Playoffs 2024 puolivälierät: Pelicans (3.) – HIFK (6.)

  • 119 711
  • 1 025

Vaakuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
PELIPÄIVÄ 2

No niin, sarja avattu Pelicansin voitolla. Ensimmäisestä ottelusta ei pelillisesti jäänyt mitään mieleenpainuvaa. Tunnepuoleltaan peli oli todella köyhää, molemmilla joukkueilla. Pelicans oli terävämpi molempien maalien edustoilla, ja voitti ansaitusti.

Tänään pitää HIFK:n löytää uusi vaihe tekemiseen. Jääskän kentällä tekeminen oli hyvällä tasolla jo ensimmäisessä pelissä, mutta aina voi toki parantaa. Samoin oman maalin edusta tulee pitää puhtaana huomattavasti paremmalla tasolla kuin ensimmäisessä pelissä. Lisäksi HIFK:n konkariosaston tulee nostaa monta napsua tekemisen tasoa. Mutta, ennen kaikkea, tänään ei saa kotijoukkueella jäädä milliäkään tunnetaso vajaaksi. Jos hävitään, niin sitten hävitään, mutta asenteesta ei saa jäädä kiinni.

Pelicansin odotan tulevan melko nihilistiselläkin otteella tämän illan peliin. Heillä on ensimmäisen osan voiton takia hyvä asema kyttäillä mitä tapahtuu, sekä odotella HIFK:n virheitä. Heille tämä ei ole pakkovoitto millään tavoin. Tänään, vaikka HIFK voittaisikin, tämä olisi siitä eteenpäin paras viidestä-sarja. Ja, tarkennetaan tähän sen verran, etten todellakaan oleta tai edes odota Pelicansin tulevan mitenkään sukkasillaan varomaan. En tarkoita sitä ollenkaan. Mutta heidän ei mielestäni kannata myöskään ehdoin tahdoin lähteä mihinkään hurlumhei-kiekkoon, vaan kärsivällisesti odotella sopivaa hetkeä iskeä.

Mielenkiintoista nähdä kokoonpanot reilun tunnin päästä. HIFK:n osalta siellä nyt ainakin yksi pakon sanelema muutos on, mutta onko muita. Toivottavasti Sund saadaan mukaan vaikka häkki päässä. Hän on sen verran tärkeä palanen puolustusta, varsinkin kun Lindbohm seilaa varjojen mailla tällä hetkellä.

Vajaa kahdeksan tuntia ja sit mennään! Toivotaan reilua ja rehtiä, mutta kovaa ja tunteikasta play off-vääntöä!
 

Kossu123

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ryan Lasch, #24
Todella odotettu peli. Toivottavasti ei tule samanlaista turpasaunaa kun viime Stadin reissulta 6-1.. Veikkaan jälleen kovaa vääntöä ja en ihmettelisi jos keittäisi yli.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelsun ainoa muutos on Leevi Tukiaisen ottaminen vaisusti pelanneen kapteeni Miika Roineen tilalle kolmosketjuun.

IFK: Åsten tulee Komarovin tilalle kuten odotettua. Sund ei ole vieläkään pelikunnossa. Jesse Seppälä 13 hyökkääjä. Taponen jatkaa maalissa.
 

burekowski

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tiukkaa tekee tänään IFK:lla omissa. Mutta uskon että jengi syttyy kotipelissä, Rask maalaa yhden!
Jännä nähdä miten peluutetaan ketjuja vastakkain tänään Peltosen toimesta.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Villellä on nyt sauma peluuttaa Lehterän linjaa haluamaansa linjaa vastaan.
Toki, Jokke/Jorsti/Jonde/Jorgos on pelannut niin helvetin huonosti 5-5 jo monta matsia takaperinkin, että en odota ihmeitä.
Jos Pelsu jonkin jäähyn saisi, ni silloin Jorin taikavarpu voisi heilahtaa tehokkaasti.
Oma luotto tehojen suhteen lepää Vessin harteilla, oli pirteä jo ekassa matsissa.
Martinilla iso tason-nosto edessä, jotta pystyy haastamaan Kralin kiekollisten ykköspakkien taistelussa. Ekan otatuksen Kral vei 100-0.
 

Bkkhero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Bangkok United F.C
Näköjään muutamia lippuja vapautunut tän päivän matsiin ja oli jo aikaisemmin loppuunmyytykin. Se on aina mahtava asia, että mökki on täynnä paikkakunnasta riippumatta. Se tietää kunnon tunnelmaa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Vaikka sarja on kesken, niin pakko silti kehaista Pelicansia. Ihan hemmetin hienosti kasattu puolustus omaan silmään - omista lähdetään nopeasti ja taitavasti. Sopivassa suhteessa myös sellaista virtuoosia ja nuorta energiaa hyökkäyspäässä. Kun vielä soppaan on heittää vastustajan kannalta vittumaisia pelaajia (Tyrväinen jne), niin hyvä tasapaino jengissä. Ja valmentajakin teillä sellainen tapolamainen ärsyttävä joka kiven kääntäjä menestyksen mahdollistamiseksi.

Onhan Pelicansissa puutteita tietysti myös, mutta kyllä tuon panostuksen täksi kaudeksi näkee.

Ajattelin ennen sarjan alkua, että Pelicans vastustajana siis vituttaisi, mutta toistaiseksi näin ei ole. Ihan pienellä kunnioituksella teidän meininkiä seurailen vaan! Vähän sitä harmittelen ehkä, että tosi kuluttava sarja tämä tulee todennäköisesti olemaan. Kumpi jatkoon meneekään, niin työläs on reitti mestariksi asti. Silti uskon ihan täysin, että etenkin Pelicansilla on kaikki avaimet mestaruus viedä, jos vaan IFK:n pudottavat (lue: betsasin kauan sitten Pelicansia mestariksi hyvällä kertoimella).

HIFK:n isoin murheenkryyni on mielestäni jalkavuus. Sundin loukkaantuminen oli siis periaatteessa melkeinpä pahin mahdollinen loukkaantuminen jengin kannalta. Toivoin tämän ottelun alla, että Sund-Martin-parivaljakko kellottaisi isot minuutit ja operoisi kahden kentällisen takana. Nyt siellä ei ole edes ketään, jonka voisi nimetä 7. pakiksi.

Hyökkäyksessä on onneksi enemmän jalkoja tänään, ja sen uskon kyllä jäällä näkyvän. Eiköhän ehditä ainakin heittämään kunnon prässi ja kenties pari taklaustakin, jotka nostavat sitten jengin tunnetasoa. Tämä tunnetaso täytyy saada esiin, sillä keskiviikkona se jäi vajaaksi, kuten monta kertaa aiemminkin tällä kaudella.

Jotta nyt ei menisi ihan Pelicansin kannattajien perseen nuolemiseksi, niin eiköhän tänään nähdä erilainen IFK kuin ensimmäisessä pelissä. Kauden tärkein peli! Tätähän Lehterä ja kumppanit ovat puhuneet, että isoissa peleissä tämä ryhmä on liekeissä. Nyt on aika lunastaa puheet - ja kyllä minä edelleen meidän kokeneisiin avainpelaajiin luotan. On siellä niin pirusti yksilötaitoa ja kokemusta voittamisesta.

Paras voittakoon!
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Edellisessä sai Rantalaa kehua, nyt sitten kolmannessa pilli täysin taskussa kun IFK rikkoo. OK :)
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin lahjavoittoja ei kyllä pysty kuin IFK ja Taponen tässä sarjassa jakamaan. Toka erään kaksi torjuntaa ja hörppy. Kolmanteen erään kaksi torjuntaa ja aivan kamala lahja.

Pelicans sai heikolla pelillä aivan ilmaisen voiton. Kiitos ja näkemiin.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Pelicans saanut nyt kahtena vuotena peräkkäin puolivälierissä melkoista etua vastustajan maalivahdilta.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Aika ressukka tämä Lindbohm.
Ihan ei kuula kestä pojalla.
Beni voisi kouluttaa.
Aivan umpipaska oli kentällä ja koitti vielä leikkiä jotain kovaa poikaa loppuun, onneksi ei Leksan tavoin pimahtanut niin voidaan nauttia tuosta vielä loppusarjan.

Olipa kliininen vieraspeli, Taposta saa kiittää kyllä tästä että loppui ennen jatkoja.
 
Suosikkijoukkue
Pekon muuvit
HIFK oli tänään huomattavasti kovempi kuin keskiviikkona. Åsten teki yhdessä erässä enemmän mitä Leksa varmaan koko vuonna saanut aikaseksi. Oli kyllä punaisen etu, että Leksa istuskelee jossain ihan muualla kuin penkillä. Alkuun näytti, et on ihan yhtä tunteeton porukka vastassa kuin edellisessä pelissä, mutta kummasti sieltä alettiin syttymään ja taklauksia jakelemaan.

Tarkkaa peliä ja tais vähän meidän ukoilla käsi täristä Nordiksen metelissä. Kolmas erä näytti jo pahasti siltä et HIFK tulee vielä ohi, mutta sitten kävi räkäpomppu ja Taposta varmasti otti aivoon.

Eniten ihmetyttää et miksi tuo Lindbohm saa noin paljon peliaikaa. Ihan täysi turhake oli tässäkin pelissä. Muka kovis, mut osaa lähinnä leukojaan heiluttaa. Tulee ihan Tikka mieleen, mut ei pärjää edes siinä. Kunnon super pörrölapanen.

Huomenna taas lähdetään 0-0 tilanteesta, eikä varmasti tule olemaan meille helppo peli.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös