Provinssirock 2004

  • 4 319
  • 39

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Just hain sunnuntaille lipun. Oli pakko hakea nyt, sillä jos en olisi sitä tehnyt niin lauantai-iltana olisin salettiin pohdiskellut, että kannattaako sitä nyt lähteä. Myöhemmin olisi sitten v*tuttanut, että jäi Bowie näkemättä.

Sunnuntaina siis pelipaikalle ja aika kesäkonsertti-hengellä ollaan matkalla, koska maanantaina aamusta duuniin. Jos joku ajaa autoni takaisin Vaasaan niin voin päiväkänneihin ratketa.

Hyvää Provinssia vaan kaikille puolestani, jotka ovat menossa. Provinssissahan sataa aina, joten siitä on turha kantaa huolta. Toivottavasti ei ole sentään pakkasta niin kuin melkein viime vuonna. Voe helvetti, kun oli välillä kylmä.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Retkueemme starttaa kohti Lakeuksien Helsinkiä iltapäivällä kolmen maissa. Kuntopiikki olkoon ajoitettu torstai-illan ja sunnuntai-päivän väliselle ajalle.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Meillä on lähtö torstaina klo 17.20. Ai että, enää muutama tunti. Säätila Seinäjoella alkaa parantua jatkuvasti, joten ei muuta kun juhlat käyntiin!
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Tuosta säätilanteesta sen verran, että onko kenelläkään tietoa viikonlopun tilanteesta Seinäjoella?
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Tuolta löytyy säätiedotukset: Ilmatieteen laitos

Sää tosiaan paranee näköjään koko ajan, lauantaiksi ei ennusteta enää edes sateita.

Tänään kello 15 aikoihin lähdetään stadista joten illan suussa sitten Törnävällä. Autokaravaanin eka auto on jo lähtenyt joten paikkojen pitäisi olla varattuja :)
 

Miguel

Jäsen
Ensimmäistä kertaa Provinssiin, tosin vain lauantaiksi. Yksi kaveri pyyteli hartaasti minua ja muutamia muita seuraksi, niin piti sitten maksaa törkyhinta yhden päivän lipusta. No, on siellä sentään muutama kiinnostava esiintyjä. HIMin ainoa Suomen kesäkeikka nyt eniten herättää mielenkiintoa.

Muutamia jo tapaamiani jatkoaikalaisia näkyy olevan paikalla. Saa tulla nykäisemään hihasta, jos naama vaikuttaa tutulta. Varmimmin löydyn ainakin HIMin, Apulannan ja Kotiteollisuuden keikoilta riehumasta.

Paluureissusta tuleekin sitten mukava yömatka. Onneksi ei tämän kesän festareilla tarvitse miettiä kuskin velvollisuuksia.
 

Miguel

Jäsen
Ihan OK reissu. Vähän harmiteltiin päivän mittaan, miksemme tulleet koko viikonlopuksi, mutta toisaalta jalkasärky oli yhdenkin päivän jälkeen ihan riittävä. Työviikko oli kai vienyt aika paljon mehuja. Luultavasti samasta syystä mikään katsastetuista keikoistakaan ei sytyttänyt niin paljon kuin olisin kuvitellut, joskaan ei noita kolmea tärkeintä voi pettymyksiksäkään sanoa. Pikavisiitillä Kemopetrolin keikalle oli hauska huomata, että Parkanon Essolla vessajonossa kanssamme jutelleen pariskunnan vähemmän kauniimpi osapuoli osoittautui yhtyeen basistiksi.

Pitkälle varattujen viikonloppuaikataulujeni takia tämä lyhyt visiitti saattaa jäädä kesän ainoaksi festarikäynniksi. Harmi.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
David Bowie oli maineensa veroinen. Ei suoranainen ykköslinjan suosikki meikäläiselle, mutta inspiroinut lähes jokaista diggaamaani artistia/bändiä.

Lähes puolet biiseistä oli mulle tuntemattomia, mutta silti rokkasi kiitettävästi. Suurimmat fiilikset sai aikaan "I´m Afraid Of Americans", "Heroes", "China Girl", "The Man Who Sold The World", "Life on Mars?" ja "Ziggy Stardust". Setti kesti 2.5 tuntia sisältäen encoren!

Todella hyväntuulinen Bowie jaksoi koko keikan ajan naurattaa yleisöään ja silminnähden viihtyi lavalla. Keikka alkoi sanoille "Finland...you grazy motherfuckers!". Hauskaa oli myös Bowien kommentti Suomen aurinkoisesta illasta/yöstä, "Cool, but fucked up".

Yksi suuruus on tullut taas nähtyä.

Ai niin, tsekkasin myös Manboyn ja Groove Armadan. Manboyn uusi materiaali ei ainakaan livenä vakuuttanut. Groove Armada oli varmasti kova niille, jotka ko musiikista pitävät.
 

torso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIMin keikalla oli myös meikäläisen mielestä vähän puuroiset soundit, eikä parta-villen laulu kuulunut koko ajan.

Jostain syystä kaikki kyseisen orkesterin viime vuosina näkemäni keikat ovat jättäneet vähän laimean maun suuhun. Ilmeisesti sellainen laiskahko meininki kuuluu yhtyeen tyyliin, mutta meikäläisen se jättää kylmäksi.
 

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Ihan jees toimintaa läpi viikonlopun. Bändejä ehdin nähdä omalla mittakaavalla hirveän monta, alusta loppuun n. 10kpl. Parhaita olivat ehdottomasti Niskalaukaus, joka mielestäni jyräsi paremmin kuin aikaisemmin keväällä Tavastialla ja Nosturissa yhteensä. Toki eturivillä taisi olla asian kanssa jotain tekemistä, kun käteen tarttui vielä jotain kapuloita ja muovinpalasia.

Him tuntui juuri tuolta kuin edellä mainittu: Kovin väsynyttä minun makuuni. Jengiä oli kyllä ihan hirveästi paikalla.

Bowie oli kyllä aika äijä. Ihan uskomaton lavakarisma ja välispiikit naurattivat ihan oikeasti. Varsinkin se alkudemo toimi helvetin hyvin! Hyvällä tuulella tuntui olevan muutenkin ja jos 2,5 tuntia viihtyy lavalla n. 3 minuutin tauon kanssa niin kai se tykkäs. Sää oli miehen keikan aikana älyttömän hyvä.

Lauantai-illasta sen verran vielä että Meshuggah:in aikana oli järkyttävä mosh-pit pystyssä! Vittu siellä oli meinikiä kunnes kenkä valitettavasti hukkui, jolloin oli pakko poistua. Myös Hypocrisyn ja Kotiteollisuuden aikan oli jonkinnäköistä pittiä kehissä. Yleisesti ihan vitun hyvä meiniki noilla kolmella keikalla.

Leirintä-alue touhuista sen verran että kovin oli paljon humalaisia liikenteessä. Ja Duudsoneiden kanssa meinasi pinna silloin tällöin palaa.. Hyvä meno. Ens vuonna uusiksi!

Bowien "ruoskan" heiluttelu ja "Watch out, I'm a cowboy" oli hauska.
 
Viimeksi muokattu:

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Kyllä on Valolla matkaa Bowien tasoiseen lavaesiintymiseen vielä liian pitkä matka. Aivan käsittämätön äijä se David. Wau, sanoin yöllä yhdelle tytölle: "olisit maailman karismaattisin ihminen tällä hetkellä, jollen olis nähny Bowieta äsken".
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti Pihvi
Lauantai-illasta sen verran vielä että Meshuggah:in aikana oli järkyttävä mosh-pit pystyssä! Vittu siellä oli meinikiä kunnes kenkä valitettavasti hukkui, jolloin oli pakko poistua.

Näin on, itsekin tuohon osallistuin ja harvoin ihmiset slammailevat tohon malliin ja silti jokaisella joka kohti tuli oli hirveä hymy päällä. Ihan loistavaa menoa, varmasti 20-30 ihmistä parhaimmillaan menossa mukana.

Sitten ikäviä ilmiöitäkin nähtiin, kun jotkut urpot kävivät varastamassa boolimaljamme viimeisenä yönä, mutta saimme sen takasin ja voi olla, että heidän telttansa sai tuta vihamme ja varsinkin sen, että jouduimme ympäri Seinäjokea ajelemaan taksilla näiden varkaiden takia etsiessämme uutta maljaa. Löytyihän se viimein ja saatiin sunnuntai taas käyntiin.

Hyvät festarit, mutta juuri nyt ei ole duunissa kauhean mukavaa, neljän päivän setti alkaa olemaan jo vähän liikaa näköjään.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Viestin lähetti Sniper
No miltäs se HIM kuullosti arvon jatkoaikalaisten korvaan? Emännyys moitti äänipolitiikan olleen retuperällä useisiin muihin bändeihin verrattuna. Oliko näin vai komennanko korvien putsaukseen?

Laimeat ja suttuiset soundit, laimeaa soittoa ja laimea esitys kaikin puolin.

Päälavan huonoin show koko festareiden aikana.

Toisaalta yhtä huono Himpulat oli Provinssissa viimeksikin, joten eipä tuo pettymystä tuottanut.

Muutoin varsin mainiot festarit. Air oli loistava, kuten Scissorsit, Hives, Bowie ja moni muukin.

Provinssi- ja Ilosaarirock ovat nykyään ainoat isommat festarit joilla voi nähdä jotain uusia ja mielenkiintoisia esiintyjiä. Muut ovat lähinnä sitä samaa suomi-rock-humppa-karaokea, johon on kyllästynyt totaalisesti. Ruisrock'kin, joka joskus sentään oli uraauurtava ja innovatiivinen festari, kuulostaa lähinnä Radio Suomi-popilta nykyään.

Mutta onneksi on sentään kaksi käymisen arvoista festaria tässäkin maassa, ihan hyvä saldo näin pienelle kansalle. Hih.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös