puolivälieräpari Jukurit-K-Vantaa

  • 9 276
  • 111

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Hoplaa!

7-2. Olipas kinkerit! Nyt fiilikset on vielä aika sekavat, mutta pääasia, että pelit jatkuvat KooKoota vastaan.

Näkemistäni kolmesta sarjan ottelusta viides oli tasoltaan paras. Vantaa tuli otteluun pelaamaan ja kaatui hokkarit jalassa lukuunottamatta parin viimeisen minuutin käsittämätöntä porsastelua. Ottelu oli jo aikaa sitten ratkennut, mutta vantaalaiset pistivätkin vielä ranttaliksi. Ilmeisesti kavereilla oli hinkua tilastoihin..mene ja tiedä.

Ensimmäisessä erässä Jukurit oli välillä pahasti mankeloitavana. Vantaan hyökkäykset olivat pelottavan vaarallisia ja ainoastaan Suomi-sarjan tasoinen viimeistely piti numerot mikkeliläisten kannalta mairittelevina. Tärkeää oli myös, että psykologisesti tärkeä avausmaali kuitattiin nopeasti. Jos Vantaa olisi saanut paistatella johdossa pidempään, niin pelin kulku olisi ollut taas tutunlainen: Jukurit puskee muuriin ja Vantaa jäädyttää pelin täysin.

Tällä kertaa onni oli myös Jukureiden puolella. Piiroisen nosto 2-1 -maalissa lirui verkkoon jäässä maanneen Niemen yli ja kimposi pakin housusta tolpan juureen. Myös Matti Kuusiston 3-1 -maali oli onnenkantamoinen. Hakkaraisen pasmat menivät 2-1 -hyökkäyksessä sekaisin ja syöttö kohosi korkeuksiin. Kuusisto ehätti paikalle ja tökkäsi kiekon verkkoon rinnallaan.

Pitkästä aikaa jukurihyökkäyksissä oli raivoa. Toinen erä oli todella laadukas hyökkäyspäässä. Vedoissa oli ideaa ja tulostakin tuli. Illan komeimmasta maalista vastasi Tuomo Jormakka, joka hämäsi pakin maihin odottamaan syöttöä. Tume käänsikin syötön viuhuvaksi rannariksi, joka upposi vastustamattomasti etuyläkulmaan. Nami namia ja isolla kauhalla!

Kolmas erä oli mitäänsanomatonta pelailua, josta ei oikeastaan jäänyt mieleen kuin vantaalaisten typerä käytös lopussa. Sitä ennen vantaalaiset pelasivat siistimmin kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Tom Laaksosen salliva tuomarilinja oli kuitenkin paikoin kyseenalainen. Muutama jäähy ennen lopun hulinoita olisi varmasti viilentänyt tunteita puolin ja toisin.

Kaikkiaan paras vitja tänään oli Hakkaraisen johtama kolmosvitja, jonka pelissä oli sähinää ja paikkoja syntyi liukuhihnalta. Myös Samuli Piiroinen osoitti heräämisen merkkejä. Tänä iltana Jukureilla oli kolme tehokasta ketjua, jotka pystyivät luomaan tasaisesti paikkoja.

Huolestuttavaa pelissä oli edelleen suuri virheiden määrä. Rohkeuden puute vaivasi pakkeja viivassa. Naapuri päästettiin pälkähästä liian helpolla peruuttelemalla. Onneksi hyökkääjät leipoivat maaleja rutkasti ja vandaalit tunaroivat omat paikkansa ehtaan jukurityyliin. Tänään virheiden vastapainoksi tuli onneksi myös onnistumisia.

Kiitos huimasta ottelusarjasta kuuluu myös Vantaalle. Joukkue teki, minkä pystyi. Jukureiden rutiini ja hyvä fyysinen kunto vei kuitenkin voiton pitkässä sarjassa. Vajaamiehinen lohiparvi pelasi taas kerran tehokasta pleijarikiekkoa, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Jukuripeikko on siis edelleen vantaalaisten niskassa. Tänäkään vuonna he eivät onnistuneet voittamaan playoff-sarjaa jukureita vastaan.

Kiitos myös Ruutanoille vierailuista Kalevankankaalla. Tervetulemast jatkossakin tuomaan eloa Sarvipäiden luolaan!

Edit: kieliasua muotoiltu hieman oikeampaan suuntaan.
 

Brad Vigon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, JYP, Mora IK
Mahtava ottelu!

Olihan huikea matsi...harmi vaan et KiVa pilas maineensa ottelun lopussa! Ymmärrän ettei ehkä enää kiinnosta pelata jos on kolmannen erän lopussa 5:en maalin tappioasemassa, mutta silti! Surkeaa Vantaa hävetkää!!!


Sitten itse otteluun....

Mikko "Hakki" Hakkarainen nousi kuin feenix tuhkasta ja oli aivan eliittiä kentällä. Varsinkin toinen erä oli "Mikko-show". Loistavaa Hakki tästä vain KooKoota vastaan sama tahti!!

7-2 ei ehkä ihan tyypillisin playoff-tulos, mutta se johtuu siitä että K-Vantaalta loppui kunto! Jäähyt eivät vaikuttaneet lopputulokseen mitenkään....

Seuraavaksi kaatuu KooKoo...I Hope So !!!

Olikohan tuo jäähysuma Mestiksen ennätys? Vantaalla oli parhaimmillaan 8 pelaajaa yhtä aikaa boxissa ja vielä From lenti siinä välissä ulos!
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Kaikki hyvin, Jukurit jatkaa ja mikä parasta vastaan astuu Kookoo.

Tämän päivän pelissä ei Minardi pystynyt Ferraria haastamaan. .
Ottelu oli alusta asti selkeää Jukuri hallintaa, Vantaa tosin säikäytti 0-1 maalillaan. Jukureiden tasoituksen jälkeen myös kiekko pomppi kotijoukkueelle ja loppu oli selvää pässinlihaa kuten lukemat 7-2 osoittavat.

Jukuripelaajista nousevat ylitse muiden kauden parhaan pelinsä pelannut Hakki Hakkarainen 1+2 ja ikitaistelija Tume Jormakka 1+2 ja taas kerran joka vaihto 100 lasissa ja kroppa likoon laittaen. Myös Samuli Piiroinen alkaa herätä talvihorroksestaan..

Vantaan osakkeet laskivat rajusti viimeisen 10 minuutin aikana. Homma meni sikaluksi ja parhaillaan taisi jäähypenkillä istua 8 jätkää ja lisäksi From oli saanut suihkukomennuksen..

Tuomari Laaksonen oli tainnut kahden ensimmäisen erän ajaksi unohtaa pillin koppiin, siksi selkeitä rikkeitä jäi viheltämättä.

Mutta nyt odotellaan lauantai-iltaa ja Jukurit-Kookoo peliä. Toivottavasti menee 3000 katsojan raja rikki. Tänään päästii jo 2500 yleisömäärän..

Ps: Kiva heitto se Ferrari logo siellä Screenillä terveisiä Kaupille Ferrari jyrää edelleen..
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
KiVa taisi kerätä samat 69 jäähyminuuttia kuin Hokki viimeisellä Kokkolan vierailullaan. Kaksi ekaa erää ovat olleet ilmeisesti vielä aika siistejä, mutta lopussa on tainnut turhautuminen iskeä. Harmittaa jonkin verran kun ei sitä yllätystä tullut tästäkään parista. Tylsät pleijarit kun ei tullut yhtään yllätystä jatkoon menijöissä.... :( Nyt kun vielä Jukurit vie koko p****n, niin jaapajaa, ei vedonlyöjät kertoimilla pääse juhlimaan.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Kyllä kannatti uskoa ja toivoa, hyvä Jukurit!

Näin jälkiviisaana voisi spekuloida, että oliko Jukureiden taktiikkana "väsytystaktiikka" jos näin oli niin huimaa peliä valmennusjohdolta!! Tosin en usko, että tarkoitus oli kuitenkaan ottaa kahta kotitappiota. Mutta kyllähän oli Vantaa aivan loppu jo ekassa erässä!! Samaan hengenvetoon pitää todeta jotta meinas ottaa pumpusta tilanteessa 0-1, nopea tasoitus ja johtomaali olivat kullanarvoisia!! Vantaan pelaajien/valmennuksen käytös viimeisen 10min aikana pudottaa joukkueen arvosanaksi 5 (surkea)!! Huvittavinta oli kun From yritti väkisin haastaa milloin ketäkin ja kun Siren mitään äijästä välittämättä luisteli omaan vaihtoaitioon, niin jopa VALMENTAJA Kauppi esitti vaihtoaitiossa Jukureille "tiputanssia" .......naurettava mies (ainakin mun silmissä). Tänään ehdottomasti parasta vantaata oli kannustusjoukko, joka jaksoi vielä kolmannessa erässäkin.....hienoa!
 

speksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Capitals, TPS
Kesäloma =(

Kausi sai arvoisensa päätöksen. Vaikken peliä nähnytkään, niin tuloksesta voi päätellä paremman voittaneen. Kaksi yllättävää taisteluvoittoa Mikkelissä eivät riittäneet, vaikka niiden olisi pitänyt riittää. Jukureiden kaataminen jatkoajalla onnistui runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä tuo vaikuttaa olevan liian vaikeaa vantaalaisille.

Ottelusarja oli erittäin jännittävä loppua lukuunottamatta. Etukäteen sarjan piti olla selvä Jukureille, mutta Kiekko-Vantaa teki sarjasta tasaisen ja yllätyksellisen. Kolmella ketjulla ei kuitenkaan mennä pudotuspeleissä pitkälle, varsinkaan kun kuuden puolustajan saaminen pelikuntoon oli lopussa vaikeaa.
Lopun ylilyönnit olivat varmaankin täysin turhia, mutta osin ymmärrettäviä. Eihän hävittävänä ollut kuin maine =)

Pudotuspelisarjan parhaat pelaajat olivat mielestäni Jukureiden Olli Sipiläinen sekä Vantaan maalivahti Antti Niemi. Viimeisissä kahdessa peleissä myös muut Jukurihyökkääjät heräsivät horroksestaan, joten Mikkelissä voidaan sittenkin taistella jopa neljännestä peräkkäisestä mestaruudesta. Suosikkipelaajaltani (viime keväästä johtuen tai siitä huolimatta) Petri Lehtoselta odotan suurempaa panosta jatkossa. Mies pystyy ratkaisemaan pelejä kuin Sipiläinen tai Soijärvi konsanaan.

Vantaan joukkue oli taidollisesti erittäin kaukana viime kevään joukkueesta. Selkeä ykkösketju oli koko kauden hakusessa, eikä todella taitavia pelaajia ole riittävästi verrattuna neljään välieräjoukkueeseen. Salamoiden nousu Mestikseen vaikutti ainakin siten, että paras Uudenmaan alueen joukkue jäi tänä vuonna sijalle seitsemän. Tarpeeksi tasokkaita pelaajia ei tunnu riittävän seitsemään vähintään Mestistason seuraan, varsinkaan kun monien seurojen junnutkin pelaavat liigaa. Vaikka sympatiani karsinnassa on Ahmojen puolella, niin järki toivoo että Jokipojat nousee ja Ahmat putoaa.

Tarkempaa pelaaja-analyysia vantaalaisista olen tottakai miettinyt ja hahmotellut itsekseni, mutta jätetään se nyt kirjoittamatta. Jokatapauksessa muutoksia ensi kauden joukkueeseen toivon ainakin ketjullisen verran. Viime kauden liikkuvaa ja taitavaa peliä oli paljon mielenkiintoisempaa seurata katsomosta kuin tämän kauden isojen miesten hidasta rymistelyä.

Puolivälierissä putosi kaikki ne joukkueet, jotka herättivät minussa suuria tunteita suuntaan tai toiseen. Mielenkiinnolla tulen kuitenkin seuraamaan kauden loppuun asti, mutta voittajaksi toivon selviytyvän parhaan joukkueen - oli se sitten mikä tahansa. Onnittelut Mikkeliin jatkoonpääsystä ja tsemppiä välieriin. Parantaa täytyy jos mestaruus kiinnostaa.

Katseet kohti sm-liigaa ja mestiksen siirtomarkkinoita...

Lomille lomps!
 

erzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Les Habs, Man Utd
Tulipa pitkästä aikaa käytyä Mestis-pelissä, ja eipä ollut ollenkaan hassumpaa viihdettä! Peli oli vauhdikasta ja tilanteita riitti mukavasti! Vantaa aloitti terävästi ja oli jo onnistua kertaalleen ennen avausmaalia, kun kiekko käväisi ylärimassa. Jukurit otti kuitenkin pikkuhiljaa peliä haltuunsa, ja tasoitti komean kuvion päätteeksi Hakkaraisen veivauksella. Ottelun ratkaisuksi muodostuikin sitten kaksi seuraavaa hiukan onnenkantamoistakin Jukuriosumaa. Eka erän viimeisellä minuutilla Piiroinen ronkki pitkän maalinedusruuhkan jälkeen kiekon verkkoon, ja toisen erän alkupuolella Kuusiston housusta kimmonnut syöttö taisi sitten lopullisesti katkaista Vantaa selkärangan. 3-1-maalin jälkeen Jukurit pyöritteli peliä näyttävästi, ja iski aika ajoin nättejä maaleja. Kolmas erä olikin sitten enemmän ajan pois pelailua lukuunottamatta vantaalaisten loppuhetken turhaa, mutta tavallaan ymmärrettävää turhautumista.
Muutamia hajahuomioita:
- voitosta huolimatta Jukurivahti Strömberg vaikutti todella epävarmalta, onko Vuoriolla jotain pikkuvammaa vai kumpi vahdeista lie pelannut enemmän?
- Jormakka ja Hakkarainen pelasivat todella pirteästi
- Hyrkäs huono myös tällä tasolla
- JYPiin huhuttu Koponen on kuin ilmetty Janne Hauhtonen!
- Mikkelin hallin välimusiikit ihan osuvia ja "hiukan" jopa provosoivia vastustajalle, mutta en tiedä jaksaisiko nuo jutut illasta toiseen huvittaa, jos kaikki pelit kävisi katsomassa
- katsomossa ex-jukureita Korhonen, Hytönen ja Nikkilä sekä ex-vantaa Filppula
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
KiVa pilasi maineensa parissa minuutissa!

Jukureiden hieno voitto sai todella ikävän mausteensa Vantaan lopun sikailuista. Olin pitänyt Kauppia ja K-Vantaata reiluna vastustajana, mutta nuo luulot kyllä katosivat viimeisten minuuttien aikana. TÖRKEÄÄ!
Ymmärrärtäisin ehkä, jos tilanne olisi ollut tiukempi tai ratkaisu tullut jotenkin kyseenalaisesti, mutta kun eroa oli 5 maalia.
No aina ei voi tietää ihmismielen hyppäyksiä, mutta kun noissa tempauksissa ei ollut YHTÄÄN MITÄÄN järkee. Olisivat tapelleet keskenään, jos tapella halusivat. NO se siitä.
Lauantaina jatketaan KooKoota vastaan, toivottavasti pelataan kovaa, mutta REILUSTI. Kookoo jättäköön sikailumielialat Kouvolaan ja Jukurit pukukoppiin.

PS. Jos "Peppi" näät tän, niin hyvää lomaa. Katsotaan jatkuuko meidän "suhde" ens kaudella......
 

Invincible

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viestin lähetti erzo
Muutamia hajahuomioita:
- voitosta huolimatta Jukurivahti Strömberg vaikutti todella epävarmalta, onko Vuoriolla jotain pikkuvammaa vai kumpi vahdeista lie pelannut enemmän?
- Jormakka ja Hakkarainen pelasivat todella pirteästi
- Hyrkäs huono myös tällä tasolla
- JYPiin huhuttu Koponen on kuin ilmetty Janne Hauhtonen!
- Mikkelin hallin välimusiikit ihan osuvia ja "hiukan" jopa provosoivia vastustajalle, mutta en tiedä jaksaisiko nuo jutut illasta toiseen huvittaa, jos kaikki pelit kävisi katsomassa
- katsomossa ex-jukureita Korhonen, Hytönen ja Nikkilä sekä ex-vantaa Filppula

Ströbä oli kieltämättä välillä pienoisissa vaikeuksissa, mutta pahempia "hasseja" ei onneksi tullut. Vuorio on terve kuin pukki, mutta Strömberg on ottanut Jukureissa ykkösvahdin paikan.

Jormakka oli kovassa vireessä ja Hakkarainenkin heräsi pitkästä aikaa pelaamaan!

Hyrkäs....hmm... ei nyt voi sanoa huono. Välillä esittää hyviäkin otteita, mutta virheitä tulee paljon.

Koponenhan taitaa olla ensi kaudella JYPin mies ainakin näin on huhuttu.

Välimusiikeista kiitos Harppa-sedälle ja se Kirsi Salo-homma jaksaa vieläkin naurattaa!!
 

Brad Vigon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, JYP, Mora IK
KiValle hyvää kesää ja juokaa paljon viileitä drinksuja, kun istutte baarin terasseilla!

Kiitos KiVan Ruutana-ryhmälle!

Aivan loistavia heppuja! Reilu fiilis ja jaksoitte kannustaa vaikka olitte jo viiden maalin tappiolla!

Tervetuloa Mikkeliin....taas ensi kaudella!!
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jokohan tuosta eilisestä pyörremyrskystä olisi sen verran toipunut, että jotain tekstiä saa aikaan. Enpä ole vähään aikaan yhtä hyvin jääkiekko-ottelussa viihtynyt.

Olipa sinänsä hyvä peliliike iskeä Ferrarin logo screenille. Pudotti melko täydellisesti. :D Päätykatsomokin lähti hommaan mukaan kannustamalla Ferraria kolmannessa erässä. Hauskaa oli.

Itse ottelussa Jukureilla oli kerrankin tuuria. Vain onni esti K-Vantaata karkaamasta useamman maalin johtoon avauserässä. Tulipa se johtomaalikin aika munkilla. Itse olin näkevinäni, että kiekko olisi kimmahtanut maaliviivan yli lopulta vantaalaispakin luistimen kärjestä. 3-1-maali tehtiin vastakkaiseen päätyyn, joten luotan vantaalaisten näkemyksiin maalin synnystä. Seuraaville osumille eivät kyllä maalivahditkaan enää mitään mahtaneet. Jormakan ja Saksisen laukaukset olivat pahoja torjuttavia.

Unohdetaan viimeiset kaksi minuuttia. Kiekko-Vantaa teki tästä sarasta upean taistelun. Juttelin ennen peliä erään vantaalaiskannattajan kanssa, hän vertasi mahdollista K-Vantaan voittoa ottelusarjassa USA:n voittoon Lake Placidissa. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä kolme ketjua on aivan liian vähän Kalevankankaalle lähtiessä. Vantaalaisten paikka viedä ottelusarja itselleen oli tiistaina, mutta Jukurit onnistui siirtämään ratkaisun Mikkeliin. Tuurillakin ilmeisesti, kun en peliä nähnyt.

Kiitos Ruutanoille Mikkelin vierailusta! Tapaamme taas ensi kaudella.

Edit: Pieni juttutuokio ircissä antoi aihetta vielä lisätekstille.

Mikkeliläinen faninuoriso osaa käytöstavat

Muistelen, että joskus aiemminkin Kalevankankaan jäähallissa nämä viattomat pikkulapset olisivat kunnostautuneet jos jonkunlaisissa koiruuksissa. Niinpä oli käynyt myös tällä kertaa.

Toisella erätauolla vantaalaiskannattajan päälle oli syljetty. Aika alhaista. Oli tilanne vaikka 10-0 kotijoukkueelle, ei vierasjoukkueen kannattajille saa tehdä noin. Äitinsäkään ei poikaansa juuri torunut. Päätykatsomossa pari pikkunassikkaa oli selkeästi ollut isänsä opissa ja avautui Tom Laaksoselle melkoisella antaumuksella, runsaiden V-sanojen tehostamana.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös