Playoffs 2007: Round One: Senators - Penguins

  • 7 754
  • 43

Kolzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
#37 Olie Kolzig, Caps, Pens, Jets
Kun paperilla katsoo Penguinsia niin aika kokematonta nuorta sakkiahan siellä on, mutta nyt nouseekin arvoon arvaamattomaan Mark Recchi, viime kevään tärkein lainapelaaja Carolinan joukkueessa, Penguins antoi Carolinalle kultakimpaleen joka toivottavasti yltää samanlaiseen suoritukseen myös näissä pleijareissa. Lisäksi Gary Roberts otettiin mukaan tuomaan armotonta kulmavääntöä ja kokemusta tiukkojen pelien voittamiseen.

Penguinsilta löytyy ratkaisijoita Crosbyn, Malkinin ja Staalin ulkopuoleltakin.

Maalivahdit: Kun Fleury on hot, hän pelaa todella hyvin, nyt kuitenkin edessä ne elämän ensimmäiset playoffsit NHL:ssä. Jatkaako samalla tasolla kuin kauden aikana, se on kuuma kysymys.

Ray Emery oli runkosarjassa kaikissa tilastoissa Fleuryä hieman parempi, paitsi voittojen määrässä jossa Fleury melkein rikkoi Barasson voittoennätyksen.

Emeryllä on jo playoff kokemusta viime kaudesta ja jopa tuttua on jo se miten voitetaan ottelusarja.

Puolustus: Nimimiehiä ei löydy sen ihmeellisemmin kummankaan joukkueen puolustuksesta, mutta Pittsburghin rosteri on kapea, todella kapea. Tässä sarjassa ja koko playoffseissa tullaan vaatimaan erittäin paljon johtajan roolia Sergei Goncharilta joka johdatti Washingtonin jo joitakin vuosia sitten Stanley Cup finaaleihin.

Hyökkäys: Pittsburgh tulee nuoruudella ja leveydellä. Pistepörssin täydellinen dominoijan Sidney Crosbyn johdolla. Lisäksi Malkin, Staal, Recchi, Roberts, Armstrong, Ouellet, Christensen, Ekman...

Tottakai Ottawa ei kalpene yhtään tämän rinnalla kun vastaan on heittää 50 maalin mies Dany Heatley, Jason Spezza ja Daniel Alfredsson.


Penguins vie tämän sarjan voitoin 2-4, joten ratkaisu nähdään Mellon Arenalla 6. ottelussa.
 

HIFK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Barcelona, Miami Heat
Senators parantanut peliään kauden mittaan ja voisin veikkailla Ottawasta eräänlaista yllättäjää ja menestyjää tämän kauden playoffseissa.

Penguins taas on pelannut varmaankin parhaimman kautensa NHL:ssä, kuinka pitkälle lopulta pääsee? Keskinäiset ottelut ovat menneeet Ottawalle 3-6 ja Pittsburghille 4-5 ja 4-3 jatkoajalla ja 2-3 varsinaisella peliajalla, eli otteluvoitot pingviineille 3-1.

Pingviinit ovat olleet jatkoajalla/rl-kilpailussa 26 kertaa. Voittoja on tullut 16 ja häviöitä taasen 10. Reilusti plussalla siis. Ottawa taasen ollut jatkoilla 12 kertaa, joista voittoja 4 ja häviöitä 8. Nämä ovat tosin vain runkosarjatilastoja (Jatkoajan sivuilta), niin tässä voisi olla pingviinien ase: venymiskyky.

Penguins menee jatkoon joko 4-2 tai 4-3, 4-1:kin voisi jossain määrin olla mahdollisuuksien rajoilla, mutta putoaako Senators jo niin äkkiä, kun vertaa viime kauden pudotuspeleihin? Nälkää pitäisi siis olla. Jos Ottawa taasen menee tästä jatkoon, se tulee varmasti menemään pitkälle kevään peleissä.
 

TML

Jäsen
Yksi itseäni erittäin paljon kiinnostava sarja kyseess.

Ainainen playoff-floppi Sens vs. kauden ehkä jopa suurin yllättäjä Pittsburhg Penguins.

Sens on vieraillut playoffeissa monena vuonna peräkkäin ja joukkueen runko on pysynyt melko pitkälti muutoksitta. Joten kysymys kuuluu koska Alfredsson lunastaa lupauksensa Stanley Cupista?

Maalivahti peli menee mielestäni aika tasan tässä sarjassa. Molemmat vahdit ovat suht nuoria ja Emeryllä on vain viime vuoden pleijarit kokemuksena. Fleuryllä ei mitään.

Puolustuksessa Senators on mielestäni parempi. Phillips ja Redden ovat kokeneita pelaajia joiden käsi ei tärise kovassakaan paikassa. Pensillä taas on erittäin nuori puolustus, kuten koko joukkuekkin, ja Sergei Gonchar on tärkeä ja iso osa sitä.

Hyökkäyksessä on aika tasaista molemmilla. Penguinsin pelejä kun olen nyt viimeisen parin kuukauden aikana seurannut urakalla niin kentät ovat aika tasaisia ja ratkaisuja on tullut yllättävän laajalti vaikka Sid the kid onkin omissa lukemissaan sisäisessä pistepörssissä. Sens nojaa Heatleyn, kapteeniinsa ja Spezzaan mitä tulee pisteiden tekemisiin. Rouhija osastoakin molemmilta löytyy aika hyvin ja mukava nähdä myös mitä siellä tapahtuu.

Kulminaatiopiste tässä sarjassa on ylivoima peli. Tai oikeastaan myös alivoima. Molempien joukkueiden ylivoimat ovat meinaan todella kovia ja jäähyjä täytyy tässä sarjassa välttää.

Sens puolustajien (ja miksei myös hyökkääjien) suurin peikko tässä sarjassa ei tule suinkaan olemaan Malkin tai Crosby, vaan suurin uhka heille on ilman muuta Gary Roberts. Roberts tuntee Sensin ja Sens tuntee Garyn. Luvassa paljon yhteenottoja etenkin Phillipsin ja Robertsin välillä.

Jos Robertsia kannattaa seurata Pensistä niin vastaava huomio Sensistä kannattaa kiinnittää ilman muuta Mike Fisheriin. Olen aiemminkin täälä hehkuttanut Fisheriä ja hehkutan taas. Todella loistava pelaaja ja jos jonkun Sensistä Leafsiin haluaisin, olisi se Fisher. Fisher taas ei ihan mielellään tänne taida tulla. Fisher raataa kaikkensa joukkueen eteen ja on viime kausina onnistunut myös hyökkäyspäässä. Suuri pelaaja Sensille.

Penguinsin puolella tässä sarjassa ilman muuta olen, mutta Sens vaikuttaa aika uhkaavalta. Sens lähtee ennakkosuosikkina ja Pensin olisi tärkeää voittaa edes toinen näistä ensimmäisestä kahdesta matsista. Veikataan kuitenkin Penguinsin voitto 2-4.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Omistaja Eugene Melnyk on tainnut luvata, ettei lepää ennen kuin Sens voittaa Stanley Cupin. No, nyt on tullut taas se aika vuodesta, kun Melnyk voi vain ristiä kätensä ja toivoa parasta, sillä aivan kuumimpiin ennakkosuosikkeihin Sens ei kuulu. Vaikka Senaattorit menettivät ennen kauden alkua Charan ja Havlatin, oli esim. Hockey Newsin tuomio kauden alla Ottawasta ”Stanley Cup or Bust”. Lisää avainpelaajien menetyksiä on luvassa kauden jälkeen, joten Senseillä saattaa olla meneillään viimeinen mahdollisuus vähään aikaan ottaa Cup kotiin.

Sekä Dany Heatleyllä että Jason Spezzalla on kummallakin vielä vuosisopimusta jäljellä, minkä jälkeen molemmille on luvassa reilut palkan korotukset. Jos Ottawa haluaa pitää kyseiset pelaajat, tarkoittaa se samalla, että seura sitoo oman tulevaisuutensa täysin Heatleyhin ja Spezzaan, joiden ympärille johto sitten yrittää rakentaa voittavan joukkueen. Nyt kaksikolla on aika näyttää, että heidän menestyksensä ei rajoitu vain runkosarjaan ja että heillä on rahkeita kantaa Senators aina loppuun asti. Sehän on täysin selvää, että ilman sekä Danyn että Jasonin onnistumisia Ottawa lähtee laulukuoroon jo Pensejä vastaan.

Sens-kippari Daniel Alfredssoniin pätevät muuten samat sanat kuin Heatleyhin ja Spezzaan, mutta hänen jatkonsa seurassa on jo sinetöity aina kauteen 2011-12 asti. Vaikka Alfie on ollut runkosarjassa yleensä dynamiittia, on hän ollut kykenemätön johdattamaan Sensejä menestykseen pudotuspeleissä. Paras esimerkki lienee viime kausi, jolloin monet syyttivät juuri Alfredssonia Ottawan matkan tyssätessä toisella kierroksella Buffaloa vastaan. Myös Wade Redden pelaa tavallaan omasta tulevaisuudestaan. Miehellä on vielä vuosi jäljellä rahakasta 6.5 miljoonan sopimustaan, mutta seura lienee pakotettu hankiutumaan eroon puolustajastaan, joko kesällä tai viimeistään ensi kauden aikana tai antamaan hänen lähteä ilmaiseksi ensi kauden jälkeen Seuran cap ei ikinä riitä kaikkien neljän Ottawan tähden palkkoihin, varsinkaan, jos seura haluaa pitää kiinni Chris Phillipsistä, jonka sopimus loppuu tähän kauteen.

Sinänsä vastustajana Pens sopii Senseille varsin hyvin. Vaikka Pens oli runkosarjassa niskan päällä, on nuorella joukkueella varsin vähän pudotuspelikokemusta, jos Robertsia ja Recchiä ei lasketa. Recchi taitaa olla ainut, joka ryhmästä on koskaan Pens-nuttua pleijareissa kantanut, ja tämäkin tapahtui viimeksi vuoden 1991 finaaleissa. Taitoahan kummaltakin löytyy, vaikka muille jakaa. Sinänsä mielen kiintoista nähdä, miten Bryan Murray reagoi, jos Sid The Kid osoittautuu täysin pidättelemättömäksi. Onko kokenut kehäkettu valmis turvautumaan todellisiin cheap-shotteihin saadakseen nuoren supertähden pois tolaltaan ja jos on, millaisen kahakan Roberts, Laraque, McGrattan ja Neil saavat aikaan. Voisiko Ottawa-Buffalo-ottelun joukkotappelu toistua play-offseissa.

Maalivahtipeliin nämä sarjat yleensä kulminoituvat, ja siinä mielessä molemmilla on pullat varsin hyvin uunissa. Ray Emery oli ajoittain loistava runkosarjassa ja huonoimmillaankin vähintään kelvollinen. Lisäksi Rayllä on jo kokemusta pudotuspeleistä viimekaudelta, kun ”tshekkiläinen potilas” ei ollut pelikunnossa. Kiinnostavana jokerikorttina vaihtopenkiltä murjottamasta löytyy Martin Gerber, joka varmasti haluaisi tehdä Ottawassa saman Emerylle kuin Cam Ward teki hänelle Carolinassa. Pensillä puolestaan M-A Fleury on ollut loistelias ja on pitänyt Pensejä pystyssä vaikeilla hetkillä, kun Scuderi, Eaton, Melichar ja kumppanit ovat sähläilleet omassa päässä, eikä mitään vuoden 2004 WJC-finaalin kaltaisia kämmejä ole juuri nähty.

YV:ä ja AV:a ei viitsi vielä juuri katsoa, koska hyvilläkin erikoistilanne joukkueilla saattaa tapahtua melkoisia romahduksia pudotuspeleissä. Yhteenvetona voi sanoa, että Senseille mahdollinen ykköskierroksen putoaminen olisi katastrofi, jonka seurauksena Mucklerin, Murrayn ja monien pelaajien päät joutuisivat vadille. Pensit ovat puolestaan ensi kaudella vain vuoden vanhempia, kokeneempia ja vaarallisempia kuin tänä vuonna.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Kolzig kirjoitti:
Puolustus: Nimimiehiä ei löydy sen ihmeellisemmin kummankaan joukkueen puolustuksesta..
Ryan Whitney (s.1983)
81 14+45=59
Andrej Meszaros (s.1985)
2005-06 82 10+29=39
2006-07 82 7+28=35
Wade Redden
758 95+277=372
Anton Volchenkov
Ja joku Sergei Gonchar tosiaan.
 

Kolzig

Jäsen
Suosikkijoukkue
#37 Olie Kolzig, Caps, Pens, Jets
Näin kyllä Reddenin nimen Ottawan listoilla, mutta en viitsinyt mainita. ;)
Vielä pitää yli päivä odotella että ottelusarja alkaa, hieman ovat kädet alkaneet jo hikoilemaan.

Whitneytä nyt en nimimieheksi sano kun ei ole vielä mitään suurta tehnyt Penguinsissa, Goncharin kanssa tärkein pakki kylläkin muuten täysin haaleassa puolustusrivistössä. Nyt se vasta nähdään näissä pleijareissa että tuleeko Ryanista "nimimies".
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tänä yönä se sitten alkaa. Luotto on kova Pensseihin ja uskon, että sieltä otetaan heti ensi yönä sarjan avausvoitto. Katsotaan kuinka Crosby ja Malkin esiintyvät ensimmäisessä playoff-ottelussaan. Ei kenelläkään olisi tietoa millaiset tehot Gretzky ja Lemieux aikoinaan tekivät ensimmäisessä playoff-ottelussaan?

Pittsburgh lähtee illan otteluun luultavasti seuraavanlaisilla hyökkäyskoostumuksilla (kopioitu HFBoardsilta):

Roberts-Crosby-Armstrong
Malone-Malkin-Recchi
Staal-Talbot-Oullet
4th line unsure

Nelosessa on luultavasti Ruutu, Christensen ja Laraque/Ekman/Petrovicky.
 

Selänne 8#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
Spezza vs. Ruutu

Mitä Spezzan ja Ruudun välillä tapahtui viime kohtaamisessa? Olin jostain lukevanani että ilmeisesti joku cheapshotti.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Selänne 8# kirjoitti:
Mitä Spezzan ja Ruudun välillä tapahtui viime kohtaamisessa? Olin jostain lukevanani että ilmeisesti joku cheapshotti.

No ei siellä mitään sen kummempaa cheapshottaamista ollut. Spezza tuli Ruutua päin kyllä kädet ylhäällä ja sai hommasta jäähyn, mutta mikään vakava cheapshot nyt ei ollut kyseessä.
 

TML

Jäsen
Pensillä taitaa vähän olla alkujännitystä. 2-0 7min pelin jälkeen Sensille.
No tämä ottelu ja koko sarja on vasta alussa.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Parker27 kirjoitti:
Tässä vielä tuo Spezza vs Ruutu episodi ja aika helposti neiti Ruutu ottaa lukua.

http://www.youtube.com/watch?v=7S4KRfW_KXI

No ottaahan sitä vähän joo mutta oli varmaan vielä pihalla edellisestä taklauksestaan mikä ei osunutkaan kunnolla. Eikö tuo mielestäni mikään "episodi" ole, eihän Ruutu tehnyt kuin oman hommansa kentällä. :)

Olen vahvasti sitä mieltä että Spezza sais köniinsä jos heillä olisi se EPISODI.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Pens on kyllä vähän sekaisin, pakit varsinkin pompottelevat kiekkoja aika lailla ja Ottawan karvaus puree erittäin hyvin.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Nässe kirjoitti:
No ottaahan sitä vähän joo mutta oli varmaan vielä pihalla edellisestä taklauksestaan mikä ei osunutkaan kunnolla. Eikö tuo mielestäni mikään "episodi" ole, eihän Ruutu tehnyt kuin oman hommansa kentällä. :)

Olen vahvasti sitä mieltä että Spezza sais köniinsä jos heillä olisi se EPISODI.
No jos Spezza ja Ruutu hanskaisivat niin tottakai Ruutu sen veisi 6-0 mutta eivät he hanskaa koska ovat niin erityylisiä pelaajia ja eri roolin kavereita. Jos Ruutu haluaa tapella niin menee koputtamaan Neilin olkapäätä jos taas Spezza haluaa tapella niin etsiköön vaikka Crosbyn tanssikaveriksi :-)
 

TML

Jäsen
Eli eka matsi takana ja aika vastaantulijahan Penguins tässä ekassa matsissa oli. Sens hallitsi peliä ja antsaitsi voittonsa. Pensin täytyy parantaa paljon tulevissa matseissa. Ylivoimia oli paljon pelissä ja kolme yv-maalia nähtiinkin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
TML kirjoitti:
Eli eka matsi takana ja aika vastaantulijahan Penguins tässä ekassa matsissa oli. Sens hallitsi peliä ja antsaitsi voittonsa. Pensin täytyy parantaa paljon tulevissa matseissa. Ylivoimia oli paljon pelissä ja kolme yv-maalia nähtiinkin.

Tappiohan sieltä sitten tuli. No positiivista on kuitenkin, että Staal ja Crosby tekivät ensimmäisessä playoff-ottelussaan heti maalin ja Malkinillekin merkattiin yksi syöttöpiste. Toivottavasti seuraavassa pelissä kulkeekin sitten paremmin ja taistellaan tosissaan voitosta. Kotipeleistä vähintään toinen pitää joka tapauksessa voittaa, että ei sentään suoraan neljässä pelissä mene sarja poikki.

Malkin saisi pikkuhiljaa jo opetella aloittamaan. Viime pelin saldona oli säälittävät kaksi aloitusvoittoa ja 16 tappiota. Runkosarjassakin Malkinin aloitusvoittoprosentti oli surkea 43,3. Tässä on ainakin yksi osa-alue, jossa Malkinilla on todella paljon parannettavaa.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Parker27 kirjoitti:
Tässä vielä tuo Spezza vs Ruutu episodi ja aika helposti neiti Ruutu ottaa lukua.

http://www.youtube.com/watch?v=7S4KRfW_KXI

Lukua ja lukua.. Eikös tuo aika perus Ruutua ollut, hankki vastustajalle jäähyn ja teki pienimuotoisen "kuoleman"?!? Eikös Pens vielä iskenyt tuossa YV:lla maalin?!?

En kyllä yhtään ihmettele että vastustajille joskus hermokontrolli pettää, ei voi olla mukava pelata Ruutun, Averyn, Tuckerin, Tootoon jne. tapaisia kavereita vastaan..
 

Getz-laf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Flyers
Numero 87 oli vastustajan aitiossa merkattu mies, joka tilanteessa vedettiin huolella loppuun ja annettiin "play-off kepistä" vieläkin vähän ylimäärästä, yllättävän hyvin pysyi Sidin pääkoppa kasassa mutta tuo hiillostaminen näkyikin peliesityksissä, ei ollu enää kivaa mennä kentälle. Saihan toki Malkin osansa ja vaelteli varjojen mailla.

Nyt pitää vain nuorien pingviinien uskoa siihen omaan touhuun ja nyt on Robertsilla ja Recchilla iso rooli kopissa kokeneina kavereina tsempata ja möykätä.

EDIT:Ruudusta vielä; Ei rudista ole mitään hyötyä ärsyttäjänä 6 min. peliajalla, eihän siinä ajassa ehi vastustajakaan kunnolla vittuuntua. Nyt varsinkin kun on monessa ottelussa samat naamat vastassa ja taistelupareja alkaa syntyä, Ruutua lisää. Veikkaan että Ruutu hoitaisi hommansa paremmin kuin hyvin ja jos pääsisi Spezzaa vastaan pelaamaan niin tod.näk. hänen pelinsä sekoaisi totaalisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ehdottomasti pitäisi Ruutua peluuttaa enemmän jos kerran noin hyvin hommansa hoitaa. Eikä tämä edes ole mitään suomi-läppää vaan vaikka hän olisi ruotsalainen niin olisin samaa mieltä. Tuossakin tilanteessa hoiti ruutunsa (hehe, että mä oon hauska) täydellisesti. Yritti taklata Spezzaa, sitten mahdollisesti mussutti jotain ja sai hankittua Spezzalle jäähyn. Aivan ihana pelaaja jos pelaa omassa joukkueessa, raivostuttava kusipää jos pelaa vastustajan riveissä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Getz-laf kirjoitti:
Veikkaan että Ruutu hoitaisi hommansa paremmin kuin hyvin ja jos pääsisi Spezzaa vastaan pelaamaan niin tod.näk. hänen pelinsä sekoaisi totaalisesti.

Itsekin kyllä tykkään Jaken pelityylistä, mutta on aika arpinaamamaista luulla, että jonkun Spezzan peli sekoaisi totaalisesti vaikka Jakke juttelisi vierellä koko pelin ajan. Vähän vastaavaa, kun väittää ettei Heatleyn nuppi koskaan kestä kovia otteluita.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Mr. Smith kirjoitti:
Itsekin kyllä tykkään Jaken pelityylistä, mutta on aika arpinaamamaista luulla, että jonkun Spezzan peli sekoaisi totaalisesti vaikka Jakke juttelisi vierellä koko pelin ajan. Vähän vastaavaa, kun väittää ettei Heatleyn nuppi koskaan kestä kovia otteluita.

Eihän se välttämättä kokonaan sekoa, mutta kyllähän tuo hermokontrolli petti viime yönäkin, ja Pens rankaisi ylivoimalla..

Kyllä tuo jonkun verran häiritsee pelaajaa kuin pelaajaa jos joku soittaa suutaan ja tökkii koko ajan. Eikös aikoinaan eräs toinen suomalainen härnännyt menestyksekkäästi erästä toista kuuluisaa Great Onea?!?
 

TML

Jäsen
Toinen ottelu takana, ja sarja tasan. Pensin pelastus oli hyvä kolmaserä, sillä sitä edelsi kaksi erittäin huonoa erää. Jäähyjä Pens otti edelleen aivan liian paljon, mutta jos Fleuryn piikkiin meni ensimmäinen peli, niin tämä peli ei. Fleury pelasi erittäin hyvän ja tasapainoisen ottelun, ja torjui parikymmentä sekuntia ennen pelin loppua Fisherin "avopaikan".

Crosbya seuraa Philips koko ajan, mutta Crosby on todistanut, ettei fyysinen peli hetkauta häntä. Kestää erittäin hyvin taklaukset ja antaa taklauksia. Sen sai huomata mm. Eaves.

Malkin ja Recchi olivat aika pimennossa koko pelin, kunnes nousivat tärkeällä hetkellä esiin, syöttämällä Crosbyn voittomaalin.

Peli oli fyysistä ja jäähyrikasta, ja pari ylilyönti tilannettakin nähtiin. Orbik veti Heatleyhyn, ja Schaefer Malkiniin polvitaklaukselta näyttävät pommit mutta kummastakaan ei tullut jäähyjä. Lisäksi Armstrong jyräsi Emeryn yli taas.

Hyvä sarja edessä kun menneen igluun.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
TML kirjoitti:
Jos Robertsia kannattaa seurata Pensistä niin vastaava huomio Sensistä kannattaa kiinnittää ilman muuta Mike Fisheriin. Olen aiemminkin täälä hehkuttanut Fisheriä ja hehkutan taas.
Olen samis nimim. TML:n kanssa, ainakin tässä asiassa.

Hyvältä vaikutta tämä sarja, tänäänkin kukkahatut kusis hunajaa jos nähtäis tällästä toimintaa jossain tääläpäin. Peter Scaeffer mm. levitti polvensa Malkkinin polveen ihan puhtaasti. Hieman tuon jälkeen tapahtui jotenkin seuravaa.
No, squaren Jarkko "käveli" Schaefferin yli hauskasti. Eka poikkarilla nurin ja sitten seisomaan tielle kun jannu yrittää nousta ja kun sheefferi sitten nousee niin nappaa sitä naamasta kiinni ja kaatuu sen päälle, kyllä Jarkko osaa.

TML kirjoitti:
Peli oli fyysistä ja jäähyrikasta, ja pari ylilyönti tilannettakin nähtiin. Orbik veti Heatleyhyn, ja Schaefer Malkiniin polvitaklaukselta näyttävät pommit mutta kummastakaan ei tullut jäähyjä. Lisäksi Armstrong jyräsi Emeryn yli taas.
Phillips huitasi Crosbya kurkun seutuville, muttei ilmeisesti pahasti osunut kun Crosby ajoi sen saman tien laitaan.
 
Viimeksi muokattu:

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Pens tasoitti puntit ja haki siis 4-3 voiton Ottawan kotiareenaltaan, joten ensi yöksi on hyvä matkustaa Mellon Arenalle. Pittsburgh teki joka ikisestä maalipaikastaan maalin ja se riitti voittoon. Kolmas erä oli Penguinsin ylivoimaisesti paras koko sarjassa. Ottawa hukkasi paikkoja, mutta niin oli M-A Fluerykin liekeissä ottamalla upeita pelastuksia.

Ottawa osaa pelata hienosti ottamatta turhia jäähyjä ja pakottivat Pensin muutamaan jäähyyn. Pittsburgh ottaa silti liikaa turhia jäähyjä. Toinen erä romahtikin kahteen rangaistukseen, sillä Ottawa rankaisi tasavajaalla sekä ylivoimalla. Siitä huolimatta tuomaritoiminta oli jälleen hieman hukassa. Esimerkiksi heti Crosbyn voittomaalin jälkeen Alfredsson kahvasi Malkinin kumoon Sensin päädyssä, josta Dave Jackson puhalsi Malkinille jäähyn koukkaamiesta. Em. jäähy ei ollut ainut virhe, sillä pitkin peliä oli virheitä. Sama homma oli edellisessäkin kohtaamisessa.

Jordan Staal on muuten erittäin tärkeä palanen joukkuetta. Hän pelasi alivoimalla erittäin hyvällä intensiteetillä ja karvasi siniviivalla ja Ottawan puolustuspäässä jatkuvasti hyvin, ja teki vielä todella tärkeän 3-3 tasoitusmaalin. Recchi oli mielestäni vaisu ja näkymätön vaikka yhden syöttöpisteen saikin Crosbyn maaliin. Hänen pitää parantaa otteitaan ja näyttää junioreille esimerkkiä.

Getz-laf kirjoitti:
Numero 87 oli vastustajan aitiossa merkattu mies, joka tilanteessa vedettiin huolella loppuun ja annettiin "play-off kepistä" vieläkin vähän ylimäärästä, yllättävän hyvin pysyi Sidin pääkoppa kasassa mutta tuo hiillostaminen näkyikin peliesityksissä, ei ollu enää kivaa mennä kentälle.
Sama jatkui tässäkin pelissä. Jatkuvasti tuli tööttiä paikassa kuin paikassa mutta kyllä Sid pystyi ottamaan taklaukset vastaan. Erässä vaihdossa tuli 3 taklausta ihan perä jälkeen, mutta Crosby torjui jokaisen taklauksen niittaamalla taklaajan jäähän. Tämän jälkeen hän kävi vielä taklaamassa Sensin pelaajan laitaan. Eli kyllä se "Babyfacekin" osaa. Ottawan yleisö buuaa Sidneyn jokaisesta kosketuksesta, mutta hienosti hän hiljensi hallin ratkaisemalla pelin.

Jokatapauksessa ensi yönä on sarjan ratkaisun kannalta varmasti suuntaa antava peli, joten mielenkiintoinen ottelu luvassa.

Edit. Pakko sanoa vielä pari sanaa. Pensin puolustus on nimittäin aika heikohkoa. Ottawa pääsee liian helposti ylivoimahyökkäyksiin ja pakit päästää laidoista helposti laukaisusektorille. Sen sijaan Sens pitää hyvin laukaisulinjat, eikä Pensillä ole niin helppo päästä maalintekosektorille. Ottawa ei myöskään päästä helposti yv-hyökkäyksiin, mutta sen sijaan kääntävä nopeasti Pittsburghin hyökkäykset vastahyökkäyksikseen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös