Playoffs 2022 välierät: Ilves (3.) – TPS (4.)

  • 128 665
  • 1 438

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Voisi kai sitä Mörköä vähän vanhana TPS_pelaajana kuitenkin kunnioittaa. Palloseurassa tavaramerkki oli kiekon kuskaaminen jäätävällä vauhdilla laidasta sisään. Silloin kolmen metrin mailasta oli jotain iloa.

Nyt on vaipunut siihen isoon Liigaan tulleiden KHL-pelaajien massaan, jotka eivät oikein pysy vauhdissa mukana. Tämä on muutenkin kummastuttanut. Olisiko liiga sittenkin aika urheilullinen sarja?

Kunnioitetaan toki, mutta valitettavasti aika ajanut kirjaimellisesti Anttilasta kyllä ohi. Onhan tuo varmaan passeli alivoimalle seisomaan pitkän tikkunsa kanssa, mutta jalka ei riitä kyllä mihinkään muuhun.
 

12961

Jäsen
Tepsin rosteriin Anttila olisikin ollut 'hyödyllisempi'. Ilveksen ongelmat on aivan toisenlaiset mihin Mörkö on sopiva ratkaisu. Siinä mielessä Ilvekseltä voittamaton arpa ollut.

Ei tämä ole ensimmäinen laatuaan kun liigassa on hankittu ongelmakohtiin väärä pelaaja.

Hyvä esimerkki Tapparasta kun Rantakari otettiin takas tänne (täyshuti) -> lähti hyvissä ajoin muualle ja tilalle tuli monta kertaa parempi Leskinen.
Nyt nähdyllä liikkeellä hyödyllisyys olisi meilläkin todella kyseenalainen. Alivoimalla tuo ulottuvuus on melkoinen ja hyöty liikkeestä riippumatta silloin suuri.

Voisin silti kuvitella, että kun kilpailua on kerran ollut, niin pelkän av-spesialistin rooliin mies on päivän kunnollaan kallis. Ensi kausi on asia erikseen. Mutta KHL:n ja Venäjän tilanne tuo Liigaan muutenkin hyviä pelaajia tarjolle, ei pelkästään KHL:sta, mutta myös muista sarjoista, joista Venäjältä tulevat pelaajat tiputtavat alaketjujen pelaajia rosterista.

Monella liigaseuralla voi olla kovia roolipelaajia ensi kaudella, jos ne scoutataan oikein. Toivottavasti palloseurassakin, kansallisuudesta riippumatta. Maalintekijät ja muut Venäjältä tuloillaan olevat pisteroolien miehet viedään rahakkaampiin sarjoihin. Niin se kysyntä ja tarjonta vaan toimii.

Huomenna on kova matsi. Palloseura lähtenee edellisen pelin toisen erän träpillään pitämään kotijoukkueen rynnistyksen ja varsinkin maalintekopaikat mahdollisimman vähissä. Vastahyökkäysvoimaa on kuitenkin joka ketjussa. Vaikka huomisesta pelistä antaisi Ilvekselle kuluttavan työvoiton, jossa TPS on puolustanut koko kauden kestäneellä, säästävällä pelitavalla, olisi G-pisteellä aikamoinen etu. Mahdollisesti pelitavan ja lyhyen palautumisajan lisäksi olisi jotain tekemistä myös sillä, ettei Ilves ole tehnyt Turussa vielä maaliakaan. Jos siis voittoa ei tule sillä TPS:n pelin perusrungolla, eli träpin ja puolustuksen kautta.

Ei tämä sarja vielä ohi ole. Enkä tiedä, uskaltaisinko käytännössä lähteä tällä em. strategialla vai pitäisinkö omasta vanhasta ja tutusta kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä muuten listattuna kaikki nämä SM-liigan historiassa 3-1 -tilanteesta kääntyneet pudotuspelisarjat. Joukkueiden nimien perässä ovat joukkueiden runkosarjapisteet ja hakasuluissa -sijoitukset. Lihavoitu joukkue on siis lopulta mennyt sarjasta jatkoon, ja ainoa näistä 3-0 -tilanteessa ollut sarja oli siis KalPan ja Bluesin sarja keväältä 2012.

HPK-TPS 87-56 [1]-[8], 2003, puolivälierät
Kärpät-Jyp 73-65 [3]-[6], 2003, puolivälierät
HIFK-Ilves 72-65 [3]-[6], 2004, puolivälierät
Blues-Jokerit 115-105 [2]-[3], 2008, välierät
KalPa-Blues 115-82 [1]-[8], 2012, puolivälierät
Pelicans-Kärpät 111-99 [2]-[7], 2012, puolivälierät
Kärpät-Tappara 131-116 [1]-[2], 2014, loppuottelut
Tappara-Lukko 106-103 [2]-[3], 2015, välierät

Onhan tuossa useampi sellainenkin sarja kääntynyt, joissa joukkueet ovat sijoittuneet runkosarjassa peräkkäin. Väittäisin, että kotiedulla on tuossa aika iso merkitys, kun saa kolmesta viimeisestä ottelusta kaksi kotiin, miksi näitä sarjan kääntymisiä tapahtuu näin päin yllättävänkin usein, mutta ei juuri lainkaan niin päin, että se joukkue, jolla on kotietu, sulaisi 3-1 -johdosta.

HIFK-sarjassa Tepsiltä tuli lievä ulospuhallus ensimmäisessä katkaisupelissä, joka oli myös sarjan ainoa ottelu, jonka TPS hävisi varsinaisella peliajalla. Oikeastaan sekä ensimmäinen että kolmas erä menivät siinä ottelussa Tepsiltä täysin ohi.

Pidän Ilvestä hienoisena suosikkina sarjan viidennessä ottelussa, ja jos Turkuun vielä mennään, ei ole helppo paikka myöskään Tepsille jatkaa tahratonta kotisarjaa, ja seitsemänsissä otteluissa kotijoukkueet ovat yleensä olleet erittäin vahvoilla. Toki luotto on kova Tepsiin, että homma hoituu, tarvittaessa vaikka seitsemännessä ottelussa, koska tähän mennessä nähdyn perusteella TPS on kentällä parempi joukkue. Ja tärkeää olisi pistää homma pakettiin heti ensimmäisen paikan tullen, jotta Tappara ei saisi liikaa lepoetua.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Nyt on Ilveksella lupa suorittaa paikallisfinaalin eteen, Tappara teki osuutensa, nyt Ilves haalarit paalle!
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Toivotaan, että pääsiäisestä ei tule TPS:n kärsimysnäytelmää.
Vähän pahaa pelkään, että tänään tulee takkiin ja sitten onkin huomenna G-areenalla totinen paikka.
Nyt nähdään miten tärkeää olisi ollut tehdä ne pari yv maalia viime lauantaina, kun muutenkin pelissä Palloseura oli niskan päällä.
Tiistain koitoksessa ja keskiviikon pelissä puntit olivat tasoittuneet ja niissä olisi voinut pelitapahtumiin nähden käydä myös aivan toisin päin niin, että tänään Ilves johtaisi sarjaa 3-1.
Liikaa ei voi erikoistilannepelaamista korostaa ja se ei TPS:llä ole toiminut yhtään. Vaihtaisivat tänään vaikka viivamiehet toisiin ykkösylivoimassa.
Se Lajunen ei muutenkaan ole vakuuttanut minua ainakaan Ilves sarjassa. Taitaa konkarilla olla jalat jo ihan hapoilla tällä pelirytmillä.
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Toivotaan pääsiäisen ihmettä: molemmat ruotsalaispakit ovat päässeet saikulta terveinä kokoonpanoon ja Haapalan jalka on parantunut. Samalla muu porukka on käynyt avannossa polskimassa ja saunassa vihtomassa pelirasitukset pois ja fressillä jalalla seuraavat kolme matsia. Alkais jo.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Haapalan ja Johanssonin loukkaantumiset saattoivat olla ratkaisevia tämän sarjan kannalta. Ilveksen materiaali ei kestä kahden kärkipään äijän poissaoloja tal puolittaista pelaamista. Anttilan (vaikka hieno mies onkin) liike ei riitä ja Tapparaan verrattuna loppumetrien hankinnoissa ei saatu haluttua lisäarvoa.

Pelitapaa ei ole myöskään kyetty varioimaan varsinkaan Turun otteluissa, joten valmennuksella riittää opiskeltavaa kauden jälkeen. Erityisesti jää mietittäväksi, miksi niin Kärppiä kuin Tepsiä vastaan on nähty näin paljon johtoasemassa sulamisia tai momemtumin menetyksiä.

Köysissä ollaan, mutta toivotaan Rocky Balboa -tyyppistä loppua sarjalle. Tänäänkin hallilla annetaan kaikki tuki omalle joukkueelle, että löydetään tarvittava energia sarjan kääntämiseen.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Eihän 1-3 -sarjatilanne toivoton ole. Kolmesta pelistä kaksi kotona ja sitä rataa. Se vain on nyt se ongelma, että TPS on kepittänyt Ilveksen maaliodottamassa 3-1. Paljon siis saa parantaa, jos tästä ajatteli kolme voittoa putkeen ottaa.

Sarjan kulminaatiot:

Voiko Ilveksen erikoistilannepeli jatkua nähdyn kovalla tasolla vs. Voiko Tepsin erikoistilannepeli jatkua nähdyn surkealla tasolla?

Jos TPS saa ryhtiä erikoistilannepeliin ja 5-5 -pelin tasoero pysyy ennallaan, lähtee Ilves pronssipeliin.

Voiko Ilveksen 5-5 -peli jatkua nähdyn surkealla tasolla vs. Voiko Tepsin 5-5 -peli jatkua nähdyn kovalla tasolla?

Jos Ilves saa ryhtiä 5-5 -peliin ja erikoistilannepelin tasoero pysyy ennallaan, lähtee TPS pronssipeliin.

Mikä osa-alue on mielestäni helpoin korjattava? Sanoisin, että alivoimapeli. Tepsin ei tarvitse onnistua ylivoimalla, kunhan saa edes alivoiman kuntoon. Ilveksellä on isompi työmaa, koska korjattavana on 5 vs. 5 -peli.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tässä muuten listattuna kaikki nämä SM-liigan historiassa 3-1 -tilanteesta kääntyneet pudotuspelisarjat.

Wanha uskomushan on se, että paras seitsemästä -sarjoissa viidennen ottelun voittaja menee jatkoon.

En ole itse asiaa sen enempää tutkinut. "Tieto" tulee Kanadasta, jossa veljet ovat tehneet tätä hommaa jo sata vuotta. Vastaavasti paras viidestä -sarjoissa käännekohta on kolmas ottelu. Lyhyemmissä sarjoissa sattumalla on tietysti suurempi osuus.

Kevään 2022 pudotuspeleissä ainakin pitää paikkansa...

02.04.2022 QF5 ILV-KÄR 1-0 - ILV jatkoon
03.04.2022 QF5 TAP-LUK 4-1
- TAP jatkoon
03.04.2022 QF5 JUK-KOK 1-2 - KOK jatkoon
03.04.2022 QF5 TPS-IFK 2-1 - TPS jatkoon

14.04.2022 SF5 TAP-KOK 4-1 - TAP jatkoon

Lieneekö tässä uskomuksessa jotain faktaakin taustalla?
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Sen verran osallistun vielä, että..
Suuri suomalainen poliitikko, ministeri, vaikuttaja, mutta myös urheilumies Ilkka Kanerva on poissa.
Koska oli " turkulainen ", niin haluan tätä kautta osoittaa osanottoni.
Turkulainen sitaateissa, ettei Lokalahdella suututa.
Liukkaita latuja sinne jonnekkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: OPEX

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivotaan pääsiäisen ihmettä:

Pitkäperjantaina ei Ilveksen kannata odottaa pääsiäisen ihmeitä ainakaan tämän sarjan osalle:
- jos TPS ”ristiinnaulitaan” tänään, niin se nousee kolmantena päivänä ”kuolleista” ja voittaa Game Sevenin.
- jos Ilves ”ristiinnaulitaan” tänään, niin se nousee kolmantena päivänä ”kuolleista” ja voittaa ainoastaan pronssin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lieneekö tässä uskomuksessa jotain faktaakin taustalla?

Kai sen taustalla on tilastofaktaa, joka toki sisältää poikkeamia. Tuota kannattaisi (jaksaessaan) katsoa kausia ylittävästi - poikkeuksiakin varmasti mahtuu mukaan ja paljon. Käsittääkseni pronssi-indikaattori Liigassa on lähes yhtä hyvä - poikkeuksia on toki siinäkin. Yleisesti siis mestaruuden voittaa usein se joukkue, jonka välieräpari voittaa pronssin. Jos peilailee esim. viimeistä 10 vuotta niin:

2020-21: HIFK voitti pronssipelin, pronssi-indikaattori ei toimi, koska Lukko voitti mestaruuden. Kysymys BO5-sarjasta.
2018-19: Pronssia Tappara, mestaruus HPK:lle - pronssi-indikaattori ok.
2017-18: Kärpät mestari, HIFK pronssia. HIFK oli Kärppien vastustaja välierissä. Pronssi-indikaattori ok.
2016-17: Tappara mestari, JYP pronssia. JYP KalPan välierävastus, pronssi-indikaattori rikki.
2015-16: Tappara mestari, Kärpät pronssia. Kärpät Tapparan välierävastus. Pronssi-indikaattori ok.
2014-15: JYP pronssia - Kärpät mestari. JYP oli Kärppien välierävastus. Pronssi-indikaattori ok.
2013-14: Lukko pronssia, Kärpät mestari. Lukko oli Tapparan välierävastus. Pronssi-indikaattori rikki.
2012-13: JYP pronssia, Ässät mestari. JYP Ässien välierävastus. Pronssi-indikaattori ok.
2011-12: JYP mestari, Jokerit pronssia. Jokerit JYPin välierävastus. Pronssi-indikaattori ok.

Siinä on nyt yhdeksän kautta kasassa. Pronssi-indikaattori on toiminut siten, että yhdeksästä kaudella kuudella (6/9) mestaruuden on voittanut joukkue, jonka välieräpari on voittanut pronssin. Ei kuitenkaan 100 % - poikkeuksiakin löytyy.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Uskomukset ei tässä kohtaa paljon auta. Ilveksen on parannettava todella paljon, mikäli tästä meinaa finaaleihin itsensä vielä kairata. Tänään kaikki peliin ja voitto. Kyllä se paine alkaa sitten siellä vastustajankin riveissä kasvamaan.
 

Mr. Tasuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palloseura, Avalanche
Ai että, kevät on hienoa aikaa kun FCV hvbvvvvvvbjjhhhhse oma suosikkijoukkue pudotuspeleissä. Tänään jälleen taitaa olla täysi tupa
Uskomukset ei tässä kohtaa paljon auta. Ilveksen on parannettava todella paljon, mikäli tästä meinaa finaaleihin itsensä vielä kairata. Tänään kaikki peliin ja voitto. Kyllä se paine alkaa sitten siellä vastustajankin riveissä kasvamaan.

TPS:llä mahdollisuus laittaa sarja poikki ja edetä finaaleihin. Kkkkll

FfffggggggggPyyhtiä ainakin huokuu itsevarmuutta ennen peliä: Lupaan TPS-kannattajille, että kaukalossa nähdään parempi TPS kuin kertaakaan tällä kaudella. Lisäksi se viime vuosi kyllä jätti sopivasti hampaankoloon, Pyyhtiä päättää.

C8 C8

Mukavaa kiekkoiltaa kaikille!

Edit: näköjään 1,5v nappula viimeisteli keskeneräisen viestin.
 
Viimeksi muokattu:

Brooklyn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varsinais-Suomalainen juniorikiekko
Ilveksen tasaviisikkopelaaminen kaipaisi konkreettista rakennetta ja toisteisuutta. Tepsin peli on muotissaan niin vahvaa että edellämainittukaan yksin ei auta. Mutta mikäli Ilves on pystynyt tuota hiomaan, se voi haastaa yksittäisen ottelun voitosta. Rohkenen kuitenkin epäillä että joukkueen kuin joukkueen aika juuri nyt menee palautteluun ja videoista lienee vaikeahko oikeasti viilata pelillisiä puutteita ilman toistoja.

Tehokkuus on kuitenkin sellainen paradoksi, että sen mennessä nappiin voi yksittäinen ottelu kääntyä.

Sydämestäni toki toivon ettei TPS tänään väistele, vaan Pyyhtiän sanoin kaukalossa nähtäisiin jopa kauden parasta Seuraa.

Nyt Tepsi!
 

Kyle

Jäsen
Jos Ilves ei tänään tee 5 vs. 5 pelissä maalia niin vaadin, että ottelusarjaa jatketaan ihan vain tilastollisesta mielenkiinnosta niin pitkää että saadaan tuo maali aikaan. Mikä on realistinen odotus näiden joukkueiden välillä 5, 15 vai peräti 25 peliä ettei Ilves tee tasaviisikoin maalia?
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Jos Ilves ei tänään tee 5 vs. 5 pelissä maalia niin vaadin, että ottelusarjaa jatketaan ihan vain tilastollisesta mielenkiinnosta niin pitkää että saadaan tuo maali aikaan. Mikä on realistinen odotus näiden joukkueiden välillä 5, 15 vai peräti 25 peliä ettei Ilves tee tasaviisikoin maalia?
Tekihän ne jo ensimmäisessä pelissä.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Onko Ilveksellä jo vähän paniikin makua ilmassa kun ilmeisesti Timo Tinke Peltomaa on nyt otettu valmennusryhmään mukaan? Tinkehän on toiminut pari kautta Ilveksen joukkueenjohtajana, mutta ei ole tainnut aiemmin vaihtoaitiossa ollut olla pelien aikana. Tässähän on jo kohta samanlainen show kuin putkimies Toikan aikana, jolloin keväällä 1999 kesken play offien ennen Hämeenlinnan matsia laitettiin Vova Jurzinov niin sanotusti mäkeen...miten käy Myrrälle tänään ennen peliä...

Kyllähän se on tyhmempi ja huonollakin matikalla varusteltu huomannut missä ovat Ilveksen ongelmat. Kolmeen viimeiseen peliin yksi tehty maali...kun ajattelee miten hienosti Ilves parhaimmillaan runkosarjassa ja myös Kärppiä vastaan pelasi nimenomaan hyökkäyspäässä. Toki voidaan tietyin perustein vedota Haapalan loukkaantumiseen, mutta eipä hän ollut edes syksyllä ja alkuvuodesta Ilveksessä ja silti joukkueen hyökkäyspeli toimi välillä upeasti.

Itse myönnän, että meneepä näistä kumpi tahansa finaaliin, olen Tapparan puolella. En fanita, mutta Tappara on läheisempi kuin TPS tai Ilves. Tietysti Tampereen finaali Tappara vs Ilves olisi upea tapahtuma ja sitä olisi hienoa seurata näin kauempaakin. Vaan ei mitenkään huono vaihtoehto ole "Valtatie 9 Turku-Tampere" finaali, onhan Tappara ja TPS todellakin ollut perinteikäs parivaljakko Liigan play off historiassa, varsinkin play offien alkuvuosista ja vuosikymmeniltä. Tässä on aitoa Turku vs Tampere henkeä.

TPS vs Ilves ei niin perinteinen ottelupari ole, vaikka on toki pari hienoa sarjaa näidenkin välillä, kuten finaalisarjat-85 ja-90. Ihan näin hienoja pelejä ei ole vielä tänä keväänä välierissä nähty, mutta kyllähän tätäkin sarjaa voisi seurata vaikka seitsemänteen peliin asti...
 

Samppakalja69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen ILVES
Tinke on tainnut olla ainakin kahdessa edellisessä penkin takana, taitaa lähinnä kamppailutilanteita ja taklauksia "valmentaa" ja onhan se toki näyttänyt toimivan kun on alettu pelaamaan sillä tavalla sääntöjen puitteissa mitä pleijareissa ilmeisesti sallitaan, kun aiemmin oltiin lähinnä ottavana osapuolena.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onko Ilveksellä jo vähän paniikin makua ilmassa kun ilmeisesti Timo Tinke Peltomaa on nyt otettu valmennusryhmään mukaan?
Ainakin pakkeja peluuttava valmentaja Pasi Saarinen on sairastellut tämän sarjan aikana. Tuosta oli juttua ainakin Kiakkoradion ennakoissa, kun Peltomaa ilmestyi penkille. Siinä vaiheessa meni myös Ilveksen valmennusryhmän tehtävienjako hieman uusiksi. Ojanen peluuttaa nyt pakit, Myrrä edelleen hyökkääjät ja Peltomaa sitten katselee enemmän kokonaisuutta, antaa pelaajille palautetta ja tsemppaa. Junnupuolelta toki valmennuskokemusta ja ainakin Myrrä totesi haastattelussa olonsa kotoisaksi, kun Peltomaa palasi vaihtoaitioon.

Tässä vielä Tinken omin sanoin asiasta ennen kolmatta välierää:
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Pahoittelut, että tulee toinen viesti heti putkeen. Liigan nettisivujen 5. välieräpelin ennakosta osui silmään PDO-tilastot, jotka kyllä tukevat kaukalossakin nähtyä eroa tasaviisikoin. Ilveksen kohdalla ero on huomattava myös runkosarjaan verrattuna, kun parantuneesta torjuntaprosentista huolimatta PDO on laskenut selvästi romahtaneen laukausprosentin vuoksi.

5vs5 L%5vs5 T%PDO
pudotuspelit​
TPS​
8,80​
96,50​
105,40​
pudotuspelit​
Ilves​
2,80​
95,10​
97,90​
runkosarja​
TPS​
8,10​
92,60​
100,70​
runkosarja​
Ilves​
12,30​
90,50​
102,80​

lähde: Liiga

Noista samoista tilastoista pystyy katsomaan myös, että Ilves oli puolivälierien jälkeen 5vs5 laukausten määrässä 17 laukausta plussan puolella ja TPS 29 laukausta miinuksella. Nyt nuo lukemat ovat TPS +8 ja Ilves -20 eli TPS on neljässä pelissä laukonut tasakentällisin yhteensä 37 laukausta enemmän. Melkein 10 laukauksen ero ottelua kohden siis. Tuollainen ero näkyy väistämättä jo tulostaulullakin ainakin pitkässä sarjassa.

Kärpät-sarjassa Ilves hallitsi peliä tasakentällisin ja hävisi erikoistilanteet. TPS-sarjassa tilanne on juuri päinvastoin. TPS on puolestaan hallinut Ilves-sarjassa tasakentällisin, kun HIFK vei ainakin tilastoissa kiekonhallinnan tasakentällisin. Itse en sitä sarjaa ehtinyt seurata kovin tarkasti, joten korjatkaa, jos menee ihan pieleen.

PDO-tilastostahan sanotaan, että pitkällä aikavälillä onnella sekä epäonnella on taipumus tasoittua ja palauttaa lukemat lähelle 100 %. Pudotuspeleissä tuo ei välttämättä pidä ihan niin paljon paikkaansa, kun otanta on pienempi. Toki eroa selittää onnen tai epäonnen sijaan ihan pelillisetkin asiat.

Ilveksen kohdalla tietysti kiinnostaa, mikä on pudottanut laukausprosentin melkein 10 prosenttiyksikköä runkosarjsta. Oma pelitapa, vastustajien pelitapa, pudotuspelien fyysisyys ja tuomarilinja, joukkueen terveystilanne, tiiviin pelitahdin kuormituksen vaikutus tempolätkään, jopa silkka epäonni maalipaikoissa jne. Syyksi on tarjottu myös maalipaikkojen aukeamista joko tarkoituksella tai sattumalta vähemmän kliinisille viimeistelijöille, ja sitä, että harvat tasakentällisin aukeavat paikat tulevat Ilvekselle runkosarjasta poiketen vasta kovan punnerruksen jälkeen, minkä vuoksi laukauksien laatu jää heikoksi. Todennäköisesti syy on sekoitus enemmän tai vähemmän kaikkea noita.
 

findmuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
jääkiakko
Ilves vie tänään. Nyt on vahva luotto. Huomenna Turkkusse vois taas käydä lyömässä kiilaa, josko se saataisiin joskus irti mantereesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös