Playoffit 2012 - Mihin asti matka jatkuu?

  • 145 010
  • 421

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Eiköhän se ole kaksi peliä sääleissä ja sitten aurinkoa ottamaan rannalle.

Ehkä tässä onkin se juju. Jokereiden ykkösmiehillä on lähes kaikilla rahakas jatkosopimus taskussa. Miksi rehkiä yli 70 peliä, kun 62 riittää vallan mainiosti ja silloin on kevätkin jo niin pitkällä, että leppoisaa ulkoilua vaimon ja lasten kanssa voi harrastaa päivät pitkät. Eikä tarvitse matkustella bussilla ympäri Suomea ja saada vaikka mustelmia. Ja (hyvä) palkka juoksee kaiken aikaa. Vanha sanontahan on: "Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä."
 

peluri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joukkueessa ei kaikki ole kohdallaan, ei asennepuolella eikä valmennuskaan ole häikäissyt koko kauden aikana taktisella neroudella!

Asenteesta puhuessa joukkue voidaan jakaa kahteen ryhmään, voitosta aidosti taistelevat ja virkamiehet/surffaajat!

Suuria pettymyksiä ja heikkoja esikuvia joukkueelle tällä hetkellä on esim Kerälä, Boumedienne, Lupaschuk ja ennenkaikkea Pulkkinen! Näistä pelaajista suorastaan huokuu se ettei kaikki ole pelissä/ ettei viitsi ottaa mustelmia. Pulkkisen peli on tällä hetkellä todella heikkoa, kultakypärä jonka syötöistä 80% menee vastustajille-kaikki tekeminen "sinne päin". Hosumalla ei tarvitse ottaa kipeitä taklauksia vastaan, mutta omissa soi!

Uskoa play offeihin tuo taas monen kokeneen pelaajan loistava taistelu, esim Hahl, Rita, Eaves, Ruutu eivät halua kauden loppuvan sääli play offiin.

Suuri kysymysmerkki on maalivahtipeli, nyt esim Kilpeläisellä kaksi heikkoa peliä peräkkäin. Niihin ei enää ole varaa!
 

Advertius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Itsemoderointi
Playoffien kannalta kaikista tärkein yksittäinen tekijä on Janne Lahden pelikunto. Lahti on parhaimmillaan täysin ylivoimainen pelaaja Sm-Liigaan. Jos Jaska pääsee samanlaiseen vireeseen kuin edellisellä kaudella, niin Jokereita on todella vaikea pysäyttää.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Asenne on varmaan kohdillaan. Toki tiettyä väliinpitämättömyyttä voi löytyä, joten olisi tärkeää että loukkaantumissuma loppuisi, jotta kentällä olisi kaikki parhaat ja motivoituneimmat pelurit. Lahti,Filppula,Ben-Amor sisään - Henritius,Tyrväinen,Kerälä ulos...Eronen,Niemi(pleijareihin) sisään - Manelius,Lupaschuk ulos.

Joukossahan on edelleen ERITTÄIN paljon potentiaalisia playoff-pelaajia. Kilven tulee saada varmuus ja tasaisuus ehdottomasti ja puolustuksen tulee olla huomattavasti tiiviimpää. Kotona tehdään varmasti se ~4 maalia/peli, kuten ollaan nähty. Kokemus on valttia pleijareissa..
 

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD
Tulevalla viikolla Jokerit kohtaa Ilveksen (v), Kärpät (k) ja Ässät (v). Todennäköisesti Kärpät ja Ässät tulevat olemaan juuri ne joukkueet, joiden kanssa Jokerit taistelee siitä viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta, joten ensi viikko ratkaisee paljon. 7-9 pistettä pitäisi saada, mutta vaikeaa se tulee olemaan:

0-3 p. = voidaan alkaa valmistautua sääleihin
4-5 p. = ihme tarvitaan suoraan pudotuspelipaikkaan
6-7 p. = ratkaisu jää viimeiselle viikolle
8-9 p. = suora pudotuspelipaikka omissa käsissä
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tämän iltaisen esityksen perusteella uskoni vain vahvistui siitä, että tällä joukkueella on riittävästi taitoa ja halua mennä vaikka päätyyn asti. Luottavaisin mielin olen ollut koko kauden ajan, että kokeneet jampat sekä tähän asti "flopanneet" pelaajat ottavat yhä isompaa roolia mitä pidemmälle kevät etenee.

Lähellä ollaan suoraa puolivälieräpaikkaa, huomenna sama asenne kaikille peliin niin Jokeri voittaa Padan!
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
Lähellä ollaan suoraa puolivälieräpaikkaa, huomenna sama asenne kaikille peliin niin Jokeri voittaa Padan!

Jos huomenna pata kaatuu voidaan julistaa lähes varmana Jokerien pääsy puolivälieriin. Jos taas tulee pataan padalta, niin mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma. Eli huomenna on voitettava ja tarrattava kynsin ja hampain kiinni kotietuun, joka ryövätään Jypiltä ensi viikolla jaffalla!
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Jos oikein positiivisesti katsotaan loppuohjelmaa ja playoffseja kokonaisuutena, niin Jokereiden mestaruus on varma.

Runkosarjassa pata palaa pohjaan, traktori ei käynnisty ja blues soi synkkänä, muttei Jokereille.

Sitten puolivälierässä jotkut yrittävät pelata, mutta Jokerit menee jatkoon. Välierässä KalPan kiekonhallintapeli ei riitä. Finaaleissa kohdataan joko Pelicans tai HIFK. Runkosarjassa heitä vastaan on ollut ongelmia, mutta salaiset aseet on pidetty piilossa. Ei olla kehdattu heitä nöyryyttää, vielä... ;)
 

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD
Tulevalla viikolla Jokerit kohtaa Ilveksen (v), Kärpät (k) ja Ässät (v). 7-9 pistettä pitäisi saada, mutta vaikeaa se tulee olemaan:

0-3 p. = voidaan alkaa valmistautua sääleihin
4-5 p. = ihme tarvitaan suoraan pudotuspelipaikkaan
6-7 p. = ratkaisu jää viimeiselle viikolle
8-9 p. = suora pudotuspelipaikka omissa käsissä

5 pistettä saaliina tältä viikolta. Jos ajatellaan optimistisesti, että Jokerit ottaisi 6 pistettä kahdesta viimeisestä ottelusta Jyp(k) ja Blues (v), niin:

- Ässien pitää jäädä 4 pisteeseen otteluista Tappara(v), Kärpät(k), TPS(k)
- Kärppien pitää jäädä 7 pisteeseen otteluista Lukko(k), Ässät(k), JYP(v)
- Jypin pitää jäädä 3 pisteeseen otteluista KalPa(k), Jokerit(v), Kärpät(k)
- hifkin pitää jäädä 1 pisteeseen otteluista Pelicans(v), Tappara(v), HPK(k)

Eli Kärppien edelle voidaan vielä päästä, mutta Ässien, Jypin ja etenkin hifkin ohittaminen vaatisi pienen ihmeen.
 

Acid

Jäsen
Oliko Pelicans-pelin Tyrväis-Ruutu akselin hankkimat viiskolmoset ja niiden seurauksena syntyneet maalit Eeron, ja ainoastaan Eeron syytä? Jos oli, niin kivat sulle.
Ei tietenkään ollut. Se nyt vaan ei ole se pointti. Otan kantaa case Kilpeläiseen vielä kerran hänen omassa ketjussaan.

Tämä jengi ei konaisuudessaan riitä edes välieriin ja tästä vastuun kantaa Keklu, joka on tehnyt pahoja virheitä
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Käytännössä voitoin 3-2 jatkoon sääleistä ja kesälaitumille 4-1 ottelutappioin playoffien ekalta kierrokselta. Eli 30.03 alkaa kesälomat, ainakin tällä täysin käsittämättömällä pelitavalla.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Ei tietenkään ollut. Se nyt vaan ei ole se pointti. Otan kantaa case Kilpeläiseen vielä kerran hänen omassa ketjussaan.

Tämä jengi ei konaisuudessaan riitä edes välieriin ja tästä vastuun kantaa Keklu, joka on tehnyt pahoja virheitä

Keklua voi syyttää epätasapainoisen puolustustuksen kokoamisesta, mutta kyllä tämän kauden konttaamisesta suurimman vastuun kantaa Erkka.

Erkka liittyy noin kuukauden päästä siihen mittavaan valmentajakaartiin, joka on flopannut pahasti Jokereissa. Puolentoista kauden aikana on nähty ehkä muutama valonpilkahdus, mutta peli on kokonaisuudessaan ollut lähinnä mielikuvituksetonta ristikulmiin roiskimista ja kuskaamista.
 

maukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontulan Jokerit
Erkka liittyy noin kuukauden päästä siihen mittavaan valmentajakaartiin, joka on flopannut pahasti Jokereissa.

Jokerit on valmentajien hautausmaa. Ei Jokereissa näytä kukaan onnistuvan, miksiköhän? Paineet ovat kovat, voittoja pitää tulla tai Hjallis tulee koppiin rähisemään ja yleisöä katoaa. Pelityylin pitäisi olla viihdyttävä, mutta myös voittava.

Summanen voitti viimeisen mestaruuden Jokereissa, eikä silloinkaa oltu tyytyväisiä koska pelityyli ei ollut viihdyttävää jokerikiekkoa. Ei koskaan olla tyytyväisiä, edes mestaruus ei riitä.

Summasen jälkeen valmentajina ovat toimineet: Jortikka 2, Wade/Curre 1, Shedden 2, Hanlon 1, Aravirta/Jortikka 1, Jortikka/Westerlund 1, Westerlund 1.

Jokerit on valmentajien hautausmaa, mutta eipä tässä seurassa valmentajalle aikaa anneta rakentaa pitkäjänteisesti pelitapaa. 1-2 vuotta näyttää olevan valmentajan elinaika Jokerien edustuksessa, elikkä haetaan pikavoittoja. Pakko voittaa heti, tässä ja nyt. Se on valmentajalle kova paikka.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Puolentoista kauden aikana on nähty ehkä muutama valonpilkahdus, mutta peli on kokonaisuudessaan ollut lähinnä mielikuvituksetonta ristikulmiin roiskimista ja kuskaamista.

Kyllä mä sanoisin, että tän kauden alku oli erittäin hyvää suorittamista Jokereilta ja hyökkäyspelaaminen oli erittäin hyvällä tasolla. Sanoin jossain vaiheessa kauden alkua, että Jokereilla on parhaiten roolitettu hyökkäys ja sitähän se oli alkukaudella, mutta sitten tuli avainpelaajien loukkaantumisia ja Erkka alkoi muuttamaan pelitapaa vaikka meillä olisi ollut koko ajan edellytykset jatkaa samalla pelitavalla. Pelitavan muutos ajoi mm. siihen, että Nordlundin lupaavasti alkanut kausi meni täysin reisille ja vasta viime aikoina Maston pelaaminen on ollut kokonaisvaltaisesti samalla tasolla kuin alkukaudella höystettynä sillä mukavalla lisällä, että tehojakin on alkanut tulla. Maalivahtipelistä olen oikeasti huolestunut, Lasak piti viime pleijareissa meitä pystyssä, mutta onko Eerosta samaan? TPS-peli oli viimeinen ottelu Eerolta, jossa mies piti joukkuetta pystyssä. Kärpät-ottelussa mies päästi aivan luvattoman helposti tuon Humlin laukauksen maaliin ja hyvin lapasessa ollut ottelu muuttui sitten maalin peliksi.

Kaiken ollessa kohdillaan me kävellään jengin kuin jengin yli, mutta sitten se herätyskello alkaa soimaan.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Hyäkkäämällä voitetaan otteluita, puolustamalla mestaruuksia.

En oikein tiedä miksi, mutta minulla on kova luotto, ettei me lähdetä ainakaan heti alussa laulukuoroon, joukkue on hyvin rakennettu ja pitkästä aikaa myös terve. Meillä on kokenut valmentaja ja hirveä liuta voittamisen ja nimenomaan playofpelaamisen kulttuuria joukkueessa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En oikein tiedä miksi, mutta minulla on kova luotto, ettei me lähdetä ainakaan heti alussa laulukuoroon, joukkue on hyvin rakennettu ja pitkästä aikaa myös terve. Meillä on kokenut valmentaja ja hirveä liuta voittamisen ja nimenomaan playofpelaamisen kulttuuria joukkueessa.

Ei varmasti tule Jokerit taipumaan helpolla, kun vuosi sittenkin saatiin helposti mestaruuden tämän jälkeen voittanut joukkue reilusti huonommalla ja puolikuntoisella rosterilla seitsemänteen peliin, joten siltä osin näyttää toki paremmalta. Mutta kun tämän joukkueen pitäisi pystyä niin paljon parempaan, eikä vain olla pelkästään kivenä kengässä. Olkoon vastassa kuka tahansa, niin Jokerit pystyy varmasti antamaan paremman haasteen kiekollisesti kuin viime keväänä, mutta vastaavasti maalivahtipelissä taas on myös iso haaste Kilpeläiselle vastata Lasakin vireeseen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
En oikein tiedä miksi, mutta minulla on kova luotto, ettei me lähdetä ainakaan heti alussa laulukuoroon, joukkue on hyvin rakennettu ja pitkästä aikaa myös terve. Meillä on kokenut valmentaja ja hirveä liuta voittamisen ja nimenomaan playofpelaamisen kulttuuria joukkueessa.

Itsellä täysin samanlaiset fiilikset. Tää on niin meidän kausi... On ollut jo loka-marraskuusta lähtien sellainen outo fiilis persiissä, että finaaleissa Me kohdataan Pelsut...

Kun tosipelit oikeasti alkavat, Erkka vetää sen valttikortin hihasta ja sitten mennään ja lujaa. Miettikäähän nyt oikeasti viime kautta ja etenkin aikaa juuri ennen playoffeja. Käyrä nyt ei ollut kovin hyvä Jortikan jäljiltä, mutta Erkka sai juuri keväällä kammettua meidät sinne seitsemänteen otteluun tulevaa mestaria vastaan. Näkisin, että tätä joukkuetta on rakennettu ja kehitetetty, niin rakenteellisesti, kuin pelillisesti, juuri kevättä ajatellen. Ehkä hieman saattaa nyt tulla pupu pöksyyn, kun taistellaan kynsin ja hampain kuutospaikasta...

En jaksa uskoa, että keväällä tulisi menestystä, jos oltaisiin tahkottu koko runkkari, 60 ottelua, tuota alkukauden kiekkoa. Kisapuiston Ö-katsomon isorintainen blondikin oppisi puolustamaan sitä vastaan. Keväällä voittajia ovat ne, jotka pystyvät tekemään suurimman tasonnoston runkosarjan puurtamisesta playoff hurmokseen. Epäilen, että joku KalPa pystyy saamaan peliinsä jotain hienoja playoff aspekteja sellaisen ylimääräisen hurmoksen avulla, mutta Jokereissa tilanne on täysin erilainen...

Edit: Arska hieman nopeampi..
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
HIFK-Jokerit näyttää koko ajan todennäköisemmältä, joten pelin on parannuttava merkittävästi jos aiotaan edes venyttää sarjaa pidempään kuin neljään peliin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
HIFK-Jokerit näyttää koko ajan todennäköisemmältä, joten pelin on parannuttava merkittävästi jos aiotaan edes venyttää sarjaa pidempään kuin neljään peliin.

Ai se paskansyöjän kiekko on ollut rakenteellisesti niin hyvää? Miten minä muistan että se on tuonut voittoja mutta pelillisesti se ei ole vakuuttanut ketään. Pahin mahdollinen vastustaja IFK on jos kohdataan ja muualla taputetaan jälleen käsiä kun helsinkiläisistä toinen kampeaa toisen kesälomille eikä muiden tarvitse sitä tehdä.
 

Tsinska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä. Hifk-Jokerit sarja alkaa olemaan aika todennäköinen skenaario. Itselle kelpaa vallan mainiosti. Vaikka Jokereiden tasaisuus on luokkaa kivinen vuoristotie, niin ifk sarjassa voi tapahtua mitä vain. Siinä joko kasvetaan voittajaksi tai lähdetään lauluun, jos jälkimmäinen tapahtuu, niin muuta ei sit ansaitakaan. Uskon kuitenkin vahvasti, että tästä parista jatkoon mentäisiin, jos pari nyt edes toteutuu.

Ja otsikon kysymykseen: Matkahan jatkuu päätyyn asti!
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Jos jullit tulee puolivälierissä vastaan, niin eiköhän se ole kansi kiinni ja kuulemiin. Viime kauden Jokerit seilasi hitonmoisella tuurilla ja Lasakin huipputorjunnoilla muutamaan erävoittoon. Pelillisesti Jokerit oli edellä ainoastaan ekassa kotimatsissa.

Onhan meillä toki nyt parempi joukkue monessa suhteessa, mutta ifk:n henkinen yliote yhdistettynä viime kautta heikompaan maalivahtiin eivät lupaa hyvää. Lupa ja Bume tulevat myös olemaan todella kovassa viennissä ifk:ta vastaan.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Lupa ja Bume tulevat myös olemaan todella kovassa viennissä ifk:ta vastaan.

Ai vähän niin kuin meidän mikkihiirien Dehner ja Forrest piti olla kusessa viime keväänä HIFK:n kookkaiden hyökkääjien (Petrell, Wärn, Nyholm, Ahtola jne.) tullessa hullunkiilto silmissään taklaamaan? Ihan hyvin silti onnistuttiin pitämään kuusi ensimmäistä peliä huipputasaisina, vaikka lopulta seitsemännessä ottelussa selvä tasoero alkoi näkyä.

Viime keväästä sanoisin että meidän hyökkäys on huomattavasti parempi erityisesti alempien kenttien osalta, puolustus vahvistunut jonkin verran ja valmennus säilynyt ennallaan. Maalivahtipelistä on paha sanoa mitään, koska tuskin kukaan uskoi viime keväänä Lasakin parantavan runkosarjasta niin paljon kuin hän paransikin. Pahaksi onneksi myös HIFK on tietyiltä osa-alueilta kovempi, viimeksi päästiin kahdessa ensimmäisessä pelissä hyödyntämään naapurin heikkoa henkistä kanttia (okei oli HIFK:lla myös paljon poissaoloja niissä peleissä), tällä kertaa niin tuskin käy.
 

MiksuMan

Jäsen
Kyllä se vaan niin ystävät, että jos Jokerit ja ifk kohtaavat, niin silloin Jokereiden vuoro voittaa ja mennä loppuun asti. Mää tiedän nää jutut. ;)
 

Esmeralda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Heki,Tinatuopit
Pelsu on kovan reenamisen takia nyt jumissa, joten uskon, tämän iltaisten tulosten perusteella, että playoffin yksi pari on Pelicans-Jokerit .
 

Advertius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Itsemoderointi
Pelillisesti huomattavasti mieluummin Pelicans kuin Ifk. Mutta tunnelmallissista syistä Ifk olisi aivan omaa luokkaansa. Ja viime keväästä on pakko ottaa jossain vaiheessa revanssi..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös