Pudotuspelit 2019–2020 – spekulaatiot

  • 21 972
  • 133

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kannettu vesi ei kaivossa pysy ja siksi seuroille on aika turhaa osoittaa mitään tukipaketteja normaalitilanteessa. Jääkiekkoliitto on varmasti rikkain liitto Suomessa jolla aivan varmasti on rahaa tukipaketeille mikäli halua ja ennen kaikkea ymmärrystä tässä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa riittää! Sodan takia vuonna 1944 on viimeksi oltu vastaavassa tilanteessa sarjojen sulkemisen suhteen kuin nyt (muuten tietysti sota on ollut hyvin eri tilanne). Kun valtiovalta on jo suunnitellut tukipaketteja yrityksille niin on selvää, ettei Mestis-seuratkaan selviä ilman tukea. Sen 100k€ menetyksen mitä Mestis-mestari vähintään häviää ilman poff-pelejä voisi aivan hyvin osoittaa jokaiselle Mestis-seuralle ihan heti. 1.4.2020 tilille 30% jotta tämän kauden palkat ym kulut saadaan hoidettua ja loput 70% tilileille 1.8.2020 jolloin uuden kauden aloitus on mahdollista. Sillä rahalla saisi enemmän kuin mitä se raha maksaa jääkiekkoliitolle. Toinen vaihtoehto on konkurssiin meneviä Mestis-seuroja. Jääkiekkoliitto valitsee kumpaa vaihtoehtoa se haluaa.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Yllättävän vähän seuroista on kuulunut itkua pudotuspelien peruuntumisen vuoksi. Jospa se olikin jopa helpotus ja aiheutunut tappio +-0 ???
 

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Yllättävän vähän seuroista on kuulunut itkua pudotuspelien peruuntumisen vuoksi. Jospa se olikin jopa helpotus ja aiheutunut tappio +-0 ???
Itku ei auta nyt yhtään ja seurat olivat käytännössä itse naulaamassa päätöksen, että kausi loppui heti. Se olisi loppunut kuitenkin jos yksikin pelaaja olisi saanut viruksen ja jokatapauksessa pelit olisi pitänyt pelata tyhjissä halleissa joka olisi ollut vielä kalliimpi vaihtoehto. Katso(kaa) Ylen alue-uutisten lähetys jossa on haastateltu KeuPan ja SaPKon toimitusjohtajia.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toki seuroille tulee peleistä myös runsaasti kuluja. Vierasmatkat, lehtimainokset ja kotiotteluiden järjestäminen ym. Hyvin vaikea arvella, minkä verran pudotuspeleistä olisi voinut viivan alle jäädä.

Totta toki tuo, toisaalta jonkin verran sitä rahaa jää myös sidosryhmille saamatta joka sitten epäsuorasti vaikuttaa (halli, bussifirmat ym.. ym..). Eihän tuossa esim. KeuPalla varmaan tilanne älyttömästi vaikuta kun hallissa tulot on niin pienet, mutta sitten näiden osalta jotka budjetoinut sen yhden kieroksen pudotuspelejä +1000 yleisölle tilanne voi olla aika raju. Varsinkin jos vielä on ajatus ollut palkanmaksuihin juuri näistä tuloista.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Kyllä nyt kausarikampanjat voisivat pelastaa hetkellisesti eli vanhan kauden laskuja voisi niillä maksaa, mutta alkava kausi on jok.tap. vaikea. Kyllä liiton pitäisi nyt avustaa, nyt jos koskaan on se hetki. Edes lainaa pitkällä maksuajalla.

Minusta kausarikampanjoiden ohella pitäisi laittaa myyntiin halvempia lippupaketteja fanituotteilla höystettynä. Meinaan, että olisi erilaisille kukkaroille sopivia tuotteita. Luulen, että fanit ovat valmiita talkoisiin, mutta faneillakin on erilaisia maksukykyjä, joten lippupakettejakin pitäisi olla eri hintaisia.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Itä-Savon ja Karjalaisen parista jutusta voisi jopa uskaltaa vetää tällaisia johtopäätöksiä, että siellä seuroissa pohditaan, että voisiko ihan jopa laillisesti palkat jättää maksamatta koronan peruuttaman ajan osalta. Tai joku muu instanssi maksaisi palkat. Tämä koskee muitakin lajeja, huhutaan, että ensi viikolla kokoontuvat eri sisäpalloilulajien edustajat sekä työoikeuden asiantuntijat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös