Pittsburgh Penguins 2023–2024

  • 254 298
  • 1 082
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Crosby on pelillisesti tuonut liigaan sen mitä edes etäisesti odotettiin ns. Gretzkyn perilliseltä.
Tuumasin vaimolleni 20v sitten 16-vuotiaasta Sidneytä Stadissa Nordiksen hallissa 18v MM-kisoja katsoissamme: " tuossa on mies, joka rikkoo Waynen ennätykset ja tulee olemaan kaikkien aikojen kiekkoilija." Tänä päivänä mietin, paljonko olin pielessä!?
Aihetta sivuten, Crosby tarvitsee kauden viimeisestä kymmenestä pelistä neljä pistettä, jotta kausi menee piste/peli tahdissa (toki jos missaa pelejä niin sitten ei tarvitse sitäkään vähää). Kyseessä on tällöin Crosbyn 19. peräkkäinen kausi piste per peli-tahdissa jolla sivuaisi Gretzkyn ennätystä.

E: korjattu peräkkäisten kausien määrä oikeaksi
 
Viimeksi muokattu:

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vanha kunnon 235 tiesi kertoa, että Puljujärvi (Puustinen) -combolla lähti matsin maalinteko käyntiin; ilmeisesti suomalaisille ei ole vielä kerrottu, että tämä kausi on jo roskiksessa. 11 peliä jäljellä ja käytännössä yhden saa hävitä, joten eiköhän sieltä joku 8-9 voittoa naarata, jotta loppusijoitus on juuri wild cardien alapuolella ja voidaan todeta, että ihan hyvinhän ne Sullivan ja Reirden taas veti kun niinkin lähelle päästiin toivottomasta tilanteesta.
No niin tämä kuviohan siellä on toteutumassa.

Ned pelasi jo kolmannen ottelunsa putkeen Penguinsin kaataessa Sinitakit 3-2 ja näköjään valmennus nyt luottaa häneen. Nyt vaan sitten jatkosopimusta kouraan, riippuen tietysti minkälaista lappua tuo on hakemassa. Ei nyt hirveästi nykyistä enempää kannata maalivahtiosastoon palkkabudjetista tässä tilanteessa satsata. Syyskauden maalivahti Jarrylle kuitenkin jo kerettiin se iso sopimus antamaan.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Maalivahtikuvioista sen verran, että eilen näin vähän statseja Jarryn uralta ja karua faktaa oli se, että miehen statsit kausien jälkimmäisistä puoliskoista ovat todella huonot. Vuodenvaihteeseen asti kulkee aina erinomaisesti ja sillä on ansaittu all-star-paikkojakin, mutta keväällä taso poikkeuksetta romahtaa. Tästä voisi päätellä, että Jarrya ei kannattaisi peluuttaa selkeänä ykkösmaalivahtina vaan paremmin toimisi Boston-tyylinen 50-50 ratkaisu, sillä syy tason romahtamiseen lienee ennemminkin Jarrylle liian kovissa pelimäärissä eikä niinkään keväisessä siitepölyallergiassa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Crosbylle pari pistettä ja kotivoittoputkelle Columbusta vastaan jatkoa. Malkinin yv-maalitkin muistoja paremmista ajoista hyvin mieleen herättäviä. Tuossa tärkeimmät tuosta Columbus-ottelusta. Muutoin viisikkopelaaminen oli löysää ja vastustaja sai jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiä. Parempi vastustaja kuin Columbus olisi kiittänyt Penguinsin lahjoittamista laadukkaista maalintekopaikoista ihan toisella tapaa. Tämä riitti tällä kertaa kuitenkin voittoon saakka.

Aihetta sivuten, Crosby tarvitsee kauden viimeisestä kymmenestä pelistä neljä pistettä, jotta kausi menee piste/peli tahdissa (toki jos missaa pelejä niin sitten ei tarvitse sitäkään vähää). Kyseessä on tällöin Crosbyn 18. peräkkäinen kausi piste per peli-tahdissa. Gretzkyn ennätys on 19 kautta.

Niin siis tämä kausi toteutuessaan olisi Crosbylle 19. peräkkäinen PPG-kausi ja nousisi Gretzkyn rinnalle niiden määrässä.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Parhaillaan käynnissä olevassa NCAA yliopistosarjojen mestaruusturnauksessa on mukana myös Penguinsin varauksia. 2021 varaustilausuudessa numerolla 58 varattu sentteri Tristan Broz ratkaisi eilisen neljännesvälierän voiton Denverin yliopiston joukkueelle toisella jatkoajalla:


Broz vaikutti jo vähän menetetyltä lupaukselta, mutta näyttäisi saaneen tuolla Denverissä uutta nostetta uralleen. Pelasi ainakin tuossa eilisessä pelissä isossa roolissa, koska Denverin ykkössentteri Massimo Rizzo on sivussa loukkaantumisen takia.

Samassa turnauksessa on mukana myös juuri Carolinasta hankittu Cruz Lucius, Wisconsinin yliopiston joukkueen riveissä. He kohtaavat tänään viime vuoden mestari Quinnipiacin.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Pari voittoa ja nyt rankuissa turpaan. Normaalisti olisin tyytyväinen näistä mutta tällä hetkellä täysin turhia pisteitä. Parempi olis olla vaan täyttä paskaa tässä vaiheessa varaustilaisuutta ajatellen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pari voittoa ja nyt rankuissa turpaan. Normaalisti olisin tyytyväinen näistä mutta tällä hetkellä täysin turhia pisteitä. Parempi olis olla vaan täyttä paskaa tässä vaiheessa varaustilaisuutta ajatellen.
Näin se on. Sijoitus tulee olemaan aika juuri se pahin välimaasto, eli ei playoffeissa mutta ei pohjallakaan.

Ja jos nyt vähän taas kääntää veistä, niin tänään kun olisi lisäpisteen ottanut, niin eroa Wild Cardin viimeiseen paikkaan olisi ollut se kuusi pistettä ja kaksi peliä Phillya vähemmän pelattuna.
Että tavallaan sellainen pieni (turha) toivo olisi vielä ollut.

Mutta eipä se isossa kuvassa suuntaa enää muuta, tämmöistä tämä tulee seuraavat vuodet olemaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jälleen yksi ottelu jossa pienoiskuvassa Penguinsin koko kausi:

- kykenemättömyys puolustaa usean maalin johtoasemaa
- välittömästi maalin jälkeen päästäen vastustajan maalintekoon
- päästävät vastustajan tekemään alivoimamaalin
- kykenemättömyys ratkoa ottelua jatkoajalla (OT-rekordi on 3-8-5)

Voiton myötä olisi tosiaan ollut näennäinen mahdollisuus vielä nousuun pudotuspeleihin. Ensi viikolta 3-4 voittoa ja eroa ei varmaan olisi ollut enää kuin pari pistettä kahteen viimeiseen viikkoon lähdettäessä. Mutta eihän tästä joukkueesta tuollaiseen ole.

Ellerin ja Smithin peluutus 3v3-pelissä melkoisen turhaa, etenkin Smithin. O'Connor nopeana ja suoraviivaisena pelaajana olisi paljon parempi vaihtoehto sinne kuin Smith, ja Puustinen myös Smithiä parempi vaihtoehto. Eller voi olla aloituksissa välillä, mutta eihän tuon pitäisi olla yksi eniten pelaavista hyökkääjistä 3v3-pelissä.

No Crosbylle yksi syöttöpiste ottelusta joten ei se täysin hukkaan mennyt ottelu ollut.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pari voittoa ja nyt rankuissa turpaan. Normaalisti olisin tyytyväinen näistä mutta tällä hetkellä täysin turhia pisteitä. Parempi olis olla vaan täyttä paskaa tässä vaiheessa varaustilaisuutta ajatellen.
Mielestäni hyvä ottaa noita voittoja silleen ettei tarvitse miettiä pidetäänkö tämän vuoden ensimmäisen kierroksen varausvuoro itsellä vaiko ei. Mieluummin itse lähtisin ensi kauteen puhtaalta pöydältä kuin miettien, että meni miten meni, niin omaa ykköskierrosta ei ole kun mentiin sijalla seitsemän varaamaan uusi "Derrick Pouliot".

Kuten @Bosco yllä jo totesi, niin olihan se sitä taattua Pensiä taas. Sanoisin ettei jäänyt puuttumaan kuin se, että Nylander olisi ratkaissut varsinaisen peliajan aivan lopussa. Ei se kaukana ollut.

Miksi tuo Letang on tuolla ykkösylivoimassa ennen Karlssonia? En voi ymmärtää.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Sullivan on kyllä niin komediakoutsi tuon peluutuksensa kanssa, että eihän tälle enää voi kuin nauraa aidanseipäiden kanssa. Joo-o, hyvä valmentaja varmasti (ollut joskus...), mutta nyt on kyllä niin väärässä paikassa väärien pelaajien kanssa, että alkaa jo kotisohvallakin koko äijä ja sen naama vituttaa niin paljon, että tekee mieli heittää kaljapullolla. Vaikka jengikin on mitä on, ei se nyt todellakaan ole noin vitun aneemisen paska, löysä ja saamaton, miltä Sullivan on sen saanut näyttämään. Monoa nyt jumallllllauta!

Muutenkin ihan saatanallisen koomista, kun tuolla pudotuspeliviivalla edelleen kilpaillaan siitä, kuka häviää eniten ja ryssii pudotuspelipaikan. Pens olisi muutamalla rankkipotkulisäpisteellä, mikä tuolla miehistöllä taas pitäisi olla vahvuus kuten ylivoimakin, pudotuspelitaistossa mukana. Nyt siellä on aivan helvetin onneton Capitals, Tortorellan puhkijuoksuttama Flyers ja todellinen arpalippu-vuoristoratajengi Detroit. Noh, onneksi Pens on ollut läpi kauden tasaisen paska ja tiputellut pisteitä milloin millekin Saipalle, niin ei ole oikeasti tarvinut miettiä playoffeja pitkään aikaan.

Voisi nyt suosiolla ottaa turpaan loput pelit, kunnon hurlumheilätkää ja junnuja kehiin, vetäis vaikka neljällä hyökkääjällä tai jotain. Farssi tämä kausi on joka tapauksessa.

Ja miettikää nyt, Karlsson teki viime kaudella umpipaskassa Sharksissa 25 maalia ja yli 100 pinnaa. Tällä kaudella ei saa edes 10 maalia tai 50 pistettä. Miten päin helvettiä voi valmennus käyttää tuollaista asetta? Vitun urpot.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
no mutta hei, kuten Dubas sanoi "if you don´t have Sully, you are looking for Sully". 5,5 miljoonaa per kausi vielä seuraavien kolmen kauden ajan hänelle maksetaan tästä...
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kaikkien odotusten vastaisesti MSG:ltä haettiin 5-2 vierasvoitto Kapteenin johdolla. Crosby omaan vakuuttavaan tyyliinsä saalisti 2+1 tehot ja sitä myöten varmisti sen, että myös tällä kaudella tulee yltämään vähintään tehopiste per ottelu -tahtiin. Kuten aiemmin on jo mainittu, Crosby nousee tämän myötä Gretzkyn kanssa tasoihin perättäisten piste per peli -kausien osalta, joita on kertynyt jo 19 kpl putkeen eli Crosby on pystynyt tuohon uransa jokaisella kaudella. Ensi kaudella on sitten mahdollisuus siirtyä yksin kärkeen tuossa tilastossa mikäli sama tahti jatkuu. Ja en ainakaan itse tätä epäile.

Pelit jatkuvat jo tänään Devilsin vieraana ja kai tässä pitää olettaa, että tuoltakin Penguinsille hankalasta vierashallista haetaan vielä pisteet kotiin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tosiaan tuloksena yllättävä vierasvoitto MSG:ltä liigan kärkipaikalla majailleesta joukkueesta. Salama-alku ottelulle ja Crosbynkin maali jäi tulostaululle, vaikka jo hyökkäysalueelle ylöstullessa katsoin live-kuvassa sen olleen paitsio. Smithin luistin kuitenkin ilmassa viivan päällä tarpeellisen millin verran kiekon ylittäessä siniviivan, joten Crosby sai pitää maalinsa. Toisen erä alku sitten odottelua että milloin paineistava Rangers saa avausmaalinsa ja sen myötä Penguins murenee. No sitä ei koskaan tullut toisessa erässä ja Penguins jopa paransi erän edetessä ja toinen puolikas oli jo ihan hyvää pelaamista. Kolmannessa erässä pitkästä aikaa kaukaloon päässyt Bemström sitten läpiajosta lisäsi johtoa, mutta eihän senkään myötä voitosta voinut olla varma. Eihän siinä mennyt taas kun minuutti kun päästivät maalin jälkeen vastustajan kaventamaan ja sen jälkeen taas meinasi mennä panikoimiseksi, mutta saivat ne pari maalia tyhjiin ja sen myötä voiton.

Jarryn piti aloittaa mutta sairaistui ennen ottelua, joten Ned pääsi taas maalinsuulle ja olikin erinomainen siellä maalinsuulla. Mahtaakohan Jarry ehtiä toipua tämän illan otteluun, pelaako Ned b2b-ottelut vai pääsisikö Blomqvist tekemään NHL-debyyttinsä?

Kapteenilta upea iltapuhde ja 2+1 tehojen myötä hienosti varmisti itselleen PPG-kauden. Kuukausi takaperin näytti uhkaavasti jo että tämä suoritus jää saamatta tällä kaudella, kun siinä ennen ja jälkeen siirtotakarajaa tuli sen seitsemän ottelun jakso jonka aikana tilille vain kaksi syöttöä ja ne olivat pitkälti jopa enemmän kuin peliesityksillä ansaitsi sen heikon jakson aikana. Sen myötä kauden pistesaldokin putosi tasan PPG-tahtiin ja näytti menevän sen alle ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Siitä se slumppi taittui kuitenkin hiljalleen ja lopullisesti tuon Coloradon visiitin jälkeen. Sen jälkeen meno ollut vanhaa tuttua Crosbyä, joka kannattelee ketjuaan ja joukkuettaan erinomaisilla otteilla kaukalossa. Viiteen viimeiseen peliin nyt tehot 4+9, joten meno on hurjaa ja tyylillä nosti itsensä PPG-rajalle.

Saa nähdä mitä tänään sitten luvassa vaikeuksia aina aiheuttavan Devilsin vieraana.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Kyllä sitten pistää ärsyttämään, kun Pens on kaikesta huolimatta vieläkin teoreettisesti pleijarijahdissa mukana. Rangersit ja Canesit kaatuu ja sitten perseillään jotain Columbusta vastaan usean maalin johto. Noh, tämä on valitettavan tuttua puuroa Pens-kannattajille ja eiköhän se levännyt Devils taas luistele papat aivan solmuun niin ei tarvi näitä sen enempää miettiä.

Sidin saavutukselle lakki päästä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olipas kiva katsoa Crosbyn avauserää kun oli taas dominointivaihde päällä. Näistä pitää nauttia, koska kauan tämä ei enää tule kestämään.

Muuten peli olikin muiden toimesta yllä jo laitettu halki poikki pinoon. Onneksi Bemström oli niin pitkään hiljaa ettei taida mitenkään sitä kuutta maalia saada aikaan? Säilyy sekin varausvuoro meillä sitten kuitenkin. Nyt oli Bemströmiltä nätti viimeistely läpiajosta ja voittomaali hänen nimiinsä sitä myötä.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Aiemmin kaudella tapahtuneet usean maalin johtojen menettäminen kostautuu nyt todenteolla. Vieläkin on toki mahdollista mennä pudotuspeleihin. Jotenkin on tunne että lopussa ollaan jonkun kahden pisteen takia ulkona.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Nyt sitten kahden maalin takaa nousu voittoon - kolmannessa erässä 5 maalia. Sid 2+0. Oli kyllä monenlaista ohjuria ja flipperimaalia. Ned näytti ottaneen muutaman gamesaverin.

Nyt sitten Capsia vastaan se valtava pettymys niin ei tarvi enää pleijareita miettiä :D
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Heh, taas voi miettiä jos jos ja jos niitä lukuisia pelejä pisteitä on heitetty nolosti menemään.
Toki pitkän kauden aikana niitä sattuu jokaiselle joukkueelle, mutta tämä jengi on erityisesti sellainen.

Eiköhän tämä pääty juurikin niin, että matka jää sen jonkun yhden vaivaisen pinnan päähän playoffeista.

Washingtonia vastaan seuraavaksi onkin sitten taas sellainen aikas iso ottelu.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Aikamoista, Metron suoraan paikkaan tällä hetkellä 10% tsäänssit. Jotenkin tähän viime vuosien epämääräiseen söhräämiseen tottuneena juuri se parilla pinnalla ulosjäänti olisi loogisin lopputulema tälle loppukaudelle. O Captain, My Captain on saanut jostain nyt oivalluksen, että vedetääs täysillä kausi loppuun saakka, joten tsempataan nyt hänen talkoitaan vielä muutama matsi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sieltähän Penguins meni antamaan sitten Devilsille samaa lääkettä jossa monesti itse olleet tällä kaudella ottavana osapuolena, eli nousivat kolmannessa erässä parin maalin takaa voittoon saakka. Samalla Capitals hävisi Sabresille, joten torstain otteluun Capitalsia vastaan tuli uudella tapaa panosta mukaan. Edellisestä kohtaamisesta on kalavelkoja makseltavana, joten siellä nyt nähdään sitten Penguinsilta toivon mukaan kauden paras ottelu.

Crosbyn ja Malkinin samanaikaiset kahden maalin illat ovat harvinaista herkkua, joten oli oikein ilo nähdä sellainen Devilsiä vastaan. Tämä oli vasta kuudes kerta heidän uran ajalta kun tuollainen tapahtui. Vähemmän yllättäen saldona noista otteluista onkin kuusi voittoa.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Crosbyn ja Malkinin samanaikaiset kahden maalin illat ovat harvinaista herkkua, joten oli oikein ilo nähdä sellainen Devilsiä vastaan.
Taitaa sekin tilasto olla vahvasti voittomerkkinen, kun molemmat osapuolet tästä ”kaksipäisestä hirviöstä” on maalinteossa edes kertaalleen onnistuneet?
 

Chami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
On tämä kyllä outo joukkue. Pitääkö tässä oikeasti taas alkaa uskomaan poff paikkaan?
Toisaalta kuten Walkin on tainnut aikaisemmin mainita ei tuo sinällään haittaa vaikka pisteitä tällä kaudella otettaisiin vaikka jäätäisiin naftisti ulos pudotuspeleistä. Silloin voitaisiin heittää Sjoselle vähän ”huonompi” varausvuoro tänä vuonna ja ensi kauteen sitten lähteä puhtaalta pöydältä.

Mielenkiintoiseksi kyllä tekee tästä tilanteesta sen että Penguinsin edessä on tällä hetkellä Isles, Detroit ja Wsh. Ja penguinsilla on peli jokaista näitä joukkuetta vastaan vielä jäljellä. Eli noista keskinäisistä peleistä olisi kyllä pisteitä tarjolla. Täysin omissa käsissähän tämä juttu ei tietenkään ole ja pudotuspeleihin pääseminen vaatisi kyllä aika täydellistä loppukautta.
Wsh on peli vähemmän mutta muuten Penssillä, Detroitilla sekä Islesillä on kasassa 75 peliä. Wsh ja Detroit sitten ovat 82pisteessä kun Islesillä on 81pistettä.

Ei nyt tietysti kauheana uskoa ole jos pudotuspeleihin päästäisiin mutta kyllähän se nyt on aina mukava päästä seurailemaan Penguinsin poff pelejä sekä kyllä mielestäni Crosby etenkin ansaitsee päästä pudotuspeleihin.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Sinänsähän peliaikavoitot Islesistä, Wingseistä ja Capseista olisivat ns. neljän pisteen voittoja ja suurimmat tekijät playoffs-viivaan kirimisen kannalta. Lännen joukkueita vastaan riittää jatkoaika- ja rankkarivoitot, kun heidän pistesaaliinsa ei Pensseleiden hommaan vaikuta. Nyt, kun tässä on taas voittoja otettu, niin eiköhän kohta vedetä mattoa taas alta.
 

Le Deal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Pelicans Lahti
On tämä kyllä outo joukkue. Pitääkö tässä oikeasti taas alkaa uskomaan poff paikkaan?
Toisaalta kuten Walkin on tainnut aikaisemmin mainita ei tuo sinällään haittaa vaikka pisteitä tällä kaudella otettaisiin vaikka jäätäisiin naftisti ulos pudotuspeleistä. Silloin voitaisiin heittää Sjoselle vähän ”huonompi” varausvuoro tänä vuonna ja ensi kauteen sitten lähteä puhtaalta pöydältä.

Mielenkiintoiseksi kyllä tekee tästä tilanteesta sen että Penguinsin edessä on tällä hetkellä Isles, Detroit ja Wsh. Ja penguinsilla on peli jokaista näitä joukkuetta vastaan vielä jäljellä. Eli noista keskinäisistä peleistä olisi kyllä pisteitä tarjolla. Täysin omissa käsissähän tämä juttu ei tietenkään ole ja pudotuspeleihin pääseminen vaatisi kyllä aika täydellistä loppukautta.
Wsh on peli vähemmän mutta muuten Penssillä, Detroitilla sekä Islesillä on kasassa 75 peliä. Wsh ja Detroit sitten ovat 82pisteessä kun Islesillä on 81pistettä.

Ei nyt tietysti kauheana uskoa ole jos pudotuspeleihin päästäisiin mutta kyllähän se nyt on aina mukava päästä seurailemaan Penguinsin poff pelejä sekä kyllä mielestäni Crosby etenkin ansaitsee päästä pudotuspeleihin.
Sekä phillyllä peli enemmän pelattu ja 4 pisteen ero. Mahdollista myös phillyn ulos jäänti, kova taistelu tuosta vielä tulee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös