Punk-nurkka

  • 123 679
  • 783

Nahkaparturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiseeraan TuToa
Punk, reippaana musiikkina on tehnyt minuun vaikutuksen, mutta ideologiana ei niinkään…

Asiaan;

Se oli kait -77, kun Ylen Rinnakkaisohjelmassa tuli pari kertaa viikossa ’Pop eilen tänään’-ohjelma. Kuulin Clashin ekan singlen ’White Riot’ ja sen jälkeen olin myyty. Saman tien kauppaan ja ostin koko LP:n. Clashin kolme ensimmäistä LP:tä soi vieläkin silloin tällöin, ovat mielestäni yksiä maailman parhaimmista (punk)rock-levyistä. Sama pätee alkupään Ramonesiinkin.

Muista ulkolaisista pitää mainita Generation-X (solistina Billy Idol), Vibrators, Buzzcocks, Stiff Little Fingers, UK Subs ja Damned. Jam, oliko se punkkia?

Sitten kotimaan katsaus:

Eppu Normaali, yhtyeen paras levy on edelleenkin ”Aknepop”.

Pelle Miljoonan pari ekaa puri. Eppujen ja Pellen 70-luvun livekunto on nähty muutamaan otteeseen. Tiivis oli tunnelma.

’Pohjalla’-kokoelma löytyy kasettina varmaan jostain laatikosta. Sääli, ettei Sehr Schnell tehnyt ikinä kokopitkää LP:tä.

Karanteeni, Ypö-5, Briard ja Widows

Nykyisistä, uudemmista Punk-orkestereista olen kuullut ja pitänyt Offspringista, Sultans of Ping FC:stä, Green Daysta ja Bad Religionista, mutta muutamat muut nimet mitä tässä ketjussa on mainittu, on ihan outoja.

Muuten on musan kuuntelu monipuolista tänä päivänä, joskin Novan ja Kiss FM:n höttö ei putoa. Ennemmin kuuntelen vaikka Ylen ykköstä!

Kas, Sex Pistols unohtui vallan.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Viestin lähetti pygmalion
Ah, joku muukin muistaa tämän hienon orkesterin. Tuo klassikko löytyy miekäläisenkin sittemmin keskiluokkaistuneesta levykaapista. Seuskatuumaista lienee kyllä hinkattu niin paljon soittimessa, että mahtaakohan edes pihistä enää. Pitänee kokeilla. Myös Dun-Delionin debyyttilevy oli aivan käsittämättömän kova sillioin joskus. "Kukkawoimaa!"

Debyytti on minun makuuni turhan peruscorea, vaikka sekin toki hyllystä löytyy... Monikko ja kuusikulmaista kääpiötä on jo parempi, mutta...

Todellinen klassikko minun kirjoissani on Painovoiman tuolla puolen -lp. Yksi kovimmista kotimaisista äänilevyistä ikuna! Runsaudensarvi, jossa sekä raivokkaat hc-purkaukset (Orkidea, Rengastettu kartiopyramidi, Alakerran täti) että hämärämmät progeosuudet (Ahvennaisen lounas) toimivat täydellisesti. Molemmat ääripäät kulminoituvat levyn päätösbiisiin Kapseli elämää. Levyssä on samaa viehätystä kuin Y.U.P.:n ensimmäisissä suomenkielisissä levyissä.

Pitääkin kaivaa se heti kuunneltavaksi.
 

pygmalion

Jäsen
Viestin lähetti Viikate
Todellinen klassikko minun kirjoissani on Painovoiman tuolla puolen -lp. Yksi kovimmista kotimaisista äänilevyistä ikuna! Runsaudensarvi, jossa sekä raivokkaat hc-purkaukset (Orkidea, Rengastettu kartiopyramidi, Alakerran täti) että hämärämmät progeosuudet (Ahvennaisen lounas) toimivat täydellisesti. Molemmat ääripäät kulminoituvat levyn päätösbiisiin Kapseli elämää. Levyssä on samaa viehätystä kuin Y.U.P.:n ensimmäisissä suomenkielisissä levyissä.

Olet varmasti oikeassa, itselleni on vain päällimmäiseksi jäänyt mieleen todella kovaa kolahtanut "Kääpiö"-ep. Pitänee minunkin kaivaa "Painovoiman tuolla puolen" kaapista ja tutustua albumiin uudelleen. Osaakos joku muuten kertoa ko. orkesterin tai sen jäsenten myöhemmistä vaiheista. Joskus muistelisin jonkun herran naamaan törmänneeni jossain muussa yhteydessä, mutta saatan muistaa aivan väärin...
 

kalma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
niin, punkkia!


Olin kait jonku kymmenen vanha, kun "lainasin" naapurilta Offspringin - Ixnay on the Hombre -levyn... Tämä oli ensimmäinen kosketukseni tähän musiikista parhaaseen, ja sen jälkeen ostettu onkin kaikki Offspringin levyt... Uusi Offspring on vaan hieman erilaista kuin tuo alkuaikojen raivoaminen...

Bad Religion on paljon parempi!!! nimim. Anttis lainasi mulle joskus All Ages -levyn, ja se poltettu versio siitä on suunnilleen kulutettu loppuun.
Niin loistavaa mättöä se on...

Sex Pistollisia koitin joskus myöskin kuunnella, mutta se ei erityisemmin iskenyt...

Näistä uusista olen kuunnellut myöskin jotain, mutta kyllä näiden teiniangstien jälkeen palaa taas niin suurella mielenkiinnolla BR:än All Agesin ja Offspringin Smash -levyjen pariin!!
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Dun-Delion-keskustelu jatkuu kiivaana...

Viestin lähetti pygmalion
Osaakos joku muuten kertoa ko. orkesterin tai sen jäsenten myöhemmistä vaiheista. Joskus muistelisin jonkun herran naamaan törmänneeni jossain muussa yhteydessä, mutta saatan muistaa aivan väärin...

Op:l Bastards / Lefthanded -herra Timo Kaukolampi lienee ex-Dun-Delioneista kuuluisin. Hänhän tulkitsi varsin rouhealla äänellään noita DD:n punk-klassikoita. Soittikohan hänen yhteistyökumppaninsa Vilunki 3000:kin jossain vaiheessa Dun-Delionissa? En muista.

Painovoiman tuolla puolen -levylle mukaan tullut Mikko Karjalainen on soittanut sen jälkeen Fridgessä ja nykyisin Betoni-Hankissa. Etenkin jälkimmäistä bändiä voin suositella lämpimästi kaikille nyrjähtäneestä suomipopista pitäville.

Debyytillä mukana ollut basisti Ewo Rytkönen taitaa pyörittää kokolailla täysipäiväisesti Spinefarmin raskaamman osaston julkaisutoimintaa. Dun-Delionin jälkeenhän Ewo bassotteli Babylon Whoresissa.
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
Oi, Oi, Oi niitä aikoja.

Meikäläisen suosikkeja oli aikoinaan DK, The Clash, Sex Pistols ja Stiff Little Fingers jne.
Kotimaisista helmistä hyllystä löytyy NollaNollaNollan "Oodeja simasuille EP".
Nykyisistä suosittelisin kuuntelemaan mm. Dad's Armyn "Sold Out To FM" julkaisua.
Bändi koostuu The Rude Boys, Shadowplay ja Dolphins jäsenistä.
Linkki sivuille ohessa: Dad's Army


Samoin juuri julkaistu Bad Brains "Banned in DC - Bad Brains Greatest Riffs" on aivan luksusta!

Pienenä loppuanekdoottina surullinen viesti: Legendaarinen Wessex studio on nykyään historiaa. Tuossa studiossahan äänitettiiin mm. sellaiset punkin kulmakivet kuin Sex Pistolsin "Never Mind The Bollocks" ja The Clashin "London Calling". Studion nykyinen omistaja on päättänyt pistää rahoiksi ja muuttanut mestan vuokrasunnoiksi. Että silleen.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
"the only people...who put ice tea on a jack daniels-bottle...is the clash, baby!"

-david lee roth

oma suosikki punk-bändini on alkuperäinen van halen...siis ei van hagar vaan van halen...bändin biisit oli yhdistelmä punkia ja bee geesiä...asenne puhdasta punkkia. musiikillisesti - eddie van halen sattui osaamaan enemmänkin kuin kolme sointua ja david lee roth oli suositumpi naisten keskuudessa kuin kukaan mies siihen aikaan...eikä kukaan bändistä piikittänyt itseään hengiltä...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Bad Religion

Viestin lähetti Rok
Mitäs levyjä Everton suosittelisi?

Viestin lähetti eh
Olikos se nyt niin, Everton, että Stranger than Fiction (1994) oli viimeinen niistä hyvistä levyistä (aloittaa voi joko bändin uran ihan alusta tai sitten Sufferista (1988)), jos ei All Ages -kokista laske mukaan. Sitten tämä edellinen Process of Belief (2002) on taas hyvä levy minusta, siinä välissä Sonylle ilman Mr. Brettiä tehdyt ei.

Voi veljet, tietäisittepä vain kuinka vaarallisissa vesissä nyt liikutte... Yritän kuitenkin pitää näppini kurissa ja asiani lyhyenä.

Bad Religion -EP (1981)
Jo vuonna 1979 (eli yhtyeen perustamisvuonna) tehty debyyttilevytys. Kuusi biisiä, joista heikohkon soittotaidon ja surkeiden soundienkin läpi orastaa jo jotain...

How Could Hell Be Any Worse (1982)
Bändi perusti Epitaphin ja julkaisi kokopitkänsä Mr.Brettin isältä lainatuilla tuhannella taalalla. Levyä myytiin noin 10.000 kappaletta ja Bad Religion nousi ainakin LA:n piirien tietoisuuteen. Täynnä loistavia biisejä (Pity, American Dream, Part III...), joista monia kuulee yhä bändin keikkasetissä. Räkäiset soundit, orastavaa melodisuutta ja raivokkaat sanoitukset. Tietty vähän monotoninen, mutta yksi westcoast-hc:n ehdottomia kulmakiviä.

Into the Unknown (1983)
Kuuluisa "kadonnut levy". Nimi oli enne, sillä toinen LP oli järkytys kaikille. Yhtye hylkäsi aiemmat tunnusmerkkinsä: särökitarat ja raivokkaan nopeat kappaleet saivat väistyä uusien tuulien puhaltaessa. Tilalle tuli syntetisaattorilla ja akustisilla kitaroilla ryyditettyjä kuusiminuuttisia kappaleita. Muutos oli liikaa vanhoille kuuntelijoille, eikä muitakaan kiinnostanut suhteellisen tuntemattoman kalifornialaisbändin "hämärä" levy. Bändin taru lähes päättyi tähän floppiin. Oikeasti ei mikään huono levy – mutta erilainen toki.

Back to the Known -EP (1984)
Hajoamisen ja uudelleenkokoamisen jälkeen Brett ja Jay eivät kuuluneet bändiin. Brett kuitenkin tuotti tämän paluun vanhaan ja suoraviivaiseen meininkiin. Tulevan menestyksen siemenet kylvettiin jo näihin aikoihin.

Suffer (1988)
Meikäläiselle "Se Levy". Jo kansi kuuluu kaikessa yksinkertaisuudessaankin maailman top-kolmoseen. Ja sisäsivuilla biisien sanat on kirjoitettu seinälle - melkoista DIY:tä... 15 biisiä tykitystä alusta loppuun, parhaimpina 1000 More Fools ja Land of Competition. Sai hyviä arvosteluja kriitikoilta ja valittiin muutamissa lehdissä vuoden levyksi. Ei kuitenkaan ollut vielä mikään kaupallinen menestys.

No Control (1989)
Monen BR-uskovaisen mielestä yhtyeen paras levy. Resepti oli pääpiirteittäin sama kuin edelliselläkin levyllä, ,mutta nyt yhtye toi esille monipuolisuuttaan – niin paljon kuin genressään nyt voi. No Controlin ansiosta yhtye saikin nimesnä tunnetuksi. Saksassa taisi iskeä väkeen kuin häkä pönttöön. Omasta mielestäni ei kuitenkaan niin tasainen plättä kuin muut. Esim. Henchman on ainoita ärsyttäviä BR-biisejä. Mukana kuitenkin todellisia helmiä: The World Won’t Stop, You...

Against the Grain (1990)
Against the Grain on hivenen edeltäjiään rauhallisempi ja monisävyisempi. Muutos ei kuitenkaan tällä kertaa ollut liian radikaali - itse asiassa monet fanit pitävät edelleen juuri tätä yhtyeen parhaana levynä. Kieltämättä kyseessä onkin jonkinasteinen kulmakivi. Klassikko.

80-85 (1990)
BR joutui etsimään uutta rumpalia, ja uuden levyn julkaisu viivästyi. Niinpä kasvavalle fanijoukolle päätettiin tarjota harvinaisempaa matskua, jota ei muuten ollut saatavilla. Levyllä on siis koko yhtyeen vanha tuotanto (lukuunottamatta mystisesti hävinnyttä tokaa älpeetä...), eli 28 vanhaa biisiä. Monelle varmasti turhankin räkäinen paketti vanhaa jenkkipunkkia ilman hienostelua, mutta kulttuuriteoksihan tämänkin julkaisu on laskettava.

Generator (1992)
...Sadonkorjuun aika. Generatorilla Bad Religion jatkoi edellisen studiolevynsä viitoittamia polkuja pitkin. Levyn ilme oli kuitenkin aiempaa synkempi, kenties silloisesta maailmantilanteesta johtuen. Levyllä oli kaksi Persianlahden sotaa käsittelevää kappaletta (Heaven is Falling ja Fertile Crescent) jotka oli julkaistu jo aiemmin splittisinkulla, jonka toisella puolella oli "Amerikan kuuluisimman kielitieteilijän" Noam Chomskyn puhe samasta sodasta. Yhteentoista biisiin mahtuu pari "slovaria", mutta paketti pysyy kasassa. Generator, Heaven is Falling, Atomic Garden, Fertile Crescent – siinä sellainen biisinelikko, jonka kuka tahansa säv/san vaihtaisi pikkusormeensa.

Recipe for Hate (1993)
Tätä voinee pitää yhtyeen ensimmäisenä hittilevynä? Albumi jälleen täynnä loistavia kappaleita ja purevia sanoituksia. American Jesus -kappaleesta bändi sai myös ensimmäisen ison hittinsä ja modernin antheminsa. Bad Religionilla on myös usein ollut taipumuksia saada levyilleen kuuluisia vierailijoita: Recipe for Hatella esiintyi ehkä heistä kaikkein tunnetuin, Pearl Jamin Eddie Vedder. Myös Suomi sai viimein Pahan Uskontonsa yhtyeen esiinnyttyä Seinäjoen Provinssirockissa albumikiertueen tiimoilta. Kappaleet Kerosene ja Skyscraper ovat varmaankin kauniimpia mahdollisia punkrocklauluja. Tätä levyä voi suositella huoletta kaikille Ro(c)kin ystäville.

Stranger Than Fiction (1994)
Levy, jota monet odottivat pelko perseen alla. Viiden täydellisyyttä lähennelleen levyn jälkeen BR oli hylännyt Epitaphin ja siirtynyt ison ja multikansallisen Sonyn alamerkin Atlanticin leipiin. Oliko yhtye antanut pikkusormen kapitalismille ja mitä yhtyeen musiikille ja kärkeville sanoituksille tapahtuisi? Pelko oli turha. Stranger Than Fiction oli taattua BR-tavaraa. Biisit muistuttivat No Control -aikaisia tuotoksia ja sanoituksissa oli kritiikkiä vähintäänkin yhtä paljon kuin aiemminkin. Ainoa levy-yhtiön vaihdosta seurannut havittava ero levyllä oli suuremmasta budjetista johtunut selvästi hiotumpi tuotanto, yhdeksi taustapiruksi oli saatu jopa itse Andy Wallace. En usko pystyväni kovinkaan objektiiviseen arviointiin tämän levyn kohdalla, sillä se oli ensikosketukseni yhtyeeseen. Ja että menikö seuraava kesäni kokonaan näissä sävelissä, menikö? Muutamasta ei-aivan-täydellisestä biisistä huolimatta oikeinkin hyvä kokonaisuus. Ainoas kauneusvirhe on Digital Boyn turha uusioversio. Historian parhaat bonusbiisit, muuten.

All Ages (1995)
STF:n jälkeen ilmoille pläjähti melkoinen pommi, kun Mr.Brett – eli puolet bändin biisikoneistosta – erosi. Virallinen syy oli miehen halu keskittyä melkoisesti kasvaneen Epitaphin pyörittämiseen – todelliset syyt olivat sitten täysin muut, kuten yleisesti tiedossa on. Toisen Sony-levyn viivästyessä yleisön ei tarvinnut tänäkään vuonna jäädä ilman BR-matskua. All Ages niputtaa komeasti Epitaph-vuodet pakettiin. Bändin tasosta keroo omaa kieltään se, että levyn biisit tuntuu valitun jokseenkin randomilla. Esimerkiksi American Jesus puuttuu. Kansista on kiva katsoa, millaisille kauppakuiteille klassikot on aikoinaan kirjoitettu. Suosittelen.

Gray Race (1996)
Bad Religionin vartti kuuluisuudessa. Faneille Gray Race herätti jälleen kysymyksiä. Levyllä oli kyllä vanhan tyylin mukaisia biisejä, mutta vastapainona myös popimpaa Bad Religionia miesmuistiin. Sonyn bisnesmiehille ja suurelle yleisölle yhtyeen uudet tuulet olivat kuitenkin mieleisiä: kesä 1996 muistetaan Punk Rock Songin kesänä ympäri maailmaa. Tuon ärsyttävän laulelman puhkiluukuttaminen oli pistää jopa minunkin uskoni koetukselle. Brian Baker tuli korvaamaan Mr.Brettia kitarassa, mutta biisinkirjoitusvastuu jäi yksin Graffinille. Se myös näkyi. Hyviäkin biisejä (Them and Us, Come Join Us...), mutta myös sellaisia keskinkertaisuuksia, joita Greg ei olisi kilpailutilanteessa edes ehdottanut levylle. Ric Ocasekin tuotanto kuuluu tiettynä kliinisyytenä, helpoin levy keskivertokuulijalle. Pesee 99% maailman levyistä, mutta IMO ehdottomasti BR:n huonoin älpee. Tosin mulla on se kolmessa eri formaatissa. Kannet on hienot, ja vinyyli on paksu ja harmaa painos.

Tested-live (1997)
Edellisen levyn tekoprosessi oli Graffinille rankka kokemus, ja seuraavana vuonna jouduttiinkin taas tyytymään "korvikkeeseen" bändin tehtyä. Livelevyä äänitettiin vähitellen ympäri maailmankiertuetta, ja mukana oli vain kolme uutta kappaletta. Sukanvarteen varastoidut biisinsä Greg kulutti soololevyllään American Lesion. Tältä saa kalpean aavistuksen siitä, millainen bändi on livenä. 27 enemmän tai vähemmän hyvää biisiä. Hiukan sillisalaattimainen, mutta esittelee suhteellisen osuvasti bändin kaikki puolet.

No substance (1998)
Paluu arkeen Gray Racen jälkeen. No substancea varten koko yhtye kirjoitti kappaleita. Yhtyeen oma tuotos jäi kuitenkin jonkinlaiseksi väliinputoajaksi: radiohittejä ei löytynyt, eikä kappaleet muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta tarjonneet faneillekaan riemunaiheita. Simppeli Raise Your Voice –kappale oli melkoisen nolo rimanalitus yrittäessään toistaa Punk Rock Songin menestystarinan, mutta muuten levy oli paluuta parempaan. Runsaasti viittauksia menneeseen ja aggresiivisimmat sanat sitten 80-luvun. Yhtään klassikkoa ei kuitenkaan levyltä löytynyt. Myyntiluvuiltaan paha pettymys: Anttilasta sai jo pari kuukautta ilmestymisen jälkeen muistaakseni 15 markalla... Jos vielä jossain kirpparilla halvalla eteen kävelee, niin ostakaa pois. Lievistä haukuistani huolimatta hintansa arvoinen aivan varmasti.

New America (2000)
Epäonnistuneen kokeilun jälkeen Bad Religion palasi Graffinin "diktatuuriin" pariin. Vaikka levy tarjosikin parannusta edellisiin levyihin nähden, niin mestarillinen 90-luvun alun taso oli vielä kaukana. Toivoa oli kuitenkin olemassa. Brett oli jälleen puheväleissä yhtyeen kanssa, ja huhut hänen paluustaan kiihtyivät. Brettin tekemä ja kitaroima Believe It olikin melkoinen kliimaksi bändin diggareille. Kyseessä on ehdottomasti punkrock-levy, mutta maustettu ajoittain vähän turhalla kikkailulla (kiitos tuottaja). Levyn lopetus on melkoinen: kolme loistavaa pikatykistystä.

The process of belief (2002)
The Process of Belief palautti uskon yhtyeeseen, keräten pitkästä aikaa kiitoksia niin faneilta kuin kriitikoiltakin. Levy on täynnä lyhyitä ja nopeita punk-kappaleita, vanhan Bad Religionin tyyliin. Tästä lisää: http://www.jatkoaika.com/keskustelu/showthread.php?s=&threadid=8645


Käsittelemättä jäi vielä noin 15 tuntia erinäisiä sinkkuja b-puolineen, bootleggeja, sivuprojekteja ynnä muuta hauskaa...
 

JoeyKocur#26

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Hki Punx
Bad Religion

Hyvää työtä,Everton!
Minun BR-top 5:
1. Against the Grain
2. No Control
3. Suffer
4. Generator
5. Stranger than Fiction
The Process of Belief on muuten yllättänyt positiivisesti.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Bad Religion

Wow, Everton taitaa oikeasti digata BR:stä. :)

Tackar för... ja jotain.

"Stranger than fiction" on nyt matkatessa pyörinyt aktiivisesti soittimessa. Hyvä levy. Myös "Sufferin" olen joskus lainannut kaverilta, pitänee tutustua uudestaan...

Nyt, kun kaikki kesäduunirahat lopulta ovat rantautuneet tilille, voin varmaan huolettomin mielin jälleen rynnätä levykauppaan. Seuraavaksi ostovuorossa taitavat olla Hellacoptersin uusi DVD, Turbonegron "Ass cobras" ja jokin noista hehkuttamistasi BR-levyistä.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
No niin. Tuli käytyä levyostoksilla. Mukaan tarttuivat Ramonesin "The Chrysalis years", Turbonegron "Ass Cobra" ja Iron Maidenin "Edward the great" (löytyi halvalla Stockan alelaarista). Kaikki Bad Religion -lätyt olivat sen verran kovissa hinnoissa, että pitänee katsella myöhemmin uudestaan. Onneksi kaverilta löytyy muutama levy, joilla pääsee alkuun.

Tuo Ramones-paketti on mielenkiintoinen, sillä se sisältää 3 levyä ja yhteensä 84 kappaletta. Kyseessä on siis varmaan seitsemäs tuhannes orkan tuotoksista koottu kokoelma. Tällä kertaa mukaan on käsittääkseni mahdutettu kaikki orkesterin Chrysalikselle levyttämät neljä studioalbumia ja yksi live kokonaisuudessaan. Vähän tässä tulee kertausta, sillä minulla oli entuudestaan jo "Adios amigos" ja "Loco Live", mutta ei kai tuo haittaa...

Vielä kun jostakin löytäisi kohtuuhintaan tuon "Anthologyn", joka taitaa olla kattavin Ramo-kokoelma. Minulla oli kyseinen tupla jo poltettuna, mutta lahjoitin sen kaverille, kun uhosin ostavani ko. lätyn aitona. Nyt en vain ole onnistunut bongaamaan sitä mistään, vaikka olenkin lähestulkoon kaikki Helsingin keskustan levykaupat ravannut läpi. Mielellään sitä ostaisi sen painoksen, jossa on kirja mukana. Netistähän tuon varmaan saisi tilattua, jos viitsisi vähän katsella, mutta mieluummin käyn ostamassa levyt paikan päällä...

Muuten, jos joku on kiinnostunut kartuttamaan Ramones-kokoelmaa, niin Helsingin Iso-Roobertinkadulla sijaitsevasta Stupidosta löytää levyjä - joissa on monissa mukana kaikenlaista ekstraa - aika kattavasti alle kymmenen euron hintaan.

"Ass Cobra":n olen nyt ehtinyt tykittää läpi kahteen kertaan. Ihan messevää ärjyntäpunkkiahan tuo on. Näppituntumalla sanoisin, että oli parempi valinta kuin ehkä vähän tasapaksu "Scandinavian leather" (jolta siltäkin toki löytyy muutama hyvä kappale). "Ass Cobra":lla ihastuttaa etenkin se norjaksi laulettu cover-kappale. Ja tarkemmin spesifioidusti etenkin sen alkujuonto.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Evertonin ansiokkaaseen kirjoitukseen minulla ei BR:sta ole muuta kommentoitavaa kuin se että "Against the Grain" on minulle heidän levyistään "Se" levy. Niin, ja bändi on loistava livenä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Nikke
Niin, ja bändi on loistava livenä.

Oletettavasti olemme olleet samalla keikalla. Jos siis olet päässyt bändin Tavastian lavalla näkemään. Ainoat miinukset bändi saa siitä, että Hetson yritti pokata meikäläisen tyttöystävän.


Joko muuten Rok on ehtinyt jossain kuulostella aiemmin mainostamaani Social Distortionia? Muistelisin, että tuo bändin ehdoton timantti "White light, white heat, white trash" löytyisi Tikkurilan kirjaston musiikkiosastoltakin, jos siellä päin satut joskus liikkumaan. Ja jotta ei aivan aiheesta eksyttäisi, todettakoon, että SD:n ensimmäinen levy "Mommy's little monster" on hieno punkplättä aivan 80-luvun alusta. Sen jälkeen bändiltä koitti sitten minuun makuuni tylsien rokkilevyjen aika ennen tuota mestariteosta. Onko muille tuttu orkesteri?
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti Everton
Joko muuten Rok on ehtinyt jossain kuulostella aiemmin mainostamaani Social Distortionia? Muistelisin, että tuo bändin ehdoton timantti "White light, white heat, white trash" löytyisi Tikkurilan kirjaston musiikkiosastoltakin, jos siellä päin satut joskus liikkumaan. Ja jotta ei aivan aiheesta eksyttäisi, todettakoon, että SD:n ensimmäinen levy "Mommy's little monster" on hieno punkplättä aivan 80-luvun alusta. Sen jälkeen bändiltä koitti sitten minuun makuuni tylsien rokkilevyjen aika ennen tuota mestariteosta. Onko muille tuttu orkesteri?
Eipä ole vielä. Nimi jäi kyllä kielen päälle, ja olin ajatellut jossain vaiheessa ottavani asioista selvää.

Ei kai tuokaan nyt aivan luokatonta scheissea voi olla, kun teikäläisen mainostamat orkesterit (lähinnä Turbonegro ja Bad Religion) ovat muutoin pudonneet meikäläiselle vallan mainiosti.

Pistettään katselmukseen jossain vaiheessa.

Onkohan joku muuten tutustunut Ramones-DVD:ihin. Niitä kun vaikuttaa olevan parikin erilaista. Millaista matskua sisältävät ja ovatko ostamisen arvoisia?

Punkrockiksi voitaneen luokitella myös Ruotsin actionrock-ihmeen, The Hellacoptersin, toinen levy, "Payin` the dues". Voin varauksetta suositella sitä kaikille tähän ketjuun kirjoittaville. Mukana on muun muassa reilun minuutin kestävä "Riot on the rocks", jossa on loistava huuliharppusoolo. Harmi, että sitä ei soiteta livenä.
 

nedomansky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Erotellaanko täällä PUNK ja Uusi aalto.

Jotain noiden välistä tuli kuunneltua aikas hevisti
1977-1980, kuten esim.

Pelle Miljoona ja N.U.S.
Jam
Clash
Damned
Stranglers
Sex Pistols
Blondie
Eppu Normaali

Nyt sitten kuunnellaan noiden aikojen huippuja uusintoina.
Esim seuraavaksi Blondie: Detroit 442
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti Rok
"Ass Cobra":n olen nyt ehtinyt tykittää läpi kahteen kertaan. Ihan messevää ärjyntäpunkkiahan tuo on. Näppituntumalla sanoisin, että oli parempi valinta kuin ehkä vähän tasapaksu "Scandinavian leather" (jolta siltäkin toki löytyy muutama hyvä kappale). "Ass Cobra":lla ihastuttaa etenkin se norjaksi laulettu cover-kappale. Ja tarkemmin spesifioidusti etenkin sen alkujuonto.
Tässä välissä pitänee mainita, että Apocalypse Dudes on kuitenkin Norjan neekerien paras levy.

Skandinaavisesta toimintarokista en koskaan ole jaksanut innostua. Hellacoptersin eka LP ja sen ajan EP:t oli hyviä, mutta toinen pitkäsoitto mun makuun jo liian tylsää. Oli mulla se eka seiskakin, mutta myin pois, hölmö. Nyt hinta on varmaan suunnilleen sama euroissa kun sillon oli markoissa ja sillonkin sain siitä enemmän kun oon ikinä levystä maksanu.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Viestin lähetti eh
Tässä välissä pitänee mainita, että Apocalypse Dudes on kuitenkin Norjan neekerien paras levy.

Skandinaavisesta toimintarokista en koskaan ole jaksanut innostua. Hellacoptersin eka LP ja sen ajan EP:t oli hyviä, mutta toinen pitkäsoitto mun makuun jo liian tylsää. Oli mulla se eka seiskakin, mutta myin pois, hölmö. Nyt hinta on varmaan suunnilleen sama euroissa kun sillon oli markoissa ja sillonkin sain siitä enemmän kun oon ikinä levystä maksanu.
Joo, näinhän se on. "Apocalypse Dudes" on loistava kannesta kanteen. Eniten kolahtavat ehkä "The age of Pamparius", "Get it on", "Don`t say motherfucker, mothefucker" ja loistava "Prince of the rodeo". Eikä tuon luokan sanomaa juurikaan taida löytää oikein minkään muun orkesterin lyriikoista...

Koptereista meillä taitaa olla hieman erilaiset käsitykset. Eka kokopitkä platta nimittäin on ihan ok kamaa, mutta ainoa oikeasti hyvä kappale taitaa olla "Gotta get some action". Toinen levy pomppasi sitten jo ihan uusiin sfääreihin ja kuuluu meikäläisen luokituksessa kolmen parhaan Hellacopters-levyn (Payin´ the dues, High Visibility ja By the grace of God) tiukkaan kaartiin. Kova saavutus ottaen huomioon, että bändi on tehnyt viisi varsinaista studiolättyä... :)

Oikeastaan vain "Grande rock" on vähän laimeampi tuotos, mutta ei siitäkään saa huonoa levyä tekemälläkään. Nyt tässä innolla odotellaan kuluvan kuun lopussa ilmestyvää DVD:tä ja ensi vuoden alussa kauppoihin lätkäistävää "Cream of the Crap vol. 2":ta.

Noh, mutta kukin tykkää mistäkin... suotakoon se oikeus.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Jaa punkinpaskaa juu... meikäläiselle tipahtaa tuohon genreen laskettavista bändeistä mm. Ramones, Black Flag, Dead Kennedys, The Clash, jne. Ja Terveet Kädet on kova.

Amerikan HC-meininki on myös perkeleen tujua, kuten mm. Sick Of It All, Madball, Agnostic Front, jne., mutta se on kokonaan oma lukunsa se.

Turbonegrot, Kopterit sun muut tipahtaa myös erinomaisesti, mutta ehkä en laskisi noita skandinaavian actionrokkeja punkin piiriin.
 

Erkenholt

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TUTO, AIK
Muistaako kukaan bändiä nimeltä Angelic Upstarts?

Tietäisikö kukaan mistä löytyisi bändin kakkoslevy We gotta get out of this place? Formaatilla ei ole väliä kunhan se soi.

N
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Angelic Upstarts on lukuisilta punkkokoelmilta tuttu. Stupido on ainakin minua joskus auttanut vanhojen brittilevyjen hankkimisessa. Eiköhän tuokin ole CD:lle käännetty, luulisin.


Tähän väliin on muuten pakko todeta, että Iggy Pop ja Patti Smith ovat varmaankin kaikkeista kovimmat tyypit ikinä. Tai TV Smith haastaa kyllä Iggyn tiukasti.

Sick of it all on hyvä. Muuten en tuohon nyky-hooceeseen ole pahemmin tutustunut.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Viestin lähetti Another HAB

Onkos täällä kukaan joka muista LAMA-yhtyeen? Totuus löytyy kaurapuurosta, Tavastia, Turpa kii ja nussi sekä muut klassikot toimii vieläkin.

.

Lama. Kaikista vanhanliiton suomipunk bändeistä parhain. Levyhyllystä löytyy Laman lama, ...eikä mikään muuttunut ja lontoon live platta.Yksi kasettikin on. Nauhoitettu seinäjoen nuorisotalolla. soundit on kuraa, mutta energia on A ja O. Niinhän se ypö-viis aikanaan jo tuumi ja tuumii vieläkin ainakin meikäläisen levylautasella. Meininki ei enää paremmaksi lamasta muutu. Samanhenkinen yhtye nollanollanolla on myös lähellä sydäntä. Punkistahan voisi tällä suulla jauhaa enemmänkin, mutta jätetään tällä kertaa tähän.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Punk on ollu mulle iso osa elämää teini-iästä lähtien. Sekä musiikkina että myöskin aatteena.
Mun Punkin kuuntelu alkoi Klamydiasta ihan pentuna, sitten tuli green day,offspring, bad rligion, nofx jne.

Vähän myöhemmin löysin vasta nämä vanhemmat Punkbändit. Ramones kolahti heti ja kovaa!! Vieläkin suosikkibändi ja tulee varmasti aina olemaan. Ramojen eka levy maailman paras lätty, vain The Clashin "London Calling" vetää vertoja kyseiselle albumille. Sex pistols ihan ok, mutta ei oo ikinä oikee kolahtanut kunnolla. The Clash taas Ramojen jälkeen paras bändi, monta loistavaa albumia.

Suomipunk on ollu kanssa tärkeää mulle, sanoitusten takia, ja muutenkin. Helpompaa samaistua kun "lauletaan" suomeksi. Ypö-Viis paras suomipunkbändi, tuleekin täältä karhulasta missä asustelen, Karhulan Poikii!!! Vuonna 2002 pääsin todistamaa Ypöjen one time only comeback keikkaa kotkan meripäivillä, nostalginen hetki ja ihana keikka!! ENERGIA ON A JA O!!!!!!
Muita suomipunksuosikkeja: Lama, l.a.m.f., peruutettu,raivopäät,sanktio,retkibanaani,nukkekoti,pelle,vandaalit,pojat,häirköt,wasted,manifesto jukebox,endstand,no shame.... Lista on loputon...

Wasted tällähetkellä ihan ykkösnimi mulle!!! Ollu jo muutaman vuoden!! Ei uskoisi suomalaiseksi yhtyeeksi, loistavaa asennepunkkia!! Nyt väsyy käsi.. Myöhemmin lisää, kerrankin mielenkiintoiseen ketjuun!!
 

Kullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eihän täällä Jatkoajassa taida muita ollakaan kuin punkkareita. Parissa päivässä on tullut hurja määrä viestejä.

Oma musiikkimakuni on melko laaja ja punkkiakin on tullut ja tulee edelleen kuunneltua. Arkistoista löytyy perinteiset Sex Pistols, The Clashia ja Ramones sekä näitä uudempia amerikkalaisia (Bad Religion, NOFX, Pennywise, Rancid, Green Day).

Ulkonäöllisesti en ole koskaan ollut punkkari ja täytyy tunnustaa, että myös muuutenkin muistatan melko paljon keskivertokansalaista. Musana punkki on kuitenkin mahtavaa.

Kaverit soitteli aikanaan HC:a ja niiden mukana tuli pyörittyä kaiken maailman tupailloissa. Jos jonkinmoista yrittäjää on tullut nähtyä, mutta HC ei ole minun juttu.
 

nedomansky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Aivan oikein. Kyllähän tietenkin Ramones ja Dead Kennedys
kuuluu sinne punkin alkujuurille.

Itse en tehnyt koskaan eroa punkin ja uuden aallon välillä.
Vedimme varmaan sitä juppihippipunkkarilinjaa chopatun
mirravärisen Saab Turbon kanssa, mutta silti punk ja Gloria
Gaynor täytti jenkkakoneen.

Anarchy in the UK iski oikeaan rakoon. Kekkoslovakiassa
alkoi pahvifasadit heilua. Liian paljon porukkaa kuunteli
Radio Luxemburgia. Oli pakko siirtyä demokraattisempaan
suuntaa ja alkoi v. 1980 Rock Radio....ekana biisinään
Ramones: Rock and Roll Radio.

Tätä ei teinit tajuu, vielä 1980 Suomi oli Neuvostoliiton
alusvaltio.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös