Playoff-karsinnat tulevat ja jatkoajan sääntöihin muutos

  • 2 957
  • 21

Aksu

Jäsen
Playoff karsinnat tulevat ja jatkoajan sääntöihin muutos

Tämä uutinen löytyi Maikkarin nettisivuilta...

"Jääkiekon SM-liigan hallitus on päättänyt muuttaa kauden 2003-04 sarjajärjestelmää siten, että välittömästi runkosarjan jälkeen pelataan playoff-karsinnat, joissa runkosarjassa sijoille 7-10 päätyneet joukkueet pelaavat pääsystä kahdeksan joukkueen playoffseihin. Toinen ensi kauden muutos koskee jatkoaikasääntöä.

Playoff-karsinnoissa runkosarjassa seitsemänneksi sijoittunut joukkue kohtaa kymmenennen ja kahdeksanneksi sijoittunut joukkue yhdeksännen. Ottelusarjat aloitetaan seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuneiden kotikentillä, ja playoffseihin pääsyyn vaaditaan kaksi voittoa.

-Neljä parasta saa kotiedun, viides ja kuudes varman playoff-paikan ja loput taistelevat pääsystä kymmenen parhaan joukkoon. Näin uskomme myös, että tammikuussa ei tehdä niin paljon hämmennystä aiheuttavia pelaajakauppoja, Harkimo perustelee.

SM-liigan hallitus ei muuttanut pelaajien siirtotakarajaa, joka on jatkossakin sama kuin muualla Euroopassa eli 31. tammikuuta.

Jatkoaikasääntöä muutetaan siten, että joukkue, joka ottaa jatkoajalla maalivahdin pois jäältä, menettää jo saamansa pisteen, jos vastustaja tekee tyhjiin voittomaalin. Vastaava sääntö on ollut käytössä mm. NHL:ssä.
-Seurat halusivat tätä muutosta. Se poistaa turhan spekuloinnin mahdollisuuden erityisesti runkosarjan loppuvaiheilla, jolloin jokaisella saadulla ja menetetyllä pisteellä saattaa olla erittäin suuri merkitys myös kolmannelle osapuolelle, Harkimo kertoo."

(MTV3)
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Oho, onkos tää nyt aprillipila vai tosijuttu? Alkaa kyllä haiskahtaa jo todelta kun on paitsi maikkarin myös liigan sivuilla. Vaikea silti uskoa, että tämmöisiin uudistuksiin ryhdyttäisiin. Aika typeriltä uudistuksilta vaikuttavat, jos ovat totta, erityisesti tuo pleijarikarsinta. Mielestäni liigaan kuuluu erottamattomasti se, että runkosarjan 8 parasta selviävät pleijareihin. Mutta saapas nähdä.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Sarjajärjestelmään ja ja-sääntöön muutoksia.

Jääkiekon SM-liigan hallitus on päättänyt muuttaa kauden 2003-04 sarjajärjestelmää siten, että välittömästi runkosarjan jälkeen pelataan play-offskarsinnat, joissa runkosarjassa sijoille 7-10 päätyneet joukkueet pelaavat pääsystä kahdeksan joukkueen play-offseihin. Toinen ensi kauden muutos koskee jatkoaikasääntöä.

Näin siis sm-liiga.fi

Sääntöuudistukset kuulostaa mielenkiintoiselta. Varsinkin tuo uusi playoff systeemi. Marginaalit viivalla on yleensä hyvin pienet, joten on mielestäni pelkästään hyvä, että playoff paikat ratkaistaan etsimälllä paremmuus keskenään. Jatkoaika sääntö ei saa allekirjoittaneelta kannatusta, tämä merkitsee lähes paluuta samaan harmaaseen jatkoaikaan, kuin mikä se oli ennen uudistusta.

Mielipiteitä.
 
Huvittavaa sinänsä, että lukon valmentaja Ismo Lehkonen ja toimitusjohtaja Jyrki Santala ehdottivat näitä 10 joukkueen pudotuspelejä jo tammikuussa, mutta silloin idea oli hjalliksen mielestä idioottimainen, lisäksi hän sanoi, että hänellä on itsellään parempi idea.
Ilmeisesti tämä Harryn "parempi" idea ei kuintekaan saanut oikein kannatusta ja päädyttiin tähän, mikä on mielestäni ihan hyvä homma, kuten myös uudistunut jatkoaika-sääntö.

EDIT:Katsos vaan, en huomannut toista ketjua....
 
Viimeksi muokattu:

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni hyvä ratkaisu. Ässien kausi tuskin on vielä joulukuussa ohi kuten viimevuosina. Nyt on realistiset mahdollisuudet saada playoffeihin Ässät-Lukko!
Alkaisi jo kausi!
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tästä aiheesta on jo ketju.
 

bluefox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
aprillia aprillia!

Ei tämmönen voi olla totta! Olen ehdottomasti vastaan tämäntyyppistä ratkaisua! Tämä laimentaisi lisää tavallisia runkosarjapelejä!
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti Buccaneer
Mielestäni liigaan kuuluu erottamattomasti se, että runkosarjan 8 parasta selviävät pleijareihin. Mutta saapas nähdä.

No eipä tuosta kovin kauaa ole kun liigaan kuului erottamattomasti se että 6 parasta pääsi jatkopeleihin. Mielestäni erittäin tervetullut uudistus/tervetulleita uudistuksia. Saattaa ainakin runsaasti vähentyä tulevaisuudessa tuo älytön pelaajaruletti ja merkityksettömät pelit loppuvaiheessa. Ihan jees.

Vielä kun saataisiin se 14. joukkue liigaan, niin kaikki olisi hyvin.
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Pidän uudistunutta pudotuspelikäytäntöä positiivisena. Saadaan vähän mielenkiintoisempi loppu runkosarjaan ja erotellaan sitten jyvät akanoista. Playoffithan ovat aina tärkeämpiä.. Uutta jatkoaikasääntöä en oikein miellä hyvänä. Eihän siellä enää kukaan uskalla ottaa sitä veskaria pois!
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Saattaa ainakin runsaasti vähentyä tulevaisuudessa tuo älytön pelaajaruletti ja merkityksettömät pelit loppuvaiheessa. Ihan jees.

Tai sitten käy niin, että merkityksettömät pelit eikun lisääntyy. Tän mukaanhan 56 pelin runkosarjan jälkeen vain 3 joukkuetta jäisi pleijareiden ulkopuolelle. Eli pelasipa runkosarjassa lähes miten tahansa, niin pleijareihin pääsee kyllä, ja siellä voi sitten alkaa pelaamaan tosissaan.
Jopa IFK:nkin pleijaripaikka on tällä uudistuksella lähes saletti tulevaisuudessa. =)
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Sijoille 7-10 sijoittuneiden playoff-karsinta olisi mielestäni hyvä uudistus, jos liigassa pelaisi 14 joukkuetta. Toivottavasti ensi kauden jälkeen näin on. Tässä karsinnassa paras kolmesta-järjestelmä on oikeastaan ainoa mahdollinen, jotta kuuden muun joukkueen ei tarvitse odotella liian pitkään.

Nyt kolmellatoista joukkueella en tosin tätä uudistusta lainkaan kannata.



Hienoa, että tuota playoff-karsintaa ei kuitenkaan lasketa varsinaisiin pudotuspeleihin kuuluvaksi, vaan play-offsit pelataan kahdeksalla joukkueella kuten ennenkin.

Valitettavaa, että ilmeisesti välierät ja finaalit pelataan ensi kaudellakin torsosti paras viidestä-järjestelmällä. Mielestäni olisi eväitä 48 ottelun runkosarjalle ja paras seitsemästä-pudotuspeleille alusta loppuun. (paitsi pronssiottelu paras yhdestä) Ensi kauden jälkeen sitten voitaisiin laajentaa 52 otteluun erittäin toivottavan uuden seuran myötä.


Jatkoaikauudistus on naurettava. Korjaillaan ontuvan säännön porsaanreikä uudella ontuvalla säännöllä. Toivottavasti kukaan maalivahti ei uudistuksen aikana tee iiroitämiehiä ja luule siirretyn rangaistuksen tulevan vastustajalle kun se tuleekin omille. Vanhassa jatkoaikasäännössä ei ollut mitään vikaa.

Kerrataanpa tässä vielä kertaalleen tämä selvästi paras ratkaisu jatkoajan suhteen: 60 minuutin pelin jälkeen tasatilanteessa viiden minuutin jatkoaika äkkikuolema-periaatteella, kenttämiehityksellä 5+1 vs. 5+1, mikäli jatkoaika päättyy maalittomana, molemmille joukkueille yksi piste, mikäli taas ratkaisu nähdään, niin voittajalle kaksi ja häviäjälle nolla pistettä.
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
"Älyttömään pelaajarulettiin" ja merkityksettömiin otteluihin olisi yksinkertainen ratkaisu: liigakarsinnat. Mutta eihän se käy päinsä; joku saattaisi vaikka tippua.

Ottaisivat nyt kerralla kaikki joukkueet mukaan playoffeihin niin ei olisi liian jännää, eikä kenellekään tulisi paha mieli.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aika hassultahan tuo ensi lukemalta kuulosti, että ensi kaudella jo otetaan 10 joukkuetta mukaan play offiin. Kun sen jutun iltapäivällä Veikkaajasta luin, niin luulin ilmanmuuta että kyseessä on aprillipila. Mutta ei se sitten niin ollutkaan.

Niin. Ei kai sitä holtitonta pelaajasiirtelyä sitten muulla konstilla olisi kuriin saanutkaan? Tuli vaan mieleeni ihan sama ajatus kuin teemulla edellisessä kirjoituksessa liigakarsintojen palauttamisesta, mutta olkoon...

Lukon päävalmentaja Ismo Lehkosen ensi kauden urakkaa tämä tietysti helpottaa hiukan. Vaikka tietenkin esim. runkosarjan 10. sijalta on aika pitkä ponnistus mitaleille...

Jatkoaikamuutos on minulle aivan yhdentekevä asia. Se kumminkin on ainakin varmaa että vain todellisen pakkovoiton tarpeessa oleva joukkue ottaa sen maalivahdin pois, mitään uhkarohkeita kokeiluja ei enää nähdä.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jatkoaikasääntöhän todellakin paikkaa typerää sääntöä kuten Mane sanoi, mutta jos se typerä sääntö on pakko pitää voimassa niin onhan tämä hyvä paikkaus. Eli askel parempaan.

Sama koskee playoff-systeemiä. Todennäköistä on että korkeintaan yksi seura on täysin ulkona kun siirtoraja lähestyy. Luultavasti ei sekään - mikä oli Ilveksen suhde 10. sijaan tämän vuoden tammikuun lopulla? Kyllä minä näistä tykkään, vaikka parantamista toki onkin, eli

- jatkoajat voisi joko poistaa kokonaan tai a) pelata vanhaan malliin b) siirtyä 3 pistettä per peli -järjestelmään

- karsinnat takaisin

- runkosarjaan vähemmän matseja ja varsinaisissa playoffeissa joka kierros paras seitsemästä.

Joka tapauksessa kyllä näitä sikäli kiitellä pitää että säännöt ovat paremmat kuin tänä vuonna.
 

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyväntuntuinen uudistus, tuo lisää säpinää playoff-taisteluun, ja sitä myötä koko runkosarjaan. Vain kuudelle on tarjolla varma playoffpaikka.(tai siis viidelle IFK:n lisäksi;))
Seitsemäs sija ei taatusti tule olemaan haluttu. Kymmenenneksi päätynyt voi olla lyhyessä sarjassa hyvinkin ikävä vastus ekstraurakkaa lusimaan joutuneelle seitsemänneksi jääneelle. Alhaalta ponnistavalla on varmasti henkisesti helpompi lähtö tähän leikkiin.
Oman mausteensa tuo myös kotiedusta kisaaminen tähän miniplayoffiin.
Spekulaatiot ennen viimeisiä runkosarjakierroksia nousevat varmaankin uusiin sfääreihin, variaatioita tulee riittämään.

Jatkoaikasääntö tuntuu mielestäni väkinäiseltä. Vanhan hyvän ajan kaikki tai ei mitään kelpaisi edelleen.
 

Reverent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Todella typerä uudistus nämä "mini - pleijarit". Kahdeksankin joukkueen pudotuspelit ovat aivan turhat, sillä ainoa oikea joukkuemäärä on neljä, jolloin vain todella onnistuneen kauden pelanneet selvittävät paremmuutensa Runkosarjan merkitys vain vähenee entisestään, kun lähes kaikki rupulitkin pääsevät jatkamaan kauttaan.

Lopetetaan samantien koko runkosarja ja aletaan heti syyskuussa pelailemaan pleijareita arvotuin otteluparein systeemillä paras 21:stä. Näin kenellekään ei tule paha mieli kun ei pääse mukaan ja yleisökin saa koko kauden nauttia pleijareiden kiihkeästä tunnelmasta.
 

Aksu

Jäsen
Pleijarikarsintojen hyvä puoli on toki se, että yhä useammalla joukkueella on tavoiteltavaa keväälläkin. Tämä ehkäisee kenties osan pelaajasiirroista, mutta toisaalta tässä haisee ilmeinen pyrkimys tarjota ruotsalaiseen tapaan kaikille kaikkea, ettei vaan tulisi paha mieli.

Kannatan yksinkertaisena ihmisenä normaalia mallia eli runkosarja ja 8 parhaan pudotuspelit.

Jatkoaikamuutos on mielestäni hyvä. Koska entinen pisteiden laskumalli halutaan säilyttää, ehkäisee tämä omalta osaltaan lahjapisteiden saamista. Eipä tule murinoita myöhemmin, pelattiin sitten runkosarjan voitosta tai pudotuspeliviivalla. Mikäli jostain tähän hätään voisin jotain toivoa niin palataan kuitenkin siihen vanhaan jatkoaikasääntöön. Voittajalle kaksi, tasapelistä pistemollukat molemmille.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pidän uudistuksia hyvinä, vaikkei hävinneelle-säälipiste-säännöstä kokonaan eroon päästykään. Nyt runkosarjassa syntyy enemmän kamppailua muistakin sijoista kuin ensimmäinen, neljäs ja kahdeksas. Ei kukaan joukkue halua vapaa ehtoisesti ylimääräistä sarjaa vielä melko tasavahvaa vastustajaa vastaan pelaamaan. Se mikä ihmetyttää on aikataulutus. Kahdesta voitosta poikki tarkoittaa maksimissaan kolmea peliä, eli kuudella ensimmäiselle joukkueelle tulee yli viikkon tauko peleihin. Kenen etu se sitten on?
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Playoffkarsinnat

” Runkosarjan mielenkiinto lisääntyy. Kun jokaisella joukkueella säilyy panoksia loppuun asti, koko sarjan kilpailukyky paranee, Harkimo sanoo”

Millä perusteella Harkimo sanoo noin. Millä perusteella muka runkosarjan mielenkiinto lisääntyy ? Eikös runkosarjaan tule yhä enemmän näitä täysin merkityksettömiä pelejä. Joukkueilla ei ole enää mitään mahdollisuutta pudota pois playoffeista: Päästään sinne kuitenkin.

Ja miten tämä muka estää tai siis vähentää pelaajien myyntiä ennen siirtorajaa ? Tammikuun lopussa tilit piiputtaa punaista, keikutaan sijoilla 9-12, joukkueessa on viisi ulkomaalaista, mitä tekee seurajohto. Miksi tilanteessa myytäisiin vähemmän pelaajia (joka on varmasti yksi tämän päätöksen idea mihin pyrittiin). Onko tilanne playoffkarsinnoilla se että myyntejä ei tehdä kun voidaan päästä suuremmalla todennäköisyydellä playoffeihin. Sijoitukseen kymmenen voidaan päästä aivan umpisurkealla pelillä. Ollaan tahkottu runkosarjaa 56 peliä ja päästään playoffkarsintoihin sijalla kymmenen. ”Jippii minkä hel_ _ _ takia pelasimme nämä 56 peliä kun tuo ilves ja saipa ovat saaneet kokoon meidän takana kummatkin vain 30 pistettä”. En nyt heti voisi kuvitella että innostuisin peleistä yhtä paljon kuin pääsystä tavallisiin offeihin.

Suljetun sarjan poisto ja karsintojen takaisin tuonti toisi panosta mutta olisi asialla huonotkin puolensa. Taloudellinen kuilu Suomen kokoisessa maassa on aika iso pääsarjatason ja alemman tason välillä. Onneksi ei tarvi näistä asioista päättää.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Tämä taitaa perustua siihen, että "eliitti" ei millään tahdo palauttaa liigakarsintoja takaisin. Täytyy keksiä hätäratkaisuja. Jos runkosarja on vielä 56 ottelun mittainen, on uudistus täysin luokaton. Runkosarjan merkitys alkaa olla minimissään, rahastuksen maksimissaan. Ja kuten ollaan nähty, pudotuspelikiekko ei välttämättä kiinnosta yleisöä. Miten käy nyt, kun tulee yksi kierros lisää? Liigakarsinnat takaisin, tai ainakin ennen tälläisiä uudistuksia liigaan 14:sta joukkue...
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
"-Jos SM-liiga haluaisi nyt kunnon rahastuspotin, se järjestäisi HIFK:n, TPS:n ja Lukon kesken kahden kierroksen pudotuspelit pudotuspelipaikoista, Suhonen veisteli."-Alpo Suhonen 6.3.2003

On ilmeisesti Apen vanhan vihamies Hjallis kuunnellut kuitenkin Apea ja kuullut sanan rahastuspotti. Typerä uudistus mielestäni, vähennetään 7-10 mahdollisuuksia rasittamalla näitä joukkueita vain lisää.
 

jopas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyy kyllä ihmetellä, miten liigajohto on viime aikoina jokaisella päätöksellään onnistunut tekemään liigasta MINUN MIELESTÄNI vähemmän houkuttelevan, siis huonoja päätöksiä.

Ainakin pari viimeistä kautta pleijareihin pääsystä ollaan väännetty ankarasti viimeiseen peliin saakka, laskettu maalieroja, kerrattu jäljellä olevia pelejä ja vastustajia, pohdittu ristiinpelaamisia jne...Kamppailu on ollut julmaa mutta todella jännittävää. Viimeinen paikka auringossa on ratkennut pisteen erolla, parhaillaan jopa maalisuhteella ja liigan jännittävyyttä on ihmetelty kuorossa.

No, nyt tämä aiotaan tappaa. Aika pitkään tälläkin kaudella oli selvillä 10 parasta, loput erottuivat jo aiemmin. Silti kalkkiviivoille asti tapeltiin verissä päin. Nyt HIFKin, Tepsin ja Lukon tilanne olisi ollut pläkkiselvä ja tähtäimessä vain "karsintaan" valmistautuminen. Kotietu ei näytä enää kovin paljon merkkaavan, joten sama oletko 10. vai 7. Käsittämätöntä!

Lukon kohtalo oli tänä vuonna tyly, Ässät ei missään tapauksessa olisi pudotuspelipaikkaa ansainneet. Tässä faktat. Tämä mielestäni nimen omaan lisää jo ennestäänkin huikeaa merkityksettömien pelien määrää.

Jatkoajasta en jaksa enää julistaa enempää, kuolleen elvyttämistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös