PS3: NHL 13 GM Connected vain GM-liiga

  • 20 099
  • 197

_Ice_shooter_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Pittsburgh Penguins
Kirjoittelu vähän unohtui runkosarjassa niin kirjoitetaan koko kausi sitten kerralla.

Columbus selvitti tiensä playoffeihin vahvan loppukauden ansiosta. Lopputuloksena oli lännen konferenssin 6. sija. 41-32-9 oikeuttivat tähän.

Puolustus oli ongelma pitkin kautta ja vaihtuvuus pakistossa oli suurta loukkaantumisten takia. 221 päästettyä maalia kauden aikana oli liikaa, toiseksi eniten playoffeihin edenneistä joukkueista lännessä. Vain Vancouverin maalivahdit kaivelivat kiekkoa verkosta enemmän kuin Varlamov ja Anderson. 49 osumista tehtiin ylivoimalla Columbusta vastaan. Alivoima oli keskitasoa 82 prosentin varmuudella.

Puolustuksesta haluan nostaa esille pari nimeä (ja teen saman sitten hyökkäjillekin):

Ryan Lowery - Syvyyspakki. Ja mitä vielä! Pakiston tehokkain pelaaja tehoilla 14+21. Sillä vietiin myös pakkien maalipörssi. Lowery, lähtökohtaisesti loukkaantumisia paikkaava pakki oli todella positiivinen yllätys. Käytti näyttöpaikkansa loistavasti ja ansaitsi näytöillään peliaikaa. Pelasi toiseksi eniten otteluita Erik Gudbransonin jälkeen - 77 ottelua. Myös vähiten jäähyminuutteja pakeista. 4 minuutia 77 otteluun! Tässäkö Lady Byng -kilvan musta hevonen?

Ryan Ellis - Pakiston yksi lupauksista, odotukset korkeammalla kuin Lowerylla. Pelasi 54 ottelua tehoilla 2+11, mutta +/- oli todella karmaiseva, puolustuspäässä joukkueen heikoin lenkki ihan selvästi tehoilla -23! Toiseksi huonoin tässä tilastossa oli Brayden McNabb mutta hänen tilastonsa oli paljon siedettävämpi tehoilla -3. Pettymys.

Hyökkäys oli todella tehokasta ja yllätys managerille itsellekin. Lännen kolmanneksi tehokkain joukkue maalinteossa 235 maalilla. Vain Minnesota ja Phoenix olivat tehokkaampia. Ylivoima oli puolestaan sitten keskitasoa parempaa, lännen viides sija irtosi ylivoimaprosentilla 18,6.

Pavel Datsyuk - Suurten odotusten mies. 10 miljoonaa yhdestä kaudesta. Ei osoittautunut ihan tuon 10 miljoonan arvoiseksi mutta oli joukkueen paras hyökkääjä. Täysi kausi ilman loukkaantumisia toi mukanaan tehot 23+50. Keräsi tavoilleen epätyypillisesti rangaistusminuutteja todella paljon normaaliin verrattuna - 46 minuuttia. +/- tilastossa lukemat +2, ikä alkaa painaa selvästi konkarilla. Ei mahdu mitenkään Selke-kilpailuun.

Mats Zuccarello - Kolmoskentän peluri. Todisti tasonsa. Ja, se riittää ykköskenttään! Täysi kausi myös hänelle ja tehot 19+48! Superyllätys joukkueesta. Toinen ehdokas Lady Byng -kisaan 4 rangaistusminuutilla. Palkka ansaitsisi olla korkeampi kuin mitä mies itsekin pyytää, mutta palkkakatossa ei ole tilaa korotuksille.

Playoffien ensimmäsellä kierroksella vastaan asettui Phoenix, joka kaatui otteluvoitoin 4-1 ja toisella kierroksella vastaan tulee Minnesota, lännen ylivoimainen runkosarjavoittaja.

Edit. Ja Minnesota päätti Columbuksen kauden. Huomenna selviää Stanley Cup -voittaja!
 
Viimeksi muokattu:

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Kuten armeijassa on tapana sanoa, Vihtori-Matti.

Eli vituiks män tämä kausi odotuksiin nähden. Toisaalta oli kyllä taas jälleen kerran aivan uskomattoman huonoa tuuria kun joukkueen ehkä kaksi tärkeintä hyökkääjää Sequin ja Booth olivat poissa pudotuspelivahvuudesta. Joukkueen sentteriosastoakin vielä vahvistettiin ennen siirtorajaa, mutta laihaksi jäi tulos.

Ensi kaudella uutta matoa koukkuun. Toivottavasti runko pysyy hyvin kasassa kun sopimuksia pitää sorvata useampia kappale ( Hamilton, Sekera?,Booth,Weiss?Sheppard?)
 

Rabbinaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Mikkel Bødker, Justin Azevedo
Phoenixin playofftaival päättyi jo ensimmäiseen kierrokseen kun Columbuksen jalkoihin jäätiin otteluvoitoin 4-1. Muutenkin kausi oli pettymys, vaikka divisioonavoitto tulikin. Kauden avainsanat olivat #surkea saalis draftista #kamala alkukausi #sulaminen playoffeissa.

Kaudesta ei siis paljoa jäänyt käteen, ehkä positiivisin asia oli Gaborikin 85 pinnaa, myös Zetterbergin hankinta oli yksi kauden valopilkuista, sillä vahvistettiin hyökkäystä merkittävästi, mikä nyt ei valitettavasti auttanut pleijareiden ykköskierrosta pidemmälle. Joukkueen runko on kuitenkin hyvä ja luottoa on että parilla hankinnalla ollaan korkealla sitten ensi kaudella.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Läntisen konferenssin finaaliin mentiin öljymiehillä, jossa tiputtiin tiukan väännön ja taistelun jälkeen Wildille, joka oli lännen kovin joukkue ilman kahta sanaa. Kuten aikaisemmin kirjoitin, cuppia haettiin tosissaan, mutta paremmalle joukkueelle tiputtiin tällä kertaa jatkosta. Ensikaudella syottiä uudestaan veteen & uudet kuviot ja kujeet, kiitokset kaikille viimekaudesta.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Colorado otti 4-0 sarjassa turpiin Edmontonilta, kun unohdin käväistä päivittelemässä kenttiä kun sairastupalaiset tervehtyivät ja mm. Stastny jäi penkille.
 

VMJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Real Madrid
Olipas kausi Minnesotalla. Tavoitteeksi ennen kautta oli selviytyä pudotuspeleihin ja niihin päästiinkin todella helposti. Tuloksena koko runkosarjan voitto ja läntisen konferenssi ylivoimainen voitto 13 pisteen erolla. Suurin kiitos menestykseen kuuluu maalivahti Carey Pricelle, joka palkittiin kauden päätteeksi Vezina palkinnolla.

Runkosarjan top5 pisteet:
M.Grabner 41+26
K.Turris 16+36
V.Tarasenko 20+32
J.Joensuu 16+35
P.Bergeron 21+29

Pudotuspeleissä 1.kierroksella kaatui Vancouver voitoin 4-1. Toisella kierroksella Columbus voitettiin 4-2. Läntisen konferenssifinaaleissa kaatui Edmonton 4-3 voitoin. Stanley Cup-finaaleissa Minnesota kärsi niukan tappion New York Islandersille voitoin 4-3.

Playoffsin top3 pisteet:
M.Grabner 14+8
W.Simmonds 6+9
B.Little 7+6
 

All-U

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Bruinsilla katse kovasti ensi keväässä, Cupia lähdetään jälleen tavoittelemaan. Edellinen kausi päättyi playoffien toisella kierroksella mestaruuteen porskuttaneelle Islandersille.
Ensi kautta ajatellen tilanne näyttää hyvältä, kun kaikki viime kauden avainpelaajat pysyvät (halutessani) joukkueessa. Ainoastaan yksi 3./4. kentän hyökkääjä ja top6 pakki puuttuu tulevan kauden avauskokoonpanosta, nämä palaset löytynevät vapaista pelaajista. Maalivahtiosasto on mietinnässä vielä kauden alkuun asti, Cam Wardille kun katsellaan sivusilmällä mahdollista korvaajaa.

Merkittävimmät jatkosopimukset:
G. Nyquist 4v/10,2M
B. Ryan 3v/7M
J. Schwartz 4v/2,5M
J. Legace 2v/1,385M
T. Vincour 2v/0,825M

Tulevan kauden kokoonpano kaavailtu näyttämään tältä:

G. Nyquist (90) - E. Staal (87) - B. Ryan (86)
E. Kane (84) - C. Hodgson (82) - R. Bourque (84)
J. Schwartz (81) - A. Henrique (83) - C. Emmerton (78) / T. Vincour (77)
J. Legace (78) - J. Josefson (76) - X

J. Johnson (86) - M. Vlasic (85)
J. Gardiner (83) - T. Hickey (83)
T. Hamonic (79) - X

C. Ward (86)
J. Missiaen (81)
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Pystyykö kesken kauden liittymään mukaan?
 

Bäcks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Washington Capitals
Vieläkö kerkeää mukaan?

Jos kerkeää, niin PSN: kipperi ja joukkueeksi vaikka St. Louis Blues.

E: Taisi olla Blues varattu, joten otetaan Devils. Liittymispyyntö lähetetty.
 
Viimeksi muokattu:

Śmierć

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT
Stanley Cup-finaaleissa Minnesota kärsi niukan tappion New York Islandersille voitoin 4-3.

Tämä kausi meni aika paljolti vähemmällä huomiolla kaikkien kiireiden takia ja mitä siellä sitten tapahtuikaan... Nosteltiin sitä suurinta kauden päätteeksi!

Kai se on sitten pakko uskoa, että kaikki ns. peliliikkeet kesken kauden on ihan turhia. Kun et koske voittavaan joukkueeseen, niin se näköjään iskee loppuun asti. Ei perkele sentään, onhan tää hieman huvittavaa.
 

Rabbinaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Mikkel Bødker, Justin Azevedo
Kävi tuuri free agencyssä kun sain kaikki pelaajat, joille olin tehnyt sopimustarjouksen. Kaiken kaikkiaan tuli siis hankittua 9 lupausta, joista neljällä 4 kultaista tähteä, neljällä 4,5 kultaista tähteä ja yhdellä 4,5 vihreää tähteä. Kun jo ennestään oli hyviä lupauksia ja kokoonpanossa paljon nuoria kehittyviä pelaajia niin tulevaisuus on taas turvattu kun nämä pojat alkavat kehittymään :)
 

Bäcks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Washington Capitals
Pahaan aikaan Lamoriello vetäytyi eläkkeelle kun uusi GM pääsee veteleen vasta free agencyn jälkiliukkailla. Noh, eipä tuo mitään, runko oli suht hyvin kasassa vaikkakin alakerta ja prospect pool olisivatkin kaivanneet hieman täydennystä. Pienellä tilastoscouttauksella oli myös helppo huomata, että joukkue oli edellisellä kaudella päästetyissä maaleissa liigan kärkipäätä, joten myös laatua kaivataan alakertaan. Peli avattiinkin heti parilla em. osa-alueita vahvistavalla treidillä, jotka odottavat vielä pöytälaatikossa julkistamista.

Tästä alkaa kuitenkin Devilsin uusi aikakausi. Treidiehdotuksia kuuntelen mielelläni, erityisesti jos jollakin olisi tarjolla suht hyvää maalivahtia.
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Los Angeles Kings toivotti uuden GM:nsä tervetulleeksi joukkueeseen. Ensitöikseen istuttiin pöytään ja katsottiin mikä on joukkueen tilanne. Joukkue oli lähtökohtaisesti hyvässä kunnossa. Hyökkäyksessä löytyy johtopelaajana Mike Richards, joka on joukkueen tärkein pelaaja yhdessä Ryan Suterin kanssa.

Oikeiden laitureiden tilanne huolestutti suuresti uutta GM:ää. NHL-kelpoisia oikeita laitureita joukkueessa oli vain kaksi. Downie, hänen paikkansa löytynee kolmoskentästä. Toinen laituri on Cleary, joka tehnee tärkeää työtä neloskentässä.

Maalivahti osastolla luotetaan nousevaan lupaukseen, Robin Lehneriin. Lehner on 23-vuotias, 84 kokonaisuuden omaava maalivahti, johon Kingsillä on täysi luotto.

Kings kaipaisi kipeästi kahta Oik. laituria. Yksi tarkkalaukoja ykköskenttään 84+ kokonaisuudella, sekä yksi kakkoskentän 82~ laituri.

Pakistoon kaivattaisiin yhtä kärkipakkia, 84~ kokonaisuudella.

Myynnistä löytyy P: Schultz 81 kok., H: Mursak, 82 kok. Vasen laitahyökkääjä. McMillan 81kok. VL, Morin, 80kok. VL.

Kings on yhtä OL kärkihyökkääjää, yhtä kakkoskentän OL:ia ja yhtä ykkösparin pakkia vaille valmis joukkue. GM on erittäin luottavainen joukkueeseen, ja näkee siinä paljon positiivisia elementtejä varsinkin tulevaisuutta ajatallen.
 

Erzac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Nashville ei päässyt viime kaudella edes pudotuspeleihin Loui Erikssonin istuessa miltei koko kauden loukkaantuneena sivussa. Maalintekijöitä ei löytynyt, eikä puolustus pystynyt kompensoimaan maalinteon ongelmia.

Free agencystä Nashville nappasi kaikkien hamuaman Seminin (8m./1v.), sekä Weissin (7m./1v.), ja vielä syvyyssentterin Moore (3m/1v.). Cap spacea oli veteraanien eläköitymisen takia 19,5m. agencyn alkaessa...

Alkavan kauden odotukset ovat korkealla, puolustuksen kivijalkana ykköspakkipari Pietrangelo(90)/Rundblad(87), ja hyökkäyksessä Backstrom (89), Eriksson(85), Weiss(83) ja Semin(83) pystynevät tehtailemaan maaleja. Omalla veräjällä luotetaan yhä Kari Lehtoseen(86).
 
Viimeksi muokattu:

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Flyers lähtee tavoittelemaan parempaa pudotuspelimenestystä pitkälti samalla rungolla kuin viime vuonnakin, ainoastaan Stephen Weiss, Matt Read sekä Cory Potter jatkanevat muissa maisemissa. Vapailta markkinoilta signattiin toistaiseksi laajuutta kokoonpanoon, kun oranssin paidan ylleen pukivat Brian Gionta, Alex Petrovic sekä Robert Mayer. Myös Brian Dubinskylle jätettiin sopimustarjous, mutta katsotaan tarttuuko syöttiin. Hyökkäysosastolla on äärimmäisen kova kilpailutilanne, tässä hieman hahmotelmaa:

Ovechkin - Sequin - Sobotka
Booth - Skinner - Kubalik
Clifford - Sheppard - Niederraiter
Johansen - Hanzal - Gionta
Namestnikov - Telegin - Shaw
Ross - Kujawinski - Cousins / Mathers

+ mahdollisesti Dubinsky. Tarkoitus olisi saada peliaikaa ja antaa näytönpaikkoja ainakin Teleginille, Namestnikoville sekä Niederraiterille. Vaihtotarjouksi otan mielelläni vastaan kaikista paitsi ykkösketjun pelaajista.

Pakisto näyttää tältä:

Bouwmeester - Hamilton
Hjalmarsson - Josi
Sekera - Burlon
McIlrath - Petrovic

Kiekkoja koppaavat Mason ja Mayer.
 

_Ice_shooter_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Pittsburgh Penguins
Columbuksen kausi lähti lupaavasti käyntiin. Lännessä kakkossija on hallussa tällä hetkellä. Valitettavasti San Jose on jo aikaisessa vaiheessa ottanut 6 pistettä kaulaa, mutta onneksi vasta 21 peliä pelattu.

Pavel Datsyukin palkkaa tiputin alle 10 miljoonaan ja vire on vähän parempaa kuin viime kaudella, noihin 21 peliin 23 pistettä on Datsyuk jo ehtinyt iskemään. Mats Zuccarello, viime kauden komeetta on parantelemassa nilkkavaivaansa, mutta 6 peliin iski 1+4 paikkojen ollessa ehjänä. On silti ihmeen paljon loukkantumisia, vain LA:lla on kaikki miehet kunnossa.

Kesän sopimuksia en nyt puhelimella ala kertaamaan, niin jätetään se seuraavaan kirjoituskertaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös