Playoffs 2014 Puolivälierät: Kärpät – HPK

  • 133 829
  • 672

Itäpuu

Jäsen
Tyylipisteet kerholle taas 6-0, voitot Kärpille 2 - 0. Kyllä tuuri loppuu jos Kärpät ei saa otettua peliä haltuun. Kuinka monta tolppaa jo ollut?
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Tulee ihan mieleen Suomen maajoukkueet 90-luvulla tuosta HPK:sta. Kauhea työmäärä, eikä maaleja. Vastustaja pelaa rauhallisesti ja varmasti, sekä tietysti käy sopivan hetken tullen rokottamassa. Tsempistä palkintolusikat kouraan, mutta ei voittoja tärkeissä paikoissa.

Onko se sitä luottoa omiin, kun ei ole vielä missään vaiheessa kummankaan ottelun aikana jännittänyt? Maanantaina paluu isolle jäälle ja keskiviikkona HPK:lle se tilastovoitto.
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Voitot Kärpille 2-0. Se on ainut mikä ratkasee. Tolppien lukumääriä ja pomppukiekkoja voi laskea hamaan loppuun asti. Silti ne ei merkkaa mitään. Toki saa mehustella, mutta fakta on kahden pelin jälkeen se, että kerho tarvitsee edelleen 4 voittoa mennäkseen jatkoon.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kyllähän se tämän kevään käsikirjoitukseen sopii, että Kerho joutuu taistelemaan neljä peräkkäistä voittoa jatkaakseen pelejä. Siksipä seuraava matsi Oulussa voidaan vielä hävitä. Eiköhän siitäkin tule vähämaalinen matsi. Jokohan se Rautiainen jaksaisi pelata? Voisi olla jo käyttöä. Nääh, odotetaan seuraavaan kotipeliin.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Huh huh! Jos Kärpät voittaa noin paskalla pelillä, niin ei ole paljoa epäilystä miten tämä sarja päättyy. 4-0 veikkaan minä.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei auta, että pelaa hyvin, täytyy myös pystyä voittamaan. Kerho pelasi kyllä hyvän pelin ja pystyi hallitsemaankin lähes koko ottelun. Maaleja pitäisi kuitenkin pystyä paikoista tekemään. Ekassa erässä Kerho ei oikein keskustan kautta sisään päässyt mutta toisessa ja kolmannessa erässä rupesi sieltäkin tilaa löytymään. Kärpät kyllä puolustaa tosi hyvin. Ei sinne ihan helpolla pääse.

Virheistä maalit usein tulevat ja niin tälläkin kertaa vaikka Humlille tietysti maalista ansio täytyy antaakin. Kerho kuitenkin teki siinä virheen, että pudotti aivan liikaa ja teki oikein kunniakujan ja Huml pääsi vetäisemään kunnolla ranteella kiekon maaliin. Paikkoja Kerholla kuitenkin oli riittävästi ottelun voittamiseen. Tolppa sisään, tolppa ulos. Tälläkertaa kaikki ulos. Turha kuitenkaan jossitella, Kärpiltä ei voi ottaa mitään pois.

Oma toiveeni siitä, että Kerho pystyisi haastamaan ja saisi Kärpät tekemään töitä voittojensa eteen, on toteutunut. Vaikka tietysti ennemmin voittopelejä katsoisi niin täytyy silti olla tyytyväinen Kerhon esityksistä. Kumma juttu, kun ei pleijaritappio oikeastaan edes harmita.

Toivottavasti lopuissakin otteluissa nähdään tasaisia otteitta, jotka ratkeavat pieniin marginaaleihin. Luottoa löytyy edelleen siihen, että voittojakin tässä sarjassa vielä tulee.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
HPK ollut näissä kahdessa pelissä ratkaisupaikoissa TODELLA surkea. Onko Rautiainen ja Karjalainen ainoat, ketkä osaa laittaa kiekkoa verkkoon? Silti HPKlta hyvää joukkuepeliä, ja hallitsi(ainakin näennäisesti) peliä.

Nyt tuntuu, että kerho yrittää turhankin paljon pelata siihen ihan Kärpien maalin eteen ja se ei oo Kärppiä vastaan helppoa. Kuinka monta kertaa HPK oikeesti pääsi hyville maalipaikoille kuljettamalla tai syöttämällä tuohon keskustaan?

Kerhon pitäis mun mielestä vaan hyväksyä tää, ja keskittyä hakemaan enemmän laadukkaita vetoja(vaikka kauempaa), maskia, ohjauksia ja irtokiekkoja. Tulee ihan yhtä vaarallisia tilanteita, mutta varmasti määrällisesti enemmän.

Ässien maalivahti+puolustus tandemi toimi aika lailla samalla tavalla viime vuonna, ja mun mielestä pahimpia vastustajia oli näät SaiPat ja JYPit, ketkä laukoo paljon, haluaa irtokiekkoja ja osaa maalineduspelaamisen.

E: oho edellä vähän samaa
 

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Huh huh! Jos Kärpät voittaa noin paskalla pelillä, niin ei ole paljoa epäilystä miten tämä sarja päättyy. 4-0 veikkaan minä.

Kannattaa muistaa, että se paskuus johtuu usein vastustajasta. Sarja on vasta 2-0 ja hyvän vastuksen tuntuu HPK antavan. Ja jatkoksi, ei Pelsulla olisi mitään jakoa kumpaakaan vastaa. HIFK oli surkea (ja epäonninen). Jotakin kummallista on Tapparallekin tapahtunut hienon runkosarjan jälkeen.
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Tänään oli HPK:n sauma ja kyllähän se myös näkyi. Aivan infernaalista yritystä, jolle kotiyleisö antoi vielä oman mausteensa. Tätä taustaa vasten Kärpät oli jopa ärsyttävyyteen saakka maltillinen, harkitseva ja älykäs joukkue. Inhorealistinen vieraspeli, jossa vain tulos oli tärkeintä. Näitähän nähtiin jo runkosarjassa.

Veikkaan, ettei tätä tarvitse enää ensi viikonloppuna katsella. Hyvin kerho pelaa, mutta kun eroa niin sitä on. Mikä tahansa muu joukkue olisi kaatunut sekä tänään että eilen.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nämä kaksi ensimmäistä peliä oli se Kerhon sauma. Nyt kun eivät käyttäneet niitä hyväksi, tulee sarja todennäköisesti kyllä päättymään 4-0 tai 4-1 Kärpille.

HPK pelaa hyvin. Erittäin hyvin. Mutta kun maaleja ei vain saada aikaiseksi paikoista toinen käyttää paikkansa kovalla prosentilla hyväksi niin tulos on tällainen. Kärpät pelasi tänään inhottavaa vieraskiekkoa. Puolusti tiiviisti ja vaikka vastustaja hallitsikin peliä suurelta osin niin ei heillä ollut mitään asiaa ykkössektorille. Tällaista se on ollut vieraissa koko kauden. Inhottavan tehokasta.

Ja vielä kun Karhunen vie Sarosta omassa taistossaan, niin tulos on tämä.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Illan peli eteni varsin odotetusti, joskin hieman aktiivisempia Kärppiä odotin näkeväni. Kolmannessa erässä Kärpät pelasi johtoasemassa todella hyvin sinne 56-57 minuutin tienoille asti, mutta lopussa HPK sai oikein hyvän painostuksen toisin kuin eilisessä Raksilan pelissä. Kärpät tarvitsi Karhusen mahtavan pelin lisäksi hieman tuuriakin.

HPK on pelannut sen verran hyvin, että pelaajilla uskoa löytynee edelleen, vaikka alun perin ajattelin Kärppien mahdollisen 2-0 johdon sarjassa olevan jo ratkaiseva. Hyvin epätodennäköistä Kerhon nousu on, mutta jos Kärpät ei paranna pelillistä ilmettä, on se mahdollista. Vaikka Kerholla ei ole Kärppien veroista ratkaisijoiden arsenaalia, joskus se kiekko pomppii myös heille ratkaisunpaikoissa. Lisäksi Kärppien YV on ollut ihmeellisen vaisua molemmissa peleissä kiekon ylös tuonnin suhteen. HPK:n peli ei ole missään nimessä kaatunut Sarokseen, mutta hieman epävarmoja miehen otteet ovat olleet.

Kärpistä Maxwellin kenttä paransi tänään jonkun verran ollen Kemppaisen kentän kanssa parhaimmat. Mikään kenttä ei ole kuitenkaan vielä säkenöinyt. Yksilöistä Aaltosen pitää pystyä parantamaan. Hänen peli on mennyt liikaa yksinkuljetteluksi, mitä se toki monesti muulloinkin on. Mielikuvani on, että usein pelien kovetessa Aaltonen on alkanut hyödyntämään taitojaan tehokkaammin ja jättänyt kikkailut väärissä paikoissa pois. Suurimpana syntinä pidän Aaltosen yltiörohkeita harhautuksia sinisen tuntumassa, kun pyöritys on hyökkäysalueelle käynnissä. Noissa tilanteissa kiekonmenetys johtaa monesti todella vaaralliseen vastahyökkäykseen. Ja kuitenkin harhautuksen onnistuminenkaan sinisen tuntumassa ei monesti avaa vielä mitään huippupaikkaa. Veivejä voi harjoittaa lähempänä maalia, missä niillä voi saada aikaan enemmän ja riskit ovat selvästi pienemmät. Koko kentän yhteispeli ei ole toiminut, mikä tietenkin vaikeuttaa Juhiksen osaa. Huml-Maxwell-Aaltonen oli runkosarjassa välillä huikean hyvä. Ehkä kuitenkin jatkaisin nykyisillä koostumuksilla, koska ne ovat roolitukseltaan paremmat kuin, jos Aaltosen ja Kähkösen paikkoja vaihdettaisiin. On hyvä muistaa, että Pirneksen ykköskenttä on ollut kasassa vasta pari peliä.

Seuraavassa pelissä on mielestäni yhtä todennäköistä, että 1) Kärpät saa nostettua omaa kiekollisen pelin tasoaan parilla pykälällä ja ottaa selvän voiton tai 2) jatketaan samaan malliin, jolloin Kerhollakin on kohtalaiset saumat voittoon.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Täytyy nostaa hattua HPK:lle. Tänään olivat vielä selkeämmin kiekkoa hallitseva osapuoli kuin osasin odottaakaan. Joukkuepelin tasoa katsoessa ei hämmästytä yhtään kerhon 10 ottelun voittoputki. Nimilistaa katsoessa pelin taso on kuitenkin uskomaton.

Sarjan ollessa 2-0 on todella vaikea nähdä homman kääntyvän enää kerholle. HPK:n on voitettava neljästi samalla kun se voi antaa Kärpille vain yhden voiton. Kärppien kauden otteet huomioiden tuo tuntuu aika kaukaiselta haaveelta.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ilman sarvia ja hampaita, Kärpät luovuttaa pelin hallinnan aivan liian helposti vastustajalle ja jos haluavat pelata mestaruudesta, tuolla tavalla sitä ei tehdä. Vaikka kerho kaatuisikin, sen jälkeen tuollainen täysin passiivinen, pelivälineen ja pelinhallinnan luovuttaminen vastustajalle tulee iskemään Kärppiä vastaan. Kuinka helppoa on muuttaa tätä nyt nähtyä suuntausta, kun heti alusta asti homma on lähtenyt laukalle? Povaan vaikeita aikoja seuraavalla kierroksella, ei väliä kuka tulee vastaan.

Kerhon mestaruus on jo tällä kaudella tullut, kun miracle on ice vei sääleistä jatkoon. Toivon tietenkin kerhon menevän tästäkin jatkoon, mutta en realistina siihen usko.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kulunutta kautta kun on sattuneesta syystä katsonut keltamustien lasien läpi on huomautettava, että syksyn huikean 17 ottelun voittoputkessa oli hemmetin monta tämäniltaisen kaltaista peliä. Ja kaikista niistä kairattiin voitto. Ei kaunis voitto, mutta 3p plakkariin.

Jos maalinteko on taito, niin niin on voittaminenkin. Se vasta iso taito onkin. Kyky voittaa, kun kaveri on niskassa jatkuvasti ja omista ei päästä pois, se on hemmetin arvostettava taito. Ja tähän saakka se taito Kärpillä on ollut - Niin tässä sarjassa Kerhoa vastaan, kuin runkosarjassa SaiPaa, Tapparaa ja muitakin vastaan.

Sarja on auki, ja seuraavan matsin voittamalla Kerho luo hienot asetelmat keskiviikon kotipeliin - Tosin on muistettava, että maalin tappiosta on perhanan pitkä matka maalin voittoon.

Ja vielä, kun niin moni nostaa tämän sarjan perinteiseksi henki vs. materia -sarjaksi: Kärpät on näyttänyt pirunmoista henkeä - Blokkeja, maalinedustan suojausta, kiekon eteen heittäytymisiä jne. Ja kannattajana, mielummin katson jengiä joka antaa kaikkensa ja voittaa niukasti, kuin läpsyttelyä jossa logolle ei pelata. Tuloksesta huolimatta.

Hieno sarja!
 
Viimeksi muokattu:

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Ilman sarvia ja hampaita, Kärpät luovuttaa pelin hallinnan aivan liian helposti vastustajalle ja jos haluavat pelata mestaruudesta, tuolla tavalla sitä ei tehdä. Vaikka kerho kaatuisikin, sen jälkeen tuollainen täysin passiivinen, pelivälineen ja pelinhallinnan luovuttaminen vastustajalle tulee iskemään Kärppiä vastaan. Kuinka helppoa on muuttaa tätä nyt nähtyä suuntausta, kun heti alusta asti homma on lähtenyt laukalle? Povaan vaikeita aikoja seuraavalla kierroksella, ei väliä kuka tulee vastaan.

Sanoisin, että Kärpät ei ole luovuttanut pelin hallintaa Kerholle tarkoituksella, vaan Kerho on pelannut oikeasti hyvin ja siten osin pakottanut Kärpät siihen. Toisaalta Kärppien peli ei ole ollut vielä parhaimmillaan. Kärpät puolustaa tiiviinä viisikkona, eikä karvaa yhtä aktiivisesti kuin Kerho, mikä osittain johtaa näkemämme peliin. Kuitenkin Kärpät taatusti olisi halunnut olla enemmän kuskin paikalla. Tänään tuli voitto, mutta se oli osin ohuissa kantimissa ja toisinkin olisi voinut käydä.

Jos (ja kun) Kärpät jatkoon menee, voi hyvin käydä niin, että Kärpät hallitsee pelejä. Muista joukkueista SaiPa on ehkä ainoa HPK:n tyylinen todella kovaa liikkuva joukkue, joka liikkeellään voisi saada ahdistettua Kärpät puolustuskannalle HPK:n tapaan. En sano, etteivätkö muutkin pystyisi haastamaan Kärppiä, mutta ne tulevat haastamaan eri tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ilman sarvia ja hampaita, Kärpät luovuttaa pelin hallinnan aivan liian helposti vastustajalle ja jos haluavat pelata mestaruudesta, tuolla tavalla sitä ei tehdä.

Samaa mieltä. Parantaa pitää ja paljon.

Toki vieraskaukalossa, ja varsinkin tuollaisessa pikku-askissa, ei Kärpät oikein pääse pelaamaan vahvuuksillaan. Toivottavasti maanantaina saataisiin jo Kärppäkone kunnolla käyntiin.
 

elmorautio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Montreal vs Toronto, KHL-Jokerit
Ilman sarvia ja hampaita, Kärpät luovuttaa pelin hallinnan aivan liian helposti vastustajalle ja jos haluavat pelata mestaruudesta, tuolla tavalla sitä ei tehdä. Vaikka kerho kaatuisikin, sen jälkeen tuollainen täysin passiivinen, pelivälineen ja pelinhallinnan luovuttaminen vastustajalle tulee iskemään Kärppiä vastaan. Kuinka helppoa on muuttaa tätä nyt nähtyä suuntausta, kun heti alusta asti homma on lähtenyt laukalle? Povaan vaikeita aikoja seuraavalla kierroksella, ei väliä kuka tulee vastaan.

Kyllä tuo ajoittainen puurtaminen Kärppien pelissä on ihan täysin HPK:n hyvyyttä. Runkosarjassa Kärpät hallitsi kiekollista peliä noin 80 % ajasta, näissä pleijareissa HPK on onnistunut viemään otteen neljässä erässä kuudesta. Jos vastaan tulee rikkovia joukkueita (Tappara, Saipa, Jyp, Lukko), on hyvä tietää, että viisikkopuolustus on noin hyvässä kunnossa. Kiekollisempia joukkueita (Pelicans, Blues) vastaan Kärpillä ei ole ollut hätäpäivää koko kaudella.

On päivänselvää, että Kärpät parantaa näistä peleistä sitä mukaa, kun kevät etenee ja pelit kovenee. Paluut taukojen jälkeen ovat olleet tällaisia pitkin kautta, hallitseva viisikkopeli kun ei aina loksahda paikalleen pelkillä treeneillä ja aamujäillä.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Todella hyvin HPK pelaa ja tykkään tuollaisesta pelistä todella paljon. Nyt kun seurannut näitä muita pudotuspelipareja, väitämpä että KERHO johtaisi 2-0, jos vastassa olisi mikä tahansa muu, kuin Kärpät.
 

Verilepakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo-o. On se kova tuo Kerho. Sarjan paras joukkue tällä hetkellä, ehdottomasti. Paitsi maalinteossa. Siinä Kärpät on vielä vähän edellä. Voivat senkin edun ryöstää vielä. Jotenkin tosin tuntuu että ei tuo Kärpät ihan kaikkea ole näyttänyt. Hieman outoahan tuo nimittäin on että Marjamäki ilmeisesti olympialaisissa valaistuneena peluuttaa kilpikonnaa vaikka käsissä on sarjan ehkä paras hyökkäys. Siihen päälle kakkosmolari aloittavana, ykkös-kakkossentteri huilaa ja kovin viivapommittaja lymyillyt kuukauden tai pari jossain ufolandiassa. Ei tästä ota enää mitään selvää. Mutta se on selvä että HPK on hieno joukkue.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
En minä mieti, että miten on hallinta kenttätilanteissa mennyt jne. Oma tuntumani on ollut koko ajan suhteellisen positiivinen.

HPK ollut näissä kahdessa pelissä ratkaisupaikoissa TODELLA surkea.

On jääkiekkoa ja pudotuspelijääkiekkoa. Kärpiltä olen nähnyt molempia, mutta kyllä tämä enemmän pudostuspelikiekolta tuntuu. Tiukkoja taisteluja, joista se selviää voittajana, joka tekee enemmän maaleja. Tai ei päästä niitä yhtä paljon kuin kaveri, kaikki lasketaan. EDIT: Jos en ihan väärin muista, niin eikö meitä Jalosen aikana syytetty ihan samasta? Että näyttää huonolta, mutta voitetaan silti?
 

Senmutsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tomi Karhunen on näköjään nousemassa tämän pleijari-kevään kuumimmaksi pelaajaksi.Hieno homma! Vain joukkueen täydellinen sulaminen voi viedä nyt semifinaalipaikan Kärpiltä. Kerho on hyvä - siitä ei kahta puhetta - mutta ei riitä Kärppiä vastaan. Varsinkaan, kun Kärppien "varamaalivahti" esittää ilta toisensa jälkeen tuollaisia otteita.
 

Lintta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pirun hyvin ne ritaripaidat on vääntäneet vastaan. Sen toki arvasikin, että hurmos kantaa ainakin ensimmäisen kotiottelun verran.

Nyt sarja on kuitenkin 2-0 ja pelin hallinta kääntynee selkeästi kärpille. Veikkaan seuraavaan peliin tulosta 4,5-0,1. Sitten tuttiritarihallissa voi olla vähän taas jännempää.
 
Pirun hyvin ne ritaripaidat on vääntäneet vastaan. Sen toki arvasikin, että hurmos kantaa ainakin ensimmäisen kotiottelun verran.

Nyt sarja on kuitenkin 2-0 ja pelin hallinta kääntynee selkeästi kärpille. Veikkaan seuraavaan peliin tulosta 4,5-0,1. Sitten tuttiritarihallissa voi olla vähän taas jännempää.

Hei hei, alku hyvä tässä viestissä mutta älä tuollasia kirjottele loppuun. Kohta tulee joku Leon tai rontti haukkumaan ylimielisyydestä ja puusilmäisyydestä. Tuo alku oli hyvä, pitää kehua HPK:ta, jotain tässä on oppinut. Niin, Saroksesta ihan hysssss.
 

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tehokasta, mutta ei niin näyttävää. Siinäpä kiteytettynä Kärppien tämänhetkinen play-off vaihde, jota olemme päässeet seuraamaan näissä kahdessa jännittävässä kohtaamisessa.

HPK on päässyt häärimään parhaille maalinteko sektoreille yllättävän vähän, sillä Kärppien tehokas pelitapa on tappanut tehokkaasti nämä yritykset pelistä toiseen. Laidoissa on mennyt HPK:n pyöriminen toistaiseksi, joka näyttää HPK:n kannalta ottelun hallinnalta, mutta tuloksellisesti on ollut kuluttavaa ja tehotonta pörräämistä kaukalossa.

Vain tulos ratkaisee play-off sarjassa, ja Kärppien tehokas ja puuduttava puolustuspelaaminen näyttää olevan myrkkyä HPK:n hurmoksen kannalta.

Maanantaina show jatkuu raksilassa, joten täysi tupa odottaa HPK:ta vierailulle sinne. Jos HPK häviää tämän maanantain kohtaamisen, niin kyllä tämä ottelupari alkaa olemaan taputeltu. Jos jollain on paineita tässä ottelussa, niin kaikki paineet kohdistuu vierailija HPK joukkueeseen.

On tuo Karhunen muuten kovassa vireessä. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös