Pittsburgh Penguins 2023–2024

  • 258 323
  • 1 096

Animal

Jäsen
Ja toistettakoon vielä, että mä olin ja olen edelleen Pens-johdon kanssa eri mieltä tästä "suunnasta" mutta ymmärrän hyvin miksi näin päätettiin tehdä.
Minä myös ymmärrän Dubasia siinä mielessä, että valittu linja on all-in nykyisellä rungolla.

Riskipeli on siinä, että Penguinsin palapelissa on vielä nyt isoja palasia, jotka olisiva rebuildin kannalta oivallista kauppatavaraa, mutta vuoden-kahden päästä näitä on huomattavasti vähemmän.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Sen takia on parempi vielä viritellä sitä viimeisiään vetävää vanhaa V8-pönttöä, kun uuteen Teslaan ei vaan yksinkertaisesti ole resursseja.
Mulle tulee Penguinsista mieleen 70-luvun Mersu, jolla on ajettu miljoonia kilometrejä. On tyyliä, aikansa kestävintä teknologiaa ja takapenkillä voi muistella kultaista nuoruutta. Kyllä sillä vielä ajaa, mutta savu perässä sinertää ja moottorista ei saa tehoja irti vaikka kuinka talloo nastaa lautaan. Nyt sitten omistaja on keksinyt panostaa isosti uuteen, kalliseen jousitukseen, jolla toivotaan pärjättävän isolla tiellä.

Ei siinä, kyllä vanhan liiton mies tuollaista mielummin katselee kuin uusrikkaan naapurin menoa hienolla laitteella, jota se ei osaa ajaa.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Mä pidän näistä Dubasin muuvseista äärettömän paljon. Tulevaisuus oli tuhottu jo aiemmin, mutta uuden ukkelin myötä ainakin pyritään tämän sukupolven päälliköiden kanssa näyttävään viimeiseen roihuun ennen seuraavaa rakenteluvaihetta. Suurella todennäköisyydellä Penguins-kausi 2023-24 on sangen viihdyttävä ja kauden kestäessä vieläpä vaihtelevista syistä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Carl Hagelin löi sitten hokkarit naulaan kun ei pysty enää silmävamman takia jatkamaan uraansa. Kaikkea hyvää ruotsalaiselle liehuletille! Oli iso palanen back to back -mestaruuksia. HBK-ketju 2016 keväällä oli mahtava ja todella iso syy miksi Penguinsin organisaatio voitti neljännen Stanley Cupin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Ei tainnut olla mainintaa, Pensin leirille try-outilla pari pakkia eli ykköskierroksen varaus 2010 Mark Pysyk, 31, joka oli koko viime kauden pelaamatta sekä 2016 kakkosrundilla varattu Libor Hajek, 25, joka on viime kaudet (v)ihastuttanut Rangersin organisaatiossa.

Varmaan vaan täytettä leirikokoonpanoon ja/tai WBS:n? Hajekilla kai teoriassa voisi joku sauma olla varapakin varapakki ja pysy-kotonasi-luuta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei tainnut olla mainintaa, Pensin leirille try-outilla pari pakkia eli ykköskierroksen varaus 2010 Mark Pysyk, 31, joka oli koko viime kauden pelaamatta sekä 2016 kakkosrundilla varattu Libor Hajek, 25, joka on viime kaudet (v)ihastuttanut Rangersin organisaatiossa.

Varmaan vaan täytettä leirikokoonpanoon ja/tai WBS:n? Hajekilla kai teoriassa voisi joku sauma olla varapakin varapakki ja pysy-kotonasi-luuta.
Pysykillä hajosi akillesjänne ennen kauden alkua ja ei siten Detroitissa pelannut. Muuten olisi varmaan pelannut mutta nyky tasosta ei mitään käryä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tuo Pysyk on mielestäni ihan hyvä haku tuonne näyttämään osaamistaan kun siellä kilpailee kolmosparin rightin puolen paikasta oikeastaan vain Ruhwedel ja Friedman. Pysyk voisi olla jopa upgrade noihin nähden, jos pääsee pelikuntoon.

Muita huomioita. Selostajakaksikko vaihtuu kun uusi omistajaporras on mennyt ostamaan kanavan itselleen ja meni tietenkin myös brändäämään tämän kokonaan uusiksi. Jatkossa Pensin pelit paikallisesti lähettää Penguinsin organisaation omistama SportsNet Pittsburgh. Mearsia pidin itse erittäin pätevänä selostajana, mutta Errey oli sellainen kommentaattori, että hänen korvaaminen paremmalla ei pitäisi olla ongelma. Kiitos molemmille kuitenkin panoksesta.

PPG Paints Areenaan on menty käyttämään 30 miljoonaa dollaria + uusi mediakuutio on hommattu. Tämä uusi mediakuutio yltää melkein siniviivalta siniviivalle asti joten mistään ihan pienestä mediakuutiosta ei ole kyse. Uusi omistajaporras on todellakin laittanut uudet tuulet puhaltamaan eivätkä ole jääneet vain istumaan käsiensä päälle! Dubas, Karlsson, areenan parantelu, uusi upea mediakuutio ja uuden näköiset lähetykset. Toivottavasti myös itse joukkue jäällä vastaa huutoon. Vielä kerran pojat!



 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Nyt on perhana rahaa käytetty! Tuleva kausi on todellakin vielä kerran pojat. Kävi miten kävi niin kauden jälkeen mielestäni ois parasta alkaa myymään pelaajia varausvuoroja/prospecteja vastaan. Ikärakenne alkaa olemaan siinä haarukassa että ei se tästä parane. Crosbyn taso luultavasti pysyy kovana ja voi mentoroida nuorempia. Minun silmissäni ainoa koskematon palanen on Sid. Loppuun asti Penseissä ja paita kattoon.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins

Doug Wilson mukaan Dubasin remmiin. Ei välttämättä huono liike. Ei ollenkaan.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Juma, tässähän pitää muutaman välikauden jälkeen aloittaa varmaan taas vähän tarkemmin seuraamaan pens-matseja!
into on kova, vaikka tuloskunnosta ei ole mitään takeita, mutta eiköhän viihdettä ainakin ole taas saatavilla ja isoja miinuksia tehotilastoissa
 

Taituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington
Tässä parin jotenkin itselleni vaisun ja sellaisen "epäkiinnostavan" kauden jälkeen on tultava tänne pöytään sanomaan, "NOTTA NYT"! Vaikka kuinka olenkin seuraillut Ovechkinin maalienkkajahtia (ja sekin on vähän menettänyt merkityksensä jään ulkopuolisten juttujen takia. Ei mennä siihen nyt enempää), niin änäri on ollut jotenkin vähän "laimeaa" seurattavaa pari viime kautta, mutta nyt on se!

Tämä Pingujen tiimi tihkuu seksiä ja rokkenrollia! Vielä kerran! Jos vielä kerran ukot näyttäisi nuorilta, hoki maistuis ja tulisi tulosta! Malkin syttyisi liekkeihin. Letang ja Karlsson näyttäis, että näin pelataan kiekollista puolustusta, Crosby painais häkkiä ja kulmissa, näyttäen, että parasta ennen päiväys on NYT!

Vielä kun saadaan Mikke veivattua 3 ketjun laituriksi (vai käviks se jo täällä?), no sit Pulju. Vähän suomalaista värinää, niin täällä ollaan jo etukäteen bändwägönissä, ratsastamassa kohti mestaruutta!

Cmon Pens! (Tai miten se kuulukaan sanoa).
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Harjoitusleirit käynnistyivät torstaina joten olisi aika omalta osaltakin pikkuhiljaa aktivoitua tulevaa kautta silmällä pitäen. Käydään tässä nyt hieman läpi Karlsson-kaupan jälkeen tapahtuneita asioita Penguinsin offseasonin osalta. Osa nostettu tässä ketjussa aiemmin jo esiin muiden toimesta, osaa ei, mutta ihan kertauksena ja itseni ajantasalle saattaen kaikki nyt tähän:

FSG hankki Penguinsin televisiolähetysoikeudet ja ottelut tulevat jatkossa SportsNet Pittsburghin lähettäminä. Josh Getzoff korvaa Steve Mearsin Penguinsin otteluiden selostajana, ja myöhemmin tuossa Mears palkattiin selostajaksi radiolähetyksiin. Dan Potash jatkaa omassa roolissaan, mutta Bob Errey puolestaan ei jatka kommentaattorina. Erreyn korvaajaa ei ole vielä taidettu julkistaa? Phil Bourque ja Colby Armstrong lienevät vahvoja ehdokkaita tuohon?

Toimiston puolella tehtyjä ylennyksiä ja palkkauksia:

Andy Saucierille, Erik Heasleylle, Amanda Kesselille ja Trevor Daleylle ylennykset. Kyle Dubas puolestaan jatkaa edelleen GM:n ominaisuudessa. (Tapahtuivat pari päivää ennen Karlsson-kauppaa jo)
Marty Lauzonista 'Director of High Performance'
Mark Osiecki ja Matt Lorito palkattu pro-scouteiksi
Robbie Sandland ja Brandon DeFazio palkattu amatööri-scouteiksi
Cam Charron palkattu 'Hockey Research and Development Analyst':ksi
Doug Wilson liittyy johtotiimiin vanhemmaksi neuvonantajaksi ('Senior Advisor of Hockey Operations')

- Sieltä on tullut sitä kaivattu uutta verta toimiston ja scouttiosaston puolelle. Luotetaan siihen että ovat omiin rooleihinsa päteviä palkkauksia. Wilsonille voitaisiin pelata se Stanley Cup, joka kiersi hänet San Josen GM:nä pitkään ollessaan erinomaisesta työstään huolimatta.

Pari Hextallin palkkausta poistuivat organisaatiosta kesän aikana. Maalivahtien kehitysvalmentajana pari vuotta toiminut Charles Grant sekä Hextallin nepotismi-palkkaus, hänen oma poikansa, Brett Hextall joka toimi jonkinlaisena kehitysvalmentajana.

Mark Pysyk, Libor Hajek ja Austin Wagner liittyvät harjoitusleirille try-outille.
Colin White myöskin mukaan harjoitusleirille try-outille.

- Kaikki neljä ovat pitkään olleet NHL:ssä ja eivät lähtökohtaisesti sen heikompia mitä Penguinsilla omasta takaa on sinne neloskenttään ja puolustukseen (Ruhwedel, Friedman) kilpailemaan viimeisistä pelipaikoista. Pysyk ja White tästä nelikosta ne parhaat ja mielenkiintoisimmat try-outilla olevat pelaajat. White pelasi Stanley Cup-finaaleja jämäminuuteilla Floridan riveissä keväällä, ja aikoinaan oli erittäin lupaava prospecti ja odotin hänestä kehittyvän laadukkaan kahteen suuntaan pelaavan top-6 sentterin. Sellaista hänestä ei tullut, mutta pysynyt edelleen NHL:ssä ja ei haittaisi yhtään jos saisi NHL-sopimuksen ensi kaudeksi Penguinsilta. Olisi pätevää syvyyttä taistelemaan neloskentän rooleista. Pysyk myöskin oli aikoinaan laadukas lupaus joka ei koskaan lunastanut häneen kohdistuneita odotuksia, mutta tehnyt silti pitkää uraa NHL:ssä kaikessa hiljaisuudessa. Hän ei liene tasoltaan sen huonompi kuin Ruhwedel, mutta kysymys on että onko sitten aavistuksen parempi jotta ottaisi hänen edestään roolin kolmosparin rightin pakkina? Hajek ja Wagner ovat tuollaisia NHL/AHL-tweenereita, vakituista roolia ei kummallekaan kannata odotella, mutta toisivat laatua WBS:ään ja mahdollisia loukkaantumisten paikkaajia NHL-miehistöön lyhyeksi aikaa.

Harjoitusleirimiehistö kokonaisuudessaan.
- Yhteensä 58 pelaajaa osallistuu leirille.
- Lisäksi 5 pelaajaa sivussa loukkaantumisen vuoksi (Guentzel, Pickering, Butcher, Ansons, Collins).
- Sopimuksenalaisista pelaajista leirille ei ole kutsuttu neljää pelaajaa (Jordan Frasca, Ty Glover, Lukas Svejkovsky ja Emil Pieniniemi). Kolme ensimmäistä olivat mukana viime viikon prospecti-turnauksessa, mutta eivät saaneet kutsua varsinaiselle leirille. Menevät siten suoraan WBS:n leirille kunhan se alkaa joskus viikon-kahden päästä. Pieniniemi taasen aloittanut kautensa jo Suomessa Kärppien mukana.
- Maalivahti Michael Simpson, puolustaja Andre Anania ja hyökkääjä Matthew Soto ovat 20-vuotiaita try-outilla olevia pelaajia.
- WBS:n sopimuspelaajista (AHL-sopimus) leirillä mukana Garret Sparks, Dmitri Samorukov, Justin Lee, Evan Vierling, Austin Rueschhoff, Sam Houde, Avery Hayes, Matt Filipe ja Jagger Joshua.
- Ainoastaan kaksi WBS:n sopimuspelaajaa eivät ole NHL-leirillä mukana - Thimo Nickl ja Justin Addamo.
- Peter Abbandonato on try-outilla oleva 25-vuotias pelaaja, joka on ensi kaudeksi tehnyt sopimuksen AHL-joukkue Chicago Wolvesin kanssa. Kaipa tuo on leirillä antamassa näyttöjä, jos vaikka saisi kaksisuuntaisen NHL-sopimuksen sitten. Farmipelaaja parhaimmillaankin varmasti kuitenkin.

Siellä on leirin alkajaisiksi pelaajat ollut jaettuna kolmeen eri ryhmään. Maininnanarvoista noista on se että Reilly Smith on heti alusta alkaen laitettu Malkinin rinnalle, joten näiden kahden oletetaan varmasti aloittavan kautensa samassa kentässä. Tämä oli ihan odotettuakin lähtien heti hankinnan jälkeisistä Sullivanin kommenteista kesällä. Crosbyn vierellä ovat puolestaan olleet Rust ja Vinny Hinostroza, eli jälkimmäinen saanut ensimmäisen mahdollisuuden olla ensimmäisten ottelujen aikainen Guentzelin tuuraaja. Guentzel myöskin nähty omatoimisesti jäällä ja aikataulu (viisi ensimmäistä peliä jäävät sivuun) edelleen pitää paikkansa, ja jos jotain niin on tuosta aikataulusta edellä toipumisprosessissaan. Muutoin sieltä ei nyt mitään johtopäätöksiä ole kahden leiripäivän jäljiltä vedettävissä. Pysyk ilmeisesti ollut hyvä, Karlsson väläytellyt taitojaan, Letang, Crosby ja Malkin ovat edelleen omia itsejään (mitä nyt Crosby harmaantunut kesän aikana)...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Dubas teki eilen taustatiimiin pari palkkausta lisää, kun MacKenzie Braid liittyy organisaatioon luisteluvalmentajaksi ja Jeff Murray apulaisluisteluvalmentajaksi. Hiljalleen sinne taustajoukkoihin tosiaan tullut uusia palkkauksia ja hyvä näin.

Harjoitusottelut alkavat tänään kahdella Blue Jacketsia vastaan pelattavalla ottelulla. Toinen otteluista kotona, toinen Columbuksessa. Kärkipelaajat ovat kaikki lepovuorossa näistä otteluista. Kotona pelattavan ottelun osalta mielenkiinnon voi kohdistaa Brayden Yagerin ja Joel Blomqvistin otteisiin. Yager saanee hyvän mahdollisuuden toisen kärkikentän sentterinä tuossa ottelussa, ja Blomqvist olettavasti pelaa ottelun puoliksi Nedeljkovicin kanssa. Toisessa ottelussa sitten Samuel Poulinilla ja Ty Smithilla mahdollisuus antaa näyttöjä rosteripaikkaa varten.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Harjoitusleirimiehistöä harvennettiin eilen ensimmäistä kertaa. Kymmenen pelaajaa karsittiin pois vahvuudesta ja Pysyk siirrettiin loukkaantuneiden listalla. Try-outilla olleet 20-vuotiaat junnupelaajat (Simpson, Anania, Soto) palautettiin junnujoukkueisiinsa. Chicago Wolvesin sopimuspelaaja (Abbandonato) vapautettiin try-outistaan. Kuusi WBS:n sopimuspelaajaa (Gauthier, Filipe, Hamaliuk, Houde, Joshua, Vierling) lähetettiin sinne odottelemaan heidän harjoitusleirinsä alkua [EDIT. Tai siis Gauthierilla ja Hamaliukilla on tulokassopimukset, muilla neljällä pelkät AHL-sopimukset].

Harjoitusottelut jatkuvat tänään vierasottelulla Detroitissa. Kärkipelaajat kaikki edelleen huilivuorossa tästä ottelussa. Yager ja Poulin saavat hyökkäyksessä antaa näyttöjä toisessa harjoitusottelussaan. Blomqvist jakanee maalinsuulla vastuun taas puoliksi Nedeljkovicin kanssa. Puolustuksessa Joseph ja Smith saavat mahdollisuuden kilpailla paikasta kolmannen pakkiparin leftin pakin roolista, tai miksei vaikkapa pakkiparina olemisestakin jos toinee pelaa 'väärällä' puolella.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Detroit oli jalkeilla lähes parhaalla miehistöllään ja otti 4-3 voiton viime yön harjoitusottelusta. Nedeljkovic sai pelata koko ottelun, joten Blomqvist ei päässyt maalinsuulle. Zohorna ja Puustinen antoivat näyttöjä kumpainenkin 1+1 tehoillaan. Penguinsin maalit:













Seuraavaksi sitten Buffaloa vastaan kotiottelu torstaina ja siinä ottelussa nähdään jo jokunen kärkipelaajista kentällä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Parhaillaan käynnissä olevissa harjoituksissa on kavennettu pelaajat kolmesta eri ryhmästä kahteen ryhmään, ja ensimmäisen ryhmän koostivat pitkälti NHL-pelaajat. Ensimmäinen katsaus kauden aloittaviin mahdollisiin kentällisiin siten seuraavanlainen:

Rakell - Crosby - Rust
Smith - Malkin - Nylander
Nieto - Eller - O’Connor
Hinostroza/Wagner - Acciari - Carter

Graves - Letang
Pettersson - Karlsson
Joseph - Ruhwedel
Shea - Friedman

Ty Smithin puuttuminen tästä ensimmäisestä ryhmästä on ainoa yllätys, mutta saattaahan tuo olla ihan lepovuorossakin kun pelasi eilisessä harjoitusottelussa (oli muuten pelannut oikean puolen pakkina eli hänen soveltuvuutta 'väärälle' puolelle on testailtu siellä).
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ykkösyv ollut harjoituksissa Crosby-Malkin-Rakell-Letang-Karlsson. Siitähän on Sullivan jo puhunut että Letangia ja Karlssonia kumpaakin sovitellaan ykkösyv:hen eli kahden pakin peluutuksella vedettäisiin. Guentzelin palatessa tapahtuu tietenkin muutoksia, mutta onko se pelkästään sitten Guentzelin tuleminen Rakellin tilalle niin jää nähtäväksi.

Kakkosyv oli muodossa Smith-Rust-Nylander-Joseph-Pettersson.

Tässä olisi lyhyttä videomateriaalia tämän päivän harjoituksista tuon ykkösyv:n osalta:




Zohorna oli lisäksi ollut edelliseen viestiin laitettujen ketjukoostumusten ohessa harjoituksissa ensimmäisen ryhmän kanssa. Ty Smith ollut puolestaan jäällä toisen ryhmän kanssa. Näyttäisi siltä että Smithillä on nyt ylämäki kiivettävänä ottaakseen rosteripaikan kauden alkajaisiksi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

Isot pojat kaikki kehissä huomenna Sabresia vastaan.

Tässä olisi Crosbyn ja Malkinin uran aikaiset tilastot harjoitusotteluista. Puolivaloilla menty heidän tasoon nähden, silti kumpikin yli PPG-tahdissa uran ajalta.

Koodi:
Crosby ja Malkin harjoitusotteluissa:

Yhteensä
Crosby 41 GP 19+31=50
Malkin 42 GP 16+32=48
(Yhdessä Crosby 24 GP 11+18=29, Malkin 24 GP 6+18=24)

2022
Crosby 3 GP 2+2
Malkin 3 GP 0+3
(Yhdessä Crosby 3 GP 2+2, Malkin 3 GP 0+3)

Syksy 2021 (kummaltakin jäi harjoitusleiri väliin loukkaantumista toipuessaan)

Tammikuu 2021 (NHL:ssä ei pelattu harjoitusotteluita ollenkaan)

2020 (harjoitusottelu kesällä ennen 2020 kuplaplayoffien alkamista)
Crosby 1 GP 0+0
Malkin 1 GP 0+1
(Yhdessä Crosby 1 GP 0+0, Malkin 1 GP 0+1)

2019
Crosby 2 GP 1+0
Malkin 3 GP 0+2
(Yhdessä Crosby 2 GP 1+0, Malkin 2 GP 0+1)

2018
Crosby 3 GP 1+3
Malkin 3 GP 0+2
(Yhdessä Crosby 2 GP 1+1, Malkin 2 GP 0+2)

2017
Crosby 3 GP 1+2
Malkin 3 GP 1+1
(Yhdessä Crosby 3 GP 1+2, Malkin 3 GP 1+1)

2016
Crosby -
Malkin 2 GP 1+1

2015
Crosby 4 GP 2+2
Malkin 4 GP 1+3
(Yhdessä Crosby 2 GP 1+2, Malkin 2 GP 0+2)

2014
Crosby 1 GP 0+0
Malkin -

2013
Crosby 4 GP 1+2
Malkin 4 GP 0+5
(Yhdessä Crosby 2 GP 0+2, Malkin 2 GP 0+3)

2011
Crosby -
Malkin 4 GP 3+4

2010
Crosby 2 GP 1+1
Malkin 4 GP 3+3
(Yhdessä Crosby 2 GP 1+1, Malkin 2 GP 1+0)

2009
Crosby 3 GP 2+1
Malkin 3 GP 3+1
(Yhdessä Crosby 2 GP 0+0, Malkin 2 GP 2+1)

2008
Crosby 3 GP 2+4
Malkin 3 GP 2+2
(Yhdessä Crosby 2 GP 1+3, Malkin 2 GP 1+1) (Jokereita vastaan Crosbylle 0+3, Malkinille 1+0)

2007
Crosby 3 GP 3+4
Malkin 4 GP 2+3
(Yhdessä Crosby 2 GP 2+3, Malkin 2 GP 1+2)

2006
Crosby 4 GP 2+7
Malkin 1 GP 0+1
(Yhdessä Crosby 1 GP 1+2, Malkin 1 GP 0+1)

2005
Crosby 5 GP 1+3
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
On muuten varmaan maailmanhistorian suurin tasoero ykkösyyveen ja kakkosyyveen välillä! Kakkosyyveen janareista puolet ei mahtuisi edea kärkkjengien kokoonpanoon, mutta mitässitten ku ykköset pelaa 95% ylivoimista ja pitää prossan 50% tuntumilla.

Ja mua alkaa vituttaa toi Puustisen päälle paskominen, päästäkää se nyt pois sieltä, jos ei ole aikeitakaan antaa saumoja. Ihme touhua kyllä ja Sullivan haistakoon kalakukon.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Graves - Letang
Pettersson - Karlsson
Joseph - Ruhwedel
Shea - Friedman
Itseä hieman harmitti kun Rutta mentiin kauppaamaan pois Karlsson-treidissä, mutta kun katsoo tätä pakiston hahmotelmaa, niin on nyt helppoa ymmärtää minkä takia Dubas teki näin. Letang ja Karlsson pelaavat vähintään 50 min pelistä toiseen. Kannattaako max 10 min pelaavalle pakille (Rutta) maksaa 2,75M$ kaudessa vai 0,8M$ (Ruhwedel)? Jos Karlsson ja Letang ovat kunnossa, niin eiköhän Ruhwedel selviä noista jämäminuuteista ihan ok.

E: Ty Smith laitettu waivereihin. Näinköhän menetetään tämä lupaavana pelaajana pidetty puolustaja joka tuli Devilsistä Marino-kaupassa? Aika karsealta tuo kauppa itsessään rupeaa näyttämään viimeistään nyt. Toivotaan kuitenkin, että Ty Smith jää muilta poimimatta tässä kohtaa.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Harjoitusleirimiehistöön tehtiin eilen toinen leikkauskierros. WBS:n sopimuspelaajista heidän leirilleen lähetettiin Hayes, Rueschhoff, Lee ja Samorukov (ainoastaan Sparks jatkaa ylhäällä WBS:n sopimuspelaajista). Waiver-vapaista pelaajista taas farmiin siirrettiin Andonovski, Johnstone, Belliveau, St.Ivany ja Blomqvist.

Brayden Yager oli tiistaina jo lähetetty takaisin juniorijoukkueensa vahvuuteen. Nolan Collins on myös hiljaisuudessa ilman erillistä julkistusta palautettu loukkaantuneiden kirjoilta takaisin junioreihin.

Waiverit avautuivat eilen ja Penguins oli sielläkin aktiivisin joukkue laittamalla viisi pelajaaa siirtolistalle. Edellä mainitun Ty Smithin lisäksi waivereihin joutuivat Taylor Fedun, Jonathan Gruden, Xavier Oullet ja Rem Pitlick.

Ylhäällä tällä hetkellä 37 pelaajaa (+5 loukkaantuneiden listalla) - joka noiden waiver-pelaajien jälkeen tänään putoaa sitten 32 pelaajaan.
--------

Smith ei sitten pitkään saanut mahdollisuuksia ottaa kolmosparista Josephin viereltä paikkaa. Yksi harjoitusottelu väärällä puolella ja seuraavana päivänä siirto waiver-listalle. Iso pettymys sekä se että Smith ei tätä parempia näyttöjä kyennyt antamaan että se ettei valmennus ja johtoporras tätä pidempään antanut hänelle tilaisuuksia antaa näyttöjä. Nyt odotellaan että jääkö sitten vielä kuitenkin organisaatioon vai viekö tie muualle ilmaissiirrolla waivereista.

-------

Viime yön harjoitusottelussa Sabres kaatui 3-1 lukemin. O'Connor vastasi kahdesta Penguinsin maalista ja Crosby alusti Rakellin tekemän ottelun avausosuman.







 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Harjoitusleirimiehistöön tehtiin eilen toinen leikkauskierros. WBS:n sopimuspelaajista heidän leirilleen lähetettiin Hayes, Rueschhoff, Lee ja Samorukov (ainoastaan Sparks jatkaa ylhäällä WBS:n sopimuspelaajista). Waiver-vapaista pelaajista taas farmiin siirrettiin Andonovski, Johnstone, Belliveau, St.Ivany ja Blomqvist.

Brayden Yager oli tiistaina jo lähetetty takaisin juniorijoukkueensa vahvuuteen. Nolan Collins on myös hiljaisuudessa ilman erillistä julkistusta palautettu loukkaantuneiden kirjoilta takaisin junioreihin.

Waiverit avautuivat eilen ja Penguins oli sielläkin aktiivisin joukkue laittamalla viisi pelajaaa siirtolistalle. Edellä mainitun Ty Smithin lisäksi waivereihin joutuivat Taylor Fedun, Jonathan Gruden, Xavier Oullet ja Rem Pitlick.

Ylhäällä tällä hetkellä 37 pelaajaa (+5 loukkaantuneiden listalla) - joka noiden waiver-pelaajien jälkeen tänään putoaa sitten 32 pelaajaan.
--------

Smith ei sitten pitkään saanut mahdollisuuksia ottaa kolmosparista Josephin viereltä paikkaa. Yksi harjoitusottelu väärällä puolella ja seuraavana päivänä siirto waiver-listalle. Iso pettymys sekä se että Smith ei tätä parempia näyttöjä kyennyt antamaan että se ettei valmennus ja johtoporras tätä pidempään antanut hänelle tilaisuuksia antaa näyttöjä. Nyt odotellaan että jääkö sitten vielä kuitenkin organisaatioon vai viekö tie muualle ilmaissiirrolla waivereista.

-------

Viime yön harjoitusottelussa Sabres kaatui 3-1 lukemin. O'Connor vastasi kahdesta Penguinsin maalista ja Crosby alusti Rakellin tekemän ottelun avausosuman.







Drew oli myös kahdesti läpiajossa ja Crosby kerran. Veti myös tyhjistä ohi josta pitkäkiekko lopussa.
Kovasti pingviinit koittivat neppailla viivassa kiekon kanssa joista oli monesti lähellä kiekon menetys ja kohtuu kurittomasti säntäilivät kiekkoa vastaan pelaten itsensä ulos vähän väliä kiekon riistoja hakien. Tuota O'Connor-Eller-Nieto ketjua kehui selostaja että olisi valmis alaketju kauden alkuun. No eiköhän tuosta läpyttelystä paranna peliä kauden alkuun, muuten voi tulla avauksessa kiire Chicagon nopeutta vastaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kovasti pingviinit koittivat neppailla viivassa kiekon kanssa joista oli monesti lähellä kiekon menetys ja kohtuu kurittomasti säntäilivät kiekkoa vastaan pelaten itsensä ulos vähän väliä kiekon riistoja hakien. Tuota O'Connor-Eller-Nieto ketjua kehui selostaja että olisi valmis alaketju kauden alkuun.
Kuulostaa tutulta. Ylirohkeaa pelaamista ja revolveri-karvaamista. Siitähän Sullivanin pelikirja on tehty. No, itse en näille harjoituspeleille anna minkäänlaista painoarvoa, mutta tutun kuuloistahan tuo on.

Tuo ketju näyttää paperilla kyllä ihan hyvältä. Kenties se voisi kentälläkin olla sitä, vaikka Ellerin hankintaa olen kovasti kritisoinutkin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei kelvannut Ty Smith waivereista kenellekään joten jatkaa edelleen organisaatiossa. Hyvä näin. Vaikka toki itse uskonkin että waivereiden läpäisy on kuolinisku nuoren (ex)-lupauksen NHL-haaveille käytännössä sata kertaa sadasta, ainakin mitä tulee kunnioitettavan NHL-uran pelaamiseen (eikä pelkästään hajaotteluita siellä täällä loukkaantumisia paikkaillessa), mutta toivotaan että Smith on poikkeus pääsäännöstä ja nyt saadessaan vielä kauden ajan kehittyä AHL:ssä olisi se juuri sitä mitä hän tarvitsee potentiaalinsa lunastamiseen.

Odotetusti ne neljä muuta eilen waivereihin laitettua Penguinsin pelaajaa läpäisivät myös waiverit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös