Positiivisuusketju 2015–2016

  • 182 946
  • 930

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Oliko siellä ne punaiset lamput maalin merkiksi?
Noh, on joo, kai...

Siellä on sellaiset ehkä metrin leveät punavaloiset LED-paneelit molempien maalien takana, jotka vilkkuvat maalin synnyttyä. Eivät olleet mun makuuni. Mun mielestäni yksinkertaisin vaihtoehto olisi selkeästi paras - kaksi valokuuppaa (malli: esim. kaivureissa ja muissa työkoneissa käytetyt), joista toinen on vihreä ja toinen punainen. Valoihin automaattikytkimet: tavallisen pelikatkon tullessa vihreä valo palaisi yhtäjaksoisesti ja maalin tullessa punainen valo voisi vaikka pyöriä (tai palaa yhtäjaksoisesti).
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Kyllähän pelissä oli positiivista paljon. Nyt pystyttiin rakentamaan järkeviä hyökkäyksiä toisin kuin usein viime kaudella. Hieman hämää tuo Nummelinin viime syksy, olisi silloinkin niitä avauksia kipeästi tarvittu. Sen sanon vielä, että jos Rantanen olisi rosterissa, hän ratkaisisi tällaisia pelejä yksin.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Minusta oli hieno huomata, että varsinkin vaikeina hetkinä etenkin tokassa erässä kun olimme pesukoneessa, niin peli pysyi kasassa eikä lähetty juoksemaan pitkin omaa aluetta kuten viime kaudet on ollut tapana.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Noh, on joo, kai...

Siellä on sellaiset ehkä metrin leveät punavaloiset LED-paneelit molempien maalien takana, jotka vilkkuvat maalin synnyttyä.

Erittäin yllättävää. Olenhan vanhan liiton mies ja arvostan vanhoja hyväks todettuja tapoja. Toki maailma muuttuu ja Reverentinkin pitäis hyväksyä se. Mutta aika paljon lämmittäis Old School - miehen mieltä, kun maalin syntyessä pönäkkä raitapaita pistäis punalampun vilkkumaan.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Ei olla vielä hävitty tämän kauden runkosarjassa.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
- Pikkarainen: On kyllä todellinen profiilihyökkääjä. Taklaa painavasti, punnertaa kaksinkamppailuja omille ja aiheuttaa todellista uhkaa rannarillaan hyökkäyspäässä.

- Virtanen: Huikealla asenteella liikenteessä. Taklasi painavasti, tsemppasi joka vaihdossa jaa raatoi alivoimalla hurjan määrän. Kävi myös viemässä terveiset HPK:n vellihousulle, että Tukonen on suojeluksessa.

Mun on pakko ottaa etenkin Virtasesta kiinni ja sanoa muutama sana. Olen ainakin tähän mennessä ollut todella positiivisesti yllättynyt. Ei ole kaukalon nopein, joka tiedettiin ja itse vähän pelkäsin aiheuttaako ongelmia nelosessa tämä liikkeen puute. Mutta on osoittanut mielestäni hienosti, että pystyy päällään korvaamaan liikkeen puutteen. Ainakin nyt preseasonilla ja ekassa pelissä, tuntuu tietävän aika hyvin mihin oma liike riittää ja täten osaa pysyä pelin sisällä kun ei lähde höntyilemään. Lisäksi pystyy pelaamaan myös kiekollista peliä.

Mielestäni kiva nähdä, että TPS on onnistunut hommaamaan tämmöisiä santapaperiosaston miehiä, jotka oikeasti pystyvät auttaamaan myös pelillisesti joukkuetta. Kyllä siinä vastustajakin tietää, että jos tekee jotain tyhmää, niin siitä saattaa tulla seuraumuksia. Esim Kalpan pudotuspelit ovat pariin kertaan aika onnettomia kun vastustaja voi jyrätä Kalpan avainpelaajia ihan surutta ja koko jengissä ei ole ketään kuka voisi vastata.
 

Deucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Nicolas Friiiimaaan!!
Olipahan maaginen liiga-avauksessa.

- Ihanku maila olisi pidentynyt puoli metriä, katko tilanteita mailapelillä
- Sijoittuminen huomattavasti parempaa, ei ollut jo lähtökohtaisesti sitä puoltametriä jäljessä
- Pystyy jopa sitomaan pelaajia laitaan, enään ne eivät karkaa sieltä kuin saippua
- Nicolas on yksinkertaistanut peliään, peruspuolustusta eikä mitään kikkailuja
- Ei avannut yhtään pitkää koko 60minuuttiin!!!!!!!
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nicolas Friiiimaaan!!
Olipahan maaginen liiga-avauksessa.

- Ihanku maila olisi pidentynyt puoli metriä, katko tilanteita mailapelillä
- Sijoittuminen huomattavasti parempaa, ei ollut jo lähtökohtaisesti sitä puoltametriä jäljessä
- Pystyy jopa sitomaan pelaajia laitaan, enään ne eivät karkaa sieltä kuin saippua
- Nicolas on yksinkertaistanut peliään, peruspuolustusta eikä mitään kikkailuja
- Ei avannut yhtään pitkää koko 60minuuttiin!!!!!!!

Seuraavana vastassa Kärpät. Eiköhän siinä pelissä nähdä mihin vapaamiehestä oikeasti on.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En mitään tyrmää. Kyllä mä luotan, että toi puoli metriä pidentynyt maila tekee hattutempun Raksilassa tiistaina.
 

timpo09

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä Friman oli hyvä siihen nähden mitä hänestä on täällä kirjoiteltu. Puolustuspäässä pelasi luotettavaa peliä ja olipa pari kertaa jopa maalipaikassa. Kokonaisuudessaan pakisto herättää meikäläisessä lupauksia. Tuli paljon vaarallisia toimituksia maalille mistä saa aina maalipaikan aikaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Ajoittain erittäin hyvää peliä TPS:ltä. Hieman vitutti tuo Lassilan hörppy, mutta ei välitetä siitä. Paljon tuli kommenttia kärppäleiristä, että nyt oli todella vaikea vastustaja.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
+Tukonen
+Nummelin
+Alivoima

Päälimmäisen vitutuksen jälkeen löytyy kyllä paljon positiviistakin. Olihan toi parasta Tepsiä pitkään aikaan. Hallitseva mestari oli ajottain jopa helisemässä. Tämähän on pelkkää jossittelua, mutta kyllä siinä paikkoja oli ekassa erässä tehdä vaikka 5-0 lukemat. Noh, nyt ei kuitenkaan uponnut ja Lassilakin hörppäsi paskimmassa mahdollisessa paikassa, josta Kärpät tuli tasoihin. YV-peli on isoin huolen aihe. Siihen pitäisi nyt oikeasti saada jotain tolkkua, oli kyllä todella löysää tänään. Joku puolustuspään vahvistus kyllä kelpaisi korvaamaan Frimanin, liian usein tuntuu virheet tulevan sieltä suunnalta ja kaveri kyllä usein niistä rokottaa.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaksi ensimmäistä erää tasaista vääntöä ja ajoittain peli näytti oikeen hyvältä. Kolmannessa erässä alkoi vähän jalka painamaan. Kuitenkin hieno taistelu vielä loppuun. Ottelu oli kuitenkin täysin voitettavissa
 

khufu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Peliitat
Mun mielestä illan vierasmatsissa oli paljon hyvää, vaikka en periaatteessa tulosurheilussa tappion jälkeen tyytyväisyyteen uskokaan. Ensimmäinen näkemäni liigapeli tällä kaudella, siksi tuli pakostakin vertailtua tämän illan tepsiä edellisten vuosien joukkueisiin.

+Otetaan isoimpana teemana esiin yleinen peli-ilme. Poikkeuksena edellisiin vuosiin 4-2 tilanteessa ei selkäranka napsahtanut, vaan painettiin päälle ja tultiin maalin päähän, ja oli vielä paikat tasoitukseenkin. Ajettiin hallitseva mestari ja loistava joukkue lopussa oikeasti ahtaalle, oltiin aito uhka. Eikä tarvittu tähän voitosta taistelemiseen edes mitään maagista maalivahtipeliä, siltä puolelta on luultavasti jatkossa luvassa enemmänkin apuja.

+Poikkeuksena edellisiin vuosiin puolustuspeli ja alivoima olivat myös paremmin organisoituja. AV:llä pelattiin pirun fiksusti, oltiin aktiivisia ja mentiin päälle kun saumaa oli, mutta kriittisissä paikoissa ei lähdetty juoksemaan. Tasakentällisin silloin kun paine oli omassa päässä pelattiin fiksusti, annettiin viisikon painua tarvittaessa kasaan oman maalin eteen, mutta oltiin riistopaikoissa myös aktiivisia. Toki puolustuspelin organisoimisessa on vielä tekemistä ja tänäkin iltana meni neljä omiin, mutta mielestäni selkeä muutos positiiviseen suuntaan on käynnissä.

+Tukonen on edelleen ilmeisen ehjänä ja fyysisesti aivan eri tasolla kuin aiemmin TPS-aikoina. Paljon hyvää luvassa, jos kaveri jollain ihmeen kaupalla pysyy kasassa myös valtaosan loppukaudesta.

+Kärkijätkät ovat heräilemässä. Tukonen ja Kallio tekivät tänään tulosta, Perrin omalla oivalluksella rakensi kavennusmaalin. Ahtola oli mielestäni paremmalla jalalla liikkeellä ja aktiivisempi kuin yhdessäkään tällä kaudella näkemässäni pelissä. Kärkiketjujen avauspeli oli jo aavistuksen parempaa kuin kauden aiemmissa peleissä. Toki hyökkäyspelaaminen joukkueena on edelleen hakusessa, esim. Spinan omalla yksilötaidolla hyökkäyspäässä luomaa aikaa ja tilaa ei saada juuri hyödynnettyä. Ylivoimalla ollaan edelleen hukassa, mutta mulla on täysi luotto siihen että YV paranee kauden edetessä.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Näkisin että tänään kentällä oli sellainen Tepsi, jonka olemassaoloa olen epällyt jo jonkin aikaa. Siis tappio tuli kyllä, mutta ei Kärpille häviäminen Oulussa voi yksinkertaisesti vituttaa, jos peli-ilme on noin hyvä. Olisi voinut päättyä myös toisin, mutta kaiken kaikkiaan hyvää suorittamista eikä mitään vitun surffailua lopussa.
Jos viime kauden jengi olisi ollut vastaavassa tilanteessa, niin taatusti mitään kavennusmaaleja ei oltaisi nähty. Lopussa oli ihan oikeat saumat viedä peli tasoihin, mikä itsessään on jo arvokas juttu.

Tukonen on muuten jääkiekkojumala terveenä.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Kokonaisuutena vallan positiivinen pöhinä ensimmäisten otteluiden jälkeen.

Se mistä haluan antaa isoa peukkua, on nyt tuo some-tiimin työskentely ja nopea reagointi kysymyksiin/epäselvyyksiin, joita täälläkin on pohdittu, kuten Kojon tilanne, sekä Kumeliauskasin terveystilanne. Hienoa, jatkakaa samaan malliin!

Ja komppaan ylläolevaa, Tukonen on aivan äärettömän upea pelimies.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Pitkän aikaa minulla oli eilen sellainen tunne, etten ole nähnyt Tepsiltä vastaavaa esitystä vuoden 2010 jälkeen. Kovempaa jengiä ei liigasta löydy ja silti Kärpät oli kotonaan alussa aivan vastaantulija. On se kumma, jossei Sportia piestä perjantaina. Kaksi seuraavaa peliä pitää voittaa.
 

Sienihattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itse löysin Tukosen jo CHL peleistä, oli muuten hiukan sekavissa otteluissa ihan päällikkö. Toivottavasti Spina-Perrin saisi myös vauhdin päälle. Koskirantakin saanut olla melko rauhassa näissä ketjuissa ;)
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
näin HPK-pelin hallilla ja Kärpät-pelin tietty telkkarista. Pidän aivan hirveän positiivisena asiana sitä, että tuo joukkue on hyökkäykseltään todella isokokoinen, tai oikeammin jokaiseen kenttään löytyy isoja ja pelottavia miehiä. Näistä nyt arkkityyppeinä tietty J.Virtanen I.Pikkarainen, mutta muutenkin joukkue on kookas. Tuntui että Tepsillä oli HPK:ta vastaan jatkuvasti kaksi isompaa kaveria kentällä, kuin HPK:n kentällä ollut isoin mies. Sitten kun kokoa käytettiin vielä surutta siihen mihin se on tarkoitettu, eli murjomiseen, niin kyllähän siinä väkisinkin silmä lepää Tepsin peliä katsellessa. Lisäksi positiivista on Nummelin, joka pystyy syöttämään sen vapauttavan, 30-metrisen harpuunan näköjään joka pelissä. Nyt on keijolla hyvä fiilis tästä kaudesta vaikka hävittiinkin Kärpille.
 

floikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sportia nyt on vaikea varsinaisesti edes pitää oikena jääkiekkojoukkueena, mutta kuitenkin, koskas viimeksi ollaan voitettu viidellä maalilla? Saati vieraissa?

Mahtavaa!
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Nyt oli ihan ok peliä. Vähän erilaista kuin viimekauden ensimmäinen vierailu Vaasaan.

+Talkkarin hattutemppu
+Uusi ygösketju
+Ylivoima toimi
+Karvinen onnistui vihdoin ratkaisemaan pelin

Olihan tuossa vaikka mitä muutakin, mutta nuo nyt olivat päällimäiset. Nyt meno oli sitä mitä sen Sporttia vastaan pitäisi ollakin. Tepsi sitäpaitsi etsi rehellisesti maalia viimeisille minuuteille saakka, vaikka johtoasema olikin varsin tukeva.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Vihdoinkin voitto Vaasasta, ja millä lukemin, ai ai...
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
1 - 6 vieraissa! Vieraissa. Kuusi tehtyä! Tämä on kyllä ihan uusi joukkue. Se Kallion teksti lehdessä oli myös loistava. Jotain tehdään siis oikein!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös