Playoffs 2017 finaalit: Tappara – KalPa

  • 182 480
  • 1 350

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Siinä meni heti samana päivänä kun Lassi Seppä kolumninsa jatkoaikaan kirjoitti, niin tänään sitten meni sekin varma tieto säpäleiksi. Seppä kirjoitti että Kilpeläisen taakse ei kolmea maalia samassa ottelussa tehdä. Noh..

Näin Tapparan pelissä sellaisen jutun, että Tappara oli selvästi päättänyt aavistella näitä Kalpan omanalueen syöttöjä. Ei se pelkästään Kalpan huonoutta ollut, kyllä Tappara oli aika syvällä välillä kolmellakin miehellä.

Tästä on todella hyvä jatkaa muuten. Itseluottamus purskahteli edelleen lisääntyvästi monella kirvespaitaisella.
 

Kukko

Jäsen
Ei minua haittaa jos tappara saa paukuttaa kilpeläisen / godlan logoon jostain laitalaudoituksesta ja voittaa laukaukset sellaisilla heitoilla, se on niiden pelityyli. Siinä missä kalpa yrittää vielä syötellä, toimittaa tappara jo maalille jos on linja auki ampua rauhassa. Mutta näitä A luokan paikkoja nyt ei voi tarjoilla, kun tappara siihen päälle rakentaa itsekin niitä paikkoja muutaman peliin.

Korjaan asiavirheen, joka tosiaan todistaa sen, että toisen pelityylistä ei kannata kertoa. Varmasti otannan määrä ei Adamilla riitä ihan siihen. Tappara on viimeiset viisi vuotta ollut yksi Liigan vähiten laukovista joukkueista. Silti se on ollut yksi eniten maaleja tehneistä joukkueista. Asian voi halutessaa tarkistaa liigan sivuilta, josta laukaus\torjunta määrät löytyvät kyllä. Asian selittää suuri maalinteko tehokkuus. Toki puhun nyt siis runkosarjasta.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Kapteeni alkoi johtaa joukkojaan edestä viime pelissä ja johtaminen samalta paikalta jatkui tänään...on tää #81 huikee pelimies!

Sarja siis 2-2 ja KalPan kilpeen on lyöty Tapparalla särö!

Vajaan vuorokauden kuluttua mennään taas ja nyt mitataan kuntopuolta ekan kerran tässä sarjassa...
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Seppälän syöttö Peltolalle ja paitsiomaali ratkaisivat tämän pelin Tapparalle.
Ja yhtälailla hassutellen Tappara teki Kalpan ensimmäisen maalin ja myi aiemmin kaudella toisen.

Alkaa karavaani kulkea ja koirat haukkua, lupaa taas hyvää meille.

Mihin muuten ovat kadonneet ne kuopiolaiskirjoittajat, jotka nauttivat matkasta ja ovat voittajia kaikesta huolimatta? Mielestäni G3:n jälkeen ei ole näkynyt. On toki ihan luonnollista, että nälkä kasvaa syödessä.

Huomenna sitten taas jatkuu ja katsotaan kääntyykö sarja toiseen suuntaan vai palaako alun raiteille. Mikään ei toki vielä tarkoita sitä, että se olisi lopullinen suunta.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitäpä sitä turhia jaarittelemaan. Tänään näkyi pari mielenkiintoista juttua, joiden ei pitäisi tulla Liigan seuraajille yllättyksenä:

1) Jukka Peltola on aika kova pelaaja, Kapteeni, tähän liigaan. Otti taas joukkuetta reppuselkään, kun joukkue tarvitsi voiton. Hieno, hieno pelaaja on tuo Tapparan kapteeni. Mahtuisi varmaan aika moneen muuhunkin jengiin.
2) Tapparalla on joukkueena sen verran jo rutiinia ja sitkeyttä, että huolimattomuuteen ei ole vastustajalla varaa. Ei tänään ollut mitään epäselvyyttä voittajasta, kun KalPa suorastaan tarjoili avopaikkoja Tapparalle. Olisi Kilpeläinen jonkun voinut ottaa kiinnikin, mutta ihan turha tämän pelin pohjalta on mistään Kilpeläisen sulamisesta puhua. Kyllä se muu joukkue siinä edessä suli pahemmin.

Sarja on 2-2, joten matka jatkuu. Vähintään kaksi peliä, ehkä jopa kolme peliä vielä tätä Liiga-kevättä jäljellä. Otteluohjelma on hanurista, mutta yritetään elää sen kanssa. Nyt nähdään pitävätkö ennakkokaavailut paikkansa ja hyödyttävätkö perättäiset pelipäivät Tapparaa ennakoidulla tavalla.

E. Pelien määrä. Ehkä ei enää neljää finaalia pelata, vaikka kivoja pelejä on ollutkin. Joutunemme tyytymään kahteen tai kolmeen...
 
Viimeksi muokattu:

Anttimadis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
mmmmmmm....Eikähän me kaksi tiedetä kumpi tätä sarjaa johtaa...

Ei nyt kannata mieltäsi pahoittaa sen takia, että KalPa hyytymässä kun Tappara parantaa peli peliltä. Erot alkaa näkyä.

Ja mitä olet Rantakarista vinkunut jos tilanne ei päädy edes Liusjärvelle asti niin kannattaisi katsoa peiliin.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämähän oli törkeän paska peli kalpalta ottaen huomioon missä vaiheessa kautta ollaan, ja toki tapparalta varmaan ihan hyvä, siihen nyt tapparafanit voi itse kommentoida enemmän.
Joo, ei ne varmasti olleet pakotettuja virheitä, mutta kyllähän Tappara oli karvauspeliä muuttanut aiemmasta. Nyt haisteltiin Kalpan oman alueen syöttösuunnat ja päästiin lukemattomiin riistoihin tai vähintään katkottiin hyökkäykseltä siivet jo omalle alueelle. Tappara luki loistavasti miten karvata ja antoi paineen oikea-aikaisesti, yhdessä ja riittävänä. Kalpa ei ollut tuohon tänään valmis.

Studio jankutti ja hehkutti Tapparan trappia ja sitä kuinka Kalpa pelaa eri tavalla ja kuluttavammin. Toisaalta olen näissä finaaleissa ollut näkevinäni Kalpalta aika samanlaista peliä johtoasemassa. Tiivis trap ja nopeasti pystyyn paikan tullessa. Nyt vaan tuli ensimmäistä kertaa tässä ottelusarjassa se tilanne, että Kalpa joutui kuormittamaan kärkiäijiään takaa-ajossa eikä saanut tasoitusta ilmaiseksi.

Kemiläisellä on pakko olla jotain vaivaa, liike on niin hidasta heti alusta saakka ja joissain kontakteissa otti mielestäni ylivarovaisesti.

EDIT:
Isosti jäi harmittamaan Peltolan puolesta, että kiekko meni maaliin hieman liian myöhään. Sekä se, ettei saanut syöttäriä Järvisen maaliin, aika maukasta maskia teki.

Ja meni ohitse studion maalipaikkojen laskeminen, millaista tulosta näytti tältä päivältä?
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Mihin muuten ovat kadonneet ne kuopiolaiskirjoittajat, jotka nauttivat matkasta ja ovat voittajia kaikesta huolimatta? Mielestäni G3:n jälkeen ei ole näkynyt. On toki ihan luonnollista, että nälkä kasvaa syödessä.

No varmasti moni kannattaja on pettynyt, koska joukkueemme pelasi ehkä pudotuspelien surkeimman pelinsä huonoon paikkaan. Toki siinähän sitä joukkuetta mitataan, mitä tärkeämpi peli, niin kova joukkue (Tappara) pystyy sen käsittelemään. KalPa ei siihen kyennyt. En minä tiedä, pystyykö näistä peleistä niin nauttimaan, kun jännittää kovasti, mutta aina voitetun pelin jälkeen on upea tunne. Tällaisen murskatappion jälkeen yritetään toipua pettymyksestä.

Mä luulen, että tässä kävi vähän niin, että kukaan KalPan kannattajista ei varmaan oikeasti uskonut KalPan johtavan 2-0, ja näin ollen ne odotukset paisuivat ja alettiin pilvilinnoja rakentelemaan. Sitten tuli kirves ja iskeytyi keltaisten unelmien selkään.

Kunhan tässä pahin pettymys laantuu, niin huomenna taas naatitaan. Ja naattihan tuo kotiyleisökin: 2-5 -tilanteessa vain taputusta ja meteliä riitti. Hienoa, Kuopio!
 

Kurmuuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalikka
Raskausviikko 24. Sikiö voi nyt kuulla ja reagoi eri tavalla erilaisiin ääniin. Sikiön liikkeet tulevat koko ajan paremmin koordinoiduiksi koska uusia hermosyitä yhdistyy verkostoon. Keuhkoissa kehittyy ainetta nimeltä surfaktantti, jonka ansiosta keuhkot eivät mene kasaan, kun lapsi hengittää ulos, vaan keuhkoihin jää aina jonkin verran ilmaa.

Ultrassa varmistui, että poikahan sieltä on tulossa, mutta väriä siellä ei perhana vieköön nää. Ensimmäistä kertaa on oikein toden teolla ruvennut mietityttämään, onko naapurin musta makkara käynyt vierailulla ja mitäs jos kätilö tuputtaakin syliin vääränväristä äpärää. Ei oo kiva tunne se, voin kokemuksesta kertoa.

Tämä ilta ei kovin suuria lupauksia ensimmäisestä mestaruudesta antanut. Koko sarjassa ei ole vielä nähty KalPaa sillä tasolla, joka sen tänne asti toi kuin hetkittäin. Just nythän homma näyttää siltä, että sarja ratkeaa tylsästi siihen mihin sen ennakkoveikkailuissa arveltiinkin ratkeavan, eli Tapparan kokemukseen ja KalPan kokemattomuuteen. Tänäänkin meillä teki maaleja vain mestarit, Jyri nyt ei tällä kertaa osunut.

Mutta...

Jyp-sarjassa KalPa pelasi siihen asti kauden parhaan pelinsä viidennessä matsissa, kun Jyp oli tullut 0-2 tappioasemasta tasoihin ja kaikki veikkasivat sarjan kääntyneen kokeneemmalle porukalle. Ja vielä 7-peliin, siihen paikoista kovimpaan, KalPan esitys oli jos mahdollista vieläkin parempi. En todellakaan laske tätä jengiä ulos ennen sitä viimeistä summeria. Nythän se vaatii siis vielä yhden Rystön.

Yllätys yllätys olikin turha toivo olettaa, että yksi kelvollinen tuomaripari oli onnistuttu finaaleihin löytämään. Järjetöntä miten paljon (taas) sai mailasta/miehestä pitää kiinni, hakata ja kahvata. Nyt KalPakin käytti sitä vastustajan tasolla, mikä on täysin oikein, kun tämmöinen kerran sallitaan. Ja sitten vihelletään jäähyjä mitättömyyksistä. Mikäköhän pari sieltä huomiseksi arvotaan?

Mutta nämä mitään ratkaise. Tappara oli tänään selkeästi parempi, ja maalinteon tehokkuus odotetusti tasoittui. Sota jatkuu huomenna, toivottavasti erinäköisenä kuin tänään. Eihän se vielä pakkovoiton paikka ole, mutta jos peli näyttää huomennakin yhtä onnettomalta niin sitten jo vituttaa.

Edit. typoja.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Aika hienoa, että Sarajevon Peksi ei erotu ollenkaan epäedukseen näissä peleissä, edes Kuopion kaukalossa.

Juki Peltolan kommentti oli myös jäätävä: -kyllä mekin osataan luistella, Alkion typerään ihmettelyyn kuinka Kalpan liikkeelle pärjäsittte.

Edit. Tuomarit oli taas loistavia.
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
Ja mitä olet Rantakarista vinkunut jos tilanne ei päädy edes Liusjärvelle asti niin kannattaisi katsoa peiliin.
Homokari taklaa polvella niin että jokainen vitun sokea reettakin sen näkee ja minun kannattaisi katsoa peiliin..? OK.

"Mutku mutku se oli puhas taklaus, me ei sikailla, Ruutun oma vika kun tuli tielle, ei siitä pelikieltööööö tullut"....

Mitä minä aiemmin näistä tamperelaisista sanoinkaan..
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Neljä ottelua takana, neljässä ottelussa Tappara on saanut enemmän maalipaikkoja, mutta sarja on 2-2. Kaikki on vielä auki ja vierasetu on edelleen KalPalla.

Seuraaviin peleihin toivoisi vähintään samaa tehokkuutta viimeistelyyn kuin tänään ja Kuusela-Repo -kaksikon pysymistä ykkösylivoimassa Haapalan ja Nurmen sijaan. jos ensiksi mainittu ylipäänsä huomenna pelaa.

@coyote86 on kyllä värilasiprovoilijaksi varsin sympaattinen tapaus. Ylimielisten tamperelaisten vika, että on samaa mieltä Rantakarin tilanteesta kuin tuomarit, videotuomari ja kurinpitäjä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Järjetöntä miten paljon (taas) sai mailasta/miehestä pitää kiinni, hakata ja kahvata. Nyt KalPakin käytti sitä vastustajan tasolla, mikä on täysin oikein, kun tämmöinen kerran sallitaan.
Tahdon tarttua tähän pätkään. Kyllä se Kalpa on ollut tähän saakka tässä ottelusarjassa täysin tasavertainen tuossakin mittelössä. Studio nyt tuntuu tykkäävän nostaan Tapparan pään puolustuspelaamisen klipin esille. Ei olisi Kalpa tehnyt mm. ekassa matsissa niitä ohjurimaaleja, mikäli Tappara olisi puolustanut kahdella mailalla. Tai Kuopion pelissä saanut niitä puoltakymmentä ohjuria aivan Domin nokalta alta laidasta heitettyyn syöttöön.

Eikun niin, enhän minä saa ketään muuta syyttää näistä, minuthan on leimattu ikuisiksi ajoiksi. Pahoittelut. (oliko tämä sitä uhriutumista, josta joku minua toisessa ketjussa syytti?)
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
@coyote86 on kyllä värilasiprovoilijaksi varsin sympaattinen tapaus. Ylimielisten tamperelaisten vika, että on samaa mieltä Rantakarin tilanteesta kuin tuomarit, videotuomari ja kurinpitäjä.
Tämä pitääkin laittaa korvan taakse seuraavan kerran kun tappuran jonnea taklataan ja pelikieltoa ei näy eikä kuulu. "Tuomarit on aina oikeassa ja SM-liigan kurinpito on täydellistä." "Liigan kurinpito ei nähnyt siinä mitään". Voi pyhä pillu sentään.

Kunhan KalPa hoitaa tämän homman kotiin niin mahtaa tappurafanejakin vituttaa, olihan liigan kurinpito sentään heidän puolellaan.
 

Kurmuuttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalikka
Tahdon tarttua tähän pätkään. Kyllä se Kalpa on ollut tähän saakka tässä ottelusarjassa täysin tasavertainen tuossakin mittelössä. Studio nyt tuntuu tykkäävän nostaan Tapparan pään puolustuspelaamisen klipin esille. Ei olisi Kalpa tehnyt mm. ekassa matsissa niitä ohjurimaaleja, mikäli Tappara olisi puolustanut kahdella mailalla. Tai Kuopion pelissä saanut niitä puoltakymmentä ohjuria aivan Domin nokalta alta laidasta heitettyyn syöttöön.

Eikun niin, enhän minä saa ketään muuta syyttää näistä, minuthan on leimattu ikuisiksi ajoiksi. Pahoittelut. (oliko tämä sitä uhriutumista, josta joku minua toisessa ketjussa syytti?)
Lähestulkoon kaikkia salaliittoteorioita yhdistää yksi asia: ne eivät ole totta. Mutta ei siis toki kaikkia, ehkä tämä sitten onkin se poikkeus joka vahvistaa säännön. Eli studion köörillä on jotain Tapparaa vastaan, ja he tietoisesti nostavat esille vääriä asioita silläkin uhalla, että heidän maineensa asiantuntijoina menee. Kyllähän ne tyhmiä välillä puhelee, mutta ihan tyhmyyttään minusta, eivät ilkeyttään.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Varsinainen nyyhkyttäjä kojootiksi kyllä. Pitäis vaan päästä poikaraukan nyt yli tuosta yhdestä kolarista.

Mun mielestä Tappara ei edes viimeistellyt niin tarkasti kuin yleensä. Nythän sielä oli täydelliset "yksin veskaria vastaan" tilanteet mm Kuuselalla, Lajusella ja Rauhalalla ainakin. Peltolallakin taisi olla.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Homokari taklaa polvella niin että jokainen vitun sokea reettakin sen näkee ja minun kannattaisi katsoa peiliin..? OK.

"Mutku mutku se oli puhas taklaus, me ei sikailla, Ruutun oma vika kun tuli tielle, ei siitä pelikieltööööö tullut"....

Mitä minä aiemmin näistä tamperelaisista sanoinkaan..

Koita nyt aavikon hurtta päästä jo ylitse. Ps. voit lisätä oman nimimerkkisi jonon jatkoksi allekirjoitukseesi.
 

Adam89

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Korjaan asiavirheen, joka tosiaan todistaa sen, että toisen pelityylistä ei kannata kertoa. Varmasti otannan määrä ei Adamilla riitä ihan siihen. Tappara on viimeiset viisi vuotta ollut yksi Liigan vähiten laukovista joukkueista. Silti se on ollut yksi eniten maaleja tehneistä joukkueista. Asian voi halutessaa tarkistaa liigan sivuilta, josta laukaus\torjunta määrät löytyvät kyllä. Asian selittää suuri maalinteko tehokkuus. Toki puhun nyt siis runkosarjasta.
No se on totta, etten paljoa tapparan pelityyliä ole seurannut, tämän finaalisarjan alkupään otteluiden perusteella vaan mietiskelin. Olihan tapparalla hyviäkin paikkoja aiemmissakin peleissä, mutta kyllä minusta kilpi sai niissä aiemmissa peleissä "aimo kasan" helpohkoja torjuntoja tilastoihin. Tässä pelissä taas tarjottiin itse - siis kalpa tarjosi itse tapparalle -heti alkuun sellaisia paikkoja, että pakkohan se kilpeläisen taian oli murtua - ei hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tämä pitääkin laittaa korvan taakse seuraavan kerran kun tappuran jonnea taklataan ja pelikieltoa ei näy eikä kuulu. "Tuomarit on aina oikeassa ja SM-liigan kurinpito on täydellistä." "Liigan kurinpito ei nähnyt siinä mitään". Voi pyhä pillu sentään.

Kunhan KalPa hoitaa tämän homman kotiin niin mahtaa tappurafanejakin vituttaa, olihan liigan kurinpito sentään heidän puolellaan.

Se on ainakin mukavaa, kun jollain sisälukutaito pelaa eikä tee yhtään omia tulkintoja asioista! Voit kyllä rauhassa tutkia, että olenko vaatinut esim. Kantolalle/Finleylle pelikieltoa Tapparan pelaajien ajeluista.

Mutta hyvä tietää, että kurinpito on varmasti Tapparan puolella. Helpottaa urakkaa merkittävästi. Tapparan pelaajat saavat rankkarin jokaisesta läpiajorikkeestä sekä paiskoa pelin jälkeen mailoja ilman pelikieltoa. Eiku...
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
Tapparan pelaajat saavat rankkarin jokaisesta läpiajorikkeestä sekä paiskoa pelin jälkeen mailoja ilman pelikieltoa. Eiku...
Tapparan pelaajat saavat polvitaklata ilman minkäänlaista rangaistusta. Eiku...eiku...vittu, näinhän tapahtui. Onneksi minä olen kuitenkin väärässä ja liigan kurinpito oikeassa, polvella taklaaminen on ihan ok jos sen tekee Olle Homokari.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös