Pudotuspelit 2023: puolivälieräsarja Hermes (4.) – JoKP (5.)

  • 2 723
  • 22

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Ketju auki puolivälierissä kohtaaville Hermekselle (4) ja JoKP:lle (5).
Sana on (lähes) vapaa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Vähän vaikuttaa siltä, JoKP on todennäköisin välieräjoukkue kärkinelikon ulkopuolelta. Vaikka Hermes on ollut yllättävän vahva, JoKP on löytänyt hyvän kevätvireen ja on valmis voittamaan tämän puolivälieräsarjan. Veikkaan 2-4.
 

LoneWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Hermeksen pitäisi olla Jokipojille suotuisa vastus kun otteluvoitot meni Joensuuhun 4-0 runkosarjassa. Toisaalta en anna tälle enää juurikaan painoarvoa. Hermes sai pelottavan kovan draivin päälle, kun neljässä viimeisimmässä ottelussa tuli voitot, ja näistä kolmessa kaatui runkkarin top6-joukkue.

Kaiken kaikkiaan varmasti tasainen ottelupari ja kummankin maalivahtikuvio on mielenkiintoinen. JoKP:lla Ahopelto on parhaimmillaan hyvä tälle tasolle, mutta näytöt tältä kaudelta ovat vähäiset ja on sikäli vielä arpa. Viimeisimpien otteluiden peluutus viittaa siihen, että nimenomaan Ahopelto on ykkösvahti ja Lindroos stunttaa. Hermeksellä taas omasta takaa hyviä onnistumisia maalin suulla, kun Haukka on esittänyt hyviä otteita ja vieläkö sinne Joel Blomqvistiakin odotellaan?

Hermes on kyllä mieluinen vastus ja erityisesti sen vuoksi, että on vieraspaikkakunnista telkkarilähetysten suhteen paras. Tuominen on asiantunteva selostaja, kamera on lähellä kenttää, jolloin peli näkyy selkeänä. Näiden lisäksi kameramiehet osaavat poimia lähetyksiin paljon hyviä yksityiskohtia pelistä ja sen ulkopuolelta.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Hermes on kyllä mieluinen vastus ja erityisesti sen vuoksi, että on vieraspaikkakunnista telkkarilähetysten suhteen paras. Tuominen on asiantunteva selostaja, kamera on lähellä kenttää, jolloin peli näkyy selkeänä. Näiden lisäksi kameramiehet osaavat poimia lähetyksiin paljon hyviä yksityiskohtia pelistä ja sen ulkopuolelta.
Vaikka välillä tökkiikin Twitterin selailu kesken lähetyksen, on selostajan ulosanti ja innokkuus molempia joukkueita kohtaan sellaisia, joita mielellään kuuntelee.

Jos ennen kautta olisi sanottu, että nämä kaksi kohtaa puolivälierissä, niin näitä sijoituksia en olisi osannut veikata. Hermes on mennyt vähän tutkan alla koko kauden ajan, mutta kotietu joukkueella, joka ei ole niin nimivahva kuin pari joukkuetta takana, on kova ja hatunnoston arvoinen suoritus.

Vähän jännittää, mitä Karjalainen sanoo presseissä ja viekö tunne myös peleihin valmistautuessa. Vaikka Kiekko-Pojilla meni runkosarja viimeksi paremmin, näen tämän joukkueen kilpailukykyisempänä pleijareissa kuin vuoden takaisen.
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Hermeksellä taas omasta takaa hyviä onnistumisia maalin suulla, kun Haukka on esittänyt hyviä otteita ja vieläkö sinne Joel Blomqvistiakin odotellaan?
Taitaa Kokko-Haukka olla Hermeksen veskarikaksikko, jos/kun Tamminen on lasaretissa.

Kiekkopojat oli kyllä ainakin runkosarjassa Hermekselle ihmeellisen vaikea vastustaja kun voitotkin meni Joensuuhun 4-0. Paha tästä sarjasta on mitään ennakkoanalyysiä sen kummemmin tehdä ja tiukkaa ja tasaista sarjaa odotan. 6. tai 7. peli lienee se missä jatkoonmenijä selviää.
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Tullaanpas veikkaamaan jatkoonmenijää tästä sarjasta.
Mennään puhtaasti intuitiolla ja munien kutinalla: Kokkolassa jatketaan välieriin voitoin 4-2.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Tiedossa on mielestäni tasainen sarja vaikka runkosarjassa Kiekko-Pojat vei Hermestä. Sarja saattaa mennä tyyliin molemmille kotivoitot ja viimeinen vieraspeli ratkoo.

Kiekko-Pojat saavat pitkästä aikaa täyden rosterin pystyyn, joka on kokonaisuutena varsin laadukas. Ei Mestiksen ykkösrosteri esim. Kiekko-Espooseen ja Ketterään verrattuna, mutta parhaimmillaan pelaten joukkue kuin joukkue kaatuu.

Joukkueessa sekoittuu hyvin pelillinen playoffs ym. kokemus (mm. Bygger, Kombe, Kusy, Pennanen, Villanen, Koponen) laadukkaaseen nuoruuteen (mm. Taskula, Petrovicky, Puhakka). Kaiken kaikkiaan joukkue on varsin nuori ja sellaisia kolmeakymppiä lähestyviä kaiken nähneitä playoffs konkareita joukkueesta ei oikeastaan löydy. Parille sellaiselle olisi kyllä ollut paikka joukkueessa, jotka pelillisellä esimerkillään rauhoittaisivat tarpeen tullen peliä.

Kiekko-Poikien kausi oli yhtä turbulenssia kauden alusta lähes loppuun saakka valmentajien ja pelaajiston suhteen, mutta pelaajarumba on nyt ohi, kaikki loukkaantuneet saatu kehiin ja vakiokentälliset löytyneet. Viimeinen runkosarjan peli Kiekko-Vantaata vastaan osoitti, että joukkueen todellinen pelillinen taso on löytymässä ja joukkue vaarallinen etenkin hyökkäyspäässä.

Hyökkäys onkin Kiekko-Poikien vahvin ase, jossa esim. äärimmäistä kiekollista taituruutta edustaa Gatiyatov ja kovaa laukausta Kusy. Kerkkänen on ahne maalintekijä ja Kombe kaivaa kyllä kiekot kulmista. Playoffsien yllätysratkaisupelaaja voi olla Galbavy, jolla on hyvää kokemusta Ruotsin Hockey Ettanista. Tasaisen varma kaikilla pelin osa-alueilla.

Myös Kiekko-Poikien tervehtynyt ja ennen siirtorajaa täydennetty pakisto on varsin laadukas sekä osin kokenut vaikka se ei ole vahvin osa joukkuetta. Pakistoon yksi raamikas kokenut johtajapakki olisi ollut paikallaan. Maalissa tuorein vahvistus kookas Ahopelto on lunastanut paikkansa ykkösmokkena.

Kiekko-Pojilla on nyt playoffseissa kasvun paikka viimevuotisen nolon RoKi sarjan jälkeen. Tästä vastuu lankeaa pelaajien lisäksi valmennukselle, joka voi olla jopa se joukkueen heikoin osa-alue.

Karjalainen & Rämö on ihan untuvikko osastoa Mestiksen playoffseissa ja pelin sisällä pelitilanteisiin reagointi on jättänyt runkosarjassa toivomisen varaa. Toisaalta suustaan sutkin ja tarvittaessa kovasanaisen Karjalaisen reagoinnit pelaajistolle pukukopissa tappiopelien jälkeen ovat huhupuheiden mukaan olleet K18 tavaraa.

Se miten valmennus käsittelee joukkuetta playoffs pelien paineessa, on mielenkiintoista nähdä. Joukkue on varsin cool, mutta valmennus ei aina ole aina jaksanut pitää kulissia yllä runkosarjassa. Playoffseissa kaikki pienet asiat ratkaisevat ja tärkeää olisi, että myös valmennus pysyy hereillä pelin sisällä sekä tsemppaa pelaajia parhaimpaansa.

Oma veikkaukseni on, että pelit menevät jommalle kummalle 4-3 ja kuten aina ratkaisupeleissä, niin pomppu sinne tai tänne ratkaisee lopulta sarjan. Näkisin Galbavyn ratkaisijana Kiekko-Pojille seiskapelissä.
 
Viimeksi muokattu:

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Sarjan alotus sitte aikaistettiin yhellä päivällä perjantaille jollon Kokkolassa on Tiikereitten neljäs puolivälierä ottelu ja sarja on katkolla jommalle kummalle. Ei tästä ainakaan Hermes hyödy.

Kun kahtoo aikasempia otteluita niin täytyy myöntää ettei tuloksellisesti Hermeksellä ollut hirveesti palaa näissä otteluissa. Vaikka kotona ottelut olikin tasasia, niin aina Jokipojat löysi keinot voittaa nämä ottelut. Kun maalikoosteita kahtoo niin maalinedus pelaamisesssa pitää Hermeksen pystyä parempaan jos aikoo Jokipojat voittaa.

Hermeksellä pitäis olla loukkaantumiset takana, poislukien Tamminen joka on päivä kerrallaan.

Hyökkäys on suorittanut hyvällä tasolla ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla loppukautta kohti. Herralan pitkä poissaolo näky selvästi, samoin Jurmulla pidempi poissaolo alla. Paulaharju on syttynyt pelaamaan vasta ihan loppukaudesta ja Peterek on palannut takas alkukauden tasolla, tässä on kaksikko joka voi yllättää isosti. Jotenkin näyttää ihan eriltä koko joukkueen meno kuin vuodenvaihteessa, siellä tuntuu nyt olevan hyvä meno päällä.

Puolustuksen osalta varmaan isoin pelko on siinä että Rämö, Ahola tai Osenieks loukkaantuis. On kasattu sen verran vahva puolustus etten osaa muuta heikkoutta keksiä kuin Rämö - Ahola parin oman maalin edustan, eli toivon että tää kaksikko ei pelais samassa parissa.

Maalivahti tilanne on kysymysmerkki edelleen. Kokko on siirtolistan mukaan siirtynyt joukkueeseen, mutta virallista tiedotetta asiasta ei oo vielä tullu. Haukka on pelannut pelaamansa pelit hyvin, Tammisella jo toinen loukkaantuminen kaudelle ja ilmeisesti molemmat nivusvammoja, Kokolla ilmeisesti kans ollut jotain vammaa ainakin Kokkolalehden mukaan ja sen takia ei ole vielä ollut kokoonpanossa. Ketkä tulee pelaamaan? Uskalletaanko peluuttaa Haukkaa? Miten poissaolleet maalivahdit pystyy ajamaan ihtensä sisään tiukassa paikassa ja miten niitten paikat kestää? Siinäpä ne Hermeksen isoimmat kysymysmerkit on tulevaan sarjaan lähtiessä.

Toivon fyysistä ja rehtiä sarjaa, jossa taklattas sekä otettais taklauksia vastaan. Ite heitän veikkaukseks 4-2 Hermekselle.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Timotej Sille nousee tärkeillä maaleillaan ratkaisupelaajaksi.
Sille on hyvä nostaa esiin, sillä olettavasti hän tulee kuitenkin olemaan isossa roolissa pudotuspeleissä. Sille on tuonut mukanaan ammattimaisuutta sekä johtajuutta. Isokokoisena ja ulottuvana pelaajana hän saa hyvin häirittyä vastustajan peliä ja osaa pelata, pelisilmää löytyy. Tärkeä erikoistilannepelaaja ja hyvin on syntynyt pisteitäkin, 14 ottelussa pisteet 8+6=14.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Veikkaan, että aika kolikon heitto tämä sarja, eli menee game 7 ja toinen voittaa. Ehkä se on Hermes, mutta en ylläty jos on Kiekko-Pojat.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tilastot runkosarjassa:

HermesJoKP
Pisteet91 (4.)88 (5.)
Tehdyt maalit176 (6.)188 (4.)
Päästetyt maalit149 (4.)174 (8.)
YV22,0% (8.)21,3% (9.)
AV79,2% (5.)76,3% (9.)
Kuntopuntari:
10 viime peliä22 p. (2.)19 p. (4.)
5 viime peliä10 p. (4.)12 p. (2.)

Tehokkaimmat hyökkääjät ja puolustajat runkosarjassa:
HermesJoKP
Aleksi Antti-Roiko48. 22+38=60, +22Denis Kusy49. 24+28=52, +3
Eppu Karuvaara51. 19+23=42, +12Joel Kerkkänen47. 17+31=48, +19
Oskari Kalajanniska47. 11+30=41,-12Artur Gatiyatov46. 9+31=40, +18
Jonas Peterek51. 18+21=39, +6Kristjan Kombe46. 9+28=37, +4
Topias Liljamo50. 15+24=39, +6Jani Taskula52. 20+14=34, +2
HermesJoKP
Aapo Ahola48. 8+32=40, +22Santeri Koponen52. 9+26=35, +4
Jerkko Rämö44. 10+18=28, +6Miika Heiskari49. 6+20=26, -3
Eemeli Ylitalo37. 6+8=14, 0Toivo Pennanen52. 3+11=14, +2

Maalivahdit runkosarjassa:

HermesOVOITTO%PM/60TORJ%JoKPOVOITTO%PM/60TORJ%
Jesse Haukka1368,18 %
2,22​
91,93 %​
Riku Lindroos
23​
54,76 %​
2,90​
88,89 %​
Kristian Tamminen2457,14 %
2,66​
90,74 %​
Kasper Lehikoinen
22​
45,24 %​
3,23​
87,55 %​
Niklas Kokko1442,86 %
2,95​
90,05 %​
Juho Ahopelto
9​
81,25 %​
3,34​
87,93 %​

Tämän kauden kohtaamiset:

JoKP-Hermes 6-1
Hermes-JoKP 4-6
JoKP-Hermes 5-2
Hermes-JoKP 2-4

Pisteet: JoKP:lle 12-0
Maalit: JoKP:lle 21-9

Hermeksen parhaat keskinäisissä:
Aapo Ahola 1+3=4
Sampo Paulaharju 1+2=3
Miika Herrala 1+2=3

JoKP:n parhaat keskinäisissä:
Joel Kerkkänen 3+7=10
Jani Taskula 5+3=8
Artur Gatiyatov 1+5=6

Hermes-vahdit keskinäisissä:
Kokko vaihtoon 29/34, Hanka 6/6 (tappio)
Helomaa vaihtoon 12/17, Haukka 10/10 (tappio)
Haukka 30/35 (tappio)
Tamminen 24/27 (tappio)

JoKP-vahdit keskinäisissä:
Lehikoinen 23/24 (voitto)
Lindroos 29/33 (voitto)
Huhtamaa 28/30 (voitto)
Ahopelto 27/29 (voitto)

Knoppitietoa:
  • Joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä pari kertaa aiemminkin. Hermes voitti 2-0 välierät kaudella 2020-21. Jokipojat voitti puolestaan 4-3 tiukat puolivälierät 2015-16.
  • Viime kaudella molemmat hävisivät ekan pudotuspelisarjansa: Hermes säälipleijareissa IPK:lle, runkosarjassa 3. sijalla ollut JoKP puolivälierissä RoKille.
  • JoKP:n Juho Juvonen pelasi viime kaudella Hermeksessä, Aatu Luusuaniemi ja Toivo Pennanen joitakin vuosia sitten.
  • Hyvin poikkeuksellista: molemmilla joukkueilla oli kaikissa runkosarjan peleissä eri aloittavat vahdit, eli ainoastaan kertaalleen sisään vaihdettu Haukka pelasi kahdessa ottelussa
Arvio?

En laittaisi liikaa painoarvoa sille, että JoKP vei kaikki kohtaamiset runkosarjassa. Tuo varmaan ihan hyvää fiilistä joukkueeseen, mutta perinteisesti tässä kaksikossa kotijoukkue on kuitenkin ollut vahvoilla. Lisäksi joukkueet ovat olleet näissä kohtaamisissa aika erilaisia kuin mitä nyt, sen näkee jo maalivahtiruletistakin.

Runkosarjan lopullisissa tilastoissa - kuten myös kuntopuntarissa - erot hyvin pieniä. JoKP:lla ollut kauden aikana turbulenssia ja kaikenlaisia tapahtumia, mutta ollut selvässä nousuvirejatkumossa jo pidempään. Hermeksellä puolestaan tasaisempaa.

Maalivahtitilanne ehkä mielenkiintoisin yksityiskohta. Kokkolassa ei varmastikaan ole ajateltu etukäteen, että pudotuspeleihin saatettaisiin lähteä Jesse Haukalla. Tosin mitään varmaa tietoa Tammisesta tai Kokosta ei taida olla. Joensuussa on puolestaan ehditty kauden aikana kokeilla kakkosvahtia jos toistakin. Ahopellon voittoprosentti on komea, mutta muut tilastot varsin heikkoja.

En osaa sanoa kumpaakaan näistä suosikiksi. Odotan tasaista ja pitkää sarjaa. Yllättyisin jos menisi poikki ennen kuudetta peliä.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
laadukkaaseen nuoruuteen (mm. Taskula, Petrovicky, Puhakka)
Jos laadukkaaseen nuoruuteen liittyen nostetaan esiin pakit Petrovicky sekä Puhakka, niin ei voi kyllä mitenkään olla mainitsematta lähes 20min keskiarvolla pelaavaa isokokoista Liigalaina Romppasta sekä hyvän kehitysloikan ottanutta Juvosta. Molemmat joensuulaiskasvatit ansaitsevat tässä kohtaa maininnan. Juvonenhan pelasi viime kaudella juurikin Hermeksessä, mutta jäi siellä pieneen rooliin, peliaikaa kertyi keskimäärin vajaa 15min peliä kohden ja 52 ottelussa syntyi pisteet 1+3 (-14). JoKP:ssa Juvonen on saanut tällä kaudella enemmän vastuuta pelaten keskimäärin 18min ottelua kohden. Saadun vastuun sekä osaavan ja vaativan valmennuksen avulla tavoitteellinen nuori puolustaja on mennyt selvästikin kokonaisvaltaisesti eteenpäin. Se näkyy osin tilastoissakin, 46 ottelussa on syntynyt pisteet 2+6 ja mikä parasta viime kaudella aika rajustikin miinukselle jäänyt tehotilasto on kääntynyt plussalle lukemiin +7.
 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Onhan sitä koko kauden lueskellut Joensuun epävarmasta maalivahtitilanteesta, mutta silti nuo luvut vähän iskevät silmille.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Onpa erikoiset kertoimet avausmatsiin. Vedonlyöjän kannattaisi varmaan koittaa onneaan vierasvoitolla.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Onpa erikoiset kertoimet avausmatsiin. Vedonlyöjän kannattaisi varmaan koittaa onneaan vierasvoitolla.
Katsoin ihan samaa, vieraitten voitolle on päivän mittaan vielä kerroin noussut aamusta.
Kyllä, erikoiset ovat kertoimet ja JoKP:n kerroin oli jo aamulla tuo sama hulppea 3.30, kun laitoin lapun sisään. Pistin siitä vinkkiäkin JoKP-ketjuun ja, mitä on tullut oltua yhteydessä "vetomiesten" kanssa, niin monet laittoivat vedon JoKP:n voitolle. Olin varma, että veikkaus laskee kerrointa päivän mittaan, vaan näyttää olevan edelleen sama.
 

MiKa77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat
Kyllä, erikoiset ovat kertoimet ja JoKP:n kerroin oli jo aamulla tuo sama hulppea 3.30, kun laitoin lapun sisään. Pistin siitä vinkkiäkin JoKP-ketjuun ja, mitä on tullut oltua yhteydessä "vetomiesten" kanssa, niin monet laittoivat vedon JoKP:n voitolle. Olin varma, että veikkaus laskee kerrointa päivän mittaan, vaan näyttää olevan edelleen sama.
Mullakin Pitkäveto vetämässä. Kerroin kohdillaan
 
Suosikkijoukkue
Hermes
Joensuuhun ensimmäinen kiinnitys 4-5 jatkoaikavoitolla. Kotijoukkue kaksi erää täysin kuskin paikalla ja sitten kolmanteen erään aivan täysi housuunpaskominen joka jatkui jatkoajalla sitten. Liekö ollut johtoasemassa pelaaminen liikaa pääkopalle ja lähdettiin varmistelemaan liikaa. Liika passivoituminenhan on tällaisessa pelissä aivan täysi itsemurha kun vastustajalta löytyy laatua käyttää tilaisuus hyväkseen ja kylmäthän tässä tottakai kävi. Huomenna pitäisi sitten voitto kairata Kokkolaan tai alkaa muuten naru aikalailla kiristelemään kaulan ympärillä.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Mikähän siinä on, että juuri Joensuuta vastaan ei kyllä yhtään ottelusarjaa ilman vähintään yhtä lievästi sanottuna katkeraa tappiota, ihan sama mikä sarjataso. Toki playoffeissa yleisesti tappiot riipaisee enemmän, mutta silti. Avaimet näkyy olleen täysin voittoon asti, mutta niin vain saatiin sössittyä. Ne on taas ne kuuluisat pienet asiat mihin pitää kiinnittää nyt huomiota, kuten maalinjälkeiset vaihdot, niistä kolisi omissa kahteen kertaan. Toki tämä oli vasta ottelusarjan avaus, mutta ei voisi enempää ottaa päähän kun täysin voitettavissa oleva ottelu pupelletaan.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Tulipa mieleen yks IPK ottelu tältä kaudelta jossa pelin kulku oli aikalailla samanlainen. "Turvallinen" johto menetetään sillä että lopetetaan pelaaminen, kirpasee. No tänään uus mahollisuus.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joitain pieniä muutoksia kummankin kokoonpanossa.

JoKP:lla hyökkäysketjut tismalleen samat, sen sijaan puolustuksessa muutama muutos: Miika Heiskari palaa kokoonpanoon. Lisäksi Petrovicky noussut seiskapakin paikalta Romppasen pariksi kakkoskenttään. Sivussa Juvonen.

Hermekseltä Joonas Lohisalo pudonnut kokoonpanosta ja Arttu Heikkilä tulee tilalle kakkosketjuun. Nelosketjussa Janne Riihimäki korvaa Sisu Yliniemen. Puolustuksessa Rämä nousee ykköskenttään Aholan pariksi ja Tuupanen on tuupattu seiskapakiksi. Kasper Mäenpää nousee seiskapakin paikalta kakkoskenttään Rämön paikalle.

En näe tämän päivän peliä vielä mitenkään ratkaisevana. Toki JoKP on vahvoilla, jos menee sarjassa 2-0-johtoon, mutta ei olisi vielä silloinkaan mikään varma jatkaja. Jo eka peli näytti sen, että tosi tasainen kaksikko tässä vääntää. Laukaisukartassakin aika tasan vedot parhaalta sektorilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös