Playoffs 2016 välierät: HIFK – JYP

  • 102 553
  • 642

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tästä tulee mahtava sarja. JYPin täytyy pystyä parantamaan ylivoimapeliä huomattavasti SaiPa-sarjasta tai tulee noutaja hyvin äkkiä.

Alkais jo.

Myös HIFK:n pitää parantaa aikasta montaa asiaa, jos meinaavat JYPin haastaa. Pelicans löysi aika monta vaihdetta lisää IFK:ta vastaan nuorella joukkueella ja rutinoituneempi JYP todennäköisesti ei anna kyllä yhtään mitään ilmaiseksi. Tosin IFK on kyllä runkosarjassa ollut niskan päällä, mutta näkisin, että kyllä tässä IFK:llakin isoja ongelmia voi olla voittaa Jyväskylässä. Tässä jotenkin hieman haiskahtaa viime kauden välierä Kärpät-JYP, jossa nähtiin pelkkiä kotivoittoja.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Viime kohtaamisesta on tosiaan jo aikaa, tunnetta näissä peleissä varmasti löytyy. Oman lisämausteen tuo nuo savolaisavut HIFKlle. Pitkä sarja jälleen luvassa, mutta JYPissä kyllä tiedetään kuinka näitä pelejä voitetaan, tosin ei se tieto aina auta. Nyt on selvää että halli on täällä Synergialla joka pelissä täynnä, vielä kun saadaan se vanha tunnelma mukaan, niin täältä on voittoa vierailijan vaikea hakea.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Keskiviikkona klo 9:00 tulee Jyväskylän pelien liput myyntiin.

Ja HIFK:n peleihin jo myynnissä, nopeaa oli toiminta nyt, yleensä vasta seuraavana aamuna. Harmi, että HIFK aloittaa vuoropäiväpelit, mulla sattuu just mahdottomat esteet maanantaille ja perjantaille pelien 3 ja 5 kohdalla. No, seiskapeliin sitten.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
No ei ole HIFKiä näkynyt pleijareissa! Joten onnea sinne Hesaan tästä poikkeuksesta. Paistaa se aurinko rahakasaankin joskus.

JYP puksuttaa taas välierissä, onko tää nyt joku 8/9 viimeisen 9 vuoden sisään?

Huikea ottelupari tiedossa, saa nähdä miten pussycatit pystyy vastaamaan JYPin fyysiseen läsnäoloon.

Ei muuta kuin dieseliä tankkiin, traktorin vaihdekeppi kakkoseen ja nokka kohti kirkkainta!
Matti Antelias, Keijo Aulis ja Joonas Järvinen. Tässä kolmikossa on vastaus JYP:in fyysisen pelin? läsnäoloon. Sikäli olisi kyllä suotavaa, että Jyp olisi myös henkisesti läsnä, sillä se on playoffeissa hirmu tärkeetä. Ja tietysti kaikissa peleissä, ja elämässä yleensäkin. Täällä kun näyttää lisäksi siltä, että @Starbuck ja @Kulttimörkö ovat heti kovat piipussa, niin mä jään odottelemaan Perjantaita. Kun en loukkaantumisia kellekään toivo. On hieno saada JYP vastaan, lähipiirissä on paljon JYP:in faneja, ni on kiva vääntää verbaalisesti myös tuolla reaalimaailmassa :-D Tykkään lisäksi Kolehmaisen ja Lahden pelitavasta. Saadaan fyysisyyttä kehiin, sitä pleijareissa tarvitaan. Ai niin, se Yonkman, melkein kuulemma meidän miehiä :-D saa nähä, että ehtiikö jalalla? Maalin edessä on vahvan oloinen mörkö!
Veskarit on myös kummallakin huippuluokkaa. Tiukka sarja tulossa,luulen mä.
Perjantaihin, t. Puolikalju
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Tuli pirun mielenkiintoiset välieräparit. Itse odotan jatkoeriä, sekoilua pelissä ja tuomarien työskentelyssä. Tämä pari HIFK-JYP on pakko seurata. Pelicans laittoi HIFK:n yllättävän tiukoille ja JYP meni välieriin oikeastaan puhaltelemalla muniinsa lady fortunan avustuksella osittain - otteluketjufoorumin perusteella tämä.

En ole ikinä tykännyt JYPin tavasta pelata, mutta vuodesta toiseen se vaan menestyy. Se on kuin täi tukassa, koska siellä on jokin pirun akatemia ja Lahti. HIFK ei tule pääsemään helpolla. Dufvan puhuva pää saa Törmäsen pollan niin sekaisin, että koko HIFK:n baletti hajoaa. Ai niin - Lukkohan tipahti jo, mutta JYP se elää ja porskuttaa elinvoimaisesti.

Minulla ei ole hajuakaan, miten HIFK pelaa, sillä se on joka kerta yllätys. Inhoan sitä ulinaa Helsingin hallissa, kun HIFK tekee maaliin. Nam nam nam ...Pelitapakirjojen merkitys vähenee ja voitontahdon merkitys kasvaa. Siinä uskon olevan HIFK:n paras ase JYPpiä vastaan. Se oli niin kaunis hetki, kun HIFK vihdoin ja viimein voitti runkosarjan.

Kysymys kuuluukin: tuliko HIFK:n masu jo täyteen asian johdosta? Ainakin niin ison mediahuomion tuo runkkiksen voitto aiheutti.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP puksuttaa taas välierissä, onko tää nyt joku 8/9 viimeisen 9 vuoden sisään?

7/8 viimeisen 8 vuoden sisään. Jos 9 vuotta haluat laskea, niin sitten 7/9. ;)

Sillä ainoalla kaudella (2013-2014) kun JYP putosi puolivälierissä, voitettiin kuitenkin Euroopan-mestaruus.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On todella. Järvisellä ilmeisesti oli joku loukkaantuminen? Mutta tänään oli kehissä. Onhan tuo IFK:n pakisto kova.

Järvisellä oli ilmeisesti alavartalovamma jonka vuoksi huilasi yhden ottelun. Tarkempaa tietoa ei ole, että onko tuo vaiva kovaa otteluruuhkaa häiritsevä vai joku pienempi kolhu. Meidän onneksi IFK on vihdoin haalinut leveyttä peruspakkeihin, ja Keith Aulie voi tarvittaessa stuntata Järvistä ilman että se näkyy juurikaan peliesityksissä.

Saatiin välieriin se ainakin itselle mieluisin vastus eli JYP, kova ja luultavasti tasainen sarja luvassa! Nämä HIFK-JYP ottelut ovat olleet jo pidempään viihdyttävää antia runkosarjassa, ja nyt sitä viihdettä saadaan myös playoffeissa. JYP on ollut ainakin runkosarjassa pelityyliltään melko samantyylinen kuin IFK, molemmat pyrkii hyökkäämään nopeasti ja yllättämään vastustajan puolustuksen housut kintuissa. Lisäksi molempien kiekoton peli ylhäällä perustuu väkevään karvaukseen jossa pyritään paikan tullen hakemaan riisto heti ylhäältä. Tuo kova karvaus tulee varmasti olemaan iso ase molemmille kotijoukkueille, ja taas vierasjoukkueelle se isoimpia selviytymisen paikkoja.

Onhan tuo JYP:n menestys playoffeissa käsittämätöntä vuodesta toiseen, 7 kertaa välierissä viimeiseen 8 kauteen, noilla resursseilla ja etenkin nykyisillä aivan huikea suoritus. JYP:stä on aina hehkunut se yhtenäisyyden tunne, joukkue on täynnä suuren sydämen joukkuepelaajia jotka ovat joukkueen puolesta valmiita tekemään mitä vain. Jotain erityistä noissa Jyväskyläläisissä on ja jotain siellä JYP:ssä tehdään omistajista ja toimistolta alkaen oikein, ei se muuten ole mahdollista, että vuodesta toiseen painitaan tasaisesti pienemmillä resursseilla isojen seurojen joukossa.

Kertokaapas joku JYP-fani tai JYP:n puolivälierät nähnyt, muuttuiko JYP:n pelitapa merkittävästi playoffeissa vai pysyikö perus asiat samana? Karvasiko JYP esimerkiksi vieraissa korkealta? Entä ketkä ovat JYP:llä ne kuumat pelaajat, ilmeisesti ainakin Tuppurainen oli liekeissä? Ja viimeisenä, kuinka hyvä Tuomas Tarkki oli, menikö helppoja tai ottiko gameseivejä?

HIFK oli puolivälierissä yllättävän kovilla Pelicansia vastaan, ja täysi työ saatiin tehdä viimeisissä peleissä jotta se sarja katkesi. Iso osa tuosta oli Pelicansin hyvyyttä eli kovaa taistelua, ja iso osa myös IFK:n puristamista maalipaikoissa, sekä tiettyä ''vain hävittävää'' -asennetta oli ilmassa. IFK selvisi tuosta sarjasta ehjin nahoin ja luulisi että nyt joukkue voi vapautuneemmin lähteä välieriin, jossa vastus kovenee eikä IFK ole enää mikään jättimäinen ennakkosuosikki. Pelin pitää myös parantua, mutta yleensä turhaa schaissea jauhaa kuinka ''ei noilla puolivälierä esityksillä kuitenkaan pärjätä kovempaa vastaan..''. Eri sarja, eri vastustaja ja aivan eri pelit. Tottakai jokaisen jatkoon menneen täytyy parantaa, sehän on itsestäänselvyys, eikä riitä että parantaa yhteen otteluun, vaan pitää pystyä myös parantamaan koko ajan sarjan edetessä. Onneksi myös IFK sai tuon sarjansa poikki jo tänään, jotta saadaan sama määrä välipäiviä kuin JYP. Molempien pelityyli vaatii kaiken mahdollisen ylimääräisen energian. Käyn IFK:n pelityyliä, heikkouksia ja vahvuuksia sekä kylmiä ja kuumia pelaajia läpi vielä myöhemmin tällä viikolla, ellei joku IFK-fani tyhjennä tietopankkiaan ensin.
 
Viimeksi muokattu:

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Kysymys kuuluukin: tuliko HIFK:n masu jo täyteen asian johdosta? Ainakin niin ison mediahuomion tuo runkkiksen voitto aiheutti.

Tuskinpa masu on vielä täynnä, melkeinpä päinvastoin, nyt HIFK:n on henkisesti helpompi lähteä sarjaan kun ei ole enää vain hävittävää. HIFK teki Pelicans-sarjasta itselleen henkisesti vaikeamman kuin sen oli pitänyt olla (pääasiassa toki oli kuitenkin Pelicansin hyvyyttä). Puolivälierät ovat yleisestikin olleet varsinkin viimeisen parinkymmenen vuoden aikana henkisesti vaikeita HIFK:lle suurien paineiden takia ja ainakin edelliskerralla kun välieriin päästiin niin loppukevät olikin sitten pelkkää juhlaa. Silloinkin oli erittäin raastava ja pitkä sarja ennakkoon altavastaaja vastaan ja kun tuo käännettiin voitoksi niin HIFK:ta ei sitten pysäyttänyt enää mikään.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Tekstit ovat hieman väärin, näköjään kohdattiinkin jo välierissä. Perjataina Stadi tulee näyttämään tältä!
Linkki vie kotimaisen betsijonnen meemikuvaan.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tekstit ovat hieman väärin, näköjään kohdattiinkin jo välierissä. Perjataina Stadi tulee näyttämään tältä!
Linkki vie kotimaisen betsijonnen meemikuvaan.

Sopii toivoa! Toki suosittelen kulkuvälineeksi jotain muuta kuin traktoria mutta tärkeintä että Kylästä ihmiset löytävät Suurelle kirkolle perjantaina!
No ihan prkleen hienoa kohdata HIFK! Vähän helpottaa mieltä kun miettii että Pelsut voitti kuitenkin kaksi kertaa joten ei aivan mahdotonta olisi JYPinkään voittaa. Anteeksi kun sanon näin mutta omaan mieleen nyt kaikki on vain plussaa tälle kaudelle omasta puolestani. Kävi miten kävi, ennakkoon mahtava sarja tulossa, kiitos HIFK kun pelaatte JYPiä vastaan!
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Kertokaapas joku JYP-fani tai JYP:n puolivälierät nähnyt, muuttuiko JYP:n pelitapa merkittävästi playoffeissa vai pysyikö perus asiat samana? Karvasiko JYP esimerkiksi vieraissa korkealta? Entä ketkä ovat JYP:llä ne kuumat pelaajat, ilmeisesti ainakin Tuppurainen oli liekeissä? Ja viimeisenä, kuinka hyvä Tuomas Tarkki oli, menikö helppoja tai ottiko gameseivejä?

Pelitapa ei oikeastaan muuttunut kovinkaan paljoa runkosarjan esityksiin nähden, paitsi ehkä siinä, että nyt JYP oli maltillisempi rumputulilätkässään ja karvauksessa pyrkien ennemmin nopeisiin vastahyökkäyksiin ja suoriin vetoihin aiempaa enemmän. JYP pelasi myös selvästi fyysisemmin jopa runkosarjaankin nähden, ja välillä pommitti tykistötulena SaiPan pelaajiin makoisia pommeja. Tämä yllätti siksi, että SaiPakaan ei varsinaisesti mikään mikkihiiri-joukkue ole, mutta JYP vei fyysisyydessä sarjaa aivan selvästi. Mielestäni sarjassa ei edes tullut kummempia ylilyöntejä, mutta SaiPalta lakosi kyllä noiden johdosta valitettavan paljon porukkaa. Sanoisin, että tällä alueella JYP ei häviä kenellekään kärkinelikossa, vaan saattaa olla jopa vahvimmin taklaava ja raastavanriistävä joukkue jäljellä olevista. SaiPa ja JYP pelasivat kummatkin todella tarkkaan maalinedustaansa, mutta JYP oli tässä piirun verran parempi vielä. Sinne ei ole kiva tulla, eikä sinne noin vain edes tulla.

JYPiltä puuttuu kuitenkin ne aivan tulikuumimmat pelaajat, jos ei lasketa mukaan Tarkkia. Tarkki piti JYPiä pystyssä ottelusarjassa pahoina hetkinä, ja vaikka välillä antoi ripareita, puolustus hoiti loput. Mielestäni Tarkille ei erityisen helppoja mennyt lainkaan, pari sellaista siinä ja siinä -maalia saattoi päästää, mutta en noista maalivahtia silti syyttäisi. Jos kuitenkin play off-pelaajia etsitään, niin etenkin Lahden kentällinen tuntui tekevän juuri sen, mitä siltä odotettiin: se pimensi McIntyren kentällisen, ja teki siinä samalla maalejakin - etenkin MiikaRamboLahti teki muutaman todella tärkeän maalin. Lahti ja Kolehmainen ovat juuri sellaisia pelaajia, joita ei runkosarjassa välttämättä aina edes muista, mutta pleijareissa kaverit olisivat kyllä mille tahansa joukkueelle nannaa. Tuppurainen on Tuppurainen, ja on parantanut peliään selvästi runkosarjaan nähden. Kyllä sen sitten huomaa muutenkin kuin pelkästä kultaisesta kypärästä - päin vastoin kuin McIntyren. Puolustuksessa Mikko Kalteva on pelannut todella erinomaista kautta, ja sanoisin tällä hetkellä olevan yksi liigan parhaista puolustajista. Ei tee virheitä, pelaa hyökkäyssuuntaankin oivaltavasti ja itseluottamus on tapissa. Kemiläinen on ylivoimassa kuitenkin JYPille erittäin tärkeä viivalla, ja pystyy parhaimmillaan erittäin hyviin ratkaisuihin, ja useimmiten toimittamaan kiekon ohi vastustajan polkkareiden. Jos Kemiläiselle antaa liikaa aikaa, jälki voi olla tuhoisaa. Tosin oli jonkin aikaa poissa peleistä, joten ei vielä SaiPa-peleissä ollut ihan parhaimmillaan, mutta tullee olemaan erittäin tärkeä palanen JYPin ylivoimassa myös HIFKiä vastaan. Ylivoima on ollut sanalla sanoen aivan perseestä lähes koko ajan, joten sitä on JYPin pakko parantaa, jos aikovat HIFKin tosissaan haastaa tässä sarjassa.

Kaiken kaikkiaan erittäin hienoa, että tämä parivaljakko viimein kohtaa myös pudotuspeleissä. Pitkään inhosin HIFKiä brändeineen kaikkineen, mutta viimeisen 5-6 vuoden aikana HIFK on kuitenkin tarjonnut useimmiten erittäin viihdyttäviä lätkämatseja runkosarjassa JYPiä vastaan, ja nykyään voisin sanoa arvostavani ihan eri tavalla HIFKin joukkuetta, mutta myös seuraa ja etupäässä kannattajia. Erittäin hienoja tyyppejä löytyy kannattajista monia. Lisäksi ei haittaa lainkaan, että Nordikselle käppäilen kotoota muutamassa minuutissa, joten pääsenpä sittenkin katsomaan vielä JYPin otteluita paikan päällä tällä kaudella.

En uskalla ennustella kummempia, mutta pelkään HIFKin olevan tällä kaudella liian kova pala JYPille. Pelkkää rosteria katsoen en olisi kauden alussa uskonut JYPin etenevän edes välieriin, mutta niin vain sieltä se itsensä neljän joukkoon silti kampesi. Ylpeä olen kannattamastani seurasta, ja se on antanut kaikesta huolimatta paljon aihetta nauttia lätkän seuraamisesta. JYP on koko kauden joukkue, jos tällaisen termin saisi lanseerata. Se on myös erittäin ikävä pudotuspelivastus, eikä varmasti anna yhdellekään ennakkoon vahvemmallekaan joukkueelle mitään ilmaiseksi. Jos HIFK tästä kampeaa itsensä finaaliin, se ei saa tulla helpolla - enkä usko, että näin kävisikään.

Toivotaan, että tuomareista ei tarvitse keskustella määräänsä enempää näissä Jatkoajankaan karkeloissa. Tasapuolisesti kummallekin onnea välieriin, ja parempi voittakoon.
 

hifk_rulez

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / Man Utd / BVB
Pitkästä aikaa HIFK mukana mitalipeleissä (flabat fikassa kahteen ekaan himapeliin) ja mikäs sen mukavampaa kuin kohdata aina tunteita herättävä Jyp.

HIFK:n pitää parantaa paljon puolivälieristä (erityisesti maalipaikkojen hyödyntämistä kovemmalla prosentilla ja YV:tä), jos meinaa jatkoon sarjasta mennä, koska Jyp on vastustajana lähtökohtaisesti Pelicansia kovempi, kun katsoo pelkkää pelaajamateriaalia. Ei sovi unohtaa Jypin kestomenestystä vuodesta toiseen playoffeissa, joka kertoo paljon koko organisaatiosta.

Mielenkiintoinen, fyysinen, tunteikas ja viihdyttävä sarja odotuksissa, runkosarjakohtaamisien perusteella. Ehdottomasti mieluisin vastustaja jäljellä olevista!

Pelit käyntiin!
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Toivotaan, että tuomareista ei tarvitse keskustella määräänsä enempää näissä Jatkoajankaan karkeloissa. Tasapuolisesti kummallekin onnea välieriin, ja parempi voittakoon.

Sarjassa Pelsuja vastaan tuomarointi oli mielestäni hyvää, vaikka sieltä nyt jäi puhaltamatta yhtä sun toista puolin ja toisin. Toisaalta sarja oli myös paljon siistimpi kuin alunperin osasin olettaa.

Taitaa olla niin, että TomTom Laaksonen ei voi toimia tässä sarjassa tuomarina johtuen pitkästä pelaajahistoriastaan HIFK:ssa, ainakaan ei ole omasta mielestäni HIFK:n otteluissa tuomaroinut. Tuo nyt ainakin parantaa tuomarityöskentelyä huomattavasti.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä olen aivan satavarma, että tässä sarjassa tullaan enemmän tai vähemmän kitisemään tuomareista, veikkaan ensimmäistä. Fyysisyydestä ja isokokoisuudesta tunnetut joukkueet, joista löytyy jonkin verran ns. "rottia", vastakkain. Siihen päälle todennäköiset tuomarilinjan vaihtuvuudet otteluiden välillä, mahdollisesti erien, niin ei kyllä siltä väittelyltä säästytä. Jos jotain tässä sarjassa pidän varmana niin sitä.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vihdoinkin kohdataan JYP pleijjareissa, tätä on odotettu! Jo mestaruuskaudella toivoin jyviä meidän finaalivastuksiksi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

4-3 Helsinkiin.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvää pohdintaa @Jupa ! Otan näihin kahteen pointtiin kiinni. IFKn yv voi näyttää tilastoissa hyvältä, mutta se johtuu Pelicans- sarjan kahdesta ensimmäisestä pelistä! Sen jälkeen se on ollut suoranaista oksennusta, ja kiekon saaminen alueellekin on ollut todella vaikea. Ilmeisesti siis molemmilla reippaasti petrattavaa tällä alueella.
Mielenkiintoinen sarja edessä.

Tänks @Frankie olen todella iloinen mikäli teilläkin YV on ollut heikkoa. Meillä se ei itse asiassa ole ollut niinkään siltä osin kuraaa, että kiekon saanti alueelle on ollut ok-tasolla. Mutta sitten alueella on luovuus ja ratkaisuvoima jäänyt puuttumaan. Ennen kaikkea se luovuus. Silti sanoisin, että Virtasen tuntien tähän osa-alueeseen tullaan kiinnittämään nimenomaan huomiota vielä ennen kuin sarja alkaa.

Jupa
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Tänks @Frankie olen todella iloinen mikäli teilläkin YV on ollut heikkoa. Meillä se ei itse asiassa ole ollut niinkään siltä osin kuraaa, että kiekon saanti alueelle on ollut ok-tasolla. Mutta sitten alueella on luovuus ja ratkaisuvoima jäänyt puuttumaan. Ennen kaikkea se luovuus. Silti sanoisin, että Virtasen tuntien tähän osa-alueeseen tullaan kiinnittämään nimenomaan huomiota vielä ennen kuin sarja alkaa.

Jupa

HIFK:n yv:ssä taas sitä luovuutta periaatteessa olisi, mutta sitten mitään sen kummempaa rakennetta tai erityisesti suunniteltuja kuvioita ei pahemmin tunnu olevan vaan välillä se pitkälti näyttää siltä, että 5 jätkää laitetaan kentälle ja säveltävät sitten jotain. Aika usein sinne toivoisi paljon enemmän suoraviivaisuutta. Aktiivinen av on myös myrkkyä HIFK:n yv:lle ja kahden ekan pelin jälkeen kun Pelsut rupesivat paineistamaan paljon kovempaa niin HIFK:n yv oli hätää kärsimässä.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei mopolla moottoritielle

Vuosituhannen vaihteessa JYP oli niin huono että Turkuun Playoff peleihin ei lähtenyt yhteenkään peliin edes fanibusseja Jyväskylästä ja hävittiin se sarja täysin pystyyn. Ette siis usko miten kivaa oli käydä Turussa junalla katsomassa peliä :(

Töpselit jatko siitä Suomen mestaruuteen…

Vitutti ja masensi enemmän kuin laki salli. Eli miksi minä tuollaista joukkuetta kannatin?

Ehkä sen takia että heittelin lumipalloilla vierasjoukkueita Hippoksen tekojäällä.

Ehkä sen takia kun olin katsomassa ensimmäistä peliä jäähallilla (JyP HT – JoKP )

Ehkä sen takia kun olin katsomassa sitä peliä missä ratkesi SM- liigaan nousu (JyP HT – KalPa)

Ehkä sen takia kun olin katsomassa ensimmäistä SM-liiga peliä Jyväskylässä (JyP HT – HIFK)

Tai ehkä sen takia että olen käynnyt katsomassa joka ikisen JYPin koti playoff pelin paikan päällä (85 kpl)

ja vain 5 vieraspeliä uupuu täydestä sarjasta

Olen siis aina ollut joukkueen tukena.


HIFK:lle ei olla koskaan hävitty PlayOff sarjaa ja ei kyllä aleta nyttenkään !

Edit: Edellisen kerran kun semifinaaleissa pelattiin niin yksi HIFK fani huusi hävityn sarjan jälkeen hallin pihalla: ”Vapise JYP! Jokerit tulee!” :)
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänks @Frankie olen todella iloinen mikäli teilläkin YV on ollut heikkoa. Meillä se ei itse asiassa ole ollut niinkään siltä osin kuraaa, että kiekon saanti alueelle on ollut ok-tasolla. Mutta sitten alueella on luovuus ja ratkaisuvoima jäänyt puuttumaan. Ennen kaikkea se luovuus. Silti sanoisin, että Virtasen tuntien tähän osa-alueeseen tullaan kiinnittämään nimenomaan huomiota vielä ennen kuin sarja alkaa.

Jupa
On täysin totta, että ylivoima on ollut heikkoa nyt pleijareissa, sekä runkosarjan lopussa. Näin ei kuitenkaan ollut koko runkosarjan ajan, vaan välillä homma toimi oikeinkin hienosti. Pakkaa tuli sekoittamaan myös Kemiläisen loukkaantumiset, kun ihan liikaa ylivoimalle soveltuvia miehiä meiltä ei löydy.

Lauantaina olikohan JYPin ensimmäinen ylivoima, jossa kiekko liikkui hyvin ja sitä toimitettiin maalille tehokkaasti. Paikkoja syntyi useita ja maali oli monta kertaa lähellä. Tuon jälkeen lauantaina ei hyvää ylivoimaa nähty, eikä sitä nähty myöskään eilen.

Yksi suurimmista ongelmista on ollut siinä, että yritetään jotain hirvittävän hienoa kuviota, jotka vaatisivat jokaiselta viisikon jäseneltä paljon taitoa ja oikeita ajoituksia. Pleijareissa tämä vielä korostuu, kun alivoimanelikko harvemmin löysäilee. Mielestäni ylivoimaa tulisi yksinkertaistaa; kiekkoa ja ukkoa maalille! Jostain ihmeen syystä ylivoimillakin on liian usein ajauduttu siihen tilanteeseen, että meillä on ehkä yksi mies maalilla lyömässä irtokiekkoja sisään.

Se on varmaa, että sanoivat HIFK-kannattajat mitä tahansa, niin JYPillä tulee olemaan paljon ongelmia HIFK:n ylivoimapelin kanssa.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Kylläpä on tosiaan kutkuttava pari vastakkain! Runkosarjan lopun otteet huomioiden omissa kirjoissa JYPillä on vastassa mestarisuosikki nro 1, tosin puolivärierien perusteella kuppi saattaa oman rankingin osalta kääntyä nyt hieman Tapparan suuntaan. Sama se, kova joukkue joka tapauksessa vastassa, ja jolla on hyökkäysvoimaa, nopeutta ja alakerta kunnossa. Fyysistä vääntöä myös täällä odotellaan. Mutta miten kestää HIFKin nuorten veskarien pää vielä kovempia tosipelejä?

Nähtäväksi jää saako Lahen Ramin kentällinen pimennettyä nyt HIFKin ykkösen yhtä hyvin mitä se sai Saipa-sarjassa McIntyren kentän pimentoon. Tarkkiin on luotto, ja en epäile etteikö hyvä vire jatkuisi myös nyt tässäkin sarjassa. Kuten aikaisemminkin täällä jo kirjoiteltu, HIFKillä selkeästi taitoa enemmän, mutta JYPillä taas voisin väittää vääntövoimaa löytyvän laajemmin jokaisesta kentästä, ja tosiaan jokainen kenttä voi työnteolla luoda maalipaikkoja, mutta viimeistely on se akilleen kantapää ollut pitkän aikaa.

JYPin ja HIFKin väliset pelit ovat aina olleet huikeita näytelmiä, ja nyt viedään vielä asteen kovemmiksi pelejä, joten tunnetta ei luulisi puuttuvan! Kävi sarjassa miten kävi, luo nämä varmasti myös ensikauden keskinäisiin matseihin lisälatausta, vaikka ei niitä tietenkään vielä yhtään ajatella.
Toivottavasti tosiaan keskustelu ei mene tuomareista itkemiseen tai muuhun mauttomuuteen, kun luvassa on varmasti pientä rottailua ja fyysisyyttä (toivottavasti kuitenkin reilussa hengessä).

Heittäkää se kiekko jo jäähän!
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nähtäväksi jää saako Lahen Ramin kentällinen pimennettyä nyt HIFKin ykkösen yhtä hyvin mitä se sai Saipa-sarjassa McIntyren kentän pimentoon.
Nyt kyselen että mikäs on mielestäsi HIFK:n ykkönen? Rask-Ramstedt-Zaborsky on tehnyt tähän mennessä pudotuspeleissä 4 maalia kun koko joukkueen saldo kuuteen peliin on 16. HIFK:sta on näissä pudotuspeleissä maalien suhteen nollilla kolmikko Zaborsky, Partanen ja Puustinen. Runkosarjassa nuo kolme tekivät muuten 56 maalia.

Tämän kauden HIFK ei ole yhden ketjun kenttä.
 

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Nyt kyselen että mikäs on mielestäsi HIFK:n ykkönen? Rask-Ramstedt-Zaborsky on tehnyt tähän mennessä pudotuspeleissä 4 maalia kun koko joukkueen saldo kuuteen peliin on 16. HIFK:sta on näissä pudotuspeleissä maalien suhteen nollilla kolmikko Zaborsky, Partanen ja Puustinen. Runkosarjassa nuo kolme tekivät muuten 56 maalia.

Tämän kauden HIFK ei ole yhden ketjun kenttä.
Juu nähtäväksi jää ketä Ramin kenttä laitetaan pimentämään, kun leveyttä löytyy HIFKin rosterista tehojen muodossa joka kentällisestä. Toki meillä muutkin kentät hyvin onnistuneet pitämään (ainakin Saipa-sarjassa) vastustajan paikat melko vähäisenä, ja Tarkki viimeisenä naulana sitten niissä maalipaikoissa. Mutta kyllä näiltä HIFKin keihäänkärjiltä toki tehoja on odotettavissa, joten tyhmää se olisi olla pitämättä hieman vahvempaa vartiointia näille tehopelaajille, eli melko itsestäänselvyyksistä tässä puhutaan.
 

glovedropper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, JYP, Griffins, Hitmen, Jokerit
Aivan todella hieno sarja tulossa! Pitkästä aikaa pääsee kunnon fiiliikseen Nordiksella!
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt kyselen että mikäs on mielestäsi HIFK:n ykkönen? Rask-Ramstedt-Zaborsky on tehnyt tähän mennessä pudotuspeleissä 4 maalia kun koko joukkueen saldo kuuteen peliin on 16. HIFK:sta on näissä pudotuspeleissä maalien suhteen nollilla kolmikko Zaborsky, Partanen ja Puustinen. Runkosarjassa nuo kolme tekivät muuten 56 maalia.

Tämän kauden HIFK ei ole yhden ketjun kenttä.
Liittyykö tämän HIFK:n ykkösen lievähkö tehottomuus siihen, että ovat vain olleet normaalia huonompia, vai siihen, että olivat jo Pelsuja vastaan tarkemmassa vartioinnissa? Kyselen siis vain siksi, että en tiedä. Yhtäkään ottelua en ole HIFK:ltä pudotuspeleissä nyt nähnyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös