Playoffs 2015 puolivälierät: Tappara – HIFK

  • 119 616
  • 672

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Odotan jo innolla Kangen ja tän "rotta" Åstenin maalinedusta vääntöjä, saa nähdä kummalla jengillä vetää ensimmäisenä tunteisiin. Toivon myös mediapeliä ja Edarin löytymistä kokoonpanosta, että viihdearvo on tapissaan.
Tämä Macke-Mix Åsten on kyllä sellainen kukkakeppi, että ei Kankaanperälle pärjäisi alkuunkaan. Lähinnä tämän pellavapää on ärsyttävä idiootti, joka ei osaa taklata puhtaasti. Puolestani saa ottaa vaikka matsit Kankaanperän kanssa ja lopettaa kautensa siihen.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hieno sarja tulossa. Erikoista tässä on se että joultauolla sijoitukset taisivat olla aikalailla päinvastoin kuin runkosarjan lopussa. IFK:n kakkospaikka näytti lähes turvatulta, ero kolmanteen oli selvä ja sääliviivan alla ollut Tappara vaikutti olevan ihan kakkoskastin jengi. Valmentajan paikkakin taisi olla uhattuna syksyllä. Kevät muutti kuitenkin kaiken. Tappara oli koko kevätkauden kovin jengi ja IFK hyytyi totaalisesti ollen ehkä Sportia ja Tepsiä lukuunottamatta koko sarjan surkein. Eli lähtökohtaisesti Tappara lähtee ennakkosuosikkina sarjaan mutta jos IFK onnistuu löytämään alkukauden vireensä jostain on silläkin mahdollisuutensa.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Taitaa tämä @Eeyore olla niitä kuuluisia mouhijärveläisiä, kun hinkit tuolla tavoin toistuvasti pyörii mielessä. Tai sitten vain ankara tissimies, mikä näin kevään kynnyksellä ei sekään ole väärin.

Tämä Macke-Mix Åsten on kyllä sellainen kukkakeppi, että ei Kankaanperälle pärjäisi alkuunkaan. Lähinnä tämän pellavapää on ärsyttävä idiootti, joka ei osaa taklata puhtaasti. Puolestani saa ottaa vaikka matsit Kankaanperän kanssa ja lopettaa kautensa siihen.

Aika kovaa puhetta, mikä tietysti osoittaa, että Åsten on onnistunut. Ja tunnustettu, yli maakuntarajojen. Mitään törkeyksiä en tosin Åstenilta toivo ( vrt. case Tuohilampi), mutta eipä niitä ole hetkeen näkynytkään.

Tiukka sarja, johon IFK lähtee altavastaajana. Onneksi kaikki on mahdollista, varsinkin jääkiekossa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Toivottavasti arvoisensa sarja tulossa! Matkustaminen ei rassaa kumpaakaan jengiä, eikä kannattajia.

Mikähän mahtaa olla Husson tilanne? Loukkaantunut, vai onko ollut tehoreenissä huonohkon loppukauden takia siltä varalta jos Lankinen floppaa... Pidin ennen kautta isoimpina finaaliehdokkaina Kärppiä, Tapparaa, Lukkoa, HIFKiä ja Tepsiä. Kiitos IFK:n huonon loppukauden kohtaamme jo tässä vaiheessa.

Metsolalla lähdetään ja on mielenkiintoista nähdä hyppääkö loppumetreillä hommattu Noronen kakkoseksi jo perjantain peliin vai jatkaako LeKin matkassa kohti Mestiksen välieriä. Palola, Kuusela, Järvinen, Peltola, Malinen ja Aalto ovat olleet kohtalaisen tasaisessa suorittamiskunnossa pisteiden suhteen jo hyvän aikaa, tämä kun saadaan säilymään ja nostettua samaan moodiin veljet Jormakka, Erkinjuntti, Dixon, Marjamäki ja Green, niin aika kova jengi saa vastaan tulla joka kampeaa meidät kesälomille paras seitsemästä sarjoissa ennen finaaleja!

Pikkuhiljaa alkaa taas jänskättään viime keväisen pettymyksen jälkeen, nälkää on!!
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Vuoden vaihteen jälkeen Tapparan peli loksahti kohdalleen ja tässä pari nostoa kevään onnistujista.

Jukka Peltola: Syksy 33 peliä tehot 1+3, 0.12 PPG, Kevät 26 peliä tehot 8+11, 0.73 PPG

Josh Green: Syksy 23 peliä tehot 0+5, 0.22 PPG , Kevät 25 peliä tehot 9+10, 0.76 PPG

Jarkko Malinen: Syksy 32 peliä tehot 6+5, 0.34 PPG, Kevät 26 peliä tehot 10+10, 0.77 PPG

Jan-Mikael Järvinen: Syksy 33 peliä tehot 2+12, 0.42 PPG , Kevät 27 peliä tehot 6+14, 0.74 PPG

Kristian Kuusela: Syksy 33 peliä tehot 8+12, 0.60 PPG, Kevät 27 peliä tehot 6+20, 0.96 PPG

Tuohon päälle Tapparalla on vielä sitten lyödä Liigan maalikuningas Olli Palola, EHT-Jormakka, Liigassa 0.85 PPG-keskiarvolla operoinut Stephen Dixon, Pudotuspeleissä 0.45 PPG-keskiarvolla painanut Erkinjuntti, pieni suuri mies Haapala ja kevättä kohden tähdätty projekti Marjamäen muodossa. Neloseen ja rotaatioon on vielä laittaa Liigassa kannuksensa jo ansainneet Kaksonen ja Karjalainen, Mestis-haku Heikkilä ja vielä märkäkorva-statuksella vetävä Rauhala.

Puolustusesta löytyy kiekollista osaamista Liigan pakkien pistepörssin voiton jakaneen Teemu Aallon ja Henrik "liianhyväliigaan" Tömmernesin muodossa. Peruspakkien osalta Tapparalla on tarjota Liigan toisiksi tehokkaimman alivoiman erikoismiehet Markus "isäntä" Kankaanperä ja Saravon Pekka. Myös Bonsaksen ja Aleksi "olinkolmastijäällävastustajantehdessämaalin" Elorinne lasketaan oman päänsä mallikkaasti hoitaviin perusluutiin. Seiskapakin paikalta ja poppariosastolta löytyy vielä David Kolomatis ja Pasi Puistola.

Maalilla on Liigan työhevonen Juha Metsola ja tarvittaessa stuntteja on kolme kappaletta Norosen, Peltosen ja Hrachovinan muodossa.

Hattua nostan HIFKille mikäli vievät tämän sarjan. Onneksi HIFK lukeutuu niihin sympaattisiin ja perinteisiin seuroihin joille putoaminen harmittaisi varmasti kaikkein vähiten. Fanitkin ovat HIFKin puolelta erittäin asiallista väkeä toisin kuin ne yli 50 vuotta viimeisintä mestaruuttaan metsästäneet rasittavuudet. Toiveissa olisi rehti sarja ja tulosta pitää kunnioittaa vaikka miten kävisi!
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Kun tuntuu olevan yleinen käsite (ainakin Tappara-fanien keskuudessa), että heillä on lähestulkoon ylivoimainen puolustus IFK:hon verrattuna, niin laitanpa pelaajakohtaisesti vertailua omasta näkövinkkelistäni. Vaikka otin hetkeksi värilasit pois silmiltäni, niin en tuota nyt ainakaan mitenkään murskaavana näe.

Taipalus = Aalto
Joukkueiden kiekolliset liiderit. Taipalus on EHT-äijä viimeistään tulevalla kaudella kun taas Aalto on ikänsä puolesta ajanut maajoukkueen ohi. Kuluvan kauden esityksillä paha sanoa kumpi on suoriutunut paremmin.

Auvitu = Bonsaksen
Suht. pienikokoiset puolustajat "eksoottisista" kiekkomaista. Molemmat loistavia luistelijoita. Auvitulla taisi olla Liigan 2. paras tehotilasto ja on yllättänyt ainakin allekirjoittaneen todella positiivisesti kuluvalla kaudella. Ymmärrykseni mukaan myös Bonsaksen on esiintynyt mallikkaasti.

Grillfors > Tömmernes
Tömmernes astetta kiekollisempi pelaaja, mutta väitän, että Grilli on kokonaisvaltaisesti Liigan Top5-pakki; kaksinkertainen SHL-mestari ja paljon kertoo, että +/- on ollut pakkasella viimeksi lähes kymmenen kautta sitten. Käsittämättömän virheetöntä peliä. Jotain kremppaa silti on, joten täytyy toivoa, että mies kuntoutuu perjantaiksi.

Söderholm > Saravo
Puolustuksen konkarit, joista toinen on joukkueensa ex- ja toinen nykyinen kapteeni. Molemmat ns. seuraikoneita ja all-round -pakkeja, joista Söde taitaa olla se kiekollisempi. Söderholm kärsinyt loukkaantumisista kuluvalla kaudella, mutta pelasi mielestäni todella hyvin Ilves-sarjassa mikä lupailee hyvää jatkoa ajatellen. Näistä valitsisin omaan joukkueeseeni ilman värilasejakin joka tilanteessa Söderholmin, joka kunnossa ollessaan on aivan Liigan kärkipuolustajia.

Generous < Kankaanperä
Alakerran isännät, jotka pelaavat yksinkertaista peliä ja ovat parhaimmillaan oman maalin edustalla. Kumpikaan ei pelkää pudottaa hanskojaan. Meinasin laittaa tämän tasan, mutta rehellisesti sanoen vaihtaisin Generouksen Kankaanperään anytime, mitenkään GeneMattia väheksymättä.

Teppo = Elorinne
Teppo on ollut parhaimmillaan hyvä kulvalla kaudella, vaikka onkin hiipunut loppukautta kohden. Elorinteen otteita taas en ole tarkemmin seurannut (Tappara-fanit kommentoikoot). Eivät kumpikaan taida olla ns. isojen minuuttien miehiä. Laitetaan tämä tasan.

Honkaheimo = Kolomatis
Kokonaisvaltaisesti muutamia yksittäisiä suonenvetoja lukuunottamatta Honkaheimo on ollut selkeä pettymys kuluvalla kaudella, mutta olen ymmärtänyt, että niin on ollut myöskin Kolomatis. Ainakin Honkkeli tuskin tulee 7.pakkia suuremmassa roolissa pelaamaan.

Pikkarainen = Puistola

Kummallekaan ei taida liiemmin olla peliaikaa odotettavissa.
 
...
Grillfors > Tömmernes
...
Söderholm > Saravo
...
Generous < Kankaanperä
..
Teppo = Elorinne
Teppo on ollut parhaimmillaan hyvä kulvalla kaudella, vaikka onkin hiipunut loppukautta kohden. Elorinteen otteita taas en ole tarkemmin seurannut (Tappara-fanit kommentoikoot). Eivät kumpikaan taida olla ns. isojen minuuttien miehiä. Laitetaan tämä tasan.
...
Sen verran näitä mulkkaisin, että pelaajatyypeiltään verrannollisia ovat Söderholm ja Tömmernes, eli kiekollisia pakkeja. Tämän kauden perusteella Tömmernes on lievästi edellä tai sitten tasan. En kyllä tiedä miten Söderholm on pelannut, mielikuvilla mennään. Tömmernes on ollut erinomainen.
Sitten voisi verrata Kankaanperää ja Grillforsia, ja Saravo vs Generous. Ilmeisesti ensimmäinen pari tasan, mutta Saravo on niin kuningas, että vie jälkimmäisen parin. Ja vaikka kuinka hihityttää joka puolella ja Nash myhäilee myös, niin katsokaapa muutamassa pelissä mitä Peksi puuhaa. Vaikka meno on kulmikasta, niin voi veljet kuinka homma luistaa. Alivoimalla täysin ylivoimainen, hoitaa usein yksinään purut tai kaverille purkumahdollisuuden. Kankaanperä-Saravo on tämän liigan kunkkupari alivoimalla.

Edit. Lisätään tuo Teppo - Elorinne vielä. Elorinnehän nousi loppuvuodesta vakiokokoonpanoon ja on paikkansa pitänyt ja sysännyt Kolomatisin seiskapakiksi/katsomoon. Elorinne on yllättävän ok liikkuva, isokokoinen pakki, jonka ansioksi täytyy nostaa 3 tasakentällisin päästettyä maalia. Vuodenvaihteesta lähtien keskimääräinen peliaika kuitenkin ollut n. 14 minuuttia per peli.
 
Viimeksi muokattu:

Apheu

Jäsen
Ylläoleva vertailu on sinänsä ihan hyvä, mutta mielestäni jokaisessa vertailussa Tapparan puolustaja on nimenomaan puolustukseen varmempi ja parempi kortti. Aalto on mielestäni Taipalusta parempi puolustussuuntaan, Bonsaksen Auvitua, Saravo Söderholmia, Kankaanperä Generousia sekä Elorinne Teppoa. Ainoastaan Grillfors - Tömmernes -parivaljakko on vaikeahko arvioitava, mutta Tömmernes on yleisesti vähän aliarvostettu.

Mielestäni hän on kokonaisvaltaisesti Liigan paras puolustaja. Nuori, hyvin liikkuva, loistava nostamaan jalalla, mutta myös syöttämään, on erinomainen viivassa ja laukoo hyvin kiekkoa maalille saakka. Lisäksi on isokokoisena hyvä myös kaksinkamppailussa ja puolustustehtävissä. Tömmernes ei siis ole missään vaikeuksissa puolustusalueella, ja jos tehopisteitä vertaa (Tömmernes ppg 0,45, Grillfors 0,34) niin Tömmernes on hyökkäyssuuntaan parempi kortti, vaikka puolustus menisikin aika tasan. En henkilökohtaisesti oikein edes ymmärrä, miten Tömmerin tasoinen pelimies saatiin tuossa kohtaa kautta naarattua joukkueeseen. SHL:ssä oli ainakin (ja on tälläkin hetkellä ensi kautta koskien) kova kilpailu miehestä.

Tosipelit sitten tietenkin näyttää, mihin miehestä on, mutta ainakin SHL:ssä reiluna parikymppisenä on mies tehnyt Frölundan paidassa 12 peliin 2+7=9 tehopistettä, eli ei nyt ainakaan siellä ole mitenkään tosipelien alkaessa flopannut. Toki 19-20 vuotiaana kaudella 2009-2010 pelasi 7 playoffpeliä 0+1, mutta oli kyllä aika junnu tuolloin.
 

Massimo 1897

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tämä Macke-Mix Åsten on kyllä sellainen kukkakeppi, että ei Kankaanperälle pärjäisi alkuunkaan. Lähinnä tämän pellavapää on ärsyttävä idiootti, joka ei osaa taklata puhtaasti. Puolestani saa ottaa vaikka matsit Kankaanperän kanssa ja lopettaa kautensa siihen.

Kyseinen kukkakeppi oli valmiina pudottamaan hanskat Jonne"tuunentuu" Virtasen kanssa!
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saravo on niin kuningas, että vie jälkimmäisen parin. Ja vaikka kuinka hihityttää joka puolella ja Nash myhäilee myös, niin katsokaapa muutamassa pelissä mitä Peksi puuhaa. Vaikka meno on kulmikasta, niin voi veljet kuinka homma luistaa. Alivoimalla täysin ylivoimainen, hoitaa usein yksinään purut tai kaverille purkumahdollisuuden. Kankaanperä-Saravo on tämän liigan kunkkupari alivoimalla.

Pekka Saravo, Saravon Peksi, Liigan parhaiten salattu ase. Tekee alivoimalla juuri sellaisia ratkaisuja, joita kukaan ei osaa odottaa. Ja pelaa niillä joko aikaa itselleen tai kaverille purkaa tai pakottaa vastustajan rikkomaan. Ei räiskyvin, tehokkain, kovin, nopein, mutta paras. En tiedä onko paljon valehdeltu jos väittää Peksin pelaavan uransa parasta kiekkoa?

Kyllähän helsinkiläisillä on nimeä laittaa paperiin. Viimeisimmät näytöt runkosarjasta sekä Ilvestä vastaan eivät ole niin vakuuttavia, että suureen pelkoon olisi aihetta. Toivottavasti en joudu sarjan aikana/jälkeen syömään sanojani.
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Mielestäni sarjasta tulee erittäinkin tasainen. Kauden aiemmat matsit olleet pääsääntöisesti maalin pelejä. IFK voittanut nyt neljä matsia putkeen ja peli ollut fyysisempää, kuin kertaakaan tällä kaudella. Maalivahtipeli kohentunut huomattavasti Lankisen saatua peliaikaa enemmän. Ylivoimapeli tulee näyttelemään suurta osaa tässä sarjassa. Uskoisin Elkinsin ja Grillforsin olevan kehissä jo perjantaina, mikä toisaalta taas myös puoltaa sitä, että Metsolan alahuuli saattaa ruveta väpättämään jo lauantai-iltana kotimatkalla Tampereelle.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylläoleva vertailu on sinänsä ihan hyvä, mutta mielestäni jokaisessa vertailussa Tapparan puolustaja on nimenomaan puolustukseen varmempi ja parempi kortti. Aalto on mielestäni Taipalusta parempi puolustussuuntaan, Bonsaksen Auvitua, Saravo Söderholmia, Kankaanperä Generousia sekä Elorinne Teppoa. Ainoastaan Grillfors - Tömmernes -parivaljakko on vaikeahko arvioitava, mutta Tömmernes on yleisesti vähän aliarvostettu.
Kyllä asia on juuri näin, että nimenomaan alakerran osalta (MV + pakit) Tappara on HIFKta selvästi edellä. Nenä Jalonen sitä aikoinaan painotti, että kovissa peleissä ei poikaset pärjää ja mestaruuskauden pakistossa olikin kaikki pelaajat pl. Kousa yli 30-vuotiaita. Olisin toivonut, että jos Nybondakselle olisi joku neuvo todellisen kiekkoammattilaisen ajasta jäänyt takaraivoon, niin nimenomaan tämä kokeneen pakiston tärkeys, mutta turha toivo. Tietystikään ikä ei ole mikään itseisarvo, jos osaa pelata, mutta juuri tällaiset Aallon, Kankaanperän ja Saravon kaltaiset kokeneet työjuhdat ovat kultaakin kalliimpia, kun väännetään pitkää (play-off) sarjaa. HIFKlta on tuohon kategoriaan vastineeksi ainoastaan Söde ja Grillfors, joista molemmat ovat enemmän tai vähemmän puolikuntoisia.

Maalivahtiosastolla Metsola pesee Lankisen (ja Husson) 6-1, vaikka Keke loistavasti Ilves-sarjan pelasikin. Lankisen vähäiseen peluuttamiseen on yhtenä isona syynä ollut (ainakin alkukaudesta) se, että vaikka kyseessä on urheilullinen ja fyysisesti lahjakas veskari, niin tekniikka ei tahdo pysyä kasassa edes kokonaisia pelejä, saati sitten tiheärytmistä play-off-sarjaa. Eli Keke pystyy paikkaamaan tekniikkavirheitään hyvällä fysiikalla, mutta ennen pitkää siinä tulee rajat vastaan ja peli leviää. En siis ylläty, mikäli HIFK ainakin aloittaa sarjan veskareiden vuoropeluutuksella.

Tapparalla on viime kaudesta hyvin kasassa pysynyt runko, jolla on nyt syksyn käynnistymisvaikeuksien jälkeen lähtenyt homma luistamaan. HIFK tulee nappaamaan tässä sarjassa max 2 voittoa, mutta materiaali- ja pelikirjaetu kääntää sarjan väistämättä Tapparan eduksi. Pelikirja ei välttämättä Tapparalla ole absoluuttisesti parempi, vaikea niitä sillä tavalla on verratakaan, mutta nimenomaan tuo rungon kasassapysyminen mahdollistaa sen, että "oma juttu" tulee joukkueella selkärangasta ja joukkue tietää, mitä kovissa peleissä menestyminen vaatii. HIFKn aika tulee vuoden-parin päästä, mikäli Nybondas hankkii Törmäselle nykyistä laadukkaamman pakiston.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Aika rohkeaa sanoa Tömmernesiä Liigan parhaaksi puolustajaksi, helvetin hyvä se kyllä on, mutta onko sitten parempi kuin vaikkapa Mäenpää tai Lindell, paha sanoa. Ensimmäiset kymmenen peliä vaikutti liian hyvältä Liigaan, mutta sen jälkeen vaikuttanut parissa pelissä huomanneen sen valitettavasti itsekin. Ei siellä silti mitään isoja virheitä tule, mutta vähän on hakenut jo liian hienoja juttuja. Toivottavasti tekee sopivan hienoja juttuja poffeissa, ettei miestä muistettaisi vain yhdestä poikkarista Henri Auvisen niskaan.

Saravosta samaa mieltä Väsyneiden käsien ja Torstin kanssa, kannattaa oikeasti seurata Peksin peliä. Siellä ei nimittäin huonoja ratkaisuja tule. Hyökkäysalueen moottori Peksi ei ole, mutta käsiä on sen verran, ettei mieheltä kovin helpolla kiekkoa pois saa. Monet kerrat on tällä kaudella ohittanut käsillä karvauksen. Tapaus Rick Nash oli hei kahdeksan vuotta sitten.

Bonsaksenin pienikokoisuus piti oikein EP:sta tarkistaa, nimittäin ei todellakaan vaikuta jäällä mitenkään pienehköltä. Melkein sanoisin jopa, että Kankaanperä vol 2.

Elorinne on parantanut peliään pitkin kevättä. Silloin, kun kokoonpanopaikan otti, oli avausten kanssa vielä tekemistä - monesti syöttö jäi kokonaan antamatta. Tällä hetkellä Elorinne vetää sillä tasolla, että mieleen tulee nuori Saravo. Virheet vähissä, hyvä luistelu, ajoittain tekee omia nousuja maalille. Lisäksi taklaa jämäkästi ja onpa kerran yrittänyt tapellakin(mikä ei tosin mennyt ihan putkeen). Ei ole mikään juniori enää, vaikka usein moista luullaan.
 

Dale Cooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Mother Nature Hockey
Ylläoleva vertailu on sinänsä ihan hyvä, mutta mielestäni jokaisessa vertailussa Tapparan puolustaja on nimenomaan puolustukseen varmempi ja parempi kortti.
Tämän huomion jaan itsekin lähes täysin. Esimerkiksi Taipalus on hyökkäyspäässä kyllä ihan liigan parhaimmistoa (taisi olla paras pisteitä/ottelu puolustajista), mutta omalla alueella on puolustaessaan suurissa vaikeuksissa jatkuvasti. Toisaalta esimerkiksi Aalto on tietääkseni myös omassa päässä suht varma. Ja niin paljon, kuin minä ja muutkin IFK-fanit Söderholmia arvostamme, ei hän tällä kaudella ole omassa päässä ollut lähelläkään liigan eliittiä. Pakiston huonoin +/- tilasto yhdessä junnu-Mobergin kanssa. Hyökkäyspäässä toki tekee edelleen oikeita asioita ja otti Ilves-sarjassa askeleita kohti parempaa muutamaa paniikkikohtausta lukuunottamatta.

Itse näen, että joukkueiden puolustuksien kärkiosaaminen on varsinkin hyökkäyspään osalta tasan. Ero Tapparan hyväksi syntyy nimenomaan oman puolustusalueen pelaamisessa sekä materiaalin syvyydessä. Omaan silmääni esim. Aleksi Elorinteen tilastot ovat mieletöntä luettavaa; vain kolmen takaiskumaalin aikana ollut mies kentällä! Pelannut kuitenkin 50 matsia ja ilmeisesti peliaika on ollut kasvamaan päin? Vaihtaisin nanosekunnissa meidän Tepot, Salmet ja Nyqvistit Elorinteeseen.

EDIT: Grillfors tosin on kyllä yksi liigan parhaista yleispuolustajista, jolla ei ole suuria heikkouksia millään osa-alueella. Hänen uskon olevan puolustuspelissä vertailukelpoinen kenen tahansa Tappara -pelaajan kanssa. Myös Auvitu on nopeutensa ansiosta sangen hyvä myös omassa päässä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Porkkanapöksyt
Oma veikkaus sarjasta on, että Tappara voittaa reilusti 3-5 maalilla kaksi ensimmäistä peliä, kolmannen niukemmin, neljännen taas reilulla maalierolla. Yksi Tapparan ykköskorin pelaajista telotaan jossain pelissä telakalle parin pelin ajaksi.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Kun tuntuu olevan yleinen käsite (ainakin Tappara-fanien keskuudessa), että heillä on lähestulkoon ylivoimainen puolustus IFK:hon verrattuna, niin laitanpa pelaajakohtaisesti vertailua omasta näkövinkkelistäni. Vaikka otin hetkeksi värilasit pois silmiltäni, niin en tuota nyt ainakaan mitenkään murskaavana näe.

Taipalus = Aalto
Joukkueiden kiekolliset liiderit. Taipalus on EHT-äijä viimeistään tulevalla kaudella kun taas Aalto on ikänsä puolesta ajanut maajoukkueen ohi. Kuluvan kauden esityksillä paha sanoa kumpi on suoriutunut paremmin.

Auvitu = Bonsaksen
Suht. pienikokoiset puolustajat "eksoottisista" kiekkomaista. Molemmat loistavia luistelijoita. Auvitulla taisi olla Liigan 2. paras tehotilasto ja on yllättänyt ainakin allekirjoittaneen todella positiivisesti kuluvalla kaudella. Ymmärrykseni mukaan myös Bonsaksen on esiintynyt mallikkaasti.

Grillfors > Tömmernes
Tömmernes astetta kiekollisempi pelaaja, mutta väitän, että Grilli on kokonaisvaltaisesti Liigan Top5-pakki; kaksinkertainen SHL-mestari ja paljon kertoo, että +/- on ollut pakkasella viimeksi lähes kymmenen kautta sitten. Käsittämättömän virheetöntä peliä. Jotain kremppaa silti on, joten täytyy toivoa, että mies kuntoutuu perjantaiksi.

Söderholm > Saravo
Puolustuksen konkarit, joista toinen on joukkueensa ex- ja toinen nykyinen kapteeni. Molemmat ns. seuraikoneita ja all-round -pakkeja, joista Söde taitaa olla se kiekollisempi. Söderholm kärsinyt loukkaantumisista kuluvalla kaudella, mutta pelasi mielestäni todella hyvin Ilves-sarjassa mikä lupailee hyvää jatkoa ajatellen. Näistä valitsisin omaan joukkueeseeni ilman värilasejakin joka tilanteessa Söderholmin, joka kunnossa ollessaan on aivan Liigan kärkipuolustajia.

Generous < Kankaanperä
Alakerran isännät, jotka pelaavat yksinkertaista peliä ja ovat parhaimmillaan oman maalin edustalla. Kumpikaan ei pelkää pudottaa hanskojaan. Meinasin laittaa tämän tasan, mutta rehellisesti sanoen vaihtaisin Generouksen Kankaanperään anytime, mitenkään GeneMattia väheksymättä.

Teppo = Elorinne
Teppo on ollut parhaimmillaan hyvä kulvalla kaudella, vaikka onkin hiipunut loppukautta kohden. Elorinteen otteita taas en ole tarkemmin seurannut (Tappara-fanit kommentoikoot). Eivät kumpikaan taida olla ns. isojen minuuttien miehiä. Laitetaan tämä tasan.

Ihan pätevää pohdintaa palstaveljeltä. Söderholmin ja Grillforsin paremmuutta vertailukohteisiinsa en ihan purematta niele, kun kumpikin vertailu päättyy siihen, että HIFKin miehen todetaan olevan jollain tasolla loukkaantunut. Tapparalla ei pitäisi olla puolustuksessa kenellekään mitään vammaa, joten miehet pääsevät täydessä terässä aloittamaan pudotuspelit.

Moni tuossa edellä mainitskin jo, että Tapparan pakit ovat parempia puolustuspäähän HIFKin virkaveljiin verrattuna. Miten menee sitten fyysisyyden laita? Tapparasta, ainakin Bonsaksen, Tömmernes ja Kankaanperä suojelevat Metsolaa tarpeen vaatiessa ja edellisiin keväisiin verrattuna tuosta Tapparan pakisto saa isot plussat. Löytyykö HIFKiltä Lankiselle suojelua vai katsellaanko siellä vain laitoja, kun kirvesrintaa ryskää Kevinin tonteille?
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Ihan pätevää pohdintaa palstaveljeltä. Söderholmin ja Grillforsin paremmuutta vertailukohteisiinsa en ihan purematta niele, kun kumpikin vertailu päättyy siihen, että HIFKin miehen todetaan olevan jollain tasolla loukkaantunut. Tapparalla ei pitäisi olla puolustuksessa kenellekään mitään vammaa, joten miehet pääsevät täydessä terässä aloittamaan pudotuspelit.

Moni tuossa edellä mainitskin jo, että Tapparan pakit ovat parempia puolustuspäähän HIFKin virkaveljiin verrattuna. Miten menee sitten fyysisyyden laita? Tapparasta, ainakin Bonsaksen, Tömmernes ja Kankaanperä suojelevat Metsolaa tarpeen vaatiessa ja edellisiin keväisiin verrattuna tuosta Tapparan pakisto saa isot plussat. Löytyykö HIFKiltä Lankiselle suojelua vai katsellaanko siellä vain laitoja, kun kirvesrintaa ryskää Kevinin tonteille?

Ihan vaan mielenkiinnosta, kuka sieltä Tapparalta Green:n lisäksi ryskää sinne tontille?
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Tämä Macke-Mix Åsten on kyllä sellainen kukkakeppi, että ei Kankaanperälle pärjäisi alkuunkaan. Lähinnä tämän pellavapää on ärsyttävä idiootti, joka ei osaa taklata puhtaasti. Puolestani saa ottaa vaikka matsit Kankaanperän kanssa ja lopettaa kautensa siihen.
Otahan Anu nyt jo rauhallisesti. MMÅ on oikein fiksu nuorimies. ja kiloja 180 senttisessä varressa on noin 90. Eli aika kaukana kukkakepistä. Kanki tietysti saattaa olla liian kova kanto kaskessa Mickelle, mutta kyllä se puheluun vastaa.
Mutta hienoa että siellä Gananil Rannal'kin on meidän agitaattori noteerattu.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ihan vaan mielenkiinnosta, kuka sieltä Tapparalta Green:n lisäksi ryskää sinne tontille?

Marjamäki, Peltola. Sitten jos vaihdetaan ryskäämisen tilalle vähän hillitympi verbi, niin Haapala. Eikä Tapparassa nyt puhtaita ulkokehällä kiertelijöitä ole kuin Karjalainen.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Oma veikkaus sarjasta on, että Tappara voittaa reilusti 3-5 maalilla kaksi ensimmäistä peliä, kolmannen niukemmin, neljännen taas reilulla maalierolla. Yksi Tapparan ykköskorin pelaajista telotaan jossain pelissä telakalle parin pelin ajaksi.
Oot varmaan varakas mies tän sarjan jälkeen, siis noin niinku vedonlyönti mielessä. Taidanpa tästä ottaa vinkit talteen, niin päästään sitte porukalla retosteleen, oisko Kaijakka meidän mesta??
 

Linden #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joku tuossa nostikin Elorinteen Allua esiin. Tosiaan kaverin aikana omissa kolissut vain kolme(!) kertaa koko kaudella. Elorinne onkin kyllä positiivisin yllättäjä tällä kaudella ja kaverin raamit sitä luokka, että uskon tämän vuoden pleijareissa tekevän todellise läpimurron yleispakkien eliittiin.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en kyllä taas ymmärrä tätä, että Åstenia haukutaan nyt ihan pystyyn. Siis kundihan on nimenomaan viime aikoina vetänyt hyvin. Pelannut pelkästään omaa rooliaan ja saanut vastustajan pelaajat hermoraunioiksi, tai ainakin lähelle sitä. Hommannut ylivoimia joukkueelle jne.

Likainen rotta jonka kanssa Tappara saa olla varuillaan. Keksii nopeasti pieniä kepposia.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Ihan pätevää pohdintaa palstaveljeltä. Söderholmin ja Grillforsin paremmuutta vertailukohteisiinsa en ihan purematta niele, kun kumpikin vertailu päättyy siihen, että HIFKin miehen todetaan olevan jollain tasolla loukkaantunut. Tapparalla ei pitäisi olla puolustuksessa kenellekään mitään vammaa, joten miehet pääsevät täydessä terässä aloittamaan pudotuspelit.

Moni tuossa edellä mainitskin jo, että Tapparan pakit ovat parempia puolustuspäähän HIFKin virkaveljiin verrattuna. Miten menee sitten fyysisyyden laita? Tapparasta, ainakin Bonsaksen, Tömmernes ja Kankaanperä suojelevat Metsolaa tarpeen vaatiessa ja edellisiin keväisiin verrattuna tuosta Tapparan pakisto saa isot plussat. Löytyykö HIFKiltä Lankiselle suojelua vai katsellaanko siellä vain laitoja, kun kirvesrintaa ryskää Kevinin tonteille?
On meillä Antelias Matti, jos ei oo pelikielto päällä, ja Zaborskylta näkyi painihommat sujuvan, Ainaki jos kysytään Kukkos-Mikolta;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös