Playoffs 2024 finaalit: Tappara (1.) – Pelicans (3.)

  • 150 671
  • 1 686

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Tulipa tylsä sarja tästäkin. Vaikea uskoa että Pelicans saa edes yhtä voittoa raavittua. Tappara on pelillisesti ylivoimainen, erikoistilanteissa parempi, maalinteon tehokkuus on eri luokkaa ja Heljanko voittaa vielä maalivahtienkin taiston. Jos Pelsut oikein venyy, niin saattaa jonku pelin voittaa mutta tähän on just nyt kyllä vaikea uskoa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
TPS kykeni hivenen ahdistamaan käynnistymistä odottavaa Tapparaa. Kalpa haastoi jo enemmän, mutta kauas jäi. Pelsuilla ei tähän asti ole ollut palaa. Pelsut hoiteli Kärpät vasemmalla kädellä. Tappara on ylivoimainen tässä liigassa - ollut sitä jo kolme vuotta. Kärppien paluuta odotellen - lienee ainoa organisaatio joka kykenee Tapparan kaatamaan. Ilves pystyy runkosarjassa, mutta playoffs liian iso vaade.
Muuten, lensikö Tappara Lahteen?
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Paremmalla viimeistelyllä tämä peli voisi olla 1-5 tai 1-6 Tapparalle. Ei ole pelsuilla sitten niin mitään mahdollisuutta. Tylsimmät finaalit vuosikymmeneen tai kahteen, mutta se johtuu vain tasoerosta.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näin.

Savinainen, Heljanko, Vittasmäki, Rauhala, Kemiläinen, Levtchi, Tuulola. Myllerystä oli rosterissa viime kauden jälkeen, mutta tapparalaisuuden ja voittamisen kulmakivet sieltä löytyy edelleen. Ja aina löytyy rekryvaiheessa muutakin kuin metritavaraa: Halloran, Camper, Leskinen, Juolevi, Kontiola, Liedes, Somppi. Oikeat miehet sopiviin rooleihin, talon tavoillle ja parhaimmillaan maalis-huhtikuussa.
Rehellisesti sanottuna kesällä en olisi lyönyt palanutta puupenniäkään Tapparan mestaruuden puolesta, kun valmentaja ja pelitapa oli menossa vaihtoon ja samoin puolet rosterista, erityisesti laatupäästä.

Mutta niin vaan uudellakin sapluunalla ja miehistöllä homma alkoi melkein heti toimimaan, vaikka CHL:ssä kävikin kylmät.

2-3, tiukkenee
 

MrTriangle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vähän meinaa usko loppua, toisin kuin viime kaudella. Eilen näennäistä pyörittelyä ja tänään ainoastaan Heljangon ansiosta mukana. Olisipa perjantai, niin voisi edes kännätä
 

Aivan sama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sirkus nimeltä JYP Jyväskylä Oy
Ihme on jos Pelicans ottaa edes yhden voiton. 4-0 ja katellaan taas ensi kaudella kuka tulee seuraavaksi yrittämään ja pettymään.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ennakoitiin tasaisempaa finaalisarjaa kuin viime keväänä. Todellisuus: Tappara on vielä ylivoimaisempi kuin viime keväänä.
Tämä on sikäli erikoista, että Pelsuilla pitäisi olla nyt vahvempi joukkue ja Tapparalla puolestaan heikompi. Tapparan koko kausi on ollut astetta nihkeämpi kuin vuosi sitten.

Taitaa olla valmennuksessa se ratkaisevin ero.
 

Kaidekuningas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, #16, #87
Eipä tässä tarvitse selikopteria nostaa ilmaan. Tuo ei vaan riitä nyt. Oikeastaan päällimmäisenä harmittaa ainoastaan Joni Tuulola maalintekijänä. Tuota ei pitäisi tässä liigassa päästä tapahtumaan. Yhteen voittoo Tampereella jaksoin vielä uskoa. Kahteen en.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei ole pudotuspeleissä ollut vielä oikein täysin ehjää ottelua Tapparalta. Joissakin paikallispeleissä Tappara joutui laittamaan parasta pöytään. Eikä sekään sitten riittänyt, Ilves on kova.
Täysillä pelaaminen on eri asia kuin täysin ehjä ottelu. Harvoin niitä täydellisiä otteluita osuu edes mestareille, mutta jos ei pleijareissa pelata täysillä, niin se on kyllä erikoista.
 

ftr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Huuhkajat, Borussia Dortmund
Näiden esityksien jälkeen olisi tapparamaista ottaa keskiviikkona pataan nihkeällä esityksellä ja hakea vierasryöstö perjantaina Lahdesta, mutta saas nähdä. Paketti on niin hyvin kasassa, että ei olisi vielä kaksi kuukautta sitten uskonut.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Kokko antoi kotijoukkueelle tänään saumat tasoittaa sarja, mutta valitettavasti tuo loppukiri alkoi liian myöhään.

Harmi, melkoiseksi pannukakuksi meinaa mennä sarja heti kättelyssä, ja on kyllä vaikea nähdä että Pelicans pystyisi voittamaan Tapparan neljä kertaa seuraavassa viidessä pelissä. Kärppiä pitivät niin vahvasti näpeissään että odotin kyllä enemmän, mutta tylsältä antikliimaksilta haiskahtaa kauden päätös.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Nää kaksi ekaa peliä on ollut kyllä täysin Tapparan heiniä mutta kyllä sieltä Pelicansista löytyy paljon parempaakin. Tappara todella rennon oloinen ja itseluottamusta täynnä kun taas Pelicansilla tuntuu että mikään ei onnistu, peli tosi väkinäistä jne. Ehkä tässä näkyy nyt sitten se ero kun toinen joukkue tottunut voittamaan näitä ja toinen taas ei. Vähän tylsä sarja tästä on tulossa jos ei pelsut pääse omalle tasolleen. Tosin täytyy myöntää että Tappara on ollut kyllä todella vakuuttava näissä ja olisi voinut hyvinkin takoa todella rumat luvut taululle näissä peleissä
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelsun koutsi on liiann kiltti haastaakseen Tappara. Veri pena pelaa kuin sukkasillaan. Lisäksi kahdet säännöt. Joku Tapparan mikkihiiri kävi vetämässä tyrskyä poikkarilla niskaan. Tuomarit ei vihellä ja pleijareissa ei tarvi kantaa vastuuta tekosistaan.

No ilmaisia lounaita ei ole ja vastuun tulet aina kantamaan. Herääminenvtapahtuu valitettavasti katumispisteen jälkeen josta paluuta ei ole.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän tää on ollut tapparan dominanssia. Tapparalle nostan hattua kuinka helvetin tehokkaita ne on mutta samaan aikaan lampaan perseet Niemelälle, että jos perus katsojakin näkee Tapparan pelitavan joka on tappavan tehokas ja sieltä tullaan lähes joka ikinen kiekonmenetys ylivoimahyökkäyksellä päälle niin sitten pitäs vähän muuttaa pelitapaa niin, että siellä ei ole tapparalla joka vitun kerta ylivoima hyökkäys päällä?

En itsekään uskonut että tänään menisi näin selvästi. Se mikä pisti silmään oli Hölön reagoimattomuus silloin kun siihen olisi ollut aihetta, tänään mm. siinä kun pakka alkoi sekoilemaan. Myöskin juuri se että oma peli sekosi kuin Jokisen eväät, ja siellä oli suoranainen hulabaloo -meininki ja kuinkahan monta läpiajoakin tarjottiin Tapparalle.

Et sä vittu voi tälleen vetää finaaleissa. Joku tuolta joukkueesta nyt puuttuu, ja se puuttuva homma olis syytä alkaa nostamaan esille jos mielitään sarjassa saada vielä jotain aikaiseksi.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Runkosarjassa oli aika ajoin melkoista avoimien ovien meininkiä Tapparalta. Verrattuna siihen nähdään aivan eri joukkue jäällä nyt. Avaimet on löydetty oman pään tilkitsemiseen suorastaan upeasti, ei kävellä maalin eteen enää ilmaiseksi. Ei tunnu haittaavan, että kaveri saa kiekkoa pitää. Hyökkäyksiin lähdöt toimivat, kun kaikki tuntuvat olevan samalla sivulla. Vastaiskuja tai riistojen jälkeisiä tilanteita saadaan kiitettävästi käännettyä heti maalipaikoiksi, viimeisteltyäkin kiitettävällä prosentilla. Harvakseltaan, usein lyhyinä pätkinä, mutta kuitenkin joukkue on näyttänyt sitäkin puolta, että joukkue osaa kiekkoa hallita ja sitä kautta hyökkäystä rakentaa. Tänään olisi ilman Kokon hyviä otteita voinut olla rumemmat lukemat taululla. Ei ole lainkaan huonossa tilanteessa Grönborgin projekti nyt. Paketti on paljon valmiimpi kuin vielä runkosarjan lopullakaan näytti.


Mutta matka on täysin kesken. Pelicans on kauden aikana näyttänyt potentiaalia. Enemmän on vielä koneesta revittävissä, eikä 2-0 ole mitenkään tekemätön paikka. Päin vastoin. Mutta seuraavasta ottelusta Pelicans tarvitsee jo tuloksenkin, niin saadaan hieno sarja aikaan vielä. Pari ekaa on mennyt aikalailla Tapparan käsikirjoituksen mukaan.
 

eemuman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tänään Tapparan ei edes täytynyt olla erityisen tehokas. Niemelältä vähän outo veto jättää aikalisä käyttämättä ja molkke maaliin? Eikö tiedä, että maaliero ei näissä ratkaise?
 
Suosikkijoukkue
TPS, Winnipeg Jets
Ristiriitainen olo. Hieno urheilullinen saavutus ja esimerkki huippuorganisaation rakentamisesta. Samalla todella ikäviä finaalisarjoja nyt. Ihailen Tapparaa, harmittelen kauden huipennuksen muuttumista pannukakuksi, pelkään vähän Liigan tulevaisuuden puolesta. Niemelän eväät näyttää oudolla tavalla syödyiltä, Tappara ollut sarja sarjalta vähemmän haavoittuvan näköinen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös