Potkut kehitysjohtaja Lasse Kukkoselle

  • 36 018
  • 239

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
@Leopold Isopanda , sen tiedän, että viime keväänä ja kesänä Suomen urheilukentällä ihasteltiin Kärppien luovaa ja kokonaisvaltaista tapaa rekrytoida pelaajia. Rekrytoinnissa olivat mukana omalla tarkoin harkitulla työpanoksellaan urheilutoimenjohtaja Aho, päävalmentaja Marjamäki, tehtäväänsä astuttuaan myös muuan Lasse Kukkonen sekä tarvittaessa myös kapteeni Ohtamaa. Tottakai kaikki tämä tapahtui hallituksen ja toimitusjohtajan määrittelemissä raameissa.

Ja en minä tässä ole sanomassa, että kaikki Kärppien rekryt niin pelaajissa, valmentajissa kuin johtoportaassa ovat aina menneet nappiin. Varmasti ovat tehneet virheitä paljonkin. Ei rekrytointi helppoa ole urheilubisneksessä. Sitä minä kyseenalaistan, että Kärpät laajamittaisen naureskelun aihe ammattipiireissä olisi.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tuskinpa se Lasse jaksaa siellä Espanjassa loputtomasti makoilla vaan palaa ennemmin tai myöhemmin täysipainoisesti ruotuun akut ladattuna. Tietenkin jos palkkaa maksetaan täysipäiväisesti pelkästä makoilusta niin homma alkaa olla arveluttavaa, mutta tuskinpa nyt sentään. Vähän tuntuu, että Lassen suunnitelmat on muuttunut tuon pestin julkistamisen jälkeen ja on tarvinnut pidempää breikkiä peliuran lopettamisen jälkeen. Mikä on ihan ymmärrettävää. Kärpät voisi vähän kommentoida ja tarkentaa tätä Lassen tämänhetkistä toimenkuvaa niin vältyttäisiin turhalta spekulaatiolta ja huhupuheelta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei Kärpät kyllä urheilullisesti ole hetkeen menestynyt erinomaisesti. Koronasta lähtien menestys on ollut korkeintaan keskinkertaista.
Ensimmäisenä koronavuotena Kärpät vielä voitti runkosarjan ja siihen kausi sitten Koronan vuoksi päättyi. Sen jälkeen urheilullinen menestys on ollut Kärppien resursseilla tosiaan korkeintaan keskinkertaista, jopa heikkoa. Ihan syväkyykkäys on kuitenkin vältetty. Itseasiassa syväkyykkäys on vältetty koko korpivaelluksen jälkeinen aika ja aina on oltu pudotuspeleissä.

Urheilussa on mielestäni järkevä katsoa pikkaisen pidempää ajanjaksoa, sillä vaihtelua on aina, paitsi Tapparalla, jonka edellisestä useamman vuoden syväkyykkäyksestä on aikaa kymmenen vuotta. Tuo Tapparan kyykkäys oli sitten pitkäkestoinen ja syvä, sillä esimerkiksi kausilla 2010-11 ja 2011-2012 Tapparan sijoitukset olivat 13. Ja 12. Noin alas Kärpät ei ole vajonnut koko vuosituhannella. Toki tuo Tapparan kyykköys oli alkusysäys paremmalle huomiselle, samoin kuin Kärppien viime vuosituhannen korpivaellus oli Kärpille.

Ideahan esimerkiksi tässä Kukkosen palkkaamisessa on se, ettei Kärppien tarvisisi tämän syvemmällä käydäkään. Seuraa pyritään kehittämään.
 

Glove

Jäsen
On eei asia jos "seuraa kehitetään" tai "seuraa pyritään kehittämään." En tiedä kumpaa sanamuotoa on Kärpät on käyttänyt. jos jälkimmäistä niin silloin ei välttämättä tapahdu mitään, on vain pyritty siinä onnistumatta.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Saadaanko Lasse Stadiin UTJksi? Voi tehdä etänä Espanjasta. Saatte vaihdossa Salmelaisen meidän piikkiin puhumaan lämpimiä Kärppä-klubille, kunhan vaan pysyy kaukana Stadista.
 

Neilos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja AC Oulu
Kyllä tällainen ketju on hyvä olla olemassa. Kertokaa, mitä havaittavaa Lasse on saanut tehtyä tähän asti? Tämä kuvio vain antaa yhä vastuuttoman kuvan organisaation toiminnasta, kun kehitysjohtaja vain lomailee Espanjassa. Muutenkin huvittavaa, kun kovasti halutaan päästä eroon saunakavereista, niin samalla puolustellaan kovasti Kukkosta ja hänen toimiaan.
 
Vastaan vaikka et minulta kysynytkään.

Työnkuva joka Kukkosen tittelistä on annettu julkisuuteen, ei kuulosta ainakaan omaan korvaani semmoiselle jota voisi menestyksekkäästi hoitaa toiselta puolen Eurooppaa. Miten voit kehittää seuraa ja sen pelaajia, jos et ole aktiivisesti läsnä seuran ja sen henkilöiden arjessa? Näitä kohtaamisia ja aistimuksia et voi saada Teamsin tai Zoomin välityksellä webbikamerasta. Se on fakta. On hieman eri asia jollekin A- tai B-juniorille, että #5 tulee nakkaamaan ennen aamujäitä kivet ja kysymään miten meneee versus, että napotetaan kuulokkeet päässä jossakin aikaraamissa Teams-palaverissa ja Lasse langan toisessa päässä kuubalainen huulessa aurinkotuolissa.
Itse näin vanhan liiton miehenä komppaan tätä viestiä

Jos titteli on johtaja, ei sitä hommaa voi hoitaa niinkuin venäjän armeijassa. Johtajan pitää olla paikalla ja näyttää mistä se tyttö kusee.
Toki nykyaikana nämä johtajanylipäälikköpääliköntoimitusjohtanasiantuntija tittelit ovat vain hienoa sanahelinää. Mutta ei noita kukkos Lassen hommia voi hoitaa Espanjasta käsin.
Näin aikakin omasta mielestäni.
 

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
En tiennyt edes, että Lasse on Espanjassa. Instagram antaa kyllä asiasta ihan toisenlaisen kuvan, mutta ei ehkä halua asiaa niin siellä huudella. Ymmärrettävää, että silloin, kun joukkueella menee huonommin, haetaan tilanteeseen syypäitä. Eikä kyllä tämmöinen etätyö kyllä anna hyvää kuvaa yhtään mistään.

Lassen piti olla valmennukselle vasen käsi, voiko olla sitä Espanjasta asti? Joo haastattelut, scouttaukset ym. onnistuu kyllä vaikka mitä kautta. Mutta kyllä Lassen pitäisi olla lähellä Kärppiä, todella lähellä Kärppiä ja heti saatavilla.

Lassen pesti on toimia kehitysjohtajana. Aikaa on kulunut niin vähän, että todella vaikea tietää, mitä Lasse on puuhannut. Lassen työpanoksen tulos mitataankin vasta vuosien päästä. Mutta juuri nyt Lassen pitäisi olla lähellä ja kantaa vastuuta.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Vaikka ketjun otsikko onkin tietoisesti raflaava ja vähän pilke silmäkulmassa heitetty, kieltämättä tuli itsekin tuossa joulupyhien aikaan hiljennyttyä pohtimaan että niin, mitähän se Lasse onkaan organisaation tuonut sitten tuon keväisen kiinnityksen? Tuolloin julkistusta pumpattiin Kärppien toimesta näkyvästi - kuten tällaisen seuraikonin kohdalla toki kuuluukin tehdä - ja kovasti annettiin vaikutelma siitä että tässä alkaa taas jonkinlainen uusi aikakausi seuran historiassa, ja varmasti heiteltiin tuttuja kliseitä siitä kuinka sen kuuluisan päivittäisen tekemisen vaatimustasoa nostettaisiin entisestään ja hommaan tulisi uudenlaista ryhdikkyyttä Lassen pitäessä jöötä hallilla ja toimistolla, mutta tuon jälkeen on ollut aika hiljaista. Kärpät tuntui pistävän kaikki munat samaan koriin ja paperillahan Marjamäen ja Kukkosen kaltaisten kaverien kiinnitys tuntui unelmien täyttymykseltä ja juuri siltä mitä laiskanpulskea organisaatio tarvitsi, mutta konkretia on ollut sitten jotain aivan muuta. Kasassa on maltaita maksanut nimekäs kokoonpano, joka vaikuttaa lähes jatkuvasti joko a) haluttomalta tai b) täysin takalukossa olevalta, joka ei tunnu toimivan lainkaan niiden teesien mukaisesti joita ennen kautta heiteltiin ilmoille. Kärppien pitäisi olla kaiken järjen mukaan tällä hetkellä dynaaminen ja dominoiva kone joka tekisi selvää jälkeä kaukalossa ja kiinnostaisi kansan syviä rivejä, mutta vihkoonhan tuo on toistaiseksi kauden osalta mennyt. Kaikinpuolin haaleaa ja epämääräistä tekemistä, jota ei tässä vaiheessa kautta voi pistää enää alkuhakemisenkaan piikkiin. Kyllä paketti pitäisi olla vuodenvaihteen tiimoilla jo hyvinkin kasassa.

Korostettakoon että en pistä joukkueen alisuorittamista ja suoraansanoen kehnoa pelaamista Kukkosen vaan valmennukseen piikkiin, ja vaikeapa Lassea on syyttää asioista jotka tapahtuvat hänen ollessaan ihan toisessa maassa, heh. Mutta ehkä juuri siksi pakko silti miettiä että mikä tämän seuralegenda rooli tällä hetkellä oikeasti on, ja miten hän näkyy ja kuuluu Kärppien päivittäisessä tekemisessä? Toistaiseksi merkit eivät ole olleet rohkaisevia ja ikävällä tavalla nousee itselläkin mieleen tuo termi suojatyöpaikka, ja vaikka nykyajan teknologia mahdollistaakin vuorovaikutuksen maasta toiseen, onhan se nyt täysin selvää että sitä varsinaista läsnäoloa mitään Teams-palaverit eivät korvaa. Jos Lasse on tulossa tosiaan keväällä takaisin Ouluun ihan pysyvästi, sopii toivoa että hänen työpanoksensa herättää oikeasti joukkuetta pelaamaan sille paljonpuhutulle logolle. Tällä hetkellä joukkueessa on liian monta jäähdyttelijää jotka ovat palanneet Kärppiin vain mukavavuudenhalusta ja siksi että tarjolla on mukavaa palkkapussukkaa, eivätkä siksi että haluaisivat oikeasti raastaa joukkueen puolesta. Toivottavasti Lasse ei ole yksi heistä.
 

Grafix

Jäsen
Jos jotain firmaa, toimintakulttuuria, brändiä tai mitä tahansa halutaan kehittää, niin usein homma alkaa jonkinlaisesta nykytila-analyysista. Haastatellaan, havaitaan, opiskellaan, tutkitaan, benchmarkataan jne. Se voi sitten kestää useita kuukausia, tai mitä kestääkään. Käsittääkseni Kärpillä on jokailtaisen jääkiekkotoiminnan ohella paljon muutakin pöydällä, joten hommaa saattaa riittää aika monellakin suunnalla.

Uskoisin, että Kukkosella on varmaan aika hyvä käsitys arkipäivän toiminnasta seuran operointiin liittyen, joten en tiedä kuinka paljon sitä hikipukua tarvitsee hallilla haistella saadakseen ymmärryksen tämän hetken haasteista. Haastatteluita, paperin pläräystä ja sen sellaista voi toki tehdä atk:n avulla mistä tahansa. En siis tiedä yhtään mitä Lasse on viimeiset puoli vuotta tehnyt palkkansa eteen, mutta jotain tuollaistakin voi kulisseissa touhuta, mene ja tiedä.

Varmaan toki jos kyseessä ei olisi Lasse Kukkonen, niin aika paljon useampi olisi jo alkanut kyselemään, että mikäs homma.
 

Kalaverkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jos jotain firmaa, toimintakulttuuria, brändiä tai mitä tahansa halutaan kehittää, niin usein homma alkaa jonkinlaisesta nykytila-analyysista. Haastatellaan, havaitaan, opiskellaan, tutkitaan, benchmarkataan jne. Se voi sitten kestää useita kuukausia, tai mitä kestääkään. Käsittääkseni Kärpillä on jokailtaisen jääkiekkotoiminnan ohella paljon muutakin pöydällä, joten hommaa saattaa riittää aika monellakin suunnalla.

Uskoisin, että Kukkosella on varmaan aika hyvä käsitys arkipäivän toiminnasta seuran operointiin liittyen, joten en tiedä kuinka paljon sitä hikipukua tarvitsee hallilla haistella saadakseen ymmärryksen tämän hetken haasteista. Haastatteluita, paperin pläräystä ja sen sellaista voi toki tehdä atk:n avulla mistä tahansa. En siis tiedä yhtään mitä Lasse on viimeiset puoli vuotta tehnyt palkkansa eteen, mutta jotain tuollaistakin voi kulisseissa touhuta, mene ja tiedä.

Varmaan toki jos kyseessä ei olisi Lasse Kukkonen, niin aika paljon useampi olisi jo alkanut kyselemään, että mikäs homma.
Samaa mieltä.

Mielestäni Kärppäorganisaatiossa oli niin paljon parannettavaa tämän kauden alussa, että jopa meikäläinenki olis voinu viedä samaisella tittelillä organisaation kehitystä eteenpäin pelkästään savumerkkien ja faksien avulla.

Uskon itse siihen, että Kukkonen kyllä tietää miten hommaa voidaan tässä organisaatiossa viedä eteenpäin ilman läsnäoloa - ainakin näin alkuun. Jatkossa toki varmaan tekee hyvää olla paikanpäällä. Kuitenkin tuntuu välillä, että toisen tekemistä etätöistä palmun alla jupistaan ihan vain kateuden vuoksi, vaikka työt tehtäisiin kuinka hyvin tahansa.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Lasse tekee hommia sillain modernisti etänä ja keskittyy ehkä eka strategisen tason ongelmiin? Sieltähän se on sit lähdettävä jalkauttamaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei Kärpät kyllä urheilullisesti ole hetkeen menestynyt erinomaisesti. Koronasta lähtien menestys on ollut korkeintaan keskinkertaista.

Niin, viimeisen 2,5 kauden pistekeskiarvolla ovat Liigassa sijalla 7. Edellä Lukko, Tappara, Ilves, TPS, HIFK ja jopa Pelicans.

151 ottelua, 1,623 pistettä per peli.

Alkaa olla näemmä se perustaso tuossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Etra

Miksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, John Vanbiesbrouck
Niin, viimeisen 2,5 kauden pistekeskiarvolla ovat Liigassa sijalla 7. Edellä Lukko, Tappara, Ilves, TPS, HIFK ja jopa Pelicans.

151 ottelua, 1,623 pistettä per peli.

Alkaa olla näemmä se perustaso tuossa.
Niin, tuossa taitaa olla kolmen eri valmentajan tilastoja. Kertoo paljon myös siitä, että valmennus on epäonnistunut, mutta myös joukkueen rakennuksessa on epäonnistuttu.

Perustaso on siis epäonnistumista, tällä hetkellä.

Mutta mikä on perustaso, kun ei ole jatkuvuutta tai sitä on hyvin niukasti?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
SijaPts/Ottjoukkueovthlppp/otmpmmeyv%av%Bowman
1.1,868Lukko152812645152841,86846832314520,7 %85,2 %105,9 %
2.1,820Tappara150743145202731,82044634010619,7 %86,0 %105,7 %
3.1,779Ilves145703243162581,7794553876821,7 %80,8 %102,5 %
4.1,742TPS151703447192631,7423903434718,9 %84,2 %103,1 %
5.1,676HIFK142633247172381,6763933395421,6 %83,6 %105,2 %
6.1,669Pelicans151693052152521,6694003574319,8 %81,8 %101,5 %
7.1,623Kärpät151623851212451,6233983534521,2 %82,7 %103,8 %
8.1,556KalPa153574749202381,5564083654319,9 %81,7 %101,6 %
9.1,517KooKoo149613058132261,5174003663417,1 %77,8 %94,9 %
10.1,447Jukurit150592566152171,447372425-5319,9 %78,8 %98,7 %
11.1,397HPK151494458202111,397369398-2916,2 %80,8 %97,0 %
12.1,329Sport146493265151941,329325390-6515,3 %79,0 %94,3 %
13.1,093Ässät150393378141641,093348455-10715,5 %76,8 %92,3 %
14.1,033JYP152373085161571,033364530-16618,3 %77,9 %96,2 %
15.0,952SaiPa147342885101400,952288453-16515,9 %82,4 %98,3 %

Tässäpä nämä. HIFK on mennyt ylös-alas, silti keskiarvo noin hyvä.

Mitalit ovat ottaneet Lukko ja Tappara kultaiset, TPS 2 hopeaa, HIFK ja Ilves pronssit. Ei mitaleita siis Top5 runkosarjatason ulkopuolelle.
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
Lasse on vuoden 2022 tärkein kärppäkiinnitys ja on todella lyhytnäköistä lynkata mies muiden tekemien virheiden vuoksi. Sata kertaa sadasta Kärpät Lassella kuin Kärpät ilman Lassea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös