Playoffs 2017 finaalit: Tappara – KalPa

  • 181 493
  • 1 350

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kannattaa katsoa lävitse vaikka ihan videolta, mitä kaikkea Haapalalla on tänä keväänä saanut jäällä tehdä ilman rangaistusta. Liigassa voi olla koskemattomia pelaajia, mutta Henrik Haapala ei todellakaan ole yksi heistä. Kannattaa ottaa vaikka kaikki kuvatallenteet käyttöön Tappara-Ilves -sarjasta, jossa Ilveksen pakit mm. makasivat Haapalan päällä jäässä, pitivät kulmassa kahdella kädellä kiinni ja estivät oikeastaan hänen pelaamisensa aivan kokonaan

En kyllä näkis että Haapala olis mitenkään erityisen koskematon. Sarjan top-3 hyökkääjä, paljon kiekossa, jatkuvasti kohde. Vaikee vaan osua kun on peliälykäs ja todella vahva luistimilla. Eilen oli huonoa tuuria ja fysiikan lait eivät olleet Haapalan puolella.

Tasasissa sarjoissa tappioita tulee, tappioita menee. Tollanen Kuopion kohellus ja ohipelikään ei paattia kaada. Se että KalPa ei seuraavassakaan pelissä luonut paikkoja ja/tai ollut kovin terävän tehokas niissä ja edelleen teki epätyypillisen paljon pakottamattomia virheitä, on jo huolestuttavampaa. Ei sais oma pelillinen identiteetti mennä noin helposti tolaltaan. Olkoonkin että maalin peli oli pitkään, lopussakin. Tasasta vääntöä.

Kaipaisivat raikkautta, ennakkoluulotonta energiaa ja haastamista. Sami Kapanen vois naamioitua ja hypätä kehiin jonkun toisen paidalla.
 

Adam89

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Omalta osaltani olen varmaan jo lukenut ja sanonut tarpeeksi tuomareista. Kyllähän nuo vie jo liian ison roolin koko keskustelusta. Toivottavasti Kalpa saisi omin ansioin ilman tuomari-apua sarjan tasoihin, ja päästäisiin seitsemänteen otteluun. Lepopäivä välissä on KalPalle tärkeä, toivottavasti se yksi lepopäivä riittää.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mutta on näitä tuomarivirheitä mennyt toiseenkin suuntaan. Haapalan rankkari ensimmäisessä ottelussa olisi pitänyt olla selviö, ja Savinaisen pelikielto oli vitsi - semminkin, kun selvisi, että Juntunen valehteli. Ei savolaisia turhaan kieroiksi kutsuta.

Älä viitti. Menee maku koko väittelystä, jos se ei ookkaan niin, että Kalpa kärsii ja Tapparaa suositaan. Faktat monesti pilaa hyvät salaliittoteoriat.

Oletetaan, että olis ollu oikein, että Haapalan taklauksesta ei olis tullu mitään jäähyä, mikä nyt on ainoo vaihtoehto, jos isoa rangaistusta ei anneta. Sen jälkeen oletetaan, että Kalpan paras pelaaja taklattais ns. puhtaasti mahdollisesti loppupeleistä pois, minkälaisen porun kuopiolaiset siitä sais. Onneks tosiaan muutamia fiksuja keskustelijoitaki löytyy. Eteenpäin, sano Jutiki.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
2004-2005 Jyp-Tappara sääliplayoffeissa Leinonen munasi itsensä ja sittemmin pitänyt mölyt mahassa paremmin.
Kukaan ei ole kärsinyt niin paljon tuomareista kuin Jyp silloin.
Pasi Puistola tökkäsi Duvie Westcottia mailalla silmäkulmaan ja Westcott veti polvella päähän Puistolaa.
2 ottelua pelikieltoa Westcottille.
Seuraavassa pelissä Jody Shelley tuuppasi kulmassa Kantoria selkään kevyesti. 5min jäähy jossa Tappara ratkaisi pelin ja Leinonen yritti vielä itkeä pelikieltoa.

2006 sarja oli sellainen, oli syytäkin avautua.
 

Adam89

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
SM-liigan erotuomaripomo ihmettelee finaalikohuja: "Ei KHL:ssä ollut tällaista" | Yle Urheilu | yle.fi Linkki vie Jyri Rönnnin haastatteluun.

Erotuomarien toiminnasta on riittänyt keskustelua finaalien aikana. Ensimmäisessä finaalissa tuomarit tekivät Rönninkin mukaan muutaman virheen. Kolmannessa finaalissa tuomareilta meni ohi puolestaan Alexander Ruutun kauden päättänyt Otso Rantakarin polvitaklaus.

- Tilanne oli polvitaklaus. Se meni tuomareilta ohi, Rönn totesi.

Tässä ei ole mitään uutta. Jotkut kirjoittajat yrittävät vaan tulkita lakikirjaa (sääntökirjaa) kierosti niin, että tosiasiat jäisivät peittoon. Se oli polviniitti, mutasen niitti piti olla maks 2min, haapalan kamppi piti olla rankkari tai edes 2min. Ei nämä niin vaikeita ole nähdä oikein. Niin ja joo, jos joku olisi loukkaantunut kunnolla siitä Savinaisen mailan hajottamisesta, niin se rangaistus olisi ollut oikein, mutta taidettiin yliampua savinaisen rangaistuksen kanssa. Rönnin mukaan haapala oli kiekoton tuossa Mutasen taklauksessa, uskotaan sitten nyt sitä, vaikka itse en nähnyt tilannetta niin. Ei tuo ny silti 5+20 ollut. Noh, sitäkin kyllä vähän oikeudenmukaisemmaksi teki se fakta että haapala missasi loppupelin.

Hyvä että näitä virheitä myönnetään. Ei tuo rönn ihan turha ole tuolla erotuomarijohdossa. KalPan pitäisi saada energiat samalle tasolle kuin sarjan alussa, ei tässä voittoon riitä pelkkä tuomarien toiminnan parantuminen ensi peliin. Onneksi on niin, että Tappara on nuo pelinsä voittanut pelaamalla.

Ai niin, ei pitänyt palata koko aiheeseen enää, mutta Rönn vielä julkaisi tuon näkemyksensä. Josko nyt alettaisiin pohtia jo pelillisiä seikkoja pikkuhiljaa. :)
 
Viimeksi muokattu:

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olisiko ollut Teemu Aalto, joka loukkasi nivusensa.
Taisi olla Pasi Puistola, jolta repesi vatsalihas Ässä-pelaajan koukkuun. Mutta sehän oli vain normaali peliin kuuluva tilanne, että nykäistään mailan lavalla keskivartaloa. Puistola oli vain huonosti valmistautunut, ja todennäköisesti vieläpä filmasi - loppukevään...
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
korjaan vielä, Leinonen kritisoi ihan aiheesta 2006 Ässät sarjaa ja arvostan todella paljon Leinosta, ilman noin hyvää taloudenpitäjää Tappara ei olisi kestomenestyjä.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kummasti nämä isot rangaistukset ovat menneet nyt 100-0 Tapparan laariin

Kaikki isot tilanteet menee Tapolan Mervin joukkueen laariin
Niin, kyllähän finaalisarjan ainoa pelikieltokin on tullut myös "Tapparan laariin"...

Ja mistä tilanteesta - IS 25.4.2017 kertoo seuraavaa: Vajaata viikkoa myöhemmin Juntusen kellossa olikin yllättäen eri ääni. Neljännen finaalin yhteydessä hän kertoi Ylelle, että Savinaisen mailan lapa ei osunutkaan häneen.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Niin, kyllähän finaalisarjan ainoa pelikieltokin on tullut myös "Tapparan laariin"...

Ja mistä tilanteesta - IS 25.4.2017 kertoo seuraavaa: Vajaata viikkoa myöhemmin Juntusen kellossa olikin yllättäen eri ääni. Neljännen finaalin yhteydessä hän kertoi Ylelle, että Savinaisen mailan lapa ei osunutkaan häneen.
Tuossa tapahtumassa vain ja ainut syyllinen oli Saviainen itse ei pelaaja saa vaikka kuinka vituttaa pelin jälkeen vaarantaa ulkopuolisia.
Lisäksi tuon raportin asiasta teki avustava otteluvalvoja joten tapahtumalle on kyllä silminnäkijöitä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kiitos @Adam89 kun kirjoitit asiallisella ja järkevällä tavalla. On todella ikävää että asiallinen keskustelu muuttuu nopeasti juupas eipäs vänkäämiseksi.

Puhutaan virheistä virheitä ja pelistä pelinä. Ei psykologisoida joukkueita tai pelaajia mukaan, koska se vie aina keskustelun väärille urille.

Lopuksi haluan sanoa, että KalPa pelaa todella hyvää kiekkoa ja erityisesti KalPan av on ollut mieleeni. Hienoa nähdä pelaajia, jotka luottavat luisteluun ja pakottavat vastuksen pelaamaan kurinalaisesti ja järkevästi. KALPASSA TEHDÄÄN UPEAA TYÖTÄ JA VUOSIEN TYÖ NÄKYY. Ja vielä se kantaa hedelmääkin joskus jopa mestaruuteen asti.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuomarivirhe tai ei, niin kyllähän mä näkisin että tapahtuma kokonaisuutena suosi KalPaa. Haapala on varmaan kaikki loput pelit pois, Mutanen vain sen eilisen pelin lopun. 5 min ylivoimalla Tappara ei saanut mitään aikaan, KalPa sen sijaan sai hengen päälle onnistuneesta jäähyn taposta.

Ja kun jatkopelejä ajatellaan, niin kyllähän Haapalan poissaolo on iso isku Tapparalle, kummiskin liigan paras hyökkääjä.

Joten ainakaan sillain ei KalPa-fanien kannata jossitella, että kunpa koko tilanne olisi jäänytkin tapahtumatta ja jäähy viheltämättä. Todennäköisesti Tappara olisi silloinkin voiton päässä mestaruudesta, ja Haapala olisi mukana kuvioissa, eli KalPan kannalta huonompi tilanne kuin missä nyt ollaan.

Ja sitten se vaihtoehto, että Haapala loukkaantuu mutta tuomarit ei anna jäähyä? Todennäköisesti olisi johtanut samaan missä nyt ollaan, ei Tappara ollut tuota eilistä peliä ollut missään vaiheessa häviämässä.
 
Koitatko olla mukahauska että Haapala ihan yksin oli ja yksin kaatui vai mitä tarkoitat? Jos et tästä säännöstä löydä kyseiseen tilanteeseen osuvaa jäähyn tunnusmerkit täyttävää tekstiä niin en voi auttaa.

SÄÄNTÖ 119 – LAITATAKLAUS

MÄÄRITELMÄ: Pelaaja taklaa vartalolla, kyynärpäällä, ryntäämällä tai kampittaen vastustajaa aiheuttaen vastustajan voimakkaan sinkoutumisen laitaa vasten.

  1. Laitataklauksesta rangaistaan vähintään pienellä rangaistuksella.

  2. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa laitataklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Voimakas on aika mielenkiintoinen käännös sanalle violent: A player who bodychecks, elbows, charges, or trips an opponent in such a manner that causes the opponent to be thrown violently into the boards.

Tuon säännön soveltaminen vaatii sitä, että taklaaja aiheuttaa väkivaltaisen/rajun sinkoutumisen laitaa vasten. Näinhän ei tässä tapauksessa ole, vaan sen rajun sinkoutumisen aiheuttaa Haapalan oma kompurointi. Ei se jääkiekko sillä tavalla toimi, että laitojen lähellä lentää puhtaista taklauksista pihalle, jos taklattavalla vetää jalat spagetiksi.

Otteluvalvojakin tietenkin varmaan valehteli vetoamalla samaan sääntöön.

Otteluvalvoja oli vuosi sitten myös sitä mieltä, 2+10 on ihan oikea tuomio päähän kohdistuneesta hyppytaklauksesta. Siksi tuo eilinen surkea selittelykään ei varsinaisesti yllätä.
 
Viimeksi muokattu:

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aikamoista itsekseen kompurointia sellainen kun sinkoutuu lopulta rajusti sen seurauksena laitaan aiheuttaen itselleen pahan loukkaantumisen. Oli varmaan koomisen näköistä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joten ainakaan sillain ei KalPa-fanien kannata jossitella, että kunpa koko tilanne olisi jäänytkin tapahtumatta ja jäähy viheltämättä. Todennäköisesti Tappara olisi silloinkin voiton päässä mestaruudesta, ja Haapala olisi mukana kuvioissa, eli KalPan kannalta huonompi tilanne kuin missä nyt ollaan.

Ja sitten se vaihtoehto, että Haapala loukkaantuu mutta tuomarit ei anna jäähyä? Todennäköisesti olisi johtanut samaan missä nyt ollaan, ei Tappara ollut tuota eilistä peliä ollut missään vaiheessa häviämässä.

Sen verran täytyy ottaa tähän kantaa, että tämä on jo jossittelua jossittelusta eli metajossittelua, jota ei todellakaan kannata harrastaa.

Meillä kannattajilla on taipumus herkästi psykologisoida ja käsikirjoittaa peliä uudestaan ja käsikirjoittaa pelin myös jälkikäteen vähän uuttakin väliin. Jokainen peli on ainutlaatuinen yksilö, joka on sellainen kuin se on. Yhtäkään virhettä ei voida korjata jälkeenpäin ja kun ihmiset toimivat asian parissa niin on selvää, että jokainen virhe on alisteinen ja toisteinen, mutta hetkessä tapahtunut. Se täytyy hyväksyä osana pelin luonnetta kaikilla osa-alueilla.

Juuri sen vuoksi jossittelu ja pelin psykologisointi jälkeenpäin on äärimmäisen turhaa, koska yksittäisiä tapahtumia pelistä ei voi poistaa ja sanoa, että asia olisi mennyt jotenkin toisin, jos tätä yhtä asiaa ei olisi tapahtunut. Voidaan esimerkiksi aina jäädä kiinni yhteen tuomariratkaisuun ja psykologisoida sen vaikutus peliin: olisiko Tappara voittanut silloinkin, kun Haapala ei olisi loukkaantunut? Ehkä, ei tai kyllä ovat totuusarvoltaan kaikki samanarvoisia vastauksia. Samaan tapaan voidaan jossitella, että olisiko pelin käsikirjoitus ollut erilainen, jos KalPa ei olisi joutunut pelaamaan viiden minuutin alivoimaa. Ehkä olisi, ehkä ei ja ehkä kyllä - koskaan emme voi tietää.

Tämä on pelin luonne ja mitä enemmän me täällä faneina lähdemme psykologisoimaan ja tekemään skenaariomalleja, sitä varmemmin pysymme epävarmoina. Helpointa on ottaa pelin tulos vastaan sellaisenaan - sen koko kauheudessa. En minä osaa sanoa, olisiko Tappara voittanut ensimmäisen finaalin, jos Haapala olisi saanut rankkarin tai jos Peltolan estämisestä olisi vihelletty kaksi minuuttia. En osaa myöskään sanoa, millainen vaikutus eiliseen peliin olisi ollut, jos KalPa ei olisi saanut kyseenalaista vitosta.

Tää on kaikki omalla laillaan turhaa metajossittelua, joka ainoastaan tuottaa keskustelua ja sitten mennään jo jossain vaiheessa yleensä sanasemantiikan tasolle, jossa mietitään jo sitä, miten jotain asiaa pitäisi tulkita. Jääkiekossa säännöt ovat vähän kuin laki, mutta lakia voidaan tulkita monella eri tavalla. Ei ole mitään absoluuttista "oikeaa" tai "väärää" tulkintaa ja lain pitäisi perustua aikaisempiin tulkintoihin.

Yleensä kevään laki perustuu aikaisempien vuosien löyhiin tulkintoihin eli keväällä lakia ei käytännössä ole ja sen tulkinnanvara kasvaa merkittävästi. Jokainen tällainen tulkinnanvara aiheuttaa uuden tulkinnanvaran ja kaksi eri näkökulmaa. Tämän vuoksi viisaimmat keskustelijat vetäytyvät lakikeskustelusta, koska tosiasiassa sen määrittävät Liiga & kurinpito ja laki otetaan annettuna. Tuomarit joutuvat kentällä tulkitsemaan kirjoitettua lakia, joka on ihan helkkarin vaikeaa.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Osaakohan kuopiolaiset yhtään nauttia näistä finaaleista, vai miten musta tuntuu, että 90% ei muusta puhu, ku väärin menneistä vihellyksistä. Harmi sinänsä, kyllä näistä kannattais nauttia aina ku mahdollista. Mää en yleensä jaksa nimimerkkejä lukea/painaa mieleen, että voi olla, että pari-kolme kirjottajaa saa tän tuntuun aika naurettavalta. Toivottavasti 98% Kalpan kannattajista kuitenki on jo päässy tästä yli.

Ps. voi olla, että vuoden päästä on jo satavarma, että nää kaks peliä kaatu näihin tuomioihin ja, että Tapparaa on suosittu räikeesti joka pelissä...
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Korostan sanaa tulkinta. Onhan se päivänselvä että jos Haapala vetää Jonne Virtasen sairaalaan, Haapalan fanien mielestä ei mitään väärää ja Virtasen joukkojen mukaan törkeä teko. Ihmissilmäkin näkee pitkälti mitä haluaa.
Itse halusin värikästä sarjaa ja onhan tässä nyt vähän niteiksi tapahtumia, toki lähinnä täällä palstalla.
Kames-Grönstrandtista on jo lähes päästy ;) mutta onneksi 2006 kevätkin vielä kaivettiin. Tampereen verotalon katolla liehuu muuten Taparan lippu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Osaakohan kuopiolaiset yhtään nauttia näistä finaaleista, vai miten musta tuntuu, että 90% ei muusta puhu, ku väärin menneistä vihellyksistä. Harmi sinänsä, kyllä näistä kannattais nauttia aina ku mahdollista.

Tätä se on nykypäivänä Intter-netissä. Ihan kaikkialla. Pahan olon purkautumiskanavaa tarvitsevat mielensäpahoittaja-tyypit poraa ja vinkuu kaikesta negatiivisesta ja se positiivisesti ajatteleva, ja finaaleista varmaan nauttivakin suuri yleisö on pääasiassa hiljaa.

Ihan samaa se alkaa olla Facebookkikin nykyään, etenkin kaikki ryhmät. Porataan ja vingutaan ja nostetaan esille mukamas jotain maailman vääryyksiä. Positiivisuudesta ja positiivisesta lähtökohdasta ei oikein kukaan jaksa kirjoittaa. Sitä jatkuvaa nega-paskaa on ihan vitun rasittava lukea, vaikka itselleni on kehittynyt aika hyvä paskansuodatin tässä 20 vuoden aikana, kun nettiä on tullut selailtua.

En ole koskaan ignore-listaa juuri käyttänyt, mutta pikkuhiljaa se lienee ainoa ratkaisu ongelmaan. Jokaisen idiootti-kommentin kirjoittajan jos laittaa pimentoon, niin sen jälkeen pitäisi näkyä vain asiallisesti ja positiivisella mentaliteetilla kirjoittavien viestit. Kunnes joku lainaa sen nega-trollin viestiä. Mutta osan paskasta saapi pois.
 
Voimakas on aika mielenkiintoinen käännös sanalle violent: A player who bodychecks,
If you tiedät, the sääntökirja is myös in Finnish. Ei tarvitse think about käännöksiä.

@T1971 :n innoittamana kysyin tilanteesta yhdeltä kansainvälisen tason tuomarilta. Hänen mukaansa selkeä laitataklaus, joka olisi muuten 2 min, mutta taklatun loukkaannuttua ulosajo. Eikä mitään muttia tai epäröintejä asiassa.

Ja korosti, että tv-kuvassa vauhti vääristyy liikkeen ollessa syvyyssuunnassa. Laidansuuntaisesti vauhti ja tilanne näkyy paremmin - ja siellähän se välittömästi reagoinut toinen päätuomari oli.
 

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
Osaakohan kuopiolaiset yhtään nauttia näistä finaaleista, vai miten musta tuntuu, että 90% ei muusta puhu, ku väärin menneistä vihellyksistä. Harmi sinänsä, kyllä näistä kannattais nauttia aina ku mahdollista. Mää en yleensä jaksa nimimerkkejä lukea/painaa mieleen, että voi olla, että pari-kolme kirjottajaa saa tän tuntuun aika naurettavalta. Toivottavasti 98% Kalpan kannattajista kuitenki on jo päässy tästä yli.

Ps. voi olla, että vuoden päästä on jo satavarma, että nää kaks peliä kaatu näihin tuomioihin ja, että Tapparaa on suosittu räikeesti joka pelissä...

Yleensä käy niin että ne joilla eniten ottaa tunteisiin myös kirjoittaa eniten tällaisille palstoille. Siitä tulee aika vinoutunut kuva miten keskiverto fani näitä matseja tulkitsee ja millä fiiliksellä on mukana. Itse en ainakaan ole koskaan aiemmin nähnyt tällaista kiekkohurmosta Kuopiossa, vaikka koko ikäni olenkin täällä asunut. Lätkästä puhutaan työpaikan kahvitauoilla, lounastauoilla ja välillä siinä töiden ohessakin. Ja meikäläisen työpaikka on sellainen, että siellä on väkeä ihan laidasta laitaan. Pääasiassa myös fiilikset vaikuttaa olevan perusfanilla positiiviset kun ylipäätään pelataan finaalissa. Tuo kuudes finaalipeli myytiin loppuun alle vartissa ja Niiralassa lähtee varmasti ääntä KalPan tueksi.

Kannattaa kirjoittelijoidenkin muistaa mistä lähtökohdista KalPakin lähti tähän kauteen. Eipä tainnut kukaan uskoa pelaajia ja valmentajia lukuunottamatta, että keväällä pelattaisiin tasaväkisiä finaalipelejä Tapparaa vastaan. Tapparallehan kaikki muu kuin liigan mestaruus on pettymys, kun KalPa meni jo kaikkia odotuksia pidemmälle kaatamalla JYPin välierissä. Se, että ollaan saatu kaksi voittoa Tapparasta, joka on valehtelematta liigan kovin joukkue tällä hetkellä on vain kermana kakun päällä. Fanillehan se on tyypillistä että nälkä kasvaa syödessä. Sama nähdään joka vuosi kun Suomen urhot painaa hiki pipossa MM-kisoissa ja jokainen karjalalätsä kaivautuu jostain kolostaan taas kerran tulkitsemaan lätkää aikamiehen elkein. Ensiksi manataan, ettei voiteta kuitenkaan ja sitten kun pelataankin finaaleissa etsitään kaikki mahdolliset tekosyyt miksi ei voitettu. Oli huonoa tuuria, tuomarit perseestä, otteluohjelma väärä ja vastustaja huijasi.

Itse ainakin olen KalPasta helkkarin ylpeä, kävipä huomenna miten tahansa. Usko Kuopiolaiseen lätkäkulttuuriin on tehnyt vahvasti paluuta muutaman vähän hiljaisemman vuoden jälkeen. Jos tuota kulttuuria saadaan vietyä mukana vielä tuleville kausille, pidettyä noi ratkaisupelaajat mukana remmissä ja ehkä naarattua jotain isompia kaloja pyttyjahtiin, nii ehkä KalPasta voidaan jo ennen kautta puhua mitalikandidaattina. Se on vain helkkarin pitkän projektin tulos, jonka suhteen Tappara on vuosikausia edellä. Siellä tuota hommaa on painettu jo varmaan kymmenen vuotta ja hedelmiä on kerätty viimeiset viisi vuotta, vaikkakin se kultaisin on jäänyt taskuun vain kerran.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että Tappara on ollut näissä peleissä parempi. KalPa on onnistunut välillä väläyttelemään ja pelaamaan erittäin hyvää lätkää. Tällä hetkellä vaan Tapparan kokemus on valttia ja kärkijätkät on tottuneet ratkomaan näitä pelejä. Siinä missä Peltola, Lajunen ja kumppanit pelaa parhaalla tasollaan, KalPan ykköskorin kavereilla polttelee kiekko ja ratkaisut kestää.

Luovuttamaan tuskin kukaan Kuopiolainen on lähtenyt ja kaikista vähiten itse joukkue. Siellä varmasti on vielä uskoa omaan tekemiseen ja mahdollisuuksiin kääntää sarja. Yleensä altavastaajan asema onkin sopinut KalPalle oikein mainiosti, kun taas suosikkina pelatessa meinaa homma levitä monesti käsiin. Täytyy kuitenkin muistaa, että pelejä on jäljellä korkeintaan kaksi. Kahden pelin voittaminen edes altavastaajana ei ole mahdotonta. Se vaatii KalPalta erittäin kovaa onnistumista, sillä Tappara jos mikä on joukkue jonka sulamiseen en ratkaisuhetkillä usko.

Itse ainakin aion fiilistellä täysillä seuraavasta pelistä, vaikka välistä saattaakin jokunen ärräpää karata. Mut sellaista se on, kun elää tunteella mukana. Ei tartte Tapparan fanien ottaa itseensä, olkaa vain tyytyväisiä kun teillä on sellainen joukkue joka ottaa hermoon. Yleensä se on merkki vain siitä, että joukkue on niin kova ja hankala voittaa, että aiheuttaa vastustajan faneissa sen luokan turhautumista.
 

miklin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voittajia ja menestyjiä vihataan aina. Ainoat jotka näitä tunteita osaavat käsitellä ovat muut voittajat ja menestyjät. He osaavat ammentaa muiden menestyksestä oppia, sen sijaan että alentuisivat kateelliseksi. Vanha viisaus joka pitää ainakin minun mielestäni aika hyvin kutinsa.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siis tämä ketjuko on käsittelevinään finaaliotteluita Tappara-Kalpa? Jotenkin vaikea uskoa. Kaikille "kyllähän tässä on mennyt maku finaaleista" ja "suomikiekkoa väärään suuntaan päläpälä", sekä aivan erityisesti "tämä finaalisarja tullaan muistamaan tuomaritoiminnasta" -ihmisille: Tätä finaalisarjaa EI TODELLAKAAN tulla muistamaan tuomaritoiminnasta, niin kuin ei mitään muutakaan finaalisarjaa. Voittaja saa mestaruuden, torijuhlat ja viirin kattoon, eikä tule enää ikinä muistelemaan mitään tuomarifarsseja. Samaten koko muu maailma muistaa vain voittajan - pois lukien hävinneen joukkueen hc-fanit, jotka eivät kehtaa puhua asiasta kuin keskenään, koska muu maailma pitää heitä vikisijöinä ja huonoina häviäjinä. Tämähän pätee aina, vaikka olisi miten järeitä tuomarivirheitä tehty missäkin vaiheessa, kuten esimerkiksi, öö, en muista...

Pelillisestihän sarjassa on nähty yksi Tapparan täydellisesti dominoima ottelu, yksi varsin vahvasti Tapparan dominoima ottelu (eilen), joka tuloksellisesti olisi silti voinut kääntyä toisinpäin. Ja kolme ihan kolikonheittopeliä, joiden sisällä yksi Tapparan täydellisesti dominoima erä. Sarjan katkaisu on tunnetusti kiinni henkisestä tilasta, ja sillä puolella kevät on nostanut kysymysmerkkejä esiin etenkin ajatellen mahdollisuuksia katkaista sarja heti huomenna.

Tappara on tänä keväänä ollut poikkeuksellisen huono käsittelemään hyviä hetkiä. Esimerkiksi toisen finaaliottelun tappiossa mielestäni oli paljon sitä, että Tappara oli avauserässä pelillisesti täysin ylivoimainen, kuvitteli johtavansa 6-0, eikä sitten pystynyt käsittelemään vastustajan yllättäen iskemää tasoitusta.

Tapparan pelifilosofia edellyttää ehkä yhtä ominaisuutta eli nöyryyttä ylitse muiden. Tänä keväänä nöyryys on selvästi niukempi voimavara joukkueessa kuin vuosi sitten (jolloin kolme hopeakevättä olivat tainneet tällä saralla toimia vahvoina opettajina). Heti kun menee paremmin vähänkään pidempään, niin nöyrä ja kärsivällinen pelaaminen on hätää kärsimässä, eikä enää jaksetakaan luottaa ja jauhaa. Tai: aivan kaikki eivät jaksa, mikä on yhtä kuin että joukkue ei jaksa.

Tässä suhteessa olen tavallaan tyytyväinen, että katkaisupeliin ei lähdetä mikään 6-0-voitto takataskussa.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Kyllähän hopean saanutta joukkuetta muistetaan sen mukaan kuka sen saa - tapparalta odotettiin viimevuodet aina mestaruutta ja kertyi liikaa hopeita, sitä saakin kiroilla mutta KalPalta ei kukaan odottanut yhtään mitään ennen kauden alkua joten jos tässä ihan loppuvaiheessa jäädään lopulta toiseksi, ei se himmennä tippaakaan sitä mitalia eikä sen kiiltoa, joka meille kauden puurtamisesta palkinnoksi annetaan. Ja kausi on ollut aivan loistava, sitä ei kiistä kukaan eikä missään.

Tulipa kultaa tai hopeaa aion itse tempaista kunnon mitalikännit, kun painit on viimestään nyt perjantaina ohi. Helevetin ylpeänä joukkueestani, vieläpä. Harvinaisia hetkiä kuten SM-mitalia, minkä värinen tahansa ei viitsi pilata pahalla tuulella, jos mitskuja on 3 kappaletta tullut 30 vuoden aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös