Potkut kehitysjohtaja Lasse Kukkoselle

  • 36 286
  • 239

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Niin, tuossa taitaa olla kolmen eri valmentajan tilastoja. Kertoo paljon myös siitä, että valmennus on epäonnistunut, mutta myös joukkueen rakennuksessa on epäonnistuttu.
Juu,

Mikko Manner, 2020-21, 1.653 pistettä / peli
Lauri Mikkola, 2021-22, 1.549 pistettä / peli (51 matsia viime kaudelta)
Late Marjamäki, 2022-23 1.643 pistettä / peli (9 matsia viime kaudelta + tämä kausi = 42 ottelua)

Vaikka tuosta nyt Mannerin ja Marjamäen pistekeskiarvon yhdistäisi, niin Kärppien keskiarvo ei nousisi Pelicansin ohi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Miten nämä Kärppien pistekeskiarvot viime vuosilta liittyikään Lasse Kukkoseen?

Voihan noita siirrellä muihin ketjuihin, jos informaatio on väärässä paikassa.

Mutta Kärppien organisaation pitäisi kai kehittyä ja tällä hetkellä se näyttää polkevan paikallaan, etenkin resursseihinsa nähden.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Vaikken itsekään ole todellakaan vielä potkuja Lasselle vaatimassa ja ketjun otsikko on kieltämättä osin vähän raflaava, niin täytyy ehkä itsekin vähän ihmetellä tätä Kukkosen roolia ja ihan tätä koko kokonaisuutta, että miten tämä nyt on hoidettu ja missä mennään. Jotenkin hähmäinen ja hyvin epämääräinen kuva on tästä Kukkosekin - ennen muuta - roolista ja työnkuvastakin jäänyt, ja ihan koko kokonaisuudestakin myös, miten hoidettu jne. Kuten muutama muukin tuolla nosti esille, niin Kukkonen on hyvin ihmisläheinen ja jotenkin sellainen hyvin vahva 'tunneihminen', jonka kaikesta tekemisestä ja johtamisesta huokuu nimenomaan se vahva ihmisläheisyys ja, että "kohdataan toinen aidosti ja rehellisesti ensiksi ihmisenä" jne. ajattelu. On mielestäni siis ihan relevanttia kyseenalaistaa tai ainakin pohtia ja heitellä niitä kysmyksiä ilmoille, että miten se tällainen johtaminen onnistuu jonkun pitsalaatikon välityksellä, kun jonkun mekaanisen koneen ruudulla puhuva pää pölisee omiaan.

Kukkonen vaikuttaa nimenomaan henkilöltä, joka saa jokapäiväisessä johtamisessaan ja tavallaan ylipäätäisessä työntekemisessään, niin parhaan irti, kun saa olla hyvin vahvasti läsnä fyysisesti paikalla välittämässä näitä arvoja inhimillisemmällä tavalla ja kohtaamassa kaikki ihmisinä ja rakentamassa sillä tavoin sitä luottamusta jne. Miten tämä kaikki Kukkosen inhimillisyys, ihmisläheiset arvot ja se rakkaus sekä suuri intohimo lajia ja Kärppiä kohtaan (joka pomminvarmasti puskisi siellä Kärppien toimiston arjessa muitakin eteenpäin ja tämä innostus tarttuisi muihin), niin välittyvät jonkun tietokoneen ruudun ja Teams-yhteyksin välityksellä? Ei mielestäni ollenkaan epärelevanttia pohtia tätä. Lasse kuitenkin vetää näitä kaikkia henkisiä valmennuskurssejaan/bisneskoulutuksia yms. ja painottaa näissä kaikissa vahvasti sitä inhimillisyyttä ja ennen kaikkea _yhdessä tekemistä_, luottamusta yms. asioita. Jokainen voi oikeasti miettiä, että miten hyvin vaikeaa kaiken tämän välittäminen jonkun tietokoneen ja teknisten yhteyksien avulla on, vaikka olisi kuinka hyvä puhuja ja karismaattinen henkilö ja uskoo siihen mitä itse puhuu jne.

Toinen asia, mitä jo itse ihmettelin silloin keväällä, kun Kukkosen kehitysjohtajan pesti julkistettiin, niin oli se, että mikä se Kukkosen työnkuva nyt tarkalleen ottaen onkaan? Kärppien tiedotteessa puhutaan urheilunpuolen ja muun organisaation kokonaisvaltaisesta kehittämisestä, joka itsessään on jo aika laaja kokonaisuus. Aho taisi puhua siinä tiedotustilaisuudessa Kärppien joukkueen kasaukseen osallistumisesta Lassen omalla vahvalla työpanoksellaan (Aho-Marjamäki-Kukkonen 'pyhä kolmio' hoitamassa tuota), Kärppien junioripolun kirkastamisesta/hiomisesta, taisipa Aho mainita myös, että Lasse tulee sparrailemaan media- ja sometiimiä sekä tekemään ohessa vähän markkinointia ja sisällöntuotantoa ja jeesailemaan noissa hommissa......aika laaja työnkuva. Tuossa on oikeasti yhdelle ihmiselle aika helvetin paljon hommaa ja jotenkin tuosta paistaa sellainen mielikuva itselle, että yritettiinkö tässä Lassen palkkauksessa nyt tuoda sellainen juhajunnomainen (eli täysin poikkeusyksilö ja moniosaaja) jokapaikahöylä ja talonmies teippailemaan ja puuhailemaan organisaation joka tasolla.

Mikä se Lassen rooli ja työnkuva nyt tarkalleen ottaen on? Eli aamupäivä kasaillaan joukkuetta Ahon kanssa, puoliltapäivin katsellaan vähän Virkkusen kanssa vaikka talouslukuja ja kirjanpitoa kuntoon, iltapäivä peuhataan junioripuolen kanssa ja sitten vielä loppupäivästä katsellaan some-majurin kanssa media-asiat jiiriin...? Vähän tuolla tavalla se mielestäni tunnuttiin meille kannattajille myyvän se Kukkosen rooli. Se 'jokapaikan höylän' työnkuva joka Kukkosen kohdalla tunnuttiin myyvän, että hoitaa vähän kaikkia asioita, niin siinä on yhdelle miehelle ihan helvetisti hommaa. Junnot sun muut olivat ihan poikkeuskykyjä ja ei tuollaista samanlaista kaveria voi odottaa tulevan uudestaan, joka klaaraa kovalla tasolla urheilupuolen, talouden, myynnin ja kaupan päälle vielä markkinoinnin ja brändäyksenkin puolen-Suomen Kärppineen. Ennen Lassen tuloa Kärpät oli ihan sellaisessa selkeässä käymistilassa ja suoraan sanottuna hukassa. Nyt sisään tuotiin Marjamäki ja myös Kukkonen ja jotenkin kun se Aho siinä tiedotustilaisuudessa vastaili niihin kysymyksiin, siitä Lassen työnkuvasta, niin Ahon joka virkkeessä ja puheenvuorossa tuntui tulevan lisää uusia työnkuvia ja rooleja ja vastuualueita ("että Lasse hoitaa tuotakin, ja tuota, ja joo, osallistuu se myös tuohon ja tuohon" jne.), niin paistoi vain se, että Lassesta odotettiin nyt jotain jokapaikan puuhamiestä, Messiasta ja pelastajaa, joka tulee joka tasolla ja osa-alueella laittamaan Kärppien organisaatiota kuntoon ja vaaditulle tasolle, eikä se Lassen virallinen ja oikea työnkuva tuntunut olevan ihan selvä ja kristallinkirkas edes siellä organisaation sisälläkään.

Se, miten se Lassen työnkuva ainakin omasta mielestä myytiin, oli se, että Lasse siellä jonain pursimiehenä hommailee, ja jos paatti vuotaa yhdestä kohdasta, niin Lasse siellä juoksee jeesailemaan, ja jos vuotaa jostain toisesta kohdasta, niin Lasse tulee sinnekin hätiin ja kolmas vuotokohta jossain muualla (tässä Kärppien viime vuodet alakuloisessa ja heikossa organisaatiossa, jossa niitä paikattavia vuotokohtia muuten riittää) jne. Eli jotenkin tuli sellainen kuva, että Lassen harteille on kasattu joku ihan mammuttimainen 'mission impossible' -tason missio, jossa käy joka organisaation tasolla vähän paikkailemassa paattia ja palomiehenä sammuttelemassa muiden liekkejä jne. kuten joku Junno konsanaan, kun laittoi kaikki palikat joka tasolla vimpan päälle aikanaan kuntoon.

Onko tässä nyt kasattu liian suuri kuorma ja odotusarvot Lassen harteille, jonain ylikylän joka alan eksperttinä ja osaajana ja jokapaikan puuhamiehenä? Ei yhden ihmisen A) aikakapasiteetin, B) jaksamiskapasiteetin tai edes C) osaamiskapasiteetin voida olettaa kattavan noin laaja-alaista työnkuvaa, millaisena se kaikille myytiin. Ja kun työnkuva joka myytiin, tuntuu olevan tuollainen hyvin laaja-alainen jokapaikan höylä, niin taas kerran voidaan kysyä, että miten se kaikki tuo onnistuu sieltä Espanjasta käsi, koska itselle on nimenomaan tuosta Kukkosen monipuolisesta roolista jäänyt hyvin vahva sellainen kuva, että tuo ihan oikeasti vaatisi jatkuvaa ja sitä fyysistä paikalla ja läsnäoloa. Jos on noin monipuolinen työnkuva luotu, että missä vastataan ihan kokonaisvaltaisesti organsiaation kaikkien alueiden kehityksestä, niin kyllä olen hyvin skeptinen, että, miten tämä kaikki etänä (Kukkosen ihmisläheinen johtamistyyli vielä huomioiden), niin onnistuu. Edelleen ei se ole ihan sama asia olla fyysisesti ja vahvasti läsnä ja paikalla versus tietokoneen mekaaninen ruutu ja puhuva pää, varsinkin jos puhutaan noin haastavasta ja työnkuvaltaan jopa aivan liian suuresta roolista ja vastuusta organisaatiossa.

Ja sitten vielä se kaikki miten tästä ilmoiteltiin faneille ja kaikille, niin hyvin hähmäinen ja epämäärinen kuvio, se tästä päällimmäisenä on mielessä. Annettiin ymmärtää, että Lasse on hyvinkin vahvasti tämä kauden joukkueen kasauksessa ja toiminnan kehittämisessä mukana (niin kuin varmasti silloin alkukeväällä olikin), mutta nyt täältä saakin lukea, että "joo, eihän se Lasse ole vielä edes kunnolla duunejaan aloittanutkaan, vaan vasta ensi keväänä"....siis mitä helvettiä? Miksi annettu ymmärtää, että Lassella on (Ahon ja Marjamäen kanssa), joku kriittinen vastuu tämän kauden joukkueen rakennuksen yms. organisaation kokonaisvaltaisen toiminnan kehittämisen suhteen, jos todellisuudessa onkin toiminut enempi jonain konsultti-apuna jostain Fuengirolasta käsin? Ja kyllä, Kärppien toiminta (etenkin some) on ottanut tämän kauden aikana harppauksia eteenpäin, mutta jotenkin tämä Lassen rooli ja miten tämä kaikki on hoidettu ja kerrottu sekä hähmäinen ja liian suuri sekä laaja-alainen työnkuva pikemminkni symbolisoi jotenkin tätä Kärppien touhua ja epämääräisyyttä.

Ja kun puhun symbolisoinnista, niin en sitten tiedä yhtään, että milloin ja millä aikataululla tämä Kukkosen Espanjaan lähtö on sovittu ja miten muut asiat on taustalla järjestelty ja hoidettu jne. Mutta jotenkin tästä Kukkosen Espanjaan lähdöstä ja koko jupakasta tulee vähän sellainen liian itsevarma ja osin mukavoitunut ja liian tyytyväinen kuva siihen, miten paperilla kaikki näytti niin hyvältä ja ajateltiin, että tämähän siirtyy automaattisesti sinne käytäntöön ja arkeen. Eli, että on kasattu hurja nippu paperilla, Messiaat Marjamäki ja Kukkonen saapuvat ihan oikeasti melkein joinain messias-hahmoina paikalle (tai siltä he meille kannattajille näyttäytyivät) ja kaikki fanit (kuten itsekin) yms. ostivat ihan täysin kaikki puheet ja kauniit sanat, mitä nämä herrat meille sanoivat, ja uskottiin ja pidettiin ehkä vähän jopa itsestäänselvyytenä, että nyt kun Kukkonen ja Late palaavat, niin tottahan tokihan nyt palataan takaisin huipulle, sehän on "selvä" juttu.

On kasattu paperilla hurja nippu, Aho, Marjamäki, Virkkunen ja Kukkonen juhannuksena laiturin nokassa vähän naureskelevat ja ollaan silleen, että "joo, lähde vaan Lasse Espanjaan ja vetele tämä eka vuosi vähän sillain ja tällein jonain konsulttina, kun on paperillakin niin hurja nippu ja kaikki näyttää nyt niin pirun hyvältä" ja saatiin "vanhat messiaat" Lasse ja Late takaisin. Siinä on sitten katseltu hurjaa nippua paperilla, katseltu vähän toisia, että "vanha jengi" koossa jne. Että nythän tämä käy kuin vettä vaan ja noustaan takaisin huipulle, kuin itsestään. Tuntuu, että sitä menestymistä pidettiin vähän itsestäänselvyytenä ja osin jopa ehkä lähdetiin vähän ns. rotsi auki kauteen, jota puoltavat Marjamäenkin puheet viime viikolla IS:n haastattelussa, kun sanoi ja lipsautti vähän vahingossa, että on hänkin vähän yllättynyt, että miten kauan tämä prosessi ottaakin aikaa, että eihän se mennytkään niin, että päivästä numero uno, niin kone luistaa kuin rasvattu ja tehtaantakuulla uudenveroisena, ja vaikka on millainen nippu paperilla ja millaiset tekijämiehet siellä taustalla, niin eihän se itsetäänselvyytenä tapahtunutkaan se menestyminen.

Se työ ja vaiva pitää kuitenkin tehdä ja nyt paperilla työt tehtiin hyvin, mutta joku tässä nyt vaan mättää ja vaikuttaa fanien silmään hähmäiseltä ja epämääräiseltä touhulta, miten tämä nyt kaikki menikään. Tällaisia esimerkkejä on nähty urheilun historiassa muitakin, kun on niin pomminvarmat proseduurit ja tekijämiehet puikoissa ja kaikki on niin sanotusti muka hallinnassa, mutta urheilu ei niin toimikaan tai mestyminen ei toimi niin lineaarisesti (vaikka olisi kuinka testatut ja kokeillut toimenpiteet ja tieto asioista ja tuntuisi, että kaikki langat on hyvin ja visusti käsissä). Päinvastoin, silloin yleensä pudotaan kovaa ja korkealta. Enkä nyt sano, että Kärppien tämän kauden menestys tai menestymättämyys olisi jotenkin kiinni Lassesta tai, että tämä touhu paranisi samantie, kun Lasse palaa takaisin Suomeen, mutta tässä tullaankin enemmän tämän koko jupakan epämääräisyyteen ja koko Kärppien viime vuodet symbolisoineeseen hähmäisyyteen, kuin, että Lassen Suomeen palamalla kuin taikaiskusta palauttaisi sen näkyvän konkretian kovalla tasolle.

Ja en siis epäile Lassen työmoraalia tai, että hän olisi jotenkin laiska ihminen tai mitään sellaista. Mutta jotenkin nyt halusin vaan vuodattaa omia pohdintoja ja ajatuksia - vailla sen suurempaa tai oikeastaan mitään tietämystä, miten asiat sitten on siellä sovittu ja järjestelty yms. - tähän pitkään viestiin. Enkä ole Lasselle potkujakaan vaatimassa, koska nythän voisi ehkä vähän ironisesti ja paradoksaalisesti todeta, että miten voidaan ketjun otsikon mukaisesti vaatia potkuja kaverille, joka ei (ilmeisesti?) ole tyyliin päivääkään vielä oikeasti niitä hommiansa tehnyt ja aloittaa työt kunnolla täysipäiväisesti vasta tulevana keväänä, kun tämä kausi vedettiin konsultti-apuna Espanjasta. Ei tuollaiselle kaverille, joka ei siis nyt täällä vellovien huhujen mukaan, ole töitänsä edes vielä oikein aloittanut, niin voi potkuja vaatia. Mutta kaikille kyllä annettiin ymmärtää jotain muuta. Tai siis periaatteessa ei ole aloittanut vielä kunnolla duunejaan, mutta sitten taas toisaalta onkin, mutta sitten taas vähän niin ja näin...on käynyt kuitenkin välillä Suomessa ja kurkkaamassa ja haistelemassa Urheilukauden toimistolla, että joo kaikki on kunnossa, ja periaatteessa tekee kuitenkin niitä hommia, mutta kuitenkaan sillain vähän ei niinkun tee ja......niin-niin epämääräistä, että joo-o.

Mutta, vaikka tässä Lassen puolen vuoden pestin aikana on organisaatiossa ja mm. somessa tullut paljon hyvääkin aikaan, niin kyllä Lasselle voi mielestäni tämänkin kauden osalta kritiikkiä ja arvosteluja jakaa. Näin meille on kuitenkin annettu vahvasti ymmärtää, että Lasse on ollut mukana joukkueen kasauksessa (oli se rooli sitten mikä tahansa ja oli kuinka vahvasti sitten mukana), eikä tässä voida nyt tehdä niin, että ainoan kritiikin saa vain Harri Aho (joka totta kai UTJ:nä päävastussa) ja ei arvostella Lassea ja Latea ollenkaan, kun ovat niin kivoja ja hyviä tyyppejä fanien mielestä yms. vaikka ovat yhtälailla olleet Ahon kanssa vahvasti joukkueen kasauksessa mukana. Näinhän se Aho sen kertoi menevän, hän Late ja Lasse ovat ne kolme pääarkkitehtiä ja silloin on ihan reilua jakaa kaikille kolmelle myös kritiikki (tai kehut), eikä kaataa lika-saavia yhden kaverin niskaan eli Ahon, jolla UTJ:nä toki se viimeinen sana ja päävalta, joten päävastuu tietysti hänellä. Mutta miksi on annettu ymmärää Lassen olevan jo täysipäiväisesti mukana ja omaavan aika isonkin vastuun tästä kaudesta, jos todellisuudessa ei olekaan hitto täysipäiväisesti vielä edes mukana? Todella hämärä ja epämääräinen kuvio, joka herättää kyllä itsessäkin ihmetystä kaikin eri tavoin, että miten tämä nyt meneekään.

Mutta voisi myös osaltaan pohtia, että kuka tämän kaiken on siunannut? Lassen harteille on lyöty Kärppien kehitysjohtajana valtava - liki mahdoton - työtaakka ja laaja-alainen työnkuva ja nyt hän hoiteleekin sitä (omasta mielestäni) vähän jotenkin vasurilla ja ei ihan niin antaumuksella ja kovalla intohimiolla Espanjasta käsin, koska etänä tietokoneen ruudulta pystyy vain tekemään sen rajallisen versus jos on fyyisesti pääkallopaikalla mukana. Kyllä tuollainen Lassen rooli oikeasti vaatisi sen fyysisen paikallaolon, mutta keneen tässä nyt katseet kääntyvät? Lasse sinne on itse lähtenyt, mutta Virkkunenko vai kuka tämän on siunannut ja siellä juhannuksen laiturin nokassa yhdessä tuumin pohdittu, että tämä on hyvä tapa ja tyyli nyt tämä hoitaa ja näin tehdään...? Lassen lähdöstä Espanjaan voi kritiikkiä mielestäni osaltaan jakaa Lasselle tai ainakin kysymysmerkkejä, että oliko viisas ratkaisu, juuri kun (uuden työn alettua) olisi pitänyt olla vahvasti läsnä siellä arjessa työhaalarit päällä ja (omasta mielestäni) 24/7 toimistolla fyysisesti tekemässä hommia melkein yötä-päivää. Mutta ihan yhtälailla seurajohtoon voi kohdistaa katseita, kun laativat kenties Lasselle ihan mammuttimaisen työnkuvan ja odotettinko Lassesta jotain uutta Junnoa, joka taitaa monta osa-aluetta ja rukkaa kaikki vuotokohdat organisaatiossa kuntoon ja seurajohdosta kasattiin vain yksinkertaisesti liian iso taakka ja työlasti Lassen harteille.

Jos tuollainen työtaakka kasataan yhden miehen harteille (jossa on muutenkin jo ihan liikaa hommia ja vastuita yhdelle kaverille, junnot sun muut olivat poikkeusyksilöitä ja kukaan ei voi yksin kaikkea hoitaa tai osata), niin, että lähdetään siinä ohessa vielä Espanjaan etätöihin...tuo on niin valtavan massiivinen työtaakka ja työnkuva (joukkueen kasaus, junioripuoli, some, sisällöntuotanto-jutut, organsiaation kokonaisvaltainen kehittäminen...) ei helvetti yhdeltä mieheltä voida tällaista vaatia, ei siinä riitä aikakaan, vaikka viettäisikin sen 24/7 toimistolla. Kyllä tässä on kaikilta osin menty ihan perse edelle puuhun (miten on laadittu tuo rooli, työnkuva ja ihan kaikki muutkin aikataulut ja asumisasiat yms.), kun on tuollaista työnkuvaa yhdelle kaverille tässä laadittua ja vastuua sysätty tuolla tavoin ja noin rajusti yhden kaverin harteille. Ja myönnän, että itsekin tuli silloin keväällä ostettua ne kaikki kauniit sanat ja ajateltua, että se Lasse on joku supermies, joka laittaa organisaation kaikilla tavoin kuntoon, mutta nyt jälkikäteen, kun on se "honeymooni" ohi ja alkaa tätä touhua tarkastella ja pohtia uudelleen mieli kirkkaampana, niin ei oikein järjen hiventäkään, miten tämä suunniteltiin ja on nyt hoidettu.

Varmasti nämä asiat tottakai on siellä kulissessa jotenkin sovittu, mutta kyllä tästä kaikesta (Lassen rooli, järjetön työnkuva, miksi annettiin ymmärtää, että työ alkoi jo viime keväänä, kun toden teolla laitetaan haalarit vasta tulevana keväänäkö?, tiedotus asiasta yms. tämä ihan koko sotku ja jupakka sekä miten on hoidettu), niin jättää omaan suuhuni hyvin hämärän, hähämäisen ja epämääräisen maun ja jotenkin tämä kaikki (vaikkei ihan konkretian tasolla), niin juuri pikemminkin isommassa kuvassa ja silmänaloissa symbolisoi sitä Kärppien touhua, mikä tässä nyt on monet vuodet mättänyt. Tällaista pohdintaa itseltäni ja kuten sanoin, ilman sen suurempaa tietoa asioista, toin omia pohdintoja ja ajatuksia tässä nyt esille aiheesta, että mikä minun mieltäni tässä kaikessa nyt askaruttaa ja kummastuttaa...

Edit. typot
 
Viimeksi muokattu:

alcostaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eikös me olla tallaista some ilmoittelua tilattu... Mielestäni todella onnistunut ennakko..itse kukin mielessään sen riman asettaa.. ja huhuilu ruokkiin sopivasti meidän ajatusmaailmaa, toiveita ja jne
Huomenna olemme viisaanpia! eikä sitten petytä pahasti eikä lynkata some tiimiä.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eikös me olla tallaista some ilmoittelua tilattu... Mielestäni todella onnistunut ennakko..itse kukin mielessään sen riman asettaa.. ja huhuilu ruokkiin sopivasti meidän ajatusmaailmaa, toiveita ja jne
Huomenna olemme viisaanpia! eikä sitten petytä pahasti eikä lynkata some tiimiä.
No kuka tilasi ja kuka ei. Kyllä näissä asioissa pitäisi jonkinlainen pelisilmä ja suhteellisuudentaju olla. Huomennahan tuo nähdään miten käy. Kova jytky vai antikliimaksi ja huijatuksi tulemisen tunne? Se selviää huomenna.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eikös me olla tallaista some ilmoittelua tilattu... Mielestäni todella onnistunut ennakko..itse kukin mielessään sen riman asettaa.. ja huhuilu ruokkiin sopivasti meidän ajatusmaailmaa, toiveita ja jne
Huomenna olemme viisaanpia! eikä sitten petytä pahasti eikä lynkata some tiimiä.
Niin, no jatkosopimus uutisiahan voi uutisoida tyylillä "Kenenkä kanssa saatiin sopimus purkkiin ja nähdään myös ensi kaudella Kärpissä? Tule ja näe pelaajajulkistus perjantaina 30.12. hallilla".

Nyt tämä "Arvioitu laskeutumisaika..." tarkoittaa ihan selvästi sitä, että uusi pelaaja saapuu ulkomailta.. Jos tämän päiväinen on jatkosopimusjulkistus, niin kyllä jäi aika valju maku koko hommasta..
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Kyllähän Lasse on töitä tehnyt ja muutoksia saanut aikaan! Ennen oltaisiin nostettu toimiston selänpesijän paita kattoon, jotta saadaan yleisöä halliin, nyt vähän vaan juksaillaan ihmisiä tulevilla vahvistuksilla. Mahtavaa! Kehitys kehittyy.
 

Glove

Jäsen
Kyllähän Lasse on töitä tehnyt ja muutoksia saanut aikaan! Ennen oltaisiin nostettu toimiston selänpesijän paita kattoon, jotta saadaan yleisöä halliin, nyt vähän vaan juksaillaan ihmisiä tulevilla vahvistuksilla. Mahtavaa! Kehitys kehittyy.
Anteeksi tietämättömyyteni, mutta mitä Lasse on saanut aikaan?
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuli muuten mieleen, että mikä virka Kärpissä on Antti Ylösellä? Joskus kävi pistämässä valmentajat tiukille lehdistötilaisuuksien vetäjänä. :D Nyt pari kertaa pistänyt hallilla silmään, kun laahustaa Kärppien puku päällä ja ainakin avauskiekon pudottajan saattaa jäähyaitioon asti ja sieltä pois. Otteluisännän viihdyttäjä?

Ainiin ex-kärppä ja mukava mies sekin. Lauteille mahtuu vielä.
 

Sardinho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lepo-Lasse käsite on näemmä saanut Kärpissä nyt uuden merkityksen. Pirjetä ei toki tätä lisänimeä ainakaan Kärpissä pelatessaan ansainnut. Nyt sitten Kärppien kehitysjohtaja on ollut vetämässä Espanjassa lonkkaa koko kuluvan kauden ajan.

Noh, hassuttelut sikseen. Vaikka tosiaan otsikko onkin aika radikaalisti muotoiltu niin olin kyllä itsekin aika hämillään ku tuossa joku aika sitten vasta kuulin, että KukkosLasse on tosiaan ollut Espanjassa jo pitempään. Mitään tietoa ei toki ole itsellänikään Kukkosen sopimuksesta, täysin tarkasta työnkuvasta, velvotteista ja palkasta, mutta kyllä mulle ainakin tuli loppukeväästä semmonen fiilis, kun tämä nimitys tehtiin, että hommia paiskitaan niin sanotusti koko ajan seuran ja joukkueen lähellä ja pyritään muuttaan Kärppien tekemisen tasoa taas parempaan suuntaan.

Sitä en tiedä myöskään kuinka paljon Kukkonen on saanut tällä pestillään hyvää aikaan, mutta mielestäni tämä keväällä nähty tulokulma seuran palkallisten joukkoon ei nyt oikein ole kohdannut odotuksia. Olisi tuosta nyt voinut jonkin näköistä tarkempaa infoa antaa kannattajille, että Lasse nyt on ensimmäiset (puoli vuotta? ) Espanjassa ja saapuu sitten vasta läsnä olevaksi seuran työntekijäksi. Mielestäni Kärppien kehitystoiminnan johtajan kuuluisi nimittäin todellakin olla ainakin suurimman osan ajasta läsnä, vaikka kuinka eletään nykypäivää ja on, vaikka mitä kommunikointi mahdollisuuksia käytössä. Olen ymmärtänyt, että nyt Lasse sitten jää ilmeisesti Ouluun hoitamaan tehtäviään ja hyvä niin, mutta silti tämä syksy jätti hieman väljän kuvan, että miten näin nyt toimittiin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mikä oli Kukkosen rooli tässä tämän päivän farssissa?
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Lasse kävi haastattelussa Kärppäklubilla erätauolla. Sanoi katselleensa paljon eri jääkiekkosarjojen pelejä Espanjasta käsin, joista ammentaa infoa että mihin päin jääkiekko on pelinä menossa. Tällä tiedolla sitten saadaan muovattua junnujen/pelaajien treenausta oikeaan suuntaan. Valotti myös, että hän ei kommunikoi yksittäisten (Liiga)pelaajien kanssa juuri ollenkaan, vaan on puheyhteydessä lähinnä valmennukseen. Varmaan nyt kun palasi Ouluun, niin asiat voi muuttua tuon osalta.

Eipä oikein tuossa haastattelussakaan vielä valottunut täysin, että mitä se kehitysjohtajan perus duunipäivä pitää sisällään matsien katsomisen lisäksi.
 

Humuli71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Niemelä ikuisesti
Kuulin tänään, että Espanjaan muutaessaan Lasse olisi laittanut kotinsa vuokralle todella korkeaan hintaan ja taloon muutti kukapa muukaan kuin Marjamäen Lauri perheineen. Pieni piiri pyörii. En ihmettelisi vaikka Laten lumityöt hoitaisi Lelu Lehtonen 100k liksalla. Suomalaisille jääkiekon pelaajille Kärpät on varmasti liigan houkuttelevin seura, kun peliuran jälkeen jokaiselle hiihtäjälle löytyy joku kiva selänpesijän pesti.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuulin tänään, että Espanjaan muutaessaan Lasse olisi laittanut kotinsa vuokralle todella korkeaan hintaan ja taloon muutti kukapa muukaan kuin Marjamäen Lauri perheineen.
Tämä nyt ei sinänsä yllätä, sillä muistaakseni Late perheineen asusteli aivan Kukkosen naapurissa jo miehen viime visiitillä Kärpissä. Ja jos Marjamäen perhe on kyseisellä asuinalueella viihtynyt ja tuon Kukkosen muuton myötä sattui sopivasti vapautumaan sopivan tyyppinen ja kokoinen asunto mieluisalta paikalta vuokralle niin mikäs siinä.
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämä jos pitää paikkansa, niin tuskinpa ne Lassen etätyöt on ihan hetkeen loppumassa..

Lassen piti saada ulkomaille jokin tulonlähde. Cmoren asiantuntijan tehtäviä on vaikea etänä tehdä.

Enpä nyt vielä täysin tyrmää uutta kehitysjohtajaa, mutta kyllähän tuo rupeaa haiskahtamaan suojatyöpaikalta. Katsotaan nyt miten Lasse suoriutuu tehtävästä. Tähän mennessä mitään kovin kummoista ei ole nähty.

Anemosta ja maskotista on turha kenenkään mainita. Tuollaiset pienet asiat pitäisi saada hoidettua ilman kallispalkkaista kehitysjohtajaa.

Tuon meemin jakaminen ei myöskään Lassen pisteitä nostanut. Kärpät haistatteli faneille uuden kehitysjohtajan johdolla.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Minä oletan ja toivon, että Lassen jäljiltä meillä siirtyy fanit kulmasta päätyyn ja pelipaidan mainokset menevät seuravärien mukaisiksi. Nämä asiat voi järjestellä Espanjastakin asti ja jotenkin sain silloin viime keväänä itselleni selitettyä, että tällainen seurakulttuurikulma olisi Lassen pöydällä.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Lassen piti saada ulkomaille jokin tulonlähde. Cmoren asiantuntijan tehtäviä on vaikea etänä tehdä.
Kuten täälläkin on mainittu, Lasse käy aina välillä noita oman firmansa hommia Suomessa kyllä tekemässä. Lisäksi Lasse saanee palkkaa kehitysjohtajan roolista, vaikka sitä etänä tekeekin. Lisäksi Lassella pitäisi kaiken järjen mukaan olla vielä peliuran jälkeisiä tuloja urheilijarahastostakin, joten tuskin Lassen ainoat tulot noista vuokrista tulee, saati ne olisivat edes välttämättömiä.

Toisaalta eipä Lassen raha-asiat meille kuulukaan, mutta kieltämättä vaikuttaa (mikäli tuo väite paikkansa pitää), että ei taida etähommat olla ihan hetkeen ohi. Se taas, ainakin tavallaan, maksavalle asiakkaalle kuuluu.
Enpä nyt vielä täysin tyrmää uutta kehitysjohtajaa, mutta kyllähän tuo rupeaa haiskahtamaan suojatyöpaikalta. Katsotaan nyt miten Lasse suoriutuu tehtävästä. Tähän mennessä mitään kovin kummoista ei ole nähty.
Niin, tässäpä se juttu onkin. Kukaan ei oikein tiedä Lassen työnkuvaa, joten hirmuisen vaikeaa myöskään arvioida onnistumisia tai epäonnistumisia näin ulkopuolelta. Sen kuitenkin tiedä, että mitä enemmän yrityksellä on palkkalistoillaan ihmisiä, sitä enemmän palkkoja joudutaan maksamaan ja koska puhumme yksityisestä yrityksestä, laskun maksamme joko välillisesti tai välittömästi me.

Ainakaan lippujen hinnat eivät tule näillä nimityksillä alas, se on varma.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kuulin tänään, että Espanjaan muutaessaan Lasse olisi laittanut kotinsa vuokralle todella korkeaan hintaan ja taloon muutti kukapa muukaan kuin Marjamäen Lauri perheineen. Pieni piiri pyörii. En ihmettelisi vaikka Laten lumityöt hoitaisi Lelu Lehtonen 100k liksalla. Suomalaisille jääkiekon pelaajille Kärpät on varmasti liigan houkuttelevin seura, kun peliuran jälkeen jokaiselle hiihtäjälle löytyy joku kiva selänpesijän pesti.
Jonkun täytyy täyttää Jokereilta jäänyttä tyhjiötä ja Kärpät suorittaa erinomaisesti. Haluatko hyvää palkkaa? Onko ikää jo reilusti yli 30v? Maajoukkuetausta? Mutta ihan joka päivä ei huvita pistää 100% tiskiin? Jok..Kärpät tarjoaa mahdollisuuden pehmeään laskuun uran lopussa ja jälkeen. Tähän vaan jokin eläkeyhtiö mukaan yhteistyöhön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös