Pleikkarit: Välierä Jokerit-Kärpät, Helsinki Game 1.

  • 12 314
  • 108

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Mielenkiintoinen ottelusarja

Minä pidän tätä ottelusarjaa todella mielenkiintoisena, sillä joukkueiden pelitavat sopivat toisillensa ja siksi odotan tästä tasaista sarjaa. Luulen että Kärpillä on pieni etu ekassa matsissa siitä, että pelituntuma on pinnassa. Toisaalta, mikäli Jokerit saa sarjaa venytettyä, luulen että levon tuoma etu astuu mukaan peleissä 4 ja 5. Jokerit on ehkä näillä näkymin hienoinen suosikki, mutta toisaalta Kärpillä on potentiaalia piilossa, Pitkäsen ja Tenkratin muodossa. Olen jo aiemmin arvioinut että sarjan ratkaisee loppujen lopuksi maalivahtipeli, jossa Jokereilla on etu.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Viestin lähetti Tepa

Materiaalillisesti Jokerit on erittäin kova. Kärppien ei tarvitse Jokerien rinnalla hävetä, meilläkin riittää ratkaisjoita jopa neljään kenttään. Itse asiassa tilastojen valossa Jokerien tehot lepäävät pitkälti Ville Peltosen varassa palyoffeissa ja runkosarjassa Nemirovski on ollut samaa kategoriaa. Jokerien kolmosen tehoissa runkosarjassa tehoille Petri Pakaslahti 7+21=28, pääsee Kärppien runkosarjan kahdeksas pisteissä Sakari Palsola 13+14= 27 kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Puolustus Jokereilla on kenties nimekkäämpi, mutta onko se kuitenkaan kovempi kuin Kärpillä? Maajoukkue kalustoon kuuluvia on Ari Vallin, A-J Niemi, Mika Strömberg, Arto Tukio ja Ilkka Mikkola, mutta kukaan ei ole noussut puolustuksen selväksi liideriksi, eikä selkeäksi maajoukkue pakiksi. Viimeisenä Lukkona maalilla on valtakunnan ykkösmaalivahti Lehtonen. Vaikuttava materiaali, mutta ihmeen kapealle on tehot jakaantuneet. Edelleen katsellessa +/- tilastoa selkeästi plussalla on Peltonen, Pakaslahti, Niemi, Tukio, Mikkola ja Pesonen. Lista on yllätävän vaisu verrattaessa Kärppien saldoihin.
Joo kyllä se niin on, että Kärpät on selvä jatkaja tästä parista. Ei me voida mitään. Kannattaakohan näitä matseja edes pelata?
 

SePuree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja Hokki
Kasvoiko Kärpistä pleijarijoukkue?

Näin pelipäivänä on aika jo kartoittaa hiuksenhienoja mahdollisuuksiamme:

- Kärpät joutui oppimaan pahimman kautta pleijarikiekon saloja...
- Tarttuiko "at your face" pelityyli myös kärppälaumaan
- Bäckström löysi vireensä, taitaa IFK-kasvattia Jokerit...
- Tenkrat näytti piristymisen merkkejä viimeisessä pelissä, otti nätisti pillistä jotain JYPjunnua "Poika!"... hyvä Tenki!
- Tono ja Metto haluavat näyttää ex-seuralleen.
- Oppiko Piku ja kumppanit aloittamaan
- Palaako Pitkänen tässä sarjassa
- Syttyykö Palsola
- Potan kädet, myrkkyä Kärpälle
- Raksilan raivo vs. Jaffan...
- Nimet selässä? Taistelutahto korvaa materian
- Mitä tekee Jussi? Jokisen eväät vasta repussa
- Bani, tällä hetkellä pleijareiden kuumin puolustaja

Tässä mietittävää ja seurattavaa illaksi...
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Fiilis parempi kun HIFK pelejä ennen, nuo paikalliskamppailut kun ovat oma juttunsa. Kun nyt niistä selvittiin noinkin hyvin tuloksin, niin uskoisin Jokerien olevan kovassa iskussa ja kuulemani mukaan niin on tilanne.

Vaikka täällä kuinka puhutaan Peltosen pitämisen lamaannuttavan Jokerit, niin ei tuo HIFK sarja sitä osoittanut, vaan ratkaisijoita on muissakin ketjuissa. Ei silti, Peltosta tarvitaan ja mies on tällä hetkellä todella kovassa kunnossa ja vaikea pideltävä.Lehtosen peli tuntui olevan kunnossa ja viisikkopuolustuskin toimi, joten lähtökohdat ovat hyvät.

Nielikäistä en jaksa pelätä ja vaikka hän taas Hentusen saisikin peloteltua, niin ilman Hentuakin tullaan toimeen. Muutenkaan en usko kummankaan puoliseen ajeluun, taklauspeli on sitten taas toinen juttu.

Tappara olisi ollut hankalampi vastus, en sano taitavampi, vaan hankalampi "fyysisen" pelityylin takia.

Veikkaus on tiukat matsit ja niissä Jokereille niukat voitot 3-0.
 

Tepa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viestin lähetti Ilmala
Joo kyllä se niin on, että Kärpät on selvä jatkaja tästä parista. Ei me voida mitään. Kannattaakohan näitä matseja edes pelata?

Eiköhän se susoikin viitta ole siellä etelässä, runkosarja voitotkin 3-1. Kaikesta huolimatta Jokereilla on pitkin kautta verkkoja heilutellut lähinnä Peltosen ketju. Miehen loukkantumisherkkyden tuntien pidän tätä Jokerien heikkona kohtana. Ei silti, Jokerit päästää niin vähän maaleja, että sen niitä ei juuri tarvitse tehdä voittaakseen.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Fyysisellä pelillä otetaan Jokerien "tähtimateriaali" pois pelistä tänään. Itse odotan ihmiskuula A. Aarnion esiintymistä sekä The Pasin otteita. Aarnio sopisi erittäin hyvin Tenkien kanssa samaan kenttään tekemään tilaa (yhteispeli toimi aikaisemmin kaudella hyvin) ja Pasi hääräisi nelosessa B2:na. Itse listaisin täsmäpommien targetit seuraavasti: 1) Ville "linnunluu" Peltonen, 2) David "don't touch my tits, I'm a big star" Nemirowsky, 3) Jukka "pojat, ihan oikeesti" Hentunen ja 4) Tomek "hermoriekale" Valtonen. Näiden pelin seotessa sekoaa koko Jokeripakan peli aiiivan täyyysin!
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Eipä tuosta pohjanmaan ylpeydestä taida hirveästi vastusta olla, ajatukset lienevät heillä jo pronssiottelussa kun Jokerit on edellä lähes joka osa-alueella. Ainoastaan nuo vierasmaalaiset hyökkääjät vähän pelottavat, jokainen menisi heittämällä meidän ykköskenttään. Lehtonen tuntuu kuitenkin olevan sellaisessa vireessä, ettei Kärpät tee pelissä kahta maalia enempää jos vain viisikkopuolustus pysyy jotenkin kasassa. Tärkeät osat, eli puolustus, ylivoima ja maalivahti ovat loistavassa kunnossa.

Peltonen on meidän valttimme ja hän tuntuu olevan siinä kunnossa, että tekee vaikka yksin ne voittoon tarvittavat maalit. Ei Kärpillä ole esimerkiksi Aallon kaltaista pelaajaa, joka ehkä kykenisi Peltosen pysäyttämään. Ratkaisupotentiaalia on puolella joukkueesta, mutta kun se ei ole koko kaudella näkynyt, tuskin Hentunen, Turunen, Vertala, Nemirovsky ja Vostrak nytkään innostuvat. Voutilainen taitaa sittenkin olla se meidän toiseksi paras ratkaisijamme.

Jokereilla on vain hävittävää ja siinä on Kärppien mahdollisuus. Jos Kärpät pääsee tänään parin maalin johtoon, paineita kertyy ja peli voi seota. Kärpät voi voittaa sarjan, jos se pääsee tänään nopeasti johtoon ja katkaisee kolmessa ottelussa. Pitkässä sarjassa Jokerit jaksaa paremmin ja johtoasemassa peli osataan kyllä jäädyttää.

Uskon, että Jokerit jatkaa 3-0.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juu, välierät edessä...

Kyllä puhaltaa kuuma tuuli etelästä, eipä taida Kärpille jäädä kuin statistin vaatimaton rooli. Jokerit on saanut levätä, joten sarja mennee puhtaasti 3-0 narreille. Kärpät on väsynyt eikä peli vakuuta, siinä kylmä fakta.

Raksilan jää sulaakin väkisin ennen loppuotteluja. Kausi päättynee 4.4.2003, jolloin pronssiottelussa vastaan asettuu Tappara. Ja voi voi, ilman mitalia taitaa kausi päättyä. Harmittaa niin vietävästi Tonin puolesta, no ensi vuonna uusi yritys...

Koko sarja:

Jokerit-Kärpät 3-1

Kärpät-Jokerit 2-4

Jokerit-Kärpät 5-2

Ennakoi -Saint-
 

SuperTero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,
SC Classic,
Suomen Leijonat
Mielenkiintoinen sarja tulossa

Itse toivoin kärppiä Jokereita vastaan. Onneksi toiveeni toteutui, tulemme näkemään loistavia ja tiukkoja otteluita.

Ei kärpät tule pärjäämään fyysisyydessään Jokereille. Tiukka sarja alla Jyppiä vastaan ja takki on varmaan tyhjänä.

Toivottavasti Nielikäinen pääsis pelaamaan, koska omalla tyhmyydellään voi ratkaista muutaman pelin Jokereille. Muuten Kärpät osaa pelata kurinalaisesti. Taktisella puolella Heikkilällä ei ole kuvioita kirjassaan, yhtäpaljon kuin Raadolla.

Sarja tulee menemään poikki suoraan kolmessa pelissä
Jokereille!
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jokerit tänään

31 Markus Helanen, Maalivahti
32 Kari Lehtonen, Maalivahti AK

1. kenttä

77 Martti Järventie, Vasen puolustaja AK
26 Mika Strömberg, Oikea puolustaja AK
16 Ville Peltonen, Vasen laitahyökkääjä AK
20 Petri Pakaslahti, Keskushyökkääjä AK
25 Jukka Hentunen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

3 Ari Vallin, Vasen puolustaja
6 Ilkka Mikkola, Oikea puolustaja
40 Tommi Turunen, Vasen laitahyökkääjä
14 Antti Aalto, Keskushyökkääjä
33 David Nemirovsky, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

12 Markus Kankaanperä, Vasen puolustaja
2 Arto Tukio, Oikea puolustaja
37 Timo Vertala, Vasen laitahyökkääjä
9 Jukka Voutilainen, Keskushyökkääjä
29 Jussi Pesonen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

4 Samuli Jalkanen, Vasen puolustaja
92 Teemu Laine, Hyökkääjä
11 Tomek Valtonen, Vasen laitahyökkääjä
28 Toni Sihvonen, Keskushyökkääjä
27 Mikko Ruutu, Oikea laitahyökkääjä
 
Viimeksi muokattu:

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ja Kärpät

32 Niklas Bäckström, Maalivahti AK
35 Markus Korhonen, Maalivahti

1. kenttä

3 Lasse Kukkonen, Vasen puolustaja AK
50 Mikko Myllykoski, Oikea puolustaja AK
27 Juha-Pekka Haataja, Vasen laitahyökkääjä AK
39 Sakari Palsola, Keskushyökkääjä AK
17 Mika Pyörälä, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä

2 Oskari Korpikari, Vasen puolustaja
5 Drew Bannister, Oikea puolustaja
67 Andrei Potaitshuk, Vasen laitahyökkääjä
24 Jari Viuhkola, Keskushyökkääjä
62 Petr Tenkrat, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä

26 Mikko Lehtonen, Vasen puolustaja
7 Topi Jaakola, Oikea puolustaja
12 Pekka Saarenheimo, Vasen laitahyökkääjä
22 Brett Lievers, Keskushyökkääjä
87 Petr Ton, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä

43 Jani Södö, Vasen puolustaja
8 Jussi Jokinen, Hyökkääjä
28 Pasi Nielikäinen, Vasen laitahyökkääjä
90 Sami Mettovaara, Keskushyökkääjä
37 Henrik Juntunen, Oikea laitahyökkääjä
 

Peter Gabriel

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jo muutama kuukausi sitten uhosin että Kärpät pudottaa Jokerit välierissä... Silloin olo oli asiasta varma, nyt jo hiukka epäilyttää. Aikamoisen pommin oululaiset pudottavat jos finaalin asti etenevät. Mutta kantaani en vaihda! Jos Kärpäyt saa hyödynnettyä pelituntumaetunsa ja ylisuorittavat sarjan loppuvaiheessa... ehkä, ehkä sitten. Mutta muuten etu narreilla.

Missä muuten luuhaa nimim. Jester? Kaveri heitti aika kovaa läppää HPK:n ketjuissa VIELÄ MUUTAMA PÄIVÄ SITTEN. Sen jälkeen kundi on yllättäen hiljennyt... Moni näkisi miehen paikan päällä uudestaan... Vai pitääkö odotella finaaleihin?

Onnittelut jo etukäteen loistavasta ottelusarjasta. Molemmissa joukkueissa on taitoa, tahtoa ja vauhtia. Me Hämeessä taidetaan keskittyä edelleen pystypainiin.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
Tänään ne sit alkaa!

Ei voi muuta sanoa kuin, että jännittää niin kauheasti, että kädet tärisee. Voi olla, että illalla joutuu taas pari nitroa ottamaan jännitykseen.

Hieman kyllä pelottaa tämä ottelusarja.
Jokerit on kuitenkin materiaaliltaan sm-liigan, ehkä jopa ylivoimaisesti, paras.
Kärppien oljenkorret tulee olemaan liike ja maalivahti peli. Jos peli menee keskialueen kyttäilyksi ja peruutteluksi, niin jokerit on vahvoilla. Jos puolestaan vauhdikkaaksi päästä päähän peliksi, niin kärpät on vahvoilla. Ihmeitä täytyy kuitenkin tapahtua jos jokerit lähtee tähän jälkimmäiseen peli-ilotteluun mukaan. Toivon ja uskon, että kärpät vie paremman peli tuntumansa vuoksi ensimmäisen ottelun 2-3.

Ei kai heikkilästä löydy jotain taktikon omaistakin!? Näyttää toi meidän 4-ketju olevan melkoinen rymistely ja vääntö ketju.

Niin vielä tuosta The Pasista täytyy sanoa sen verran, että taisihan mies ottaa peräti 4 minuuttia jäähyjä runkosarjan peleissä. Eli ei oo joukkueen etua ajatellut ollenkaan, kun on boxissa istunut koko ajan.
 

#43

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mitäs tuohon kokoonpanoon pitäis oikein kommentoida, Lotvonen siis pois ja 18-vuotias Korpikari kakkospakkiparissa, huhhuh. Hienosti toiminut Lehtonen-Bannister pakkipari siis hajoitettu, mutta eipä Korpikaria ja Jaakolaa kyllä uskalla samaan pakkipariin laittaa, joten ihan ymmärrettävää.

Jokinen viltissä, mies hyytyikin ihan totaalisesti playoffseihin, harmillista.

Ja Jokereilla täysi miehistö, tsaijjai. Pitkästä ja Lotvosta kyllä nyt tarvittaisiin, mutta eipä vielä luovuteta...
 

Manic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti #43

Ja Jokereilla täysi miehistö, tsaijjai. Pitkästä ja Lotvosta kyllä nyt tarvittaisiin, mutta eipä vielä luovuteta...

Täydeltähän se näyttää, mutta esim. AJ ja Vostrak vielä pois.

Kuitenkin, aika positiiviseltä näyttää tällä hetkellä. Tässä ketjussa on hyvin tuotu esiin näitä vahvuuksia sekä heikkouksia, mutta itse olen luottavainen ja eiköhän Rami saa piiskattua joukkueesta esiin sellaisen hengen, että Kärpät kaatuu. Tämän iltainen peli 3-1 ja otteluvoitot samoin numeroin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
AJ Niemi edelleen sivussa?

Kylläpä se AJ Niemen vamma onkin sitkeää laatua ja taisi se runkosarjan toiseksi viimeisen pelin kokeilu olla kohtalokas kun sen jälkeen isäntää ei olla jäällä nähty.

No onneksi tuo miehistö on muuten terve joten suuria ongelmia meidän pakistolle Niemen puuttuminen ei aiheuta.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
On se hieno homma kun ei ole voittopaineita eikä tappiotkaan oikeestaan enää sen kummemmin mieltä painaisi. Pronssi olisi voitto kärpille sanon mä. Mutta kun täällä monet jokerifanit leijuu 3-0 tunnelmissa, niin veikkaan että tästä tulee teille vielä tuskainen pleijarikokemus.. No parempi voittakoot ja jos kärpät antaa edes tiukan ja jokerifanien pulsseja nostattavan vastuksen niin tää on tyytyväinen. ... korkealta pudotaan edelleen lujempaa kuin täältä vähän alempaa... veikataan että kärpät hakee tänään 2-4 voiton mutta sarjan vie jokerit luvuin 3-2.. mutta kyllä tässä vielä pitää toivoa olla..
 

RolleX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät ja muut urheilua harjoittavat seurat.
Kärpät tekee kolme maalia Lehtosen taakse tänään!
Muusta en sitte tiedäkkään...Lopputulosta vaikea arvata, mutta ylhäällä oleva on tietoa!

Jokerien fanit buua omilleen moneen kertaan ;)
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Vostrakin tilanne?

Onko jollakulla tietoa, miksi Vostrak ei mahdu kokoonpanoon? Asenteessa vikaa? Loukkaantunut? Summasen valttikortti?

Miksi ylipäätään hommata viimetipassa pelaaja, jota istutetaan aitiossa syömässä popcornia?
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Eipä olisi Jokeritkaan selvittänyt Jyppiä suoraan neljässä pelissä vaikka täällä tosin helsinkiläisten puheista sellaisen kuvan saakin. Ennakkosuosikkina pelaaminen ei ole niitä maailman helpoimpia asioita, sen luulisi varsinkin Jokeri-fanien muistavan...

Aikaisempiin playoff-kohtaamisiin verrattuna joukkueitten tasoero on kaventunut huomattavasti. Runkosarjassa kaikki ottelut päättyivät maalin erolla ja sama on odotettavissa nytkin. Ottelusarja jypiä vastaan oli tiukka ja uskonkin että siitä on tarttunut puseroon myös positiivisia asioita, varsinkin se että usko omaan tekemiseen ei saa horjua missään vaiheessa. Tosin jos Kärpät eivät saa karsittua jäähyjä reilusti vähemmäksi niin odotuksia tästä ottelusarjasta ei juuri ole. Maltti on valttia.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Re: Vostrakin tilanne?

Viestin lähetti Kyyberi
Onko jollakulla tietoa, miksi Vostrak ei mahdu kokoonpanoon? Asenteessa vikaa? Loukkaantunut? Summasen valttikortti?

Miksi ylipäätään hommata viimetipassa pelaaja, jota istutetaan aitiossa syömässä popcornia?

Se tieto mikä minulla on kertoo, että Vostrak ei yksinkertaisesti mahdu kokoonpanoon. Jussi Pesonen ja Timo Vertala ovat kovia duunareita, joita pudotuspeleissä tarvitaan. Koska Vostrak ei mahdu taitojensakaan puolesta kahteen ensimmäiseen kenttään ei hänestä ole surfailemassa kolmos/nelosketjussa mitään apua.

Kärpät tulevat pelaamaan tämän ottelun hyvin pitkälti viidellä pakilla. Päävastuun kantavat Kukkonen, Myllykoski ja Bannister. Lisäksi vastuuta tulee paljon Lehtoselle(etenkin erikoistilanteet) ja Jaakolalle(tasakentälliset). Korpikari pelaa hyvin vähän ja Södö ei vaihtoakaan. Eli samalla tavalla mennään, millä JYP sunnuntaina tiputettiin.

Torstaina kokoonpanoon odotetaan jopa Joni Pitkästä. Aarniokin on pelikunnossa, muttei mahdu joukkueeseen, valitettavasti. Tiedä sitten, miten käy.

Veikkaan 2-2 ja jatkoajalla voittaa onnekkaampi. Asetelmia haetaan kovastikin ja tuo kulminoituu molempien nelosketjujen keskinäisillä palavereilla. Saatetaanpa pienet painitkin matsissa nähdä. "Screw" Bannister räpättää Peltoselle minkä ehtii.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Porovaara

Uho nousee. Loputon latu on venytetty nyt laplandin ja tsadin välille, sitä kelpaa siis hiihdellä pidempäänkin. Tänään on se tämän sarjan yllätysmomentti olemassa ja toivottavasti siihen pystyttäisiin. Limuliiteristä voitto olisi balsamia mustelmille ja Oulussa olisi hyvä päästä tälläämään lisää höyryä. No, tämä on sitä toiveajattelua. Täydellinen altavastaajan tilanne sopii mainiosti, toivottavasti ruotsalaistyylisen peruuttelukiekon mestaritaktikko, taskubiljardin pelaajien keisari ja valmistautumisen paroni on sen sisäistänyt.
 

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Illan tuosveikkaus:

Jokerit-Kärpät 4-1 (1-0,1-1,2-0)
1-0 Järventie yv.
1-1 Saarenheimo
2-1 Aalto yv.
3-1 Voutilainen
4-1 Peltonen tm.

Torjunnat: Lehtonen 32 ja Bäckström 28
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös