Mainos

Pittsburgh Penguins 2015–2016

  • 524 946
  • 2 092

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Milloin Kunitzista on tullut hidas? Perron ja Downie eivät ole nopeita, mutta ei nuo nyt varsinaisesti mitään diiseleitäkään ole. Jos lähdetään tuomaan nopeutta, niin Scuderia vaan ulos. Joukkue nopeutuu sitä myötä.

Todetaan aluksi, että mainitsemani pelaajat olivat listaus niistä jotka kenties olivat luettavissa rivien välistä JR:n kommentien lomasta. Kunitzista tuli hidas tällä kaudella, vaikka paransi loppua kohden. Kyse oli siis enemmänkin pelinopeuden puutteesta kuin varsinaisesta luistelunopeudesta, eikä kumpikaan ole niitä vahvuuksia ollut aiemminkaan. Perron on taitava ja älykäs pelaaja, mutta auttamatta hidas luistelija. Downie ei lähtökohtaisesti taistele edes saman roolin paikasta kun aiemmat kaverit, mutta on kyllä minun silmiini aikamoinen diesel. Scuderi on hidas sanan jokaisessa merkityksessä ja auttamatta nauttii liian suuresta sopimuksesta.

Mitä tulee henkilökohtaisiin mielipiteisiini niin Perron saisi jatkaa joukkueessa ja pyrkisin pääsemään eroon Kunitzista ja Downiesta. Perronilla on valtavasti potentiaalia lyödä kovat lukemat ensi kaudella, Kunitzin ikä ja väsyneen oloiset otteet huolestuttavat ja Downien peli oli liian kaksijakoista; sielä täällä loistavia otteluita mutta pääosin typeriä jäähyjä ja/tai massaan hukkumista. Ei juurikaan fyysistä peloitetta ja odotettua vähemmän vastustajan pakan sekoittamista. Scuderista voi olla vaikea päästä eroon millään muotoa fiksusti, mutta luonnollisesti toivon, että sen eteen tehdään töitä.

Uskon, että jos ja kun JR listasi yhdeksi teemaksi joukkueen nopeuden niin sitä ei yksi Scuderin ulostaminen muuta vaan se tapahtuu monen eri pelaajan voimin. Siinä(kin) tapauksessa em. kaverit voivat olla harkintalistalla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
8. Expect KHL free-agent Artem Panarin to sign with Chicago as soon as Wednesday. Panarin, who led league champion St. Petersburg in scoring, chose the Blackhawks because he’s seen similar players thrive there.

Calgary, Montreal, Pittsburgh and Toronto all made strong pitches. Sounds like the Flames — who heavily pursued him — were closest, but with so many small, talented forwards already in position (Sam Bennett, Johnny Gaudreau, Markus Granlund, Jiri Hudler), Panarin thought that might be too many.

30 Thoughts: How playoffs affect draft selection - Sportsnet.ca

Kala pääsi uimaan verkoista läpi, mutta sentään on laitettu verkot vesille tällä kertaa.

Ehkä sieltä kävisi parempi onni Donskoin ja Kemppaisen kanssa. Toivo elää.
 

Granny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild #64 & #11
Complete Hockey News sivulta bongattu otsikko: "The Pittsburgh Penguins have informed forward Craig Adams he will not be back with the team next season." Siitä iloinen uutinen penguins faneille näin vapun kunniaksi!
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Ihanaa! Toivottavasti Adamsille löydetään joku suojatyöpaikka, on se kumminkin niin sympaattinen vesseli ja koulujakin käynyt. Tuntuisi että toimiston puolella ei vielä ole tarpeeksi porukkaa, voisi se sinne mennä vaikka ynnäileen caphittejä.

Kuka ikinä onkaan vastuussa WBS:n ylivoimakuvioista niin välittömästi ylös ja sopimusta kouraan. Onhan siellä tolle tasolle kovat tekijätkin, mutta näyttäisi että lähes aina kolisee kun Baby-Pens ylivoimaa pelaa. Edellisessä matsissa 3/4 maalista ylivoimalla, tänään tällä hetkellä samat sävelet eli 3/4.

Mikäs mies tämä tällainen Conor Sheary on, näköjään tullut Amherstista ja nakellut tällä kaudella lähes piste per peli ja vähän päälle playoffeissa. Ihan kääpiöhän sekin on niinkuin asiaan kuuluu mutta näköjään AHL:n ainakin riittää. Onko Pensillä edes mitään kiinnitystä vai onko AHL-sopimuksella?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mikäs mies tämä tällainen Conor Sheary on, näköjään tullut Amherstista ja nakellut tällä kaudella lähes piste per peli ja vähän päälle playoffeissa. Ihan kääpiöhän sekin on niinkuin asiaan kuuluu mutta näköjään AHL:n ainakin riittää. Onko Pensillä edes mitään kiinnitystä vai onko AHL-sopimuksella?

AHL-sopimuksella tuo pelaa. Sen verran pienikokoinen että vaikea nähdä hänessä juurikaan NHL-potentiaalia. Onhan noita pienikokoisia AHL:ssä kovia tehoja nakuttavia nähty paljon, joilla ei sitten kuitenkaan eväät riitä NHL:ään saakka.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena

Chami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Pelipäivä: Pitäisikö Pittsburghin myydä Jevgeni Malkin? - NHL - Ilta-Sanomat
Asiantuntijat Mäkinen ja Seppänen kertoo vähän totuuksia mm. Pittsburghista. Toista kertaa peräkkäin ekalla kiekalla ulos ja täysin identtiset kaudet muutenkin. Malkinia ei kiinnostanut ja se haluaa selvästi pois.

Huhuh.


Hahhaa :D Ei näihin voi reagoida kuin nauramalla. Mäkinen piti kommenttinsa asiallisena ja ei nolannut itseään sen pahemmin. Ihmettelen mikä Seppäsen rooli on tässä Viasatin firmassa? Kaverin toiminta lähinnä pyörii Ig-tilien ympärillä ja silloin tällöin käy sitten nakkaamassa näitä kommentteja, ei jeesus. Seppänen ei tainnut ainuttakaan peliä katsoa tai kerennyt haastatteluja kuunnella (oli varmaan liian kiire leikkiä selfietikulla), kun näitä "Malkinia ei kiinnostanut" -kommentteja jakelee. Mutta näitä Malkin-treidi huhuja tullaan kuulemaan läpi kesän, antaa mennän toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Malkin ei nimittäin lähde, vaikka kuinka Seppänen nakkaisi "asiantuntevia" kommentteja.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kris Letang on finalistina Bill Masterson-muistopalkintoon yhdessä Andrew Hammondin ja Devan Dubnykin kanssa. Olivathan nuo kaksi maalivahtia hienoja tarinoita tällä kaudella, mutta eiköhän tämän palkinnon pitäisi selkeästi päätyä Letangille, sillä onhan hänen viime vuotinen vastoinkäyminen ja siitä nousu huipputasolle (ennen tuota aivotärähdystä) juuri sellainen tarina jota tällä palkinnolla yritetään muistaa.

Tuon myötä palkintogaalassa nähdään tänäkin vuonna Penguins-edustustusta ja 2006 alkanut putki jatkuu siten:

2006 - Crosby finalistina Calder Trophyyn
2007 - Crosbylle Art Ross Trophy, Lester B.Pearson Award ja Hart Trophy; Malkinille Calder Trophy, Staal finalistina Calder Trophyyn
2008 - Malkin finalistina Hart Trophyyn ja Lester B.Pearson Awardiin
2009 - Malkinille Art Ross Trophy ja Conn Smythe Trophy; Malkin finalistina Hart Trophyyn ja Lester B.Pearson Awardiin
2010 - Crosbylle Maurice "Rocket" Richard Trophy ja Mark Messier Leadership Award; Crosby finalistina Hart Trophyyn ja Ted Lindsay Awardiin; Staal finalistina Selke Trophyyn
2011 - Bylsmalle Jack Adams Award
2012 - Malkinille Art Ross Trophy, Ted Lindsay Award ja Hart Trophy
2013 - Crosbylle Ted Lindsay Award; Crosby finalistina Hart Trophyyn; Letang finalistina Norris Trophyyn; Sherolle General Manager of the Year Award
2014 - Crosbylle Art Ross Trophy, Ted Lindsay Award ja Hart Trophy
2015 - Letang finalistina Bill Masterson Memorial Trophyyn

Ensi vuonna sitten taas noihin isoimpiin palkintoihin Penguins-edustusta vahvemmin mukaan. Sen myötä sitten kausikin olisi varmasti sujunut tätä kautta paremmin.
---------

Crosby lähtee sitten MM-kisoihin Kanadan kapteenina hakemaan sitä jäsenyttää Kolmen Kullan Klubista. Mikäli Crosby onnistuu tuossa, niin olisi käsittääkseni ensimmäinen pelaaja maailmassa joka on voittanut Stanley Cupin, Olympiakullan sekä maailmanmestaruuden joukkueen kapteenina toimiessaan.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Millon muuten voisi odotella näitä jatkosopimuksien tippumisia? Mielestäni Downie ja Lapierre ovat hyökkäyksestä ne joille pitäisi ensimmäisenä saada jatkot sorvattua. Tämän jälkeen voitaisiin sitten yrittää päästä sopuun Comeaun ja Winnikin kanssa. Millaisen sopimuksen uskotte muuten Colen saavan, joku siltasopimus tyylinen pari vuotta ja varmaan noin 2 milj $ kausiansioilla vai voisikohan JR yrittää jopa pidempää sopimusta miehen kanssa tehdä? Cole pelasi mielestäni Penguinsissa hyvin ja oli positiivinen yllätys itselle.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Millon muuten voisi odotella näitä jatkosopimuksien tippumisia? Mielestäni Downie ja Lapierre ovat hyökkäyksestä ne joille pitäisi ensimmäisenä saada jatkot sorvattua. Tämän jälkeen voitaisiin sitten yrittää päästä sopuun Comeaun ja Winnikin kanssa.

JRien pitää päättää millaista kiekkoa Pingviineissä halutaan seuraavalla kaudella ja tulevaisuudessa pelattavan. Mielestäni Lapierren sopimus on yksi tärkeä asia tätä mietittäessä. Pelaavatko Pingviinit kiekonhallintaan pelustuvaa neljän kentän peliä, jossa taitoa, nopeutta ja nuoreutta korostetaan? Vai pelataanko enemmän työläiskiekkoa, jossa nopeutta, (grittiä) kovuutta ja playoffeissa menestymistä korostetaan? Mielelläni näkisin ensin mainittua pelaamista, jossa kaikki kentät pyrkivät pelaamalla voittamaan vastustajat. Mielestäni neloskenttiä on tuhlattu riittävän monta vuotta tuomaan sitä energiaa, joka ei oikeasti näy ainakaan voittosarakkeissa. En todellakaan halua Lapierreä yli miljoonan sopparilla jatkamaan joukkueessa siksi, että tämä on energinen karvaaja, agitaattori, kohtuu hyvä aloittaja ja hyvä av-pelaaja. Pystymme parempaan ja JR:t pystyvät parempaan.

Lapierre ei ole kiekollisesti lahjakas pelaaja, vaikka ajoittain on väläytellytkin. On aivan selvää, että tämä nosti playoffeissa tasoaan ja pelasi hyvät playoffit, pisteitä ei silti kertynyt yhtä syöttöä enempään. Tasaviisikoin Lapierre on enemmän tai vähemmän pulassa tai kohtuu hyödytön. Hänen johtamansa kenttä toisi energiaa, mutta eivät loisi maalipaikkoja. Tehopisteitä Lapierreltä on turha odottaa. Hänen vahvuutensa pelaajana ovat muualla kuin pisteissä. Runkosarjassa noista vahvuuksista ei ollut liiemmin apua tasakentällisin pelattuna, mutta alivoimalla tämä oli mainio pelaaja. Lapierren jatko olisi paitsi tietty lukema palkkakattoa vasten niin myös singnaali millaista kiekkoa Pingviinien nelonen tulisi pelaamaan. Beatuful Bobby voisi saada jatkon tuomaan sitä energiaa silloin tällöin nelosen peliin, kun halutaan käyttää kiekollisesti pätemättömiä kavereita gritin tai muun shitin varjolla. Tämä olisi ihan hyvä. Siksi en todellakaan jatkaisi Lapierren kanssa yli miljoonalla. Mikäli tämän palkka olisi alta miljoonan, niin tilanne voisi olla toinen, mutta en itse ole vakuuttunut ollenkaan tämän pelaamisesta ja avusta joukkueelle, pystymme parempaan. Mielestäni Lapierre ei ole kuin 2.0 versio Vitalesta. Halutaanko kokoonpanopaikka hukata tähän pelaajaan? Nuo ärsyttäjät eivät Farnhamia lukuunottamatta ole saaneet vastustajan pasmoja sekaisin tai hankittua heille jäähyjä. Ehkä ärsyttäjien panosta joukkueelle on turhaan ylimainostettu? Siitä tullaan sopivasti toiseen rotan maineen saaneeseen pelaajaan, Ydintuhojäteaseeseemme, Downiehen. Downie on mainia kiekkoilija, joka toi arvokasta secondary scoringia joukkueellemme, mitä esimerkiksi Lapierre ei tuonut. Samaan aikaan Downie pystyi hankkimaan vastustajalle jokusen jäähyn, mutta otti itse liikaa typeriä kaksiminuuttisia ja kymmenminuuttisia, usein vielä aivan väärään aikaan. Kuitenkin mikäli Downie suostuisi pelaamaan yhden vuoden ja yhden miljoonan sopimuksella, niin tätä tulisi harkita vakavasti. Hän pystyy auttamaan taidollaan bottom 6, mistä olisi Pingviineille apua. JR tosin haluaa joukkueesta kurinalaisemman, eikä Downie tai Comeau oikein sovellu tuohon muottiin, vaikka viime kauden mottoa eli sitä grittiä toivatkin.

Winnikistä maksettiin tuntuva hinta ja tämän kanssa olisi mukava saada jatko aikaiseksi, mikäli hinta ei nousisi hirveästi yli miljoonaan. Hän toisi sitä monipuolisuutta alempien kenttien ketjulottoon, hienoa av-pelaamista, nopeutta, kokoa ja hiukan taitoa. Playoffit tältä menivät perseelleen, mutta en laittaisi viidelle ottelulle liikaa painoarvoa. Winnikille jatko 1-2 vuotta ja 1.1-1.3 miljoonan caphitillä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tämä nyt olisi enemmänkin edellisen kausiketjun tavaraa, mutta laitetaan tänne jottei kumpikin ole suotta pinnalla. WBS hävisi ensimmäisen ottelun Manchester Monarchsia vastaan kolmannessa jatkoerässä 4-3. WBS:n maalit menivät Conor Shearylle, Scott Wilsonille ja Taylor Chorneylle. Murraylla ollut hikinen iltapuhde; 56 laukausta, 52 torjuntaa (92,9%). Tänään on AHL:n tyyliin heti perään seuraava matsi, voi olla kavereita aika hapoilla tollaisen reilun viiden erän rytistyksen jälkeen. Jatkuukohan Murrayn hommat tänäänkin? Joukkue taitaa lepäillä aika vahvasti hänen hartioillaan, mutta väsykin voi iskeä jossain vaiheessa noin poskettomalla ottelutahdilla.
 

Cocktus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, HPK
Pittsburgh ei aio yrittää hankkia Babcockia ruoriin vaan luottaa nykyiseen valmennustiimiin. Tieto nhl.comista.

Mielelläni Babcockin näkisin penkin takana, mutta toisaalta Johnson ansaitsee vielä toisen näyttöpaikan. Hieman ristiriitaiset fiilikset itsellä. Mitä mieltä muut ovat?
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Pittsburgh ei aio yrittää hankkia Babcockia ruoriin vaan luottaa nykyiseen valmennustiimiin. Tieto nhl.comista.

Mielelläni Babcockin näkisin penkin takana, mutta toisaalta Johnson ansaitsee vielä toisen näyttöpaikan. Hieman ristiriitaiset fiilikset itsellä. Mitä mieltä muut ovat?

Uumoilinkin aivan samaa toisessa ketjussa jo aiemmin. Virhehän se minun mielestäni on, mutta kun ei pääse olemaan kärpäsenä katossa niin ei tiedä mikä siellä on taustalla. Jos Pens-toimisto kokee, että Babcockiin ei ole riittävän hyviä mahdollisuuksia niin pahimmassa tapauksessa tässä sössitään vähintäänkin Johnstonin motivaatio jos ruvetaan äänekkäästi kilpailemaan Babcockista. Vaikea arvioida koutsin suoritusta kotisohvalta käsin, mutta viime kauden perusteella en ollut kovinkaan vakuuttunut Johnstonin tekemisestä joten siksipä tämä nyt aavistuksen närästääkin. Toisaalta mitenköhän realistiset mahdollisuudet Babcockiin oli/on kun osa seuroista on suorastaan pedannut jo paikkaa tälle.

Laitetaan samalla tietoa WBS:n vielä tämän kauden otteista kun tässä kirjoittelemaan ryhdyttiinkin. WBS kavensi ottelusarjan 2-1 ja Sheary ainakin oli ollut tekemässä tuhojaan. Kapasta ei ole kauheasti näkynyt twitter-hehkutuksissa, enkä sen tarkempia raportteja ole viitsinyt etsiä. Onkohan joku seurannut tiiviimmin?
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Uumoilinkin aivan samaa toisessa ketjussa jo aiemmin. Virhehän se minun mielestäni on, mutta kun ei pääse olemaan kärpäsenä katossa niin ei tiedä mikä siellä on taustalla. Jos Pens-toimisto kokee, että Babcockiin ei ole riittävän hyviä mahdollisuuksia niin pahimmassa tapauksessa tässä sössitään vähintäänkin Johnstonin motivaatio jos ruvetaan äänekkäästi kilpailemaan Babcockista. Vaikea arvioida koutsin suoritusta kotisohvalta käsin, mutta viime kauden perusteella en ollut kovinkaan vakuuttunut Johnstonin tekemisestä joten siksipä tämä nyt aavistuksen närästääkin. Toisaalta mitenköhän realistiset mahdollisuudet Babcockiin oli/on kun osa seuroista on suorastaan pedannut jo paikkaa tälle.

Laitetaan samalla tietoa WBS:n vielä tämän kauden otteista kun tässä kirjoittelemaan ryhdyttiinkin. WBS kavensi ottelusarjan 2-1 ja Sheary ainakin oli ollut tekemässä tuhojaan. Kapasta ei ole kauheasti näkynyt twitter-hehkutuksissa, enkä sen tarkempia raportteja ole viitsinyt etsiä. Onkohan joku seurannut tiiviimmin?

Tsajari toteaakin hyvin, miksi Babcockin perässä on vaikea olla. Se ei olisi kovinkaan suuri luottamuslause Johnstonin suuntaan ja toisi lisää epävarmuutta ja kyseenalaista mainetta Pingviinien organisaation toimille. Haluaisin Babcockin ruoriin, vaikka en ole pettynyt Johnstoniin oikeastaan millään muulla sektorilla kuin YV:n osalta. Olen vain sitä mieltä, että palkkakatto NHL:ssä kilpailuetua on hankittava sinne minne se on mahdollista, jos paras valmentaja on saatavilla tämä tulisi yrittää hankkia. Mutta komppaan Tsajaria siinä, että tuo yritys voisi jäädä torsoksi ja loisi liikaa kysymyksiä.

Katsoin Wilkesbarren viimeistä edellisen ottelun, jossa Kapanen huilasi. Tämä oli pelannut raporttien mukaan heikon sarjan ensimmäisen ottelun näyttäen väsyneeltä ja häviten kaksinkamppailut järestään. Viime yönä yksi laukaus tilastomerkinnöissä. Kapasella on vielä pitkä matka huipulle.

Kuten aiemmin otin kantaa, niin näkisin mielelläni Pingviinien neloskentässä sitä haluttua nuoruutta ja nopeutta antaen näytönpaikkoja Pikku-Pingviineille. Sitä kautta pääsisivät paineettomassa tilassa hengittämään NHL ilmaa. Ei viime vuosina tuolta nelosesta ole kuitenkaan mitään apuja tehojen muodossa tullut, joten en usko tuollaisella strategialla olevan huonompaa vaikutusta kuin näillä vitaleilla mitä siellä on tehottomana pyörinyt yrittämässä. Eli en kannata edelleenkään Lapierren reittiä rakentaa tehotonta neloskenttää, vaan mieluummin näen noita kahdensuunnan soppareilla olevia jamppoja siellä. Sundqvist, Kapanen, Rust, Wilson ja Farnham. Farnhamin haluaisin olevan ensi kaudella jokeripelaaja tuolla nelosessa. Toissa pelin perusteella kaveri on mennyt kiekollisestikin eteenpäin ja on kyllä todellinen energiapakkaus. JR totesi haluavan enemmän noita kahden suunnan soppareita joukkueeseen, nuori ja pelaava neloskenttä olisi juuri sellainen. Ei esimerkiksi noilla edellä mainituilla jampoilla kiekonhallinta ainakaan huonommaksi voi mennä kuin mitä Lapierren ja Adamsin kohdalla. Näen myös mielelläni neloskentässä pelaajia, jotka voivat pelata viidellä viittä vastaan kuin mitään av-spesialisteja, joita ei voi laittaa kentälle tasaviisikoin (Adams ja Lapierre esimerkiksi).
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Olin aluksi heittämässä Johnstonia ensimmäisenä junan alle, mutta näin jälkikäteen ajateltuna on ihan hyvä antaa toinen mahdollisuus. Joutui kuitenkin aikamoisen myrskyn keskelle kun koko joukkuetta muokattiin uuden GM:n toimesta rajusti kesän aikana. Nyt sitten lomasesonki aikaa tehdä kesäläksyjä ja about jouluun asti aikaa näyttää onko kaverista oikeasti edes samalle sivulle muiden NHL-päävalmentajien kanssa.

Rosterin takia en jaksa repiä pelihousuja. Sama määrä aukkoja täytettävänä kuin viime kesänäkin; ja jälleen kerran voidaan vain toivoa loukkaantumisten kannalta ehyempää kautta. Viime kesän Predators-kauppa osoittautui todella kovaksi, ja esimerkiksi maalivahtitilanne näyttää erittäin hyvältä, kun AHL-pyrkyrien kanssa alkaa olla jopa ruuhkaa. Martin-Ehrhoff-tilanne vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka suuria kaloja puolustukseen kesällä yritetään narrata.

Hyökkäyksessä onkin enemmän liikkuvia palasia, joskaan ei varmoja lähtijöitä (paitsi ilmeisesti Adams, vihdoinkin). Dupuisin uran jatko on yhä epävarmaa, mutta tuo olisi kyllä suurempi kultakimpale kuin yksikään jatkosopimus. Uudemmista tuttavuuksista Comeun jatko olisi erittäin herkullinen uutinen.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Muutama ajatus Pingviinien top-6 tilanteen vahvistamiseksi. Mahdollisesti hankittavien pelaajien sijaan spekuloin kaupattavilla pelaajilla ja näiden vaikutuksella kokoonpanoon. Esitän hahmotelmani luettavuuden takia kahdessa osassa. Ensimmäisenä kokoonpano ja toisessa vaihdettavien/ulostettavian pelaajien vaikutukset joukkueeseen.


Kokoonpanohahmotelmat


Dupuisin tilanne jatkon kannalta on epävarma ja muutenkin Dupuis oli jokeriroolissa jo tällä kaudella, sillä Pascalin loukkaantuminen mahdollisti Perronin hankinnan. Dupuis pelatessaan olisi joko Sidin riippakivi ykkösessä tai sitten erinomainen, mutta hintavahko kolmoskentän pelaaja. Dupuisilla ja Genolla ei ole mitään kemiaa, joten unohdetaan tämä skenaario. Dupuisin pelatessa tarvitaan vähintään yksi top-6 laituri. Dupuisin pelaaminen blokkaa osaltaan toisen top-6 pelaajan hankinnan. Toki muuttujia on pirusti mukana, siksi esitän oman hahmotelmani.

Puolustukseen tarvitsisimme yhden top-4 puolustajan, esim. Franson. Tuon pakin pitää pystyä kiekolliseen peliin ja olla hyvin liikkuva. Hintahaarukka 4-5 miljoonaa.

Hahmotelmani ja ehdotukseni nojaavat kiekolliseen pelitapaan, siksi näen esimerkiksi neljännen kentän energian tuomisen kiekollisina pyörityksinä ja pelinä kuin kiekon jahtaamisena ja taklausten keräämisenä. Nostaisinkin neloseen enemmän farmipelaajia ja nuoruuden energiaa, kuin kehäraakkeja, jotka eivät ole tehneet mitään tulosta. En muista vuosikausiin, milloin Pingviineillä olisi ollut pelaamaan kykenevä nelonen. Tuolla ei sinänsä ole väliä, mutta nyt haluaisin sinne sellaisen rakennettavan.

Pakiston osalta ajatukseni tukevat Johnstonin pelitapaa, eli kiekollista pelaamista, jossa puolustajat nousevat tukemaan hyökkäyksiä. Siksi esimerkiksi Scuderista on päästävä eroon tavalla tai toisella. Tämä peliliike on avainasemassa rosterin kasauksessa.

Kokoonpano ja ketjukoostumuksen elävät tilanteen mukaan, mutta tietyt pelaajat eivät ole niin helposti liikuteltavissa esimerkiksi laidalta laidalle. Bennett ei esimerkiksi osaa pelata vasemmalla laidalla (Bennettin oletan jatkavan).


Kunitz ($3.75) - Crosby ($8.7) - Hörnqvist ($4.25)
Perron ($3.8125) - Malkin ($9.5) - X
Dupuis (3.75) - Sutter ($3.3) - Bennett (~$0.9)
Spaling ($2.2) - X - Sundqvist ($0.700833)

Wilson (0.655)/Farnham (0.6)

Määttä ($0.894167) - Letang ($7.25)
X (~$4 - 5.0) - Cole (~$1.X - 2.5)
Pouliot ($0.863333) - Lovejoy ($1.1)
Dumoulin (~$0.9) – Chorney (0.8 tai joku kahden suunnan sopimuksella oleva puolustaja)

Fleury ($5.75)
Zatkoff ($0.6) / Murray

Scuderi buyout ($1.292) Ellei pystytä kauppaamaan

Ensi kauden palkkakaton ollessa vielä ilmassa on turhauttavaa laskea ja ynnäillä palkkoja. Tehdään palkkoihin perustuvat laskelmat sitten kun tiedetään mikä on ensi kauden pirun luku.

Mahdollista on että Scuderi ja Spaling saadan kaupattua ja Sutter kaupataan. Tärkeimmät aukot joka tapauksessa top-6 hyökkääjä, ellei Bennettiä peluuteta siellä, top-4 puolustaja ja sitten peluutuksesta riippuen kolmosen laituri ja neloskentän pelaajia. Lisää näistä seuraavassa postaukseesa.

Nopea silmäiset huomasivat, että hyökkäyksessä jatkoa ovat saaneet suoraan Bennett ja Beautiful Bobby Farnham. Bennettin vaihtoarvo on todella heikko, mutta pelaaja on oikeasti NHL –tason pelaaja, josta voi vielä hyvin kehittyä kakkos-kolmoskentän taitopelaaja. Farnham on ainakin yhden farmiliigan ottelun katsomisen perusteella parantanut kiekollista peliään, antamatta yhtään pois hullusta energiastaan. Farnham on pelin edistämisen kannalta ja tehopisteiden valossa valitettavasti samaa luokkaa kuin Lapierre tai Adams. Eli Farnhamin pelaaminen heikentää neloskentän maalintekomahdollisuuksia, mutta toisi energiaa ja ylivoima mahdollisuuksia. En muista montaakaan jäähyä, jotka Lapierre, Adams tai Downie olisivat hankkineet vastustajalle, sitä vastoin Farnham siihen pystyy todistetusti. Missään tapauksessa Farhamin ei tule olla vakiokoonpanon pelaaja, sillä silloin viimeisistä vuosista ei ole opittu mitään ja nelonen tulee jatkossakin olemaan tehoton tai todella tehoton, mitä se on ollut jo vuosi tolkulla. Apinankin pitäisi ymmärtää, että kilpailun ollessa kovaa, ei vastustajalle voi antaa sitä tasoitusta, että pelataan kolmella maalintekoon pystyvällä kentällä. Se on kuin kiekolliseen peliin nojaava joukkue, joka peluuttaa Scuderia. Sattuipa sopivasti Farhamista hyvä luku: Bobby Farnham is probably going to be the next Zach Sill/Craig Adams - PensBurgh
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Peliliikkeet

Kaupattavista pelaajista Sutter omaa parhaan vaihtoarvon. Pienellä ylivoima-ajalla tämä tekaisi kolmossentterin tontilta ihailtavat 21 häkkiä. Sutter on tunnollinen pelaaja molempiin suuntiin ja luistelee hyvin varsinkin suoraan. Sutterin tavaramerkiksi on muodostunut oikealta laidalta suoraan luistelusta ammuttu rannari. Pystyy tekemään tärkeitä maaleja on kohtuu hyvä aloittaja. Alivoimalla on joukkueen parhaita pelaajia sijoittumisensa ja ulottavuutensa takia. Pystyisi pelaamaan mahdollisesti jossakin joukkueessa kakkossentterinä. Sutterilla on vielä kausi jäljellä sopimustaan. Sutterin tyyli sopisi hyvin johonkin tunnollisesti puolustavaan vastaiskujoukkueen pelitapaan. Sutter ei ole mielestäni vahva pelaaja tai kunnollinen vastustajan päällystakki tai puolustava sentteri. Tämä ei pysty kiekolliseen dominointiin tai pelin painopisteen kääntämiseen vastustajan päätyyn eikä tämä ole kakkosylivoimallakaan mikään primusmotor tai pelinrakentaja. Juuri noiden syiden takia haluaisin Sutterin tilalle erityylisen pelaajan.

Sutter on toivottavasti pelaajakaupan pääpalanen, jolla sitä (vuosia haikailtua) top-6 laitahyökkääjää haetaan. Sutterin palkka tulee myös nousemaan vuoden päästä, ja en haluaisi häntä kalliimpana pelaajana joukkueeseeni, vaikka kehittymisen varaa iän puolesta pelaajalla vielä onkin. Sutterin kauppaaminen on tässä tilanteessa parasta mahdollista asset managementiä, mitä organisaatiossa ei valitettavasti ole hirveän hyvällä menestyksellä lähivuosina tehty. Nyt tässä myytäisiin pelaaja tämän arvon ollessa korkeimmillaan. Esimerkiksi Kunitzin, Bennettin tai Dupuisin kohdalla tilanne ei olisi sama, päinvastoin. Jokainen noista pelaajista on arvokkaampi meille kuin mitä olisi muille. Siksi heistä on vaikea saada järkevää korvausta.

Sutterin kauppaaminen jättäisi avoimeksi 3-kentän sentterin tontin, jolle toivottavasti saadaan kasvatettua Sundqvist. Se kuitenkin tarkoittaisi, että joko joudumme etsimään kolmoseen sentterin tai sitten peluuttaa siinä esimerkiksi Spalingia. Spalingin palkkakulut kolmosen keskellä olisivat huomattavasti Sutterin palkkaa maltillisemmat, mutta samaan aikaan todennäköisesti aloitusten voittaminen koko joukkueen osalta heikentyisi, tämä vaikuttaisi myös erikoistilanteiden, erityisesti av:n toimimiseen. Myös Lapierren poistuminen heikentää Pingviinejä aloituksien suhteen, korostetusti av:lla.

Nyt vaikein, eli kärjen vahvistaminen laitahyökkääjän osalta on tehty =D . En käy tässä postauksessa spekuloimaan kuka hankittiin ja millä hintaa, sillä tarkoituksena oli spekuloida Sutterin kauppaamisen vaikutusta joukkueeseen ja miltä rosteri voisi näyttää tämä jälkeen. Jäljellä jäävät top-4 puolustajan hankkiminen vapailtamarkkinoilta ja pienemmän roolin pelaajien hankkiminen. Järkevillä ratkaisuilla ja omien kasvattien sisäänajolla tämä on täysin mahdollista. Roolipelaajista vielä, Winnik jäädessään toisi kokoa, monipuolisuutta ja av-osaamista alempiin kenttiin ja Comeau taas toisi taisteluilmettä. Comeau pystyi myös maalintekoon ilman Genoa, ja en missään nimessä näkisi tätä pysyvänä pelaajana Genon vieressä vaan korkeintaa kolmannessa kentässä.

Oli palkkakatto sitten missä summassa tahansa, niin Spalingin, Sutterin ja Scuderin sopimukset ovat itselleni vaikeimmin nieltävät nykyisissä rooleissaan. Siksi esimerkiksi Kunitzin tai Dupuisin ulostamista tärkeämpänä näen Spalingin kauppaamisen tai roolin nostamisen. Oikeaan rooliinsa eli neloskenttään Spaling aivan liian kallis.

Mitä puolustukseen tulee, niin Lovejoyn myötä Scuderin mentorin rooli kokeneempana pelaajana ei ole enää samassa arvossa, vaikka Martin ja mahdollisesti Ehrhoff poistuvat. Scuderille ei yksinkertaisesti löydy järkevää roolia pelaavasta kokoonpanosta ja kolmanteen pariin tämän palkka on liian kallis. Lovejoy sitä vastoin saa ottaa tuon kolmannen parin mentorin roolin, tai vastuullisesti peluutettavan toisen parin heikomman lenkin roolin. Valitettavasti isolla peliajalla Lovejoy ei näyttänyt toisen parin mieheltä. Tuohon toiseen pariin istuisikin paremmin ailahtelustaan huolimatta Cole, kunhan saisi osaavan kaverin vierelle. Pouliot sitten kehittyy top-4 puolustajaksi pelaamalla yv:tä ja suojelluilla alemman parin minuuteilla. Mahdollista toki on esimerkiksi Pouliotin ja Colen paikkojen vaihto, jos vain Pouliotin pelaaminen on sillä tasolla, että pystyy top-4 viilettämään.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Puolustukseen tarvitsisimme yhden top-4 puolustajan, esim. Franson. Tuon pakin pitää pystyä kiekolliseen peliin ja olla hyvin liikkuva. Hintahaarukka 4-5 miljoonaa.

Menee vähän vieraisiin pöytiin huuteluksi, mutta top4-pakki + hyvä liikkuvuus + Franson ei kuulosta toimivalta yhtälöltä näin Leafs-fanin näkökulmasta. Franson oli Leafsissa pakon edessä top4:ssä, mutta esim. Nashvillessä hän putosi heti kolmosparin YV-erikoismieheksi, mitä hän menestyvässä joukkueessa onkin. Liikkuvuus on jotain surkean ja katastrofaalisen välimailta eli hän tarvitsee parikseen jonkun jalalla hyvän puolustajan. Pakkimarkkinat ovat toki tulevana kesänä varsin ohuet ja Franson on siellä parhaimmistoa, eli jos ilmaiseksi täytettä pakistoon haluaa niin hänenkaltaisiin pelimanneihin on tyydyttävä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Saa nähdä kohtaavatko Crosby ja Malkin toisensa sunnuntaina MM-kisojen finaaleissa (tai pronssiottelussa). Tähän mennessä he ovat käsittääkseni pelanneet kahdesti toisiaan vastaan: vuoden 2005 alle 20-vuotiaiden MM-kisojen finaaleissa sekä vuoden 2010 Olympialaisten puolivälierissä. Molemmat kerroilla Crosby ja Kanada ovat olleet Malkinia ja Venäjää parempia. Olisihan tuo mielenkiintoinen ottelu ja vastakkainasettelu, jos Kanada ja Venäjä selvittävät tiensä finaaleihin. Nyt kun Suomi kerran meni tippumaan jo.

Suomen putoamisen jälkeen myös Donskoin ja Kemppaisen kaudet ovat ohitse, joten toimiston puolelta voidaan alkaa julkistamaan heidän sopimuksia... Hetkenä minä hyvänsä...

Wilkes/Barren kausi tuli päätökseen alkuviikosta, kun Manchester marssi jatkoon otteluvoitoin 4-1. Kapasen saldoksi playoffeissa jäi tehot 3+2 seitsemään peliin, yhden pelin istui katsomossa. Sundqvist pelasi vain yhden ottelun, ja sitten tuttuun Penguins-tapaan meni loukkaantumaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Crosby ja Malkin tosiaan tänään vastakkain MM-finaalissa. Hieno ottelu edessä.

Samaan aikaan (NHL typerästi asettanut pelin samaan aikaan) Penguinsin oma poika, ikuisesti kannattajien sydämissä, Simon Despres jatkaa matkaansa kohti Stanley Cupia. Liian nuori, liian kokematon, liian virhe- ja jäähyherkkä... Vai mitä siitä oltiinkaan mieltä Penguinsin toimistolla? Onneksi sentään jossain ymmärretään hyvän päälle ja osataan arvostaa Despresiä. Despresin puolesta liputetaan loppuplayoffit. Toivottavasti tekee olon tukalaksi Kanelle ja Toewsille fyysisellä pelillään.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Crosby nousi nyt sitten kolmen kullan kerhoon mukaan. Ollut tosiaan kapteenina voittamassa stanley cupin, olympia- ja mm-kullan ei huono. Malkin ei vieläkään onnistunut siis voittamaan Crosbya.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Onhan Crosbylla pyttyä vaikka muille jakaa. Nuorten kultakin on plakkarissa, ja 2016 kalenterissa vilkkuu etäisesti jo World Cup. Kapteenin roolia on tyrkyllä sinnekin jos vain terveenä pysyy. Luonnollisesti ennakkosuosikkikin on selvillä niihin karkeloihin. Tässä saa todistaa oikeasti jotain legendaarista. Viimeistään tuo kolmen kullan klubi sementoi Sidin aseman yhtenä kaikkien aikojen pelaajista. Se oli tervetuliaiskutsu joukkoon jolle vain taivas on rajana. Uraakin on siinä määrin jäljellä, että aikaa voittaa pyttyjä on vaikka toiset mokomat jos kaikki sattuisi natsaamaan kohdilleen.

Crosby ei pelkästään onnistunut voittamaan Venäjää vaan johdatti joukkueensa ilmiömäiseen murskavoittoon. Kapteenin peli-ilme oli Penguins-kollegaan verrattuna ihan eri planeetalta ja mukavan usein sattuivatkin pelaamaan vastakkain. Crosby tuntui voittavan järjestään kaksinkamppailut. Sai kaksi pistettä, 1+1, mutta petasi vielä monta hyvää paikkaa tuttuun tapaansa. Olihan hurja nähdä miltä näytti kun #87n vierelle lyötiin talenttia ihan kirkkaimmalta huipulta. Alun MacKinnon & O'Reilly parivaljakko vaihtui aika aikaisessa vaiheessa Edmonton-kaksikkoon ja sen jälkeen alkoi tapahtua.

Malkin turnaus jätti oikeastaan päinvastaiset fiilikset. Pisteitä varmaan kertyi siellä täällä, mutta muutamilta aiemmilta vuosilta tuttu ison jään dominointi oli täysin kadoksissa niissä peleissä jotka minä satuin väijymään. Se, että Malkin on kieltäytynyt rangaistuslaukauksen ampumisesta itseluottamukseen vedoten kertoo jo paljon. Liian paljon. Kesä on pitkä, mutta toivottavasti se riittää Genon kohdalla. Karkeloihin osallistuminen oli selkeä virhe, sen tiesi jo ennen kisoja mutta näin jälkikäteen sen toteaminen on liian helppoa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kanadalta kapteeninsa Sidney Crosbyn johdolla tosiaan suvereeni esitys eilen Venäjää vastaan. Huikean hienoa katseltavaa tuo Kanadan peli, ja etenkin Crosbyn pääseminen pelaamaan Jordan Eberlen ja Taylor Hallin kaltaisten pelaajien kanssa. On siinä hieno paikka ensi kaudella erään Connor McDavidin aloitella NHL-uraansa, ei voisi juurikaan parempia laitureita toivoa. Crosby pääsi turnauksessa pisteille jokaisessa pelaamassaan ottelussa (huilasi alkulohkon viimeisen merkityksettömän ottelun Itävaltaa vastaan, jotta Brayden Schenn pääsi pelaamaan) ja saldona yhdeksään otteluun tehot 4+7. Tapansa mukaan jälleen Kanadan paidassa maalinteossa finaaliottelussa ja eilen saldona 1+1.

Crosbystä tuli kolmen kullan kerhon 26. jäsen ja yhdeksäs siihen joukkoon liittynyt kanadalaispelaaja. Samalla Crosbystä tuli myös kaikkien aikojen ensimmäinen pelaaja, joka on kapteenina johdattanut joukkueensa Stanley Cupiin, Olympiakultaan sekä maailmanmestaruuteen. Huikea pelaaja, Captain Canada.

Crosbyltä löytyy myös alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus, joten tästä tuli vasta viides pelaaja historiassa joka liittyi neljän kullan kerhoon. Aiemmat tämän harvinaisen klubin jäsenet olivat kaikki niin ikään kanadalaisia: Chris Pronger, Scott Niedermayer, Patrice Bergeron ja Jonathan Toews.

Kun meriittilistalta löytyy lisäksi vielä QMJHL:n mestaruus, niin Crosby on urallaan voittanut jo lähes kaiken voitettavissa olevan. Ainoastaan Memorial Cupin voitto pääsi karkaamaan käsistä, kun Crosbyn ainoalla yrityksellä Rimouski hävisi finaaliottelun Londonille.

On se vaan hieno pelaaja, upea kapteeni. Meriittilistan jatkoksi tulee vielä toivon mukaan muutamat Stanley Cup-voitot Penguinsin riveissä, sekä pari Art Rossia, Hart Trophyä, Conn Smytheä jne. ennen kuin McDavid ottaa NHL:n haltuunsa. Pitkä matka siihen Penguinsin nykyinen tila huomioiden, mutta pitäähän sitä olla optimistinen ja jaksaa toivoa tuota. Crosbystä se menestyksen puute ei ainakaan jää kiinni, yksi tai edes kaksi pelaajaa ei vaan pysty tekemään kaikkea keskenään tänä päivänä vaan siihen tarvitaan koko joukkuetta.

Tosiaan yllä mainitussa viestissä paluun tekevä World Cupin voitto on mahdollista saavuttaa syksyllä 2016. Sen jälkeen olisikin Mario Lemieuxin rinnalla tai ohitse voitettujen liigojen/turnausten määrässä, ellei ole sitä jo. Lemieux voitti niin ikään Stanley Cupin (kahdesti pelaajana kuten kaikki tietävätkin), Olympiakullan, QMJHL:n mestaruuden, World Cupin sekä Kanada Cupin. Jälkimmäistä Crosby ei ikinä pysty voittamaan, kun Kanada Cupia ei ole pelattu kohta 25 vuoteen enää. Maailmanmestaruus jäi uupumaan Lemieuxin meriittilistalta, kun ainoalla yrityksellä Kanada jäi hopealle. Memorial Cupia Lemieux ei myöskään ainoalla yrityksellään pystynyt saavuttamaan. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Lemieuxin ainoa yritys päättyi pronssimitaleihin. On siinä näillä kahdella hienolla Penguins-ikonilla kuitenkin voitettuja mestaruuksia eri tasoilla hieno määrä, tosin Stanley Cupeja saisi olla hieman enemmän, ja toivottavasti tuleekin olemaan.

-----

Kolmas Penguins-ikoni, Evgeni Malkin, ohjasi Venäjän ainoan maalin finaalissa, mutta se oli pieni lohtu. Ei pystynyt Malkin vieläkään päihittämään Crosbyä keskinäisessä kohtaamisessa, ja eilen ei nähty parasta Malkinia. Se nyt oli kuitenkin jo turnaukseen lähdettäessä aika selvää ettei ole parhaassa vireessä, mutta yritystä sentään löytyi eilen toisin kuin vaikkapa Venäjän kapteenilta Kovalchukilta. Malkinille yhdeksään otteluun tehot 5+5, ja nyt on palkintokaapissa sitten kaksin kappalein maailmanmestaruuksia, hopeita sekä pronsseja. Toivottavasti lista ei kasva enää pitkään aikaan, vaan jatkossa MM-kisojen aikaan Malkinin pelit jatkuvat vielä Penguinsin kanssa.

https://40.media.tumblr.com/145727dd49af331cf988852e22d8699e/tumblr_noiq1tsu9b1tew8p6o1_540.jpg

Siinä hieno kuvaus kuka todella on Venäjän joukkueen todellinen johtaja. Siinä missä kapteeni Kovalchuk vetää kiireellä joukkueensa pois jäältä, olisi Malkinilla sentään ollut tyyliä jäädä kuuntelemaan kansallislaulu kuten tapoihin kuuluu. Mutta joukkuepelaajana Malkininkin lopulta seurasi kapteeniaan. Propsit Genolle (ja Ovechkinille) kuitenkin.

-----

Simon Despresille syöttöpiste Ankkojen ottaessa avausvoiton Haukoista. Hienoa Simon!

Katsokaa ja ihailkaa tätä Despresin taklausta Bickeliin: Simon Despres Hit on Bryan Bickell (09:24/1st) - NHL VideoCenter

-------

Eihän se toimiston väki osannut sitten houkutella Donskoitakaan Pittsburghiin. Perkele. Jotain pitäisi tehdä, jotta tuo Despres-kaupan aiheuttama jatkuva vitutus alkaisi väistämään, ja juuri jonkun Donskoin kaltaisen pelaajan signaaminen olisi lievittänyt sitä. Nyt sieltä sitten vapailta markkinoilta raahataan jotain kehärääkkejä sinne, kokemuksen vuoksi.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Crosbyltä löytyy myös alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus, joten tästä tuli vasta viides pelaaja historiassa joka liittyi neljän kullan kerhoon. Aiemmat tämän harvinaisen klubin jäsenet olivat kaikki niin ikään kanadalaisia: Chris Pronger, Scott Niedermayer, Patrice Bergeron ja Jonathan Toews.

Kun omaa viestiä ei voi enää muokata, niin tehdään tältä osin korjaus uuteen viestiin. Crosbystä tuli siis 11. pelaaja tässä neljän kullan kerhossa. Aiemmat kymmenen jäsentä olivat: Igor Larionov, Slava Fetisov, Alexei Gusarov, Alexander Mogilny, Valeri Kamensky, Joe Sakic, Chris Pronger, Scott Niedermayer, Patrice Bergeron ja Jonathan Toews.

Penguins PR Twitterissä: "A look at the names @penguins captain Sidney Crosby joined yesterday http://t.co/5Xqg5zj0xG"
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Onnea Crosbylle, ihan puolivaloilla koko turnaus ja silti yksi parhaista. Jos ens vuonna jätettäs nää höntsät väliin, eiksjee? Malkin oli koko turnauksen aivan säälittävän huono, löysä, ylimielinen lipuilija. Alkaa jo vituttaa katella tuollaista perseilyä. Paikan päällä nähtynä näytti vieläkin kornimmalta selkä suorana neppailulta ja häröilyltä. Tietenkin venäläinen on kuitenkin aina venäläinen ja ehkä ihan hyväkin ettei niitä ole organisaatiossa enempää. Eivät tunnu olevan mitään kovin suuria voittajia noin yleisesti. Onko muuten Malkinin ja Goncharin Pens-cupin jälkeen vain Voynov venäläisistä nostellut kannua? Ennenkuin hakkasi muijansa...

Eilisen Tampan mylläkän seuranneena ei voi kun itkeskellä itsekseen miksi helvetissä Pensillä ei ole yhtään itse varattua tai varaamatta jätettyä kärkipään hyökkääjää missään kohdassa organisaatiota?!

Tyler Johnson tosiaan varaamattomana tekee tuolla Rangers-pakiston keskellä ihan mitä huvittaa, siinä missä joku crosby ja malkin neppaili kulmissa ja kaatuili viivoihin. Ja onhan siellä sitten Kucheroveja, Killorneja ja Palatteja myös varatuista kun Pittsburghistä löytyy...ööööö.... Angelo Esposito, Kevin Veilleux, Ben Hanowski ja Bryan Rust? Varaamisesta nyt on kaikki mahdollinen negatiivinen sanottu, mutta toivottavasti nyt jumalauta edes joskus osuisi edes lähelle sitä jyvää nää sokeat kanat. Ihan semisti muodostuu ongelmaksi ettei yhtäkään halpaa sopimusta ole mahdollista tehdä. Bennett nyt oli ja meni, hienosti onnistui sekin projekti.

Väitän että varaamalla aina ISS:n rankingin mukaan parhaan pelaajan Pens olisi menestynyt paremmin jo vuodesta 2006 kun nykyisen haravajärjestelmän avulla.

Ja niin, kyllähän sekin kertoo jo paljon että Pensiin ei kukaan FA halua edes tulla - Chicagot, Nashvillet ja San Joset menevät edelle. Kai sieltä joku jämälatvialainen sattuu verkkoihin, ei pärjää alkuunkaan ja taas voidaan unohtaa koko muu maailma muutamaksi vuodeksi. Ei siinä, kivasti menee näilläkin.

Jokohan sitä nyt malttaisi kirmata kesälaitumelle, kun mitään positiivista ei ainakaan lätkästä tunnu saavan enää irti. Ihan disastrous koko kausi kaikissa ilmansuunnissa ja kaikilla tasoilla.

Ainiijuu ja Despres on kyllä aivan kuningas tuolla Ducks pakistossa, sopii pelityylliin kuin haarukka pistorasiaan ja nopeatempoisempi läntinen konferenssi muutenkin istuu miehelle. Onneksi pääsi pois.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös