Positiivisuusketju

  • 2 796 026
  • 11 182

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Runko kasassa. Varmasti vielä muutama ukko tulee lisää ennen kauden alkua. Selänteen mahdollinen pelaaminen häiritsee hieman kalastusta, mutta muuten lätkän voi unohtaa hetkeksi.
Positiivista kesää!
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän toi joukkue rupee hyvällä mallilla olemaan ja näyttäisi jopa kilpailukykyiseltä KHL:ään. Ei nyt sitä terävintä ja kalleinta kärkeä tietenkään, mutta iskukykyinen kuitenkin.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaikki viimeaikaiset pelaajakiinnitykset ovat paperilla laadukkaita ja ns. hyviä hakuja. Lisäksi positiivista on että ei tarvitse jännittää sitä että KHL tai NHL veisi kundeja pois rosterista ennen kauden alkua.
 

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Välillä pitää jakaa kehujakin. Viimekautisten painajaisten vastapainoksi on annettu faneille vähän nannaa. Siitä ensimmäinen peukku. Laskujeni mukaan joukkue on viimeisiä silauksia vaille valmis, peukku siitäkin. Pakko myöntää, nyt hymyilyttää. Yksi positiivisuuspeukku vielä naapurin ankeille provokaatioyrityksille ;)
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Tulenpa huutelemaan vieraisiin pöytiin. Itse olen jo jonkin aikaa ollut sitä mieltä, että Jokerit ei tule olemaan KHL:n heittopussi. Uskon, että urheilullinen menestys on keskitasoa parempaa, eli sijoitus on sarjataulukossa siedettävä, jopa yllättävänkin hyvä. Talouskin toimii - ainakin aluksi - vankkojen venäläistaustojen tukemana : KHL/liikemiehet eivät voi eivätkä halua antaa Eurooppaan sellaista viestiä, että eurooppalaisten joukkueiden tulo itäsarjaan olisi itsemurha. Päinvastoin he haluavat sarjaansa lisää joukkueita, varsinkin Suomesta ja Ruotsista - näin uskoisin. Senpä vuoksi esim. Jokerit voi saada paljonkin "starttirahaa" jos ei muuten niin ihan sen vuoksi, että se olisi jonkinlainen edelläkävijä ja myönteinen esimerkki muille läntisille joukkueille. Saattaapa siinä ohessa avautua yrityksille jopa lisää markkinoita myös Venäjä > EU suuntaan...no tämä nyt on ehkä hieman yliampuvaa, mutta ei suinkaan mahdotonta ? Asian näkee hieman samansuuntaisesti Urheilu-uutiset.com, jossa huumorin varjolla ennakoidaan futuristisesti Suomen (ja Jokereiden) jääkiekkoilun tulevaisuutta : http:UrheiluUutiset.com
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tulenpa huutelemaan vieraisiin pöytiin. Itse olen jo jonkin aikaa ollut sitä mieltä, että Jokerit ei tule olemaan KHL:n heittopussi. Uskon, että urheilullinen menestys on keskitasoa parempaa, eli sijoitus on sarjataulukossa siedettävä, jopa yllättävänkin hyvä.

Mulla on hyvin pitkälti samoja fiboja. Jokerien rosteri ei vedä vertoja rikkaampien seurojen rostereille, mutta "köyhälistoon" verrattuna meillä on varsin laadukas nippu kasassa ja keskitason seurojakin vastaan ollaan paperilla kilpailukykyisiä. Lisäksi Westerlundin (ja ylipäätään suomalaisten valmentajien) työkalupakkiin kuuluu joukkuepeli melko vahvasti ja uskoisin tämän olevan hyvä ase yksilökeskeisempiä joukkueita vastaan.

Päinvastoin he haluavat sarjaansa lisää joukkueita, varsinkin Suomesta ja Ruotsista - näin uskoisin. Senpä vuoksi esim. Jokerit voi saada paljonkin "starttirahaa" jos ei muuten niin ihan sen vuoksi, että se on jonkinlainen edelläkävijä ja myönteinen esimerkki muille läntisille joukkueille.

En pitäisi ollenkaan mahdottomana sitä, että kulisseissa olisi sovittu tai "sovittu" muutama sponssidiili varsin mielekkääksi Jokerien näkökulmasta. KHL on Putinin Venäjällä iso poliittinen veturi ja hallinnon taholta tai avulla on suuriakin rahoja liikkunut. Tuossa taannoin mm. Spartak sai melkoisesti avustusta (Moscow News) ja vastikään pyysi lisää suoraan Putinilta. Jälkimmäisen osalta todettiin, että liike-elämän täytyisi auttaa, ei hallinnon. Ja jokainen voi miettiä liike-elämän mahdollisuuksia jos Putinin suulla apua pyydetään.

Mitä Jokereihin tulee, niin KHL:lle Jokerit on mielestäni tärkeämpi kuin KHL Jokereille. Tuossa jo viitisen vuotta takaperin Putin (Yle) haikaili länsilaajentumisesta. Peli on nyt näiltä osin avattu muutamien vastoinkäymisten osalta: mm. Bluesin siirto torpattiin, Kärpät taisi kieltäytyä ja Ruotsin osalta liitto näytti punaista valoa. Jos Jokerit onnistuu parin ensimmäisen kauden aikana, niin aivan varmasti kynnys muille seuroille siirtyä on alhaisempi. Ja jos Jokerit epäonnistuu, niin halukkaiden siirtyjien määrä on hyvin lähellä nollaa ja liittojen taholta intressit tasan nollissa. Onnistumisen arvioimisessa on mielestäni lähdettävä kuitenkin siitä, että asiaa katsotaan kokonaisuutena: mitkä ovat vaikutukset maan kiekkoilulle, miten seuran talous voi ja miten pärjätään urheilullisesti.

KHL:n pidemmän ajan suunnitelmien mukaisesti siis Jokerit on tärkeässä roolissa. Pidemmästä suunnitelmasta kertoo länsijengeistä haaveilu jo 5 vuotta takaperin itse Putinin suulla. Tärkeästä roolista taas kertoo se, kuinka moni joukkue on kieltäytynyt tai kuinka montaa on kielletty lähtemästä mukaan. Toki toinen asia sitten on se, kuinka suuren rahallisen panoksen arvoiseksi Jokerit lasketaan: Venäjän talous on taas vaihteeksi yskähdellyt, kansainvälinen tilanne ei ole paras mahdollinen "länsi-invaasion" kannalta ja taloudellista onnistumista arvioidessa "poikkeukselliset tulonsiirrot" eivät pidemmän päälle luo varmuutta.

Saattaapa siinä ohessa avautua yrityksille jopa lisää markkinoita myös Venäjä > EU suuntaan...no tämä nyt on ehkä hieman yliampuvaa, mutta ei suinkaan mahdotonta ?

Tuosta kirjoittelin jo noin vuosi takaperin. Aivan varmasti Jokerit on nyt kiinnostavampi kohde kuin se oli Liigassa JOS tavoitteena on saavuttaa myös ulkomaisia asiakkaita. Näkyvyys levittäytyy aiempaa laajalle ja esimerkiksi Venäjän markkinoilta näkyvyyttä saa ilman venäläisiä välikäsiä. Ja ei, en jaksa tässä vaiheessa jankata jonkun trollin (ei kohdistettu Hansonille!) kanssa omistajien kansalaisuudesta, ne passit on kyllä tiedossa.

Olettaisinkin, että tämä kasvava näkyvyys aktivoi niitä firmoja, joilla on liiketoimintaa Venäjällä. Näiltä osin Jokerit voi tarjota jotain sellaista, mitä yksikään toinen suomalaisjoukkue ei voi tarjota vielä toistaiseksi. Tämä kasvava näkyvyys ja toisaalta puuttuva kilpailu puolestaan tarkoittavat sitä, että on mahdollista neuvotella isommista diileistä: kansainvälinen lafka saa enemmän vastinetta rahalleen ja aivan yhtä helposti ei voi enää neuvotella diiliä kilpailijan kanssa.
 

Lukija

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA
Älkää nyt liikaa tärkeilkö siellä. Slovan Bratislava tismalleen samalla statuksella sarjassa kuin Jokerit, ja operoi sarjan toisiksi pienimmällä budjetilla. Taitaa seura pyöriä (lähes ainakin) omillaan. Eli kysynkin miksi Jokereihin laitettaisiin isot rahat ja sitä kohdeltaisiin kuin mitäkin sarjan erityislasta - samaan aikaan kun Slovanin annetaan rypiä pohjamudissa.

Toki näkeehän kaikki, että rahaa on jostakin syystä Jokereihin kohtalaisen paljon laitettu. Sijoille 5-10 lännessä. Mahdollisissa playoffeissa ekalla kierroksella oikeasti iso joukkue laittaa 4-0 Jokerit ulos ja suurisuiset fanit hiljentyy.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Älkää nyt liikaa tärkeilkö siellä. Slovan Bratislava tismalleen samalla statuksella sarjassa kuin Jokerit, ja operoi sarjan toisiksi pienimmällä budjetilla.

Jokerit on ensimmäinen sosialistisen leirin ulkopuolelta tuleva joukkue. Muutama joukkue (mm. Lev ja Slovan) tulevat entisen Neuvostoliiton ulkopuolelta, mutta kuitenkin sosialistisesta maasta. Samoin Jokerit on ensimmäinen Venäjän ulkopuolinen joukkue, jonka kotimainen sarja on oikeasti laadukas. En halua väheksyä esimerkiksi tshekkejä tai slovakkeja, mutta heidän kotimainen sarjansa ei ole kauttaaltaan samalla tasolla Liigan kanssa. Yksittäiset joukkueet saattaisivat olla Liigan kärjen tuntumassa, mutta keskimääräinen Liigaseura on kaikin puolin laadukkaampi. Ja mitä Slovaniin tulee, niin tuossa vajaa vuosi takaperin KHL:n sivuilla julkaistiin taulukkoa palkkakuluista. Tuo Slovanin luku on sitä luokkaa, että SaiPan liigabudjetin ja Jokerien liigabudjetin välinen ero on pienempi kuin KHL-Slovanin ja Liiga-Jokerien.

Eli kysynkin miksi Jokereihin laitettaisiin isot rahat ja sitä kohdeltaisiin kuin mitäkin sarjan erityislasta - samaan aikaan kun Slovanin annetaan rypiä pohjamudissa.

Mitkä ovat Slovanin vaihtoehdot? Pelata Maailman 2. parasta liigaa pienellä budjetilla vai tahkota Euroopan ~7-8. parasta sarjaa lähes vastaavalla budjetilla ja heikommilla pelaajilla? Jokerit sen sijaan olisi pelannut yhdessä Euroopan parhaimmista (lienee toisen ketjun materiaalia onko Liiga KHL:n ja SHL:n jälkeen 3. paras vai kiilaako Sveitsi edelle) sarjoista ja sai selkeää kasvua budjettiinsa siirron ansiosta.

Hfboardsilla julkaistiin tuossa jokunen vuosi juttua eri budjeteista. Oikeellisuuteen en ota kantaa, mutta Slovanille on istutettu 4 miljoonan euron kokonaisbudjetti. Tuo on siis ennen KHL:aa. Jokerien kokonaisbudjetti keikkuu seiskan tuntumassa ja Slovan on maansa selkeä ykkönen. Vaikka budjetit ovat vain budjetteja ja tietyiltä osin voi olla suuriakin eroavaisuuksia, niin jotain osviittaa tuosta saa: Slovakian oma sarja on melkoisen pienen rahan touhua, siinä missä Liiga on varsin kilpailukykyinen sarja.

Toki näkeehän kaikki, että rahaa on jostakin syystä Jokereihin kohtalaisen paljon laitettu.

Miksi? Olisiko syitä esimerkiksi politiikassa ja taloudessa?

Sijoille 5-10 lännessä. Mahdollisissa playoffeissa ekalla kierroksella oikeasti iso joukkue laittaa 4-0 Jokerit ulos ja suurisuiset fanit hiljentyy.

Pleijaripaikkaa on moni pitänyt realistisena tavoitteena. Jos sinne päästään, niin hyvä. Sarja on kuitenkin monelle outo ja aiempiin vuosiin verrattuna ei ole todellakaan helppo verrata pelaajamateriaalia kilpailijoihin. Samoin kilpailijoiden tulijoista ja lähtijöistä on useammin vaikea sanoa juuta tai jaata, toisin kuin Liigan osalta. Tietyt KHL:n rivimiehet eivät nimenä sano yhtään mitään, mutta monelta liigajyrältä on parhaimmillaan tullut nähtyä satojakin matseja uran varrelta.

Jos pleijareihin päästään ja SKA vie sarjan 4-0, niin ainakin Arenalla nähdään pari loppuunmyytyä ja varmasti fiilikseltään hyvää matsia. Parempi tuo kuin puolityhjälle Areenalle pelatun säälipleijarisarjan katkeaminen matsissa tai parissa!
 

EDDIE C

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi (sympatiat Ruotsille)
Ifkin pikku futisapinat sai negatiivista palstatilaa vaihteeksi.
Aika rajua meininkiä itseasiassa, sämpylöiden heittely on pientä tohon verrattuna.
 

hellcop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Kausikortti ensi kaudelle maksettu. Hyvillä fiiliksillä mennään ja odotukset ovat tuttuun tapaan korkealla. Toivottavasti Jokerit jättäisi kerrankin pettämättä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Ifkin pikku futisapinat sai negatiivista palstatilaa vaihteeksi.
Aika rajua meininkiä itseasiassa, sämpylöiden heittely on pientä tohon verrattuna.

Mitäs positiivista siinä on jos joku lauma idiootteja mättää baarin, pari sivullista ja muutamia klubikannattajia paskaksi? "Jee, ifkiläiset urpoili, niin meidän urpot näyttää vähemmän urpoilta"?
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitäs positiivista siinä on jos joku lauma idiootteja mättää baarin, pari sivullista ja muutamia klubikannattajia paskaksi? "Jee, ifkiläiset urpoili, niin meidän urpot näyttää vähemmän urpoilta"?
Ei mutta sivistysväki hiffaa, ettei me olla ainoita urpoja. Eihän tässä nyt mitään muuta positiivista ole.
 

Lukija

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA
Miksi? Olisiko syitä esimerkiksi politiikassa ja taloudessa?

Voi olla. Voi myös olla, että syy on siinä, että jonkun isokenkäisen mielestä Jokereilla on söpö logo. Ei tähän kellään vastausta ole, mutta toisaalta ihan hyvää pohdintaa sinulta.

Siis sehän on selvää, että KHL haluaa laajentua länteen ja valmis maksamaan näille kilpailukykyisiä budjetteja, mutta sitä ei kukaan tiedä miksi Lev operoi isolla budjetilla, Jokerit hieman keskitasoa pienemmällä ja Slovan jämillä. Okei, annoit selityksen, että Tshekki ja Slovakia ovat sosialistisia maita tms. mutta tämäkin ontuu tässä Levin tapauksessa.

Jokereiden pelaajabudjettihan käsittääkseni tulee olemaan 10 miljoonan kieppeillä, eikä seitsemän. Eli Slovanilla luku olisi 4, Jokereilla 10 ja Levillä 18.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jokereiden pelaajabudjettihan käsittääkseni tulee olemaan 10 miljoonan kieppeillä, eikä seitsemän. Eli Slovanilla luku olisi 4, Jokereilla 10 ja Levillä 18.

Tuossa vertailtiin budjetteja kansallisessa sarjassa. Kyseessä ei siis ollut Jokerien Khl-budjetti, nykybudjetti tai edes pelaajabudjetti.
 

Lukija

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA
On eri asia käsittää kuin tietää, jolloin saattaa mennä metsään, kuten nyt kävi. Lukua en tietenkään voi kertoa vaikka sen sadantuhannen tarkkuudella tiedänkin. Ei tyrkkää seiskaa eikä kybää. Kertovat sitten itse kun parhaaksi näkevät.

Hieno viesti. Annettujen tietojen mukaan lähempänä kymmentä kuin seiskaa. No toivottavasti sait tyydytyksesi tietää tarkka luku meidän muiden joutuessa arvailemaan. :)

Tuossa vertailtiin budjetteja kansallisessa sarjassa. Kyseessä ei siis ollut Jokerien Khl-budjetti, nykybudjetti tai edes pelaajabudjetti.
Ymmärsin väärin. My bad.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Jokerit, maajoukkueen ohella on ainoa jonka osioon pääsee päävalikosta suoraan ilman ylimääräisiä klikkauksia. Näin sen kuuluukin olla.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Positiivista on se että vaikka Jokerit vaihtaa sarjaa on jullifanit kyykyssä edelleen. kauheaa itkua kuinka paljon parempi kokoonpano Jokereilla on. Nautittavaa seurattavaa. :) Onneksi jotkut sielläkin ymmärtävät toisen joukkueen siirtyneen mökkitieltä moottoritielle ja silloin pitää olla alla joku muu kuin mopo.
 

Luige

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, San Jose Sharks
Positiivista on se että vaikka Jokerit vaihtaa sarjaa on jullifanit kyykyssä edelleen. kauheaa itkua kuinka paljon parempi kokoonpano Jokereilla on. Nautittavaa seurattavaa. :) Onneksi jotkut sielläkin ymmärtävät toisen joukkueen siirtyneen mökkitieltä moottoritielle ja silloin pitää olla alla joku muu kuin mopo.

Nautittavaa seurattavaa kun oma joukkue tekee n. 10 miljoonan tappiot ens kaudesta ja ollaan venäläisten ruplien varassa? Miten vaan. Pääasia että olet ylpeä omistasi.

Rahalla saa ja hevosella pääsee, kuten tähänki asti Ilmalassa :)
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Nautittavaa seurattavaa kun oma joukkue tekee n. 10 miljoonan tappiot ens kaudesta ja ollaan venäläisten ruplien varassa? Miten vaan. Pääasia että olet ylpeä omistasi.

Rahalla saa ja hevosella pääsee, kuten tähänki asti Ilmalassa :)

Mielummin minä nautin halvoista lipuista ja hyvistä pelaajista, kuin taloudellisesta voitosta. Mutta, kuten sanoit, miten vaan.
 

Juzsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid, Espanja, Raul
Nautittavaa seurattavaa kun oma joukkue tekee n. 10 miljoonan tappiot ens kaudesta ja ollaan venäläisten ruplien varassa? Miten vaan. Pääasia että olet ylpeä omistasi.

Rahalla saa ja hevosella pääsee, kuten tähänki asti Ilmalassa :)

Eiköhän tässä ihan +- nolla tulosta lähdetä tekemään. Karavaani kulkee ja koirat haukkuuu. Jo pelkkä Nordicbetin sponsorisopimus taisi olla muutamia miljoonia per vuosi.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Nautittavaa seurattavaa kun oma joukkue tekee n. 10 miljoonan tappiot ens kaudesta ja ollaan venäläisten ruplien varassa? Miten vaan. Pääasia että olet ylpeä omistasi.

Rahalla saa ja hevosella pääsee, kuten tähänki asti Ilmalassa :)

Ei tässä ylpeitä olla, enemmänkin tunnelma on odottava. Se mitä rahaan tulee niin olen aina ollut sitä mieltä että sitä pitää käyttää jos sitä on. Ja nyt sitä on paljon. Hyvä vinkki myös Nordikselle.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Aika kornia elvistellä näillä talouspuolen asioilla, vaikka luigeille ja muille naapurin trolleille vastaisikin. Me ei noista budjettijutuista mitään tiedetä, joten on parempi antaa Vuorisen ja kumppaneiden hoitaa se puoli. Itse en henkilökohtaisesti ole täysin vakuuttunut nollatuloksesta - ainakaan parina ensimmäisenä kautena. Vie varmasti oman aikansa, ennenkuin tarvittavat sponsorit saadaan tämän projektin taakse. Siihen asti joudutaan ilmeisesti turvautumaan osaomistajan lompakkoon, jossa sitä kahisevaa tiedetään riittävän.

No nythän läksin itse spekuloimaan raha-asioilla, joten lopetan tähän.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Tshekki vs Itävalta
  • 1.12
  • 10.00
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös