Alex Nylander 4 GP 1+2=3, pelannut keskimäärin 5. eniten (13:59 TOI/GP) tasaviisikoin hyökkääjistä Columbuksessa.
Emil Bemström 5 GP 1+0=1, pelannut keskimäärin 14. eniten (8:36 TOI/GP) tasaviisikoin hyökkääjistä eli vähiten koko Penguins-hyökkäyksestä. Vähemmän kuin Carter, vähemmän kuin Harkins jne.
Kyle Dubas meet Mike Sullivan.
Kai se tähän oli sitten ihan pakko Penguinsin puolelta laittaa ehdollinen kolmoskierroksen vuoro kauppaan kiinni. Bemström saanut jo yhden lahjamaalin kun Petersen ystävällisesti vähän imuroi, ja kai se ne loput viisi sieltä vielä saa aikaiseksi merkityksettömissä peleissä loppukaudesta, tuon osaa ennustaa jo aika kaukaa. Kesällä sitten ei kehtaa QO:ta tehdä välimieskäsittelyn pelossa ja päästetään UFA-markkinoille.
Kuin tilauksesta Nylanderille tuon päälle vielä hattutemppu viime yönä. Kolmas maali tyhjiin, kun Sullivanin aikana ei olisi missään tapauksessa päässyt jäälle tuollaisessa pelitilanteessa. Ei, ei ja ei. Niissä tilanteissa luotetaan vain Crosbyn kenttään (oikein) tai Acciarin kenttään (väärin), Ellerin toimiessa täydentävänä sentterinä niissä tilanteissa.
Valmentajanvaihdos divisioonavihollisessa näköjään vielä ajankohtaista tässä vaiheessa kautta, Pittsburghissa sellaisesta ei kuitenkaan tarvitse edes keskustella. No tästä kiittäminen varmasti omistajaporrasta ja Hextallia, joiden Sullivanille antama jatkosopimus kaksi kesää sitten astuu vasta tänä kesänä voimaan. Siinä menisi yli $15 miljoonaa omistajien taskusta hukkaan jos Sullivan kengittäisiin pois. Esittävät syvätaskuisia kyllä ja puhuvat menestyksen tavoittelusta, mutta niin kauan kun eivät ole valmiita Sullivanin pois potkimiseen niin nuo on vain puhetta ja esitystä. Dubaksella en usko olevan tässä tilanteessa Sullivanin suhteen yksinomaista päätösvaltaa, toki hänkin voisi jättää nuo medialle annetut "Sullivanin tilanteesta ei tarvitse keskustella" kommentit väliin ja vältellä vastauksia ympäripyöreämmillä kommenteilla.
Tulee olemaan ikävä viikko edessä, jos ja kun siellä kaupataan pois yksi organisaatiohistorian parhaista laitureista. Ehdottomasti paras laituritutkapari josta Crosby on urallaan päässyt nauttimaan, ainakin yhtä kevättä pidemmältä ajalta (Hossa kun oli melkosen hyvä siinä vierellä myös). Vielä kun meni loukkaantumiseen päättymään tuo Guentzelin aika sitten, eikä päässyt edes jäähyväispelejä tuossa pelaamaan.
Vastine Guentzelista tulee olemaan rental-statuksen vuoksi kevyt siihen nähden, että kyse on joukkueen toiseksi parhaasta pelaajasta. Edelleen liputan jatkosopimuksen puolesta, siellä on kuitenkin monta muuta pelaajaa jotka joutaa tulla kaupatuiksi ennen Guentzelia. Lisäksi tässä kun tavoite ensi kaudella kuitenkin vielä menestyä varmaan Crosbyn johdolla, niin Guentzel auttaa kuitenkin tuossa yrityksessä. Penguins ei ole kuitenkaan ollut koskaan eikä etenkään nyt vapailla markkinoilla isoja kaloja puoleensa vetävä joukkue, joten sieltä ei oikein korvaajaa kannata odotella. Enkä lähtisi odottelemaan Guentzeliakaan takaisin, jos vetäisi loppukauden ainoastaan toisaalla ja palaisi kesällä uudella sopimuksella Pittsburghiin. Noin ei tapahdu käytännössä koskaan, ei tällaisten huippujen kohdalla ainakaan. Eli jos Guentzel tällä viikolla kaupataan niin en odottele häntä enää koskaan takaisin Pittsburghiin sen jälkeen. Harmittava että tähän pisteeseen tultiin mutta minkäs teet, tässä ollaan.
Guentzelin asema Penguinsin historian laitureiden osalta:
1. Jaromir Jagr
2. Kevin Stevens
3. Jean Pronovost
4. Rick Kehoe
5. Jake Guentzel
6. Mark Recchi
7. Rick Tocchet
8. Joe Mullen
9. Alexei Kovalev
10. Chris Kunitz
HM: Phil Kessel
Guentzel olisi noussut vähintään kolmanneksi yhdellä tai kahdella lisäkaudella joukkueessa, ja Stevensin ohittamiseen myös erinomaiset mahdollisuudet ajan myötä.
Kessel oli ikävä jättää top-10:n ulkopuolella ja ehkä tuossa muistoissa yliarvioi Tocchetin lyhyttä aikaa Pittsburghissa, ja siten sieltä pitäisi tiputtaa Tocchet ulos ja nostaa Kessel tilalle. Muutenkin sijat 3-11 voi melkein järjestellä ihan miten vaan tahansa, tasainen porukka kaiken kaikkiaan, ja tällä kertaa järjestys jäi tuollaiseksi, toisena päivänä olisi ollut varmasti erilainen.
Guentzel Penguinsissa: 503 pelattua ottelua tehoin 219+247=466, pudotuspeleissä 58 GP 34+24=58. Todella tärkeä palanen jälkimmäistä b2b-voitoista, ikuisesti iso osa Penguinsin historiaa. Mielelläni vielä katselisin tuota historiankirjoittamista seuraavien kahdeksan vuoden ajan Guentzelin osalta, mutta ei taida enää mielipiteeni mitenkään vaikuttaa vääjäämättömään.