Playoffs 2022 finaalit: Tappara (1.) – TPS (4.)

  • 123 883
  • 1 287

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lukko vaikutti hankalalta vastustajalta. Kokoonpanossa huippupelaajia, puolustus tiivistä. Ei oikein lähtenyt, mutta voitto.

KooKoo oli hyvin valmennettu joukkue, jossa liike ei pysähtynyt koskaan ja aina löytyi keino voittaa. Ei oikein lähtenyt, mutta voitto.

TPS on täynnä nuoria innostavia pelaajia ja valmentajakin on kaikkien tykkäämä menestynyt junnuvalmentaja.

Tappara on tappara. Perusmeininkiä ilman erityismainintoja. Katsotaan mitä tapahtuu maanantaina.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Kuka on sanonut ettei siinä ole rikettä? Ei tuomarit näitä sääntökirja kädessä muutenkaan ole viheltänyt.
Tuomarit. Vastaus on jo kysymyksessäsi. Heidän työtään on tuomita rikkeet.
Ei tämä nyt mitään rakettitiedettä ole.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lukko vaikutti hankalalta vastustajalta. Kokoonpanossa huippupelaajia, puolustus tiivistä. Ei oikein lähtenyt, mutta voitto.

KooKoo oli hyvin valmennettu joukkue, jossa liike ei pysähtynyt koskaan ja aina löytyi keino voittaa. Ei oikein lähtenyt, mutta voitto.

TPS on täynnä nuoria innostavia pelaajia ja valmentajakin on kaikkien tykkäämä menestynyt junnuvalmentaja.

Tappara on tappara. Perusmeininkiä ilman erityismainintoja. Katsotaan mitä tapahtuu maanantaina.

Sellaista se on kun kannattaa joukkuetta, joka on ollut ylivoimainen mestarisuosikki jo ennen kauden alkua. Todellisia haastajia ei ole löytynyt tällä kaudella, ainakaan toistaiseksi. Maanantaina on viimeinen paikka Tepsin heräämiseen ja todelliseksi haastajaksi nousemiseen.
 

Brooklyn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varsinais-Suomalainen juniorikiekko
Karseaa. Tappara kahvaa ja voittaa tuurimaaliensa ansiosta. Laadukas joukkue toki, mutta ei kukaan ansaitse noin montaa omaa maalia vastustajalta.

TPS oli erinomainen. Viimeistely sakkaa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Pelin fyysisyys oli aivan uskomattomalta tasolla. Mielestäni Tepsi vastasi kuitenkin toisesta erästä lähtien tähän huutoon hyvin ja nousi pelin vaatimalle tasolle. Ei Tappara mielestäni hyötynyt enää sallivasta tuomarilinjasta, vaan Tepsi löi myös sallituissa rajoissa sen isomman vaihteen silmään.

Tappara puolustaa kuitenkin hyvin, niin kuin tekee myös TPS. Todella vähän niitä tontteja on tarjolla, mutta niistä pitäisi vain kovalla prosentilla viimeistellä. Ei niitä ollut Tapparallakaan senkään vertaa, mutta onnistuivat kuitenkin tekemään sen yhden.

Kyllä tämä on aivan järkyttävän kova sarja. Kovaa taistelua ja hävitään pelit maalilla. Tepsiltä hyvä merkki oli se, että nyt oltiin jo oikeasti parempia, vaatii vaan henkistä kanttia lähteä seuraavaan peliin kun palkinto jäi tästä pelistä silti saamatta. Pienten marginaalinen touhua kuten kuuluukin olla ja ei ne voitot tietysti helposti saakaan tulla. Maanantaina jatketaan vääntämistä.
 

axe

Jäsen
Tuohon Rodewaldin taklaukseen sen verran, että toki on ISO virhe ettei kukaan tuomareista näe tuollaista rikettä tuollaisessa tilanteessa ja paikassa. Pitäisi se nyt huomata, kun siellä jäällä on Suomen ja kauden parhaat tuomarit. Mutta näitä tulee ja menee, peli on tiukkaa ja nopeaa, viheltämättömyden ja näkemättömyyden voi antaa anteeksi.

Mutta sitten mennään siihen, mitä Liigalle ei taaskaan voi antaa anteeksi. Menikö tilanne kokonaan ohi päävideotuomarilta? Huomasiko hän sen, mutta ei laittanut eteenpäin? Pitikö hän sitä alle ottelurangaistuksen arvoisena tekona? Jos niin, niin millä perusteella, koska PALJON pienempiä rikkeitä on mennyt kurinpitoon tusinoittain. Miksi ei kerrota, että olemme huomanneet tapauksen, mutta olemme päättäneet jättää tutkimatta? Pelikiellottomuus on ihan ok, mutta se ei ole ettei hommassa ole minkäänlaista läpinäkyvyyttä, vaan tuo pulju on nyt viime viikot toiminut jossain metrinpaksuisen betonikuution sisällä ja jättää asiakkaansa ja sidosryhmänsä arvailemaan, mitä tapahtuu ja miksi ei tapahdu. Joku pitäisi pakottaa edes antamaan niitä absurdeja ja jopa valehtelevia meriselityksiä, kuten Liusjärvi joutui tekemään Manninen-Kinnusessa (jossa siinäkin pelikiellottomuus ok, perustelut eivät, eikä se että siitä piti seuran maksaa että saa edes selvän tilanteen tutkintaan). Ne perustelut ja selitykset pitää tulla nopeasti, täsmällisesti ja pyytämättä, ei sitten kun median paine tai seurojen lompakko pakottaa niin tekemään.

OK, tää ei nyt liity itse finaalisarjaan muuten kuin että homma tapahtui finaalisarjassa, mutta todella paskaa on tuon videotuomaripäävideotuomariotteluvalvojakurinpitoryhmäkurinpitodelegaatioerotuomarijohtaja-himmelin toiminta. Todella paskaa.
 
Viimeksi muokattu:

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hieno ottelusarja käynnissä. Jokainen sentti on kaukalossa on ansaittava. Erityisesti taklauspeli on ollut nautinnollista katseltavaa. Sikailut on jääneet pois, Rosewaldin aivopierua lukuunottamatta.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Upeasti Tepsi haastaa, mutta kyllä Tappara on kuin kone.
Play offsit tähän asti..
Tappara.. 10 voittoa, 2 tappiota.
Tps.. 8 voittoa, 7 tappiota.
Tiedän ettei näin voi verrata, mutta Tapparan saldo vetää nöyräksi.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan kannalta tämä on kai puolivälin paikkeilla, joten varovaista analyysia voi tehdä. Ennakoissa itse havaitsin kolme pointtia sarjasta pääsääntöisesti:
  • TPS tulee haastamaan ensimmäistä kertaa Tapparan kunnolla
  • Tappara on ennakkosuosikki laajemman hyökkäyskalustonsa vuoksi
  • Sarjasta tulee tiukka, kävi siinä miten tahansa
Jos näiden kolmen pointin kanssa elelee niin toistaiseksi ainakin ensimmäinen on ollut totta: TPS on ollut loistava näissä kahdessa pelissä. Ensimmäisessä pelissä TPS:ltä puuttui kuitenkin niin paljon tärkeitä pelaajia, että sitä ei voi pitää Tapparalta kovana esityksenä, vaikka se mielestäni sitä kyllä oli. TPS oli eilen paikan päältä katsoen ihan järkyttävän kova kotonaan: se sai valtavasti henkeä yleisöstä. Tältä osin TPS on todella haastamassa Tapparan aivan kunnolla. Se, mikä tuossa kuitenkin itseäni mietityttää on se, että Tappara tuntuu lopulta kuitenkin voittavan - useammalla kuin yhdellä tavalla. TPS pienentää marginaaleja niin paljon kuin pystyy, mutta heillä ykkösketjun takana secondary scoring on todella vähäistä. Kakkosketju pystyy paikkoja tekemään, mutta käytännössä kaksi ketjua pystyvät ainoastaan 0-0 pelaamiseen. Tapparasta löytyy tuohon vastaukseksi niin monta ratkaisijaa, ettei TPS voi pimentää jokaista ketjua. Ahokas kuormittaa aika paljon ykkösketjuaan, joka pelasikin melkein joka toisen vaihdon n. kolmannen erän puolesta välistä. Tappara painelee tutulla tavalla neljällä sylinterillä eteenpäin. Ratkaisuvoimaa löytyy sen pienen rahtukaisen enemmän kuin TPS:ltä. Sarjan kulku näyttää, miten se realisoituu.

Oletusarvoisesti TPS:llä on edelleen mahdollisuus erityisesti tehokkuudessa parantaa melkoisesti. Jos Tappara tarjoaa TPS:lle tuon määrän ylivoimaa jatkossa niin jossakin vaiheessa TPS:n toimimaton YV:kin saadaan avustettua toimivaksi. Eilen ei ollut enää kuin kiekkojumalista kiinni, ettei TPS tehnyt ylivoimamaalia. Paine näkyy TPS:n ylivoimassa ja tyhjänkin maalin pelko on aika hirvittävä. Jollakin keinolla tuosta tunnutaan aina saavan yli tai ohi. TPS on ehdottomasti finaalin arvoinen vastustaja, mutta todella kovaa temppua pitää tehdä, jos meinaa Tapparalta kairata seuraavasta viidestä pelistä neljä voittoa. Selvääkin selvempää on, että maanantaina voiton olisi takerruttava TPS:lle, koska muuten tämä on kyllä melkoisen varma marssi mestaruuteen Tapparalle. Toisin kuin tässä ketjussa yleisesti voisi luulla niin kyllä se ihan kovan työn ja antaitsemislogiikan kautta tulee - Tapparaa vastaan on hyvä piiloutua trapin, kahvauksen ja estämispelin taakse - silloin menee Tapparan pelistä paljon arvokasta ohi silmien. Tappara on taas Ville Niemisen sanoin tillilihaa eli voittaminen on sitkeää hommaa. Tappara tekee juuri sen, mitä on tarve ja yllättäminen on todella vaikeaa. Katsotaan, löytyykö TPS:n repusta vielä maanantaille jotain sellaista, johon Tappara ei pysty vastaamaan.

Edit: korjattu kirjoitusvirheitä.
 
Viimeksi muokattu:

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Hieno matsi Turussa. Erittäin fyysinen ja kova ottelu. Monet ihmettelee poikkareita yms mitä ei vihelletä, sehän menee niin, että varsinkaan näitä pelejä ei halua tuomarit ratkoa. Yv on ratkaisevassa osassa, eikä näin ollen herkästi jäähyjä tule. Sitäpaitsi pelaajatkin tykkää sallivasta linjasta kun ei tarvitse pelätä kunnon kamppailun tuottavan alivoimaa omille. Vain fanit (osa) näkevät että siitä tai tästä olisi pitänyt tulla jäähy. Salliva linjakin tietty vaikea, kun jossain se raja siinäkin kulkee.

Mää olen kans vuosia ihmetellyt tuota kurinpidon vitsiä kuten axe. Runkosarjakierroksella saattaa olla todella ruma pääosuma, mutta kun sitä ei joku iso instanssi (iltapäivälehti tms) nosta esiin, kurinpito on normaalisti kaljalla eikä heillä ole mitään aikomustakaan reagoida tai laittaa asiasta tiedotetta. Heidän kokoontuminen on äärimmäisen työläs varmasti ja sielä varmaan ajellaan junalla johonkin videoita kelaamaan. Se on vienyt täysin uskottavuuden kyllä puulaakilta.
 

AwiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paksut kirjekuoret, Air Baltic
Pakko nostaa Tanukselle hattua että ei jäänyt kalastamaan vitosta. Sitä nähtiin jo liikaa Kookoo pelaajan toimesta kun heitettiin veltoksi jäälle mutta sitten oltiin jo ylivoimaa pyörittämässä seuraavassa vaihdossa
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Rodewaltin pokkari oli täysin turha ja ton pokkarin olis ihan hyvin suunnata myös alemmas. Mutta se on mennyttä, Tappara voitti silti, tuli se voitto pumpulla tai ei niin voitto on aina voitto ja katseet on jo seuraavassa ottelussa. Nautitaan kotimaisesta kiekkofinaali sarjasta joka saadaan pelata yleisön edessä 2 vuoden tauon jälkeen. Se on jo iso asia ainakin henk.kohtaisesti.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko jollain linkkiä tuohon Rodewaldin poikkariin?
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Laadukas joukkue toki, mutta ei kukaan ansaitse noin montaa omaa maalia vastustajalta.

Pelkästään Elorinne teki noita polvariohjureita omiin joka kolmannessa pelissä kaudet 2012-18. Lisäksi Bertrand on hassannut joku 400 avopaikkaa viimeisen kahden kauden aikana. Tähän päälle se, että koko syyskauden Tappara hävisi pelejä joita se dominoi kaikilla muilla mittareilla paitsi maaleilla, kun vastustaja kävi iskemässä jokaisesta maalipaikasta tai sitten jonkun jürgenssin kautta jos eivät maalipaikkaa saaneet.

Kerrankin näin päin.

P.s. Toki tässä "tuuri ja kiekkojumalat" -puheessa on aika mukavia kaikuja 2018 välieristä.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Monet ihmettelee poikkareita yms mitä ei vihelletä, sehän menee niin, että varsinkaan näitä pelejä ei halua tuomarit ratkoa.
Koska rangaistukset kuuluu antaa sääntöjen rikkomisesta, on viheltämättä jättäminen pelin ratkomista. Se ratkominen vaan menee väärinpäin, kun rikkoja saa hyötyä kun se kuuluisi rikotulle. Mutulla olettaisinkin, että kyse ei ole tuomarien halusta olla ratkomatta vaan tietoisesta valinnasta, jonka tavoitteena on saada poffeissa ns. "tunnetta" peliin ja katsomoihin. Pääosa ihmisistä tykkää, kun pelaajat käy kuumana.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tappara on ennakkosuosikki laajemman hyökkäyskalustonsa vuoksi

Hyvä viesti mutta tähän halusin vähän kommentoida. Jollain tavalla tämä Tapparan kova hyökkäyskalusto ei ole näkynyt, kuten ei myöskään Tepsin kova ykkönen, vaikka eilen maalin tekikin. Sarja on ennen kaikkea omasta mielestäni ollut puolustamisen kovaa raastamista. Tilaa ja aikaa ei ole kenelläkään, joten monen virtuoosin on tuolta vaikea saada hyökkäyksessä paljoakaan aikaan. Oman näkemyksen mukaan molemmat joukkueet ovat puolustaneet toisensa melko hyvin aseettomaksi. Tampereella maalit tuli ylivoimalla ja Turussa kieltämättä hieman pomppimalla, vaikka tästä ei Tapparalta mitään voi ottaa pois. Mutta kyllä tämä on raakaa soturikiekkoa ollut, missä ei kummankaan hyökkäys ole vielä millään tavalla erottunut.
 

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
Tuo on totta.. Tepsi on jatkossa ylipäätänsä siksi, että Hifkillä petti maalivahtipeli totaalisesti. Ilves oli sitten jo Hifkiä helpompi vastus.
Silti.. Ilves haastaisi Tapparan Tepsiä kovemmin.. ei siksi, että olisi parempi, vaan asetelma ja käytännössä kotiedun puuttuminen.
Noo.. kunnioitetaan tulosta.. kaksi parasta on pelaamassa finaaleissa.
Hifk ei kaatunut pelkästään maalivahtipeliin, vaikka näin muutama Hifk-fani tykkääkin ajatella. Hifkin viisikkopelaaminen ja hyökkäyksiin lähdöt olivat heikolla tasolla. Varsinkin omalla puolustusalueella Hifk oli huono, hyökkäysalueella taas hyvä.

Ilves oli taas kokonaisuutena huomattavasti parempi, mutta Tepsi osasi pelata Ilveksen vahvuudet pois. En kyllä näe, että Ilveksellä olisi tässä sarjassa yhtään sen enempää mahdollisuuksia. Eihän Ilves pystynyt voittamaan Tepsin kuin kahdesti. Tuskin tuosta "asetelmasta" olisi ollut Tapparaa vastaan niin paljoa hyötyä.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
P
Koska rangaistukset kuuluu antaa sääntöjen rikkomisesta, on viheltämättä jättäminen pelin ratkomista. Se ratkominen vaan menee väärinpäin, kun rikkoja saa hyötyä kun se kuuluisi rikotulle. Mutulla olettaisinkin, että kyse ei ole tuomarien halusta olla ratkomatta vaan tietoisesta valinnasta, jonka tavoitteena on saada poffeissa ns. "tunnetta" peliin ja katsomoihin. Pääosa ihmisistä tykkää, kun pelaajat käy kuumana.
Näinhän se on että rikkeistä pitäis rangaista, se vaan on jokakerta tulkintaa koska jokaista rikettä ei kuitenkaan voi rangaista, muuten jäähysuma olisi valtaisa ja peli muistuttaisi rullakiekkoa eikä kukaan syttyisi. Tulkinta on nyt kiristynyt ja se nostaa tunnetta kuten kerroitkin. Viheltämätön jäähy on pienempi paha kuin vihelletty, ajattelevat he tällähetkellä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jollain tavalla tämä Tapparan kova hyökkäyskalusto ei ole näkynyt, kuten ei myöskään Tepsin kova ykkönen, vaikka eilen maalin tekikin.

Tässä tullaan juuri siihen koko pointtiin, miksi sanoin, että Tapparan hyökkäyskalusto on laajempi. TPS on onnistunut pimentämään Tapparalta jo monta pelaajaa - kuten Tapparakin TPS:ltä, mutta Bertrand on ollut Tapparan 13. hyökkääjä suurimman osan playoffeista. Kun riittävän moni pelataan pois niin lopulta johonkin tulee se yhden hyökkääjän ero - voihan TPS:ltä toki myös nousta tuolta syvyydestä vaikka ketä, mutta tuntuu, että juuri tuo syvyys ajaa eittämättä Tapparan eduksi. Kuten aiemmin totesin niin Ahokas peluutti ykköstään aika surutta tuosta kolmannessa erässä - tuo peluuttamisetu lähtee heti Tampereella pois. Ahokas kokeili ykköstään melkein jokaista Tapparan ketjua vastaan ja mitään kovin ihmeellistä sieltä ei tullut ketään vastaan. Nythän tässä sarjassa alkaa tiiviimmän pelin vaihe: Tappara jauhoi neljällä kentällä. Katsotaan, miten se vaikuttaa asioihin. Jos tässä mennään painepeliin niin kovempaa painetta TPS:n on löytää sitä laajuutta mielestäni ja nopeasti kuin Tapparan ihan vaan sen vuoksi, ettei Tapparalla ole ollut playoffeissa selvää ykkösketjua enää. Meillä on neloseen asti ratkaisuvoimaa - tässä sarjassa toistaiseksi eniten maaleja ketjuista on tehnyt Tapparan nimellinen kolmonen, joka ei saanut aiemmista sarjoissa mitään aikaiseksi.

Editoidaan vastausta @Forn:

En kyllä näe, että Ilveksellä olisi tässä sarjassa yhtään sen enempää mahdollisuuksia.

Jos-sarjojen pelaamisesta olen kanssasi pääsääntöisesti samoilla linjoilla. Sen sijaan omissa arvioissani Ilves olisi ollut Tapparalle se kaikista katastrofaalisin vastustaja näihin playoffeihin. Ja tämä ei sitten ole millään tavalla TPS:ltä pois - Ilveksellä vaan on Tapparasta sellaista henkistä yliotetta ollut viime vuosina, joka ylittää juuri tämän materiaalin tason. Ilves on tehnyt semmosen lähemmäs 30 maalia Tapparan verkkoon viimeisen 2,5 v aikana ihan suoraan noilla omilla vastahyökkäyksillään. Tapola on osoittautunut melkoisen uppiniskaiseksi tässä suhteessa valmentajana: Tappara ei ole suostunut Ilvestä vastaan luopumaan kiekosta eikä kiekkokontrollista missään vaiheessa. Ilves on malttanut Tapparaa vastaan jauhaa oman alueensa keskustan tukkoon kunnes Tappara laittaa sinne epätoivoisen kiekon ja tämä kertoo olennaisen: Tapparan 3p voitot Ilvestä vastaan ovat puuttuneet.

Edelleen korostan sitä, että jos-sarjojen ja jos-playoffien pelaaminen on pääsääntöisesti turhaa, mutta Ilveksellä on ollut henkinen & pelillinen ote Tapparasta, mikä liittyy juuri tähän Tapparan haluttomuuteen luopua identiteetistään. Tapparan peli istuu Ilveksen tapaan pelata ja se on ehdottomasti iso plussa Ilvekselle - luulen, että syykin siihen on aika selvä. Väitän pokkana, että Ilveksen johtoihmiset ovat poikkeuksellisen tarkasti analysoineet Tapparaa ja tuntevat oikeasti Tapparan heikkoudet paremmin kuin juuri missään muualla. Jopa Ilveksen joukkueen rakentaminen on jossain määrin ollut vastavetoa Tapparalle.
 
Viimeksi muokattu:

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän se ”asetelmakin” olisi tasoittanut mahdollista materiaalieroa tamperelaisten välillä, kuten nähtiin 2017. Puolet porukasta veti ihan pää jäässä. Ei silti voi tietää, miten moisessa olisi käynyt. Mutta voittaakseen finaalit pitää päästä finaaleihin, ei siitä sen enempää.

Itse vähän ihmettelen sitä, miten ajatellaan Tapparan seilaavan ihan tuurilla, kun Tepsi vain laittaa kiekkoa omiin. Vähän ymmärtämätöntä ja ilkeää on kutsua noita nimellä ”oma maali”, ehkä just ja just tätä viimeistä lukuun ottamatta - mutta siinäkin oli kyllä ihan hyvä peruste pyrkiä syöttöä katkomaan. Kaikki kolme on tehty joko ihan hyvistä (Kuusela) tai aivan huikeista (kaks muuta) tekopaikoista. Jos nämä haluaa välttää, pitää ottaa omat ukot maalin edestä pois. Jos näin olisi tehty, niin väitän että Tappara olisi tehnyt enemmän kuin kolme ei-omaa-maalia (siis, ovat ne Tepsin pakit siellä maalin edessä paljon hyvääkin saaneet aikaan).

Aika tyypillisiä maaleja ylipäätään playoffeille, maalin edessä on ruuhkaa ja sinne laitetaan kiekkoa niin joskus menee.

Ihan sivumennen. Jos ulkomaalainen yrittää puhua suomea, niin kantsiiko silloin aina vaihtaa englantiin? Tämä ihmetytti symppis-Charlesin haastattelussa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika tyypillisiä maaleja ylipäätään playoffeille, maalin edessä on ruuhkaa ja sinne laitetaan kiekkoa niin joskus menee.

Tyypillisiä maaleja mutta niiden suhde tekemällä tehtyihin maaleihin ei nyt ole ollut tässä sarjassa millään tavalla normaali ja varmasti ymmärrät sen itsekin. 3/4 maaleista on mennyt tepsiläisten jaloista omaan maaliin, niin se on vaan helvetillisen iso tilastopoikkeama.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tyypillisiä maaleja mutta niiden suhde tekemällä tehtyihin maaleihin ei nyt ole ollut tässä sarjassa millään tavalla normaali ja varmasti ymmärrät sen itsekin. 3/4 maaleista on mennyt tepsiläisten jaloista omaan maaliin, niin se on vaan helvetillisen iso tilastopoikkeama.
Kaksi peliä ja neljä maalia on aika kevyt otanta mihinkään laajempiin johtopäätöksiin. Voi hyvin mennä sattuman piikkiin. Lätkässä yleisestikin paljon maaleja syntyy, kun laukaus muuttaa jostakin suuntaa. On se sitten puolustavan tai hyökkäävän joukkueen pelaajasta.

Tappara on maalinsa saanut tilanteista, jotka on saatu pelaamalla aikaan, vaikka siellä laukaus onkin puolustajasta suuntaa muuttanut. Bertrandin maali kieltämättä oli tuuria, mutta samalla hyvä esimerkki siitä, ettei siellä maalin edessä oikein voi takatolpille kaverille tyhjää maalia tarjota.

Sinänsä toki ei yllättäisi, vaikka tässä sarjassa suhdeluku maaleissa jopa pysyisi nähdyn suuntaisena muutenkin. Hyvät veskarit, vahvat viisikkopuolustukset maalin edessä. Silloin on vain pakko hakea ratkaisuita tyylillä "miestä ja kiekkoa maalille". Jos hyökkääjä pääsee ohjaamaan tai irtokiekoille, niin hyvä. Jos ei, niin aina on se mahdollisuus, että puolustajasta kiekko muuttaa riittävästi suuntaa. Karejev on niin kova veskari, että jotain suoria laukauksia erityisempää pitää saada aikaan. TPS:n puolustus taas tuntuu toimivan niin hyvin, ettei Tapparakaan liian helposti paikoille pääse, kun tilaa tekosektorissa ei anneta. Maalipaikat pitää siten rakentaa hieman toisin. Se auttaa Tapparaa tässä aika paljon, kun maalin eteen on heittää kovia vääntäjiä maskiin ja irtokiekkoja hakkaamaan Savinaisesta lähtien. Ei tarvitse hakea sitä ihan A-luokan laukaisupaikkaa joka kerta.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaksi peliä ja neljä maalia on aika kevyt otanta mihinkään laajempiin johtopäätöksiin. Voi hyvin mennä sattuman piikkiin.

Se on se otanta mikä mahdollinen ja se on se mikä on vaikuttanut pelien lopputulokseen. Tappara on tehnyt 75 % maaleistaan ”sattumilla” ja se ei ole tyypillistä millään tavalla vaan erittäin poikkeavaa. Onneksi pelataan paras seitsemästä sarjaa, jolloin tuo prosentti tulee todennäköisesti normalisoitumaan, jos ei sitten Kareev laita ovia säppiin kokonaan….
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös