KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Minulla ei ole ollut näin hyvää tunnetta joukkueesta sitten kevään 2016. Penguinsin pelaaminen muistuttaakin aika paljon 2016 Penguinsia. Viisikkopelaaminen on niin tikissä kuin on vain mahdollista olla ja etenkin viisikkopuolustaminen on lähestulkoon täydellistä josta kertookin se, että Pens on päästänyt vähiten maaleja NHL:ssä kun karmea kauden alku jätetään huomioimatta. Pens jyrää nopeudellaan ja teki sitä Islesiä vastaan jopa ilman joukkueen nopeimpia hyökkääjiä Kapasta ja Tanevia. Letang pelasi viimeksi näin hyvää kiekkoa juurikin vuoden 2016 finaaleissa. Alkukaudella Dumoulin pelasi uransa huonointa kiekkoa mutta loukkaantumisen jälkeen on pelannut luultavasti uransa parasta kiekkoa, dumo on korvaamaton omassa päässä.

Crosby valittiin kuukauden ykköstähdeksi. Huikea kuukausi kapteenilta ja tänäänkin loistava peli mutta se ei näkynyt tulostaululla.

Tänään pelillisesti selkeä voitto Bostonista ja paikkoja olisi ollut tehdä paljon enemmänkin maaleja. Edellisen kerran Pens oli voittanut Bostonissa pelin vuonna 2014. Mike Mathesonilta mieletön coast-to-coast maali, mies on kyllä yksi liigan parhaiten luistelevista puolustajista. Kokonpanoon viime pelissä palanneelle Zuckerille tärkeä onnistuminen pelin lopussa ja hyvä peli yhtä sählättyä läpiajoa lukuunottamatta. Freddy Gaudreau on lunastanut nelossentterin paikan itselleen, erinomainen alivoimalla ja saa myös hyvää aikaan hyökkäyspäässä. Voi toki myös olla että kaikkien ollessa terveinä kovavireinen McCann pidetään kolmosketjussa sentteröimässä Zuckeria ja yllättävän hyvin pelannutta Rodriguesia ja deadlinella hankitaankin Malkinin ja Kapasen ketjuun vasen laitahyökkääjä. Kehutaan myös viimekauden inhokkiani ZARia joka tänäänkin teki avausmaalin, kaveri on alkanut kiskomaan maaleja. 82 peliin peilaten ZAR pelaa kovalla 25 maalin tahdilla.

Sairastuvalta Tanev palasi väkevästi tähän peliin ja ilmeisesti myös Blueger alkaa olla lähellä pelikuntoa. Islesiä vastaan kesken pelin poistunut Jarry on mukana vieraspelireissulla mikä kuulostaa lupaavalta. Malkin ja Kapanen eivät ole ilmeisesti vielä hetkeen pelikuntoisia.

E.
Lisätään vielä että Pensin loppukauden otteluohjelma on liigan helpoin, mm. Buffalo kohdatan vielä neljästi ja Devils viidesti. Muita playoff-paikoilla olevia joukkueita vastaan yhteensä enää viisi peliä jäljellä. Jos pelin taso ei laske merkittävästi niin divisioonan voitto on lähellä. Ja sehän sopisi hyvin liigan parhaalle kotijoukkueelle.
 
Viimeksi muokattu:

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Minulla ei ole ollut näin hyvää tunnetta joukkueesta sitten kevään 2016. Penguinsin pelaaminen muistuttaakin aika paljon 2016 Penguinsia. Viisikkopelaaminen on niin tikissä kuin on vain mahdollista olla ja etenkin viisikkopuolustaminen on lähestulkoon täydellistä josta kertookin se, että Pens on päästänyt vähiten maaleja NHL:ssä kun karmea kauden alku jätetään huomioimatta.
Kyllähän sitä on ollut varma fiilis siitä, että ei enää riitä, hyvä jos pleijareihin, mutta nyt tosiaan on tekeminen parantunut isles ja bruins-matsien myötä entisestään merkkejä ihan oikeasta mahdollisuudesta kovien joukkoon. Koppikin tarttuu veskoille hyvin, joiden suhteen olenkin skeptinen edelleen. Oli kyllä komea peli bruinsia vastaan, joskin yyveellä kiekon ylöstuonti tipotiessään.

Tiivistä pelaamista, ja työmoraali kovalla tasolla. En haluaisi sanoa ääneen, mutta malkin&kapanen duo tuohon vielä, niin toimiessaan on vaarallinen nippu kasassa. Mutta samalla tuntuu, että etenkin Genolla on kyllä niin kova downside, kun ei suju eikä huvita, että tällä hetkellä ei miestä osaa kaivata kuin ylivoimalle laukojan paikalle toiselle viikselle. Mutta tuodessaan Kapasen kanssa tehot tuohon lisukkeeksi, niin kyllä kelpaa.

Matthesonilta huikea maali, Letangi vois ottaa vähän voimaluistelusta mallia, vaikka sitä kiekon ylöstuontia varten.
Ja kyllä oli komea myös pauvömuuv ja kiekko pömpeliin!

Lauantaina primepeli, toivottavasti yhtä väkevää tekemistä!
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguinsille tosiaan ensimmäinen voitto Bostonissa Sullivanin aikakaudella. Voitto tuli vielä erinomaisella pelillä, loistava vierasottelu ja hieno alku tälle kuuden ottelun vieraskiertueelle. Hyvää tiivistä viisikkopelaamista ja onnistumisia laajalta rintamalta - siinä on voittavan joukkueen konsepti kasassa.

Mathesonilta tosiaan upea soolomaali, mutta lähes yhtä upea oli Rodriguesin esityö Zuckerin maaliin. Muutoinkin erittäin hyvää pelaamista Rodriguesilta viime aikoina, alkanut lunastaa pelipaikkaa rosterista noilla otteilla silloinkin kun koko hyökkäyskalusto on terveenä. Muutoinkin voi kyllä sanoa että kaikki rosterissa täyttävät paikkansa ja roolinsa tällä hetkellä, paitsi sitten Jankowski on vähän mitäänsanomaton siellä.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Pitää muuten kehaista Zuckeriakin, hyvin polki itsensä vapaaksi pakiston taakse myös hyökkäysiniseltä tuossa 3.pens maalissa. Toivottavasti tämä avaa miehen suorittamista entisestään! Tanevia ehti tulla jo ikävä, ja hyvä oli esityö myös 1.maaliin. Kiekko meni maalille asti!
 
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mathesonilta tosiaan upea soolomaali, mutta lähes yhtä upea oli Rodriguesin esityö Zuckerin maaliin. Muutoinkin erittäin hyvää pelaamista Rodriguesilta viime aikoina, alkanut lunastaa pelipaikkaa rosterista noilla otteilla silloinkin kun koko hyökkäyskalusto on terveenä. Muutoinkin voi kyllä sanoa että kaikki rosterissa täyttävät paikkansa ja roolinsa tällä hetkellä, paitsi sitten Jankowski on vähän mitäänsanomaton siellä.
Samaa mieltä ja jälleen saa syödä sanojaan ja tällä kertaa Rodriguesin osalta. Toki meneillään on kuuma jakso, ja väistämättä se notkahdus jossain vaiheessa tulee. Mikäli koskaan siihen tilaan päästään että kaikki olisi suurinpiirtein terveenä, on tosiaan mielenkiintoista nähdä kuinka tuo bottom6 hyökkäys muodostuu.
 

KukkosLasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Mutta samalla tuntuu, että etenkin Genolla on kyllä niin kova downside, kun ei suju eikä huvita, että tällä hetkellä ei miestä osaa kaivata kuin ylivoimalle laukojan paikalle toiselle viikselle. Mutta tuodessaan Kapasen kanssa tehot tuohon lisukkeeksi, niin kyllä kelpaa.
Genon paluu kyllä hieman jännittää mutta jos pelaaminen on samalla tasolla kuin viimeisissä peleissä ennen loukkaantumista niin tervetuloa takaisin. Joukkuehan oli kuuden pelin voittoputkessa Genon loukkaantuessa ja pensin pelaaminen alkoi näyttää hyvältä juurikin tuon voittoputken alussa kun pelattiin kolme peliä silloin Phillyä vastaan. Mielenkiintoista että siinä missä noiden pelien jälkeen Pensin peli on alkanut toimimaan, Philly on puolestaan romahtanut.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Joo hyvältä näyttää nyt ja todella vakuuttava voitto Bostonista. Varsinkin 40 min oli ihan sairaan hyvää tekemistä ja Pens hallitsi pelin virtausta selvästi. Tuomareilta puolestaan aivan käsittämättömän heikko suoritus koko peli, mistään ei mitään pl. hyvin kevyt avausjäähy Dumoulinille. Tuolla Bostonissa kun ei ole liikaa juhlittu viime vuosina niin hieman se näytti taas siltä, että hyvä esitys valuu hukkaan kun Bruins tuli maalinpäähän ja heidän maalillaan Vladar oli erinomainen, mutta onneksi tarvittavat osumat saatiin tehtyä ja puolustus piti. Positiivinen yllätys ollut tuo Gaudreau viime ajat. Puolestaan Jankowski näyttää heikoimmalta lenkiltä tuolla ja mieluummin näkisin Zohornan kehissä, mutta kun ei ole sentteri.

Nyt kun saatiin pitkä kuiva putki Bostonissa poikki niin eiköhän napata toinen voitto sieltä heti perään sitten!

E.
Lisätään vielä että Pensin loppukauden otteluohjelma on liigan helpoin, mm. Buffalo kohdatan vielä neljästi ja Devils viidesti.
Ikävä kyllä tuo Devils on ollut Pensille oikea "pain in the ass" koko Crosbyn uran ajan. Ei voi laskea Devils-pelien varaan kyllä yhtään mitään. Näillä otteilla kuitenkin mikä tahansa on mahdollista!
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joko tämä meidän Gaudreau on yrittänyt rekisteröidä nimen Freddie Hockey?
 
Your shit's like chocolate cake
And your ass smells like a rose

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Yksi erää hyvää ehjää jääkiekkoa, mutta sitten homma repesi eikä pärjätty Bruinsia vastaan alkuunkaan tuossa hurlumhei-hokissa. Jos viime pelissä nähtiin hyvää Mathesonia niin nyt sitten tuli vastapainoksi karseita virheitä. Tuli niitä virheitä myös Dumoulinille sekä Crosbyn puolustaminen niissä Bruinsin kahdessa ensimmäisessä maalissa jätti paljon parantamisen varaan. Vastustajan tähdet repivät Pensin tänään pahasti palasiksi. Toivottavasti tuo tappio saadaan nollattua nopeasti.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Lauantain päiväpeli Bruinsia vastaan oli varmasti ulkopuolisten silmissä erittäin viihdyttävä jääkiekko-ottelu. Paljon maaleja, tähtipelaajien hienoja suorituksia ja hyvin tunnetta mukana ottelussa. Penguinsin pidemmän aikaa erittäin hyvin toiminut viisikkopuolustus ja maalivahtipeli pettivät kuitenkin pahemman kerran toisesta erästä eteenpäin kun Bruinsin kärkipelaajat alkoivat laittaa show'ta päälle. Yksilövirheitä tuli tosiaan myös ihan liikaa. Viidellä maalilla kuitenkin voitetaan valtaosa peleistä, joten ei muuta kuin opiksi ottelusta ja seuraavalla kerralla paketti taas tiivimmin kasassa sitten.

Tällä viikolla sitten vieraskiertueelle jatkoa kun ensin kohdataan Rangers kahdesti ja siihen perään sitten Devils kahdesti. Voitot ja pisteet pitäisi pystyä tasaamaan kummankin kanssa noista otteluista, ja toki mielellään vielä sitäkin paremmat tulokset otetaan vastaan. Blueger tehnee paluun seuraavaan peliin (eli toipunut sittenkin Malkinia nopeammin pelikuntoon vaikka alunperin Sullivanin antaman aikataulun perusteella toista oli pääteltävissä) ja toivottavasti myös Jarry on toipunut pelikuntoiseksi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Brandon Tanev loukkasi itseään edellisessä ottelussa ja on sen seurauksena 'week-to-week' statuksella sivussa peleistä. Sama tuttu kaava siten jatkuu, eli kun sieltä joku palaa niin toinen jää sitten sivuun.

Jarry on tosiaan pelikuntoisena jälleen ja Blueger oli harjoituksissa täysivahvuisesti mukana. Ilmoitettujen harjoituskentällisten pohjalta ei voi tehdä kuitenkaan varsinaista johtopäätöstä että Blueger olisi heti tänään mukana kehissä:

 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ja näin voitokas maaliskuu on muisto vain. Positiivista sikäli että maalinteko on edes säilynyt, mutta kun vastustaja tekee melkein jokaisesta saamastaan paikasta, niin numerot ovat rumia.
Sarjataulukossa tilanne näyttää edelleen "turvalliselta". Bruins tuolta eittämättä tulee ohi, mutta päävastustajiksi voi laskea Rangersin ja Flyersin. Onneksi valtaosa keskinäisistä peleistä noita aiemmin mainittuja kilpakumppaneita vastaan on pelattu. Paperilla Pensillä on suht helppo loppuohjelma. Sabresia vastaan on yksinkertaisesti otettava täysi pistepotti, kaikki muu lasketaan epäonnistumiseksi. Penguinsille aina hankala Devilskin on käytännössä ulkona playoffkuvioista, joten sellainen 8 pistettä on budjetoitava noista otteluista.

TDL tulee Pensin näkökulmasta liian aikaisin. Vaikka Penguins häviäisi kaikki meneillään olevan New Yorkin reissun pelinsä, deadlinelle saapuessaan he olisivat edelleen viivan päällä. Jos Burkella on sananvaltaa treidihommissa, sieltä ollaan aivan varmasti kyselemässä jotain Ryan Getzlaffia ja taas lähtee ykköskierroksen vuoroa seuraavalta vuosikymmeneltä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tulipas rumat lukemat. Vastustajan yv oli myrkkyä, mutta muuten täytyy sanoa, että paljon oli myös onnea matkassa. Useampi maali suoraan kimmokkeena ja pari maalia puhtaasti omia maaleja epäonnisesti. Crosbyn touhuilulle tuossa 2-0 maalissa ei voi kuin pyörittää päätä, löysää pelaamista kapteenilta. Pari viime peliä on ollut heikkoa, vaikka pisteitä onkin tullut. Mathesonin touhuja on ollut pari viime peliä karsea katsella. Helppoja virheitä omissa kiekollisena ja on tappanut nyt kirin kahdessa pelissä peräkkäin omalla henkilökohtaisella virheellään. Vaikka Matheson on ollut parempi kuin mitä odotin (odotukset eivät olleet suuret) niin en epäilisi hetkeäkään peruisinko sen Hörnqvist-Matheson treidin, jos se olisi nyt mahdollista. Aivan karsea lappu suhteessa pelaajan tasoon. Ikävä kyllä tuolla pakistossa on näitä ylikalliita sopimuksia enemmänkin (Pettersson ja ensi kaudesta lähtien myös Marino).

Nyt pitäisi nopeasti tiivistää pelaamista ja ruveta napsimaan voittoja tai muuten takaa tullaan vielä ohi. Ei tuota playoff-paikkaa voi vielä kirkossa kuuluttaa, vaikka edelleen sen suhteen tilanne on ihan hyvä ja kaikki on täysin omissa käsissä.

Enkä usko, että Pens tulee mistään kärkivarauksista luopumaan. Jos JR olisi puikoissa niin sitten, mutta Hextallilla ja Burkella taitaa olla ihan muut suunnitelmat. Hyvä niin.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tasonnosto tiistain otteluun nähden, paketti tiiviimmin kasassa ja ansaittu voitto Rangersista. Crosbylle ja Jarrylle sattui muutama kiekonmenetys ja niistä vaarallisimmat paikat Rangersilla, mutta pari kertaa vetivät sitten tyhjästä maalista ohitse joten onneakin sopiva määrä mukana. Muutoinkin voi sanoa että ei ollut Crosbyn päivä. Varusteongelmia, tyhmä jäähy kolmannessa erässä ylivoimalla ja muutoinkaan ei pahemmin luonut tilanteita. Syvyyspelaajat Zohornan johdolla kuitenkin astuivat esiin ja sen myötä tärkeät kaksi pistettä mukaan.

Se olisi nyt kaksi keskinäistä sarjaa runkosarjan osalta takana, Islandersia ja Rangersia vastaan. Saldot noista keskinäistä otteluista:

vs. Islanders 6-2-0 GF 25 GA 19 (Islandersin näkökulmasta saldo on 2-4-2)
vs. Rangers 6-2-0 GF 30 GA 25 (Rangersin näkökulmasta saldo on 2-4-2)

Nuo keskinäiset sarjat Penguins selvitti hyvin. Seuraavana täyteen tuleva sarja onkin sitten Devilsia vastaan, jota vastaan pelataan viisi kertaa seuraavista kahdeksasta ottelusta. Ensimmäinen niistä heti tänään ja toinen sitten sunnuntaina. Sitten muutama peli muita vastaan ja keskinäinen sarja Devilsia vastaan päätökseen kolmella peräkkäisellä kotiottelulla heitä vastaan. Devils aloitti jo myynnin ja sieltä lähti yleensä Penguinsia vastaan hyvin pelannut Zajac pois. Ovat viime vuodet olleet muutoinkin vaikea vastus Penguinsille. Siellä loppukaudesta annetaan nuorille vastuuta ja voivat pelata paineettomassa tilanteessa. Tuosta huolimatta kyllä nuo jäljellä olevat pelit heitä vastaan pitäisi kyetä hoitelemaan kunnialla ja voitokkaasti lähes jokainen niistä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Voisiko joku käydä ravistelemassa tuota meidän kapteenia hieman? Aivan järkyttävää paskaa viimeiset kolme peliä. Sama homma Mathesonin kanssa ja sen voisikin ampua vaikka tykillä kuuhun tai takaisin Floridaan. Muuten joukkueelta oikein jämpti esitys Rangersia vastaan ja varsinkin alku oli erinomainen, mutta todella paljon tehtiin pahoja virheitä, jotka Rangersin paremmalla viimeistelyllä olisivat voineet kostautua. Parempi joukkue Pens jäällä kuitenkin oli ja siinä mielessä täysin ansaittu voitto, mutta virheiden määrää pitää pystyä karsimaan isosti. Zohornan haku taitaa olla todellinen nappiosuma ja samaan aikaan mm. myös Gaudreau pelaa ihan helvetin hyvin. Aloitukset Gaudreaulle 11/12! En tiedä miten nuo ketjut voisi muodostaa kun porukkaa palaa takaisin sairastuvalta, mutta mielestäni Zohornan ja Gaudreaun paikka on pelaavassa kokoonpanossa. Gaudreau voisi olla sopiva palanen Blueger-Tanev kaksikon vierelle. Yhteen ketjuun jäisi sitten nimiä Rodrigues, Zohorna, McCann, Lafferty, Aston-Reese, Sceviour ja Jankowski. Kova on kilpailu pelipaikoista ja ehkä itse rakentaisin ketjut näin:

Guentzel - Crosby -Rust
Zucker - Malkin - Kapanen
Zohorna - McCann - Rodrigues
Gaudreau - Blueger - Tanev
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Aston-Reese on valmennuksen luottopelaaja, tunnollinen kahden suunnan pelaaja ja alivoimapelaaja. Lisäksi on Guentzelin jälkeen joukkueen toiseksi paras maalintekijä tasaviisikoin (6 kpl, tasoissa Zuckerin, Rustin ja Tanevin kanssa). Vaikka Zohorna näyttävää sisääntuloa on tehnytkin pelaamissaan otteluissa, on tuosta vielä pitkä matka Aston-Reesen syrjäyttämiseen pelaavassa kokoonpanossa. Sitä ei varmasti tällä kaudella ainakaan tule tapahtumaan.

Maanantaina olevaa siirtotakarajaa silmällä pitäen Penguinsin suurimmat kysymysmerkit ovat:

- Mikä on loukkaantuneiden pelaajien status? Odotetaanko kaikkia takaisin ennen playoffeja, vai tarvitaanko korvaajia?
- Onko Gaudreaun hyvät näytöt valmennukselle ja johtoportaalle riittäviä vakuuttamaan heidät siitä, että sinne alempiin kenttiin ei tarvitse raahata toista puolustavaa sentteriä voittamaan aloituksia ja pelaaamaan alivoimaa?
- Edelliseen kohtaan liittyy myös McCannin hyvät esitykset sentterinä. Ovatko nämä kaksi yhdessä olleet riittävän vakuuttavia sen suhteen ettei sentteriä tarvitse hommata sinne.
- Tuleva laajennusdraftikin näyttelee omaa osaansa, sillä jo nyt Penguins joutuu tekemään vaikeita valintoja suojausten suhteen McCannin, Bluegerin ja Zuckerin välillä. Yksi heistä jää ilman suojauspaikkaa (kuten jää myös Tanev). Siten pidemmän tähtäimen hankinnan tuominen nyt joukkueeseen vaikeuttaisi vain entisestään tilannetta suojausten suhteen laajennuksessa.
- Capin suhteen Tanevin status ('week-to-week') voi mahdollisesti luoda liikkumatilaa ja mahdollistaa hankintojen tekemistä vapaammin, ilman että tarvitsisi liikutella pois päin palkkoja.

Joukkue on pelannut pidempään hyvin (pois lukien ne kaksi viimeaikaista peliä) ja syvyyspelaajat lähes järjestäen ovat vakuuttaneet ja pelanneet hyvin. Siten Penguinsilla on sen suhteen hyvä tilanne että mikään välttämätön pakko hankintojen tekemiselle ei ole - olettaen että odottavat noita loukkaantuneita (Malkin, Kapanen, Blueger ja Tanev) takaisin ennen playoffeja tai viimeistään playoffien alkuun mennessä. Tällä erää annettujen tietojen pohjalta tuon pitäisi olla se tilanne ja ainakin Bluegeria ja Malkinia odotetaan takaisin runkosarjan aikana. Uusi johtoporras puhuu kuitenkin jatkuvasti siitä fyysisyyden/kovuuden tarpeesta, joten nähtäväksi sitten jää että millaisiin ratkaisuihin tulevat päätymään.

Burkella oli oma osansa aikoinaan erään Sam Bennettin varaamisessa Calgary Flamesiin ja hän olisi tietyllä tapaa sen tyylinen pelaaja jonka perään Burke ja Hextall ovat kuuluttaneet. Näytöt Calgaryssä alkaa olla annettuja ja maisemanvaihto edessä. Pelaaja ilmeisesti itse haluasi pelata sentterinä, mutta roolitus enimmäkseen ollut siellä laiturina. On varmasti yksi Penguinsin hankintalistalla oleva kaveri jos tulee saataville.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
En tiedä millainen diili Hextallin pitäisi Seattlen kanssa tehdä, että saisi suojattua noita joukkueelle tärkeitä hyökkääjiä? Pakistosta suojataan ilman muuta kolmikko Letang, Dumoulin ja Marino. Olisi lottovoitto, jos Seattle poimisi pakistosta Mathesonin, mutta näin tuskin tapahtunee. Petterssonin poiminta ei haittaisi myöskään yhtään, vaikka kyseessä on edelleen varsin nuorehko (24 vuotias) ja potentiaalinen pelaaja. McCannissa on potentiaalia ja kuka tietää vaikka pystyisi isommassa roolissa tekemään jossain määrin saman tempun kuin William Karlsson Vegasissa? Tanev puolestaan on koko sarjan parhaita energiapelaajia ja siksi todella arvokas palanen Pensille. Blueger myös erittäin luotettava bottom-six pelaaja. Kuinkahan kiinnostavana pelaajana Seattle näkisi Zuckerin? Uskaltaisiko Pens jättää jopa hänet suojaamatta? Tai sitten jokin diili tosiaan, jolla suojataan hyökkääjät ja pakotetaan Seattle valitsemaan pakistosta joku tai DeSmith. Jos mietitään hyökkääjänelikkoa Zucker, Tanev, Blueger ja McCann niin itse mieluiten luopuisin nimenomaan McCannista, koska Pensillä ei ole oikein tarjota roolia miehellä. Myös Seattlen kannalta näkisin, että McCann on mielenkiintoinen pelaaja poimittavaksi, koska se up-side löytyy sieltä.

Mielestäni joukkueesta löytyy tällä hetkellä niin hyvin laajuutta, että en lähtisi itse trade deadlinella tekemään yhtään mitään. Millainen parannus esim. Bennett olisi sentteriosastolle? Ei nähdäkseni minkäänlainen. Entä Foligno? Ehkä hänet näkisin sopivan tuonne kokoonpanoon tuomaan santapaperia, mutta miten mahtaa riittää jalka tässä joukkueessa? Tai ylipäätään Pensin pelimerkit hankkimaan Foligno? En olisi valmis antamaan kovinkaan paljoa pelaajasta, joka ei ole täysin selvä vahvistus ja on tehnyt vaivaiset 7+9 tehot tällä kaudella.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
En tiedä millainen diili Hextallin pitäisi Seattlen kanssa tehdä, että saisi suojattua noita joukkueelle tärkeitä hyökkääjiä? Pakistosta suojataan ilman muuta kolmikko Letang, Dumoulin ja Marino.
Marinoa ei tarvitse suojata vaan on automaattisesti suojattuna kokemuksensa johdosta. Eli puolustuksessa on siten tilaa Letangin ja Dumoulinin lisäksi suojata toinen kaksikosta Pettersson/Matheson. Tai vaikka Ceci jos tekee ennen laajennusta jatkosopimuksen.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
McCann näyttää juuri nyt sitä upsideaan jonka vuoksi tämä pitäisi mielestäni suojata. Toki meneillään kuuma jakso, ja maalitahti tuosta tulee putoamaan, mutta jokatapauksessa johtaa tällä hetkellä Penguinsin YV-maalitilastoa.
Jos vertaillaan McCannia ja Zuckeria, niin minusta se on nimenomaan Zucker jolle on vaikeampi löytää roolia. Joukkueessa kun on Kapanen ja Rust jotka ovat hyvin samasta puusta hänen kanssaan. Sen lisäksi tilastollisesti Zuckerin parhaat vuodet ovat jo takana, kun McCann on prime-iässään ja Zucker on huomattavasti kalliimpi.
McCannilla on monipuolisuutensa (pystyy tarvittaessa pelaamaan laidassa ja keskellä) lisäksi erityisominaisuutena yksi Penguinsin parhaista laukauksista, ja tällä hetkellä pakottaa Sullivania tosissaan siihen että hän saa vakituisen roolin ykkös-YV:ltä.

Zucker, Tanev, Blueger ja McCann nelikosta suojaisin ensin McCannin, ja sitten Bluegerin sillä oletuksella että hänen jatkosopimuksensa pysyy maltillisena. Zucker ja Tanev on vaikea. Tanev on ollut paljon enemmän mitä odotettiin, mutta silti 3,5 miljoonaa on aika paljon bottom6 energia-laiturista. Hän on kuitenkin ollut niin äärimmäisen kova roolissaan, että ehkä jopa jättäisin Zuckerin suojaamatta. Vaikea tilanne arvioida.
Zuckerilla ollut rikkonainen kausi, ollut itse loukkaantuneena, ja myös muiden loukkaantumisten vuoksi ei ole löytyny oikein vakituista koostumusta. Kautta on toki vielä jäljellä, ja hänelläkin on rutkasti potentiaalia parempaan.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Samoilla linjoilla ylläolevan tekstin kanssa. Jättäisin itsekin ehdottomasti Zuckerin suojaamatta. Kuitenkin kaksi kautta vielä 5,5 miljoonan cap hitillä sopimusta. Vaikka esim. myös Tanevilla on hintavahko sopimus, niin on hänkin mielestäni enemmän palkkansa arvoinen kuin Zucker. Samoin jättäisin ehdottomasti Mathesonin ja Petterssonin suojaamatta ja suojaisin Cecin, jonka kanssa Penguins toivottavasti solmii jatkon (toki järkevään hintaan).
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Lopulta sieltä New Jerseystä voitto irtosi, vaikka tiukille se meni kun ensiksi Devils-pelaajan maalille heittämä kiekko kimpoaa Letangin luistimista DeSmithin ohi maalin kattoon ja sitten vielä Dumoulinin heitto oman maaliviivan takaa kimpoilee jotenkin omaan maaliin. Melkoisesti on viime peleissä tullut näitä kaiken maailman pomppumaaleja omiin, mutta kaksi pistettä on se tärkein juttu eikä sitä ikinä voi pitää itsestäänselvyytenä kun vastassa on Devils.

Olipa jännä katsoa peliä Devilsiä vastaan kun ei ollut joka aloituksessa kasiseiskan edessä #19 Zajac. Silti ei nuo aloitukset kovin hyvin kapteenille tarttuneet 13/25 ja esim. lopussa kun Devils haki kavennusta ilman maalivahtia niin Crosby hävisi tyyliin kaikki aloitukset omissa ja lopulta sieltä tulikin onnekas 5-4 kavennus. Hieman on alavireinen tuo Crosby ja koko hänen ketjunsa tällä hetkellä, vaikka taas tehoilemaan pääsivätkin. Ei ole sitä tuttua ja iloista dominointia kuitenkaan tuon ketjun peli ja lapsuksia sattuu ihan liikaa. Matheson pelaa aivan karmeaa kiekkoa taas vaihteeksi, mutta ei siitä sen enempää tässä kohdin. Kohti maanantain vastaisen yön Devils kamppailua ja sitten onkin trade deadline.

Ja hyvää pohdintaa yllä. Se voisi todellakin olla Zucker, joka jätetäänkin suojaamatta. Itse en kuulu McCannin suurimpiin faneihin. On mielestäni hyvin ailahteleva pelaaja, ei pysty hoitamaan sentterin ruutua mitenkään erinomaisesti vaan korkeintaan mukiinmenevästi ja ei ole kiekkovarma tai hyvä puolustusalueella. Rannelaukaus, kiekolliset taidot ja nopeus löytyy sekä hyvällä asenteellahan tuo painaa aina.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Eastoni

Jäsen
Itseasiassa aika jännä tuo Zucker, miksi se on hyytynyt vai onko se hyytynyt? Kuitenkin oli edellisen GM:n monen vuoden ajan seuraama pelaaja ja yritti monta kertaa hankkia sitä. Ja ihan OK sentterien kanssa kuitenkin päässy pelaa pingviineissä...
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Itse en kuulu McCannin suurimpiin faneihin. On mielestäni hyvin ailahteleva pelaaja, ei pysty hoitamaan sentterin ruutua mitenkään erinomaisesti vaan korkeintaan mukiinmenevästi ja ei ole kiekkovarma tai hyvä puolustusalueella. Rannelaukaus, kiekolliset taidot ja nopeus löytyy sekä hyvällä asenteellahan tuo painaa aina.
Olen taas pitänyt McCannista kokoajan, juuri tuo että haalarit on päällä joka ilta. Puolustuksekseen, sitä oikeaa pelipaikkaa ei tunnu löytyvän. Onko edelleenkään selvää onko ennemmin kolmossentteri vai kakkos- kolmoskentän laituri? Laiturina näen paljon ennemmin. Malkinin poissaolo on satanut McCannin laariin kun päässyt ykkösylivoimalle, ja onnistunutkin siinä. Laukaisuhalukkuus on vahvuus.

Zuckerista luopuisin paljon helpommin, ikä ja sopimus. Eikä tuo ole päässyt lähellekään sitä tasoa jota odotettiin. Tai ainakin ite odotin.
Hankintoja en toivo deadlinella, leveyttä löytyy ihan kivasti niin hyökkäykseen kuin puolustukseen. Gaudreau on mennyt reippaasti Jankowskin edelle, plussana vielä kätisyys. Saikulta kun porukkaa palailee niin olkoon tuossa riittävästi vahvistusta.
 
915 690 1033 1723 834

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins laittoi eilen Juuso Riikolan ja Colton Sceviourin waiversiin. Riikolalle ensimmäinen kerta waivereissa kun taas Sceviour on toista kertaa tällä kaudella siellä. Kielii siitä että vähän liikkumatilaa cappiin siellä yritetään raivata näillä liikkeillä. Riikolahan saattaisi tuosta vaikka kelvata jollekin puolustajia myyvälle joukkueelle loppukauden korvaajaksi (esim. Columbus), mutta toinen sopimusvuosi rajoittaa varmasti ottajia ja ainahan todennäköisintä on waivereiden läpäisy. Treidaaminen on kuitenkin helpompaa waivereiden läpäisyn jälkeen sitten, kun joku playoff-joukkue voi olla kiinnostunut waiver-vapaasta syvyyspuolustajasta. Ehkä jollain joukkueella on sitten vastaava hyökkääjä tarjota vaihdossa, jos pienemmällä kaupalla lähdetään liikkeelle? Katsellaan mitä tapahtuu seuraavien kahden päivän aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy