Playoffs: Tappara - Blues, Hakametsä 17.3. Peli #4

  • 17 542
  • 136

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Sarjan toisiksi suurin vedenjakaja sunnuntain pelin jälkeen.

Uskoakseni ottelun ratkaisee se, kumpi joukkue saa nollattua sunnuntain pelin nopeammin. Tappara sai jatkoaikavoitosta varmasti uutta intoa ja ennen kaikkea iloisuutta peliinsä, Bluesin taas tulisi vaan keskittyä ehkä pelaamaan ottelut loppuun asti.

Valitettavasti joudun jäämään radion varaan, toivottavasti kuitenkin hallissa olijoilla on hauskaa.

Ottelun spekulaatiot ja jälkipelit alle, kiitos =)
 

Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Phoenix Coyotes, Liverpool, TPV, Haka
Viestin lähetti E
Bluesin taas tulisi vaan keskittyä ehkä pelaamaan ottelut loppuun asti.

Tapparan taas tulisi pelata heti ottelun alusta asti eikä vasta sitten kun on ensin annettu 2-3 maalia eteen. Tää on turhaa jossittelua mutta ilman niitä virheitä mitä ollaan tehty, saatettais hyvin johtaa tätä sarjaa 0-3 mutta ei kaikki käy niin kuin haaveillaan. Täytyy vaan toivoa että niitä virheitä ei enää tule.

Voin jo kuvitella miten mahtava illan pelistä tulee. Kovaa taistelua ja hallissa (joka toivon mukaan on täynnä) upea tunnelma. Jännittää jo nyt niin ettei taida työn teosta tulla mitään. No taitaa aika monella olla sama fiilis päällä. Täytyy vaan yrittää kestää iltaan asti.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Pakkovoitto. Jos Tappara tasoittaa voitot tänään niin dieseli kulkee ja Tappara menee jatkoon. Jospa nyt ensin se ylivoima saataisiin kuntoon. Jos joku sattuu näkemään Vykon niin kertokaa Nikke Knattertonilta terveisiä että saa ampua, ei ole pakko syöttää Pubille.

Toivottavasti Myllys on sisuuntunut, Murphy, Nieminen ja Hire pelaamassa. Näin siis toivon. Harmi kun ei taaskaan ole mahdollisuutta mennä Hämeeseen katsomaan peliä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Re: Re: Playoffs: Tappara - Blues, Hakametsä 17.3. Peli #4

Viestin lähetti Diamond
Tää on turhaa jossittelua mutta ilman niitä virheitä mitä ollaan tehty, saatettais hyvin johtaa tätä sarjaa 0-3 mutta ei kaikki käy niin kuin haaveillaan.

Niin, Tappara on ilmeisesti se ainoa joukkue, joka niitä virheitä tekee. Voinhan minäkin sanoa, että ilman Bluesin tekemiä virheitä sarja olisi nyt 3-0, mutta kun ei ole niin ei ole.

En pidä tämänpäiväistä ottelua missään määrin vedenjakajana, sillä on lähes varmaa, että Tappara voittaa tänään. Kuten sanottua, kaikki tarmo pitäisikin nyt keskittää keskiviikon pelin voittamiseen, jolloin veitsi saataisiin Tapparan kurkulle. Siitä sitten vain yksi viilto ja kas, voitto olisi meidän.


Jos nyt niin uskomattoman upea juttu kävisi, että Blues voittaisi tänään, voisi sarjan toki katkaista jo ylihuomenna Espoossa. Tiukkaa on, eilisen pettymys on vielä niin kova, ettei pysty tämän päivän peliä edes jännittämään.
 

tsei_tsei

Jäsen
Re: Re: Playoffs: Tappara - Blues, Hakametsä 17.3. Peli #4

Viestin lähetti Diamond
Tapparan taas tulisi pelata heti ottelun alusta asti eikä vasta sitten kun on ensin annettu 2-3 maalia eteen. Tää on turhaa jossittelua mutta ilman niitä virheitä mitä ollaan tehty, saatettais hyvin johtaa tätä sarjaa 0-3 mutta ei kaikki käy niin kuin haaveillaan. Täytyy vaan toivoa että niitä virheitä ei enää tule.

Tässä olen kyllä eri mieltä. Tappara tuskin johtaisi sarjaa 3-0, vaikka suurimmat virheet olisikin jäänyt tekemättä. Ensimmäisen ottelun olisi Blues todennäköisesti vienyt muutenkin nimiinsä. Blues ei ole missään tapauksessa ollut sarjan aikana huono joukkue. Tällä hetkellä espoolaiset ovat mielessäni toiseksi kovin pudotuspelijoukkue.

Kotiottelun Tappara olisi kuitenkin saattanut hyvinkin voittaa ilman muutamaa kardinaalimokaa. Turha kuitenkin jossitella, sillä virheet tuli tehtyä. Nyt joukkueen pitäisi keskittyä siihen, että oma peli kulkee alusta saakka.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Paha peli tulossa, eilinen peli ei voi olla painamatta molempien pelissä ja Blues pelasi eilen lähes kokopelin kolmella kentällä joten jaloissa painaa varmasti. Bluesin pitäisi pelata tänään ne kaksi jälkimmäistäkin erää tosissaan jos voitto halutaan, yhden erän pelaaminen ei tosiaan riitä Tapparaa vastaan, se nähtiin jo eilen. Suurin pelko Bluesille lienee oivaan vireeseen eilen yltynyt Jussi Tarvainen.

Tappara-Blues 1-2 ja. (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

26.01 0-1 M Elomo (Stapleton-Sulku)
27.51 1-1 Tarvainen (Marusak-Mäntylä) YV
69.10 1-2 Hurme (Caloun) YV

Mika Lehto: 7+13+5+7=32
Jarmo Myllys: 8+11+8+4=31
 

Superior S

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue
Kumikirves? Ei nyt ainakaan ihan vielä!

Tiukka peli on todellakin tulossa.

Olen itse käynyt katsomassa kaikki kolme peliä tähän mennessä.

Itse olen sitä mieltä että Blues on tähän menessä ottanut paremman alun, joka ottelussa mutta Tappara taas on jaksanut painaa tasasesti jäljelle jääneet 50 min joka ottelussa.

Viime perjantain ottelu Hakametsässä oli todellinen jännitysnäytelmä loppuun saakka. Vaikka Blues saikin aika helpontuntuisen alun. Jotenkin joukkue alkoi pelaa 0-3 tilanteen jälkeen vähän samantyylisen passiiviseti kuin eilisessä pelissä 2-0
tilanteen jälkeen.

Eilen Tapparan työnteko palkittiin ja Bluesin viimeinen terävyys jäi valitettavasti johonkin tuleviin kamppailuihin. Mielestäni oli oikeutettua että Tapparan työnteko palkittiin sillä se pelasi eilen riittävän isolla sydämmellä ja voittonsa ansaitsi. Tare Tarvainen oli eilen tulessa ja ei myöskään sovi unohtaa sitä että J.Ojanen oli aika vetreessä kunnossa ikämieheksi.

Tuntui että Janne oli jäällä melkiein koko ajan.

Pientä miinusta Tapparalle voi kuitenkin antaa puolostuspään ihme surffailuille. On se kumma että noin helposti voi päästä sinne tekemään ihan omiaan.

Blusesista sen verran että saa nähdä kuinka kauan Calounin vire kestää. Toivottavasti riittävän kauan.

Olisi myös mielenkiintoista jos Oksa pelaisi tänään maalilla,

sillä voisi olla hyvä antaa Jamon levätä keskiviikon peliä varten.

No saas nähdä mitä käy valitettavasti ei pysty täänään venymään TRE reissuun.

Blues Voittoon vaikka väkisin tänään,

valitettavasti sen verran pessimisti olen että uskon tänään kuitenkin olevan Tapparan vuoro, sillä ei se Tappara ihan vielä mikään KUMIKIRVES ole.

Lopuksi vois todeta että tiukkaa tulee olemaan ja jännäks tulee menemään no SM-liiga on ainakin tyytyväinen ettei ole otteluparit ihan heti menneet poikki paitsi ehkä yx menee 4-0 no ei se mitään ihan hyvä että Päästään apesta eroon.
 

Kynämiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Blues ei ole yhtään sen parempi joukkueena kuin on alunperin arvailtu. Bluesin eräät yksilöt ovat vain nousseet tasolleen ja tehneet ratkaisuja kovalla prosentilla. Lisäksi mv-osasto on kunnostautunut erityisen hyvin. Eilenkin, sillä ajoittain prässi oli todella kovaa.

Tappara sen sijaan on mahdollistanut Calounin ja kumppaneiden loistamisen. Kunnon päällystakkeja ei ole saatu sovitettua näiden kyseisten pelaajien niskaan. Lisäksi Tapparan puolustus on säännöllisesti sortunut hyvin samankaltaisiin kuvioihin.

Uskon että tänään Bluesilla painaa Tapparaa enemmän ja homma kääntyy Tamperelaisten eduksi. Tapparahan on periaatteessa parantanut ottelusarjassa otteitaan kuin sika juoksuaan. Ei se perjantainenkaan enää kaukana ollut, loppujen lopuksi. Jos tasoitus olisi onnistunut, niin kuinka olisikaan käynyt...

Jos Blues voittaa tänään, se on todella vahvoilla ja voittonsa ansainnut. Kunnia siis sille jolle kunnia kuuluu - mutta ei ennen kuin pelit on pelattu.

Loppuun saakka humpataan - vaikka munat tulessa!
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Blues:

35 Jarmo Myllys, Maalivahti AK
(39 Mika Oksa, Maalivahti)


1. kenttä
21 Tero Määttä, Vasen puolustaja AK
51 Jiri Vykoukal, Oikea puolustaja AK

49 Teemu Elomo, Vasen laitahyökkääjä AK
13 Markku Hurme, Keskushyökkääjä AK
11 Jan Caloun, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä
2 Juha Gustafsson, Vasen puolustaja
10 Sebastian Sulku, Oikea puolustaja

18 Peter Sarno, Vasen laitahyökkääjä
14 Mike Stapleton, Keskushyökkääjä
85 Niko Nieminen, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä
42 Arto Laatikainen, Vasen puolustaja
22 Rami Alanko, Oikea puolustaja

78 Kari Kalto, Vasen laitahyökkääjä
36 Juha Ylönen, Keskushyökkääjä
12 Marko Tuomainen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
24 Cory Murphy, Oikea puolustaja
77 Mikael Jämsänen, Hyökkääjä

20 Miika Elomo, Vasen laitahyökkääjä
16 Olli Ahonen, Keskushyökkääjä
33 Timo Hirvonen, Oikea laitahyökkääjä

Niko Nieminen is back! Hienoa, Niko suoraan M Elomon tilalle 2. kenttään, myöskin Näätänen on vihdoin saatu sivuun kokoonpanosta. HyväHyvä!
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Re: Blues:

No niin, nyt siellä on havaittu ettei se nelonen pärjää. MElomo ja Hire tuovat neloseen ihan uutta vääntöä, eivät voi jäädä niin pahasti jalkoihin kuin Jämä ja Näätänen. Niemisen paluu kakkoseen on myös loistava juttu.

Yllärivetona veikkailisin tiukkaa ja suhteellisen vähämaalista ottelua, jossa Blues saa hyvän alun, muttei kuitenkaan pysty sitä täysin käyttämään hyväkseen. Tappara jyrää toisessa erässä ja tekee pelin tiukaksi. Joukkueista voittaa se, kumpi tekee enemmän maaleja.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Tukkajumalan enkelit:

Tappara
1 Pasi Kuivalainen, Maalivahti
34 Mika Lehto, Maalivahti AK

1. kenttä
55 Janne Grönvall, Vasen puolustaja AK
15 Jiri Marusak, Oikea puolustaja AK

24 Marko Ojanen, Vasen laitahyökkääjä AK
16 Aleksandr Barkov, Keskushyökkääjä AK
20 Jussi Tarvainen, Oikea laitahyökkääjä AK

2. kenttä
21 Pasi Puistola, Vasen puolustaja
33 Miska Kangasniemi, Oikea puolustaja

10 Esa Pirnes, Vasen laitahyökkääjä
8 Janne Ojanen, Keskushyökkääjä
19 Lasse Jämsen, Oikea laitahyökkääjä

3. kenttä
5 Mikko Luoma, Vasen puolustaja
18 Tuukka Mäntylä, Oikea puolustaja

40 Jaakko Uhlbäck, Vasen laitahyökkääjä
29 Johannes Alanen, Keskushyökkääjä
38 Sami Venäläinen, Oikea laitahyökkääjä

4. kenttä
6 Pekka Saravo, Vasen puolustaja

11 Kimmo Koskenkorva, Vasen laitahyökkääjä
81 Arto Kuki, Keskushyökkääjä
28 Marko Mäkinen, Oikea laitahyökkääjä

27 Tom Bissett, Hyökkääjä
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Re: Blues:

Viestin lähetti SSee
Niko Nieminen is back! Hienoa, Niko suoraan M Elomon tilalle 2. kenttään, myöskin Näätänen on vihdoin saatu sivuun kokoonpanosta. HyväHyvä!

No niin, saavatpa Kuki ja muut vääntövoimaa vastaansa. Vielä kun tuo Alanko - Laatikainen pakkipari olisi rukattu uusiksi niin hyvä olisi. Mutta hyvältä näyttää.

Edelleen ihmetyttää tuo Murphyn penkittäminen. Ellei sitten pelata seitsemällä pakilla.
 

stones

Jäsen
Re: Re: Blues:

Viestin lähetti Nikke

Edelleen ihmetyttää tuo Murphyn penkittäminen. Ellei sitten pelata seitsemällä pakilla.

Samaa olen minäkin ihmetellyt. Eilen Murphy kävi ekassa erässä kentällä ja istui sitten loppupelin viltissä. Jatkoajalla Sululla taisi krampata jalat ja se kävi siitä Satorille sanomassa, jonka jälkeen Cory aloitti aitiossa lämmittelemään ja oli lähellä päästä lopussa kentälle.

Mun mielestä Murphyä pitäisi peluuttaa, jotta siniviivalla olisi enemmän tulivoimaa. Pakkien pistäisi pystyä myös ratkaisuihin ja tukemaan hyökkäyksiä paremmin. En tiedä sitten onko Coryllä jotakin loukkaantumisia tms. vai katsotaanko, ettei fysiikka riitä omassapäässä isoja Tapparalaisia vastaaan?

YV-pelillä pitäisi saada tehtyä myös maaleja, eilenkin oli mahtavaa pyöritystä, mutta viimeinen niitti jäi uupumaan. Mun mielestä Tuomaista voisi kokeilla yv:llä maalinedustalle, kun nyt siellä on Gustu tai Kalto. Veken peli ei ole vielä kulkenut, mutta toivottavasti tänään tulisi onnistumisia.

Hienoa, että Nieminenkin on mukana. Toivottavasti ei sairastelu ole vienyt parasta terää ja putki kulkisi tänään.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Kynämiäs
Blues ei ole yhtään sen parempi joukkueena kuin on alunperin arvailtu. Bluesin eräät yksilöt ovat vain nousseet tasolleen ja tehneet ratkaisuja kovalla prosentilla. Lisäksi mv-osasto on kunnostautunut erityisen hyvin. Eilenkin, sillä ajoittain prässi oli todella kovaa.


Niin, voisi tietysti kysyä, että mistä hyvä jääkiekkojoukkue mielestäsi koostuu, ellei "tasollaan pelaavista" huippuyksilöistä? Mieluummin katson menestyvää, tasaista jengiä, jossa on terävä ja valovoimainen huippu, kuin harmaata massaa, joka jyllää muuttumattomalla ja mitäänsanomattomalla pelityylillä illasta toiseen.
 
Monet ovatkin jo kiitelleet kokoonpanomuutoksia eiliseen peliin. Hirvonen ja Nieminen pärjäävät huomattavasti paremmin fyysisessä pelissä, kuin Jämä ja Näätänen. Lisäksi luulisi että Hirestä ja Nikosta lähtee tarvittava määrä sitä paljon puhuttua luisteluvoimaa. Tänään Kapanen voi huoletta peluuttaa neljää kentällistä läpi ottelun.

Toivoa sopii myös, että Murphy saisi edes jonkin verran peliaikaa tänään Hakametsässä. Vaikka sitten umpisurkean ottelun eilen pelanneen Tero Määtän kustannuksella. Varsinkin toinen erä meni Terolta eilen penkin alle. Samalla saataisiin hieman pelotetta siniviivallekin. Tällä hetkellä näyttää hieman siltä, että Jirillä on jonkinnäköinen takalukko ollut päällä pudotuspeleissä. Ylivoimallakaan ei kuti meinaa lähteä ei sitten millään. Cory kehiin YV:lle.

Veikkauksena voitto Espooseen lukemin 3-5
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Viestin lähetti Juhaht
Niin, voisi tietysti kysyä, että mistä hyvä jääkiekkojoukkue mielestäsi koostuu, ellei "tasollaan pelaavista" huippuyksilöistä? Mieluummin katson menestyvää, tasaista jengiä, jossa on terävä ja valovoimainen huippu, kuin harmaata massaa, joka jyllää muuttumattomalla ja mitäänsanomattomalla pelityylillä illasta toiseen.

Jos haluaa jälkimmäistä, niin ei muuta kuin 12 artokukia hyökkäykseen.
Kyllä joukkueen pelaajien pitää herättää tunteita, niin kuin JC, Sarno ja Nisse
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti Juhaht

Mieluummin katson menestyvää, tasaista jengiä, jossa on terävä ja valovoimainen huippu, kuin harmaata massaa, joka jyllää muuttumattomalla ja mitäänsanomattomalla pelityylillä illasta toiseen.

Jos ymmärsin oikein, niin vertailet tässä nykyistä playoff paria keskenään. Tällä "täydellisellä" jääkiekko joukkueen rungolla varmaan tarkoitat Bluesis kö? No valovoimainen huippu siinä kyllä on ja totta vie menestyväkin se on, mutta tasainen? Sitä en kyllä ihan heti allekirjoittaisi.

Harmaalla massalla yms. tarkoitat ilmeisesti Tapparaa. No massaahan se välillä on, tosin löytyy porukasta viimekauden pistepörssin voittaja ja lähes jokainen pakki on käynyt maajoukkueessa ja toihan tuo tämän kauden maalivahti sekoilu vähän väriä joukkueesee. No nousihan ainakin Tarvainen massasta esiin.

No, tulihan tuotua omia mielipiteitä vaan esille.

Viestin lähetti msg

niin ei muuta kuin 12 artokukia hyökkäykseen. Kyllä joukkueen pelaajien pitää herättää tunteita, niin kuin JC, Sarno ja Nisse


Muuten hyvä, mutta väärää pelaajaa käytit vertauksessa. Arto Kuki on iso kulmavääntäjä ja välillä tarjoilee kivoja pusujakin, ei hän mikään Jan Caloun tai Ville Peltonen ole mutta eihän kyllä mihinkään massaan jää. Ja kyllä Kuki herättää tunteita, ainakin Tappara leirissä. Ja otihan nyt huomioon, että vertailit tässä Bluesin 1-2 kentällisen pelaajia Tapparan 4-kentällisen pelaajaan. Ikävä kyllä, he eivät ole samalla tasolla.
 

Jaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues, Toronto Maple Leafs
Miksei täällä puhuta kahvauksesta? Unohtakaa nämä höpön höpön keskustelut siitä kumman joukkue on tasaisempi ja keskittykää oleelliseen elikkäs kahvaukseen.


Kas nyt nelonenkin on nelosen näköinen. Hyvä niin. Vaikka rehellisesti sanoen mielestäni jämä-ahonen-näätänen pelasi eilen huomattavasti pirteäämin kuin edellisessä espoon matsissa...


Toivotaan vierasvoittoa, jookos?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Omituista

Itse ottelua en lähde spekuleeraamaan, kohtahan tuo nähdään kuinka käy.

Mutta luenkos minä noita otteluennakoita jotenkin väärin.
Tämän päivän otteluennakon lopussa kun on nuo joukkueiden viimeisimpien matsien tulokset.

Eilisen ottelun tulos on kyllä ihan oikein mutta nuo erien tulokset kummastuttavat. Jatkoerän tulos 1-1?

Muutenkin nuo erätulokset ovat päin honkia ainakin minun koneeni näytöllä. Mistä johtunee?
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mustalle makkaralle.

Minä starttaan Hakametsän perinteiseen urheilupyhättöön nyt.

Matkaan ei mene kuin 10 minuuttia mutta hyvä mennä että ehtii syödä ennen peliä.

Nimittäin tuommoinen puolimetriä mustaa makkaraa tekee kyllä mahtavan säväyksen ottelun alla.

Mitään aikaisempien pelien kaltaista Tapparalöysäilyä ensierän alussa ei tulla näkemään.

Peli ratkeaa fysiikkaan tänään. Siinä uskon Tapparan olevan vahvempi.

Mutta nyt on lähdettävä,,.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Hyvää yötä Espoo!

Kyllä nyt voi sanoa, että Tappara tasoittaa voitot 2-2:n. Ei voi mitään. Rönn ollut taas pihalla kuin lumiukko, ainakin netistä nähtynä. Ylönen pihalle, Marusak tällää 2-0.

Ehkä keskiviikkona saamme nauttia Bluesin voitosta? Toivottavasti.
 

Bandana

Jäsen
Hyvä Blues. Hyvä Rönn. Hyvä Ylönen. Hyvä Radioselostajat.
Näin se homma etenee.
On se jo huomattu, että Rönn haluaa vaikka väkisin Tapparan voittavan. Ja seki on huomattu, että Blues on ikuinen floppi.

Keskiviikon matsi jää väliin, mutta perjantaina mennään Manseen kesävaatteissa.

edit: 3-0... jeejee. Sululta meni polvi paskaks... Blues turhautuu... Im walking in the sunshine.
 
Viimeksi muokattu:

Chriso

Jäsen
Katselen ottelua töissä (YLE:n suoraa linkkiä) ja kotijoukkue on aivan ylivoimainen. Liike on kuin toiselta planeetalta. Blues rikkoo minkä ehtii muttei voi mitään. Niin ja kyllä Tapparakin rikkoo, muttei yhtä paljon. Ja Ylösen tempauksessa ei ollut älyä eikä järkeä. Aivan selvä ottelurangaistuksen paikka. Onnex ei käyny pahemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös