Provinssirock 2004

  • 4 318
  • 39

Crowned

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän tämänkin ketjun pystyttäminen ole jo ajankohtaista.

Eli 14 aamua odotusta ja sittenhän pääsemme nousemaan Helsingistä lähtevään rokkijunaan. Onkos paljon Jatkoaikalaisia lähdössä suunnistamaan kohti Seinäjokea, tämän junan turvin?

Bändeistä itseäni kiinnostaa tuo ruotsin ylpeys The Hives, Dillinger Escape Plan (USA), David Bowie (UK), Meshuggah (SWE), Mokoma ja eiköhän nämä kotimaiset rokkibändit tule tsekkailtua, kuten Apulanta, Tehosekotin ja Private Line. Myös The Mutants lienee katsomisen arvoinen livebändi.

Hieman harmittaa kun ulkomaalainen rock-puoli jää lähinnä The Hivesin täytettäväksi. Muun muassa The Hellacopters tai Ilosaaressa ja Ankassa esiintyvä Danko Jones olisi piristänyt huomattavasti.

Takaisin tullaan jälkimmäisellä junalla, että ehtii Bowienkin tsiigata ihan rauhassa.

Toivotaan siis jälleen hyvää meininkiä ja siihen suuntaan. Rokrok!
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
No itsehän lähden jo torstaina, kuten perinteisiin jo kuuluu. Sunnuntaina sitten vikalla rokkijunalla takaisin. Eipä montaa mielenkiintoista bändiä osunut kohdalle, mutta festivaalinahan Provinssi on ykkönen.

Testament oikeastaan eniten kiinnostaa, Meshuggah kuulostaa kanssa ihan hauskalta, samoin Exodus.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Oulusta suunnataan matka kohti Seinäjokea. The Hives, Mokoma, Hanhiniemi, Dillinger, Meshuggah ja tietysti Tiktak :) ovat odotuslistalla. Bowieta ajateltiin katsoa pari biisiä ja suunnata takaisin kohti Oulua. Kotiteollisuus esiintyy muuten Dillingerin kanssa päällekkäin ja The Distillers soittaa samaan aikaan kuin Mokoma. Nuo ovat pahimmat päällekkäisyydet omalla kohdalla.

Ilosaareen mennään myös ja siellä bändilista on enemmän oman maun mukainen. Gluecifer on kesän ihan ehdoton ykkös artisti Suomessa ja Danko Joneskin pitää tsekata. Muuten nämä samat Mokomat ja kumppanit toimivat sielläkin.
 

Tormentori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse saavun paikalle vain perjantaiksi katsomaan The Distillersin keikan. Muuten ei pahemmin kiinnosta.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Bowie mahdollisesti. Eka kokonainen Provinssi jää väliin pitkääään aikaan. Kakka ohjelmisto mun musiikkimaulle.
 

Jet Pilot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Tottahan sitä Provinssiin lähdetään, torstaista sunnuntaihin armotonta rokin ja alkoholin juhlaa. Esiintyjät eivät tänä vuonna oikein jaksa kiinnostaa, tosin eipä sen niin väliäkään. Olen näet erikoistunut bändien missaamiseen, pari vuotta sitten vitutti ankarasti kun suuresti odottamani Qotsa:n soittaessa makailin sammuneena autossa.
 

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Ensimmäinen

Ekaan provinssiin olisi siis tarkoitus suunnistaa. Pari opastusta ei siis olisi pahitteeksi:

Junalla vai autolla? Onko asemalta pitkäkin matka itse tapahtumapaikalle? Käveleekö vai tarvitseeko taksin. Paljonko junalippu (meno-paluu) maksaa? Helsinki-Seinäjoki on siis reitti. Monelta ko. vehkeet starttaavat ja minä päivänä. Lähinnä kiinnostaa perjantain eka lähtö ja sunnuntain vika paluu. Jostain syystä mulla lagittaa tuo provissin nettisivusto niin rankasti, että hermot menee sen latautuessa edes etusivulle.

Mikä on meiniki yleisesti? Pitääkö festarialueelle jonottaa joissain turvatarkastuksissa. Entä nämä telttailumahdollisuudet (uuh!). Ruuhkaa (=pahastikin ylibuukattua kuten esim. RMJ)? Onko matkaa pitkältikin esiintymislavoille.

Olisin erittäin kiitollinen jos joku osaa/jaksaa edes vähän alusta.
 

Jet Pilot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Katsos www.provinssirock.fi Sieltä selviää noista juna-aikatauluista ja hinnoista.

Itse olen ollut Provinssissa kahdeksana kesänä ja joka kerta omalla autolla. Autossa on hyvä säilyttää kaikki tavarat joita ei viitsi mukana kantaa, mutta jotka kelpaavat varkaille.

Meininki yleisesti on humalainen ja helvetin leppoisa, ainakin Törnävän leirintä-alueella joka sijaitsee ihan festarialueen vieressä. Ruuhkaa toki on vähän joka paikkaan, kuten varmasti jokaisessa noin suuressa tapahtumassa.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Tottakai Provinssiin!! Yhdeksäs kerta tänä kesänä. Paikalle mennään todennäköisesti junalla, Vaasasta n. 50 minuuttia eli voi aloittaa jo kotona nestetankkauksen.

Onko asemalta pitkäkin matka itse tapahtumapaikalle? Käveleekö vai tarvitseeko taksin.

Festaribussit ajaa 15 min välein rautatieasemalta festarialueelle, maksaa muistaakseni 2 €.

Mikä on meiniki yleisesti?

Meininki on hyvä ja leppoinen.

Pitääkö festarialueelle jonottaa joissain turvatarkastuksissa.

Pitää, mutta ei se kauaa kestä. Tarkastus tapahtuu aika nopeasti.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viidennen peräkkäisen kerran olisi tarkoitus suunnata Seinäjoelle tuona viikonloppuna. Kerran olen ollut esiintymässä, muissa tapauksissa ihan yleisön joukossa. Kesätöiden harvoista pitkistä vapaista yksi sattuu juuri provinssiviikon keskiviikosta seuraavan viikon maanantaihin, joten tilaisuus on käytettävä hyväksi.

Bändeistä eniten odotan Airia. Muista ulkomaisista ei mikään ole kovinkaan suuri suosikkini, mutta onneksi kotimaisia hyviä bändejä on luvassa suurehko joukko aina Magyar Possesta alkaen.

Suosittelen leirintäalueelle menijöille ehdottomasti oman auton mukaanottoa. Telttaan ei kannata jättää mitään arvotavaroita, sillä edellisvuosina liian monen kaverin festarit ovat menneet pilalle pitkäkyntisten vierailun takia. Itse joudun tänä vuonna lähtemään ensimmäistä kertaa ilman omaa autoa, joten on joko karsittava matkatavaroiden määrä minimiin tai hankittava jonkun kaverin autosta sijoituspaikka omille tavaroille.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Junalla. Juna-asemalta pääsee festaribussilla tai taksilla mukavasti leirintäalueelle. Itse kuulun Kyrkösjärven suosijoihin, jossa tilaa on varmasti vielä perjantainakin. Törnävän leirintäalueella ei tilaa varmasti lähellä festarialuetta ole, joten matka on yhtä pitkä kuin Kyrkösjärveltäkin. Lisäksi leirintäalueiltahan pääsee bussilla festarialueelle, jos pikku kävely(n. 1km) ei kiinnosta. Autossa on kuitenkin se ongelma, että kuka sillä sitten sunnuntaina ajaa? Festarijuna maksaa 34€ meno-paluu. Perjantaina lähtö joskus hieman kahdeksan jälkeen aamulla Helsingistä ja sunnuntaina seinäjoelta 22.30.

Ei tarvitse ainakaan Kyrkösjärven puoleisilla porteilla jonottaa, niin monta tarkastajaa löytyy, että sisään voi kävellä alle minuutissa. Toisella portilla voi joutua muutaman minuutin jonottamaan. Viinaa saa viedä festarialueelle sisään ulkona jaettavissa tuopeissa tai vaihtoehtoisesti kolmen litran viinitönikän saa viedä alueelle. Suosittelen.
 

Jet Pilot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Viestin lähetti Rebel
Viinaa saa viedä festarialueelle sisään ulkona jaettavissa tuopeissa tai vaihtoehtoisesti kolmen litran viinitönikän saa viedä alueelle. Suosittelen.

Kolmen litran viinitönikän? Eivätkös kaikki pullot, tönikät yms. ole kiellettyjen listalla. Tuoppiin tosiaan saa kaataa portilla oman juomansa, mutta sillä tapaa ei kovin paljon sisään saa. Ellei sitten ota tuopillista pirtua.
 
Viimeksi muokattu:

torso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pullot, muovipullot, peltitölkit yms. ovat kiellettyjen listalla. Mutta, viinitölkit, mehutölkit tms. menevät sisään että heilahtaa.

Asiaan löytyy vahvistusta myös Provinssin sivuilta. Viime vuonnakin kerralla sai siirrettyä kolmen litran punkun sisään, mikä antoi riittävän määrän polttoainetta lauantain sateiden kestämiseen.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Ensimmäistä kertaa eläissäni lähden tähän mystiseen festariin tutustumaan. Perjantai-aamusta sunnuntai-iltapäivään olisi tarkoitus viihtyä paikalla. Musiikkitarjonta olisi saanut olla erilainen, mutta näillä mennään kuin Pentti kohti puuta.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Jep, kuten edelläkin on kerrottu, muovi- ja lasipullot on kielletty, mutta pahvinen viinitönikkä on sallittu.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Kossupullo menee helposti sisään takaluukkoon työnnettynä.

nimim. laaja suoli
 

torso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös sitä kossua pitäisi saada jostakin idästä/etelästä ihan kahden litran pahvilaatikoissa?

En tarkoita että kahden litran tölkki olisi pulloa mukavampi hanurissa, mutta sellaisen voisi kantaa ihan kädessä sisään. Ei olisi edes ihan niin "tasku" lämmintä kuin suolessa tuotuna ;)

Ne provinssin mukit kestää myös väkeviä (ainakin ennen, toivotaan parasta), jolloin pari mukia vodkaa ja mehutölkki laajentavat festarijuomien tarjonnan ns. sivistyneelle drinkkilinjalle.
 

Jet Pilot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koovee
Ylihuomenna pitäisi sitten ottaa Corollalla suunta kohti Seinäjokea. Nyt on sitten tapojeni vastaisesti tullut kyttäiltyä noita säätietoja tavallista tarkemmin eikä perhana hyvältä näytä tulevaa viikonloppua silmällä pitäen. Kunhan ei vettä sataisi.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Ei vaikuta säät hyvältä ei. Mutta asenne Provinssissa ratkaisee, joten ei kun odottelemaan vaan. Huomenna 17.20 starttaa juna Helsingistä kohti Lakeuden ristiä.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aika vaisu on kyllä tuo esiintyjälista. Suburban Tribe, Mokoma, Exodus, Diablo, Kotiteollisuus ja Meshuggah lähinnä kiinnostavat. Näistäkin vain Mokoma ja Diablo ovat ns. pakkonähdä -osastoa. Kuitenkin reissuun on lähdettävä.

Onneksi ei tarvitse teltassa tetsata, varsinkin jos/kun ilmat ovat huonot.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Onko tietoa, miten pääsee lähtemään Seinäjoelta sunnuntai-iltana? 20.45 taisi lähteä viimeinen juna, mutta silloin Bowie vetelee vielä Stardustin kertosäettä. Onko muista aikatauluista tietoa? Turkuun vielä kun pääsisi, olisi aika hemmetin kova juttu.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Junalla ei tosiaan turkuun asti pääse millään 20.42 jälkeen, mutta kannattaa varmasti Provinssin kotisivujen keskustelussa kysellä, josko kyyti irtoaisi.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Jet Pilot
Ylihuomenna pitäisi sitten ottaa Corollalla suunta kohti Seinäjokea. Nyt on sitten tapojeni vastaisesti tullut kyttäiltyä noita säätietoja tavallista tarkemmin eikä perhana hyvältä näytä tulevaa viikonloppua silmällä pitäen. Kunhan ei vettä sataisi.
Vettä tulee takuuvarmasti, niin se vaan on. Muistuu mieleen viimevuotinen rankkasade lauantaina. Kaatosateessa lähdin tarpomaan liejussa kohti bajamajaa ja kun vihdoin pääsin läpimärkänä perille huomasin että jokaikinen koppi on täynnä "tavaraa" ja paperia ei ole. Siinä ei ollut itku kaukana.

Mutta kyllä näistä vastoinkäymisistä selviää yllättävänkin helposti kunhan suhtautuu hommaan oikealla tavalla. Itselläni taitaa olla vuorossa seitsemäs Provinssi putkeen. Ohjelma ei kauheasti sytytyä, ennakkoon kiinnostavat eniten Air, Tehosekoitin ja Scissor Sisters. Mutta ei sillä ohjelmalla nyt niin väliä ole, vuosi toisensa jälkeen The Olutteltta on kuitenkin se kiinnostavin ohjelmanumero.
 

Koala

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManU, TPS - HIFK 16.03.1999
Perkelen Seinäjoki. Miksi ei voi olla yhtä kaupunkia, missä kaikki Suomen festarit järjestettäisiin, josta lähtisi junat koko yön kaikkialle Suomeen, jossa alkoholia saisi myydä yli 16 vuotialle ja missä ei pätisi kaikki Suomen lait.
 

Pihvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, ÄTPPOMK, Everton FC, Canucks
Niinpä, teltassa kun joutuu "nukkumaan" niin tulee noita sääennusteita väijyttyä aika paljon. Kyllä Ilmatieteen laitoksen mukaan voisi paskempaakin säätä olla tiedossa. Sateeseen on ilmeisesti kuitenkin varauduttava (eli otetaan 60% viinan sijaan 80%:sta). Ajettelin kuitenkin varata mukaan kofeiinitabletteja sen verran ettei aikaa tarvitse tuhlata nukkumiseen. Kaksi yötä on helppoa kauraa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös