Playoffs 2021 välierät: Lukko (1.) – Tappara (4.)

  • 87 913
  • 852

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Sellainen peli vaihteeksi perjantaina. Näissä otteluissa ei enää riitä puolivaloilla pelaaminen. Seuraavaan pitää Lukonkin löytää uusi vaihde tai Tappara menee ansaitusti jatkoon.
 

Tappara #27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämän kerjun lukeminen on kyllä viihdyttävää. Meneillään on jännittävä sarja. Omien puolella ollaan kuten pitääkin, ja siihen omaan jännitykseen etsitään ja ilmaistaan omalle joukkueelle suotuisia putkia ja tilastoja, jotta itselle tulisi varmempi olo siitä, jotta se on se oma joukkue joka jatkoon menee. Joten jatketaan vakuuttelua epävarmoille ”itsillemme”, ja viihdytetään siinä samalla toisiamme välillä jopa huvittavilla näkemyksillä!

Karvasta tappiota on pureskeltu eilisilta parin vappuoluen parissa. Eipä tästä nyt kannata hermostua, masentua tai pelätä "Tappara-peikkoa". Lukko on edelleen ollut Liigan paras viimeiset puolitoista vuotta. Tämä tappio päätti 12 ottelun voittoputken. Huonoja pelejä tulee väkisin jokaiselle joukkueelle. Myös poikkeuksellisen hyviä pelejä tulee jokaiselle joukkueelle.

Miksi ihmeessä pitäisi nyt alkaa pelätä Tapparan vievän sarjan?

Toki ymmärrän kyllä psykologisesti tämän kannattajien "Tappara-peikon", mutta sellaista ei nykyjoukkueella vain yksinkertaisesti ole. Jankutuksen uhallakin totean, että käytännössä koko pelaajisto ja valmentajat ovat vaihtuneet tuosta muutaman vuoden takaisesta joukkueesta. On itse asiassa aika hölmöä, että niin monet mediatkin ovat kirjoitelleet "Tappara-peikosta" tai "Tappara on Lukolle mörkö".

Minun vuoroni kertoa totuus!

Virta on tehnyt Lukossa loistavaa työtä. Kuten monet on moneen kertaan todenneet, Lukko on joukkueista pelannut ylivoimaisesti parhaan ja tasapainoisimman kauden. Ylivoimainen runkosarjan voitto, ei tappioputkia, loistava pelitapa, vauhdikasta peliä, hienoja maaleja, loistava puolustus, loistava maalivahti, (loistavat fanit). En voi kiistää, loistava joukkue!

Millä mitataan menestys? Loistavalla pelitavalla, viihdyttävällä ja vaihdikkaalla kiekolla? Voittoputkilla? Vuodesta 1975 menestys on mitattu keväisin playoffseilla. Tämä tarkoittaa sitä, että runkosarjan jälkeen pelataan ottelusarjoja. Ennen vuotta 1975 Lukko olisi ollut tämän kauden runkosarjan mukaan ylivoimainen mestari.

Kuinka ottelusarjoja voitetaan? Niissä mitataan tekemistä suhteessa vastustajaan useampi ottelu peräjälkeen. Kuten aiemminkin olen tänne kirjoittanut, ottelusarjoissa pärjäävät joukkueet jotka pystyvät kehittämään pelitapaansa suhteessa vastustajaan. Tappara paransi ensimmäisestä pelistä, Lukko ei.

Virta on siis ollut tämän kauden paras valmentaja luomaan toimivan pelitavan, runkosarjaan. Pian nähdään miten sillä pärjätään playoffseissa. Tappara ei pelannut loisteliasta runkosarjaa. Tapparan pelitapa on ollut monien asiantuntijoidenkin mielestä sekavaa pitkin kautta. Syksyllä yritettiin pelata nopeammin. Oli pelillisiä kriisejä, tammikuussa välillä näytti oikein hyvältä. Sitte taas suvantoa. Tapolan (ja Rautakorvenkin) puheista on vuosikausia löytynyt mantra, ”ollaan valmiita muuttamaan pelitapaa vastustajan mukaan”. Tapola on erityisesti ollut tässä todella taitava. Onko Tappara siis jälleen kerran harjoitellut monipuolisesti erilaisia pelitapoja? Ainakin Lukkoa vastaan joukkue on pelannut tällä kaudella hämmentävän hyvin siihen nähden, että toisella peli on ollut koko kauden loisteliasta, toisella ontuvaa.

Miksi Tappara on menestynyt viimeisen 8 vuoden aikana? Siksi, että se ollut keväisin ottelusarjoissa erittäin sitkeä ja muuntautumiskykyinen pelin osalta. Onko siis lopulta runkosarjalla, loistavalla runkosarjaan soveltuvalla pelitavalla (jolla voitetaan järkestäen yksittäisiä otteluita eri joukkueita vastaan) merkitystä, jos sitä ei pysty muuttamaan ottelusarjoissa kun samaa joukkuetta vastaan pelataan monta ottelua? Onko siis Virta projektivalmentajana suuri pelitapanero kun saa joukkueen rallattelemaan läpi runkosarjan? Vai onko Tapola nero, kun harjoituttaa monta pelitapaa joukkueelleen ja saa sen näyttämään sekavalta, mutta keväisin toimivalta?

Miksi historia olisi Lukolle taakka, kun pelaajat ovat vaihtuneet? Miksi Lukko ei ole voittanut Tampereella Tapparaa 3,5 vuoteen, vaikka pelaajissa on paljon samoja naamoja tämän hetken joukkueessa?

Vanha viisaus sanoo, että mestaruuksia ei voiteta hyökkäämäällä, vaan puolustamalla. Kumpi menee tästä parista jatkoon, se on täysin auki. Peli näyttää, ja parempi menee jatkoon jokatapauksessa. Uskon tietysti omiin, ja mielestäni löysin taas paljon asioita näkemysteni tueksi!

Ei muuta kuin kapula seuraavalle totuuksien esittäjälle!
 
Viimeksi muokattu:

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onkohan siitä keskialueen pommista missä lanasi Pressin(?) ihan pystyyn klippiä missään? Kyllä Patrik Virta oli yksi isoimmista yksittäisistä tekijöistä eilen että Tappara pelin voitti. Pari noin kovaa ja hienoa taklausta kun käy painamassa niin koko joukkueen tunnetila nousee ihan toiselle tasolle. Hieno peli kertakaikkiaan Virralta.

Torstaina niitä
Valitsisitko mielummin

A) Scalickyn poissaolon kesken pelin
Vai
B) Pressin, Klokin ja Scalickyn poissaolon ennen ottelua?

Koska vastauksesi on A, niin ymmärrät että Lukolla on valtava etu edelleen, vaikka vaihtoehto A toteutuisi.

@Kukko noista kahden poissaoloon Tapparalla on ollut aikaa valmistautua jo viikko tai enemmän, joten hiukan ontuva vertaus.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Sarja tasoissa 1-1 ja Tapparan kotietu. Ei tehnyt Lukko tätä helpoksi itselleen. Toki se oli ihan odotettavissakin, että tiukka sarja tulee.
Tappara oli toisessa pelissä aivan ylivoimainen. Johtuuko sitten Lukon lepsusta pelaamisesta vai Tapparan isosta tason nostosta ekaan peliin verrattuna, niin se jääköön jokaisen itse arvioitavaksi.

Tänään on sarjan isoin peli. Tapparalta samanlainen esitys kuin toisessa pelissä ja kotivoitto, niin sarja on taputeltu. Jos Lukko parantaa ja kaivaa kivekset taas esiin ja kairaa voiton Hakametsästä pitkän tauon jälkeen, niin silloin mennään viidenteen peliin Raumalle ja kaikki on auki.

Jännittävää kiekkopäivää kaikille.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En itse näe Tapparan voiton sattuessa sarjan olevan taputeltu sen enempää kuin Lukonkaan voiton jälkeen. Myös aika liioittelua sanoa Tapparan olleen ylivoimainen viime pelissä, vaikka toki parempi oli. Vedot maalia kohti aika tasan ja Lukolla oli päätöserässäkin muutamia maukkaita paikkoja keskisektorilta, josta ei vain niitattu.

Skalickyn tilanne tottakai jännittää. Onneksi saadaan kuitenkin täydet ketjut kasaan, viime pelissä kun ketjuja jouduttiin vaihtaa läpi ottelun.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onneksi saadaan kuitenkin täydet ketjut kasaan, viime pelissä kun ketjuja jouduttiin vaihtaa läpi ottelun.

Toivottavasti Lukko ottaa nyt 13. hyökkääjän mukaan rosteriin. 5 pakilla on helpompi pelata. Toki perjantaina olisi ollut mahdollista laittaa Sevänen laituriksi ja antaa Kukkoselle sauma tai pelata 5 pakilla.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos tämä kuvan sitaatti pitää paikkansa eikä ole törkeästi irroitettu lieventävästä asianyhteydestä, niin sain lisää kierroksia Tapola-inhooni vaikken uskonut sen enää olevan edes mahdollista.

(Jos on old news niin pahoittelut, en ole Vapunpyhinä jaksanut kauheasti Jatkoaikaa lukea)
 

Liitteet

  • IMG_20210502_100639.jpg
    IMG_20210502_100639.jpg
    119,2 KB · kertaa luettu: 206

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos tämä kuvan sitaatti pitää paikkansa eikä ole törkeästi irroitettu lieventävästä asianyhteydestä, niin sain lisää kierroksia Tapola-inhooni vaikken uskonut sen enää olevan edes mahdollista.

(Jos on old news niin pahoittelut, en ole Vapunpyhinä jaksanut kauheasti Jatkoaikaa lukea)
Ei kai tuossa nyt mitään ihmeellistä tai uutta. Kertoo että a) Tapolallakin kaikki keinot käytössä ja b) tyyliä ei voi ostaa.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"Virta on saanut kopissa lempinimen Kippari-Kalle. Hän on kokoaan fyysisempi, kuten isänsäkin oli. Kirvesluotsi Jussi Tapolakin innostui Virran niitistä.
- Se oli melkoinen pommi. Skalicky ei montaa vaihtoa pelannut, vaikka häntä on kutsuttu teräsmieheksi, Tapola heitti.

Kyse oli revanssihenestä, ei vahingonilosta. Tapparalle jäi hampaankoloon torstain välierän loppuhetkistä, jotka johtivat Maksim Matushkinin yhden pelin pannaan."

Voihan tuota tulkita mieleisellään tavalla. Joka voi pitää mainintaa kehuna taklauksen kovuudesta, kun vastustajan teräsmiehessäkin tuntuu. Joku voi tulkita, että Tapolalla on alkanut päässä viirata ja lällättelee vastustajan loukkaantumisella.

Kyllähän tuo voi Lukolle olla vastaava lisävoiman lähde kuin Saarelan filmaus Tapparalle.

Onneksi pelit jatkuu jo tänään, niin voi taas jatkaa pelillisistä asioista.
 

Remy Martin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Osaako joku sanoa että millaiset ovat Tapparan organisaation arvot? Kai ne jossain on kirjattu. Ihmisten terveyden kunnioittaminen ei noihin arvoihin taida kuulua.

Korona ei koske Tapparaa ja organisaation mielestä on ihan ok vaarantaa omien pelaajien ja muiden ihmisten terveys. Ja sitten heitellään virtuaalisia high fiveja vastustajan loukkaantumisen takia.

Tyyliä ei tosiaan voi ostaa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sikäli kun pitää paikkansa, ei tarvitse ihmetellä, miten se korona-sekoilukin kirvoitti vähän erikoisia lausuntoja.

Luulisi, että mahdollinen aivotärähdys ja siitä seurannut poistuminen antavat aihetta varovaisuuteen, mutta ei; oikein hekumoidaan, kun oli "niin kova niitti".

Alkaa allekirjoittaneellakin lataus nousta illan peliin, kun ajattelee, että Lukko voi tällä kertaa ihan tosissaan heittää Tappara-sydämet kesälomille. Teräsmiehellä tai ilman.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä tuo sitaatti löytyy lauantain Aamulehdestä. Siinä puhutaan myös revanssihengestä ja itse asiassa koko aukeaman juttu on otsikoitu "Virran jysäytys lietsoi Tapparan voittoon" ja kuvana on tuon taklauksen jälkeinen tilanne, jossa molemmat ovat jo kaatumassa.
Tapolan kommentti alleviivaa sen tosiasian, että Virran taklaus oli tilattu nouto. Jos Virran taklauksen kohteena olisi ollut pienempi pelaaja, hänet olisi viety paareilla ulos päädystä ja Virta olisi poistunut toisesta päädystä, eikä olisi tällä kaudella enää pelannut.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Kyllä ne Tapparan pelaajatkin kovuutta tottelee, mutta ei kannata lähteä kostamaan väärin. Näissä peleissä kannattaa noudattaa "ei jeehuja" taktiikkaa. Voitto on paras kosto.

Mutta jos se kipparikalle tai joku muu kohdalle sattuu sopivasti, niin minun puolestani voi ajaa levyksi ihan huolella. Joku purkukiekkokin voisi vahingossa karata Tapolan suuntaan vaihtoaitioon.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Jos tämä kuvan sitaatti pitää paikkansa eikä ole törkeästi irroitettu lieventävästä asianyhteydestä, niin sain lisää kierroksia Tapola-inhooni vaikken uskonut sen enää olevan edes mahdollista.
Herkkää, niin herkkää! Mutta mielensäpahoittaminen on tän päivän juttu!
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko




Alkaako sarja lämpenemään, kuten aikanaan Bluesia vastaan? Tuosta taklauksesta tosin nykysäännöillä huilia tulisi +5 peliä.

Toivotaan tänään puhtaita ja kovia taklauksia, kuten Patrik Virta perjantaina esitti. Kontaktilajissa joskus sattuu, vaikka taklaus olisi puhdas. Jos halutaan kokonaan eroon, niin taklaaminen pitää kieltää. Silloin muuttuu koko lajikin, jo nyt osa nuoremmista pelaajista surffaa kaukalossa vailla huolta mahdollisista taklauksista.
 

isokynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä tuo sitaatti löytyy lauantain Aamulehdestä. Siinä puhutaan myös revanssihengestä ja itse asiassa koko aukeaman juttu on otsikoitu "Virran jysäytys lietsoi Tapparan voittoon" ja kuvana on tuon taklauksen jälkeinen tilanne, jossa molemmat ovat jo kaatumassa.
Tapolan kommentti alleviivaa sen tosiasian, että Virran taklaus oli tilattu nouto. Jos Virran taklauksen kohteena olisi ollut pienempi pelaaja, hänet olisi viety paareilla ulos päädystä ja Virta olisi poistunut toisesta päädystä, eikä olisi tällä kaudella enää pelannut.
Ja uskoisinpa, että tuollainen otsikko ja kuva on laitettu lehteen nimenomaan Tapolan pyynnöstä, ellei jopa käskystä.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres

BARCA90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mun mielestä ihan hyvä kommentti Tapolalta. Kaudein tärkeimmät pelit käynnissä, joten yritetään vähän hämmentää vastustajaa.
Tänään nähdään miten Lukko vastaa. Keskittyykö Lukko omaan peliin vai saiko kommentit pelaajien päät sekaisin ja etsitään pelkästään taklauspaikkoja, joka olisi tietysti pelaamista pelkästään Tapparan pussiin.
 

Jalmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara. One and only.
Jep. Ja toinen tän päivän juttu on se, että ihan mitä vaan töhöilyä voi vähätellä "mielensäpahoittajilla" ja "kukkahattutädeillä". Enää ei ole typeriä sanomisia tai hölmöä käyttäytymistä, on vain edgyä mediapeliä.
No kumpikos sinä olet, mielensäpahoittaja vai kukkahattutäti?
Tuossa Tapolan lauseessa ei oikeasti yhtään mitään, mistä pitäisi kyynelehtiä.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuo taklaushan näyttää samanlaiselta mitä Skalicky veti Lajuseen Tepsiä vastaan runkosarjan lopussa (merkityksettömässä pelissä) ja josta Lajuselle tuli lievä aivotärähdys?
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Osaako joku sanoa että millaiset ovat Tapparan organisaation arvot? Kai ne jossain on kirjattu. Ihmisten terveyden kunnioittaminen ei noihin arvoihin taida kuulua.

Korona ei koske Tapparaa ja organisaation mielestä on ihan ok vaarantaa omien pelaajien ja muiden ihmisten terveys. Ja sitten heitellään virtuaalisia high fiveja vastustajan loukkaantumisen takia.

Tyyliä ei tosiaan voi ostaa.

Pakko olla samaa mieltä. Tapparahan on organisaationa ollut jo vuosikausia mätäpaise* Liigassa. Tänä vuonna tuo on korostunut koronasekoilun myötä. Nyt vinoillaan sitten vastustajan pelaajan loukkaamisesta paikallisessa lehdessä. Surullista. Mutta on tosiana kyllä organisaation näköinen valmentaja ja urheilutoimenjohtaja.

* Ei siis mitään Tapparan junioreja, pelaajia tai ylipäätään saavutuksia vastaan. Ne on kaikki hankittu kovalla työllä ja oikea joukkue on ollut silloin ollut mitalikannassa. Kritiikki siis johtoporrasta, UTJ:ta ja valmentajia kohtaan.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Tuo taklaushan näyttää samanlaiselta mitä Skalicky veti Lajuseen Tepsiä vastaan runkosarjan lopussa (merkityksettömässä pelissä) ja josta Lajuselle tuli lievä aivotärähdys?
Heittikö Pekka Virta tuon jälkeen Länsi-Suomessa "Höhöö, kunnon pommia sisään! Eipä tainnut Lajusen poika pelata vaihtoakaan tuon jälkeen vaikka oppi kovuutta Venäjällä?"
 

Selootti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuollaiseen yltiöpäiseen pommien hakemiseenhan Tapola tässä yrittää Pospisilia ja kumppaneita provosoida. Jos siinä sivussa joku oma soturi loukkaantuu, niin siitähän ei tapparassa paljoa välitetä. Vastustajan loukkaantumisella lällättely sopii kyllä täydellisesti tapolasta ja tapparasta muodostuneeseen imagoon.

Oivoi. Ja minä kun olen pikkuhiljaa yrittänyt uudestaan tavoittaa edes pikkuisen aikuismaista suhtautumista tähän koronajengiin, mutta näköjään sieltä vedetään jatkuvasti mattoa alta näiltä pyrkimyksiltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös