kärppiä kertaakaan. Nyt annetaan ainakin neljä mahdollisuutta.

Mihinkä Tappara voisi iskeä? Ensimmäisessä ottelussa pelituntuma voi kotijoukkueella olla hieman kateissa. Lehdon huippupelien jatkuessa sarjan alussa yhden voiton ottaminen voisi olla mahdollista Kärppien vielä hieman löysäillessä. Kovin yltiöpäiseen hyökkäämiseen ei ole varaa, joten passiivinen puolustussumppu on lähes ainoa mahdollisuus. Jos Tappara jollain ihmeellä sattuisi ottelusarjassa voiton/voittoja ottamaan, asettaisi se Nenä Jalosen kireään asemaan. Mitään ei ole mies vielä päävalmentajana voittanut ja tämä kausi on mennyt ilman suuria ongelmia. Mikä olisi toimintakyky tiukemmassa paikassa? Jäätyisikö pelaajienkin nenät ja kädet?

Toisaalta ottelusarjan edetessä materiaalin lait ovat selvästi Kärppien puolella. Tapparan harventunut pakisto joutuu melkoiseen pyöritykseen. Kärppien liike tuntuu etukäteen aivan liian kovalta Tapparalle ja Kärppien maalilla on voittava maalivahti, toisin kuin Jypillä.

Tapparan kannattajana ottelusarjaan voi suhtautua rennosti, sillä todellisia panoksia ladataan vasta ensi kauteen. Myös pelaajiston pahimmat paineet ovat nyt takanapäin. Miten rennompi ote näkyy sitten Tapparan pelaajien esityksissä? Sen saamme nähdä....
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Euro, Kh, Old Tj...ja muutkin, herätys! Nyt alkaa pelit. Pois se pipo silmiltä, vaan älkää peskö sitä...muistetaan se taikausko.

Niin, ihmettelen jos tästä sarjasta tulee muuta kuin nihkeä. Alku on todellakin ennakkoon oranssin sävyinen, sitä puoltaa se että meijän ukot ovat olleet helisemässä jos ovat ennakkosuosikkeja. Se asema ei vaan tunnu sopivan, ainakin runkkiksessa se kostautui useaan kertaan. Samoin Tapparan kone on jo pyöräytetty käyntiin, mikä varmasti tuo oman etunsa tähän - ainakin alussa. Apukaapeleita tosin tarvittiin vaan käy se kiisseli silti. Ja voi jopa vääntääkin kohtuu hyvin. Meillä on ainakin analysoitu ja toivonmukaan valmistauduttu, viritetty ahtopaineita...toivottavasti hyvin. Ja wiilattu hokkareita siihen malliin että putki kulkee heti alusta lähtien.

"Loikkarit" tuovat tosiaan omaa maustettaan tähän, tosin onhan tässä muutenkin mitelty näitä pleijareita viime vuosina. Vieläkö muuten ripari värkkää niitä huikeita kuvatuksia? Vinkatkaahan jos niin mulukastaan.
 

Foik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ennakkosuosikin viitta, tai Kärppien tapauksessa vastaava lienee usein ollut liian tiukka pipo, aiheuttaa suurimmat vaikeudet. Mielestäni kohtuullisen paljon on kiinni ensimmäisestä pelistä. Tappara voittaa yhden ottelun sarjassa. Ei yksi Lehto riitä Kärppiä pidättelemään.
 
Kärpät lähtee tähän sarjaan ennakko suosikkina. Mutta kaikki on mahdollista. Kokemukseen uskon tämän sarjan kulminoituvan. Yllättävää kyllä, Kärpillä on kokemusta melko lailla. Joukkueen runko on ollut kuta kuinkin sama monta vuotta. Suurin vaihdos on valmentajassa. Siinä missä Heikkilä treenautti kaksin kamppailua vahvemmaksi, Jalonen on keskittynyt kikkailuun. Kukin tavallaan. Maaleja on tällä kaudella ladottu taas ihan kiitettävästi, mutta nyt sen pitää jatkua. Jyp kaatui Tapparalle, koska ei tehnyt tarpeeksi maaleja.

Tappara lähtee sarjaan valmiiksi viritettynä. Jos konkarit heräävät taistoon, niin ei olisi ihme vaikka sarja venyisi. En ole niin optimistinen, että Kärpät vie 4-0. Ojanen heräili runkosarjan loppua kohden ja on varmasti taas horroksestaan herännyt. Nieminen tuntuu parhaimmillaan sytyttävän kaikki taisteluun. Avaimet yllätykseen ovat aina olemassa. Jos kaikki natsaa Tapparalla ja se saa Kärpät hakkaamaan päätään oranssiin seinään, niin silloin se on vahvoilla. Omalla alueellaan Tappara joutuu vaikeuksiin varmasti. Mutta jos viisikkopuolustus pitää ja karvauksessa ollaan koko ajan askeleen edellä vastustajaa niin mitä vain voi tapahtua.

Onnea taistoon. Toivottavasti meille tulee sitä hitusen enemmän ja homma lähtee kulkemaan!
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpillä on materiaalietu, mutta Tappara tullee olemaan tiukka vastus. Jyväskyläläisiä olisin toivonut vastaan. Sinuhe Wallinheimo ei minusta ole sellainen maalivahti, jolla ennakkoasetelmia rikotaan. Sen sijaan Tapparan Mika Lehdosta tällainenkin kapasiteetti saattaa löytyä, varsinkin kun Tapparan puolustuspeli perinteisesti tiivistyy pudotuspelien alkaessa.

Sarja ei siis todennäköisesti ole se yleensä aina liian ennenaikaisesti julkituotu tarina läpihuutojutusta, vaikka Tapparan kannattajat niin pelkäävätkin. Pleijarit ovat oma lajinsa, joissa yksittäiset pelit puhumattakaan kokonaisista sarjoista ovat harvoin niin yksipuolisia ja vailla dramatiikkaa, etteivät ratkaisut saa aikaan ristiriitaisia tuntemuksia joukkueiden kannattajien välille.

Kärpät siis voittaa tämän sarjan, mutta vastapuolen kannattajat tuskin joutuvat kokemaan pelien loputtua tappion olleen väistämätön ja yksittäisten pelien kääntyneen tappioiksi ilman onnettaren tai tuomarin tulkinnanvaraisia ratkaisuja. Satavarmasti eivät otteluvoitot tule olemaan Kärpille sarjan loputtua 4-0.

Jalosesta huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kilpikonnalla voittoon, siis yhden ottelun voittoon.

Joku ihmetteli, että Tapparalla oli ongelmia Jypin liikkeen kanssa tänään ensimmäisessä erässä. Tappara pyrki pitämään oman maalinsa puhtaana ja pelaamaan säästeliäästi, sillä puolustajia oli jouduttu kuormittamaan melkoisesti jo edellisessä ottelussa. Toisessa ja kolmannessa erässähän Tapparan putket mielestäni kulkivat huomattavasti Jypiläisiä paremmin.

Tulkoon tästäkin ottelusarjasta mielenkiintoinen ja tasainen, toivottavasti ei vain nähdä loukkaantumisia ja niitä tiettyjä vahinkoja, joita Tappara-Jyp -ottelusarjassa sattui. Tällä en tarkoita tietenkään sitä, että altavastaaja ei saisi voittaa........
 

Kaivanto

Jäsen
Viestin lähetti Skeletor
Niin, Tapparan kauden tavoite on nyt saavutettu, tästä eteenpäin kaikki on pelkkää plussaa.

Näillä sanoilla meinasin itsekin aloittaa, muutenkin ihan samanlaiset aatokset. Sydäntalvella kaikki näytti siksi synkältä, että jo Jyp-sarjan voitto jättää kaudesta hyvän maun suuhun. Joukkueenkin lienee helppo ja rento lähteä pelaamaan, toivottavasti tämä ei kuitenkaan minkäänlaisena löysyytenä näy.

Kärppien materiaali on niin ylivertainen, että yllätyssauma on paras seitsemästä -systeemillä aika olematon. Mutta pelit pitää tietysti ensin pelata. Lehto näyttää jälleen kokeneen valaistumisen juuri h-hetkellä, mikä antaa pienen mahdollisuuden. Tulikuuma veskari parantaa usein puolustuksenkin tasoa roppakaupalla. Tapparan momentum on tällaiselle epätasaiselle sarjalle tyypilliseen tapaan ensimmäisessä pelissä.
 
Viimeksi muokattu:

Kosonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
haave: Tappara vie 4-2
todellisuus: Kärpät vie 4-1 tai luultavasti 4-0
Raksila on paha paikka Tapparalle ollut mestaruuden jälkeen ja Tapparan täytyy saada kaikki neljä ketjuaan pelaamaan aivan täydellisesti ja vielä kaiken lisäks fyysisesti jotta saisivat Kärppien vauhdin pysähtyyn. Kärppien joukkue on ennenkaikkea helvetin nopea niin myöskin taitava. Tätä joukkuetta ei kahvalla pysäytetä. Kaks viimeistä Tapparan peliä on osoittanut että playoffeis lähtee aika helposti kahvasta jäähylle, ja jäähyihin ei ole varaa.
Mutta playoffit on playoffeja ja itse toivoisin seuraavien nimien nousevan Tapparasta esiin: Kontiola, Nieminen, Ojaset, Salmela, Saravo, Puistola ja myllykoski.

ps.Mikä Puistolasta tekee ämmän?
 

kymppipaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AcOulu, Liverpool, Barca
Jeps. Nyt se alkaa. Liput peleihin on jo hankittu ja eiku kaatamaan Tapparaa.

Tämäniltaisen perusteella ei Kärpillä pitäisi olla suurempaa hätää. Kovalla liikkeellä Tappara saadaan sekaisin ja koska ainakin minä luotan Kärppien osumatarkkuden olevan paremman kuin Jypillä niin saa se Lehto olla aika ihmemies, jos pitää nollan pitkään. Tappara sitten alkoi lopussa ottamaan tyhmiä jäähyjä, koska väsy ilmeisesti alkoi painaa. Jypin ylivoima ei toiminut, mutta Kärppien ylivoima on kuitenkin ollut viime aikoina jo luotettavaa. Eli Tapparan ei passaa alkaa istumaan boksissa liikaa.

Mutta täytyy sanoa, että en kuitenkaan usko Kärppien vievän tätä sarjaa 4 - 0. Uskon Tapparan ottavan yhden kotivoiton hyvällä asenteella ja kotiyleisön tuella.
Kärpät siis menee jatkoon 4-1.
 

scholl

Jäsen
Täytyy nyt sanoa, että sääliplejarit eivät tunnukaan enää niin tyhmältä, kun kukaan huippujoukkueista ei nyt sinne joutunut kuten Jokerit viimeksi. Se on vain niin, että esimerkiksi Ässille oli varmasti mukavaa päästä pelaamaan pudotuspelejä, vaikka vain kahden ottelun ajaksi.

Jotenkin mukavaa, että tamperelaisjoukkueet pääsivät jatkoon. Iso halli ja mielellään sitä tällä kaudella vielä Hyvöstä, Stefania, Kariyaa sekä Ville Niemistä näkee. Jyppi taas puolestaan kuuluu Tepsin, HPK:n ja KalPan kanssa ärsyttäviin jengeihin, joten kiva, että putosi.

No sitten itse tähän ketjuun. Pitää toivoa, että siitä ei tulisi Kärppien läpihuutojuttu, vaan taistelua riittäisi ja kävisi kuten sarjassa Tappara-Blues pari vuotta sitten, joka ratkesi vasta 7. pelin jatkoajalla. Parempi voittakoon, mutta jotenkin on sellainen kutina, että Tappara ei ole niin huono kuin on viime aikoina esim. Nordiksella ollut, vaan laittaa Kärpät lujille. Mielenkiintoinen sarja tulossa.
 

mtmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Keltainen #27. Kajaanin Hokki.
Viestin lähetti Kosonen
ps.Mikä Puistolasta tekee ämmän?

Eiköhän tällä viitata Puistolan hienoon (näyttelijä)suoritukseen JYP - Tappara esiplayoffsarjassa. Mutta ennen kuin kaivan nessukortin esiin totean, että menneet ovat menneitä ja annetaan pojalle uusi mahdollisuus. Tietenkin varaan nessukortin käyttöoikeuden, jos suoritukset sen vaativat. Kuten myös kaiken maailman Kames yms.-kortit on kaivettu jo esiin. Ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi.
 

Kosonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viestin lähetti mtmela
Eiköhän tällä viitata Puistolan hienoon (näyttelijä)suoritukseen JYP - Tappara esiplayoffsarjassa. Mutta ennen kuin kaivan nessukortin esiin totean, että menneet ovat menneitä ja annetaan pojalle uusi mahdollisuus. Tietenkin varaan nessukortin käyttöoikeuden, jos suoritukset sen vaativat. Kuten myös kaiken maailman Kames yms.-kortit on kaivettu jo esiin. Ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi.

nähnyt tilanteen?
 

Icetea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ässät ja Kulta-Jukan joukkueet.
Kärppien revanssi

On se vaan jännä miten voimasuhteet voivatkin muuttua näinkin nopeasti. Kun pari vuotta sitten valmistauduttiin finaalisarjaan Kärppiä vastaan, oltiin lähes vuorenvarmoja, että nyt tää hoidetaan, ja niinhän siinä kävi. Ne muistot ovat vielä tuoreessa musitissa, mutta ikävä kyllä niillä ei ole mitään merkitystä tässä tulevassa sarjassa.

Kaikkien odotusarvojen ja todennäköisyyksien mukaan Kärpät vie tämän sarjan selkeästi. He vain ovat kaikilta osa-alueilta yksinkertaisesti niin loistavia, että Tapparan mahdollisuudet ovat minimaalisen pienet. Ohut oljenkorsi lepää Lehdon huippuvireessä ja siinä, ettei meillä ole kertakaikkiaan mitään hävittävää. Kaikki paineet ovat Kärpillä, mutta en oikein jaksa uskoa, että se ratkaisevasti vaikuttaa heidän peliinsä. Joten, Kärpät taitavat saada hyvityksen keväästä 2003, mutta toivottavasti eivät ilman raivokasta vastarintaa.

Jos saamme yhden voiton ja näemme jokaisessa pelissä vahvasti taistelevan Tapparan, niin olen tyytyväinen. Realistisena unelmana on kaksi voittoa, joista toinen vieläpä Raksilassa. Jos unelmoidaan sarjan voittamisesta, niin leijutaan jo pilvilinnoissa. =)

Sen lisäksi, että kiusataan Kärppiä viimeiseen asti, pidetään hauskaa ja nautitaan oikeista Play offeista taas kahden vuoden tauon jälkeen. Varmuudella pelataan kaksi Tampereella, joten mikäs tässä nauttiessa.
 

Kosonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
ja niin yks unohtu. veikkaanpa että tässä sarjassa nähdään muuten niin hakametsä kuin raksila loppuunmyytynä ainakin kahdesti.

7 ottelu: Pelattu 89.47 Mäntymaa ratkaisee yksilösuorituksellaan tapparalle semifinaali paikan!
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mukava huomata pitemmän linjan fundamentalisti-Kärppänä, että vanha kunnon Kames/grönstrand-kortti on jo kaivettu esiin. Sitä voidaan vielä tarvita sarjan tiimellyksessä.

Etukäteen tämä tuntuu Kärppien heiniltä. Tapparan pitäisi jollain lailla, painimalla, kahvaamalla tai mitä nyt keksivätkään, saada Kärppien peli sekaisin ja Kärppä-pelaajilta pääkopat jumiin. Joku sopiva tuomarivirhe sinne tänne, siinä avaimia Tapparalle. Näin ainakin nyt tuntuu, kun mustia pilviä ei vielä ole, mutta sitten jos/kun on, täytyy palata asioihin uudemman kerran. Nyt ainakin on fiilis semmoinen, että jos mitään kummia ei satu, pysyy homma hanskassa ja Kärpät menee jatkoon. Kärpät hallitsee, Tappara hajottaa, siinä pelin henki.

Ihmetellä täytyy pikkusen tuota peliohjelmaa: ensin on kahtena peräkkäisenä päivänä peli, sitten on kaksi välipäivää, sitten taas peräkkäiset pelipäivät. Alkaa olla uskomatonta, kun joka vuosi voivotellaan saman asian takia ja ei muuta kuin liigajohdossa samat virheet toistetaan. Viime vuonnahan jopa Voittajien Kulttuuri joutui kuseen pelimatkojen kanssa. Perkele Jokerit sai paremmat päivät Ilveksen kanssa, on sekin niin väärin.

Nythän tämä on varsinkin Kärpille hankala tilanne, vierasotteluihin valmistautuminen on aivan B-luokkaa. Tappara reissailee kaikessa rauhassa Ouluun bussilla, katselee pornoa matkalla, kahvistelee Hirvaskankaalla, koisii Cumuluksessa pitkät yöunet (nyt hei palohälytyskikkaa peliin kuten suuressa maailmassa, fan club, anybody?), vetelee rennot aamutreenit ja torkahtaa Ruususen unet ennen matsia. Kärpät taas tekee mitä, ajaa bussilla pelipäivänä tampereelle vai Charter-lennolla hätäisesti yöksi Tampereelle? En tiiä mutta kiirettä pitelee. Tässä on kyllä selvä etu Tapparalle. Onko kierros sitten lauantaina sen takia, että liiga laskee silloin tulevan enemmän katsojia peliin ja kaljaa menevän kaupaksi paremmin? Onpa tietenkin. Ja välierissä, jos luoja suo että sinne päästään, on sama rumba edessä uudelleen.

Kuriositeettina mainittakoon, että Ruotsissa tai Stanley Cupissa ei play off -pelejä pelata peräkkäisinä päivinä, ei edes samalla paikkakunnalla. Upi,... tai no antaa olla.


Ohops, edit: kirjoitin vahingossa grönstrandin isolla kirjaimella.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös