Playoffs, 2nd round Ottawa- Philadelphia

  • 1 619
  • 17

ilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Avataan tällekin ottelusarjalle oma ketjunsa, kun kolme peliä on jo pelattu, ja neljäs lähenee.

Sarjaa johtaa Ottawa voitoin 2-1 (4-2, 0-2, 3-2 ja). Ensimmäisessä ottelussa Ottawa oli alussa ruosteessa ja lentäjät lopussa väsyneitä, joten senaattorit veivät voiton. Toinen peli oli Cechmanekin näytöstä (nollapeli) kuten myös kolmas, jossa hän imuroi jatkoajalla Reddenin lähes nollakulma vedon.

Philadelphian jaloissa ja aivoissa näyttäisi vielä painavan ottelut Torontoa vastaan. Vaikuttaa siltä, että Ottawalla on ottelusarjassa etulyöntiasema fyysisellä sekä myös henkisellä puolella (hyvänä esimerkkinä tästä Hitchcockin itkemiset). Lentäjien kannalta positiivista on maalinteko. Viime vuoden pudotuspeleissä Philadelphia iski Ottawan verkkoon tasan kaksi maalia. Nyt niitä näyttää tulevan saman verran ottelua kohden eli Antti Muurista siteeraten: eteenpäin on menty.

Ottawan peli tuntuu kulkevan ihan tyydyttävästi. Joukkueen taktiikka on kurinalainen: jokainen tietää oman roolinsa ja tekee työtä sen mukaan. Hossa on ollut loistava, mitä asiantuntijat ovat kommentoineet sanoilla "vihdoinkin" tai "jo oli aikakin". Moni tuntuu unohtavan, että Hossa on vielä nuori peluri (syntynyt v. 1979). Esimerkiksi yhtä vanha Joe Thornton mureni pudotuspeli paineiden alla lilliputiksi, kun taas senaattori Marian on kantanut joukkuettaan harteillaan kapteeni Alfredssonin jatkaessa uniaan. Niin ikään vuonna -79 syntynyt Rachunek on noussut viime peleissä Ottawan parhaaksi puolustajaksi. Karel on varmastikin hinta/laatu suhteeltaan NHL:n parhaimpia pakkeja (palkka muistaakseni about 600 k$). Esimerkiksi samanikäiset ja suurinpiirtein samantasoiset, ellei jopa huonommat, Brad Stuart ja Eric Brewer tienaavat lähemmäs 2 miljoonaa kaudessa.

Mainitaan vielä lopuksi, että seuraava ottelu on yllättäen tärkeä; taistelun tauottua tilanne on nimittäin joko 3-1 tai 2-2.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
En mä kyllä tiedä onko Ottawa pelannut fyysisemmin kuin Flyers. Ottawa on pelannut aika lailla mailalla tässä sarjassa. Keppiä tulee ns. koko ajan. Ja siitä Philadelphia ei ole ollut mielissään. Ja jos Ottawa voittaa 3 pelin niin sarja voi saada ruman lopun. Philadelphian pelaajat ovat sanoneet että jos ottawa aikaa jatkaa samalla tyylillä niin heidän on paras olla valmiit puottamaan hanskat jossain vaiheessa.
Juuri tuon takia mm. Todd Fedoruk pelasi edellisessä ottelussa. Ottawa on pelannut kuitenkin todella hyvin jos noita mailalla hakkauksia ei oteta huomioon. Se on käyttänyt maalipaikat hyvin hyödyksi ja on pystynyt vastaamaan jotenkin Flyersin fyysisyyteen.

Seuraava ottelu todellakin on ns. kuoleman peli! Jos Ottawa voittaa niin se tulee menemään jatkoon varmasti mutta jos Flyers voittaa niin sarja on taas tasan ja kumpi tahansa voi mennä jatkoon. Onneksi Canal+ näyttää seuraavat 2 peliä tässä sarjassa niin nähdään et mihin suuntaan asiat lähtevät menemään.

Mä veikkaan 4-2 Philadelphia jatkoon :-) Ihan siitä syystä että Flyers kuuluu suosikkeihini ja Ottawa ei todellakaan!
 

ilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tilanne on nyt sellainen, että Ottawa on niskanpäällä, ja Hitchcock kokeneena kettuna yrittää muuttaa tilannetta. Kyseinen kettu on käyttänyt erityisesti itkemis/uhkailu metodeita: valitusta on kuulunut Ottawan mailapelaamisesta ja uhkailuissa on käytetty Todd Fedorukin nimeä (josta on loppupeleissä omalle joukkueelle enemmän haittaa kuin hyötyä). Joihinkin tämä mediapeli varmaan uppoaa mutta tuskin kuitenkaan Ottawaan. Ei vaikka Philadelphia järjestäisi joukko-orgiat seuraavan matsin loppuun. Senaattorit ovat tällä hetkellä henkisesti ja fyysisesti tarpeeksi kovia, ettei heitä kikkailemalla voiteta. Jatkoon pääsyn kannalta Philadelphian on yksinkertaisesti pelattava paremmin. Kerosiini vain taitaa olla niin vähissä, että se on liikaa vaadittu.

Melkein voisin väittää, että seuraavan ottelun voittaja vie koko sarjan. En kuitenkaan sitä tee, sillä Ottawa voi kyseisen ottelun hävitä.

Edit: typo
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mun pitää nyt olla erimieltä tuosta Fedorukista. Kuten ilja väittää niin en usko että miehestä olis haittaa jos hän olis kokoonpanossa. Fedoruk on erinomainen luistelija tappelijaksi ja hän on todella kova taklaamaan. Hänen taistelutahtonsa ja työmoraalinsa hakee vertaista Flyersissa. Mies on todellinen taistelija joka pelasi todella hyvän runkosarjan. Mutta Hitchcockin ongelmana on että hän ei uskalla peluuttaa miestä tyhmien jäähyjen pelossa. Samalla tavalla hän valmensi Dallasissa. Jos joku ottaa jäähyn joka hänen mielestään on tyhmä niin pressiboxi kutsuu. Itse näkisin Fedorukin ehdottomasti kentällä. Philadelphian runko on niin laaja että jonku on aina istuttava penkillä vaikka taidot muuta edellyttäisivät. Kaikki aina luulevat että Fedoruk on pelkkä gooni joka ei osaa pelata mutta hän on yks parhaista tappelijoista joka OSAA pelata.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Mahtavaa Philadelphia. Hyvä peli viime yönä ja sarja on taas tasatilanteessa. Cechmanek pelasi hyvän pelin mutta vieläkään mä en usko että miehestä on viemään philadelphiaa stanley cuppiin. Mies on pirun epävarma maalivahti. Ja jos flyers johonkin kaatuu niin maalivahtiin. Mutta viime yönä mieheltä virheetön peli ja muutenkin flyersin peli toimi hyvin. Yks maali riitti hyvin hyökkäävää Ottawaa vastaan ja se on hyvä. Kovin monesti ei nimittäin tapahdu että Ottawa jää maaleitta..tästä on hyvä jatkaa...luotan siihen et Philadelphia jatkoon voitoin 4-2.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Philadelphia piti viime yön pelissä enemmän kiekkoa ja oli muutenkin joukkeista aktiivisempi ja yritteliäämpi ja ansaitsi voittonsa. Cechmanekin otteet olivat parantuneet edellisestä näkemästäni ottelusta, mutta Stanley Cupia ei ole viimeiseen pariin kymmeneen vuoteen voitettu kuin pari kertaa muulla kuin huippumaalivahdilla (Barrasso, Osgood ja Vernon).
 
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Sixers, Ac Milan
Kyllä nyt alkaa näyttää hyvältä. Ottawa hyytyy, kovuus ei riitä yksinkertaisesti. Hienoa näemme NJ-Philly konferenssin finaalin, josta lentäjät liitävät finaaliin.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
no joo...eipä näytä nyt hyvältä Flyersin kannalta..prkl..

2 erää pelattu ja Ottawa johtaa 4-1. Kuten sanoin niin ei Roman Cechmanek ole sellainen maalivahti joka voisi joukkueensa pitkällä. Pari helppoa tänäänkin sisään ja Esche vaihdettiin kehiin.
Ottawa on pelannut todella fyysisesti ja helvetin hyvin. Käyttänyt maalipaikat hyvin hyödyksi ja ottanut kovuudella mehut pois Flyers miehiltä..saapa nähdä millainen kolmas erä tulee..tällä pelillä Philadelphia ei tule menemään jatkoon. Pahalta näyttää vaikka edelleen toivo elää Flyersin voitolle..
 

ilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ottawaa läheltä seuranneiden mukaan joukkue pelasi eilen parhaan pelinsä playoffseissa. Saas nähdä, pysyykö taso yhtä korkeana hamaan loppuun asti. Senators esitykset ovat olleet epätasaisia pitkin pudotuspelejä, joten hieman pessimistisesti täytyy tulevaisuuteen suhtautua.

Toivon Ottawan hoitavan sarjan seuraavassa ottelussa, ettei New Jersey saisi liikaa etua idän finaaleihin. Toivomisen ainoa ongelma on realismi, joka toteaa sarjan venyvän seitsemään peliin. Eli luulisin, että Philadelphia voittaa kotona. Tosin case Cechmanek tekee luulemiset ja veikkaukset hankaliksi: tulossa on joko nollapeli tai floppipeli.
 

CIA

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Hämeenlinnan Pallokerho, HKP, Chievo, Newcast
Viestin lähetti ilja
Toivon Ottawan hoitavan sarjan seuraavassa ottelussa, ettei New Jersey saisi liikaa etua idän finaaleihin. Toivomisen ainoa ongelma on realismi, joka toteaa sarjan venyvän seitsemään peliin. Eli luulisin, että Philadelphia voittaa kotona. Tosin case Cechmanek tekee luulemiset ja veikkaukset hankaliksi: tulossa on joko nollapeli tai floppipeli.

Ottawan suurin ongelma on ollut viime vuosina play-offsien toisella kierroksella. Viime kaudella Ottawalla oli mahdollisuus ottaa ratkaiseva viimeinen voitto Torontosta ja johtikin ottelua jo 2-0, mutta niin vain Toronto voitti 3-4 ja voitti myös seitsemännen ottelun. Ja vaikka Ottawa onkin loistava kotijoukkue, hyytyy se yleensä tosipaikan tullen. Olisi ehdottoman tärkeää voittaa kuudes peli, sillä seitsemännessä pelissä Flyersin kokemus ja kovuus tulisivat esiin.

Ottawan tavoite oli päästä tällä kaudella vähintään konferenssifinaaliin.

Heitetäänpä vielä veikkaus viimeisistä peleistä:

Philadelphia-Ottawa 2-1 ja.
Ottawa-Philadelphia 2-4
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti ilja
Ottawaa läheltä seuranneiden mukaan joukkue pelasi eilen parhaan pelinsä playoffseissa. Saas nähdä, pysyykö taso yhtä korkeana hamaan loppuun asti. Senators esitykset ovat olleet epätasaisia pitkin pudotuspelejä, joten hieman pessimistisesti täytyy tulevaisuuteen suhtautua.


Itse en ole Ottawaa läheltä seurannut, mutta eilisin pelin näin ja täytyy sanoa että veivät kyllä Flyersejä ihan miten halusivat, vieläpä kaikilla osa-alueilla. Itselleni suurin yllätys oli ettei Flyersit pystynyt vastaamaan edes fyysisellä puolella. Eilisestä huolimatta uskon että menee seitsemänteen otteluun.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Anteeksi, että toistan itseäni, mutta Philadelphialla on, mikäli vain mahdollista, Kiprusoffiakin huonompi viivamies ylivoimassa: Sami Kapanen. Äijä ei ammu. Ei ikinä. Ei koskaan. Ei jumalauta! Varmaan on pelimerkit Philly-puolustuksessa vähissä, kun Desjardins on sivussa, mutta kuka tahansa olisi Kapasta parempi viivamiehenä.

Todella yllättävää oli, että Ottawa oli huomattavasti fyysisempi viime yön pelissä Phillyä vastaan, etenkin ensimmäisessä erässä. Kuten täälläkin on jo todettu, Cechma ei todellakaan vakuuttanut. Eka maali oli täydellinen imaisu, toista hän ei nähnyt, kolmannessa rebound suoraan Havlatin lapaan ja neljännessä haparoi jälleen maalin kulmalla irtokiekon kanssa. Olen valmis lyömään pienen vedon siitä, että Bobby Clarkella on kesällä listalla ensimmäisenä maalivahdin hankkiminen.
 

ilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Epäilyksistä huolimatta Ottawa haki neljännen voiton Philadelphiasta ja jatkaa näin ollen konferenssin finaaliin. Peli taisi olla selvää pässinlihaa ensimmäisestä maalista eli ajasta 2:41 lähtien. Senators pystyi pelaamaan samalla tasolla kuin viidennessä ottelussa, joten Flyers joutui ymmärrettävästi nöyrtymään.

Ottawan vahvuus on laaja materiaali, hyvä maalivahti ja tehokas av-/yv-peli. Eli aika tutuilla konsteilla Senators voiton otti. Materiaalin laajuus näkyy hyvin tutkittaessa maalintekijöitä: mm. Alfredsson, Fisher, Smolinski, Schaefer, Havlat ja Hossa maalasivat vähintään kahdesti Philadelphia ottelusarjassa. Lähitulevaisuus näyttää Senators silmin katsottuna hyvältä. Joukkue on pelannut kuin kone kahdessa viimeisessä ottelussa, joten sarja piru(parko)ja vastaan tullee olemaan mielenkiintoinen.

Philadelphiassa tippumisesta syytellään luultavasti (osittain jopa aiheesta) Cechmanekia. Tosin tilastojen valossa vielä suuremman syyttävän sormen voi suunnata kohti joukkueen hyökkääjiä. Ensinnäkin Flyers teki ottelusarjassa nolla (0) yv-maalia. Toiseksi joukkueen miljonäärit epäonnistuivat: Roenick ja Primeau tekivät yhteensä 0 maalia; Amonte, LeClair, Gagne ja Recchi tekivät kukin maalin mieheen. Eli pelaajat, joiden yhteenlaskettu palkka on suurempi kuin Ottawan pelaajabudjetti, tekivät kuudessa ottelussa yhteensä neljä (4) maalia. Mielestäni se on suurempi katastrofi kuin kaikki Romanin imuroinnit yhteensä.
 

ilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jykke. En tiedä siteeraatko viestissäsi: a) minua b) itseäsi c) jotain kolmatta persoonaa, vai onko viestisi silkkaa vittuilua, mutta silti tai juuri siksi näkisin, että nyt sää olet asian ytimessä. ;-)
 

acidjam

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Milan
Sens suoritti siis kurimuksensa, 2. kierroksen tyylipuhtaasti ja hienosti. Nyt tuntuisi vähän siltä, että ovet ovat auki mihin asti vain.

Vastaan seuraavaksi New Jersey Brodeurs... ei helppo pala Ottawalle. Ottawan hyökkäys Devilsin muurin murtamiseksi saa kuitenkin uutta nostetta, kun joukkueen varjojen mailla viuhahdellut kapteeni Alfredsson alkaa saada pelistään kiinni.

Ennen kauden alkua veikkailin, että Ottawa tippuu Phillylle 2. kierroksella. Onneksi veikkasin täysin mäntyyn ja Sens jatkaa kiitoaan. Nyt luotan joukkueeseen. Luotan niin perkeleesti.

Iljaa ja Jykkesikaa lainaten ---> Go Sens Go. Brodeur nurin ja Devils onkin pelkkää statistiikkaa...
 

jykke

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sens go!

Ilja. Sen verran vähän tulee tänne kirjoiteltua ettei tässä mitään sen kummempaa pilaa tai pilkkaa piilenyt kuin oma "kätisyyteni".. Eli samoilla linjoilla ollaan, toivotaan että saadaan kannu Kanataan Kanadaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös