Playoffs 2023 puolivälierät: Pelicans (4.) – KalPa (5.)

  • 84 011
  • 860
Nyt kun ei säädyllistä selostajaa ottelulle saatu, niin Mertaranta olisi ehdottomasti ollut parempi. Olisi ollut mielenkiintoista kuunnella, että oltaisiinko pelin tiimellyksen keskellä päästy Suomi - Kanada sfääreihin ja olisiko Pelicansin johtaessa Antsa alkanut luettelemaan Pelicansin urotekoja aikaisemmilta vuosilta (nopeasti lueteltu) ja jinxannut KalPan tasoituksen. Ei ole kyllä CMorella yhtään pelisilmää näihin asioihin.

Mietin melko lailla täysin samaa kun tänään lounaalla tuijotin Mertarantaa. Voisiko CMorella olla pokkaa.
 

Zibbazubba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos jotain positiivista Rissasen poissaolosta seuraa, niin ainakin ykkös-yv muuttuu täysin ja se kaikkien tietämä Rissasen poikittislätty jää pois. Jotain uutta siis tiedossa.
Se muuttui jo viime peliin, ja toimikin paremmin. Rissanen-Simontaival-Lappalainen-Kantner-Görtz. Nyt joutuu laittaa aivan uusiksi sen kun ei pysty Mäenpäätä heikkona aloittajan laittamaan tilalle. Räsänen kun oli eri ylivoimassa.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Torjuntaprosenteista huolimatta KalPa ei ole yhtään peliä hävinnyt Rahmiin. Vaikea sanoa, minkä Jatkola noista olisi torjunut? Surkeat prosentit Rahmille toki tulee, kun ei Pelicans lauo oikeastaan mistään varsinkaan vieraissa.

Eli olet yksinkertaisesti väärässä. Tuo kolmospeli, kuten sinulle jo vastattiin, olisi hyvin voinut kääntyä Pelicansille jatkoajalla, vaikka Jatkola olisikin voinut jatkaa. Tai sitten Pelicans olisi tehnyt Jatkolalle tuon maalin varsinaisen peliajan lopussa. Vitospeliä ei Jatkolakaan olisi todennäköisesti pelastanut KalPalle.

Onko Pelicans ollut surkea? Kolme voittoa tämän hetken KalPasta on huikea suoritus varsinkin surkealle joukkueelle. Ajoittain tekeminen on toki näyttänyt heikolta, mutta silti joukkue on löytänyt tavat voittaa. Aivan kuten runkosarjassakin.

KalPalta pois Rissanen, meiltä Vilen. Tasoitus on aika pieni KalPan puolelta.

Jatkola olisi ottanut todennäköisemmin vedot kiinni kuin Rahm, koska Jatkola on selvästi parempi maalivahti. Eihän Jatkola olisi välttämättä niitä torjunut, jotka menivät Rahmille, mutta todennäköisyys torjunnoille on merkittävästi suurempi. Se kolmospeli olisi kääntynyt todennäköisemmin KalPalle, jos Jatkola olisi siellä pelannut vrt. Rahm. Sama koskee vitospeliä. Näiden kahden maalivahdin ero on todella merkittävä, koska Jatkola pääsi keväällä erinomaiseen vireeseen, joka jatkui kolme peliä.

KalPa antaa useamman prosenttiyksikön tasoituksen todennäköisyyksissä, kun maalilla on Rahm. Ero on suunnilleen sama kuin HIFK laittaisi Halosen Taposen sijaan maalille. Halonen saattaa torjua pelin voiton, mutta se on huomattavasti todennäköisempää Taposella.

Pelicans on ollut surkea 5vs5 pelissä ja roikkunut sarjassa maalivahtiedun ja yv-pelin myötä. KalPa on voittanut yhtä peliä lukuunottamatta maaliodottaman jokaisessa pelissä, joka tasatilanteessa ja maalin johtotilanteissa tarkoittaa yleensä sitä, että joukkue hallitsee peliä. Ero maaliodottamassa on useita maaleja.

Jos KalPa pystyy pitämään pelin samalla tasolla kuin aiemmilla Lahden vierailuilla, se pystyy hallitsemaan kiekkoa ja estämään hyvien maalipaikkojen syntymisen, joka taas tukee heikkoa maalivahtia. Esimerkiksi lauantaina Pelicans taisi saada vain muutaman laukauksen aikaiseksi, kunnes KalPa otti jalan pois kaasulta. Jos sama onnistuu tänään, silloin KalPa on Rahmista huolimatta erittäin vahvoilla.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Ensimmäinen sarjan peli, jossa Kalpa selvästi heikompi ainakin näin ensimmäisessä erässä. Vauhdikkaasta luistelusta ja hyökkäyspään pyörityksistä ei tietoakaan, Pelicans tekee mitä haluaa kentällä. Ei uskoisi samaksi Kalpaksi, joka tässä sarjassa on pelannut 6 hyvää peliä.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
KalPalta varmaan kauden huonoin peli, mitä vittua?
 

surfa

Jäsen
Ensimmäinen sarjan peli, jossa Kalpa selvästi heikompi ainakin näin ensimmäisessä erässä. Vauhdikkaasta luistelusta ja hyökkäyspään pyörityksistä ei tietoakaan, Pelicans tekee mitä haluaa kentällä. Ei uskoisi samaksi Kalpaksi, joka tässä sarjassa on pelannut 6 hyvää peliä.
Ja etenkin kun kaksi päivää sitten peli oli aivan päinvastoin.
 

KiekkoMes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings, KuPS
Tai Pelicansille sarjan paras peli. Tuomari pitää tasaisena.
Ei tämä ole tasainen ole missäön kohdin ollut, varmasti Pelicansin paras peli mutta ei KalPakaan läheskään tasollaan ole.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
KalPalla joka hyökkäys päättyi kiekon pomputteluun, ois Rissaselle käyttöä pelin rauhottajana. Pelsujen karvaus oli kyllä hyvää. Vähä helppo vahinkovitonen mutta näistä on saanu tällä kaudella penalttia.
 

Puttepossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karjalaisen mikkihiiret (23-24)
Onnea Pelicansille jatkoon, toivottavasti meette päätyyn asti!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: K.O

ToobHanns

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Bruins
Noh kattellaan nyt peli loppuun. Toivonmukaan erätauolla saadaan puristukset pois ja päästään peliin mukaan. Pahalta vaan näyttää kun oman mutun mukaan juurikin 2.erät ovat olleet KalPalle erityisen haastavia.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Uskomattoman ripulivellin Miettinen taikoi viimeiseen peliin! No mahataudissahan se Rissanenkin vissiin on, että olisko muillakin pari lusikallista lahkeessa. Onnea Lahteen!
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat SaiPa
Ei helvetissä ole sarja ohi, älkää ny viittikö.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös