Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2017 1.kierros: Kärpät – HIFK

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Goljat, 14.03.2017 klo 15.39.

 1. Goljat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Hokki, Puolangan Ryhti, Sebastian Aho
  Huomenna alkaa siis kevät, elikäs Liigan pudotuspelit. Hieno homma!

  Runkosarjassa kohdattiin 6 kertaa, joista HIFK onnistui voittamaan peräti 5 kertaa. Pisteet jakautuivat 4-14, maalierolla 11-18. Vaikka runkosarjakohtaamiset menikin selkeästi HIFK:lle, niin lähtökohdat tähän sarjaan ovat kuitenkin erittäin tasaiset. Pari viimeistä kohtaamista on osoittanut sen, että Kärpät kyllä pystyy HIFKn voittamaan. Molemmilla on myös sairasosastot käytännössä tyhjentyneet, joten poissaolojen taakse ei voi kumpikaan mennä.

  Kärppien kannalta ratkaisun avaimet:
  - Kotietu
  - Maalinteon rentouden löytyminen
  - J-M Aaltosen vire
   
 2. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  10. viimeisen ottelun kuntopuntari:

  HIFK 19 pistettä (4. liigassa) 12,50% ylivoima-% (13. liigassa) 87,88% alivoima-% (2. liigassa)
  Kärpät 17 pistettä (6. liigassa) 20,00% ylivoima-% (7. liigassa) 87,10% alivoima-% (3. liigassa)

  Muuten aika tiukkaa paitsi ylivoiman osalta jonka osalta Kärpät pesee IFKta kuin märkää rättiä. Mutta tiukka sarja tulossa, pieni etu Kärpillä kotiedun myötä.
   
 3. Epätietoinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
  Lainaus:
  Kärppien ylivoima on kyllä todellisuudessa ollut surkeaa viime ajat, voikohan tuo 20,0% pitää paikkaansa? Jokatapauksessa, tiukka sarja tulee varmasti pelillisesti. Keskiviikon pelin vievä joukkue tulee voittamaan sarjan.
   
 4. Zodiac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Thunder Bay Bombers
  Hesalaisten peli on kyllä sen verran vielä sekasin että veikkaan Kärppiä jatkoon voitoin 2-1. Eiköhän jatkoajalle mennä ainakin parissa matsissa. Toivottavasti tulee kumminkin hieno ja tasainen sarja ilman mitään ylilyöntejä.
   
 5. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kärppien ylivoima on tosiaan sakannut ihan runkosarjan lopussa. Viimeisissä 5 ottelussa Yv-% 11,11% (IFK:lla 27,27%) ja 3 ottelussa 9,09% (IFK:lla 28,57%) Alivoima on toisaalta ollut Kärpillä näillä ajanjaksoilla parempaa: 5 ottelua 93,33% - 88,24%, 3 ottelua 88,89% - 80,00%.

  Se tilastoista. Mitä itse sarjaan tulee, niin onhan tämä hyvin kutkuttava sarja näin ennakolta, ja ennustelu on aika vaikeaa. Runkosarjassa ottelut meni aika selvästi IFK:n eduksi, ja molemmat joukkueet saavat sairastupaansa tyhjemmiksi.

  Minusta Kärppien pitäisi kaivaa se Suikkasen kauden alla mainostama "meille ei vittuilla"-kiekko nyt naftaliinista: Sailio ja Humaloja voisivat räpättää ärsyttävästi Finleyn korvanjuuressa kuin jugurttipurkkipäristimet ikään, ja Juhani Aaltosta voisi ihan hyvin kolhia järkälemäisillä avojään kokovartalopommeilla. Kuka tähän sitten pystyisi, se on eri asia. Eipä kovinkaan monella riitä liike, pelisilmä, taklaustaito ja voima tähän hommaan. Juhani Aaltonen kun itsekin on varsin fyysinen kaveri, mutta tuollaisen taiteilijan pelihuumori pitäisi mustuttaa silti huolella. Ehkä Sami Anttilan voisi laittaa torpeedoksi Aaltsikan perään ja katkoilla voisi huomaamattomasti usean pelaajan voimin räplätä sen kypäränremmiä?
   
 6. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat: KalPa
  Lainaus:
  Ei kukaan, mutta sitä ei pidä hävetä koska olen melko varma että millään muullakaan joukkueella ei vastaavaa pelaajaa löytyisi. Aaltonen on kuitenkin flegumatin ja nuhamatin luonteestaan huolimatta älykäs pelaaja, joka osaa tuolla kentällä liikkua sen verran pää pystyssä ja hoksottimet toiminnassa että ei altista itseään millekään avojään taklaukselle. Ja kuten totesitkin, niin Aaltonen on itsekin tosiaan aika fyysinen ja voimakas kaveri, joten en usko että fyysisellä pelillä kaverin pelihuumoria saadaan pois. Aaltosen pelihuumorin poistamisessa onnistuu todennäköisesti parhaiten Aaltonen itse, joten toivotaan että kevvään mies ei nyt kamalasti kiusaisi Kärppiä.

  Noin muuten oma mielipiteeni näiden joukkueiden kohtaamiselle säälipleijareissa on aikalailla VMP. Lähtökohtaisesti tilanne on se että näillä resursseilla operoivien joukkueiden pitäisi kohdata finaaleissa tai vähintään välierissä, eikä missään helvetin säälipleijareissa. Onhan se nyt irvokasta että liigan isoimmat budjetit eliminoivat toisensa jo ennen varsinaisia pudotuspelejä.

  Noh, ei näitä budjeteilla pelata ja seurat on toki ihan ansaitusti omalla tekemisellään siellä missä ovat, mutta kävi tässä sarjassa miten tahansa niin en itse ainakaan Kärppien mahdollisen voiton tullessa ala kamalasti leijumaan että "jee, voitettiinpa hesalaiset pleijareissa". Katellaan parin-kolmen vuoden päästä jos molemmat olisi sillä tasolla mihin resurssit edellyttää.
   
 7. 1946 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  PM07, Oulun Kärpät
  Jahas, sääleissä vastassa siis Iin ihmemies, Hesan IFK ja osa KooKoon joukkueesta. Eli onko se nyt siis "Hesan IiFKooKoo"? (Älkää turhaan provosoituko tästä IFK-fanit)

  Toivotaan viihdyttävää ja tunteikasta tynkäsarjaa, jossa paras voittakoon (paitsi jos se ei ole Kärpät).
   
 8. L. Paraske Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Suomi
  Ei tässä vissiin HIFKiä ole kohdattu pudotuspeleissä sitten kultaisen 2004 kevään ja ikimuistoisen välieräsarjan. Vai voinko muistaa näin vihkoon? Toki 2006 kohdattiin pronssipelissä, mutta ei sitä nyt lasketa.

  Jotenkin paha fiilis on tästä sarjasta. Toivon kaikkea muuta, mutta veikkaan että Kärppien kesäloma alkaa torstaina. Toisaalta järjellä ajateltuna on kyllä ympäripyöreä sarja. Mielelläni olisin ottanut paras seitsemästä -sarjan näille joukkueille, mutta mutta...
   
 9. Ränse Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Ray Bourquen ajan Bruins, Luleå, SAIK
  HIFK:illä on enemmän potentiaalia olla parempi joukkue kuin Kärpät, runkkiksen lopetus näytti heidän puolelta lupaavalta. Täten veikkaan että HIFK:lle menee, Helsingissä Kärpät ei ainakaan voita. Huomenna jos HIFK ryöstää niin sarja on 2-0 sinne. Muuten 2-1. Näin lyhyt sarja voi toki ratketa hyvinkin pieniin asioihin, kuten maalivahdin perseilyyn tai tuomareiden paskoihin tuomioihin. Paras 3. sarja ei anna tämmöisiä anteeksi.
   
 10. Katajanokan spanieli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  1. Valmennus aika tasan kai? Törmäsellä ehkä tuoremmat näytöt.
  2. Puolustus Kukkosen verran Kärpille.
  3. Hyökkäys: tasaista, ehkä aavistuksen Kärpille kääntyy, koska Pyörälä.
  4. Molarit jonkin verran Kärpille, tandemissa tietty HIFK:lle, mutta se ei paina sääleissä.
  5. Erikoistilanteet: täysi kyssäri.
  6. JMA: tasan, koska tästä ei tiedä tiedä kännissä olevat astrologitkaan.
  7. Materiaalin laajuus menee HIFK:lle, josta tosin ei apua kahden sarjassa.
  8. Fyysinen peli HIFK:lle. Tässä on Stadin ainoa ase.
  9. Viisikkopeli/pelitapa/you name it: selkeästi Kärpille.
  10 Kotietu.

  Kyllä tämä ennakkoon Kärppien sarja on. Ei voi mitään.
   
 11. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Harmittavasti Liigan moraalinen finaali koittaa jo tässä vaiheessa.
  Sarjassa voi käydä miten vain, mutta veikkaisin, että parempi voittaa.
   
 12. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Moraalisesta finaalista voi olla montaa mieltä, mutta kyllähän tämä muutoin on todella raadollinen sarja. Kukapa olisi uskonut, että kahdeksan joukossa on tilaa vain toiselle näistä kahdesta. Siis äärimmäisen mielenkiintoinen sarja, ihan jo koska silkalla sattumallakin on niin iso rooli paras kolmesta sarjassa..
   
 13. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Tätä olin tulossa itsekin sanomaan. Kovin oli lähellä, että vasta finaaleissa oltaisiin tavattu, mutta Jukurit meni pilaamaan kaiken. Noh, sarjan voittajalle ainakin helppo homma kävellä päätyyn asti.
   
 14. /dev/null Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Jarno Pikkarainen
  Kahvinporoista yritin aamulla lukea. Mutta ei tästä ota selvää Erkkikään.

  Yllä oli ihan hyvää analyysiä, mutta molempien joukkueiden peli on välillä hyvää ja välillä säälittävää skeidaa (sori siitä), tehotonta ja puolivillaista. Oletettavasti ensimmäisten maalien merkitys on suuri, kuka saa höngän päälle.
   
 15. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Porot mainittu. Pohjoisen pojat torille.
   
 16. topdog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Huomenna kun Big Joe päästetään irti ja ensimmäinen kärppäpelaaja talutetaan isoista ovista ulos niin löytyykö kuitin antajaa? Sailio tulee mieleen muita?
   
 17. Orava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Näin lyhyt sarja saattaa ratketa siihen, kellä sattuu olemaan juuri nyt kuumia pelaajia. Vanhat dieselit ei ehkä ehdi käynnistyä edes kahdessa matsissa. Joten joukkueiden viimeisen 10 ottelun pistepörssin top 5

  Kärpät
  Brock Trotter 4+8=12
  John Albert 5+2=7
  Mika Pyörälä 3+4=7
  Ville Leskinen 4+2=6
  Shaun Heshka/ Jari Sailio 1+5=6

  IFK
  Roope Hintz 8+3=11
  Joonas Rask 1+8=9
  Juuso Puustinen 3+3=6
  Robert Leino 0+6=6
  Matt Generous 1+4=5

  Molemmilta löytyy siis kuumia pelaajia. Kärpiltä Trotter ja IFK:lta Hintz on ollut aika hurjassa vireessä viimeisen kuukauden. IFK:lta on sanottava kyllä, että koko ykköskenttä Puustinen-Hintz-Rask on ollut todella kovassa vireessä viimeaikoina. Samaan aikaan Joe Finley on tehnyt viimeisessä kymmenessä pelissä enemmän maaleja ja pisteitä kuin Juhamatti Aaltonen. Aaltosesta ei todellakaan tiedä mitä sieltä tulee.
   
 18. Iso Paha Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Go IFK
  Lainaus:
  Näin jopa toivoisin. Tämän sarjan voittaja päässee heti Tapparaa vastaan, ellei Ilves yllätä. Voitettuaan sarjansa 2-0 saattaa Tapparan haastamiseen olla edes jonkinlaista palaa, 2-1 ja kaksi lepopäivää vähemmän...ei erittäin pajon houkuttele.
   
 19. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Mitä tarkoitat "kuitin antamisella"? Törkytaklauksen jälkeen omia on puolustamassa ainakin Sailio, Humaloja, Kukkonen, Mäenalanen ja Pyörälä. Hakanpää varauksella. Toki tuo naurettava tappelurangaistus rajaa tuon listan ainakin puoleen, riippuen toki missä tilanteessa peli on. Kyllä sieltä siis asennetta löytyy, vaikkei ketään suoranaista tappelijaa olekaan.

  Mäenalanenhan muuten jo tällä kaudella jossain keskinäisessä vähän hieroskeli Finleyn naamaa. Se oli hieno hetki.

  Edit: korjattu ajatusvirhe.
   
 20. topdog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Finleyhän ajaa puhtaasti eli ei mitään törkytaklauksia ole ollut tällä kaudella. Kiinnosti vaan tietää että löytyykö Kärpiltä kavereita antaa muistutusta jos ja kun kärppäpelaajia jää Joen jyrän alle. aika kevyen oloisia kavereita nuo pelaajat. samaa tasoa kun ifkillä Åsten ja Kantolat.
   
 21. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kärpät on pärjännyt viime vuosina aivan kelvollisesti ilman kuitin antajia. Monella joukkueella, jotka eivät ole kovinkaan menestyneet, on näitä kuitin antajia sitten ollut. Ei ole merkityksellinen asia tuollainen tämänkään ottelusarjan kannalta.
   
 22. MHPeg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Tasainen sarja, mutta tämä sarja on paras 1:stä. Huomisella pelillä on niin järkyttävä merkitys. Kärppien voittaessa he saavat jopa pienen rentouden tunteen ja tietävät varapatruunan Ouluun olevan vielä käytössä jos sössivät Torstaina.

  HIFK:n voittaessa huomenna on Torstaina luultavasti se tämän kauden kateissa ollut asenne valttia "ja hei me lennetään" -fiilis napsahtaa päälle.

  Sanoisin, että Kärpät ei vie suoraan 2-0, mutta 2-1 tai HIFK:lle 2-0.
   
 23. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Korjaa toki jos olen väärässä, mutta ei se Finleykään ole paljoa tainnut kovuuttaan esitellä muuten kuin noilla puhtailla blind side taklauksillansa ja ottamalla Yonkmanilta 100-0 kuokkaan.
   
 24. Frank McKee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Kung Lasu. Silli menee jos on leftejä!
  Nyt ihan hiuksista vittuun kaikki prosentit ja tilastot ja ja vittu ihan kaikki.
  Huomenna alkaa pudotuspelit.
  Ei sielä mennä millään prosenteilla eikä muinaisilla tilastoilla.
  Ei näitä pelejä pelata prosenteilla eikä tilastoilla, nää matsit on ihan omaa taidetta.

  Parempimpi voitttaa, se jomman kumman pää ja tämän hetkinen peli tukee sitä.
  Se kumpi on valmistautunut tähän sarjaan paremmin on vahvoilla, se jonka tämänhetkinen kunto ja peliäly on parempi voittaa.

  TULTA MUNILLE!
   
 25. #71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
  Hyvä fiilis on tästä sarjasta. Kausi on ollut pitkälti karmea, mutta viime aikoina on ollut positiivisia merkkejä ilmassa. Vaikkei tästä lopulta mitään tulisikaan, niin onhan mahdollisuus Kärppien kaatoon hieno lähtökohta. Ja kyllä mä uskonkin, että IFK tästä jatkaa.