Pittsburgh Penguins 2023–2024

  • 256 179
  • 1 087

Laaban

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kauden avauspelissä kotona 2-4 kuokkaan näytöstyyliin aivan karmealta Hawks jengiltä joka on täydellisessä rebuildissa. Noilla pisteillä voisi olla eri ääni kellossa tällä hetkellä. Kirves ollut kaivossa ruostumassa siitä lähtien ja pysykööt siellä viitisen vuotta vielä.

Ennen Karlssonin hankitaa juttelin jonkun kaimani kanssa asiasta. Totesin että kiva jos hankkivat mutten usko sen vaikuttavan kauheasti kauden lopputulemaan. Ongelmat ovat niin paljon syvemmät tuossa joukkueessa ettei sitä yksi Karlsson korjaa. Varsinkaan kun ei ole mitään saumaa että voisi replikoida edellisen kauden pisteitään.

Dubakselle harras toiveeni on että pidetään assetit jengissä ja lähdetään liikkeelle siitä että Sullivan kumppaneineen etsii uuden työpaikan. Rierdenille hommataan peruukki ja heitetään hiuksista vittuun.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Viimeisenä kaneettina vielä: tuolla rosterilla ylivoima jäi kyllä pahasti piippuun ja liigan aivan pohjille, n. 8 %-yksikön eli n. 20 maalin verran edes jonkinlaisesta keskikastin touhusta. Edes vähän parempi ylivoima olisi vienyt pleijareihin ilman, että asiaa olisi tarvinnut edes jännittää. Jos tämä ei Reirdenin (tai toivottavasti jonkun muun) johdolla ensi kaudella muutu, niin mikään ei muutu. 5v5-pelaamisessa joukkue pärjäsi muuhun liigaan peilaten riittävän kelvollisesti.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Oli kyllä synkkä minuutti seuratessa noita otteluita viime yönä. Ensin Red Wings saa äärimmäisen suosiollisen pitkäkiekkovihellyksen ja onnistuu tasoittamaan paria sekuntia ennen päätössummeria. Samalla ajallisesti noin minuuttia siitä Flyers vetää veskarin pois, kun ilmeisesti Tortorellan videotiimin tulosseurannassa viivettä ja antavat Capitalsille ilmaisen maalin tyhjään pelin ollessa 1-1 tasatilanteessa. No ei se Penguinsin kausi vielä noihin ollut kuopattu, jos nyt Flyers olisi onnistunut tulemaan tasoihin, ja sitten hoidelleet pelin jatkoilla ja Canadiens tehnyt samoin. Mutta ei olleet tähdet kohdillaan nyt Penguinsin kannalta ja eipä noita sitten tapahtunut. Sen myötä Penguinsin kausi päättyy sitten runkosarjaan, kunhan tuo nyt turhaksi jäänyt viimeinen ottelu saadaan pelattua alta pois vielä.

Oma usko playoff-paikkaan mureni sen helmikuisen Jagrin paidanjäädytyspäivän Kings-pelin lopun sulamiseen. Silloin eroa viivaan sitten seitsemän pistettä ja vaikka oli rästipelejä edellä oleviin nähden tarjolla, niin eipä tuo neljäs tappio viiteen otteluun (vain Chicagon pystyivät siinä voittamaan) All-Stars tauon jälkeisen ensimmäisen hyvän pelin jälkeen oikein herättänyt luottoa. Tammikuu meni jo huonosti joten All-Stars tauon jälkeen olisi pitänyt tulla eri ilmeelle takaisin ja aloittaa se kiri kohti pudotuspelejä jo siinä vaiheessa. Tuosta Kings-pelistä sitten vielä paria viikkoa myöhemmin se Flames-pelin täydellinen sulaminen ja siitä (sekä Guentzelin kauppaamisesta) seurannut koko joukkueen täydellinen luovutustila seuraaviksi useaksi viikoksi. Kausi oli kuopattu tuossa vaiheessa sitten, mutta kukapa olisi uskonut että sieltä Avs-ottelun neljän maalin sulamisesta lähti sitten vielä liikkeelle nousu mukaan playoff-taisteluun? Kiitos siitä toki idän todella heikolle tasolle viimeisten kahden pudotuspelipaikan suhteen, mutta olihan tuota Penguinsin taistelua pudotuspelipaikasta paljon mieluisampaa seurata tässä viimeisten viikkojen aikana kuin sitä halutonta läpsyttelyä jota se peli oli maaliskuun ensimmäisen puolikkaan ajan. 8-1-3 saldo loppuun mutta niin vain se aiemmin kaudesta itse kaivettu kuoppa oli liian syvä noustavaksi sieltä enää pudotuspeleihin. Yhtään ei ollut varaa varsinaisen peliajan tappioihin, mutta menivät sitten kotona lauantaina häviämään Bruinsille juuri kun olivat saaneet kohtalonsa omiin käsiinsä. Tämän hyvän loppukirinkin aikaisia Avs ja Blue Jackets-otteluiden kolmannen erän sulamisia ja jatkoilla tapahtuneita pistemenetyksiä niistä voidaan myös nyt sitten mietiskellä pitkän kesän ajan. Näitä turhia pistemenetyksiä tuli sitten kauden aikana yksinkertaisesti vaan liikaa ja kohtalo on sen mitä joukkue niillä suorituksilla ansaitsi eli pudotuspelien ulkopuolelle jääminen. Pettymys on kova mutta valitettavasti tätä pettymystä on ehtinyt nieleskellä jo sieltä helmikuun puolelta saakka.

Tänään vielä kaiken kruunaisi Emil Bemströmin hattutemppu ja sen myötä kolmannen kierroksen menettäminen tuosta kaupasta kuutoskierroksen sijasta. Fiksu johtoporras vetäisi Bemströmin pois ottelusta suojatakseen omia assettejaan, mutta ei taida Penguinsilla olla tällaistä pelisilmää.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Jännä ettei Jarry pääse maalinsuulle edes merkityksettömässä matsissa Islandersia vastaan. Onko tämä jo 13. matsi Nedeljkovicille putkeen, tai jotain vastaavaa?



Vaikka Nedin taakse tehtiin paljon maaleja, piti tuo kuitenkin oikea aikaisilla pelastuksillaan pingviin nokan pinnalla viime viikot.
Ihan oikein, että tällä mennään loppuun asti ja saanee tuossa tavallaan kiitoksen organisaatiolta erinomaisesta kaudestaan.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Ikävä lopetus hienolle nousulle. Harmillista että pelattiin se todella surkea jakso siinä yhdessä vaiheessa. Pisteet joukkueelle kuitenkin siitä että loppuun asti taisteltiin. Kieltämättä tämä oli se huonoin mahdollinen lopputulos jo varaushommia silmälläpitäen. Nyt katselemaan pian alkavia pleijareita ja muiden joukkueiden edesottamuksia. Toki mielenkiintoista myös lähteekö Pensin pelaajia skodacuppiin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tänään vielä kaiken kruunaisi Emil Bemströmin hattutemppu ja sen myötä kolmannen kierroksen menettäminen tuosta kaupasta kuutoskierroksen sijasta. Fiksu johtoporras vetäisi Bemströmin pois ottelusta suojatakseen omia assettejaan, mutta ei taida Penguinsilla olla tällaistä pelisilmää.





On siellä toimistolla sentään hieman pelisilmää kun on määrätty Bemström katsomoon tästä turhasta ottelusta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olipas todella kusinen loppu, mutta ei joukkue voi kuin peiliin katsoa. Paljon mieluummin katsoin tätä upeaa lopputaistelua ja hienoa virettä kuitenkin kuin sitä täysin aneemista ja luovuttanutta pelailua. Tässä lopussa voitettiin kaikki pääkilpakumppanit, mutta ikävä kyllä kuoppa oli jo liian syvä ja yksi tappio Bruinsille sen sitten lopulta ratkaisi ettei Pensiä nähdä tämän kevään peleissä. Tuskin nähdään hetkeen Pittsburghissa playoffeja jääkiekon puolella ja jos Crosbya, Malkinia, Letangia ja Karlssonia ei kaupata pois, niin tuskin nähdään näitäkään herroja enää koskaan playoffeissa. Ikkuna on sulkeutunut nyt lopullisesti.

Ykköskierroksen varausvuoro menee San Josen suuntaan, mutta se ei nyt isossa kuvassa haittaa yhtään mitään. Mieluummin sitä näkisi Dubaksen pääsevän puhtaalta pöydältä tulevan draftin jälkeen liikkeelle kuin, että sitten vuoden 2025 ykköskierroksen varausvuoro olisi annettava San Joselle, kävi miten kävi runkosarjassa. Nyt sitten hypätään Carolinan ja Guentzelin kelkkaan toivoen, että sieltä tulee ykköskierroksen viimeinen varausvuoro Pensille.

Carterin sopimus päättyy nyt! Se on ilon aihe. Ei muuta kuin myyntilistalle off-seasonilla ainakin nimet Pettersson, Bunting, Jarry ja Smith. Karlssoninkin kohdalla kannattaa kuunnella tarjouksia.

Poulin, Puustinen, Puljujärvi. Näille "nuorille" nyt ainakin ensi kaudella sauma näyttää. Turha hommata mitään uusia "Cartereita" eteen. St.Ivany toivottavasti lunasti itselleen selvän pelipaikan.

Nyt valmennuksella ei ole enää mitään väliä. Menkööt Sullivanilla. Ei tässä enää taistella pudotuspelipaikoista vaan nyt pitäisi alkaa puhdas rebuild. Uusi core saattaa ostaa taas Sullivanin jutut.
 

Chami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Jotenkin tähän oli varautunut jo koko eilisen, niin ei tämä ihan niin paljoa sattunut ja vituttanut aamulla. Vitutti kuitenkin silti. Kyllähän tässä monta eri asiaa oli mihin tämä kaatui, mutta ylivoimaisesti eniten kyllä kaatui aivan luokattoman tehottomaan ylivoimaan.
Enemmän olisin myös Detroitin tuolla pudotuspeleissä nähnyt kuin Capitalssin, mutta ei siinä onnea nyt Capitals faneille kannujahtiin. Olitte vähiten paskoja, hymiö.

Olen kyllä eri mieltä siitä, että tämä oli tässä. Ehkä tässä on jotain sadomasokismia mukana sekä lapsenomaista toivoa ja ensi kaudella tullaan korkealta alas ja kovaa, mutta mielestäni tässä viimeisessä kuukaudessa oli jo paljon positiivista. Paljon on siis edelleen korjattavaa ja tehtävää, mutta kyllähän tämä joukkue alisuoritti aivan totaalisesti, en näe että tästä joukkueesta saatiin millään tasolla maksimia irti tällä kaudella ja siksi uskon että ensi kaudella on aivan mahdollista pudotuspeleihin päästä. Tämä kuitenkin vaatii oikeita ja oikean aikaisia peliliikkeitä toimistolta.

Kuitenkin meillä on edelleen kapteeni joka tekee yli 90 pinnaa ja on kokonaisvaltaisesti liigan parhaimpia ellei paras, kun otetaan kaikki aspektit kaukalosta ja kaukalon ulkopuolelta mukaan. Ylivoimalta ja Karlssonilta jäi hemmetisti potentiaalia lunastamatta. En voi vaan uskoa, että tämä on se paras mihin ylivoima ja Karlsson oikeasti pystyisivät. Positiivista on myös, että Carterista päästään eroon. Myös Guentzelistä en olisi halunnut luopua, mutta kyllähän Bunting on osoittautunut myös hyväksi pelaajaksi joka häärii ylivoimalla vittumaisesti maalin edessä ja muuten pelaa hyvin suoraviivaisesti. Myös Buntingin lisäksi saatiin prospekteja ja varausvuoroja minkä turvin voidaan mahdollisia hankintoja tehdä. Kuitenkaan en haluaisi nähdä mitään ikäloppuja kehäraakkeja enää tuossa joukkueessa vaan toivoisin tilalle nuorempia, energisiä ja nälkäisiä kavereita jotka toisivat sitä nopeutta joukkueeseen.

Isoimpana kysymysmerkkinä on tuo valmennus ja varsinkin valmennus joka on ylivoimasta vastuussa. Jos tässä ei rebuildiin (enkä usko että tähän lähdetään, Crosbylla on varmasti tässä paljon sanomista) lähdetä niin ensi kaudella valmennukseen on pakko tapahtua muutoksia, jos homma ei lähde rullaamaan. Kysymysmerkkinä on myös Malkin, hänen suhteensa en ole niin varma, että millä tasolla tämä homma enää onnistuu. Letang herättää jokseenkin kysymysmerkkejä, mutta uskoisin että hänkin parempaan pystyy.

Mutta kaiken tämän jälkeen enköhän voi vuoden päästä muistella tätä omaa viestiäni, kun ollaan jälleen jääty 9. sijalle ja juuri poff peleistä ulos!
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Vielä tuosta Malkinista pari sanaa. Vaikutti todella hitaalta pitkin kautta. Ei kulje enää ja niitä meille tuttuja huikeita suorituksia oli todella vähän. Eihän tuo Malkin mikään katastrofi ole kuuden miljoonan sopparilla jos pysyy jossain 70 pisteen tietämillä edes ensikauden. Jalkanopeus yhdistettynä liigan pelinopeuden kasvuun on ollut ainakin omaan silmään todella paha rasti ikääntyvälle Genolle.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Vielä tuosta Malkinista pari sanaa. Vaikutti todella hitaalta pitkin kautta. Ei kulje enää ja niitä meille tuttuja huikeita suorituksia oli todella vähän. Eihän tuo Malkin mikään katastrofi ole kuuden miljoonan sopparilla jos pysyy jossain 70 pisteen tietämillä edes ensikauden. Jalkanopeus yhdistettynä liigan pelinopeuden kasvuun on ollut ainakin omaan silmään todella paha rasti ikääntyvälle Genolle.
Allekirjoitan. Eniten Malkinissa silti nykyään vituttaa ailahtelevuus, kun jätkä voi olla kentän paras tai paskin tai ihan mitä vaan siltä väliltä. JOS Pensillä olisi säädyllistä secondary scoringia, tuo ei olisi niin iso ongelma, mutta kun ei ole, niin Malkinin off-day on lähes aina yhtä kuin turpaan.

Lisäksi tietysti koko uran ajan vaivannut, mutta nyt korostunut selän suoristuminen välittömästi, kun kiekko menetetään tai tilanne menee muuten ohi. Siinä missä joku Jeff Carter on pelillisesti perseestä sekin, ei se sentään luovuta tilanteissa heti, jos joku jalkakynä ei pure.

Ja siis, vielä tästä kaudesta: eihän tuo joukkue tosiaan ole niin huono, miltä valmentajat sen sai näyttämään. Eivät vaan saaneet tarpeeksi irti oikein kenestäkään, mikä on vähän niinkun sen valmennuksen homma. Pensillä oli koko kaudella yksi toimiva ketju, ja siitä piti huolen Crosby. Mitä valmennus teki missään vaiheessa kautta?

Toisin sanoen, jos samalla rungolla ja valmennuksella mennään, mitään ei muuteta, niin miten helkkarissa voi olettaa ensi kaudella tuloksen olevan jotenkin parempi??? Ja jos otetaan junnupitoisempi kokoonpano, niin pelataan varmaan kahdella kentällä läpi kauden, koska Sullivan ei varsinaisesti ole suotuisa nuorison valmentaja. Tästä osoituksena kaikki Pensissä onnistuneet nuorisolaiset. Eli Guentzel.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Olisihan tuossa ollut melkoisesti draaman aineksia, jos viime yön tulokset olisivat menneet toisin ja Penguins nyt pisteellä olisi varmistanut pudotuspelipaikan. Siellä kun maalin tappioasemassa puoli minuuttia ennen loppua Penguins saa rangaistuslaukauksen Islandersin pelaajan sulkiessa kiekon maalialueella kädellään. Kapteeni keskiympyrään ja mahdollisuus tasoittaa ottelu. Tässä kun olisi ollut nyt panoksena joko playoff-paikka tai ulos sieltä. No ei ollut sellaista panosta eikä Crosby onnistunut yrityksessään, ja uran ensimmäisen maali rangaistuslaukauksesta jää edelleen odottelemaan itseään. Tämä oli nyt Crosbylle uran ajalta viides yritys jo ja kaikissa on epäonnistunut.

Toki jos ottelussa olisi ollut merkitystä, niin tulos ei olisi peilaillut tätä, tai ainakaan pelitilanteet eivät olisi menneet yksi yhteen ja ei voi sanoa että rangaistuslaukaukseen johtavaa tilannetta olisi syntynyt. Tällainen odotettu läpsyttely puolin ja toisin tähän merkityksettömään otteluun. Jeff Carterin love festia oli tarjolla kolmannen erän ajan Ruppilta kommentaattorina, kun Carter pelasi uransa viimeistä ottelua. Perhe ja ystävät paikalla ja peluutuksesta ja pelikaverien reaktioista näki että viimeistä vetelee. Yliajallahan tuo on jo toista vuotta pelannut turhana capin ja rosterin täytteenä eli ei mitään yllättävää tässä, mutta toivotetaan kuitenkin leppoisia eläkepäiviä.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
No nyt se löysässä hirressä roikkuminen on vihdoin ohi ja päästään odottelemaan mitä kesä tuo tullessaan. Miten olisi koko valmennusryhmän erottaminen näin alkajaisiksi? Toki todennäköisempää on että apuvalmentajat saa lähteä. Reirdenillä taitaa sopparikin päättyä.

Jos Crosby ja Malkin onnistuvat pelaamaan ensi kaudellakin edes lähes tällä tasolla ja pysyvät terveenä, niin kyllä pleijareihin meno on edelleen mahdollista. Vaikea nähdä että Metropolitan on yhtään sen parempi, Devils kyllä luultavasti parantanee huomattavasti. Sen sijaan Capitalsilta ja Islesilta vaaditaan melkoisia ihmetekoja kun katsoo millaiset maalierot noilla sakeilla oli.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins




Puustinen, Zohorna ja St.Ivany lähetettiin WBS:n avuksi ahl:n playoffeja varten. Voisi kuvitella, että Puljujärvi menisi vielä myös perässä. Expressen puolestaan uutisoi, että Karlsson, Rakell ja Petterson ovat liittymässä Ruotsin MM-miehistöön. Olisikohan niin, että Crosbykin vielä innostuisi lähtemään, kun kerran EK65:kin on menossa?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Puustinen, Zohorna ja St.Ivany lähetettiin WBS:n avuksi ahl:n playoffeja varten. Voisi kuvitella, että Puljujärvi menisi vielä myös perässä.

Puljujärvi ei ole edustuskelpoinen AHL:n pudotuspeleissä, koska ei ollut siirtotakarajalla paperilla siellä rosterissa. Lisäksi vaatisi muutoinkin waivereita eli eipä nähdä Puljujärveä WBS:ssä tänä kautena enää.

Edit. Ryan Shea sen sijaan on tänään waivereissa ja hänet lähetetään takaisin WBS:ään loppukaudeksi.
 
Viimeksi muokattu:

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Olisiko Koivunen edustuskelpoinen? Dubas sanoi jotain sen suuntaista aiemmin, että hänen kohdallaan katsotaan ensin se, pääseekö MM-miehistöön ja jos ei niin sitten ehkä AHL:ään. Vaikea sanoa miten lähellä Koivunen olisi MM-kisapaikkaa, mutta ainakin EHT:llä on jotain pelejä pelannut Leijonissa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Olisiko Koivunen edustuskelpoinen? Dubas sanoi jotain sen suuntaista aiemmin, että hänen kohdallaan katsotaan ensin se, pääseekö MM-miehistöön ja jos ei niin sitten ehkä AHL:ään. Vaikea sanoa miten lähellä Koivunen olisi MM-kisapaikkaa, mutta ainakin EHT:llä on jotain pelejä pelannut Leijonissa.

Joo kyllä nuo reservilistalla olevat prospectit ovat kelpoisia tulemaan AHL:ään loppukaudesta kun heidän kautensa ovat päättyneet Euroopassa/yliopistossa/junnusarjoissa.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins




Joel Blomqvistin hieno kausi AHL:ssä palkittiin valinnalla tulokkaiden All-Star kentälliseen.

Organisaation maalivahdeilla meni muutenkin ihan hyvin kun Taylor Gauthier valittiin ECHL:n vuoden maalivahdiksi:


Edellinen kausi 23-vuotiaalla meni aika lailla puoliksi AHL:n ja ECHL:n välillä, mutta tällä kaudella pelasi muutamaa AHL-peliä lukuunottamatta koko kauden tuolla farmin farmissa.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Dubas piti hetki sitten kauden päätös tiedotustilaisuuden medialle, jossa kommentoi ajankohtaisia asioita ja kautta ylipäätään. Ainakin tuolta nousi itselle esille kommentti Letangin terveydentilasta. Kuulostaa siltä, että kausi meni suurelta osin loukkaantumisen kanssa pelatessa ja nyt saattaa olla pidempi huili edessä:





Muuten tuosta sai sen kuvan, että valmennukseen ei ole tulossa isoja muutoksia, Crosbyn jatkoa työstetään rauhassa ja myöskään uutta gm:ää ei olla tässä kohtaa palkkaamassa. Viime kesänähän oli puhetta, että tuota gm:n pestiä tullaan tarkastelemaan joka kesä uudestaan.

Lehdistötilaisuus on nähtävissä tuolta:




edit. tuolta nousi esiin myös tuo kommentti siitä, että nykyisin ydinryhmän ympärillä voitaisiin tehdä nopeahko jälleenrakennus. Esimerkkinä mainitsi tästä NY Rangersin ja Los Angeles Kingsin. Tässä ei ole nyt kyllä yhtään samanlainen tilanne Penguinsilla käsillä kuin noilla edellä mainituilla oli, joten toivottavasti seuran johto ei oikeasti ajattele noin.
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Heh, kaikenkaikkiaan aika upeaa pään pensaaseen työntämistä. mutta ihan odotettavissahan sekin nyt oli. Seliseliseli, lopussa saatiin kulma. Ja näin.

Toistan sen vertaukseni vanhaan avaruusluotaimeen, joka on missionsa suorittanut ja nyt seilaa täysin vailla päämäärää kohti aurinkoa tai mitä lie mustaa aukkoa - ja vastuussa olevat vain myhäilee ja taputtelee toisiaan selkään, kun onhan niitä meriittejä menneisyydestä. Tämä on tällä hetkellä Pittsburgh Penguinsin kohtalo.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ville Koivunen ja Emil Pieniniemi ovat liittymässä ensi viikolla WBS:n riveihin nyt kun Kärppien kausi päättyi. Oletettavasti sinne matkaa myös Owen Pickering, jonka kipparoima Swift Current putosi Moose Jaw:ta vastaan voitoin 4-1. Kangas ja Järventie puolestaan vapautettiin try out -sopimuksistaan WBS:n kanssa.

Heh, kaikenkaikkiaan aika upeaa pään pensaaseen työntämistä. mutta ihan odotettavissahan sekin nyt oli. Seliseliseli, lopussa saatiin kulma. Ja näin.

Toistan sen vertaukseni vanhaan avaruusluotaimeen, joka on missionsa suorittanut ja nyt seilaa täysin vailla päämäärää kohti aurinkoa tai mitä lie mustaa aukkoa - ja vastuussa olevat vain myhäilee ja taputtelee toisiaan selkään, kun onhan niitä meriittejä menneisyydestä. Tämä on tällä hetkellä Pittsburgh Penguinsin kohtalo.
Dubasilta aika paljon tuttua selittelyä ja tyhjän puhumista joo. Sentään siellä yksittäisistä pelaajista puhuessa myönsi, että Gravesin kausi meni aika lailla täysin vihkoon ja että turha selitellä epäonnistumista pelisysteemin muutoksella.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ville Koivunen ja Emil Pieniniemi ovat liittymässä ensi viikolla WBS:n riveihin nyt kun Kärppien kausi päättyi. Oletettavasti sinne matkaa myös Owen Pickering, jonka kipparoima Swift Current putosi Moose Jaw:ta vastaan voitoin 4-1. Kangas ja Järventie puolestaan vapautettiin try out -sopimuksistaan WBS:n kanssa.

Myös Tristan Broz on liittymässä loppukaudeksi WBS:n riveihin tehtyään tulokassopimuksen Penguinsin kanssa. Tulokassopimus astuu siis voimaan ensi kaudesta, ja nyt loppukauden WBS:ssä AHL-tryout sopimuksella.



 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh




Tuossa vielä WBS:n ilmoitus siitä, että Koivunen, Pieniniemi ja Pickering (ja Foster) liittyvät heidän vahvuuteen playoffien ajaksi.

Joel Blomqvistin lopulliset tilastot runkosarjasta olivat 45 ottelua, 25 voittoa, 2.16 GAA, .921 SV% ja yksi nollapeli. Noilla hänen sijoitukset olivat:

- Voitoissa jakoi 5. sijaa yhdessä Spencer Knightin kanssa.
- GAA oli sarjan 3. paras ja edellä ainoastaan Hersheyn maalivahtitandemi (vähintään 1440 pelattua minuuttia; AHL:n itse tilastoihin asettama minimi).
- Torjuntaprosentti sarjan 5. paras ja edellä ainoastaan samainen Hersheyn tandemi sekä huippulupaukset Devon Levi ja Dustin Wolf.
- Lisäksi tosiaan 25 voittoa oli WBS:n tulokasmaalivahtien toiseksi paras suoritus. Sama määrä voittoja kuin Matt Murraylla aikoinaan tulokkaana, ja yhden vähemmän kuin Marc-Andre Fleuryllä.

Kaikilla mittareilla aivan loistava runkosarja Blomqvistilta AHL:ssä. Kesällä vielä mietin että tuodaanko liian aikaisin Pohjois-Amerikkaan, että tekisikö vuosi Suomessa vielä hyvää ja että hautautuuko jopa ECHL:ään kun sinne kesällä tuotiin Magnus Hellberg kolmosmaalivahdiksi ja oli vielä mahdollisuus että Casey DeSmith hautautuisi myös farmin puolelle. Mutta mitä vielä, täysin oikeaan aikaan teki hyppäyksen Pohjois-Amerikkaan, sai hyvin vastuuta heti alusta saakka ja loppukausi Hellbergin kauppaamisen jälkeen sitten selvänä ykkösmaalivahtina.

Alkavat AHL:n pudotuspelit ovat sitten todellinen näytönpaikka Blomqvistille ensi kautta silmällä pitäen, sikäli mikäli siis Dubaksen sanoihin luottaa:







 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös