Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Play-outit: Ässät-Tappara

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Major Julli, 06.03.2009 klo 10.55.

 1. Major Julli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
  Vastakkain siis yksi liigan klassikoista pudotuspeleissä, 30 vuoden ajan toisistaan mittaa keväisin ottaneet organisaatiot. Tosin tällä kertaa hiukan väärällä tavalla. Molemmat joukkueet pelasivat runkosarjan heikosti, molemmat kuitenkaan kohtuu odotusten mukaisesti. Toki Ässiltä yleisesti odotettiin astetta heikompaa ja Tapparalta astetta parempaa, mutta viime kädessä voidaan kysyä oliko yleiset odotukset kauden alussa realistisella tasolla?

  Voisin kuvitella, että Ässillä on enemmän halua voittaa tämä ottelusarja, mutta Tappara on toisaalta ehtinyt pitempään asennoitua karsimaan ja siinä suhteessa lienee puntit kohtuu tasan. Valmennuksen osalta Tapparan tilanne on ainakin ulkopuoliseen silmään hivenen sekava, Ässissä valmennuksessa sekavaa on lähinnä Apen avautumiset. Uskoisin että tällä osa-alueella Ässät on edellä.

  Maalivahtipelissä Ässillä lienee hienoinen etulyöntiasema Kilpeläisen kevät vireen perusteella, mutta muuten puntit on kohtuu tasan. Puolustuksen osalta Tappara on edellä, Ässien alakerta on vaan yksinkertaisesti liigan heikoin. Hyökkäykessä Ässät lienee aavistuksen edellä tasakentin mutta jäljessä erikoistilanne pelaamisessa.

  Loukkaantumisia on enempi Tapparalla, sekä kavereita kokonaan sivussa että toipilaita kaukalossa. Ässillä on Savinaista lukuunottamatta kait kohtuu terve miehistö.

  Puntit ovat siis hyvin tasan, ja jos henkisellä puolella ei jompikumpi miehistö ole aivan maissa, on luvassa täysi sarja. Väittäisin että Ässien voitto on nyt lähempänä.
   
 2. teemu73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Nopea katsaus historiaan kertoisi, että joukkueet ovat kevään pudotuspeleissä kohdanneet kuudessa ottelusarjassa ja otteluita on niissä ollut yhteensä 26. Ottelusarjojen voitot ovat Tapparalle 4-2 ja yksittäiset ottelut niin ikään Tapparalle 14-12. Historia siis lievästi Tapparan puolella.

  Ässillä on kotietu, mutta sillä ei liene suurta merkitystä. Isomäki ei täyty varmaan puoliksikaan, vaikka miten olisi lauantai. Lippujen hinnat ovat ilmeisesti suht korkeat, vaikken ole löytänyt toistaiseksi muuta kuin jonkun hevonvitun playout –kortin hinnat.

  Onneksi paikka tässä sarjassa varmistui ajoissa, ettei se jäänyt niin viime tippaan kuin raumalaisilla ystävillämme. Motivoituminen mutasarjan peleihin voi olla joka tapauksessa hankalaa.

  Eiköhän tästä silti ihan kohtuullinen sarja saada, vaikka meno ei varmaan samanlaista ole kuin villissä lännessä kolme vuotta sitten. Veikkaan, että molemmat voittavat kerran vieraissa, kerran kotona ja vasta viidennessä ottelussa ratkotaan äärimmäisen pienillä marginaaleilla se, kumpi lähtee pudottamaan Lukon liigakarsintaan.
   
 3. charger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Puree!
  Lainaus:
  Tuntuisi että näihin peleihin saisi lipun ilman tuota korttiakin! Tietenkin jos saa alennusta niin sitten ymmärrän.

  Sen verran täytyy vielä sanoa että 13. ja 14. olisi voinut pelata playout sarjan ja 11. ja 12. lomille. Olisi jotain järkeä tässä touhussa.

  Mutta kun näillä mennään niin kyllä kai tähänkin ketjuun tulee vielä eloa. Millonkas tämä ensimmäinen peli pelataan kun en äkkiä löytänyt?
   
 4. TM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Lauantainahan tuo pelataan ja radio 957:lta kuulee, jos joku sen uskaltaa aukaista.
   
 5. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Rahan teostahan tässä on kyse. Ei siitä, että yritettäisiin urheilullisesti ratkaista huonoin joukkue - eihän kukaan liigan toimistolla edes halua, että mikään seura putoaisi.

  Seurajohtajat haluvat lisää pelejä, ja ymmärtääksen lipputulot palautuvat suoraan kotijoukkueen kassaan, joten sillä on oikeasti merkitystä pelataanko kaksi (Ässille mahdollista jopa kolme) kotipeliä, joissa on molemmissa 5000 katsojaa, vaiko vain yksi jossa on 2000 katsojaa... Ässille ja Lukolle olisi tarjolla mahdollisuus todelliseen rahan takomiseen pelaamalla peräti 10 kotiottelua vielä kauden päätteeksi!

  Pudotuspelien huonoja katsojakeskiarvoja on aina syytetty siitä, että lipputulot menevät liigalle. No, nyt nähdään ensimmäisen kerran, millainen merkitys on joukkueen omalla myyntityöllä. Tuskin edes maanantaina Hakametsässä taitojaan esittelevä Kiira Korpi saa aikaan suurta yleisöryntäystä, mutta veikkaan, että Tampereella on enemmän katsojia kuin oli esim. kevään 2004 säälipleijareissa (joka lienee lähin vertailukohta).
   
 6. ultras Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara Tampere
  Tosiasiahan on se että vaikka joku seura näistä neljästä häviäisikin Mestiksen voittajalle niin ainoa joka sinne voi pudota on SaiPa, sekin mahdollisuus on häviävän pieni. Kabinetti pitää kyllä huolen että muut ei putoaisi.

  Kuka haluaisi liigaan Tapparan,Lukon tai Ässien tilalle vaikka Sportin? Niin, tuskin kovin moni. Turhat pelit kyseessä.
   
 7. charger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Puree!
  Lainaus:
  No näinhän se tietenkin menee ja jos haluttaisiin ratkaista urheilullisesti huonoin joukkue niin sehän olisi tietysti runkosarjan viimeinen ilman yhtään playout-ottelua.

  No tavallaanhan tämä on ihan mielenkiintoista kun kausi jatkuu kaikilla rintamilla ei siinä mitään, mutta jos esim. Lukko sattuisi joutumaan karsintoihin ja sieltä esim. kaikki maalivahdit loukkaantuisivat yhtä aikaa niin olisihan se tavallaan aika tragikoomista tippua sijalta 11. Mestikseen. No Tietysti tämä pätee myös sijoihin 12. ja 13:kin. Varmasti ihan mielenkiintoista seurattavaa kaikille muille paitsi kyseisen joukkueen faneille.

  EDIT.

  Tuli vielä semmoinenkin mieleen että mitä jos esim. tämä sarja menee siihen viidenteen peliin (kolmestahan nämä pelattiin?) ja esim. SaiPa häviää suoraan kolmessa ja alkaa jo säästellä voimia sarjan puolivälissä niin siitähän saa selvää etua sitten jatkoon. Siis tahallaan häviämällä voi säästää voimia, jos tuntuu ettei ole jakoa. Ihmeellisiä nämä playoutit!
   
  Viimeksi muokattu: 06.03.2009 klo 14.33
 8. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Vanhoina hyvinä aikoina kaikki pelasivat vain mestaruudesta. Kovin on panokset ja glooria käyneet vähiin, kun nykyään pelataan kesälomalle pääsystä.

  Omalta osaltani taidan jättää tämän kauden tähän ja alkaa odottamaan pelejä, joissa on jotain panosta eli ensikauden runkosarjaa.
   
 9. haunted shores Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Varjotuuli
  Lainaus:
  ja onhan tässä vielä sekin otettava huomioon, että avainpelaajia saattaa loukkaantua jne jne.

  Helpoimalla kaikki pääsisivät kun joku liigajoukkueista ei tulisi lainkaan paikalle kahdella ensimmäisellä kierroksella ja kävisi sitten tuoreilla jaloilla takomassa muutaman kerran käsipallolukemat taululle K-Vantaata tms vastaan.
   
 10. kepardi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tappara on lipun hintojakin laskenut play-out peleihin. Esim. päätyyn ja kulmaan pääsee 10€:lla. Kovin suurta yleisöryntäystä tuskin kuitenkaan nähdään.

  Itse jotenkin pelonsekaisin tuntein odottelen näitä pelejä. En osaa luottaa siihen että homma olisi kenellekään mikään läpihuutojuttu. "Mitä vaan" voi kuitenkin tapahtua. Toiveena tietysti että homma hoidettaisiin nopeasti ja kunnialla alta pois ja sen jälkeen voisi tämän kauden unohtaa.
   
 11. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Tasan 20 vuotta sitten Ässät kokivat historiansa kovimman kolauksen, JoKP voitti sen 3 - 2 karsintasarjassa ja pudotti Ässät vuodeksi divisioonaan. Vieläkin korpeaa JoKP:n ensimmäisen ottelun voitto jatkoajalla maalilla, joka ei ollut maali. Maalituomarina oli JoKP:n junnu, joka lähti karkuun kun Eivolan Mave lähti kulmaovesta kyselemään kuulumisia. Samana vuonna Kärpät aloitti korpivaelluksena.

  Nyt tuskin on pelkoa putoamisesta, mutta toivottavasti sarja menee nopeasti Ässien osalta poikki.
   
 12. keigykedy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Leijonat
  Itse toivon jollain perverssillä tavalla että Tappara vielä jatkaisi pelejä Ässä-sarjan jälkeen, ainakin seuraavaan vaiheeseen. Mistään kunnian palauttamisesta on ihan turha puhua tämän kauden osalta, niin perseelle homma meni että sitä ei yksi 3-0 sarja Ässiä vastaan pelasta. Mentäis nyt oikein kunnolla metsään ja sitten ens kaudella olisi ainakin kunnon pohjat mistä lähteä parantamaan, niin TJ:n, valmentajan kun pelaajienkin... sm-liigassa tosin kuitenkin !
   
 13. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Ensimmäinen peli takana ja tyypillisesti hyvät ja kokeneet pelaajat nousivat ratkaisijoiksi. Eli pelin nro 1 voittajat olivat Nieminen ja Lehterä. Lehterä oli taidollisesti täysin ylivoimainen pelaaja kentällä, vei välillä koko Ässien viisikkoa. Nieminen oli taas elementissään sekoittaessa Porin vähälukuisen yleisön, tuomarit ja siinä sivussa rouhi miehekkäästi kulmissa.

  Ässien kokemattomuus näkyi hyvin kolmannessa erässä kun joukkue passivoitui ja alkoi pelätä pelaamista. Kolmannessa erässä odotin joukkueen valmennukselta jotain toimenpiteitä, kun peli meni täysin passiiiviseksi ja Lehterän kenttä vei Tähtisen kenttää mennen tullen. Ainoa toimenpide oli se että Ape totesin lehdistötilaisuudessa näin tapahtuneen. Lähes jokainen täällä voisi päätellä, että Tähtinen ei välttämättä ole oikea mies puolustavaan rooliin. Ja jos homma ei toimi, niin miksi ei käytetä kotietua ja vaihdeta viimeiseksi??

  Sarja tulee ratkeamaan kahteen asiaan, Ässien pelirohkeuteen ja siihen pystyykö Ape ja kumppanit löytämään Lehterän kentälle pysäyttäjät. Itse uhraisin tähän Kuparisen kentän, joka on tällä hetkellä raajarikko Savianisen poissaolon takia, Kuparisen vahvuus on kaikesta huolimatta fyysinen vahvuus ja puolustuspään pelaaminen. Tällöin tosin Kivenmäen paikka ei välttämättä olisi tuossa ketjussa.
   
 14. passenger Jäsen

  Samoilla linjoilla TF:n kanssa. Jos valmentaja kerran huomaa ettei Tähtisestä ole pelaamaan niin kannattaisiko asialle tehdä jotain jo ihan pelin aikana? Kuparinen on ainoa sentteri, kuka nykyryhmästä voisi edes kuvitella siihen rooliin, laitureiksi sitten vaikka Huhtanen ja Pellinen/Virkkunen. Rasmusseniakin voisi ajatella siihen laituriksi, mutta toisaalta Rasse-Damon-Salminen toimi erittäin hyvin Tapparaakin vastaan ja sai lähes joka vaihdossa luotua painetta vastustajan päähän, lukuunottamatta ehkä kolmatta erää.

  Täytyy ihailla Lehterän peliä, mies oli tosiaankin aivan omaa luokkaansa. Huikeaa taitoa ja luovuutta kiekon kanssa. Toivottavasti Ässät löytää lääkkeet Tapparan ykköskentän pelin tukahduttamiseksi niin, jos ei niin todennäköisesti ensi kierroksella nähdään paremmat yleisömäärätkin niin Isossamäessä kuin Äijänsuollakin.
   
 15. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Toisessa pelissä Tappara sai vastaansa huonosti valmistetun joukkueen, joka oli vielä ensimmäisen pelin pettymyksen vaikutuksen alla. Ässien valmennus epäonnistui täysin joukkueen valmistamisessa ja Ässät oli vastaantulija vahvalle Tapparalle.

  Eilinen peli oli pelattu puolessa välissä peliä, tällöin olisi pitänyt aloittaa valmistautuminen tämän päivän peliin. Lehterän kenttä on voittanut kaksi peliä Tapparalle, sille pitää tehdä jotain. Apen olisi pitänyt peluuttaa ylikovaa peliä, ärsyttää ja kyllä, hakea tappeluita Lehterän kenttää vastaa. Suun soittoa, tökkimistä jne. jotta kenttä olisi saatu pois tasapainosta. Hei, tässä pelataa kauden tärkeimpiä pelejä!!
   
 16. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:

  Ape ja ylikova peli, sopivatko samaan lauseeseen?

  Nyt tarvittaisiin rouhijoita tosiaan. Forsbacka olisi oiva lisä neloskentän räksyttäjän ja 13. hyökkääjän välimaastoon. Meillä on tällä hetkellä pistää ko. rooliin Virkkunen tai Keinänen. Joku ei tässäkään natsaa..

  VNieminen lämpenee helposti. Pari pusua tänään VNiemiseen, niin ehkä siitä saadaan hänen pelinsä sekaisin ja näin ollen Lehterän ketju hajotettua nykykuosista.
   
 17. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Nieminen räyhää ja räksyttää, mutta hymyilee vittumaisesti tilanteen jälkeen. Itse en välttämättä lähtisi ärsyttämään Niemistä, mutta jos Lehterä tai Strömberg olisi kohteena, niin Nieminen tulisi varmasti puolustamaan "poikia" ja tätä kautta voisi tulla tilanne jossa ketju saataisiin hajalle. Foppa pystyisi kyllä pelaamaan, mutta Ape tuskin edes harkitsee tätä.
   
 18. Kirveellä töitä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen TAPPARA
  Lainaus:
  Kyllähän noi eilenkin yrittivät, tosin sillä ei ollut mitään vaikutusta poikien pelihuumoriin. Damon lähti Lehterän keihästämisestä suihkuun ja kaksi pataa ajeli Strömbergin kimpassa levyksi, josta toiselle padalle jäähy ryntäyksestä. Ässien oma peli noista sekosi enemmän.
   
 19. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Varmasti näin. Damonin temppu oli anteeksi antamaton joukkueen kannalta, joukkueen tämän hetken ykkössentteri pois ensimmäisessä erässä.

  Ässien pitää keksiä keinot pysäyttää Lehterän kenttä. Tämä pitää tapahtua pelillisillä keinoilla eli Ässien kentän pitää olla parempi puolustamaan, kuin Lehterät ovat hyökkäämään. Tällöin tämän puolustavan kentän pitää olla kärsivällinen ja nöyrä ja pysyä poissa jäähyboksista.

  Mutta silloin kun peli on menetetty, pitäisi pelata seuraavaa peliä. Eilen olisi pitänyt puolitoista erää keskittyä tämän päivän peliin ja tällöin olisi voinut pelata ns. likaista peliä Lehterän kentää vastaan.
   
 20. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Toivottavasti näitä leikkipelejä ei lasketa mukaan joukkueiden keskinäisten playoffkohtaamisten ottelumäärissä. Ei nämä kuitenkaan ole samoja kuin puolivälierät, finaaleista puhumattakaan.
   
 21. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  Ei tietenkään lasketa, eihän kyseessä edes ollut playoffit.

  Nää mainitaan tulevaisuudessa vain alaviitteenä, kun keskinäistä playoff-historiaa kerrataan ennen jotain tulevaa playoff-sarjaa, että joukkueet kohtasivat kerran myös lyhytaikaiseksi kokeiluksi jääneissä karsintojen tyyppisessä playout-sarjassa.