Playoffs 2015 puolivälierät: JYP – Blues

  • 44 513
  • 242
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Mun mielestä Blues sai hetkeksi otteen kun se karvasi kovempaa ja kahdella miehellä. Blues ei antanut JYPin pakeille aikaa niin paljon, siitä haparointi. Ei JYPin pelityyli eikä -tapa juuri muuttunut koko 60 min aikana.
Samalla linjalla tästä, se miksi Blues pääsi hetkeksi peliin kiinni oli karvauksen onnistuminen hetkittäin toisessa erässä. Kun JYP pääsi muutaman kerran kiekkokontrollin kautta omista pois, niin näytti siltä että Bluessin pelaajilta loppui bensa ja peliajatus siihen. Mulle tuli se kuva että JYP luisteli Bluessin tänään kanveesiin, karvaus peli oli oikein ajoitettu ja kun päästiin iskemään takaisin niin pystyttiin myllyttämään pitkiä hyökkäyksiä jotka söivät Bluessin hyökkääjien halun lähteä muualle kuin vaihtoon.

Henkinen ja fyysinen yliote on nyt JYPillä, kuinka se näkyy Torstain pelissä Espoossa on taas eri tarina.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mulle tuli se kuva että JYP luisteli Bluesin tänään kanveesiin, karvaus peli oli oikein ajoitettu ja kun päästiin iskemään takaisin niin pystyttiin myllyttämään pitkiä hyökkäyksiä jotka söivät Bluessin hyökkääjien halun lähteä muualle kuin vaihtoon.

Tässä mielestäni erittäin tärkeä havainto. Silloin kun Blues olisi päässyt hyökkäyksiin sen jälkeen kun olivat paineissa omissa, loppui pelaajilta bensa ja melko hyvissäkin asemissa hyökätä tyydyttiin siihen 0-0 -vaihtoon ja pistettiin punaiselta väsyneenä päätyyn ennen kuin kurvattiin kohti aitiota. Näin se menee, hyvä hyökkäyspelaaminen (JYP) osaltaan väsytti vastustajan kentälliset yksi toisensa jälkeen ja homma näytti Bluesin osalta lähinnä selviytymistaistelulta.

Samankaltaisia tilanteita tuli toiseenkin suuntaan sillä erotuksella, että se paremman spiritin ja energian joukkue (JYP) oli pyörityksen alla omassa päädyssä, mutta kun tilanne tuli hyökätä, otettiin vielä se yksi rundi vastustajan päätyyn (malliesimerkkinä Hännikäinen), jolloin oltiin "pelin päällä" henkisesti niissäkin vaihdoissa, jotka olivat olleet jossain kohtaa vastustajan hallinnassa. Henkinen yliote otetaan juuri näillä. Näytetään, että hetkellisesti saatetaan olla paineen alla, mutta sieltä vaan kaivetaan naftaliinista vielä ne muutamat tarvittavat napsut ja väännetään loppuun saakka vaihdosta toiseen.

Jupa
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Huhheijaa. En osannut odottaa yhtään tälläista tulosta tässä vaiheessa sarjaa. Optimisti minussa odotti ihan rehellisesti Blegin kävelevän täysin JYPn yli tässä sarjassa ja realisti sitä, että kyllä tämä johonkin kuuteen peliin varmaan menee kuitenkin, koska peleissä sattuu ja tapahtuu.

Mutta mitä vielä. JYP on hemmetin kova - käsittämättömän kova. Aika monta playoff sarjaa tässä on tullut nähtyä vuosien saatossa ja mitään tähän verrattavaakaan dominointia en ole vielä päässyt Bluesin sarjoissa seuraamaan. Ja ennen kuin joku näsäviisas alkaa vittuilemaan Bluesin menestymättömyydestä yms. niin jengi kuitenkin pelasi tuossa hetki sitten 5 kertaa kuuteen vuoteen mitalipeleissä. Eli on niitä sarjoja nähty.

Ihmetystä lähinnä aiheuttaa, että miten siellä Jyväskylässä valmennus ja jengi on saanut niin paljon kritiikkiä osakseen? Tuo jengihän pelaa aivan suvereenia lätkää! Jengi hyökkää tehokkaasti ja viimeistelee kliinisesti, mutta eniten ihastuttaa ihan vertaansa vaille oleva puolustaminen viisikkona. Varsinkin lauantaina Baronalla ihmettelin JYPn karvausta ja paineistamista tiiviinä viisikkona kokonaan Bluesin kenttäpuoliskolla. Eihän Blegi meinannut päästä edes oman maaliviivan takaa hallitusti pois. Ja sitten tilanteen niin vaatiessa se sama viisikko oli ihan yhtä tiiviinä nippuna keskialueella tai omassa päässä puolustamassa.

10-1 maaliero kertonee ihan riittävästi tilanteesta. Mua ei rehellisesti edes juuri vituta se, että playoff kausikortilla näkee tänä vuonna vielä yhden pelin vähemmän kuin viime kaudella, niin selkeä peli tämä on ollut. Tätä voi verrata jotenkin siihen, kun itse joskus viisivuotiaana yritti vetää omaa 11-vuotiasta broidia lättyyn. Kun siinäkin väännössä tasoero oli tämän playoff parin luokkaa niin ei siitä tappiosta osannut sillä tavalla mieltänsä pahoittaa enää ekan parin yrityksen jälkeen.

Bluesin pelaajisto ei ansaitse mitään huomiota tässä viestissä yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Tänään en neljättä maalia enää nähnyt ja kolmannesta voi olla jo jotain mieltäkin, mutta kyllähän Laurikainen on pelannut hyvin ja tasollaan ja korkealla tasolla. Sääliksi käy. Huikea veska. Muista pelaajista tai valmennuksesta en viitsi yksilöiden sanoa mitään, kun sarja on kesken. Yleisesti niin kyllähän juuri se osasto, jonka piti tätä laivaa kantaa on kyykännyt niin totaalisesti tässä sarjassa, että samanlaista sukellusta ei ole nähty kuunaan. Ja en tarkoita vain yhtä pelaajaa nyt. Kapteenisto kokonaisuutena ja valmennus suuntaa näyttäen ja muu nippu perässä hiihtäen on pettänyt kyllä aivan käsittämättömän totaalisesti.

Kirjoitellaan ehkä mietteitä sitten läskin leidin laulettua tuonne Blues osioon. Normaalilla kaavalla katkaisu on niin pirun vaikeaa, että sarja menisi vielä Jyväskylään kerran, jossa vasta katkeaisi. Niin totaalinen rektumiin poraaminen tämä sarja on kyllä ollut, että tässä lienee todennäköisintä pikainen lopetus jo torstaina Espoossa.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihmetystä lähinnä aiheuttaa, että miten siellä Jyväskylässä valmennus ja jengi on saanut niin paljon kritiikkiä osakseen?
Valmennuksen osalta kritiikki johtui pitkälti viime kaudesta, joka oli liigapelien osalta karmeaa katsottavaa. Moni näkee yhä painajaisia noista peleistä. Valmennuksen työpaikat pelasti ainoastaan kohtuuttoman hyvä tulos suhteessa peliesityksiin. Tällä kaudella on oltu tyytymättömiä valmennuksen reagointiin. Silläkin osastolla on kuitenkin menty eteenpäin kauden kuluessa.
Joukkueen saama arvostelu on johtunut asenteesta, joka on ollut ajoittain heikolla tasolla. Varsinkin vieraskentille on usein menty vaan osallistumaan tapahtumaan. Nuo matsit on harmittaneet monia, koska joukkueella on tiedetty olevan potentiaalia parempaan, kuten viime aikojen esityksetkin osoittavat.
Tällä hetkellä kaikki Jyppiläiset taitaa olla hyvin tyytyväisiä niin valmennuksen kuin joukkueenkin tekemisiin?
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hirson kenttä ja Bluesin ylivoima täysin pimennetty.
10 maalia tehty kolmessa pelissä ja vain 1 annettu.
Tuomas Tarkki pelannut 2 nollapeliä peräkkäin torjuntaprosentti nyt 98.68% eli Jumalamoodi päällä.
JYP ei ole KOSKAAN pelannut näin hyvin playoffeissa.

Nyt alan jo melkein uskomaan että JYP menee jatkoon :)
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kyllähän JYP pelaa ihan pirun hyvää kiekkoa tällä hetkellä. Ihan turha kenenkään väittää muuta. Kokonaisvaltaisesti ehkä hienointa peliä, mitä olen Liigassa pariin vuoteen nähnyt.

Bluesin pelin ongelmat taas on ihan samoja, mitä on ollut koko Ahon kaksivuotiskauden. Painotukset asioissa ja tekemisessä on hieman erilaisia, kun Blues ei pyri pelaamaan alkuajoille tyypillistä puhdasta dump n' chase -kiekkoa, mutta nuo nyt näkyvät ongelmat on ihan pelin rakenteessa pitkään olleita ongelmia. Bluesin viisikko ei ole tasapainossa eikä peli ei riittävän monipuolista. Ja JYP iskee noihin pelillisiin puutteisiin todella hyvin. Ja kun henkinen lukko menee päälle, mikään muukaan ei onnistu ja homma menee tuskaiseksi. JYP reagoi oikein, Blues reagoi joko väärin tai ei ollenkaan.

Esimerkiksi Bluesin kiekon kanssa tehtävä avauspeli rakentuu seisovilla jaloilla selkä menosuuntaan laidassa olevaan laituriin, mikä pysäyttää avauspelin kokonaan tämän laiturin kohdatessa painetta - tai jos se laituri saakin kiekon pelattua sentterille, sama laita ei enää ehdi mukaan hyökkäysrintamaan, kun joutuu seisovin jaloin lähtemään vauhdissa olevien pelaajien perään - ja sitten ollaan kahden kaistan hyökkäyksessä, joka on helppo pelata pois, kun vaihtoehtoisia syöttösuuntia ei kiekollisella pelaajalle ole riittävästi. Paljoa muuta vaihtoehtoa Bluesissa avauspelaamiseen ei ole.
 

Andrei

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sarja ei ole todellakaan ohi ennen kuin jompi kumpi on ottanut neljännen voiton. Se nähtiin jo viime kaudella, kun JYP oli samassa tilanteessa SaiPaa vastaan. Yhtäkkiä sarja 3-3 enkä vieläkään käsitä miten JYP ei tuosta lopulta jatkoon mennyt.

Ja Blues on jo kertaalleen onnistunut nousemaan kuolleista. Paras seitsemästä on juuri sen takIa hieno, että 2-0 ei ole yhtään mitään (kuten nähdään vaikka Tappara-HIFK:ssä, sarja alkaa käytännön uudestaan kun HIFK hoisi kolmosmatsin), ja 3-0kin on vasta 3-0.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihmetystä lähinnä aiheuttaa, että miten siellä Jyväskylässä valmennus ja jengi on saanut niin paljon kritiikkiä osakseen? Tuo jengihän pelaa aivan suvereenia lätkää! Jengi hyökkää tehokkaasti ja viimeistelee kliinisesti, mutta eniten ihastuttaa ihan vertaansa vaille oleva puolustaminen viisikkona.

Joukkuepelaamisen kehityksen lisäksi yksi selitys saattaa olla se, että joukkue pelaa parhaassa kokoonpanossaan ekaa kertaa tällä kaudella vasta nyt playoffeissa. Viitanen ja Mäenpää olivat puolustuksesta sivussa tai pelasivat puolikuntoisina lähes koko runkosarjan, ja heitä virhealttiimmat nuoret paikkasivat heitä silloin kun nämä kaksi olivat sivussa. Tuloksena oli kokemattomuudesta johtuvia puolustuspään virheitä, joihin hävittiin pelejä ja jotka täällä palstoilla kaadettiin lähinnä valmennuksen päälle. Saattoi valmennuksellakin olla osansa, mutta on sillä näissä peleissä myös aika paljon väliä koko joukkueen suoritukselle, ovatko Mäenpään ja Viitasen tasoiset puolustajat pelikunnossa vaiko eivät. Tässä sarjassa ovat olleet, kuten muukin joukkueen kokenut osasto, ja hyvältä on näyttänyt.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihmetystä lähinnä aiheuttaa, että miten siellä Jyväskylässä valmennus ja jengi on saanut niin paljon kritiikkiä osakseen? Tuo jengihän pelaa aivan suvereenia lätkää! Jengi hyökkää tehokkaasti ja viimeistelee kliinisesti, mutta eniten ihastuttaa ihan vertaansa vaille oleva puolustaminen viisikkona.
Niin, oletkos huomannut miten suurta ihmetystä JYPin pelaaminen tässä sarjassa on herättänyt JYP-fanien keskuudessa? Niinpä, ei me ymmärretä mitä on tapahtunut. Tämä ei ole se sama JYP, joka tahkosi runkosarjan läpi erittäin epätasaisesti pelaten. Jotain kovin ihmeellistä on tapahtunut, tai sitten Veltsu on maailman paras ja nerokkain valmentaja, mutta kukaan ei ole sitä vielä tajunnut.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Epic Perrin kirjoitti:
Joo, oikeassa olet. Kiitos kuuluu myös muille JYPin valmentajille. JYP oli tehnyt läksyt ja Blues jäi telineisiin. Kyllähän ton saman toisteli kommentaattorit tv:ssä. Esim. yv:ssä tapettiin Hirso - Rantakari akseli lähes täysin. Se oli juuri oikeanlaisen av kuvion tulos jossa Hirso jätettiin leipomaan kiekkoa pieneen sektoriin ja peitettiin syöttölinja Rantakarille. Siniviivojen väli oli täysin JYPin hallussa ja Blues ei päässyt mihinkään suorista hyökkäysistä. No oli siinä varmasti ihan omaa huonouttakin Bluessilla, ainakin keskittyminen meni ihan vääriin asioihin pelissä.

Itse en kyllä oikein näihin jaksa uskoa. Tuo sama yv on jauhanut läpi runkosarjan samassa muotissa. Nytkö se sitten vasta on skoutattu yhtäkkiä. Virtanen on katsonut DVD:itä ja todennut, että Hirso kannattaa pimentää Bluesin ylivoimasta. Heureka. Tuohon ei varmasti muiden joukkueiden valmentajat pysty. Kyllähän Bluesin yv on toiminut nimenomaan siksi, että siinä on niin monta eri variaatiota. Hirson syöttö viivaan Rantakarille on vain yksi niistä. Minä väitän, että jos yv:ssä on kaikki palaset kohdallaan ja joukkue toteuttaa sovittuja juttuja hyvin, sitä ei voi mitenkään pimentää. 5 vs 5 pelissä voi hyvinkin olla, että Blues on ns. skoutattu mutta yv:n paskuuteen tuo selitys ei kelpaa. Siinä on sitten kyse jo ihan jostain muusta (varmaan henkimaailman) jutusta.

JYPin välieräsarja kertoo sitten lopullisesti kaikille oliko tässä sarjassa kyse enemmän Bluesin paskuudesta vai JYPin (ja Virtasen) loistokkuudesta. Jos Kärpät kaatuu niin eiköhän siitä löydy tuohon kysymykseen vastaus.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Toisaalta tuohon edelliseen voi vielä todeta, että aika irrelevanttia tuon yv:n toimiminenkin on jos sitä ei saada kokeilla kertaa enempää per matsi. Ensin pitäis pystyä haastamaan tosissaan 5 vs 5 jotta voi olettaa saavansa niitä jäähyjä vastustajalle. Lähinnä tässä alkaa naurattaa kun tuota Bluesin peliä katsoo. Itkemistäkin yritin muttei siitä mitään tullut.
 

Sannoittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP harjoitteli runkosarjan aikana hyökkäykseenlähtötapoja, jotka tähtäsivät mm. kovan karvauksen alta käynnistyviin hyökkäyksiin. Tapa tai orientaatio, jolla runkosarjaan syksyllä lähdettiin, oli äärimmäisen itsevarman ja itsetietoisen rohkea. Päätettiin tietystä runkosarjan pistetavoitteesta (100?), jonka kehyksessä runkosarjan pelit toimivat pelitavan sisäänajona. Pelit etenivät sykleinä, ja mikäli tappioita alkoi tulla peräkkäin, otettiin ns. 'ryhdin palautuspeli', jossa haettiin pakkovoitto vanhan tyylin suoraviivaisella prässityylillä. Näin ylläpidettiin tavoitellun pistetahdin ja pelikirjaston kehitysprojektin tasapainoa. Nyt nähty pelityyli on suunniteltu eliminoimaan kova karvaus ja paineistus, kun kiekko on omalla joukkueella omassa päässä. Toistaiseksi pelitapa on toiminut: Blues ei ole juurikaan päässyt kovallakaan karvauksella rikkomaan JYPin hyökkäykseenlähtöjä tai hankkinut riistokiekkoja hyökkäyspäässä.

Jos muistelemme edellistä pudotuspelisarjaa JYP – Blues, oli pelitapa-asetelma lähes identtinen – toisinpäin. Voitte ehkä nyt Blues -leirissä saada jotain käsitystä siitä JYP-leirin järkytyksestä, mikä meillä koettiin keväällä 2011 haetun runkosarjan piste-ennätyksen ja 4 – 0 voitetun puolivälieräsarjan jälkeen. Blues ei tuolloin antanut mitään mahdollisuutta JYPille päästä kiekollisiin miehiin kiinni karvaus- ja prässitilanteissa. Se, että tuo neljän vuoden takainen pystyttäisiin nyt kuittaamaan, merkitsisi omanarvon tunnolle paljon. Teräksenkovan pudotuspeliseuran voittaminen näissä peleissä toisi vaadittavaa mentaalibensiiniä jatkopeleihin. Kaikki kunnia siis Bluesille, mutta olisi oikeus ja kohtuus, että kautta aikain pudotuspelisarjamme olisivat huhtikuussa 1 – 2.
 

Epic Perrin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Itse en kyllä oikein näihin jaksa uskoa. Tuo sama yv on jauhanut läpi runkosarjan samassa muotissa. Nytkö se sitten vasta on skoutattu yhtäkkiä. Virtanen on katsonut DVD:itä ja todennut, että Hirso kannattaa pimentää Bluesin ylivoimasta. Heureka. Tuohon ei varmasti muiden joukkueiden valmentajat pysty. Kyllähän Bluesin yv on toiminut nimenomaan siksi, että siinä on niin monta eri variaatiota. Hirson syöttö viivaan Rantakarille on vain yksi niistä. Minä väitän, että jos yv:ssä on kaikki palaset kohdallaan ja joukkue toteuttaa sovittuja juttuja hyvin, sitä ei voi mitenkään pimentää. 5 vs 5 pelissä voi hyvinkin olla, että Blues on ns. skoutattu mutta yv:n paskuuteen tuo selitys ei kelpaa. Siinä on sitten kyse jo ihan jostain muusta (varmaan henkimaailman) jutusta.

JYPin välieräsarja kertoo sitten lopullisesti kaikille oliko tässä sarjassa kyse enemmän Bluesin paskuudesta vai JYPin (ja Virtasen) loistokkuudesta. Jos Kärpät kaatuu niin eiköhän siitä löydy tuohon kysymykseen vastaus.
Jaa, ite en oo uskon miehiä. Mikähän tolle Bluessille sitten on tullut? Kyllä mä väitän, että näissä peleissä JYP on suurin syy Bluessin paskuuteen. JYP on pelannut parasta kiekkoo sitten viime mestaruuden josta olen itsekkin yllättynyt. Sarja ei ole ohi vielä, mutta Jos JYP jatkaa tällä tasolla siihen ei riitä edes Bluessin maksimi suoritus.
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihmetystä lähinnä aiheuttaa, että miten siellä Jyväskylässä valmennus ja jengi on saanut niin paljon kritiikkiä osakseen? Tuo jengihän pelaa aivan suvereenia lätkää! Jengi hyökkää tehokkaasti ja viimeistelee kliinisesti, mutta eniten ihastuttaa ihan vertaansa vaille oleva puolustaminen viisikkona. Varsinkin lauantaina Baronalla ihmettelin JYPn karvausta ja paineistamista tiiviinä viisikkona kokonaan Bluesin kenttäpuoliskolla. Eihän Blegi meinannut päästä edes oman maaliviivan takaa hallitusti pois. Ja sitten tilanteen niin vaatiessa se sama viisikko oli ihan yhtä tiiviinä nippuna keskialueella tai omassa päässä puolustamassa.

Tuo, mikä sua eniten ihastuttaa JYPin pelissä, ihastuttaa myös JYPin kannattajia. Se olis ihastuttanu JYPin kannattajia jo runkosarjan aikana, jos sitä olisi silloin tapahtunut. En ymmärrä sitä, että miksi siihen ei panostettu ollenkaan runkosarjan aikana, varsinkin kun ottaa huomioon, että ison osan kautta meidän puolustuksesta puuttui Mikot Viitanen ja Mäenpää, joiden tilalla pelas akatemia-pelaajat. Ihan hyvin he pelas, mutta huonostihan siinä monesti kävi, kun he joutui puolustamaan vastustajien liigajyriä vastaan ilman hyökkääjien apuja.

En tiedä kuinka paljon tästä pleijari-JYPistä on valmennuksen ansiota ja kuinka paljon pelaajien ansiota. Kun ottaa huomioon sen, että Virtaselle runkosarjan aikana esim. aikalisän ottamisen ajoitus oli erittäin haastavaa, niin olis helppo kallistua siihen, että pelaajilla tässä on suurempi vaikutus. Onhan JYPillä aika paljon kokeneita pelaajia, jotka syttyy pleijareihin. Jos JYP olis hävinny kaks ekaa peliä, niin en usko, että JYPin valmennus olis pystyny kääntää joukkueen kelkkaa.

JYP on pelannu erittäin hyvin ja kaikki kunnia siitä JYPille. Mutta kyllä mun silmään on pistäny erityisesti Bluesissa se, että niissä peleissä, mitkä oon nähny tästä sarjasta alusta asti, Blues on tullu peleihin aivan liian ylilatautuneena. Bluesin peli näyttääkin aika paljon siltä miltä JYPin peli näytti runkosarjassa siinä mielessä, että JYP oli monesti huonosti valmistautunu peleihin, mikä johti jäähyilyyn ja todella tyhmiinkin jäähyihin, mikä taas johti siihen että omissa soi. JYPin verkkoon tehtiinkin runkosarjassa kuudenneksi eniten maaleja.

Mutta tää sarja on vielä kaikkea muuta kuin ratkennu. Toivottavasti JYP pystyy ylläpitämään huomenna sen tason millä on pelannu aikaisemmat pelit.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jotenkin perinteistä medioiden puusilmäisyyttä nostaa Tarkki maagiseksi selittäväksi muuttujaksi JYPin voittojen takana. Jep Tuomas on kova ja luotetaan, mutta JYPin maalissa olisi riittänyt kyllä hyvin Rajaniemi ja moni muukin liigakassari näissä kolmessa ekassa pelissä.

Halutaan luoda sankareita ja toisaalta lynkata yksilöitä, tästä on nykytason urheilujournalismi tehty. Vaikken aina Johtavan kanssa olekaan samaa mieltä, tästä olen: urheilujournalismi kyntää syvällä. Viimeisin ulostus aiheesta osui silmiini juuri äsken, Iltasanomien artikkeli otsikolla "Tyrmäävä tilasto: Pysähtyykö SM-liigan yllättäjä taas tähän mieheen?"

Jupa
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Jotenkin perinteistä medioiden puusilmäisyyttä nostaa Tarkki maagiseksi selittäväksi muuttujaksi JYPin voittojen takana. Jep Tuomas on kova ja luotetaan, mutta JYPin maalissa olisi riittänyt kyllä hyvin Rajaniemi ja moni muukin liigakassari näissä kolmessa ekassa pelissä.

Tämä totta. JYPin hyvän viisikkopuolustamisen ansiosta Blues on päässyt todella harvoin sellaisille paikoille, joista Tarkille olisi ammuttu vaarallisia vetoja. Itse asiassa lähempänä totuutta on se, että Laurikainen on omilla torjunnoillaan estänyt JYPiä ottamasta vielä suurempinumeroisia voittoja kuin se että Tarkki olisi ratkaissut voittoja JYPille.

Jännä muuten että huominen matsi ei edes jännitä. Tappion karvas kalkki on käsitelty tokan ja kolmannen pelin jälkeen. Mahdollisesti - ja todennäköisesti - oma kiekkokausi päättyy huomenna. Jos ei, niin hyvä niin ja sitten katsotaan mille pysäkille juna sitten vie.
 
Viimeksi muokattu:

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse asiassa lähempänä totuutta on se, että Laurikainen on omilla torjunnoillaan estänyt JYPiä ottamasta vielä suurempinumeroisia voittoja kuin se että Tarkki olisi ratkaissut voittoja JYPille.

Tästä täysin samaa mieltä. Jos urheilujournalisteissa olisi osaajia, Laurikainen olisi nostettu Tarkin tilalle. Tuomas on siis aivan loistava voittava maalivahti, mutta tässä sarjassa hänen rajojaan ei olla todellakaan edes koeteltu. Ei vaan ole tarvinnut. Siksi tämä ei ole pois Tarkilta kun sanon, että Laurikainen on ollut joukkueelleen silti tärkeämpi kuin Tuomas meille.

Jupa

PS. Olen Espoossa huomenna. Jos spekulointiseura vastustajan leiristä kiinnostaa erätauoilla, YV-boksi laulamaan
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jotenkin perinteistä medioiden puusilmäisyyttä nostaa Tarkki maagiseksi selittäväksi muuttujaksi JYPin voittojen takana. Jep Tuomas on kova ja luotetaan, mutta JYPin maalissa olisi riittänyt kyllä hyvin Rajaniemi ja moni muukin liigakassari näissä kolmessa ekassa pelissä.

Itse nään juuri Tarkin suurimaksi syyksi sille, että sarja on nyt 3-0 ja huomenna 4-0 taputeltuna teille. Ilman Tarkkia uskallan väittää, että sarjan voitot olisivat päinvastoin sinisille. Luotettava kassari on voittavan joukkueen perusta ja sitä Tarkki on ollut. Hyvä viisikkopelaaminen syntyy pelaajien välisestä luottamuksesta ja sen luottamuksen tärkein rakentaja on maalivahti.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse nään juuri Tarkin suurimaksi syyksi sille, että sarja on nyt 3-0 ja huomenna 4-0 taputeltuna teille. Ilman Tarkkia uskallan väittää, että sarjan voitot olisivat päinvastoin sinisille. Luotettava kassari on voittavan joukkueen perusta ja sitä Tarkki on ollut. Hyvä viisikkopelaaminen syntyy pelaajien välisestä luottamuksesta ja sen luottamuksen tärkein rakentaja on maalivahti.

"Luotettava kassari on voittavan joukkueen perusta ja sitä Tarkki on ollut". Juuri näin. Mutta luotettava kassari on voittavan joukkueen perusta ja sitä Laurikainen on ollut. Myös. En ole nähnyt yhtään helppoa Laurikaisen taakse. En edes semihelppoa. Laurikainen on ollut pahimmillaan todellisessa kiekkosateessa parhaalta maalintekosektorilta ja selvinnyt näistä ilotulitushetkistä loistavasti.

Pidän meille faneille melko tyypillisenä piirteenä sitä, että etsimme selityksiä joukkueidemme tappioille liian usein 1) maalivahdeista, 2) tuomareista, 3) huonosta tuurista, 4) tolpista, 5) Kanada. Mielestäni tässä sarjassa tämä on jopa poikkeuksellisen turhaa, sillä JYP on yksiselitteisesti ollut jokaisella osa-alueella parempi. Toistaiseksi.

Huomenna on uusi peli ja ehkä me JYP-fanit otamme taas selitysten satukirjastamme kappaleet 1-5 käyttöön. Parempi siis olla soimaamatta kattilaa tai malkaa (Evankeliumi Luukkaan mukaan 6: "Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi?".)

Jupa
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
En ole nähnyt yhtään helppoa Laurikaisen taakse. En edes semihelppoa. Laurikainen on ollut pahimmillaan todellisessa kiekkosateessa parhaalta maalintekosektorilta ja selvinnyt näistä ilotulitushetkistä loistavasti.
Edellisen ottelun ensimmäinen maali oli sellainen. Hännikäiseltä loistava oivallus mutta etukulma on maalivahdin tärkein hoidettava, längit tulee kakkosena. Silloin meni käytännössä molemmat hieman vihkoon Laurikaiselta. Se maali oli niitä kuuluisia maalivahdin maaleja.

Hubácek hyvin sanoi Keskisuomalaisen jutussa: " Tulosten perusteella näyttää siltä, että olemme päässeet helpolla. Totuus on kuitenkin aivan jotain muuta, jokainen ottelu on ollut todella haastava."

Ja kovaa työtä tänäänkin tarvitaan jotta sarja menee poikki. Toisaalta, JYP on ollut Bluesin tilanteessa viime kaudella. Annetaan Huban jatkaa. "Tulee varmasti sarjan hankalin ottelu. Bluesilla ei ole enää mitään hävittävää, he voivat lyödä peliin ihan kaiken. Tiedämme, mikä oli meininki meidän kopissa vuosi sitten ja Bluesilla se on nyt varmasti samankaltainen. Fiilis on se, että v***u, kausi on melkein ohi. Lyödään kaikki likoon, mitä lähtee."

Tämän perusteella on syytä odottaa Bluesia joka taistelee, repii, raataa ja tekee kaiken jotta voiton ottaisivat kotiin. On todella kovan joukkueen merkki jos tuollaisen porukan pystyy lannistamaan. Voitosta en ole ollenkaan varma, toivon sitä tietysti mutta... Blues tulee olemaan aivan perkeleellinen vastus tänään.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Edellisen ottelun ensimmäinen maali oli sellainen. Hännikäiseltä loistava oivallus mutta etukulma on maalivahdin tärkein hoidettava, längit tulee kakkosena. Silloin meni käytännössä molemmat hieman vihkoon Laurikaiselta. Se maali oli niitä kuuluisia maalivahdin maaleja.

Mä lasken kyllä tuostakin puolet maalin edessä olevan puolustajan - taisi olla O`Connor - piikkiin. Miksei luistellut Hännikäistä vastaan ja tuupannut pois maalilta, sen sijaan seisoskelee maalin edessä ikäänkuin odotellen että Hännikäinen kaartaisi sinne hänen luokseen.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Se siitä sitten.

Nopeasti laskin että Blues otti tässä sarjassa 16 2 min jäähyä (jätin ne yhden pelin 8 sek ennen loppua jäähyt tuosta pois). Näistä Jyp rikotti 8:lla yv-maalilla. (ja osa tais olla tv-jäähyjä). Aika huikea Bluesin av-prosentti siis.

Aho sanoi haastattelussa että Blues on pelannut jo 14 peliä huonoa alivoimaa. No kiva. Et sitten ajatellut tehdä asialle mitään?

Eipä mitään, onnittelut Jypille. Tsemppiä jatkoon, parantakaa tästä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Laitetaan ensin tänne. Ensin kiitokset Bluesille tästä sarjasta. Joukkue ei rottaillut vaan pelasi kovaa pleijarikiekkoa, kovaa mutta reilua. Kiitokset myös Bluesin kannattajille koko sarjan osalta. Ylilyöntejä ei nähty, which was nice. Tämä viimeinen ottelu oli mielestäni sarjan päättämisen arvoinen. Molemmille joukkueille tuli onnistumisia, kumpikaan joukkue ei lannistunut toisen onnistumisista ennen kuin JYP pääsi laukomaan tyhjiin kahdesti.

JYP tässä kuitenkin oli kahdesta joukkueesta parempi ja meni ansaitusti jatkoon. Eikä JYP ollut niin ylivoimainen kuten sarjan päätösluku 4-0 osoittaa. JYP oli vaan henkisesti enemmän läsnä ja taktisesti parempi. Me tästä jatkamme taistelua tämän kauden osalta mutta nyt saa tuntua taas hetken aikaa hyvältä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Olipahan hienoja maaleja. Vaikea sanoa, oliko Blues millään mittarilla huono, mutta JYP oli kyllä pelottavan valmis.
Ei paljo puristanut, vaikka omissa välillä kolisi.

Eka matsi tätä sarjaa nähtynä, mutta jos noi muut on ollut edes lähelle tätä tasoa, niin hieno sarja ollut, vaikka "läpihuutona" menikin JYPille.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Hyvä että edes päätöspeliin Blues löysi taistelun. Nyt JYP vielä virheet pois, niin voi olla pitkä kevät!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös