Playoffs 2023 puolivälierät: Pelicans (4.) – KalPa (5.)

  • 84 097
  • 860

Waltrex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Uskomaton sarja. Ei senttiäkään ilmaista tilaa kentällä. Kova fyysinen sarja. Playoffkiekkoa parhaimmillaan. Osittain harmi, että tuomarit ottivat kyllä turhan paljon roolia läpi sarjan. Ei sinänsä sillä, että kumpikaan siitä olisi hyötynyt varsinaisesti, menivät varmasti suht tasan sarjan mittaan. Kiitokset KalPalle kovasta vastuksesta!
 

MC88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt kun sarja on ohi ja miettii miten esimerkiksi joku kärpät olisi ollut tässä mukana niin molemmat olisi mennyt 4-1 tai 4-2 jatkoon.. olihan vääntöä joka muistetaan vielä pitkään
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Alku näyttää vähän siltä, että tarvitaan monta peliä, ennenkuin tästä voittaja on selvillä. Tässä tarvitaan vielä paljon nitroja.

Ensiksi, onnittelut Lahteen, parempia olitte! Hieno ja värikäs sarja oli vaikka nyt ei paljon hymyilytä. Kummatkin voitti kaikki kotipelinsä, joten runkosarjassa olisi pitänyt se kaksi pistettä enemmän saada kasaan, mutta se on jossittelua. Harmittaa, että seiskanpeliin oma joukkue ei saanut parastaan irti. Mielestäni KalPa oli pelillisesti edellä tässä sarjassa, mutta Lahden ottelut ratkesivat heikkoon viimeistelyyn ja yhden pelin ylilataukseen, joka kostautui isoina jäähyinä.

SIlti olen ylpeä tästä joukkueesta. Vähän samaa kuin Pelicansin joukkueessa. Pienellä rahalla koottu, jolla paljon omia kasvatteja. Erittäin viihdyttävä pelitapa ja hyvin valmennettu joukkue. Vaikka Miettinen on saanut paljon kuraa niskaan, niin saa olla ylpeä siitä, miten hyvin ja viihdyttävästi tuo joukkue pelaa.

Nyt pitää mennä nuolemaan haavoja, palataan ensi kaudella. Onnea Pelsuille välieriin ja nauttikaa, saatana!
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Olisi ollut ihan kiva nähdä, kuinka monta matsia tässä olisi pitänyt vetää, että jompi kumpi jengi ottaa sen ekan vierasvoiton. Mutta eihän näitä voida loputtomiin pelata
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
Onnittelut Pelicansille, oli kyllä jännittävä ja kova sarja! Harmi että puhetta aiheutti melkein eniten tuomarilinja ja loukkaantumiset, koska pelillisesti tätä oli ilo ja jännitys seurata. On täälläkin takki tyhjä, pitää katsoa jos finaalien kohdalla taas jääkiekko innostaisi.

Kalpan osalta sanottava, että oma selkäranka rutisi kun Jatkola meni rikki. Mutta oli hieno taistelu loppuun saakka, vaikka G7 taisikin olla huonoin peli tähän sarjaan.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Kuuntelin juuri lehdistötilaisuuden. Komppaan kyllä sitä, että Toma Miettinen on tuonut melkoisen kulttuurin KalPaan. Vauhtikiekkoa, jossa tuntui, että hyökkäyssinisellä oli muuri, jonka yli ei kiekkoa saatu. Oli melkoista karusellia jokaisessa Kuopion pelissä ja se Game 3:sen lopun nousu kuilun reunalta ratkaisi tällä erää.

Miettinen ei muuten jättänyt kiveäkään kääntämättä edun saamiseksi. Milloin oli kolme sekuntia vihellyksen jälkeen hieromisia, milloin taas todella fyysistä pelaamista. Sitten taas parkerattiin kaksi hyökkääjä maalin eteen ja tehtiin maalia sekuntia ennen erätaukoa.

Mihin muuten valmentaja jatkaa? Mahtuisi ns. milloin tahansa mun Pelicansiin, vaikka muuten vaikuttaa hieman jäyhältä jätkältä.

Jos G7 olisi ollut Niiralan montussa, niin tilanne voisi olla toisin hyvin suurella todennäköisyydellä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiistatta huonoin KalPa (ja paras Pelicans) tänään, jota minä todistin tämän sarjan osalta. Joko oli paukut loppu? KalPa sai hyvää vaihetta toisessa erässä, mutta siinä vaiheessa Pelsuilla oli jo parin maalin johto. Pelsujen hallussa peli käytännössä koko ajan.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kotietu piti ja uskomatonta, miten paljon vahvempi Kalpa oli kotonaan kuin vieraissa. Kun ei kolmesta yrityksestä ryöstössään onnistu, on kohtalo sitten kesäloma. Tervetuloa joukkoon harmaaseen :) vielä on sentään kelkkakelit ja pääsiäinenkin tulossa, kyllä se siitä helpottaa.
Kuopioon kuitenkin isot tsempit. Kyllähän Miettinen repi aivan kaiken irti tuosta materiaalista ja se riitti nyt seiskapeliin. Pelicansille onnea jatkoonpääsystä ja tietenkin onnea niihin peleihin.

Viihdyttävä sarja ja taas on yksi joukosta poissa.
 

MrTriangle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
HUIKEETA!

Ensin analyysiin, Pelicans kykeni pelaamaan sarjan parhaan pelin tärkeimpään paikkaan. Vaikka tilastot taisivat taas olla KalPan puolella, ei mielestäni kuopiolaisilla ollut tänään oikein saumaa. Hyvä muistutus taas kaikille, jotka kertoivat että "joko parempi tai onnekkaampi jatkaa", tai että "Pelicans on ollut selvästi huonompi". Uskon vielä vahvasti siihen, että BO7-sarjasta voittajana ei ikinä poistu huonompi.

Erityisesti sarjan 5 ensimmäistä peliä olivat todella kovaa kamaa niin viihteellisesti kuin laadullisestikin. Tunnelmaa hiukan latisti Jatkolan loukki sekä läpi sarjan jatkunut omituinen tuomarilinja. Käänteentekeviä tekijöitä olivat kotiedun lisäksi meidän raudanluja tulosyksikkö, Bartosak, mutta myöskin muuten kotona varsin fiksusti pelannut viisikko: esimerkiksi neloskenttä ei tänäänkään paljoa omissa pyörinyt.

Loppuun kiitokset KalPalle ja KalPan kannattajille. Valitettavaa, että näistä kahdesta joukkueesta toisen kauden piti päättyä tähän. KalPa tarjosi kuitenkin yhden kaikkien aikojen sarjoista näin Pelicans-fanille: tunteita, hienoja suorituksia, ja ennen kaikkea, perhanan laadukasta lätkää. Tsemppiä ensi kauteen, ja toivottavasti kohdataan taas pian pudotuspeleissä - oli tämä niin helmi sarja!
 

tipsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olipa sarja, tietysti vilpittömät onnittelut Pelicansille ja heidän kannattajilleen. Nyt sankoin joukoin hallille, tehkää tästä omalla tavalla ikimuistoinen kevät!

Nostin esiin ennen sarjan alkua maalivahtipelin, Rissanen vs Jasek sekä pelin vaatimustason, joka vie molemmilta joukkueilta mehut tulevia välieriä ajatellen.

Tietysti Jatkolan loukkaantuminen oli valitettava, ennen sitä mielestäni ei olisi vääryys sanoa tuon osaston olleen KalPan. Bartosak pelasi varsinkin Lahdessa aivan uskomattomalla varmuudella, tuo lauantain g6 tietysti oli rasituksen tuoman epävarmuuden tuotos.

Sarja kuitenkin ratkesi kärkipelaajien tuloskuntoon. Jasek 3+6=9, Bryggman 5+2=7, Kelleher 4+0=4. Görtz KalPan paras pistemies tehoilla 3+2=5, sitten sieltä tulee Mattila neljällä ja useampi pelaaja kolmella tehopisteellään. KalPa oli laaja, mutta kyllähän Rissanen 0+2=2 tehoillaan pistää silmään. Lopussa tottakai jäi vielä pois kokoonpanosta. Toinen osio sataa selvästi Pelicansille, juuri silloin kun Jasekia tai Brygmania tarvittiin olivat he tulostaululla maalien muodossa. Jasekin 1+3=4 seiskapeliin oli huikea suoritus.

Pelit olivat nopeita, erittäin fyysisiä, pika-shakki peliä. Pakostakin peli rauhoittuu välieriin, ei Ilveskään Ässiä vastaan ilman mustelmia jääneet. Tämä oli kuitenkin lähtökohtaisesti se tiukin sarja, ja vaikka media ei sarjasta kiinnostunut ennen sen alkua, niin loppua kohden saimme ansaittua mediahuomiota. Kaiken kaikkiaan erittäin tasaväkinen sarja, josta paras meni jatkoon.

Kuten lupailin, niin puolestani voidaan paiskata kättä Pelicans-fanien kanssa. Halaamaan en rupea, kuten valmentaja-Tommit. Ainakaan tämän yhden oluen jäljiltä. Kiitos Lahteen, onnea välieriin! Nähkäämme syksyllä, nyt on meidän aika lähteä kellumaan Malediiveille ja siemailemaan kyynelien suolaamaa Margaritaa kiduksiimme.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hyvää kesälomaa saatanan juntit!!!! Hahahha maistuuuu! Parempi jatkoon iisisti.

Jos siistit suutasi kotiin mennessäsi, niin äitisi saattaa ostaa sinulle lipun välieriin. Nyt sitten reippaana.

Onnittelut Lahteen! Ja etenkin Hölölle! Nimettömästä porukasta taikoi välieräjoukkueen. Hattu päästä.

Olen aika vakuuttunut silti, että finaalit pelataan tamperelaisten kesken. Hoitakaa nyt se pronssi kumminkin vähintään kotiin HIFK:ta vastaan. Hieno palkinto kovasta työstä sekin.
 

Pizza peku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lahti ansaitsi kotiedun, Lahden YV oli parempi ja Pelicansin kärkihepat pyyhki KalPan vastaavilla lattiaa.
Rahm ei ollut ihan sysipaska, mutta Bartosak oli varsinkin lahdessa uskomattoman kova
Hyvin kiteytetty, näihin sarja ratkesi

Ja vaikka Kalpa saattoi olla pelillisesti edellä 6 peliä, niin Pelicans pystyi raapimaan ne tarvittavat voitot. Ratkaisupelissä nyt ei ollut epäselvyyttä kumpi oli parempi

Ansaittu paikka jatkoon, onnea sarjan voitosta lahtelaisille ja tsemiä Ipa-sarjaan!
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Erittäin jännä kisa. Pelicans lähti paalulta ja piti johtoaseman, vaikka KalPa tuli pitkillä suorilla rinnalle. Koko ajan oli vähän sellainen kutina, että KalPa ohittaa vielä ja Pelicansin kone yskähteli välillä pahemman kerran. Mutta juuri kun näytti siltä, että kone piiputtaa ja KalPa tulee viimeisellä kierroksella tekemään todellisen ohitusyrityksen, löytyi viimeiseltä pysähdykseltä Pelicansille oikeat renkaat, eikä KalPa päässyt kuluneilla renkailla kunnolla enää uhkaamaan.

Kummatkin olisivat ansainneet jatkopaikan Tampereen jengien seuraksi, mutta näin tällä kertaa. Kiitos KalPan faneille asiallisesta keskustelusta ja hyvää kesälomaa!
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Hyvää kesälomaa saatanan juntit!!!! Hahahha maistuuuu! Parempi jatkoon iisisti.
Toki on hieno asia jatkuvuuden kannalta, että lapsetkin ovat kiinnostuneita jääkiekosta, mutta isältä puhelimen varastaminen ja kirjoittaminen hänen tunnuksillaan tälle palstalle ei ole suotavaa. Nyt kipinkapin nukkumaan.
 

M.Yrrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans!
Kiitos Kuopiolaisille, mahtava sarja, ja oisin suonut näkeväni tämän sarjan tuossa kauden huipentavana.

Vauhtia, vaarallisia (sekä kyseenalaisia) tilanteita, tunnetta, maaleja, kaikkea mitä voi kunnon lätkäpelistä odottaa. Kiitos että olitte te. Tänään monelle KalPa-fanille sanoinkin että hieno sarja on ollut, ja olisin hypännyt KalPan bandwagoniin jos olisi tänään noutaja tullut.

Eihän tässä meinannut pumppu kestää.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Erittäin jännä kisa. Pelicans lähti paalulta ja piti johtoaseman, vaikka KalPa tuli pitkillä suorilla rinnalle. Koko ajan oli vähän sellainen kutina, että KalPa ohittaa vielä ja Pelicansin kone yskähteli välillä pahemman kerran. Mutta juuri kun näytti siltä, että kone piiputtaa ja KalPa tulee viimeisellä kierroksella tekemään todellisen ohitusyrityksen, löytyi viimeiseltä pysähdykseltä Pelicansille oikeat renkaat, eikä KalPa päässyt kuluneilla renkailla kunnolla enää uhkaamaan.

Kummatkin olisivat ansainneet jatkopaikan Tampereen jengien seuraksi, mutta näin tällä kertaa. Kiitos KalPan faneille asiallisesta keskustelusta ja hyvää kesälomaa!

Siinä jossain sarjaa ennakoivassa podcastissa puhuttiin, että Pelicans ei varsinaisesti ole dominoinut monessakaan matsissa, mutta kaikesta huolimatta he ovat ottaneet tarvittavat voitot. Ja sitkeitähän Pelicaanit oli.

Ja jottei nyt ihan pelkäksi posiksi mene, niin tuomaripeli ei ollut näiden jengien tasolla. Varsinaisesti kumpikaan ei tuomareista hyötynyt, mutta voi vittu mitä vihellyksiä sieltä tuli molempiin suuntiin. Ei tämä missään nimessä ollut 275 rangaistusminuutin sarja. Varsinkaan kun kumpikaan jengi ei pudottanut hanskoja.
 
Kiitos Kalpalle sarjasta, oli erittäin tiukka sarja ja ennen kaikkea ikimuistoinen. Itsellä pumppu pomppi sarjan aikana, kuin vuoristorata.
Tsemppiä Kuopioon. Toivottavasti siellä pelataan mitaleista tulevina vuosina, koska tänä vuonna sen olisi teille suonut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös