Pittsburgh Penguins 2023–2024

  • 254 589
  • 1 082

Swagelin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tervehdys palstaveljille.

Pitkään on tullut keskustelua täällä seurattua ja nyt päätin itsekin laittaa rekisteröintihakemuksen sisään. Pensin touhuja on tullut muutama vuosikymmen seurattua ja nyt viimein tänä syksynä tuli myös toteutettua pitkäaikainen haave Pittsburghin reissusta. Olihan se tehtävä nyt kun Crosby vielä pelaa ja muutenkin viimeisiä mahdollisuuksia nähdä vanha mestarijoukkue ennen tulevaa jälleenrakennusta, joka tässä parin vuoden sisään varmasti on edessä.
Kaupunki teki kyllä vaikutuksen ja onhan tuollainen urheiluhullu työläiskaupunki kovasti ainakin itselle mieleen. Kaupungin joukkueet näkyvät vahvasti katukuvassa ja stadionitkin on siinä aika keskeisellä paikalla.

Otteluista sen verran, että käytiin katsomassa Dallas- ja Colorado-pelit, mitkä olikin kyllä kokemuksina todelliset ääripäät. Dallasia vastaan kohtalaisen hyvä eka erä, mutta siihen se jäikin ja ei siinä paljoa palaa ollut enää kolmannessa erässä. Coloradoa vastaan sitten vahva esitys kautta linjan koko joukkueelta. Olisiko ollut se kauden paras peli siinä?

Halli on kyllä hieno ja erittäin toimiva muutenkin aivan siinä kaupungin keskustassa. Muutama ihan mukava baari siinä on lähellä, mutta noin muuten ne parhaat baarit ja raflat sijaitsevat vähän muualla kaupungissa. Vierasfaneja oli ihan kohtalaisesti myös paikalla varsinkin Coloradolla ja heidän kanssaan olikin ihan mukava vaihtaa ajatuksia suomalaispelaajien otteista. Eivät mitään isompaa kapinaa saaneet kuitenkaan hallissa aikaan. Tosin kyllä pelikin meni heillä aika heikosti. Eipä siellä kyllä kotijoukkueenkaan faneista kovin montaa spontaania chantia lähtenyt perus Let's go Pensien lisäksi. Muutaman kerran tosin kuului varsin lujana Steelersin hyökkäyskoordinaattorin potkuja vaativat "Fire Canada!" huudot. Ehkä tällä menolla kohta tuohon vaihdetaan nimeksi Sullivan pikkuhiljaa?

Tulevana yönä sitten liigan huonoin joukkue San Jose vastassa. Siitä tappio ja saattaa alkaa jo maa polttaa Sullynkin jalkojen alla. Ei tuossa hirveän montaa muuta liikettä Dubasilla ole tehtävissä jos tästä last dance -kaudesta vielä halutaan jotain saada irti. Kaksi voittoa pitää tässä tilanteessa olla Kaliforniasta tuliaisina.
Tervehdys myös sinne!

Itsellänikin on suunnitteilla reissu Pittsburghiin ensi keväänä, ja olisin enemmän kuin kiitollinen kaikista mahdollisista vinkeistä reissun ja kaupungin suhteen. Erityisesti majoitus-, nähtävyys- ja ravintolavinkit ovat tervetulleita. Saiko muuten olutta ostettua hallilta alle 20 taalan?
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Iso tölkki (0,7L) oli karvan alle 15 taalaa hallilla. Siinä ulkopuolella 50 metrin päässä The Souper Bowlissa alle puolet tuosta. Tuo mesta oli kuulemma jonkinlainen fanien kokoontumispaikka ennen peliä. Olihan siellä jonkun verran väkeä joo.

Kannattaa katsoa ainakin etukäteen avoimien harjoitusten ajankohdat ja varata sille aikaa. Harjoituskeskus on parin kymmenen minuutin ajomatkan päässä kaupungin pohjoispuolella Cranberryssä. Siinä pääsee näkemään pelaajat ainakin hyvin läheltä ja onhan se UPMC Lemieux Sport Complex ihan näkemisen arvoinen.

Hotelleista en tiedä, mutta airbnb -majoitus ainakin toimi hyvin. Meillä oli asunto siinä joen yläpuolella Mt. Washingtonissa, mikä oli ainakin ihan mukavaa aluetta. Ja sieltä on parhaat näköalat myös.
 

-Joni-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins
Tervehdys myös sinne!

Itsellänikin on suunnitteilla reissu Pittsburghiin ensi keväänä, ja olisin enemmän kuin kiitollinen kaikista mahdollisista vinkeistä reissun ja kaupungin suhteen. Erityisesti majoitus-, nähtävyys- ja ravintolavinkit ovat tervetulleita. Saiko muuten olutta ostettua hallilta alle 20 taalan?
Bisse hallilla (0,7l) oli 18 taalaa. Tämä tieto viime syksyltä. Hallin ovet aukesivat vasta tuntia ennen ottelua arki-iltana mikä oli ehkä hieman liian myöhään.

Kaverin kanssa otettiin majoitus suoraan hallin vierestä (matkaa hallille 100 metriä). Otettiin kahden hengen huone ja erilliset sängyt, mutta toiselle napsahti kyllä niin karmea vuodesohva sängyksi, että kannattaa olla tarkkana mitä varaa. Viimeiseksi yöksi otimme lopulta molemmat omat huoneet tuon sängyongelman takia. Muuten kyllä loistava hotelli ja henkilökunta oli aina valmis jeesaamaan suomalaisturisteja.

Antti Mäkisen mainostama ruokapaikka Primanti Brothers oli omaan makuun kyllä todella yliarvostettu mesta. Ja itselle jäi fiilis kaupungista, että pimeällä ei kannata hirveästi harhailla väärille kujille.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Joo Primanti Brothers tuli testattua eikä kyllä ollut omaankaan makuun mitenkään erikoista. Ei kyllä muutenkaan noi jenkkien leipäviritykset oikein maistu.

Se keskustan alue hallin ympäristössä on tosiaan vähän arveluttavaa ja kodittomia näkyi aika paljon. Kuten myös jokaisissa liikennevaloissa, kuten näissä jenkkien kaupungeissa tuppaa olemaan. En itsekään lähtisi jalkaisin ainakaan illalla kovin pitkälle aluetta tuntematta harhailemaan. Edellä mainittu Mt.Washington on sellaista suht siistiä omakotitalo-aluetta, missä nyt ei sinänsä arveluttanut liikkua illallakaan.

Downtownin sijaan noita ravintoloita on ainakin The Stripin (Penn Avenue) ja Southsiden (East Carson Street) alueella. Lisäksi tuo yliopiston alue näytti sellaiselta erilliseltä vähän viihtyisämmältä keskustalta. Siellä tuli pyörähdettyä vaan autolla.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ei se nyt kaunista ollut, mutta ihan pätevä tukahdutusvoitto Ankoista lopulta. Tällaista se melkein pitää olla jos tällä kokoonpanolla halutaan jonkinlaista tulosta hakea. Vikalla kympillä jouduttiin selvitymismoodiin kun keskialueen hallinta alkoi hajota isäntien painaessa päälle. Guentzel hölmöili itsensä paitsioon Acciarin laittaessa kiekon tyhjiin, mutta onneksi ei tällä kertaa kostautunut. Crosby sitten hoiti pelin tappamisen nostamalla kiekon tyhjiin.

Jarry loukkaantui toisessa erässä saatuaan iskun päähänsä maalinedustan kahakassa. Hellberg hoiti nollapelin loppuun, ottaen muutaman ihan näppärän kopin kolmannessa erässä. Saa nähdä mikä Jarryn kunto on, ruvetaanko tässä jo nostamaan Blomqvistia kohta kirkkaisiin valoihin? Jarry painoi saman tien pukukoppiin eli kyllä siinä vähän ainakin sattui.

Rakellilla on kyllä jo kohtalaisen kokoinen apina selässään tuon maalinteon kanssa. Tässäkin pelissä oli ainakin kolme hyvää paikkaa naulata kauden ensimmäinen, mutta eipä vieläkään uponnut.
 

Le Deal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Pelicans Lahti
Jarrylla tuli kohtalaisen iso vekki tuohon kulmakarvojen kohdille niin sitä varmasti lähdettiin paikkaamaan sinne koppiin..

Ei palannut enää peliin mutta uskon/toivon että tikeillä selvittiin ja on jo mukana losissa ainakin penkillä.
 

Le Deal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Pelicans Lahti
Jarrylla tuli kohtalaisen iso vekki tuohon kulmakarvojen kohdille niin sitä varmasti lähdettiin paikkaamaan sinne koppiin..

Ei palannut enää peliin mutta uskon/toivon että tikeillä selvittiin ja on jo mukana losissa ainakin penkillä.
Lainataan omaa viestiä, Blomqvist nostettu ylös joten oletettavasti Jarry ainakin tänään sivussa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toivotaan ensi yöltä voittoa, niin voisi olla joukkueelle hyvä itseluottamusbuusti tämä kalifornian vieraspelireissu. Kings on ehdottomasti se kovin vastustaja näistä varsinkin kun tuolla Losissa ei ole oikein koskaan peli kulkenut. Anaheimia vastaan saatiin suhteellisen ehjä esitys mitä nyt lopussa hieman ote joukkueella herppaantui mikä on tyypillistä kun on ollut vaikeaa voittamisen suhteen.

Paska homma tuo Jarryn loukkaantuminen. Lasistahan tuo on tehty, mutta tuollaisessa tilanteessa lasisuudella ei ollut mitään tekemistä lopputuloksen kanssa. Huonoa tuuria ja nyt organisaation syvyyttä maalivahtiosastolla mitataan oikein kunnolla kun sivussa ovat ykkösmaalivahti ja kakkosmaalivahti. Mikään uusi tilannehan tämä ei ole kun mm. pari kautta sitten playoffit vedettiin nimenomaan kolmosmaalivahdilla.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Näitä tiukkojen kamppailujen kääntämistä voitoksi lisää, kiitos!
Waka wanha Capteeni puksuttaa edelleen luotettavasti traktorin lailla, ollen jälleen voiton takuumies, olkoonkin että saa ottaa Kingsin 3 - 3 tasoituksen kyllä nimiinsä. Hellberg pelasi varsin hyvin, toivottavasti Blomqvist pääsee silti peleille mikäli Jarryn sairasloma pitenee.
Karlsson oli jälleen kyllä erinomainen, tuntuu että on saanut takaisin sitä vanhaa liikettään. Yksi tilanne tästäkin pelistä jäi mieleen, kun kiekolla omiinpäin luistellessaan vastustajan kärkikarvaaja härkii aivan tappituntumalla, nopea 180 asteen käännös ja kiekollisena jättää ahdistelijan kuin tikun paskaan. Toki niitä aivopieruja tapahtuu, mutta on tuo jantteri kiekollisena pakkina edelleen aivan liigan kärkiluokkaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olipas Rustilta mahtava suoritus jatkoajalla. Ensiksi maali mennään hylkäämään, mutta siitä sisuuntuneena painaa samaan vaihtoon sitten toisen ja tätä ei enää hylätä!

Ei ollut paras peli Pensiltä, mutta onneksi se nyt riitti. Täydellinen kalifornian reissu tuo hieman uskoa tuohon touhuun. Kunhan nyt vaan ylivoima asettuisi uomiinsa ja maalivahtipeli kohenisi. Muuten tämä joukkue on suorittanut kärkitasolla.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ristiriitaiset fiilikset. Kun miettii kuinka älyttömän hyvä pelaaja Jagr oli, niin olisihan se todella iso sääli, jos hänen paitansa ei jonkin hallin katossa roikkuisi. Suurimmat uroteothan Jagr teki ehdottomasti Pittsburghissa voittaen pari cuppia ja dominoi yhdessä Lemieuxin kanssa. Uran loppu NHL:ssä olisi voinut olla paljon hienompi, jos olisi palannut kotiin, mutta päätti mennä Phillyyn ja tämän jälkeen kiertää kaikki mahdolliset seurat suurimman palkkapussin perässä.

Yksi kaikkien aikojen parhaista kuitenkin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ristiriitaiset fiilikset. Kun miettii kuinka älyttömän hyvä pelaaja Jagr oli, niin olisihan se todella iso sääli, jos hänen paitansa ei jonkin hallin katossa roikkuisi. Suurimmat uroteothan Jagr teki ehdottomasti Pittsburghissa voittaen pari cuppia ja dominoi yhdessä Lemieuxin kanssa. Uran loppu NHL:ssä olisi voinut olla paljon hienompi, jos olisi palannut kotiin, mutta päätti mennä Phillyyn ja tämän jälkeen kiertää kaikki mahdolliset seurat suurimman palkkapussin perässä.

Yksi kaikkien aikojen parhaista kuitenkin.
Aikanaan tämä loppu-ura harmitti tietysti enemmän, mutta lopulta kun Jagrin NHL-uran ehtoopuolta tutkii niin mitään hirveää vahinkoa ei päässyt tapahtumaan. Flyersissa cupin nostaminen olisi voinut lopullisesti polttaa joitain siltoja, mutta minusta mitään peruuttamatonta ei tällä kertaa tapahtunut. Jagr on Pittsburghin ja tietenkin samalla myös NHL:n yksi suurimmista, jonka paidan nostamatta jättäminen olisi häpeällistä.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
"Jagr's heart is in Pittsburgh about as much as my dick is in Mila Kunis" (Hfboards 2011)

Olisi mennyt Philadelphiaan nostattamaan paidan kattoon, kun niin kovin oli kivempi paikka se. Vituttaa vieläkin, kun lapsuuden suurin idoli kusee sekä joukkueen että mentorinsa päälle, kun ensin on jauhanut paskaa ties mistä lojaliteeteista. Toki oli jo siihen mennessä pyörinyt siellä sun täällä ja hieman se seuralegenda-status oli jo hiipunut. Onneksi ilmeisesti Super Mario on tästä juudas-keissistä vähemmän katkera ja armahtaa eksyneen lampaan - minä en.

Ehdottomasti paita kuuluu kattoon, mutta ehkä mä nyt olisin vielä hetken odotellut, kun Jardan peliurakin vielä jatkuu, mutta näillä mennään. Suhtaudun neutraalisti, vaihtoehtoisessa historiassa tämä olisi voinut olla isoin juttu ikinä.

Kaukalossakin tapahtuu, onnistuneen Kalifornian kiertueen jälkeen aina helppo paluu kotiin ja vastassa aika hyvään vireeseen äitynyt Buffalo, joka taistellee tällä kaudella Pensin kanssa niistä viimeisistä playoff-paikoissa. Veikkaan, että tulee helvetin vaikea peli, jossa Buffalo vie alkua miten tahtoo ja tulos määräytyy sen mukaan miten eka erä kestetään. Ikuisena pessimistinä arvioin, että ei kestetä ja se on 0-4 erätauolle. Lopputulos 3-6 ja ei kun lisää paskaa housuun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aikanaan tämä loppu-ura harmitti tietysti enemmän, mutta lopulta kun Jagrin NHL-uran ehtoopuolta tutkii niin mitään hirveää vahinkoa ei päässyt tapahtumaan. Flyersissa cupin nostaminen olisi voinut lopullisesti polttaa joitain siltoja, mutta minusta mitään peruuttamatonta ei tällä kertaa tapahtunut. Jagr on Pittsburghin ja tietenkin samalla myös NHL:n yksi suurimmista, jonka paidan nostamatta jättäminen olisi häpeällistä.
Itse muistan odottaneeni Jagrin paluuta tuolloin kesällä 2010 kuin kuuta nousevaa. Oli aivan järkyttävä pettymys, että Jagr menikin Phillyyn eikä tullut himaan. Toki jääkiekko on bisnestä pelaajille yms. ja paljonhan oli huhuja, että Jagr olisi kiitettävään tahtiin onnistunut kuluttamaan rahojaan minkä seurauksesta loppu-ura ajautui tuohon, että juoksi aina sinne mistä sai parhaan vuoden diilin itselleen. Pittsburgh tietenkin myös tuolloin taiteili palkkakattoa vastaan ja pystyi tarjoamaan "vain" 2M$ kun Philly sitten löi muistaakseni sen 3,4M$ pöytään. Olisivat nyt perkele kuitenkin vaikka sopineet tuon niin, että vuoden diili 2M$ palkalla ja sitten seuraavassa diilissä kompensoidaan tuota kun on enemmän aikaa raivata tilaa joukkueen palkkakattoon. Itse uskon, että Jagr olisi voinut olla iso palanen menestyksen kannalta esim. 2011-2013 kausien Pens-joukkueissa.

No joka tapauksessa kyseessä on yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista jonka ura Penguinsissa oli mittava ja täynnä hohtoa eikä hän missään muualla päässyt lähellekään seuraavia saavutuksia:
  • 11 kautta Pittsburgh Penguinsissa.
  • Runkosarjapelejä 806, playoff-pelejä 140.
  • Runkosarjassa tehopisteitä 439+640. PPG 1,34.
  • Playoffeissa tehopisteitä 65+82. PPG 1,05.
  • Stanley Cup -mestari 1991 ja 1992.
  • Art Ross Trophyn voitto viidesti (1995, 1998, 1999, 2000, 2001).
  • Hart Trophyn voitto kertaalleen (1999).
  • Ted Lindsay Awardin voitto kahdesti (1999, 2000).
 

TuH0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä on tällainen neutraalin sivustaseuraajan huomio, mutta täällä on ollut nyt yllättävän hiljaista, vaikka joukkue painelee neljän ottelun voittoputkessa maalierolla 20-5. Ymmärrän kyllä, että kolme voittoa on tullut näitä häntäpäähän ennakoituja joukkueita vastaan, mutta eikö nämä pelit ole olleet Penguinsille aiemmin ihan yhtä vaikeita. Kiinnostaisi kuulla enemmän seuraavilta, miltä se peli on nyt näyttänyt?
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Tämä on tällainen neutraalin sivustaseuraajan huomio, mutta täällä on ollut nyt yllättävän hiljaista, vaikka joukkue painelee neljän ottelun voittoputkessa maalierolla 20-5. Ymmärrän kyllä, että kolme voittoa on tullut näitä häntäpäähän ennakoituja joukkueita vastaan, mutta eikö nämä pelit ole olleet Penguinsille aiemmin ihan yhtä vaikeita. Kiinnostaisi kuulla enemmän seuraavilta, miltä se peli on nyt näyttänyt?
Kyllä tuo Pensin pelaaminen on näyttänyt paremmalta ja vierasvoitot hyvin pelanneita Ducksia ja Kingsiä vastaan olivat juuri sitä mitä tilattiin. Kolmosketjun herääminen, vähemmän aggressiivinen karvaus ja veskareiden riittävän hyvä peli ovat auttaneet huomattavasti.

Pens on omaan silmään näyttänyt viime peleissä siltä miltä tuolla rosterilla periaatteessa kuuluukin - ei täydelliseltä, mutta kuitenkin pleijaritason sakilta. Katsotaan pysyykö vire.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tämä on tällainen neutraalin sivustaseuraajan huomio, mutta täällä on ollut nyt yllättävän hiljaista, vaikka joukkue painelee neljän ottelun voittoputkessa maalierolla 20-5. Ymmärrän kyllä, että kolme voittoa on tullut näitä häntäpäähän ennakoituja joukkueita vastaan, mutta eikö nämä pelit ole olleet Penguinsille aiemmin ihan yhtä vaikeita. Kiinnostaisi kuulla enemmän seuraavilta, miltä se peli on nyt näyttänyt?
Onhan tuossa ollut paljon sellaisia tappiopelejä mitkä olisivat ihan yhtä hyvin voineet kääntyä myös voitoiksi. Joukkuehan on tilastojen mukaan pelannut tällä kaudella hyvin, mutta maalivahtipeli ja ylivoima ovat sakanneet pahasti. Nyt on viime peleissä saatu hyvää maalivahtipeliä. Ylivoimalla tehtiin viime yönä yksi maali, mutta tuohon pitää vielä saada tehokkuutta lisää. Toisinaan kiekko pyörii ylivoimalla oikein nätisti, niin kuin sen noilla nimillä pitääkin tehdä, mutta ruuti on ollut märkää eikä tuo viime yönkään ylivoimamaali mikään kummoinen ollut vaan enemmän tuurilla tehty, mutta toki kaikki otetaan vastaan. Ylivoimapeliin tehokkuutta ja maalivahtien otteisiin tasaisuutta lisää, niin hyvä tästä voisi vielä tulla. Kyllä Crosby ja Malkin yhä jaksavat, vaikka eivät tietenkään prime-vedossa enää olekaan.

Toistaiseksi Metropolitan-divisioona on vielä hyvin tiivis nippu ja kaikki on auki, mutta eiköhän viimeistään joulukuun aikana pari joukkuetta jo kyykkää ja sitten nähdään, että ketä vastaan taistellaan joko suorasta playoff-paikasta (sija 3) tai sitten villikorttipaikasta (jolloin joutuu siirtämään katseet myös atlantin-divisioonan puolelle).
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tyylipuhdas 4-0 voitto kotona Sabresia vastaan. Hyvä esitys kautta linjan koko joukkueelta venytti Pensin voittoputken ansaitusti neljään otteluun. Jos jotain kritisoitavaa hakee niin vieraat saivat luotua kohtalaisen paljon laadukkaita maalipaikkoja. Jarry kuitenkin torjui tänään(kin) kaiken varmasti, ansaiten jo kauden kolmannen nollapelinsä (+ yksi jaettu Hellbergin kanssa). Karlsson parantaa ottelu ottelulta ja ns. "hitaasta" alusta huolimatta vetää mukavassa piste per peli tahdissa. Malkinin kimmoke U-P Luukkosen selän kautta verkon perukoille lienee sellainen, joka päätyy tuleviin "uran parhaat maalit" -koosteisiin. Vaikka taso onkin kova.

Paljon hyviä aineksia tässä Penguinsin pelissä on juuri nyt.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Yllättävän positiivisia näkemyksiä. Sharks nyt oli joukkueena n. huonoin ikinä, ducks peli oli aivan paskaa, kings oli kovempi joukkue joten se oli jonkinlainen päänahka. Buffalo oli todella heikko, joskin pens vyörytti tässä ihan kivasti pitkiä pätkiä. Edelleen toi puolustuspään pelaaminen on aivan kuraa, 5 ukkoa katsoo vain kiekkoa, aivan liikaa annetaan laukaisupaikkoja.
Se vaatiikin veskareilta huippupeliä voittoon, tai vaihtoehtoisesti hyökkäyspäältä keskivertoa paremman pelin. Alivoima nyt on onneksi ollut kelvollista, kuten sen noilla av ukoilla pitää ollakin, tuolta ammentaen jos se viisikkopuolustus toimisi ja pelia saataisiin avattua suoraviivaisesti vauhtiin, meillä olisi eväitä menestykseen. Graves pelasi parhaan pelinsä, ja on todellinen upgrade heikentyneeseen Dumoon. Malkinilla jalka liikkuu kivasti, Smith on ollut hyvä piristys tälle, Rakellin tarpoessa suossa viimeistelynsä kanssa.
Hinostrozan jalkanopeus ja työnteko pitäisi pitää Carterin katsomossa loppu kauden. Toivottavasti Losi peli oli joku kiitos ja armopala vain.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Tässä vaiheessa tulos on tärkein ja neljästä matsista täysi pistepotti on oikea suunta.

Kyllähän tuo jengi edelleen lepää vähän liikaakin noiden muutaman pelaajan, tai oikeastaan kahden kajakkikaksikon eli Crosby-Guentzel ja Malkin-Smith varassa. Toisaalta mikäpä jengi ei. Karlsson on tuonut kiekollisuutta kuten odotettiin ja Letangin vastuu on vähän pienentynyt, mikä on vain hyvä asia. Jarruketjut on sitten jarruketjuja.

Noita umpipaskoja jengejä (SJ, Ana) vastaan kolmos- ja nelosketjukin sai jotain aikaan, mutta kyllä sitä tukea tarvittaisiin sieltä enemmän. Liian usein ne on vain seviämässä kentällä ja tiukkaan paikkaan on aina pakko heittää Crosbya, vaikka olisi mikä kuorma alla.

Eniten olen kuitenkin huolissani puolustuksesta, jossa oikeastaan Graves on ainoa, joka saa niitä ukkoja pidettyä ja annettua tarvittavaa kovuutta. Muuten puolustusalueen puolustuspeli on kyllä aika karmeaa - ja tämä toteamus jumalauta nollapelin jälkeen! Ilman Jarryn yllättävää suonenvetoa viime yön pelistä ei olisi näin positiivinen fiilis, niin hyviä tontteja Buffalolle aukesi.

Seuraavaksi lämmittelypeli tiistaina Columbuksessa ja sitten kova kaksikko Devils himassa torstaina ja Carolina vieraissa lauantaina. Nuo jälkimmäiset ottelut kertovat varsin hyvin missä mennään, kun vastassa on ensimmäistä kertaa tällä kaudella oman konferenssin playoffeihin ennakoidut jengit.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Joo siis kyllä tämä loppukuu näyttää jo aika hyvin sen, missä tämän joukkueen todellinen suoritustaso menee tällä hetkellä. Carolina, New Jersey, Vegas ja NY Rangers noista contendereista kuitenkin kohdataan kaikki tässä parin viikon sisään.

Olisikohan tuohon PO Josephiin jotain kiinnostusta muissa joukkueissa? Viime kaudella näytti, että jotain potentiaalia voisi olla vaikka kakkosparin pakiksi, mutta GM ja valmennus olivat asiasta eri mieltä. Ja ehkä ihan hyvä niin. Aika vähän tässä on näitä siirtopalikoita nyt käytettävissä joukkueen vahvistamiseen niin mietin vaan.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Voittoputki jatkuu, kun Pens kävi hakemassa Columbuksesta vieraspisteet. Viiden ottelun kuntopuntarissa ollaan kärkipaikalla, kun saldona on 4 suoraa voittoa ja 1 ja-voitto.

Kapteeni oli viime yönä kauheassa iskussa ja takoi uransa 13. hattutempun ja säesti sitä vielä yhdellä syötöllä! Muutenkin koosteen perusteella loistopeli Sidiltä. Karlsson sekä Guentzel myös hyvällä pelipäällä tehoin 1+1.

Koosteen perusteella ei nyt älytöntä hätää ollut pelissä. Laukauksetkin melko selvästi meille. YV:lle ei päästy kuin kerran mutta AV:lla oltiinkin sitten neljä kertaa. Onneksi AV% täysi 100!

Huomionarvoista ja hieman jopa koomistakin oli koostetta katsoessa kuulla miten kovaa meteliä Pens-fanit pitivät vierashallissa. Myös hattuja lensi kivasti jäälle #87 hat trickin jälkeen.

Tästä on hyvä jatkaa ja nautitaan nyt, kun aika on!
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Crosby ja Karlsson kerää varmaan otsikot, mutta Jarry oli erittäin tärkeässä roolissa myös voitossa. Columbuksella oli 3-3 tilanteessa vahva ylivoima, jossa otti muutaman tärkeän kopin mm. Laineen ja Fantillin laukauksista. Aika pian tuon jälkeen Crosby ja EK kävivät värkkäämässä toisessa päässä voittomaalin.

Vähän sellainen peli, että viime kaudella tällaiset kääntyivät usein tappioiksi. Pitää nauttia nyt kun joukkueessa vaikuttaisi olevan myös tuo itseluottamus aika korkealla.

Ja tosiaan, melkein tuo oli kotiottelu kun Pens-fanit olivat ottaneet katsomon hyvin haltuun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Viihdyttävä peli kun Crosby ja Karlsson olivat pelipäällä ja vahva hyökkäyspään vaihto Malkinin ketjulta tuossa Karlssonin maalissa. Maalin hinta omiin oli aivan liian alhainen kun puolustaminen oli ajoittain sinne päin touhua, mutta pääosin peli oli kyllä hyvin vieraiden hallussa. Tuo Crosbyn toinen maali oli niin tyylikäs patentti ratkaisu kapteenilta. Yleensä kasiseiska on putannut nuo Letangin esityöstä verkon perukoille, mutta nyt sai esityön tehdä Karlsson.

Ainut hetki milloin peli hajosi hetkellisesti täysin oli tuon 3-3 tasoituksen jälkeen. Onneksi Jarry oli mies paikallaan ja otti lyhyen ajan sisään muutaman todella ison torjunnan.

Toivottavasti lumipallo jatkaa pyörimistään oikeaan suuntaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös