Praha

  • 46 713
  • 183

Heksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames
Tuli sitten varattua lentoliput Prahaan juhannusviikonlopulle (pe-ma), kun suhteellisen huokealla sellaiset löytyi ja tuttujakin on menossa kaupunkiin samaan aikaan. Tyttöystävän kanssa olemme matkaan lähdössä ja majoitus on toistaiseksi vielä etsinnässä.

Jos jollakulla on hyviä vinkkejä majapaikan löytämiseen näin lyhyellä varoitusajalla, olisin enemmän kuin kiitollinen jos voisit tietojasi jakaa. Etsinnässä olisi ~60€/huone/yö hintaluokan majapaikat, joita voisi varata ilman luottokorttia. Sellaista kun ei meistä kumpikaan satu omistamaan. Olen ymmärtänyt että pienellä etsinnällä paikanpäältäkin voi vielä majoituksen hankkia, mutta toki jonkinlainen varmuus yösijasta olisi ennen lähtöä jo hyvä olla.

Lisäksi vastaan otetaan vinkkejä nähtävyyksistä tai muuten vaan vierailun arvoisista paikoista Prahan kaupungissa. Aika paljon tästä ketjustakin jo kohteita löytyy, mutta jos on jotain lisättävää niin kirjottelepa ihmeessä!
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Heksa kirjoitti:
Jos jollakulla on hyviä vinkkejä majapaikan löytämiseen näin lyhyellä varoitusajalla, olisin enemmän kuin kiitollinen jos voisit tietojasi jakaa. Etsinnässä olisi ~60€/huone/yö hintaluokan majapaikat, joita voisi varata ilman luottokorttia. Sellaista kun ei meistä kumpikaan satu omistamaan. Olen ymmärtänyt että pienellä etsinnällä paikanpäältäkin voi vielä majoituksen hankkia, mutta toki jonkinlainen varmuus yösijasta olisi ennen lähtöä jo hyvä olla.

Kokeile www.abaka.com
Aikaa ennen Masteria onnistuimme sopimaan maksun vasta paikan päällä suoritettavaksi. Kannattaa toki myös googlettaa Prague hotels... Yleensä netin kautta varatut huoneet ovat huomattavan paljon halvempia kuin hinta joka respan tiskin päällä kyltissä kulloisenakin iltana nakottaa. Ja Prahassa julkinen liikenne toimii, ei siis kannata pelästyä kauempanakaan olevia hotelleja/huoneistomajoitusta.

-Maila
 

Heksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames
Kokeile www.abaka.com
Aikaa ennen Masteria onnistuimme sopimaan maksun vasta paikan päällä suoritettavaksi. Kannattaa toki myös googlettaa Prague hotels...

Kiitos vinkistä! Kyseisen nettipalvelun kautta löysimme sopivan "studion", keittiöllisen isohkon huoneen kingsize-vuoteineen, istuinryhmineen ja terasseineen (näkymä Vltava-joelle). Hintakin osui suunnittelemaamme haarukkaan johtuen lähinnä siitä, että kyseinen tila sijaitsee viidennessä kerroksessa, eikä sinne pääse hissillä. Saman hinnan olisimme joutuneet maksamaan hissin yltämästä "doubleroomista" ilman yllä mainittuja mukavuuksia.

Maanantaina päätimme lähteä ja varasimme lennot, eilinen kului sopivaa hostellia etsiessä ja nyt sekin on varattuna, yhteensä reissu tulee maksamaan ~300€/hlö. Tänään ehtii jo tutustumaan kirjallisuuden avulla kaupunkiin ja suunnittelemaan vierailtavia kohteita, tosin työpäivä täytyy ensin lusia :) Edelleen vastaan otetaan vinkkejä, jos jollakulla on mielenkiintoisia kohteita tiedossa Prahan kaupungissa, joita tässä ketjussa ei vielä ole mainittu.
 

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Aika taas pompsauttaa ketju ylös.
Vaimo tilasi viikonloppuna äkkilähdön Prahaan ensi viikonlopuksi joten vuorossa on kolmen yön "parisuhde-loma", vintiö jää siis mummilaan.

Kun on itse tullut vierailtua lähinnä talvisessa Prahassa, niin kiinnostaisi mahdolliset kesä-aktiviteetit. Pari maauimalaa jo netistä löysin, minkähänlaiset pyöräilymahdollisuudet Prahan lähistöllä olisi?.

Jestne jedno!
 

Sparta

Jäsen
Löysinpäs tämmöisen ketjun, joten Prahassa paljon (yli 3kk) aikaa viettäneenä voisin jotain kommentoidakin.

Vanhoja viestejä lukiessa kauhistelin, kun mainittiin 1-2e hintoja olut tuopposista halpoina. Itse jouduin elämään Prahassa suunnilleen paikallisten ihmisten tulotason mukaan, joten oluella piti käydä paikoissa joissa hinta ei ole turistiluokkaa (yli 1 euro). Keskusta-alueeltakin löytyi pienellä etsimisellä paikkoja joissa oluen hinnat oli kohdallaan..eli 18-30 korunaa. Yksi mukava paikka oli sporttibaari (vaikkakin täynnä turisteja), jossa seurattiin kovasti futiksen EM-kisoja kesällä 2004, löytyy muutama sata metriä Vaclavin Aukiolta..kadun nimi on Ve Smeckach muistaakseni, kävelleen jonkun matkaa paljon mainostetun Darling's Clubin ohi ja paikka löytyy samalta puolelta katua.

Taksia ei kannata (eikä tarvitse) Prahassa käyttää, ellei todella halua ylimääräisistä rahoista eroon. Jos puhut englantia taksissa, niin hintakin nousee heti. Julkisia kulkuneuvoja käyttämällä pääsee lähes minne tahanasa, yölläkin kulkee hyvin yöraitiovaunuja sekä busseja jos majapaikka sattuu sijaitsemaan vähän kauempana keskustasta. Itse ainakin koin yöraitiovaunutkin ihan turvalliseksi tavaksi liikkua. Aina kuitenkin kannattaa olla varuillaan etenkin taskuvarkaiden varalta, täydessä metrossa tai vaikka raitiovaunussa taitavat varkaat vievät lompakon huomaamatta.

Lentokentältä pääsee halvimmalla keskustaan bussilla, kertalippu johon kuuluu vaihto-oikeus metroon maksoi muistaakseni 12 korunaa (40 centtiä). Lippu kannattaa ostaa etukäteen, joko lentokentän bussipysäkillä sijaitsevasta automaatista tai terminaalistakin niitä varmaan saa...myös bussikuskilta. Bussi 119 lähtee terminaalin edestä, jäädään päätepysäkillä (Dejvicka) pois ja vaihdetaan metroon. Bussipysäkki on metroaseman vieressä, joten eksymisen vaaraa ei ole. Dejvickan asema on vihreän linjan päätepysäkki, eli metroja kulkee vain keskustan suuntaan. Halpa ja suht helppo tapa matkustaa, aikaa tähän menee ehkä matkaan menee ehkä 40min...varmaan allekin.

Jos haluaa shoppailla, niin ainakin itse välttelin keskustan turistiryysiksiä ja metrolla kävin ostoskeskuksia. Laadukkaita ja isoja paikkoja löytyy ainakin keltaisen metrolinjan molemmista päätepysäkeistä (Zlicin, Cerny Most), lisäksi keltaisella linjalla olevassa Andelissa on myös erittäin hyvä ostoskeskus. Myös vihreän linjan Flora-pysäkillä löytyy sellainen, joskin siellä taisi olla hieman vähemmän liikkeitä. Hinnoissa en huomannut juuri eroja keskustan liikkeisiin nähden, mutta välttyypä turistiruuhkilta ja liialta kävelemiseltä kun kaikki liikkeet ovat saman katon alla.

Siinäpä jotain vinkkejä Prahaan matkaajille...
 

Poison

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hip, hei ja hurraa. Hyvin todennäköisesti lähdemme poikaystävän kanssa Prahaan ensi viikon sunnuntaina. Tätä ketjua on tullut selailtua paljonkin, mutta ajattelinpa jälleen nostaa tämän ylös - jospa jollakin olisi vielä lisävinkkejä hyvistä vierailu- ja shoppailukohteista. Kulttuuripuolikin kiinnostaa kovin, haluamme paljon erilaista tekemistä. Toki edulliset ja hyvät ruokailupaikatkin kiinnostavat. Täytynee myös tutkia, olisiko mahdollista päästä seuraamaan tsekkiläistä kiekkoa.

Meillä on tällä hetkellä vaihtoehtoina viipyä Prahassa joko neljä yötä tai kokonainen viikko. Kumpaakohan Prahassa käyneet suosittelisivat, jääkö kaupungista liikaa näkemättä neljässä päivässä?
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Nostetaanpa tämäkin ylös nyt läpiluennan jälkeen.

Lennot tuli tosiaan paremman puoliskon kanssa varattua tuonne heinäkuun loppupuolelle, ja nyt hakusessa olisi vielä hyvä hotelli kohtuuhintaan, sekä esim. tänä vuonna käyneiden kokemuksia hinnoista, hyvistä ravintoloista, nähtävyyksistä jne. Onko muuten viisasta lähteä muutaman päivän lomalla päiväkäynnille jonnekin kauemmaksi esim. junalla? Onko lähistöllä jotain mielenkiintoista nähtävää?
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
mice kirjoitti:
Onko muuten viisasta lähteä muutaman päivän lomalla päiväkäynnille jonnekin kauemmaksi esim. junalla? Onko lähistöllä jotain mielenkiintoista nähtävää?

itse olen lähössä samoihin aikoihin ja on tullu vähän yritettyy selvitellä vastaavia asioita, tässä pari:

Auswitch ja Auschwitz-Birkenau
- Kävin viime vuonna Krakovan visiitin yhteydessä. Jos et ole käynyt, käy. Matkaa Prahasta n.450km itään, joten min. 1 kokonaisen päivän veisi. Ehdottomasti silti sen arvoinen

Karlovy Vary
- Kylpyläkaupunki n.120km Prahasta luoteeseen. Kuullut paljon hyvää, tosin turistien suosiossa ja ajankohta "sopivasti" Keski-Euroopan lomasesongin aikaan. Jos Lederhoseneissa kävelevät saksalaiset läskimahat vituttaa liikaa, ei ilmesesti kandee poiketa. Itse olen vielä pähkäilyvaiheessa. Matkan varrella voi pysähtyä tsekkiläisen kiekkotaituruuden alkulähteille Kladnon kaupunkiin.

Tossa jotain, itsekin kuulisin paikanpäältä käyneiltä vielä lisää.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
mice kirjoitti:
Onko muuten viisasta lähteä muutaman päivän lomalla päiväkäynnille jonnekin kauemmaksi esim. junalla? Onko lähistöllä jotain mielenkiintoista nähtävää?

Kutna Hora

Kuuluisa "museokaupunki", jossa on paljon nähtävää. Nimekkäin kohde on ns. luukirkko. Tässä linkissä tietoa paikasta:

http://www.pragueholiday.cz/kutna-hora.php

Kuvista ehkä ymmärtää, miksi kirkkoa kutsutaan luukirkoksi. Itse en ole tuolla käynyt. Viime syksyn Interrail-reissulla se oli yksi suunniteltu kohde, mutta tipahti pois luukirkon remontin ja ajan puutteen takia.

www.bahn.de on osoite, josta selviää junien kulkeminen. Muistelen, että matkaan meni aikaa vain reilu tunti suuntaansa.


EDIT: Toinen mielenkiintoinen kohde (jossa en myöskään ole käynyt) on Cesky Krumlovin pikkukaupunki. Kannattaa laittaa Googleen hakusanaksi, niin löydät paremmin infoa. Kuvista päätellen todella hieno paikka. Valitettavasti tuonne ei muistaakseni päässyt kovinkaan helposti, junaa joutuisi vaihtamaan pariin otteeseen.
 

SGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei raha kiekkoa
Sistis kirjoitti:
www.bahn.de on osoite, josta selviää junien kulkeminen. Muistelen, että matkaan meni aikaa vain reilu tunti suuntaansa.

www.vlak.cz löytyy kaikkien julkisten matkahaut. Oikealta alhaalta voi jopa nykyään näemmä vaihtaa kielen, en tiedä kuinka hyvin käännösversiot toimivat. Tshekinkielinen erittäin käyttökelpoinen, sillä löytyy esmes juna-bussi -kombinaatiot.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lauantaina olisi tarkoitus lähteä reissulle ja siksi kysyinkin että onko kenelläkään kokemusta ravintolasta ELGAUCHO - ARGENTINIAN GRILL? Listalla näytti olevan tarjolla pihviä aina kiloon asti. Myös vanhan kaupungin pihvipaikoista otetaan tietoa ilolla vastaan.

Täällä voi käydä tutustumassa ennakkoon aika moneen Prahan ruokapaikkaan ja ilmeisesti varaus onnistuu jopa webistä.

Prahan webbikameroita löytyy muuten ainakin täältä .
http://www.doprava.cz/webkamery.php3
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Näköjään tuolta löytyisi kaikenlaista mielenkiintoista lähistöltäkin.
Lähinnä nyt harkinnassa Karlstejnin linna, Kutna Hora ja Cesky Krumlov.

Cesky Krumlov näyttää erittäin mielenkiintoiselta pikkukaupungilta kuvien perusteella. Kutna Horassa on sitten tosiaan tuo luukirkko, mutta muutoin ei näytä yhtä kiinnostavalta paikalta. Eli jos jonnekin Prahasta tulee lähdettyä, niin luultavasti se olisi Cesky Krumlov(tai sitten tuo Karlstejnin linna, täytynee siitäkin etsiä vielä lisätietoa).
 

ipaz

Jäsen
Täällä ollaan Prahassa. Kolme päivää takana ja neljä vielä edessä. Ilmat ovat loistavat; pilvetöntä ja 25+ astetta.

Tänne tulijoiden kannattaa poiketa Vynohradin alueella Havlickovy Sady´n puistossa Nove Meston eteläpuolella. Hieno puisto keskellä kaupunkia jossa myös ravintola janon yllättäessä. Parhaiten keskustasta pääsee tramilla n:o 6.

Petrinin kukkulalle vievä "funicular" eli raidehissi on poissa käytöstä, joten sinne patikoiminen saa tällä kertaa jäädä.

Prahassa ei todellakaan kannata jäädä pyörimään Vaclavin aukion ja Vanhan kaupungin aukion ympärille, vaan ottaa rohkeasti metro tai ratikka ja päräyttää vähän sivummalle. Seitsemän päivän lippu maksaa 280 kr (9,35e) ja sillä saa sahata niin metrolla, tramilla kuin bussillakin niin paljon kuin huvittaa.

Löydettiin yksi huippu ruokapaikka Korunní kadulta: Prag Country Saloon Amerika. Aivan loistavia pihvejä ja halpaa olutta! 100-150 kr pihvi ja 0,5 litraa Gambrinusta 20 kr eli reippaasti alle 200 kr (6,7 e) saa vatasn todela täyteen ja oluen päälle. Muzeumilta kun jaksaa jalkailla U Pavlovan asemalle ja ottaa tram 10,16 tai 51 niin pääsee syömään. Myös "scandinaavinen" Luv z Oslu teki vaikutuksen. Todella asiallinen ateria pienellä hinnalla Perunova kadulla. Parhaiten pääsee metrolla vihreää linjaa Jiriho z Podêbradin asemalle ja siitä muutama sata metriä kävellen kohti Floran ostonkeskusta.

Lisää myöhemmin...
 

retiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
mice kirjoitti:
Näköjään tuolta löytyisi kaikenlaista mielenkiintoista lähistöltäkin.
Lähinnä nyt harkinnassa Karlstejnin linna, Kutna Hora ja Cesky Krumlov.

Cesky Krumlov näyttää erittäin mielenkiintoiselta pikkukaupungilta kuvien perusteella. Kutna Horassa on sitten tosiaan tuo luukirkko, mutta muutoin ei näytä yhtä kiinnostavalta paikalta. Eli jos jonnekin Prahasta tulee lähdettyä, niin luultavasti se olisi Cesky Krumlov(tai sitten tuo Karlstejnin linna, täytynee siitäkin etsiä vielä lisätietoa).


Kutná Hora on todella hieno pieni paikka. Kannattaa käydä! Yksi Tsekin keskuksista keskiajalla.
 

Marly

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jees, Prahan matka lähestyy. Viikon kuluttua on tullut vietettyä päivä kuuleman mukaan melko viehättävässä paikassa. Ensikertalainen olen siis Tsekin maaperällä ja hyviä vinkkejä täältä on jo löytynytkin. Tietysti jos haluat avata sanaisen arkkusi ja kertoa jotain uutta ja mielenkiintoista, otan sen mieluusti vastaan :)
 

ipaz

Jäsen
Reissu on onnellisesti ohi ja karu arki on palannut kuvioihin.

Viikko kultaisessa kaupungissa ja viime perjantaina kentällä lentoa odotellessa vitutti: "En mä vielä halua lähteä". Lähes kaikki mitä kaupunki tarjoaa iskee minuun. Kaunis arkitehtuuri, tuhatvuotinen historia, suht lyhyet väimatkat, helppo liikkuminen, halpa ja hyvä olut, sadat upeat ravintolat, kauniit naiset... nähtävää siellä riittää.

Ainoa mikä todella ärsytti oli keskustan yössä flaijereita jakavat ravintoloiden sisäänheittäjät. Miksi ihminen ei voi ymmärtää että "Ne dekuji" tarkoittaa ei kiitos!? Niin, siksi koska harva heistä on tsekki. Keskusta on näin kesäiltaisin/öisin ajoittain melkoinen villi länsi. Välillä tuntui että näitä sisäänheittäjiä oli enemmän kuin turisteja (joita on myös vuosi vuodelta enemmän ja enemmän).

Turismi on kuitenkin tuonut viime vuosina Tsekkiin niin paljon rahaa, että varsinkin Praha hiljalleen alkaa näyttämään kuin miltä tahansa länsimaiselta pääkaupungilta. Rakennusnostureita ja huputettuja taloja on joka puolella, kun julkisivuja laitetaan vauhdilla kuntoon ja uutta rakennetaan. Asian kääntöpuolena on tietenkin se että myös hintataso nousee tasaisesti mutta varmasti.

Silti Praha on edelleen halpa paikka suomalaiselle. Ravintoloissa (en käyttänyt kertaakaan Stare Meston tai Vaclavin aukion turistipaikkoja) hyvä ruoka-annos maksaa 90-200 korunaa eli 3-7 euroa. Ja olut päälle 20 korunaa (n. 70 centtiä). Jopa turistirysäpub U Flekussa oluen hinta oli "vain" 35 korunaa eli hieman yli euron.

Loppulomalla alkoi jo itsekin katsella hintoja paikallisen silmin enkä syönyt/juonut paikassa jossa hintataso oli selvästi vedetty ylös esim. sijainnin takia, vaikka omaan budjettiin se ei olisi isoa reikää tehnyt. Pihi.

Shoppaajalle Praha tarjoaa myös paljon kierreltävää. Keskusta on täynnä merkkiliikkeitä ja metrolla pääsee helposti isoille ostareille (esim. Flora tai Andel). Laitokset kuhisevat paikallista nuorisoa kiertämässä vaateputiikkeja ja vanhuksia ihmettelemässä nykymaailman tavarapaljoutta.

Viikon aikana Prahasta saa kevyesti irti sen keskusta-alueen (Mala Strana, Stare Mesto, Nove Mesto ja Vynohrad. Tarkempi tutkistelu vaatii pidemmän vierailuajan, jotta koko ajan ei sykkiä paikasta toiseen vaan voi myös istua terassille rauhoitumaan sen halposti juotavan, vähähiilihappoisen tsekkioluen seuraan.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Huomenna olisi lähtö Prahaan. Tarkoitus kierrellä kaupunkia muutama päivä ja mahdollisesti piipahtaa Kutna Horassa. Cesky Krumlov taitaa olla liian pitkällä, jotta sinne kannattaisi päivässä lähteä.

Yksi asia tuli vielä mieleen. Kenelläkään tietoa hyvistä tsekkiläisistä bändeistä/musiikista ylipäätään? Ajattelin, että jos levykauppoja siellä kiertäisi, niin olisi kiva hommata jotain paikallista kotiinviemisiksi. Ja haussa siis nimenomaan tuollainen slaavilaistyylinen melankolinen musiikki, niin rockina, hevynä kuin poppinakin.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
No niin, reissu takana. Tai johan sitä tultiin takaisin viime lauantaina, mutta ei sitä lomalla jaksa roikkua koneen ääressä.

35 astetta lämmintä jatkuvalla syötöllä koko viikon, tosin perjantai oli pienen sateen johdosta hieman viileämpi. Illalla/yölläkään ei voinut harkitakaan mitään pitkähihaista laittavansa päälle.
Olut ja ruoka oli Suomeen verrattuna erittäin halpaa, vaikka kuinka olisi hinta noussut viime vuosina. Lounaan/päivällisen sapuskan sai noin 100-150 korunalla, eli 3,5-5,5 eurolla. Olut maksoi sitten halvimmillaan 14,5 korunaa(puoli litraa), eli noin 0,5 euroa. Useimmiten hinta oli noin euron luokkaa.

Erittäin mukava kaupunkin kaikin puolin. Ei missään nimessä liian iso, ja kun vertaa muihin Euroopan suurkaupunkeihin, niin eipä niitä turistejakaan ollut samassa mittakaavassa. Suomalaiselle sopiva kaupunki, sanoisin.

Baareista näistä tunnetuista tuli käytyä Pivovarsky Dumissa, U Flekussa ja sitten siinä Kultaisessa Tiikerissä tms. jonka seinällä oli kuva Clintonin vierailusta pubissa.
Periaatehan näissä kaikissa on sama. Kun istut alas, saat tuopin, ja kun se on tyhjä, ei menee montaa sekuntia, niin sen tilalla on uusi täysi tuoppi. Tarjoilija vetää aina yhden viivan lisää paperilappuun, ja loppuillasta sitten heiluttelet innokkaasti paperilappua, niin pääset maksamaan.

U Fleku oli meikäläisen ehdoton suosikki. Loistavaa talon oman panimon tummaa olutta, jota ei saa mistään muualta. Jonkinlainen pelimanni siellä oli myöskin soittelemassa haitaria ja laulamassa. Ja ilmeisesti vieläpä maailman vanhimpia baareja. Tuli siellä syötyäkin, mutta se olut ja se tunnelma.

Pivovarsky Dum oli sitten tuo jo aiemmin mainittu paikka, jossa myös oma panimo ja erikoisoluita. Pystyi tilaamaan maistiaiset kaikista talon oluista(talon vaalea, talon tumma, vehnä, kahvi, mustikka, kirsikka, banaani ja nettle). Viimeisestä en päässyt selvyyteen, että mitä se oli, enkä ole ehtinyt sanakirjastakaan katsomaan. Vihreää kuitenkin.
Tuokaan paikka ei ollut kallis. 12 korunaa yksi desin tuoppi, eli kaikki kahdeksan maistiaista 0,8 litraa ja hieman päälle kolme euroa.

Niin ja vastaus omaan kysymykseeni. Paikallista musiikkia tarttui mukaan kotiinviemisiksi: Ales Brichta Band. Suosittelen.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Viimeista iltaa ollaan Prahassa. Muutama paiva taalla on jo tullut oltua. Kylla Praha on kaikkien kehujensa arvoinen. Kaupunki on siisti ja suomalaisen mittapuun mukaan halpa, kuten jo tassa ketjussa monesti on mainittu. Askettain olin paremman puoliskon kanssa syomassa.

Kovaan nalkaan otettiin molemmat eraanalainen grillaushassakka, jossa oli kanaa, possua ja nautaa (yht. 300g) nokkaa kohti. Siihen perunat ja salaatit. Juomaksi iso Pils. Urq. ja iso Cokis.
Ruoan jalkeen kaksi sex on the beach-drinkkia ja itse otin mukautetun B52
:n jossa kahluan ja whiskeylikoorin lisaksi absinthia. Oli muuten aika tujaus...

Koko taman aterian hinta kaikkine juomineen vahan yli 20 euroa. Ei siis paha. Tanne on paastava uudestaan mahdollisimman pian. Ei siis ainoastaan halvan ruoan takia, vaan itse kaupungin ja sen ilmapiirin takia. Prahan suosittelijoiden kerhoon on nyt helppo liittya. Hotellimme sijaitsee vanhassa kaupungissa ja tasta on helppo ollut lahtea liikkeelle joka suuntaan. Tottahan se on, kylla vanhassa kaupungissa rahoistaan paasee. Kannattaa siis liikkua vahan syrjempaan, jos vahankaan rahoistaan valittaa.
Jagrin pubissa olut oli yllattavan halpaa 1,2euroa 0,5l. Saahan sita toki alle 0,6 euronkin, jos ei jaa keskelle turistipaljoutta.

Jukan takahiukset, Praha
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Jukan takahiukset kirjoitti:
Jagrin pubissa olut oli yllattavan halpaa 1,2euroa 0,5l. Saahan sita toki alle 0,6 euronkin, jos ei jaa keskelle turistipaljoutta.

Halvin olut mihin olen törmännyt kotikaupungissani (Prahassa) on ollut 14.5 kc/0.5l. Eli tämänpäivän kurssin mukaam 1€ = 28kc, laske siitä. Pihinä miehenä olen sitä maistellut silloin tällöin työpäivän jälkeen...

Prahan ulkopuolella halvin hinta on ollut 11 kc/0.5l.

Kuka tahansa Prahaan tuleekin, älkää ainoastaan jääkö tänne, vaikka Praha onkin yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Täältä pääsee uskomattoman helposti ja ennenkaikkea halvasti Prahan ulkopuolisiin kohteisiin. Jos joku miettii tulemista tänne, laittakaa Prahan pakollisten kohteiden lisäksi muutama mieleennouseva kohde muistiin: Kutna Hora, Cesky Krumlov, Karlsteijn, Terezin ( jos keskitysleiri ja holocaust ei aiheuta paineita), Karlovy Vary ja Plzen Brewery Round. Kaikki ovat ns. päivän reissuja, suosittelen ja autan mielelläni matkalippujen tms. järjestämisessä.

Praha kiittää
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
mice kirjoitti:
Pivovarsky Dum oli sitten tuo jo aiemmin mainittu paikka, jossa myös oma panimo ja erikoisoluita. Pystyi tilaamaan maistiaiset kaikista talon oluista(talon vaalea, talon tumma, vehnä, kahvi, mustikka, kirsikka, banaani ja nettle). Viimeisestä en päässyt selvyyteen, että mitä se oli, enkä ole ehtinyt sanakirjastakaan katsomaan. Vihreää kuitenkin.

Nettle oli käsittääkseni nokkosolutta. Jossain hanassa oli kyseisen kasvin kuva, ja siltä se minun silmääni vaikutti.

EDIT: Sanakirja vahvisti asian
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
archieG kirjoitti:
Halvin olut mihin olen törmännyt kotikaupungissani (Prahassa) on ollut 14.5 kc/0.5l. Eli tämänpäivän kurssin mukaam 1€ = 28kc, laske siitä. Pihinä miehenä olen sitä maistellut silloin tällöin työpäivän jälkeen...

Prahan ulkopuolella halvin hinta on ollut 11 kc/0.5l.

Kuka tahansa Prahaan tuleekin, älkää ainoastaan jääkö tänne, vaikka Praha onkin yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Täältä pääsee uskomattoman helposti ja ennenkaikkea halvasti Prahan ulkopuolisiin kohteisiin. Jos joku miettii tulemista tänne, laittakaa Prahan pakollisten kohteiden lisäksi muutama mieleennouseva kohde muistiin: Kutna Hora, Cesky Krumlov, Karlsteijn, Terezin ( jos keskitysleiri ja holocaust ei aiheuta paineita), Karlovy Vary ja Plzen Brewery Round. Kaikki ovat ns. päivän reissuja, suosittelen ja autan mielelläni matkalippujen tms. järjestämisessä.
Praha kiittää

Mitäs mieltä olet päivän reissusta Bratislavaan? Kannattaako se ja kumpi kannattaa valita, bussi vai juna? Kuulopuheiden perustella Tsekin rautatiekalusto ei ole aivan tuoreimmasta päästä.

Joo, kahden viikon päästä lähdetään mimmin kanssa Prahaan ja tarkoituksena olisi lomailun ohessa katsella kaupunkia ja mahdollisesti tehdä hieman vaateostoksiakin (pukupaidat ja kravatit) olisivat ainakin näin nopeasti ajatellen tarkkailun arvoisia. Mahdollisesti Slavian peliin voisi myös itsensä roudata, su-ilta Strahovissa tai sitten matkalla Bratislavaan, saa nähdä.

Jos sinulta löytyy (turistialueiden ulkopuolelta) joku ruokaravintola suositus ja paikallisten suosima oluthuone-suositus, otamme ne erittäin kiitollisena vastaan. Ja jos jotain muuta tulee mieleen, niin kaikki vinkit ovat toki tervetulleita, sekä YV:llä että yleisesti.

Reissua odotellen, Analyytikko_
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Analyytikko_ kirjoitti:
Mitäs mieltä olet päivän reissusta Bratislavaan? Kannattaako se ja kumpi kannattaa valita, bussi vai juna? Kuulopuheiden perustella Tsekin rautatiekalusto ei ole aivan tuoreimmasta päästä.

No ainakin se ottaa aikaa. Nopeimmalla EuroCityllä matkaan menee n. 4 tuntia siivu, joten päivämatkasta joutuu olemaan junassa jo 8 tuntia. Eihän Tshekin paikallisjunien taso tietysti päätä huimaa, mutta rautatieverkosto on kattava ja se toimii. Kansainväliset junat ovat sitten omalukunsa, palveluissa tai tasossa ei ole valittamista. Bussi menee Bratislavaan vajaat 5 tuntia. Itse en välttämättä uhraisi päivää Bratislavan reissuun.


Analyytikko_ kirjoitti:
Jos sinulta löytyy (turistialueiden ulkopuolelta) joku ruokaravintola suositus ja paikallisten suosima oluthuone-suositus, otamme ne erittäin kiitollisena vastaan. Ja jos jotain muuta tulee mieleen, niin kaikki vinkit ovat toki tervetulleita, sekä YV:llä että yleisesti.

Reissua odotellen, Analyytikko_

Mikä tahansa Vanhan Kaupungin, Mala Stranan ja Linnan rajaaman alueen ulkopuolinen kuppila on mielestäni käymisen arvoinen. Itse suosin kovasti Vinohradya. Kun ottaa maamerkiksi Prahan TV-tornin ja suunnistaa sinne päin, eli alueelle Prahan päärautatieaseman (Praha hlavni nadrazi) taakse, löytää lukuisia pieniä ravintoloita. Valinnanvaraa on pienistä räkälätyyppisistä juottoloista, aivan laadukkaisiin ruokapaikkoihin asti. Metro Linja A (vihreä) ja asema esim. Jiriho z Podebrad tai Flora.

Jos yhtään aikoo julkisia kulkuvälineitä käyttää, kannattaa ostaa suoraan turistilippu. 1 päivä 80 kc, kolme päivää 220 kc, 7 päivää 280 kc ja 15 päivää 320 kc. Näillä saa sitten sahata metrossa, ratikassa ja bussissa rajattomasti voimassaoloajan. Kertalippu on 20 kc. Suosittelen pitää mukanaan voimassa oleva lippu, sillä varsinkin metrossa tarkastajia on alvariinsa.
 

ipaz

Jäsen
archieG kirjoitti:
Mikä tahansa Vanhan Kaupungin, Mala Stranan ja Linnan rajaaman alueen ulkopuolinen kuppila on mielestäni käymisen arvoinen. Itse suosin kovasti Vinohradya. Kun ottaa maamerkiksi Prahan TV-tornin ja suunnistaa sinne päin, eli alueelle Prahan päärautatieaseman (Praha hlavni nadrazi) taakse, löytää lukuisia pieniä ravintoloita. Valinnanvaraa on pienistä räkälätyyppisistä juottoloista, aivan laadukkaisiin ruokapaikkoihin asti. Metro Linja A (vihreä) ja asema esim. Jiriho z Podebrad tai Flora.

Asusteltiin kavereiden kanssa tuossa heinäkuun alussa viikko siinä yhdellä Vinohradskan sivukadulla. Rauhallista seutua, kivoja pikku pubeja, pari parempaakin ravintolaa, paikallista menoa, yhteydet keskustaan loistavat. Muutaman paikan alueelta olen jo aiemmin tässä ketjussa maininnut, mutta antaa mennä uudestaan: ruokailuun ainakin Los v Oslu - skandinaavinen ravintola, jossa ruoka-annokset erittäin näyttäviä ja hinta kohdallaan. Amerikkalaistyyppinen Country Saloon Prague - halpa ja suuret maittavat annokset. Husa - paikallisen paremman väen kulmakuppila. Oli iltaisin aina täynnä. Ehkä hivenen kalliimpi kuin edelliset, mutta ruoka erinomaista. Terassilla istui lähes aina kauniita tyttöjä. Olutpaikkoja sitten onkin vähän väliä joten sisään vaan tilaamaan pivo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös