Playoffs 2024 puolivälierät: Pelicans (3.) – HIFK (6.)

  • 119 883
  • 1 025

Kk22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Avalanche
Lahtelaiset ja stadilaiset on sen verran vanhan koulukunnan pelistä tykkääviä lätkäfaneja yleensä, ettei täällä lähetä tohon joidenkin tamperelaisten yläaste tason huuteluun mukaan (toivottavasti). En tiedä olenko ainoa mutta jäänyt aiemmista hifk sarjoista itselle mieleen se fanien välinen kunnioitus myös matseissa. Nordiksella ja Lahessa kaljaa juotiin hyvässä sovussa erätauoilla. Kaikkialla se ei aina ole näin.

Ylilyönnit tuomitaan ja rehti kovuus sallittakoon, siitä me kaikki varmaan tykättäis.
Käytiin kaverin kanssa viimesimmässä Nordiksen pelissä paidat päällä ja hyvässä hengessä jutskailtiin punapaitaisten kanssa käytävillä. Lisäksi joku mukava herrasmies opasti meiät hallille pasilan asemalta kun oli myös peliin menossa.

Alkais jo!
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siksi, että niitä pitäisi tulla pelin aikana erittäin vähän tai ei yhtään. Lisäksi maalivahti tai alivoimainen puolustus on saattanut hoitaa tilanteen, vaikka hyökkäyspäässä olisikin tyritty.

Pudotuspelit ovat ”maalin pelejä” joissa kytätään virheitä, jos ei viime vuoden Tappara-Kookoo sarjaa lasketa, jossa lähdettiin maalintekokilpailuihin jopa Tapparan puolelta, ennen kuin Tapola palautti porukan ruotuun. Yksi vastustajalle annettu ylivoimahyökkäys voi ratkaista koko pelin.

Mutta tämä tästä omalta osaltani. Kohtahan tuo nähdään miten homma etenee…

No noitahan on IFK:ssa tullut todella vähän? Väität oikeasti, että IFK antaa jotenkin paljon ylivoimahyökkäyksiä ja pelaa huonoa hyökkäyslaueen puolustuspelä. En oikein itsekään ymmärrä tätä väitettäsi kun tuntuu, ettei se perustu mihinkään.

Jos omiin menee liigan vähiten maaleja, niin ei siinä mikään puolustuksen osa-alue voi heikkoa olla, ei varsinkaan hyökkäysalueen puolustuspeli. Koska jos se olisi heikkoa, niin kyllähän omissa soisi väkisinkin useammin. Tuo hyökkäysalueen puolustuspeli on nähdäkseni nimenomaan IFK:n vahvuus ja tuo ylivoimahyökkäyksien antamattomuus samalla.

Pudotuspelit ovat maalin pelejä, mutta kyllä ne IFK:n runkosarjapelitkin ovat olleet melko vähämaalisia, varsinkin vastustajien osalta. Vaikka maalivahtipeli on ollut varsinkin alkukaudesta surkeaa. Omiin olisi mennyt vielä vähemmän maaleja kun Taponen olisi ensimmäiset 20 peliä pelannut edes lähellä omaa tasoaan.
 

Greffin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pittsburgh Penguins
Siksi, että niitä pitäisi tulla pelin aikana erittäin vähän tai ei yhtään. Lisäksi maalivahti tai alivoimainen puolustus on saattanut hoitaa tilanteen, vaikka hyökkäyspäässä olisikin tyritty.

Pudotuspelit ovat ”maalin pelejä” joissa kytätään virheitä, jos ei viime vuoden Tappara-Kookoo sarjaa lasketa, jossa lähdettiin maalintekokilpailuihin jopa Tapparan puolelta, ennen kuin Tapola palautti porukan ruotuun. Yksi vastustajalle annettu ylivoimahyökkäys voi ratkaista koko pelin.

Mutta tämä tästä omalta osaltani. Kohtahan tuo nähdään miten homma etenee…

Ihan rehellisesti ja objektiivisesti ajateltuna tämä hyökkäysalueen puolustuspeli on nimenomaan yksi IFK:n harvoista asioista missä se on aivan liigan kärkeä. Moni muu asia on pitkin metsiä, lähtien pelinopeudesta, ailahtelevasta maalovahtipelistä, mielikuvituksettomasta ylivoimasta ja pakiston kiekollisista ratkaisuista. Siksi en vain ymmärrä yhtään, että näet tämän heikkoutena kun sitä ei mikään fakta puolla, eikä edes silmätesti. IFK ei anna ylivoimahyökkäyksiä tai ylipäänsä maalipaikkoja paljoa.

Tuntuu niin kummalliselta tuo hyökkäysalueen puolustuspelin heikkous, että mielellään kuulisin mihin se perustuu. Ja lisänä se, että maalimäärissä ja annetuissa maalipaikoissa sen heikkouden kyllä pitäisi väkisinkin näkyä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ilves
Lihamukin tuoksu kantautuu jo sieraimiini. Ai että mikä matchup! Toki sitä on tämä otteluparikin. Pelicans oli ehdottomasti mun suosikki vastustajaksi näistä kolmesta potentiaalisesta jengistä. Ei turhaan käytetä energioita bussireissuihin vaan jengit palautuu kunnolla, koska siellä kaukalossa ei tule energiasta puutetta olemaan.

Ei hitto, alkais jo!
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Tässä sarjassa mielenkiintoni kohdistuu mm. näihin:

-JM Aaltonen. Vieläkö lähtee? Vain 2 vuotta sitten se oli juuri Aaltonen ja hänen ympärilleen rakennettu ylivoima, joka yksistään käänsi puolivälieräsarjan tiukaksi ja aina seiskapeliin. Nyt kaikki ei ole Aaltosen varassa vaan hän on enemmänkin bonus, mutta voi olla isokin sellainen. Tai sitten käy juuri päinvastoin. Selän suoristelu voi koitua kalliiksi.

-Onko Peltonen Niemelän taskussa?

-Tyrväinen, mahdollisuudet on sekä sirkuspelleksi että ihan keskeiseksi ottelusarjan avainhahmoksi omassa roolissaan. Tämä voi olla peräti joko tai, eikä jotain siltä väliltä.

-Vanhojen pelaajien tasonnosto. Lehterä lesottaa Sihvosen haastattelussa, todistellen väitettään oikein esimerkein CHL:stä, että kokenut joukkue on heikoilla runkosarjassa, mutta nostaa valtavasti tasoaan pudotuspeleissä. Miten on, nouseeko taso HIFK:lla vai nouseeko katsojilla nakki otsaan? Tässä on huomioitava myös edm Aaltonen sekä ennen kaikkea Lasch, jolla on ylivoimaiset näytöt juuri tästä mistä Lehterä puhuu, eli tämä Lehterän piilevän potentiaalin ihme saattaakin olla totta, mutta realisoitua väärässä joukkueessa.
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lienee etukäteen ajateltuna kovin puolivälieräsarja ja ylilyönneiltä ei varmasti vältytä. Pelicans on vahva ja hyvin liikkuva kotijoukkue, vieraissa on ollut haasteellisempaa... mutta juuri tuo kotietu taitaa taata jatkopaikan, mutta tiukasti. Lisäksi valmentajana on hyvin pelikirjaa noudattava Niemelä.

Hifkin puolesta puhuu sarjan kovin nimilista, mutta valmentajan preesens ei riitä. Lisäksi molarit hieman kysymysmerkki, kuten tietysti myös pelikaaneilla.

Hyökkäys -akselisto on selkeästi Hifkille... muut osa-alueet sitten ehkä hivenen pelikaaneille.

Veikkaan, että game 7 nähdään ja jatkoon menee niukasti Pelicans.

Onnea molemmille joukkueille ja faneille!
 
Suosikkijoukkue
Pekon muuvit
Aika laajalla verbaalisella repertuaarilla olet osallistunut keskusteluun. Iso peukku siitä. Tarkoitus on ilmeisesti provosoida, koska mitään muuta järkevää selitystä tuolle ei ole.
Päähän Åstenin kanan siipi osui, vaikka kuinka se taiottiin polvitaklaukseksi. Harvemmin sitä ollaan aivotärähdyksestä useita viikkoja sivussa kun polvitaklataan.
Kuten Sandmankin jo totesi, että se siitä ja eteenpäin.

Jospa yritetään pitää vähän parempi linja, kuin mitä tämä ko. henkilö nyt yrittää rölleillä.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Pelicans on vahva ja hyvin liikkuva kotijoukkue, vieraissa on ollut haasteellisempaa...
Helppo se on kaikkien aikojen parhaan vierasjoukkueen fanina sanoa, että sarjan neljänneksi parhaalla vierasjoukkueella on ollut vieraissa "vaikeaa". Varmaan jos teihin vertaa niin jep :D

On tuo 47 vieraspinnaa musta kuitenki melko hyvä saldo, etenkin kun Pelsun koneet starttasivat kunnolla vasta marraskuussa.
 

hyperion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tän sarjan voittaja menee päätyyn asti, mark my words!
Tämä on siitä erityislaatuinen sarja, että vaikka siihen tullaan sijoilta 3. ja 6. niin pystyn kyllä kuvittelemaan kumman tahansa joukkueen finaalissa, erittäin realistisesti. Näen sieluni silmin Hölön koutsaaman Pelicansin siellä toistamassa ja yrittämässä parantaa viimekautista ja näen HIFK:in siellä Lehterän johdolla koittamassa saada kannua stadiin.

Mutta molempia ei toki nähdä...
 

Oligopoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tätä sarjaa aion seurata. Molemmat jengit ladanneet isot paukut tähän kauteen ja puolivälierissä ulos olisi katastroofi. Molemmissa jengeissä hienoja kokeneita pelimiehiä, jotka puhkeavat kukkaan kevään kynnyksellä. Komeeta, perkele.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: tsei

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tätä sarjaa ja sarjan ympärillä olevaa keskustelua tulee kyllä varmasti seurattua tarkasti kun omat on jo lomilla.

Molemmilla paljon taitavia konkareita ja molemmilla paljon pelaajia jotka voi päätyä hyvässä ja pahassa huomion keskipisteeksi.
En tiedä onko tässä jopa liian itsestäänselvää että tässä sarjassa kuohuaa ja läikkyy yli.
Monesti käy niin että odotukset kasvaa liian suuriksi, ja lopulta pelataankin vaan ”ihan tavallinen” sarja.
Mutta eväät on kyllä melkoisen kapinaan.
Kunnioittakaa toisianne niin fanit kuin pelaajat mutta kasvattakaa inhoa sen verran että voi kotisohvalla nauttia viihteestä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelicans-fanien onneksi Åsten ei muuten kuulu vakiokokoonpanoon, eli Rask vei hänen paikan käytännössä kun palasi jäälle. Jos Sund on pelikuntoinen, IFK:lla lienee 7 pakkia jolloin Åsten ei olisi edes 13.hyökkääjä. Katsotaan.

Erittäin raikkaan tuoksuinen sarja. Kaksi kovaa joukkuetta. Hienoa että heti kättelyssä kova vastus. Jos ei voita kovaa joukkuetta puolivälierissä, mitä väliä millään muulla on? Lattian pyyhkimiseen en usko tässä sarjassa, eli vähintään 6 peliä nähtäneen kuten vuonna 2019. IFK:n floppiriski iso mun mielestä.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Ika Lehtonen sanoi urkkaruudussa hyvin tästä sarjasta, että tässä on kaksi joukkuette jolla on All-In. Näinhän se menee, kumpikin hankkinut uusia pelaajia ihan viime hetkeen asti. Aaltosen ja Bloodin hankintojen jälkeen Pelicans ajautui tappioputkeen, sattumaako? Ehkä.

Pelicans liukkaampi porukka ja valmennus todistanut itsensä, mutta riittääkö sittenkään? HIFK on isokokoinen vääntöjoukkue, joka on playoffeissa omimmillaan, kun pilli on taas laitettu taskuun. Kuinka tuo jengi jaksaa painaa on minulle se suurin kysymys. Tässä sarjassa peräkkäisinä päivinä ei ole kuin yksi peli, että tuo suosii ehkä HIFK:ta.

Kyllä tässä 7 peliä tarvitaan. HIFK on ehkä tarvinnut sellaisen hurmoksen, että on saanut itsestään kaiken irti ja tässä Pelicans tarjoilee sen ihan itse. Siksi sanon HIFK jatkoon seiskapelin jatkoajalla.
 

RÖDA1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika laajalla verbaalisella repertuaarilla olet osallistunut keskusteluun. Iso peukku siitä. Tarkoitus on ilmeisesti provosoida, koska mitään muuta järkevää selitystä tuolle ei ole.
Päähän Åstenin kanan siipi osui, vaikka kuinka se taiottiin polvitaklaukseksi. Harvemmin sitä ollaan aivotärähdyksestä useita viikkoja sivussa kun polvitaklataan.
Kuten Sandmankin jo totesi, että se siitä ja eteenpäin.

Jospa yritetään pitää vähän parempi linja, kuin mitä tämä ko. henkilö nyt yrittää rölleillä.
Myönnettäköön että viimeisin kommentti ois voinu jäädä pois. Pointtina nyt lähinnä oli, että olen aina pitänyt Pelicans faneja sen koulukunnan tyyppeinä, ettei ihan pienestä nyky yhteiskunnan mukaisesti pahota mieltään. Åsten meni satanolla vartaloharhautukseen ja käsi osu päähän, mutta kyllä sen nyt jokainen tajus ettei ollu tarkotus Jämsenin päätä irrottaa, mitä kommenteista päätellen ois voinu kuvitella. Mutta eteenpäin ja pahoittelut!
 

Hemuli48

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans!
Absoluuttinen totuus tulevasta ottelusarjasta.

1. ottelu:
Pelicans kaataa HIFKIN tiukassa maalin ottelussa lukemin 5-4. HIFKIN kiri kaatuu kolmannen erän tyhmiin jäähyihin. Molempien joukkueiden ykköskentät pelaavat huippuluokan ottelut tehden suurimman osan maaleista koko ottelussa.

Voitot: Pelicans 1-0 IFK

2. ottelu:
Ensimmäisessä erässä Pelicans tekee kolme maalia, mutta peli on kuitenkin vain 1-2 IFK:n maalin syntyessä Pelicans pelaajien sählätessä yhden myös omiin. Tunteet myös kuumenevat Komarovin ja Puution ottaessa yhteen jäähyjen arvoisesti. Ensimmäisen erän jälkeen ei nähdä maaleja, vaikkakin IFK tulee kolmanteen erään apinanraivolla luoden lukuisia hyviä maalipaikkoja. Pelicansin voiton takuumiehenä voidaankin pitää Niklas Kokkoa 26 torjunnallaan.

Voitot: Pelicans 2-0 IFK

3. ottelu:
Pelicans pääse turvallisen tuntuiseen 2-0 johtoon ottelun alkupuolella lähinnä HIFKin tehottomuuden takia. Pelin edetessä Pelicansin huolimattomat syötöt sekä IFK:n parantunut viimeistely johtavat IFK:n tasoitukseen. IFK painaa entisestään kaasua lopulta voittaen pelin ansaitusti 5-3 viimeisen maalin tullessa tyhjiin. HIFKiltä pelinhallinnollisesti suvereeni peli. Ainoastaan IFK:n huono viimeistely pitää ottelun tuloksellisesti pitkään tasaisena.

Voitot: Pelicans 2-1 IFK

4. ottelu:
Neljännessä ottelussa nähdään maalirikas ensimmäinen erä. Pelicans tulee täysin uudestisyntyneenä tehden nopeasti kolme maalia. IFK ei luovuta vaan kaventaa ottelun lukemiin 3-2 kahdella tahtomaalilla. Neljännen ottelun kolmas erä mukailee ensimmäisen osaottelun kolmatta erää. IFK saa hyvän kirin aikaan, mutta se katkeaa typerään jäähyyn. Loppulukemat 4-3 Pelicansin eduksi.

Voitot: Pelicans 3-1 IFK

5. ottelu:
Ensimmäiset kaksi erää ovat kahden kovan maalivahdin dominointia. Ottelu on myös tähän mennessä kaikista fyysisin. Kolmanteen erään lähdetään tasatilanteessa 1-1. Kuitenkin Pelsujen typerä jäähy kostautuu IFK:n hiljentäessä kotiyleisön yv-maalilla. Pelicans dominoi kolmatta erää, kunnes Micke-Max Åsten lopettaa lintujen pyristelyn iskemällä viimeisellä minuutilla lukemiksi 3-1.

Voitot: Pelicans 3-2 IFK

6. ottelu:
Ensimmäisessä erässä Nordis repeää IFK:n survoessa kiekon maaliin. Päätuomarikaksikko kuitenkin hylkää maalin maalivahdin häirintänä. Kotifanit eivät kuitenkaan tuomiota hyväksy, ja tuomareille annetaan loppupelin ajan kovaa painetta katsomosta sekä vaihtopenkiltä. Hylätty maali ei HIFKiä masenna, vaan pelistä muodostuu silti tiukka ottelu. Varsinainen peliaika päättyy lukemissa 3-3 ja ottelu etenee ensimmäisen jatkoerän loppuminuuteille. Ottelun ratkaisee Pelicansin Michal Jordan nousemalla siniviivalta maalille ja sijoittaen kiekon tarkasti oikeanpuoleiseen yläkulmaan. Näin ollen Pelicans pudottaa IFK:n pois mestaruustaistosta ja etenee välieriin.

Voitot: Pelicans 4-2 IFK

Yhteenveto:
Pelicans siis etenee fyysisestä ja paikoin myös jäähyrikkaasta ottelusarjasta välieriin. Pelicansin parhaana pelaajana voidaan pitää Ryan Laschia hänen tehdessä kuuteen otteluun 8 tehopistettä. HIFKiltä eniten pisteitä naputtelee Koivistoinen tehoin 5+5.

Toteutus:
Tämä luultavasti täysin paikkaansa pitävä ennakko ottelusarjasta toteutettiin yhdessä käyttäjän @Radiomäki kanssa EA:n NHL videopelin pudotuspelimoodissa PS4 konsolilla.
 
Viimeksi muokattu:

NasKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ika Lehtonen sanoi urkkaruudussa hyvin tästä sarjasta, että tässä on kaksi joukkuette jolla on All-In. Näinhän se menee, kumpikin hankkinut uusia pelaajia ihan viime hetkeen asti. Aaltosen ja Bloodin hankintojen jälkeen Pelicans ajautui tappioputkeen, sattumaako? Ehkä.

Pelicans liukkaampi porukka ja valmennus todistanut itsensä, mutta riittääkö sittenkään? HIFK on isokokoinen vääntöjoukkue, joka on playoffeissa omimmillaan, kun pilli on taas laitettu taskuun. Kuinka tuo jengi jaksaa painaa on minulle se suurin kysymys. Tässä sarjassa peräkkäisinä päivinä ei ole kuin yksi peli, että tuo suosii ehkä HIFK:ta.

Kyllä tässä 7 peliä tarvitaan. HIFK on ehkä tarvinnut sellaisen hurmoksen, että on saanut itsestään kaiken irti ja tässä Pelicans tarjoilee sen ihan itse. Siksi sanon HIFK jatkoon seiskapelin jatkoajalla.
Bloodin aikana Pelicansilla 12 peliä ja 8 voittoa
Aaltosen aikana 11 peliä ja 8 voittoa, joten en tiedä mistä repäisit tuon tappioputkeen ajautumisen?
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
HIFK on isokokoinen vääntöjoukkue, joka on playoffeissa omimmillaan, kun pilli on taas laitettu taskuun.

Taskussa olevat pillit on mahdollisesti HIFK:lle etu, mutta tuskin kovin merkittävä. Runkosarjassa HIFK sai kakkosia 23 kappaletta enemmän kuin Pelicans. Se on keskiarvoisesti 0,38 kakkosta enemmän per ottelu.

Kokonaisminuuteissa HIFK oli 13. (498 min) ja Pelicans yhdeksäs 527 minuutilla. Aikamoisia sikapossuja ovat turkoosit.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Bloodin aikana Pelicansilla 12 peliä ja 8 voittoa
Aaltosen aikana 11 peliä ja 8 voittoa, joten en tiedä mistä repäisit tuon tappioputkeen ajautumisen?

No ei tuo nyt ihan voitosta voittoon mennyt sen jälkeen, kun kerran ajalla 23.2. - 29.2. tuli kolme tappiota neljään peliin. Tuon hetken jälkeen toki kurssi korjaantui, en sitä väittänytkään. Tuolla ajalla, kun muut voittivat pelejä Pelicans antoi mahdollisuuden HIFK:lle, Kärpille ja Jukureille.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No ei tuo nyt ihan voitosta voittoon mennyt sen jälkeen, kun kerran ajalla 23.2. - 29.2. tuli kolme tappiota neljään peliin. Tuon hetken jälkeen toki kurssi korjaantui, en sitä väittänytkään. Tuolla ajalla, kun muut voittivat pelejä Pelicans antoi mahdollisuuden HIFK:lle, Kärpille ja Jukureille.
Noh joo ensimmäistä Kärppä jatkoaikatappiota lukuun ottamatta noissa oli maalissa 3-4 veskarit eli Gustafson ja Niklas Nikkilä. Nikkilä joka pelisi vielä ekat liigapelinsä. Eli en nyt ihan liikaa noista peleistä vetäisi johtopäätöksiä. Kuinka monta jengiä liígassa ,on joihin tuo ei vaikuttaisi jos olisi 3-4 veskat maalissa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös