Playoffs 2008: Puolivälieräsarja Blues - HIFK

  • 40 540
  • 220

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Otteluvoitot 4-1. Maaliero 20-7. HIFK voitti yhden erän, Blues tasan 10. Ottelusarjassa Bluesin maalivahti on pistepörssissä korkeammalla kuin 2/3 vastustajan joukkueesta. Kyllä taisi oikea joukkue mennä jatkoon.

Sarjan ensimmäiset kaksi erää olivat HIFK:n, kolmas tasainen ja loput Bluesin. Tai ainakin käsikirjoitus oli Petri Matikaisen, vaikka HIFK:lla saattoi enemmän laukauksia tms. ollakin.

HIFK:n faneille täytyy antaa tunnustusta. Provot olivat harvassa täällä jatkoajan puolella ja halliin luotiin tunnelmaa. Jos joukkue olisi ollut yhtään faniensa kaltainen, olisi sarja ollut, jos ei pidempi, ainakin tasaisempi.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hifk kavensi tilanteeksi 1-3 ja hetken kuvittelin, että tästä tulee vielä peli mutta paskat. Tämä maali kuvasti mielestäni koko hifk:n joukuetta, pienet haifaivit ja selkä suoraksi. Ei oikein ollut sellaista tappamisen meininkiä missään vaiheessa ja yllättävän helposti blues tämän sarjan vei. Kaksi ottelua jaksettiin sätkiä mutta sitten loppui mielenkiinto jostain syystä.

Ei muuta kuin leppoisat lomat hifkin porukoille ja ensi kaudella uudella innolla taas. vaikka Pena onkin poistunut ryhmästänne.
 

molari

Jäsen
Kahden ensimmäisen matsin jälkeen sarjassa oli ainesta omassa mielessäni klassiseksi. Tämän jälkeen IFK myi kyllä nahkansa aivan vitun helposti. Jotenkin jäi sellainen fiilis, että kukaan punapaidoista ei edes yrittänyt enää vaikka sarja oli täysin auki.

Oikeastaan jäi melkein harmittamaan, että sarja ratkesi lopulta näin helpolla ja fiilis jäi puuttumaan. Tänäänkin matsin jälkeen oli samankaltainen fiilis kuin olisi voittanut Kalpan runkosarjamatsissa.

Ihan hyvä fiilis silti ja IFK:lle mukavaa kesälomaa.

Jep, vähän samanlainen fiilis oli matsissa, 3:ssa erässä tuli oikeastaan vain katsottua kelloa, että minuutit kuluu pois ja kukaan ei loukkaannu. Vaikka IFK otti Niemisen pois hyvissä ajoin, yritys oli kuitenkin jotenkin munatonta nysväämistä. Ainut jännittämisen aihe oli oikeastaan se, että Pertille olisi avautunut maalintekopaikka.

Koko sarja oli lopulta Bluesin näytöstä, yksittäisistä osa-alueista ainut oli MV-peli (Nieminen), jossa IFK oli edes jotenkin samalla viivalla, esim. IFK:n ulkkarit oli läpi sarjan todella huonoja ja siitä huolimatta sai tolkuttomasti jääaikaa.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tämä sarja noudatti hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin tuo viimevuotinen Tappara-sarja. Ensinnäkin hype ja odotukset olivat kovalla tasolla molemmissa sarjoissa. Piti olla the sarja joka menee kuuteen tai seitsemään otteluun. Mutta tiukan alun jälkeen molemmat sarjat tavallaan lässähtivät Bluesin näytökseksi, tosin ihan eri tavalla tänä vuonna.

Molemmissa sarjoissa vastustaja murrettiin kolmannessa ottelussa. Tappara kaatui vuosi sitten 7-1 kolmannessa, oli vielä shokissa neljännessä jonka hävisi 2-0, mutta sai kuitenkin rivit kasattua viidenteen otteluun jossa Blues venyi torjuntavoittoon Brücklerin johdolla. IFK ei tähän pystynyt.

Tuo viimevuotinen voitto maistui kyllä selkeästi paremmalle. Osittain koska tämä sarja lässähti niin pahoin, osittain koska tämänvuotinen joukkue on selkeästi kovempi ja tavoite on pidemmällä.


IFK-fanit toivotan lämpimästi tervetulleiksi bandwagoniin! Uskoisin että junamatka kestää pidemmän ajan tänä vuonna.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Tämän iltaisessa matsissa oli jopa sitten lopuksi vähän paskaa tsägääkin, kun alkuun IFK painosti ja Blues teki molemmista paikoistaan maalin. Odotin tästä hyvää ja tasaista sarjaa, mutta kyllä IFK floppasi, ei voi mitään. IFK oli kyllä lauma pussyjä, Blues sai kolme voittoa tosi helpolla.

Bluesin kotiluola on kyllä paikkana kiva mesta vierailla, nyt tuli käytyä pari kertaa ja varmaan myös jatkossakin. Parempi meni jatkoon ja niinkuin tämän ketjun alkusivuilla totesinkin, niin ei Bluesille tippuminen niin pahalta tunnu. Fiksuja fanejakin, ainakin täällä jatkoajassa. Toivottavasti tiputatte Jokerit, jos niitä vastaan välierät pelataan.

Se siitä, IFK:n osalta keskitytään -09 kauteen ja onhan tässä vielä SM-liigan huipennus, Elitserienin pleijarit, NHL pleijarit, MM-skabat ja vaikka mitä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onneksi olkoon Bluesille ja kannattajillensa, selkeästi parempi joukkue meni parista jatkoon ja tyylillä. Bandwagonia pystyyn vaan, liityn siihen tänäkin vuonna heti kun mahdollista, sen voin ilmoittaa jo nyt. Kun ei tarvi enää spekuloida välieräpareja.

I'm dumbstruck. Ei provon provoa, kuka olet ja mitä olet tehnyt Gagsille?

Eimuttajoo. Viime kaudella välieriin pääsy oli lähes orgastinen kokemus, nyt fiilis on "ihan jees, mutta ei kyllä riitä vielä ollenkaan". Tällä kaudella ei ole kuin yksi tavoite ja sen voi ihan rohkeasti jokainen jo sanoa ääneen: mestaruus. Muu ei kelpaa.

HIFKille kiitokset sarjasta, vaikkei siitä varsinaista taistelua loppujen lopuksi saatukaan. Eilisen matsin nähtyäni tänään ei missään vaiheessa ollut sitä fiilistä, joka (nyt se myönnettäköön) kaikkina aiempina vuosina aina HIFKiä vastaan oli - eli se "entä jos ne sittenkin tekevät, HIFK on aina kuitenkin HIFK". Nyt HIFK oli enää vain HIFK, seura muiden joukossa. Ei enää sellainen mörkö, joka se vielä jokunen vuosi sitten meille oli. Ja hyvä niin. Kiitos kuitenkin yrityksestä ja sparrauksesta itänaapuriin!

Nyt toivotaan, että Bluesin saama muita välieräjengejä pidempi lepotauko auttaa joukkuetta kääntämään välierät heti alusta asti oikealle tolalle - eli Bluesin komentoon.


Loppuun asti.
 

Toque

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Montreal Canadiens
Eimuttajoo. Viime kaudella välieriin pääsy oli lähes orgastinen kokemus, nyt fiilis on "ihan jees, mutta ei kyllä riitä vielä ollenkaan". Tällä kaudella ei ole kuin yksi tavoite ja sen voi ihan rohkeasti jokainen jo sanoa ääneen: mestaruus. Muu ei kelpaa.

Kyllä kyllä, samoilla linjoilla. Tää on ihan hyvä syy korkata bisse tai kaksi, ei kuitenkaan sen enempää. Kaikki kunnia vastustajalle, mutta tämän kauden IFK:n tiputtaminen ei ole mikään sellainen saavutus, mikä yksinään riittäisi. Välierissäkin ollaan melkeinpä ennakkosuosikkeja, tuli sieltä sitten vastaan ketä hyvänsä.

Kyllähän tää hemmetin hyvältä näyttää juuri nyt, toivottavasti pysyy jengillä jalat maassa ja painetaan tolla "pyrimme parantamaan joka pelistä"-asenteella tappiin asti.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Eka matsi meni ihmetellessä, mutta neljässä seuraavassa ei kai ollut mitään suurta hätää?
Kulminaatiopiste taisi olla Jannen jäätyminen kolmannen matsin kolmannessa maalissa?

Tavoite ei voi enää olla kuin mestaruus.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Jep. Bluesille onnittelut ottelusarjan voitosta ja tsemppiä jatkoon. Oltiin huonompia jokaisella osa-alueella ja toisaalta hieno nähdä, miten pitkäjänteinen työ Espoossa kantaa hedelmää. Tämähän meiltä on viime vuosina puuttunut.

No se siitä, ehkä noi meidänkin omat pojat ovat ensi keväänä yhtä vahvoja kuin Bluesin omat kasvatit tänä vuonna. Mutta katsellaan.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Vähän analyysia. Oikeasti odotin tästä tiukkaa ja hyvää sarjaa, IFK oli pelannut todella pirteän loppukauden. Ensimmäinen ottelu antoi uskoa että tästä voisi tulla kunnon taistelu, tämän jälkeen jotain tapahtui ja palasimme takaisin syksyn kurjuuteen, tai sitten Blues oli vain niin hyvä, en tiedä. Kaikki valui kuin vetelä paska sormien läpi tuon avauspelin jälkeen, ei saatu edes kunnon sarjaa aikaiseksi. Tällä kertaa iso-veli joutui nöyrtymään kunnolla. Kaikista häpeällisintä oli se että me suorastaan annoimme bluesin kyykyttää meitä, IFK ei saanut edes kunnollista taistelua aikaiseksi. Meidän yli vaan rutiininomaisesti käveltiin ja se tässä vituttaa huolella!! Jos oltaisiin edes kunnon taistelun jälkeen hävitty, niin olisi paljon valoisemmat mietteet. Tää vittu ei oo mun IFK!!!
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Harmi, että HIFK tuntui taipuvan näin helpolla. Itse en kyllä pelejä ensimmäistä lukuunottamatta nähnyt, mutta veikkaan, että sarja ratkesi pikemminkin Bluesin hyvyyteen kuin HIFK:n huonouteen.

Blues on mielestäni tällä hetkellä suurin mestarisuosikki. Tosin eiköhän Kärpät (jos parantaa) tarjoa kunnon vastuksen, eikä sitä tiedä, jos vaikka Tappara tai Jyp yltäisi kunnon hurmokseen...
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Bluesin vahvuudet ovat ihan selkeät: Bernd Brückler, kolme tasaista kenttää hyökkäyksessä, pelitapa, tekemisen meininki.

IFK:n uhkakuvia: Paul Baxter. Ymmärtääkö hän nyt, miten IFK:ta kannattaa peluuttaa ja kuka kannattaa laittaa tolppien väliin?
Jani Nieminen

Jos IFK jatkaa samaa peliä mitä Tepsiä vastaan, niin Bluesilla on helppo työ viedä sarja. Tuollainen arkaileva ja kyttäävä pelitapa ei sovi IFK:lle yhtään. Uskaltaako Baxter peluuttaa joukkuettaan rohkeammin? Tärkeä kysymys sarjan kannalta.

Veikkaus: Blues jatkoon voitoin 4-1.

Lainataan nyt ronskisti omaa tekstiä ennen sarjan alkua. Bluesin vahvuudet olivat kaikkien tiedossa ja niillä mentiin jatkoon. IFK:n turma oli Paul Baxter ja mv-peli, aivan kuten ennakkoon ajateltiin. IFK myös pelasi arasti eikä omilla aseillaan eli vahvalla fyysisellä pelillä. Koska kaikki uhkakuvat toteutuivat IFK:n kannalta eikä Bluesilla pettänyt mikään osa-alue, päättyi sarja 4-1.

Odotin tiukempia pelejä kuten varmasti jokainen. Näissä pleijareissa IFK oli vässykkä kisumirri, jota raiskattiin kuivana kakkoseen. Blues pelasi puolivaloilla, koska enempää ei tarvinnut tehdä. Ei tullut Tamin hehkuttamaa "kaikkien aikojen 7.peliin venyvää sarjaa". Tästä sarjasta ei jää paljon kerrottavaa jälkipolville, koska tunne puuttui täysin kaikista muista paitsi ensimmäisestä ja toisesta pelistä. IFK ei ole Bluesille enää minkään näköinen peikko tai isoveli.

Milloin ne playoffit / kevään kovat pelit alkavat?
 

HemmoP

Jäsen
Eka matsi meni ihmetellessä, mutta neljässä seuraavassa ei kai ollut mitään suurta hätää?
Kulminaatiopiste taisi olla Jannen jäätyminen kolmannen matsin kolmannessa maalissa?

Tavoite ei voi enää olla kuin mestaruus.


Kulminaatiopiste sarjalle oli Heikkisen laidanylivippaus 1-0 johtotilanteessa alivoimalla toisessa ottelussa ja siitä 5-3 ylivoima josta blegi teki 2 maalia 12 sekuntiin ( jälkimmäisen 5-4 ylivomalla).
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
HemmoP kirjoitti:
Kulminaatiopiste sarjalle oli Heikkisen laidanylivippaus 1-0 johtotilanteessa alivoimalla toisessa ottelussa ja siitä 5-3 ylivoima josta blegi teki 2 maalia 12 sekuntiin ( jälkimmäisen 5-4 ylivomalla).

Heikkinen otti kohtuu isoa roolia tässä sarjassa. Toisena kulminaatiopisteenä sarjassa voidaan pitää Heikkisen jäähyä Espoon pelissä sunnuntaina. HIFK-kannattaja kaveri kerkesi vieressä vajaan minuutin manata Bluesin ylivoiman aikana, että ihan kohta lähtee Heikkinen jäähylle kun rouhi ja rouhi Rajamäkeä vuoroin poikittaisella vuoroin nyrkillä pitkin niskaa, poskea ja selkää. Siitä se Heikkinen sitten lähti ja Blues meni menojaan.

Kiitoksia IFK:lle ja sen kannattajille hieman laimeasta mutta kuitenkin ikimuistettavasta sarjasta. Kyllä tuossa keskiviikon ja sunnuntain välissä kerkesi taas tuntea suunnilleen kaikki mahdolliset tunteet laimeasta pettymyksestä valtavaan riemuun läpi mitä pienen jääkiekko fanin päähän mahtuu. Keskiviikon jälkeen olin lievästi huolissani, pikemminkin ihmeissäni, mutta ihan sinne äärilaitaan eli vitutuksen puolelle ei tässä sarjassa kyllä todellakaan päästy.

IFK fanit ovat herrasmiehiä ja tunnustivat paremman paremmakseen. Nyt koittaa uusi aika Pentin jälkeen, mutta rehellisyyden nimissä kyllä tuo joukkueen pohja on nyt niin perseestä että ilman Kekäläisen joukkueen rakennustaitoja ja järkyttävää rahasummaa on vaikea IFK:n kuvitella tuosta suosta nousevan ihan vielä ensi kauden aikana. Kaikista peilailijoista on kyllä HIFK:n päästävä eroon, mikäli oikeasti huipulle haluavat.

Iso plussa Petrellille. Siinä on sen IFK:n näköinen mies jota joskus täällä kaukana lännessä pelättiin. Mies nousi tämän sarjan aikana kyllä minun ylivertaiseksi Bluesin ulkopuoliseksi suosikkipelaajakseni liigassa. Toivottavasti saa pelata terveenä ja kunnon näyttöpaikan rapakon takana sillä sinne mies kuuluu.

Ennen sarjaa veikkasin Bluesin vievän tämän omilla vahvuuksillaan 4-1 ja niinhän siinä kävi. Jari Kurri palkinnon saajaksi veikkasin erästä sininuttua joka pelaa maaginen sininen #44 uraohipaita päällä. Saas nähdä miten käy. Jos siniset jatkaa samalla tavalla ja miksei jatkaisi voi tuo veikkaus vaikka käydä vielä toteen.

Joka tapauksessa Blues otti kauden 42 voittonsa tänään ja vaikka se häviäisi loput pelinsä on tämä jo nyt kaikkien aikojen Blues kausi tilastojen valossa. Itse lähden siitä ajatuksesta liikkeelle että tällä kaudella otetaan 50 voittoa.

Niin ja ISMO! kiitos ja anteeksi kaikesta. Olit tänään oikeasti maaginen.

Ja rantapallosta vielä sen verran, että helvetin kivalta sen heittäminen kentälle tuntui. 10 minuutin punaisena puuskutuksen (pallon täyttö) jälkeen tunsin olevani osa jotain suurta, kun yläkatsomosta heittämäni pallo pomppasi laidan päältä vaihtoaition kohdalta kentän puolelle.
 
Viimeksi muokattu:

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Odotettu, kova tulos. 4-1.
HIFK ei ole oikeasti huono joukkue, Blues puolusti HIFK:n nurin. Silti tuntui että tämä kävi liian helposti, saako tätä edes juhlia? Vähän sama kun nauraisi paralympialaisissa.

Normaalipelissä HIFK:lle tuotti suuria ongelmia saada kiekko puolustajalta hyökkääjälle, ja jos kiekko meni hyökkääjälle asti niin se tyssäsi keskialueeseen joka oli todella hyvin tukittu. Tai sitten kiekko roiskittiin päätyyn ja HIFK:n aktiivinen karvaus ei toiminut käytännössä kuin ensimmäisen ottelun ensimmäisessä erässä.

Blues pelasi todella vakuuttavasti, oikeastaan jatkoi siihen mihin runkosarjassa jäi. Tiukkaa puolustuspeliä, vähän maaleja omiin ja tarpeellinen määrä maaleja vastustajan maaliin.

Edit:
Vedetään takaisin. Kyllä finaalipaikkakin kelpaa, ihan jo CHL:n takia.
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
SM-Liigan kotisivut taas ajan tasalla (20.3. klo 11). Perjantaina 21.3.2008 siis pelataan kuin pelataankin HIFK - Blues. Että semmosta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Parempi voitti, ei kahta sanaa. Silti mielessä ei ole tällä hetkellä pettymys vaan toiveet ovat tulevaisuuden kannalta korkealla.
Kun Föönistä ja Baxterista päästiin eroon tavallaan HIFK:nkin kausi päättyi voittoon.

Tsemiä Espoolle. Vilpittömästi toivon Teille mestaruutta.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Blues oli hyvä ja IFK oli sysipaska. Joten aivan ansaitusti Blues vei sarjan selkeästi nimiinsä.

Nämä kaksi viimeisintä puolivälierätippumista ei ole aiheuttanut itsessäni muuta kuin olankohautuksen. Oli niin selvää jo loppusyksystä, ettei tästä kaudesta voi tulla mitään. Paletti on ollut täysin sekaisin suurimman osan kautta ja peli ollut oudon poukkoilevaa.

TPS kaatui säälipleijareissa nihkeästi, sekin kertoi IFK:n tasosta jo riittävästi. TPS onneksi sattui olemaan vielä surkeampi, mutta sen tiesi, ettei IFK riitä Bluesia vastaan mitenkään. Espoossa peli on ollut koko kauden kuosissa ja ei kummemmin joukkueesta heikkouksia löydy. Kaksi vastakohtien joukkuetta oli vastakkain, sinänsä erikoista, että IFK sen avauspelin kuitenkin onnistui voittamaan, mutta se mennee Bluesin tauon piikkiin.

Joka tapauksessa vilpittömästi onnea Espooseen. Minun puolestani voisitte viedä kannun sinne.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Parempi voitti, ja aika selkeästi voittikin. Ei siis mitään tarvetta selityksille. Onnittelut pikkuveljelle, joka näemmä on kasvanut ihan miehen mittoihin. Hienolle joukkueelle hävittiin.

Hyppään bandwagoniin, jos sallitte.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös