Potaichuk pitkään sivussa?

  • 1 177
  • 6

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Pikkaisen alkaa pelko hiipiä puseroon. Radio Megassa Heikkilän Kauko kertoi vaihtoehdot:
a) pelaa muutaman päivän kuluttua
b)pelaa olympiatauon jälkeen
c)pelaa ensi kaudella

Diagnoosiksi on varmistumassa jonkunlainen välilevyn pullistuma selässä, mutta selkää ei toistaiseksi ole kuvattu. Kuvaus saattaa paljastaa lopullisesti sairasloman pituuden.

Kärppien materiaali ei yksinkertaisesti kestä pudotuspeleissä Potaichukin poissaoloa. Totta, juniorimme ovat maan eliittiä, mutta maalis -huhtikuun kovissa ratkaisupeleissä ei heistä ole ratkaisijoiksi taikka edes paikkaamaan Potaichukin jättämää aukkoa. Nämä Appelit yms. siirretään tylysti sivuun, kun ruvetaan pelaamaan jostain muusta kuin kahdesta runkosarjan pisteestä!

Uskonkin, että vaikka seurajohto muuta väittää, Junnon on PAKKO hankkia Andreille paikkaaja mikäli vamma osoittautuu niin pahaksi kuin tässä pelätään.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä on kyllä paha homma, mikäli Potan topuminen kestää. Mafiaketjua tarvittaisiin todellakin, sen verran kapea on kuitenkin materiaali joukkueessa. Toki homma olisi astetta pahempi, mikäli samanlainen kato kävisi puolustuspäässä. Huolestuneena saa tietoja odotella...
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Totta, joukkueemme materiaali ei kestä Andrein ja Brettin pitkäaikaisia poissaoloja, mutta ei niiden suhteen kannata panikoidakaan. Ainakin itse uskon herrojen olevan taas ruodussa - viimeistään olympiatauon jälkeen. Ei kannata panikoida; mennään matsi kerrallaan sillä porukalla, mikä on kulloinkin mukana. Jos tässä skenaarioita alkaa kehittelemään, niin viimeistään silloin kaikki menee vituilleen. Mennään peli kerrallaan; sillä tavoin joukkuekin etenee.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Skenaariosta..

Avaamani ketjun idea ja pointti on juuri se, että siinä mietitään ratkaisuja pudotuspelejä silmälläpitäen. Ja lähtökohtana oletus siitä, että ainakin Potaichuk huilaisi nekin matsit.

Antakaamme siis tähdille aikaa parantua, sillä runkosarjassa pärjäämme mainiosti ilman heitäkin. Muutama voitto ja paikka kahdeksan sakissa on teoreettisestikin varma. Samalla nuoret voivat harjoitella paineensietoa ja vastuun kantamista.

Mutta pleijarit ovat totaalisesti oma maailmansa. Siellä käy nykyisellä pelaajalistalla takuulla kylmästi, sillä nyt puhutaan joukkueen hyökkäyspään sielujen poissaolosta. Hamiltoninkin otteet ovat ainakin tuloksellisesti hiipuneet, kun kaksikko on viereltä poissa. Muutamalle pelaajalle (Pirjetä, Palsola, Hamilton, jopa huikeassa vireessä oleva Jokinenkin) kerääntyy kova paine tuloksista Viuhkoloiden keskittyessä yhä enemmän sarjan parhaana jarrukenttänä olemiseen.

Uskon vakaasti, että joukkueen johdolla(Heikkilä, Junno) on tarkka arvio sairaslomien pituuksista, eikä kaikkia ole kerrottu julkisuuteen. Jos poissaolot ovat pitkäaikaisia(lue playoffit vaarassa)Kärpät vahvistaa rivejään ennen torstaita.
 

Kh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ahaa...

Sinun esille tuomasi kaksi asiaa ovat ne jutut, joidenka varaan joko rakennetaan tai ei rakenneta mitään. "Uskon vakaasti, että joukkueen johdolla (Heikkilä, Junno) on tarkka arvio sairaslomien pituuksista, eikä kaikkia ole kerrottu julkisuuteen. Jos poissaolot ovat pitkäaikaisia (lue playoffit vaarassa) Kärpät vahvistaa rivejään ennen torstaita." Se on juuri noin. Seurajohto keskustelee muutaman päivän ODL:n lääkäreiden ja pelaajien agenttien kanssa melkoisen tarkkaan. Kaikkia vaihtoehtoja punnitaan, ja päätökset tehdään sen mukaan. Seurajohto elää nyt melkoisen kuumeisia aikoja, eikä asioiden etenemisestä anneta välttämättä kaikkea tietoa. Mitä sitä entisestään hämmentämään jo kuumana käyvää muurahaispesää.

Jos kuitenkin tuolla pakalla mennään playoffeihin, on se tässä tilanteessa (Andrei ja Brett ovat pois) melkoista onnenkauppaa ja arpapeliä. Todennäköistä on, että tuolla materiaalilla (Andrei ja Brett ovat pois) ei pärjää, mutta eihän sitä kuitenkaan etukäteen tiedä. Historiassa on tapahtunut aiemminkin ihmeitä; miksi niitä ei tapahtuisi tulevaisuudessakin? Minun mielestä Kärpille on kohtalokasta, jos kaksi joukkueen viidestä tähtihyökkääjästä (Pirjetä, Palsola, Hamilton, Lievers, Potaitchuk) on pois tärkeimmät pelit. Yhden poissaolon, tässä tapauksessa vaikka Andrein, joukkue kestää, mutta ei esimerkiksi kahta (esim. Andrei ja Brett).

Kuitenkin kaikilla muillakin playoff-joukkueilla on sama tilanne, että avainmiesten ei kärsi loukkaantua. Tapparaa loukkaantumiset eivät ole kohdanneet; HPK:a ovat, eikä seura ole kyennyt niitä vieläkään paikkaamaan (lähinnä Santalan poissaolo); Jokereilta on poissa Peltonen ja Saarikoski, ja he ovat paikkaamassa tilannetta; Pelicansien osalta on kaikessa suhteessa hiljaista; TPS suoraan sanottuna peräti vahvistaa joukkuetta niin paljon, että heidän hyökkäyspään materiaalissa ei välttämättä loukkaantumiset niin paljoa vaikuta, puolustuspeli (joka perustuu enemmän viisikkopuolustamiseen, kuin taitaviin yksilöihin) onkin sitten arvoitus (Petriläisen poissaolo jne.?). Tuossa noin muutamia mainitakseni.
 
Viimeksi muokattu:

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän nykytilanne on hyvä Kärpille. Vaikka Pota ja Lievers ovat poissa peli kulkee kohtuudella ja pinnoja tulee. Samalla ajetaan joukko junnuja sisään liigaan. He keräävät tarvittavaa kokemusta, ehkä paikkaavat loukkaantuneita jatkossakin. Totuus lienee, että Lievers kuntoutuu playoffeihin, mikäli ei loukkaanu uudestaan. Potaithukin tilanne on mutkikkaampi. Luulen, että mikäli miehen pelikunnosta ei ole tietoa hän ei pelaa vaan häntä koitetaan saada kuntoon playoffeihin. Ilahduttavaa Kärppien tilanteessa on nuorien Viuhkolan ja Jokisen kasvaminen isompiin saappaisiin. Myös Harjula on saanut näyttöpaikkansa. Näillä näkymin, mikäli loukkaantumisista toivutaan Kärpät pelannee neljällä kentällä keväällä alkukautta enmmän. Myös erikoistilanteisiin voidaan vastuuta jakaa laajemalle ja eri koostumuksia on useampia. Näillä pikku muutoksilla ratkaistaan usein tiukkoja playoff sarjoja.
 

Ispi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät/Stars
Joukkue on niin hyvä kuin sen heikoin lenkki. Uskon että tasaisella porukalla pääsee pitkälle kun malttaa kärsivällisesti pelata. Pelicans on tästä hyvä esimerkki. Varsinkin kun maalinsuulla on maan kuumin maalivahti. Hyviä vahvistuksia ei ole tarjolla ja varsinkin kun etelän seurat hakee myös hyökkääjiä. Potalle ei varmasti löydy tasoistaan korvaajaa, joten turha tänne mitää Tsekkiä ja Venakkoa on väkisin raahata.Aiempina vuosina on kyllä nähty mitä nämä kevään "vahvistukset" on....omia junnuja vaan enemmän kehiin ja neljällä viisikolla kohti "goljattia".
Tahto ja halu korvaaa taitoa yllättävän paljon....
Keväällä sitten katsotaan mihin paukut riitti!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös