Playoffs 2019 puolivälierät: Pelicans (3.) – HIFK (6.)

  • 117 471
  • 800

Kingfisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Panthers, Hurricanes
Kiitos IFK upeasta sarjasta. Parempi jatkaa, pakko myöntää. Vitutus on suuri, mutta sitä tämä urheilu välillä on. Ylpeä silti omista, hyvin taisteltu! Ehkä joskus sit toisinpäin. Erittäin viihdyttävä sarja oli, harmi, että se nyt sai päätöksensä. Lähestulkoon kaikki tunnetilat tuli koettua. Huh, kevät on hienoa aikaa lätkäfanille! :) Tsemppiä jatkoon!
 

Alarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans-pelaajien makoilu läpi sarjan ei saa arvostustani.
Nämä vois ihan oikeasti jättää voitetun sarjan jälkeen kirjottamatta, varsinkaan kun ei perustu miltään osin faktoihin. Sarjassa nähtiin muutama kappale turhia filmauksia ja ne menivät tasan joukkueiden välillä.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitähän tästä sanoisi? Etukäteen ajateltuna ”meillä” en nähnyt olevan mahdollisuuksia edetä jatkoon. Runkosarjassa Pelicans vei kaikki kohtaamiset ja HIFK pelasi muutenkin sekavan runkosarjan. Mielessäni veikkailin Pelicansien jatkavan voitoin 4-1, sillä heidän hyvä runkosarja ja sarjan paras ylivoima vaikutti liian kovalta haasteelta. Toisaalta odottelin josko suosikkijoukkueeni saisi edes hetkellisen flow-tilan, niin matsit voisivat olla tiukkojakin.

Monenlaista ihmeellistä tapahtumaa oli tässä hienossa sarjassa: Salmisen yläriman kautta kimmonnut maali, Engrenin imaisu, lukuisat videoiden kelaamiset ja haastot jne. Tiukkaa vääntöä tyypillisillä playoff-säännöillä totutun vaihtelevalla linjalla. Kevyitä jäähyjä molemmille ja selviä rikkeitä jäi puhaltamatta. Näkisin, ettei tässä sarjassa kumpikaan hyötynyt merkittävästi linjasta, joten siinä mielessä puntit tasan. Kiitoksia Lahden suuntaan hienosta sarjasta. Me lähdetään selvänä altavastaajana Kärppien kimppuun.
 

Mastokaupunki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt, kun vitutus on vähän laantunut niin uskaltaa tännekin kirjoitella jotain.
Saatiin odotetun laadukas sarja, eikä kummankaan voitto olisi ollut vääryys. Harmittaa vietävästi, ettei oltu sarjan alussa valmiita pelaamaan voittamiseen vaadittavalla tasolla.
Pistää miettimään, kun kolmena vuotena peräkkäin pleijarit päättyy isoon pettymykseen. Näistä kaksi kertaa runkosarjassa top 6, mutta ei vaan riitä.
Onnea HIFKille jatkopeleihin! Ansaitsitte jatkopaikkanne.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
On tämä kyllä taas niin kummallinen tunne. Taas on yksi kausi ”tuhlattu” hallilla ja mitään ei jää käteen. Niin helvetin turhauttavaa ajatella taas sitä seuraavan runkosarjan kahlaamista.

Voisi tietysti ajatella, että nuori joukkue sai tästä kokemusta ja sitä voi hyödyntää tulevaisuudessa, kuten HIFK tässä sarjassa. Mutta kun pakka leviää taas ympäri maailmaa ja köyhän miehen KHL:ään (lue=HIFK), niin ensi kaudella sitä taas kasvatellaan jonatantanuksia kohti lappeenrantalaista mestaruutta (puolivälieristä pihalle).
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Björnisellä näytti ottavan todella koville tämä tappio, moneen kertaan pyyhki simmut kuiviksi ennen kättelyitä. Hienoa nähdä tällaista välittämistä ja tässä oli se raaka ja katkera puoli urheilun suolasta nähtävissä, aito kapteeni tappion hetkellä. Toisella puolella taas IFK:n kokeneelle rungolle tämä oli upea voitto, mutta nälkää on selvästi jäljellä. Kolmas kausi putkeen kun kaadetaan puolivälierissä altavastaajana ennakkosuosikki, onko tätä tapahtunut ikinä ennen IFK:n historiassa? Kiitos Pelsun faneille sarjasta.
 

Raakahanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelsut
Vittu kun vituttaa. Onnea HIFK ja tsemppiä jatkoon! Olihan se mukava hetken ajan katsoa kunnon kiekkoa.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kiitokset myös täältä Pelicansille, huikean erikoinen sarja oli. Vikassa panokset näkyi ja Tyrväiset ym. ei käyny ihan yhtä kuumana.

Plussaa siitä että kentälle ei lentänyt pelin jälkeen kuin yksi (1) rantapallo. Ensi vuonna sekin voi jäädä kotiin. Tsemiä Pelicanseille ensi kauteen, hienoja kohtaamisia nämä. Ja IFK:lle välieriin, nyt pitää alkaa laittamaan paikoista sisään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Kiitokset Pelicansille. Hieno, tiukka ja tasainen sarja, jossa pienet marginaalit ratkaisivat. HIFK:n playoff-kokemus taisi olla lopulta aika merkittävässä asemassa tässä sarjassa ja tiukat pelit kääntyivät meille. Rouva Fortunakin taisi olla hieman meidän puolella kun miettii esimerkiksi ottelusarjan 2. pelin erikoista pomppumaalia. Parempi meni jatkoon, mutta tiukan vastuksen Pelicans antoi ja kaatui saappaat jalassa. Lahtelaisten kannattaa olla tästä joukkueesta ylpeä ja hyvää työtä Lahdessa on tehty. Kuten tuossa ylempänä joku sanoi, niin kovasti tämä sarja muistutti kevään 2016 finaalisarjaa, jossa HIFK pöllytti pari kertaa Tapparaa oikein urakalla, mutta Tappara vei kaikki tiukat pelit ja lopulta myös mestaruuden.
 

Wsrbg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto & IFK
IFK on vienyt maalipaikat näissä kahdessa pelissä selkeästi. Jos pelin virtaus jatkuu samalla tavalla, niin IFK voittaa maanantaina. Sanon rohkeasti näin, että jos Engren pelaa edes kohtalaisella tasolla, niin kyllähän helsinkiläiset tämän sarjan voittavat. Niin suuri on ollut tasoero kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

En kai voisi enää olla enempää oikeassa. Lähes kaikilta jääkiekkofaneilta meni totaalisen ohi ekan pelin pelivirta. Joukkue voi voittaa 6-0 ilman oikeaa hallintaa.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kiitokset täältäkin Pelicansille hienosta sarjasta ja erittäin kovasta vastuksesta. Tunneskaalan kirjo oli tässäkin sarjassa aivan valtava, ja varsinkin OlkiJussin jumalmoodi vs. Aten Jekyll & Hyde-moodi piti minut ihan varpailla tämän sarjan loppuun asti.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Oli kiva sarja, kun noustiin altavastaajan asemasta lopulta aika aelvään voittoon, vaikka ei mitenkään ylivoimaiseen, ja Pelicansilla oli vielä tänäänkin mahdollisuus nousta tasoihin. Se kolmen peräkkäisen ottelun dominointi käänsi tämän meille, eikä Pelicans saanut yhtä meidän ohipeliä lukuun ottamatta enää otetta takaisin. Olkinuora vei veskarien taiston, muuten ois voinu loppua aiemmin.

Tunnetta oli, mutta peli pysyi sitä Santalan avauspelin sekoilua lukuun ottamatta siistinä. Kiitoksia Pelicansille ja onnea kesän siirtomarkkinoille.
 

Wsrbg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto & IFK
Olkinuora on todella mainio jääkiekkomaalivahti. Viime kaudella JYP-paidassa seula, mutta nyt järkyttävän hyvä mokke. Toivottavasti Jalonen on hereillä.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Selkeästi heikommalla maalivahdilla IFK hoiti kuitenkin sarjan 4-2 ilman kotietua. Se on hyvä suoritus kieltämättä.

Samalla olen kyllä tyytyväinen, että punapaidassa oli Salminen Aaltosen sijaan.

Sarjan käynnissä ollessa ajattelin silti jo, ettei näistä kummastakaan ole finaaleihin. Pelicans ei viisikkopeliltään riitä, IFK:lla taas erikoistilannepelaaminen ja maalivahti ovat kaukana tarvittavasta tasosta.

Tsemppiä Lahteen, ensi vuonna uusi yritys.
 

egar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, AC Milan, FC Lahti
Pettymys, mutta ainakaan ei hävitty taistelematta.
HIFK ansaitsi jatkopaikan enemmän kuin Pelsu, ikävä kyllä pakko myöntää.
Raskasta oli katsoa miten tähtipelaajat Kaski, Zohorna ja Aaltonen katosi kuvasta. Etenkin Kaskesta näkyi miten mies itse odotti enemmän itseltään ja tuska kasvoi kun ei saanut tulosta ja tätä symboloi viimeisen vaihdon tumpelointi viivalla.

Kiitos HIFK, kaikesta alun draamasta huolimatta tuli kova sarja. Kyllä mä oon teidän puolella Kärppiä vastaan, onnea jatkoon!
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Vähän hämmästyttää kuin aseettomaksi lopulta Pelicans jäi, vaikka pari ylijuoksua kotiyleisön edessä esittikin. Vajaa kuukausi sitten frendin kanssa juteltiin ja yhdessä tuumin todettiin Pelicansin olevan Kärppien jälkeen se vittumaisin jengi saada vastaan pleijareissa.

Tsemiä Lahteen, hyvä setti teillä on menossa ja tuo varmasti tulevaisuudessa hedelmää. Kylmä pää, lämmin sydän.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pakko nostaa Pelikaaneista teidän kapteeni ylös. Kaveri on vastustajan kannalta todellinen vittupää, näinköhän miehestä kasvaa vielä Tyrväistäkin parempi peluri. Juhani vielä ensikauden punaisissa ja Björnisestä korvaaja? :) Älkää nyt masentuko pahasti, teidän joukkue tarjosi pitkän runkosarjan ajan teille loistavaa viihdettä ja ylisuorittajia oli melkoinen määrä. Hieno juttu teillä menossa ja varmasti on imua pelaajahankinnoissa!
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minun on aina ollut vähän vaikea suhtautua Pelicansiin ja vaikka siellä on ollut ihan raikasta ja railakastakin meininkiä myös aiemmin, niin vähän se on minun kirjoissani jäänyt sinne ynnä muut -jengien joukkoon. Ei ole vituttanut samalla tavalla kuin Jyp, Tappara, Kärpät tai TPS (tässä järjestyksessä), mutta ei ole ollut oikein mitään sympatiaakaan samalla tavalla kuin vaikka Ässiä ja Ilvestä kohtaan (tässä järjestyksessä). Tämän sarjan jälkeen noteeraan Lahden merkittäväksi liigapaikkakunnaksi ja pidän Pelicansia silmällä aiempaa enemmän myös muulloin kuin silloin, kun sillä on peli HIFK:ta vastaan. Ja jos meininki pysyy samanlaisena reippaana ja railakkaana, niin ehdottomasti tuohon sympattavien jengien sarakkeeseen menee tämä. Kiitos kaikille, oli hieno ja monivivahteinen sarja ja tiukkaa ja voittopuolisesti rehtiä vääntöä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hieman kasasin tästä sarjasta tilastoja Liigan sivuilta, toki sieltä pystyy jokainen itsekin niitä väijymään, mutta jos nyt vaikka jotain sattuisikin kiinnostamaan, voi tietty sisältää huolimattomuusvirheitä. Boldattu aina yksittäisen tilaston vienyt joukkue, hävinnyt punaisella :)

HIFK:
Maalit yhteensä: 11
Tyhjät maalit: 1
Alivoimamaalit: 0
Maalit tasavajaalla: 0
Maalit ilman maalivahtia: 0
Maalit siirretyn rangaistuksen aikana: 0
Ylivoimamaalit/ylivoimakerrat: 2/24 (YV: 8,3%)
Päästetyt alivoimamaalit/alivoimakerrat: 4/22 (AV: 81,8%)
Aloitusvoitot yhteensä: 186
Blokkaukset yhteensä: 27
Torjunnat yhteensä: 145

Laukaukset yhteensä: 304
Ohilaukaukset yhteensä: 84 (27,6% laukauksista)
Yleisöä yhteensä: 23938


Pelicans:
Maalit yhteensä: 16
Tyhjät maalit: 0
Alivoimamaalit: 2
Maalit tasavajaalla: 1
Maalit ilman maalivahtia: 1
Maalit siirretyn rangaistuksen aikana: 1
Ylivoimamaalit/ylivoimakerrat: 4/22 (YV: 18,2%)
Päästetyt alivoimamaalit/alivoimakerrat: 2/24 (AV: 91,7%)
Aloitusvoitot yhteensä: 202
Blokkaukset yhteensä: 32
Torjunnat yhteensä: 176

Laukaukset yhteensä: 253
Ohilaukaukset yhteensä: 66 (26% laukauksista)
Yleisöä yhteensä: 15830


Yleisömäärä sarjassa yhteensä: 39768
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Taitaa tulla monien harmiksi pannukakku tästä sarjasta. IFK on ollut tällä kaudella niin toivoton porukka, että en usko oman jengin ottavan tästä sarjasta voiton voittoa. Yleensä on edes jokin fiilis oman jengin "yllätysmomentista" tai "tsemppaamisesta".

Perusteluja: Hyvin liikkuvat ja paineistavat joukkuueet ovat IFK:lle myrkkyä. IFK voittaa pelejä ainoastaan parin jätkän yksilötaidoilla – tällä kertaa vastustajallakin on hyviä yksilöitä, mutta sen lisäksi pelitapa. IFK ei ole fyysinen ja monella pelaajalla on vammoja alla. IFK:n peli on täysin sekaisin; sen osoittivat kamalat konttaukset HPK:ta, Tapparaa ja kappas vaan, Pelicansia vastaan. Omituista kyllä, maalivahtietu on Pelicansilla; Olkinuora on pelannut hyvän kauden ja kakkoseksikin on heittää kova kirittäjä. IFK:lla taas ei ole varaa laittaa maalille kuin yksi mies, jonka parasta ennen päiväys on jo mennyt umpeen. Pelicansilla on kiimaa: siellä on valmentajat jotka aivan varmasti puristavat tuosta jengistä kaiken irti. Aika toivoton asetelma ainakin meikän vinkkelistä.

Summa summarum: 4 - 0 Pelicansille.
Ai että miten väärässä olin. En uskonut, että nähdyn kaltainen IFK vielä jostain tällä kaudella löytyy.

Kaikki kunnia Pelicansille, josta löytyy usea jamppa jonka ottaisin kiljuen IFK:hon. Etunenässä kapteeni Björninen. Harmi että toisen kauden piti päättyä tähän.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Upea sarja, upea vastustaja! Björninen, Saarinen, Tyrväinen, Ikonen, tervetuloa punaisiin koska vaan:)
Oli kyllä molemmilla jännää seurata omien maalivahtiensa touhua. Olkinuoran seikkailut ja Aten mahdolliset imuroinnit.
Tämä sarja jäänee kevään hienoimmaksi. Kuten sanoin, moraalinen finaali.
Jos en olisi 50v sitten syntynyt Nordiksen vessassa ilmeisesti Brewerin aviottomana lapsena, ja sitä kautta päätynyt IFK;n mieheksi, voisin kääntyä Pelikaaniksi. Jotain samaa kuin IFK:ssa.
Kevvään mies ei ole muuttunut. Aina vaarallinen ylhäällä, mutta alhaalla kaikkea muuta. Ei tule ikävä. Koettakaa päästä siitä eroon, ja tilalle lisää "Björnisiä".
Sarjan paras pelaaja: Olkinuora. MM-kisoihin kiitos.
Nyt näätä jahtiin!
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kiitokset vielä omasta puolestanikin hyvästö sarjasta, IFK oli kuin olikin yllättävän kova ja rutinoitunut. En olisi kieltämättä itse uskonut ennakkoon, että tästä jatkoon mennään, mutta hienosti joukkue näytti närhen pelimerkit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös