Pudotuspelit 2023: 1. kierros KeuPa HT (7.) – TUTO Hockey (10.)

  • 3 686
  • 44

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Paras kolmesta. Jos KeuPa HT menee jatkoon, se pelaa puolivälierissä Ketterää vastaan. Jos TUTO Hockey jatkaa, se saa vastaansa Kiekko-Espoon.

Tilastot runkosarjassa:

KeuPa HTTUTO Hockey
Pisteet79 (7.)69 (10.)
Tehdyt maalit206 (2.)164 (8.)
Päästetyt maalit196 (12.)174 (7.)
YV25,6% (3.)17,7% (12.)
AV75,7% (10.)75,6% (12.)
Kuntopuntari:
10 viime peliä16 p. (6.)14 p. (9.)
5 viime peliä6 p. (10.)12 p. (1.)

Tehokkaimmat hyökkääjät ja puolustajat runkosarjassa:

KeuPa HT:TUTO Hockey:
Mikko Perttu50. 24+47=71, +34Roope Ranta49. 12+40=52, +8
Juuso Heikkilä51. 29+29=58, +28Jesper Larinmaa52. 12+31=43, -2
Joni Airo48. 30+27=57, +11Leevi Lemberg51. 19+20=39, +6
Rasmus Heljanko33. 22+29=51, +19Valtteri Virtanen41. 16+19=35, -1
Eetu Mäki52. 16+23=39, -8Robin Colomban46. 12+23=35, +5
KeuPa:TuTo:
Juuso Ketola37. 12+29=41, +18Mikke Levo50. 4+25=29, +7
V-M Tiuraniemi50. 3+19=22, +10Daniel Takkunen50. 7+12=19, -2
Valtteri Koskela45. 4+13=17, +1Michael Higgins39. 6+9=15, -4

Maalivahdit runkosarjassa:

KeuPa HTOVOITTO%PM/60TORJ%TUTO HockeyOVOITTO%PM/60TORJ%
Oskari Parviainen1861,76 %
2,87​
90,43 %​
Julius Pohjanoksa
18​
38,89 %​
2,79​
90,87 %​
Niko Parkkinen1365,38 %
2,67​
89,44 %​
Emil Vuorio
28​
47,92 %​
3,28​
89,08 %​
Leevi Nikkinen1635,71 %
5,39​
81,60 %​
Tuomas Aalto
9​
38,89 %​
3,22​
88,38 %​

Tämän kauden kohtaamiset:

TUTO Hockey-KeuPa HT 4-3 vl
KeuPa HT-TUTO Hockey 8-5
TUTO Hockey-KeuPa HT 1-4
KeuPa HT-TUTO Hockey 1-2 vl

Pisteet: KeuPa HT:lle 8-4
Maalit: KeuPa HT:lle 16-10

KeuPa HT:n parhaat keskinäisissä:
Juuso Heikkilä 5+3=8
Mikko Perttu 3+5=8
Rasmus Heljanko 3+4=7

TUTO Hockeyn parhaat keskinäisissä:
Leevi Lemberg 1+2=3

KeuPa HT-vahdit keskinäisissä:
Nikkinen 22/25 (vl-tappio)
Nikkinen 22/27 (voitto)
Parkkinen 12/13 (voitto)
Parkkinen 25/26 (vl-tappio)

TUTO Hockey-vahdit keskinäisissä:
Vuorio 30/33 (vl-voitto)
Vuorio vaihtoon 8/11, tilalle Pohjanoksa 22/25 (tappio)
Aalto 35/39 (tappio)
Pohjanoksa 28/29 (vl-voitto)

Knoppitietoa:
  • KeuPa HT on pelannut kaikilla aiemmilla kausillaan vähintään puolivälierissä. TUTO Hockeyn edelliset puolivälierät ovat keväältä 2019.
  • Seurat ovat olleet pudouspeleissä vastakkain vain kerran aiemmin: 2017-2018 finaaleissa, jolloin KeuPa HT voitti mestaruuden (voitot 4-2).
  • TUTO Hockeyssa pelasivat nykypelaajista tuolloin Juho Virtanen, Mikke Levo ja Julius Pohjanoksa, joilla on mahdollisuus maksella kalavelkoja.
  • Myös nykyisin KeuPa HT:a edustava Veeti Vuorio pelasi tuolla kaudella TUTO Hockeyn hopeamiehistössä.
Arvio?

KeuPa HT on ennakkosuosikki, mutta ei välttämättä mikään suuri sellainen. Sen peli on ollut koko kauden jonkinlaista hurlumheilätkää, josta ainakaan minä en ole löytänyt mitään punaista lankaa. Kärkipelaajat ovat mättäneet flow-tilassa kerrassaan hurjia maalitalkoita silloin, kun peli on kulkenut. Toisaalta taas joukkue on voinut hävitäkin ihan kelle tahansa. Runkosarjan loppu ei sujunut kovinkaan kaksisesti.

TUTO Hockey on ollut viime vuosien suurin alisuorittaja. Tälläkin kaudella se jäi jonkin verran ennakoidusta alakanttiin, vaikka joukkuetta vahvistettiinkin kesken kauden. Voimasuhteiltaan sen pitäisi kuitenkin olla mielestäni sarjan keskikastin joukkue, eli peruspaketti on kunnossa ja joukkue voisi periaatteessa petrata tasoaan ihan merkittävästikin. Juuri mikään ei ole kuitenkaan indeksoinut tähän suuntaan. Ellei sitten anneta vastustajista huolimatta painoarvoa sille, että TUTO Hockey voitti viimeisistä viidestä pelistään peräti neljä.

Joukkueissa on paljon yhtäläisyyksiä, mutta myös eroja. KeuPa HT teki sarjassa toiseksi eniten maaleja, mutta myös päästi niitä hurjasti. TUTO Hockey sen sijaan oli (alempaa) keskikastia kummassakin kategoriassa. Alivoimalla molemmat olivat heikkoja, ja KeuPa HT ylivoimalla erittäin vaarallinen, eli tässä voi piillä yksi ratkaisun avain. Molemmilla oli myös kauden ajan maalivahtitilanne vähän hakusessa.

Runkosarjassa kumpikaan ei ollut kovin hyvä vierasjoukkue, joten kotietu puoltaa KeuPa HT:a. Tosin, eihän TUTO Hockeynkaan välttämättä tarvisi voittaa kuin yksi vieraspeli...
 

Dynamo_FIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
@Everton - jos kehtaat taustoittaa nuo puolivälieräparitkin jo valmiiksi, niin loistavaa.
Niihin juuri äsken pykätty ketjut pystyyn.
 

Oadie

Jäsen
Hieno pohjustus @Everton. TuTo:n pelissä ei palaset ole olleet aivan kohdallaan ja etenkin ylivoima peli on kamalaa. Säterin sanoin tuskin se nappia painamalla yhtäkkiä sääleissä muuttuu. Pohjanoksan pitäisi pelata maagiset pelit TuTo:n jatkopaikkaa silmällä pitäen. TuTo:n miehenä toivon yllätystä, mutta realistina pelit Turussa loppuvat keskiviikkona.
 

Marker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Jääkiekkomaajoukkue, Mestis
Ihan mielenkiintoinen pari tämä KeuPa - TuTo.
Lähtökohtaisesti KeuPan selkeästi paremman hyökkäyskaluston pitäisi pystyä ratkaisemaan ottelusarjan, vaikka omissa muutaman kerran kolusisikin.

Espoo pelissä KeuPa tais huilauttaa ykköspakkejaan, eli Ketolaa ja Tiuraniemeä. Samoin Parkkinen ilmeisesti lepäili Espoo-pelin.

Uskoisin tämän pain olevan ohi jo keskiviikpn jälkeen, eli KeuPa jatkaa.
Tosin KeuPan otteet olleet niin vuoristorataa tällä kaudella, että jos homma ei lähde maanantaina oikealle raiteelle, niin mitä vaan voi tapahtua.

Toisaalta TuTolla on nyt mahdollisuus tehdä ryhtiliike ja näyttää kaikille epäilijöille.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllähän tämä sarja ennakkoon on vahvasti KeuPalle menossa. Joukkueesta löytyy tulivoimaa, ja ainakaan syyskauden matseissa Tuto ei saanut keuruulaisten kärkipelaajia mitenkään kuriin. Toki ailahtelevaisuutta on heidänkin esityksissään ollut, ja onhan sitäkin vuosien varrella Mestiksessä nähty, että runkosarjan kovat pistetykit sulavat täysin pudotuspelien alkaessa.

Tuton vahvuuksia ovat tulikuuma ketju Ranta-Larinmaa.V.Virtanen ja takuuvarma Pohjanoksa maalilla. Tietysti aina toivoo, että esim. Levo kaivaa jostain oikeanlaisen playoff-vaihteen, jolloin yksikään vastustajan hyökkääjä ei mene mielellään hänen kanssaan samaan aikaan kaukaloon. Samaa toki voi toivoa muiltakin, sillä jokin uusi vaihde nyt pitäisi saada silmään, jos aiotaan kautta jatkaa. Tutolla on tapana yllättää aina, kun sitä vähiten odottaa, joten täytyy varmaan tänään vaan katsoa lopputulos teksti-tv:stä.
 
Viimeksi muokattu:

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo lähtee haastajana tähän, kuten Vidmankin toivon mukaan sen rehellisesti sanoi. Sanoi kyllä myös että tähän sarjaan saadan paras mahdollinen kokoonpano. Virheetön puolustuspäässä pelaaminen ja jäähypenkin välttäminen voisi antaa mahdollisuuden yllättää.
Maalivaahtipelinkin pitää olla hyvää ja sitä voisi tuo virheetön pelaaminen puolustuspäässä avittaa.
Ja jos kuitenkin kolmanteen erään lähdettäisiin johtoasemassa, niin jotain siihen johtoasemassakin pelaamiseen pitää tehdä. Toisaalta tuollaiseen tilanteeseen ei KeuPa otteluissa ole tällä kaudella edes päästy.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Tänään se käynnistyy, TUTO:n matka kohti kirkkaita valoja. Toki jo ensimmäinen este on riittävän haastava, KeuPa lähtee ilman muuta ennakkosuosikkina matkaan.

TUTO tarvitsee Pohjanoksalta superotteita ja ykkösketjulta tehoja. Jos nämä toteutuvat, on pääsy K-Espoota kiusaamaan mahdollista.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTon puolustukseen ovat palanneet Laitinen, Andzans ja Lahtinen, mikä TuTon menestymismahdollisuuksien kannalta illan pelissä on hyvin tärkeää. Forssa -pelissä TuTon puolustus vuosi ajoittain kuin seula ja Fopsilla oli pelissä paljon hyviä maalintekopaikkoja, joista se ei onnistunut maalia tekemään.

Myös hyökkäys on Eemeli Takalan puuttumista lukuun ottamatta paras mahdollinen. Jos ykkösketju Ranta-Larinmaa-V. Virtanen jatkaa hyviä pelejään, puolustus pelaa varmasti ja Julius Pohjanoksa maalissa omalla hyvällä tasollaan niin TuTolla on kaikki mahdollisuudet voittaa ottelu, vaikka Veikkauksen mukaan KeuPa onkin ennakkosuosikki. TuTolla meni runkosarjan loppu hyvin. Se oli viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa sarjan ykkönen.
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
Jaahas. Pystyykö KeuPa antamaan vielä tasoitusta parhaimman puolustajansa verran vai mikä lie kuviona?

Ketolahan otti osumaa Latvian reissussa ja on ollut siitä asti loukissa. Saa nähdä saavatko miehen vielä parsittua kasaan, vai onko kausi paketissa. Todella iso lovi puolustukseen ja varsinkin ykkösylivoimaaan.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Tää on kyllä mielenkiintoinen pari. Molemmat pelaa parhaillaan hyvää kiekkoa mutta tason ylläpitäminen on ollu vaikeaa. Keuruu on elänyt ja kuollut hirmuisen ykköskentän pelaamisesta. Varsinkin ylivoimalla ovat vaarallisia. Toivon että Turku jatkaa, vain sen takia että TuTo on näistä itselle se mieluinen.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Playoffeissa pitkästä aikaa ja kylläpä TuTon voitto maistuu harvinaisen makealle ainakin näin kannattajan näkökulmasta. TuTo sai kuin saikin iskettyä tarvittavat maalit ja ennen kaikkea kesti lopussa johtoasemassa. TuTon Pohjanoksalta uskomaton peli maalissa ja jotenkin paras terä saatiin pois KeuPan isoimmilta tähdiltä. Ei ole vähään aikaan tainnut olla TuTolla katkon mahdollisuutta pudotuspeleissä Kupittaalla, mutta nyt sellainen tulee tarjolle. Samalla menolla vain seuraavaan koitokseen ja kyllähän tämä voitto antaa uskoa siihen, että mahdollisuuksia on päästä tästä eteenpäin.
 

Physical Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Tää on kyllä mielenkiintoinen pari. Molemmat pelaa parhaillaan hyvää kiekkoa mutta tason ylläpitäminen on ollu vaikeaa. Keuruu on elänyt ja kuollut hirmuisen ykköskentän pelaamisesta. Varsinkin ylivoimalla ovat vaarallisia. Toivon että Turku jatkaa, vain sen takia että TuTo on näistä itselle se mieluinen.
Terve Mestis tarttee vahvan TuTon. Kaipa sen jokainen tietää, jos on itselleen rehellinen.
 

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Totta turiset, mutta se pitää tulla Turun itsensä kautta. Tepsi on välimerellä, nyt olisi hyvä alku painaa puolivälieriin näin aluksi.
 

Marker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Jääkiekkomaajoukkue, Mestis
Eriskummallinen peli. KeuPa tais laukoa varmaan lähes 100 kertaa, joista varmaan 70 pitkin pleksejä tai kimpoili luistimista tai mailantupesta ties minne. Pohjanoksan logo sai myös paljon osumaa. Muutama hyvä torjuntakin mahtui peliin.
TuTo sai ainakin 20 laukausta aikaiseksi, joista 5 maaliin ja pleijareihin tyypillisesti pari erikoisten pomppujen kautta.
Keskiviikkona Turussa mahdollisuus pistää sarja pakettiin tai toisinpäin KeuPalla vielä mahdollisuus jatkaa räpiköintiään.
Pelissä oli 2 melkoisen surkeaa joukkuetta, joista vähemmän surkea voitti.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTon hyökkäys käytti tilanteensa tehokkaasti hyväksi, mitä auttoi KeuPan huono puolustuspeli. Sekä ykkös- että kakkosketju olivat pelipäällä. Puolustajista sekä Lahtinen että Rannisto saivat kaksi tehopistettä. KeuPan pelatessa viimeiset kolme minuuttia ilman maalivahtia TuTo puolusti paineen alla hyvin, vaikka pelasi osan aikaa vajaalukuisena. Voiton takuumiehenä oli 37 torjuntaa ottanut Julius Pohjanoksa. Vastaavasti Niko Parkkisella KeuPan maalilla oli 15 torjuntaa. Keskiviikkona Kupittaalla jatketaan
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo pelasi omassa päässä ekassa erässä hyvin, muutamista virheistä huolimatta. Laitataisteluihin mentiin aktiivisesti. Toisessa erässä näytti hieman, että tuo jätettiin osaksi pois. Muutenkin tosessa erässä näytti, että KeuPa lähtisi nousuun ja tasoissahan sen erän jälkeen oltiin. Kolmanessa erässä TuTo onnistui tekemään ne tarvittavat maalit, eikä sitä pelkkää kiekon heittoa keskialueelle ollut vikat 20 minsaa. Keskiviikkona lähdetään taas alusta.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Ehkä Tuton jopa paras peli tällä kaudella. Menee ainakin rinnalle RoKia vastaan pelattuja pelejä. Laukaisumäärät ei kauheasti puolla sitä, mutta nyt näytti luistin liikkuvan ja tahtoa voittaa löytyvän. KeuPan puolustuspelaaminen ei vakuuta ollenkaan, kun vastustaja pääsee murtautumaan keski-alueen yli. Myös maalivahtipelissä Tutolla selvä etu. Tuto laittaa sarjan poikki keskiviikkona, jos vain tahtotilaa löytyy saman verran ja huolellisuutta ripaus lisää.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
TuTon kannalta myönteisiä kokoonpanomuutoksia. Ehkä koko sarjan paras pelaaja Perttu pois Keuruulta sekä Sandvik. TuTolla Suni ja Takala kokoonpanoon. Toki Ketola tulee Keupan kokoonpanoon takaisin, mutta onkohan vamman jäljiltä ihan tikissä.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
TuTon kannalta myönteisiä kokoonpanomuutoksia. Ehkä koko sarjan paras pelaaja Perttu pois Keuruulta sekä Sandvik. TuTolla Suni ja Takala kokoonpanoon. Toki Ketola tulee Keupan kokoonpanoon takaisin, mutta onkohan vamman jäljiltä ihan tikissä.
Sunin ja Takalan lisäksi kokoonpanoon tulee edellisestä pelistä pois ollut Higgins. Maalissa on luonnollisesti Pohjanoksa. Tänään TuTo lähtee peliin parhaalla kokoonpanolla tällä kaudella.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Ei nyt vielä hurrata tai ainakaan aliorvioida vastustajaa. Nämä on sellaisia pelejä, joissa jokainen mahdollisuuden saava yrittää parhaansa. Lisäksi TuTo ei runkosarjassa hyvin pelatun jälkeen seuraavassa pelissä enää o nistunut.
Ja ennen kun peli alkaa niin kokoonpanoja ei kamalasti kait kannata katsoa. Eikös TuTo aikoinaan ilmoittanut jotain ja sitten kentällä luistelikin joku muu. Taktiikkaa kai silloin.
Nyt siiis vaan katsotaan, missä edellisestä pelistä edelleen voidaan parantaa. Silloin voi hyvää tulla.
Ja itse pelkään.. no Vuorion ja Ringin onnistumista. Ns. "Omat koirat purevat" kohtaloa.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Pumppausliike alhaalta ylös
Ekassa pelissä toinen joukkue oli playoff-moodissa ja toinen ei, paria pelaajaa lukuunottamatta. Perttu ja Heljanko oli ihan turisteja. Ilmaisia maaleja annettiin TuTolle liikaa. Jotenkin surullista että JYP-kannattajana täytyy jo hakea Mestiksen playoffeista kevään pelien tunnelmaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös