Pittsburgh Penguins 2023–2024

  • 259 457
  • 1 097

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Olipa mahtava peli vanhaa verivihollista vastaan. Malkin vetää niinkuin vuosi olis 2009. Täytyy sanoa että onneksi valvoin. Oli sen arvoista peliä. Joukkue oli selvästi sisuuntunut siitä ensimmäisestä matsista.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja sieltä sitten toinenkin voitto bäktybäk! Nyt jos jotain, niin veskariosasto vaikuttaisi olevan hyvässä kunnossa, toki oli vasta yksittäinen peli, mutta preesens tolppien välissä oli solidi. Rustille pari täppää, näinköhän saisi taas maalijyvästä kiinni tällä kaudella, sillä ainakin nälkää ja röyhkeyttä on piisannut ekoissa matseissa
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Hyvältä on peli-ilme ja tekeminen näyttänyt surkean Hawks avauksen jälkeen ainakin koosteiden perusteella! Ylivoima aivan eri levelillä kuin viime kaudella, kiitos varmaan osin Karlssonin. Erikilläkin voisi olla paljon enemmän pisteitä jos kavereille olisi maistunu tarjoiluista paremmin.

Tästä on hyvä jatkaa!
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ylivoima oli todella hyvännäköistä ja ihme on ettei helähtänyt paria kertaa tai edes kerran. Tasaviisikoin Pens oli hieman hitaampi pelinopeudessa Calgarya vastaan aivan kuten oli myös Chicagoa vastaan, mutta kolmas erä oli sitten todella hyvä ja käänsi tämän pelin Pensille. Mitähän tuo Malkin on kesän tehnyt? Huhhu millä tasolla on Malkin tullut tähän kauteen! Eikä Crosbykaan yhtään hullummalta näytä ja Letang myös vääntää hyvin.

Toistaiseksi näyttää todella hyvältä ja on kiva katsoa tuollaista jääkiekkoa. Tuo ylivoima Karlssonilla höystettynä on jotain niin upean näköistä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Avauserässä ylivoimalla tosiaan lukuisia laatutontteja mutta ei vaan uponnut sisään. Markström veti kerta toisensa pidemmän korren siellä. Hyvän näköistä myllytystä ylivoimalta kuitenkin. Toisella erätauolla valmennus ja/tai johtopelaajat sitten löysivät lääkkeet ottelun kääntämiseen, sieltä heti Crosbyn johdolla hyvin sisään peliin, kiekonriisto ja nopea tasoitusmaali. Todella vahva esitys kolmannessa erässä ja sen avulla pelin kääntäminen tappioasemasta voitoksi.

Nedeljkovic maalinsuulla oli hyvä. Rust teki Penguinsin ensimmäisen ja viimeisen maalin, mutta Flamesin pelatessa ilman veskaa taisi heittää neljä tai viisi kertaa pitkän kiekon ja ihan turhaan. Siitä miinusta Rustille, ei onneksi kostautunut nuo turhat pitkät kiekot nyt. Kolmen ottelun perusteella Gravesin kiekollinen pelaaminen, syötöt ja purut, eivät ole erityisesti vakuuttaneet. Eller ottanut liikaa jäähyjä, muutoin hyvää pelaamista. Alempien kenttien konkaripelaajilta muutenkin ensimmäisiin otteluihin liikaa turhia jäähyjä ja saavat karsia ne pois pelistään. Carter ollut umpipaska mutta yksi välähdys viime yön hienolla keskialueen kiekonriistolla ja siitä vapaaseen maalintekopaikkaan nousulla, ei vaan saanut sisään. Malkin tosiaan ollut dominoiva, ekassa pelissä tarjosi kavereilleen ainakin kolme avopaikkaa ja siinäkin olisi hyvin voinut keräillä useamman pisteen. Yhteispeli Smithin kanssa lähtenyt heti toimimaan hyvin. Crosbyltä ja Guentzelilta myös vahvaa pelaamista, Karlsson ollut erinomainen. Ruhwedel täyttänyt ekoissa peleissä oman roolinsa kolmosparin pienten minuuttien pelaajana erittäin hyvin. Harkins ollut toistaiseksi mitäänsanomaton, Nieto ollut heikko eikä Acciarikaan ole erityisesti vielä vakuuttanut. Alemmilta kentiltä pitää jatkossa tulla parempaa suorittamista.

Kaksi voittoa kolmeen ensimmäiseen peliin on kohtuuhyvä startti kaudelle ja se ensimmäisen ottelun romahdus on osaltaan nyt kumottu näillä kahden viimeisen pelin esityksellä. Tästä on hyvä jatkaa kauden toiselle viikolle sitten. Kahden pelin viikko edessä, vierasottelut Detroitissa ja St.Louisissa. Minimitavoitteeksi yksi voitto noista peleistä, mutta mielellään voitot kummastakin pelistä.
 

Le Deal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins & Pelicans Lahti
Aina kun Carter on jäällä alkaa suoraan sanottuna vitu*taa. Tuonkin rahan olisi voinut laittaa johonkin niin paljon parempaan pelaajaan, sekä se että Sullivanilla on joku pakkomielle peluuttaa sitä. Zohorna tonne neloseen sen paikalle ja johan näyttää paremmalta.

(Zohorna menisi itsellä kyllä myös ennen Nietoa tai Harkinsia kokoonpanoon)

Onneksi sentään O’Connor on päässyt nelosen jämä minuuteilta ja Sullivanin koirankopista pois.. oli jo viimekaudella todella hyvä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Carterin tilalla voisi hyvin kokeilla Zohornaa tai Puustista. Luulisi noiden tarjoavan joukkueelle huomattavan paljon enemmän varsinkin kun molemmilla alla varsin onnistunut pre-season.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Dubas kävi kaupoilla Allvinin kanssa. Friedman ja Glover siirtyvät Canucksin farmiin, ja toiseen suuntaan matkaa Rathbone ja Plasek.

Jos ei muuta niin ensi kauden sopimuskiintiöön vapautuu ainakin yksi paikka tällä, kun kaikilla muilla sopimukset päättyvät tähän kauteen paitsi Gloverilla. Yksi turhake pois rasittamasta ensi kauden kiintiötä siten. Glover ei osallistunut Penguinsin harjoitusleirille (eikä ollut listattuna loukkaantuneiden pelaajien joukkoon), eikä ole pelannut WBS:n kauden kahdessa ensimmäisessä pelissä, eikä viime kaudellakaan saanut farmissa mitään aikaiseksi, joten hänellä ei nähty selvästi minkäänlaista tulevaisuutta organisaatiossa. Joten pelkästään tämän puolesta jo voittoisa kauppa Penguinsille.

Friedman parin edellisen kauden aikana pelaamaan päästessään ajoittain väläytteli kykyjä kolmosparin vakituisemmastakin roolista eikä nyt juurikaan Ruhwedelia huonommin esiintynyt, mutta valmennuksen papereissa lähes kokoajan ollut kuitenkin tämän takana. Sai kyllä mahdollisuutensa mutta ei vaan valmennuksen silmiin kyennyt sitä käyttämään hyväkseen. Eikä ole waivereistakaan kelvannut viime eikä tällä kaudella muille joukkueille. Lisäksi on Hextallin miehiä vahvasti, joten ei haittaa yhtään hänen kauppaamisensa. Rathbone oli yliopistosta ammattilaiseksi siirtymisen yhteydessä potentiaalinen tapaus, ja eiköhän siellä edelleen ole enemmän potentiaalia jäljellä kuin Friedmanilla. WBS:ään varmasti hyvä vahvistus kiekollisempana puolustajana, epätodennäköistä että koskaan nousee ylös NHL-miehistöön, pieni mahdollisuus sille kuitenkin vielä.

Plasek vaikuttaa pelkältä sopimusten tasoittajalta tässä, ja voi tehdä tiukkaa mahtua edes peliä pelaamaan WBS:n riveissä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Detroitin vierailulta ei tullut pisteitä matkaan. 6-3 luvuilla tappio, kaksi viimeistä tyhjiin. Kaksi erää vaisua pelaamista hyvän alun jälkeen. Se ensimmäinen yv oli heikko ja heti sen perään Detroit tuli tasoihin, jälleen yksi osoitus hyvän yv-pelaamisen (tai vaihtoehtoisesti hyvän av-pelaamisen) tärkeydestä ja momentumin pitämisestä/saamisesta sitä kautta. Kolmannessa erässä hyvää takaa-ajoa, mutta lopulta jäi vajaaksi. Valmennukselta vielä paitsiohaasto ensimmäiseen tyhjiin tulleeseen maaliin, mutta välillä menee tuomiot näissä Penguinsia vastaankin, aika hyvällä prosentilla noissa onnistuneet aiempina vuosina mutta eivät tällä kertaa. Syynäkin vain koska videolta eivät löytäneet varmistusta paitsioasemalle suuntaan eikä toiseen jolloin pelitilanteessa annettu tuomio jäi voimaan. Hyvä että videot käytössä kun niiltä ei vieläkään 100% löydetä puoleen tai toiseen paitsiotilanteisiin varmistusta.

Ruhwedelia tuli kolmen pelin jälkeen hieman kehuttua hyvästä pelaamisesta, nyt tuli sitten hyvin huono ottelu häneltä. Muistutus tuli nopeasti miksi siihen hänen tilalleen tulee jatkuvasti toivottua parannusta. Sitten meni vielä loukkaantumaan kolmannen erän alussa, joten ensi pelissä nähtäneen Ludvigin tai Shean debyytti Penguinsin riveissä.

Karlsson on kyllä huikea pelaaja kiekollisena, todellinen kapellimestari.

Toissa päiväisessä Canucksin kanssa tehdyssä kaupassa tullut Karel Plasek on unconditional waivereissa sopimuksen purkamista varten, joten sieltä tuleekin heti sitten sopimuskiintiöön yksi vapaa paikka. Ei tarvitse turhaketta peluutella Wheelingissä tai laittaa lainalle Eurooppaan vaan saadaan kirjoilta pois kokonaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jumalauta tuo Karlsson on kiva. Harmi tuo loppu, että Detroitin paska jää teki kepposet. Jäätä pitkin menevä perussyöttö päätti just ennen Malkinin lapaa pongahtaa ilmaan yli lavan ja game over. Paitsiohaastot NHL:ssä on yleisesti perseestä, mutta jotenkin kruunaa tuon tilanteen ettei saada täyttä varmuutta joten good goal sitten vaan. Siinä oli punasiivillä jo lusikallinen tavaraa pöksyissä jokaisella, mutta nyt selvisivät säikähdyksellä. Ehkä Detroitissa pitäisi rakentaa uusi halli, onko se jo seitsemän vuotta vanha vai mitä? Ei selvästikään riitä sanoo Karlsson.

Toivottavasti Letang ja Acciari ovat kunnossa! Ruhwedel oli kieltämättä aivan kauhea Detroit-pelissä! Jarrylle meni myös se Chiarotin maali aivan liian helposti.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jansen Harkins tänään waivereissa joten se kokeilu lienee nyt kokeiltu. Ei kyennyt hyödyntämään saamaansa näytönpaikkaa. Uutta pelimiestä sitten vaan siihen tilalle.
 

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Kuten tuli off-seasonilla aavisteltua, niin on tuo bottom 6 ollut kyllä aivan saamaton jälleen tällä kaudella. Top6 on suorittanut hyvin, mutta alaketjuissa ja kolmospakkiparissa kaikki Elleriä(0+1) lukuun ottamatta kiikareilla ja pakkasella. Missäs tuo hehkutettu O'Connor on ollut alkukauden, peleissä ei oo pahemmin näkynyt? Jotain pitäis tehdä jo pikku hiljaa, tuskin Malkinin huippuvire ihan loputtomiin kestää kantamaan joukkuetta. Mestaruudesta on turha haaveilla tuon tason bottom 6:lla, jonka kuitenkin luulisi olevan ihan korjattavissa oleva asia.

Sullivan hehkutti harjoituskaudella POJ:in ottaneen hyvin huomattavia steppejä eteenpäin, mutta melko surkeaa on hänenkin tekeminen omaan silmään ollut. Noh, tuntuu että POJ:lla on välillä huonompia jaksoja ja sitten mies parantaa pelaamista.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Missäs tuo hehkutettu O'Connor on ollut alkukauden, peleissä ei oo pahemmin näkynyt?
Jälleen hyvä esimerkki siitä kuinka ei pidä liikaa mennä antamaan painoarvoa harjoituspeleille. Nuo pelit kun ovat just sellaisia, missä kokeneemmat pelaajat ovat vain hakemassa tuntumaa ja ylipäätään yrittävät pysyä terveenä siinä missä taas nuoret antavat enemmän kuin kaikkensa murtautuakseen kokoonpanoon. O'Connor näytti harjoituspeleissä todella hyvältä, mutta ikävä kyllä on kadonnut harmaaseen massaan ainakin toistaiseksi. Toivottavasti O'Connor sieltä kuitenkin vielä tulee, koska väläyttelihän tuo viime kaudella myös ihan show'n puolella eli pelkästään harjoituspeleistä hänen hehkutuksessaan ei ole ollut kyse.

Kyllä nyt olisi paikka kokeilla uusia nimiä tuolla alemmissa ketjuissa. Puustinen, Zohorna, White, Hinostroza, Nylander, Johnsson. Pari näistä nyt ainakin kokeiluun. Harkins jo lähti waivereihin. Carterin voi siirtää poppareille.

O'Connor - Eller - Puustinen
Zohorna - Acciari - Nieto

Jotain tuollaista voisi kokeilla Bluesia vastaan?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Carterin voi siirtää poppareille.

O'Connor - Eller - Puustinen
Zohorna - Acciari - Nieto

Jotain tuollaista voisi kokeilla Bluesia vastaan?

Ei voi koska cappi ei anna myöden. Ei ainakaan niin kauaa kun siellä pidetään kahdeksan puolustajaa ylhäällä, eli kahden pelaajan (Puustinen ja Zohorna tuossa kuviossa) ylös nostaminen vaatisi myös yhden pakin waiverointia ja farmiin lähettämistä Harkinsin lisäksi. Ludvigille varmaan ainakin Dubas haluaa ajanmyötä antaa jonkinlaisen mahdollisuuden kun kerran waivereista hänet poimi, eli häntä tuskin heti ollaan waiveroimassa ilman yhtään pelattua ottelua. Shea varmaan menisi waivereista läpi, tai ehkä ei, mutta ainakin toistaiseksi ovat priorisioineet puolustukseen nuo ylimääräiset pelaajat hyökkääjien sijasta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei voi koska cappi ei anna myöden. Ei ainakaan niin kauaa kun siellä pidetään kahdeksan puolustajaa ylhäällä, eli kahden pelaajan (Puustinen ja Zohorna tuossa kuviossa) ylös nostaminen vaatisi myös yhden pakin waiverointia ja farmiin lähettämistä Harkinsin lisäksi. Ludvigille varmaan ainakin Dubas haluaa ajanmyötä antaa jonkinlaisen mahdollisuuden kun kerran waivereista hänet poimi, eli häntä tuskin heti ollaan waiveroimassa ilman yhtään pelattua ottelua. Shea varmaan menisi waivereista läpi, tai ehkä ei, mutta ainakin toistaiseksi ovat priorisioineet puolustukseen nuo ylimääräiset pelaajat hyökkääjien sijasta.
Jaa siellä on tällainen sekametelisoppa vaikeuttamassa kuvioita. No sitten ei auta kuin toivoa, että nykyiset bottom-6 kaverit rupeavat suorittamaan paremmin ja toki siis yhden kuten nyt vaikka sen Puustisen voisi ylös nostaa!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sekä Letang että Acciari osallistuivat tänään normaalisti harjoituksiin ja kummankin odotetaan olevan pelaavassa kokoonpanossa Bluesia vastaan. Erinomainen uutinen!

Harjoituksissa pakkipareina olleet Shea-Ruhwedel ja Joseph-Ludvig, joten siellä näyttäisi tulevan pieni muutos kolmospakkipariin sitten. Joko Shea tai Ludvig pääsee pelaamaan NHL-debyyttinsä, ja toinen Joseph/Ruhwedel-kaksikosta sitten poppariosastolle. Ruhwedel veteli harjoituksissa edelleen toisessa alivoimanelikossa, joten vaikuttaisi siltä että Joseph on se joka huilaa ja Shea pääsee debytoimaan. Sunnuntai-aamuyöstä se sitten nähdään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh




Harkins ei kelvannut Jetsille takaisin, joten WBS saa tuosta AHL:ään ihan huippuluokan vahvistuksen sitten. NHL:ään ei selkeästi nyt vaan Harkinsin taso riitä, mutta sarjaporrasta alempana on osoittanut kykenevänsä olemaan ihan sen liigan parhaimmistoa.

Zohorna ihan odotetusti se ensimmäisen ylöskutsun saanut pelaaja, kun kerran leirityksellä oli käytännössä se viimeinen putoajakin. Katsotaan pystyykö hän nyt esittämään parempia otteita kuin Harkins sitten tuolla alemmissa kentissä. Aiemmilta vuosilta jokusia lupauksia herättäviä otteluita nähty NHL:n puolella, muttei sellaisia että olisi niillä kyennyt lunastamaan valmennuksen täyttä luottoa ja vakituista pelipaikkaa. Viime kaudella sai kokemusta parista muusta NHL-organisaatiosta, joten katsellaan ovatko nuo kokemukset sitten kypsyttäneet valmiimmaksi NHL-paikan lunastamiseen.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Sinnehän se ”tästä on hyvä jatkaa” taas haihtui kuin takapuolesta tuleva ilman suureen ja kuuluisaan autiomaahan. 5 pelin saldo 2-3 ja jopa Flyers on aloittanut kauden paljon meitä paremmin.

Viime yönä vietiin St. Louisissa laukaukset selvästi mutta ei vaan niin ei. Malkin jatkaa tehoiluaan mutta muuten ykköstykit jäässä. Kasperi Kapanen rokotti entistä seuraansa kahden syöttöpisteen verran.

Jotain pitäisi nyt tehdä ettei kausi lähde heti alusta luisuun. Alussahan tässä vielä ollaan mutta silti. En tiedä olisiko tuo Sully jo nähty tai olisiko parempaa koutsia tilalle mutta ei vaan taaskaan tekeminen tuloksellisesti vakuuta tällä hetkellä.
 

miesuimari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sen koommin muiden otteluohjelmia selaamatta luulen, että Pensin oma on ollut yksi sarjan helpoimmista. Saldona 5 ottelusta 4p. Ei näin, sillä haave pleijareista on muutenkin kiven alla.

Harmi kun vapailla markkinoilla ei ollut parempaa maalivahtia tarjolla. Jarry on suorastaan luokaton. Tosin näin on ollut jo pidemmän aikaa. Maalivahdin tulisi ryöstää pisteitä, jossa Jarry ei ole todellakaan onnistunut.

Onneksi vastustajat seuraavissa otteluissa kevenevät Starsin ja Avalanchen muodossa.

77 matsia on vielä aikaa, mutta pelin pitäisi pikkimmiten parantua jos/kun pleijaripaikasta haluavat haaveilla.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sen koommin muiden otteluohjelmia selaamatta luulen, että Pensin oma on ollut yksi sarjan helpoimmista. Saldona 5 ottelusta 4p. Ei näin, sillä haave pleijareista on muutenkin kiven alla.

Harmi kun vapailla markkinoilla ei ollut parempaa maalivahtia tarjolla. Jarry on suorastaan luokaton. Tosin näin on ollut jo pidemmän aikaa. Maalivahdin tulisi ryöstää pisteitä, jossa Jarry ei ole todellakaan onnistunut.

Onneksi vastustajat seuraavissa otteluissa kevenevät Starsin ja Avalanchen muodossa.

77 matsia on vielä aikaa, mutta pelin pitäisi pikkimmiten parantua jos/kun pleijaripaikasta haluavat haaveilla.
Itsekään en ole Jarryn fanclubiin kuulunut ikinä, vaikka erittäin hyviäkin jaksoja mahtuu. Nedeljkovic on pelannut muutamia erittäin lupaavia otteluita, ja nyt vain rohkeasti Jarrylle kirittäjää askiin. Vaikka muutama startti putkeen, jotta näkyisi vähän miten se taso ihan oikeasti kestää?

Pinguilla on joo tiukka rundi menossa, parantaa pitää. Miten se Kapanenkin vaikutti ihan ok:lta bluesin paidassa, mutta pinguissa ei säväyttänyt yhtään
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Että voi vituttaa tuo perseily. Varsinkin tuo 2-1 maali. Malkinin ketjulta ylipitkä vaihto ja kaikki kolme vielä päätyyn kerran karvaamaan, mutta sitten ei ole voimia luistella enää omiin kun tuo karvauspelaaminen ei tuotakaan tulosta. Aivan vitun luokatonta tekemistä. Bottom-six ei tuo mitään pöytään. Jarryn kohdalla rupeaa hiipimään kylmä hiki otsalle, että oliko tämän jatkosopimus sittenkin karmea virhearvio Dubakselta?

Tästä ei ole hyvä jatkaa. Nyt tarvittaisiin voittoputki päälle.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Ne hyvät otteet taas on ehtineet vaihtua viimekaudelta tuttuun perseilyyn. Kammottavia kiekonmenetyksiä ja lisäksi Jarry on jos ei nyt luokaton, niin ei todellakaan voittava maalivahti. Jotain tartteis tehrä niin sanotusti.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Malkinin upean maalin lisäksi Blues-ottelusta ainoastaan hyvää kolmoskentän peli. Zohorna toi heti siihen ihan uudenlaista energiaa aiemmin nähtyyn verrattuna. Saivat hyvin pidettyä kiekkoa hyökkäyspäässä ja luotua tilanteita. Maalinkin saivat mutta se nyt oli 'roska-ajalla' tehty osuma, 4-1 tappioasemassa pari minuuttia pelikellossa ollessa, joten jatkossa pitää saada alemmilta kentiltä oikea-aikaisempia ja pelitilanteeseen paremmin vaikuttavia osumia myös sitten. Mutta ainakin maalihanat avattu alempien kenttien osalta.

Crosbyltä ja ykköseltä tuo oli täysin ohiottelu joten kotona tällä viikolla sitten kapteenilta odotettavissa parempaa suoritustasoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös