Pittsburgh Penguins 2014–2015

  • 623 333
  • 2 175

Pengu

Jäsen
NHL Draft 2014 | Philadelphia

Noniin, se olisi draftin aika. Tänään ensimmäinen kierros alkaen 02.00 ja loput kierrokset (2-7) sitten lauantaina. Lupailin tehdä tämmöisen pienen jutun/ennakon draftista, ja tässä olisi.

Eli olen alla kerännyt mahdollisia ensimmäisen kierroksen pelaajia, joista toivon jonkun tarttuvan haaviin ensimmäisen kierroksen varauksella. Kaikki alla olevat pelaajat ovat hyökkääjiä ja omia suosikkeja.

Tämmöset pickit löytyy draftiin:

1st round pick #22 overall
4th round pick #113 overall
5th round pick #145 overall (Anaheimilta)
6th round pick #173 overall
7th round pick #203 overall

Sonny Milano - LW - USA U-18

USHL: 25 peliä, 14+25 = 39
USDP: 58 peliä, 29+57 = 86

Todella taitava hyökkääjä, ja loistava kiekonkäsittelijä. Mielestäni muistuttaa Kanea, koska on aika Kanen tyylinen kiekon kanssa. Hyvä pelisilmä ja osaa tehdä maaleja ja antaa hyviä syöttöjä. Heikkoutena sitten puolustuspää. Todennäköisesti menee ennen meitä.

Prospect Profile:

Milano is a skilled winger with good hands who likes to carry the puck and have it on his stick. He has a quick first step as well as good straight line speed and able to use his edges well to elude and evade. He uses finesse puck skills and change of direction to beat defenders. (August 2013)

Sonny Milano Highlights 2013-2014 (NTDP) - YouTube
Sticks Tricks with Sonny Milano - YouTube

Ivan Barbashev - LW - Moncton Wildcats (QMJHL)

QMJHL: 48 peliä, 25+43 = 68

Taitava pelintekijä, hyvä ja kova laukaus. Pelaa myös fyysisesti ja antaa taklauksia. Ei huono maalintekijäkään. 48 peliä ja 25 maalia.

Prospect Profile:

Barbashev is a skilled playmaking winger with impressive vision and passing ability. He thrives in a high-paced offense. Has a good, hard shot and isn't transparent about making a pass or firing it on net. Has dynamic talent but inconsistent in his efforts. (August 2013)

Ivan Barbashev 2013-2014 QMJHL Highlights - YouTube

Nikita Scherbak - RW - Saskatoon Blades (WHL)

WHL: 65 peliä, 28+50 = 78

Scherbak on taitava, hyvä laukaus, hyvä luistelija, nopea ja niin kuin alla sanotaan, "gritty forward" eli pystyy myös pelaamaan kovaa jne. Hyvä kiekonkäsittelijä. Puolustus pelaamisessa parannettavaa. Verrattu Nealiin.

Prospect Profile:

Scherbak is a skilled but gritty forward who has a strong shot and offensive senses plus the ability to evade would be checkers by using his quick agility and slick hands. He puts pressure on opposing defenses every game. Has some work to do with regards to rounding out his defensive game and effort levels. (November 2013)

NHL:n sivuilta:

"The best thing about him is that he's very coachable and teachable," Struch said. "Because he can skate he can get on the puck. But when he's not on it right away he's not afraid to make or take a hit. When you've got that part of a game from a Russian player it's exciting."

Nikita Scherbak 2013-14 Highlight Reel - YouTube
Nikita Scherbak #27 2013-14 - YouTube

Adrian Kempe - C/LW - Modo J20

SHL: 45 peliä, 5+6 = 11
SuperElit J20: 20 peliä, 3+16 = 19

NHL Tonightin Draft-ennakossa veikkasivat Kempeä Penguinsiin. Vahva, isokokoinen, hyvä laukaus ja karvaa kovaa eikä jätä taklaamatta jos on paikka. Ajaa myös maalille eikä ujostele. Erinomainen luistelija, ja käyttää sitä hyvin hyödykseen.

Prospect Profile:

Kempe is a strong, bullish forward that has size, strength and a work ethic to match. He can be tenacious on the forecheck and never misses finishing a check. He has a heavy shot and isn't shy to drive towards the net. (August 2013)

Craig Button Kempestä:

“Adrian is an excellent skater with speed and he uses it to get to openings and to back off defenders. He’s a player who understands how to use that skating to maximum benefit and to create chances.”

Adrian Kempe Highlights 2013-2014 Season #36 (Goals and Assists) - YouTube

Brendan Lemieux - LW - Barrie Colts (OHL)

OHL: 65 peliä, 27+26 = 53

Voimahyökkääjä, joka pelaa hieman samanlaista peliä kuin isänsä Claude aikoinaan. Eli kovaa ja ilkeästi. Vahva kiekon kanssa, nopea ja kohtuullinen laukaus. Parhaimmillaan playoffeissa. Lucicin tyyppinen pelaaja. Uskallan sanoa, että meidän varauksen kohdalla varmasti saatavilla. Rankattu tuonne 25-30 sijoille.

Craig Button:

"Brendan intitates and makes life most uncomfortable for those opponents who get in the way of where he wants to go. Powerful player who is productive at critical times and just won't allow himself to be denied."

Brendan Lemieux 2013-2014 OHL Highlights - YouTube

Muita nimiä: Jakub Vrana, RW, Alex Tuch, RW ja Nikolay Goldobin, RW. Kaksi ensimmäistä nimeä varataan luultavasti Lemieuxia ennen.

Toivottavasti Josh Ho-Sang kierretään kaukaa. Tuollaista pelaajaa ei todellakaan tarvita nyt, kun muutenkin paljon hyviä ja potentiaalisia prospecteja on tarjolla, joiden asenne on kunnossa. Ho-Sangin taidot ovat huippuluokkaa mutta asenne on hirveä. Ei ole mielestäni varaa ottaa sitä riskiä.

***

Toivottavasti selvää. Yritin vähän laittaa suomeksikin tietoa pelaajista.

Mielenkiintoinen yö tulossa! Itse toivon, että 1st round pick pidetään, mutta ei tiedä onko JR:llä jotain erityistä mielessä. Laaja draft hyökkääjien osalta, ja tästä syystä en treidaisi nyt ykköskierroksen pickiä pois. Varsinkaan kun ei ole pickejä toiselle tai kolmannelle kierrokselle. Toki, jos treidissä takaisin päin tulisi laituri Sidille, se voisi olla eri asia. Mutta saa nähdä, lähtökohtaisesti pitäisin 1.pickin.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Mitä mieltä Pengu ja muut Pittsburghin kannattajat olette Dylan Larkinista? Muutaman ottelun perusteella isokokoinen, erinomaisesti luisteleva ja melko taitava sentteri. Voisi olla erinomainen pelaaja Pittsburghille, koska pelannee NHL:ssä vuosia ja on todella monipuolinen. Kuitenkin sellainen pelaaja, jolla on sopivasti taitoa myöskin pisteiden tekoon.

Toisaalta, Pengun kirjoituksessa olevista nimistä muun muassa Adrian Kempe on ehdottomasti mielenkiintoinen ja saattaisi olla varattavissa, kun on Penguinsin vuoro. Kempe on vahva ja nopea luistelija, jolla on kahden suunnan potentiaalia. Osaa sekä viimeistellä että rakentaa paikkoja.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
James Nealin aikakausi Penguinseissa tuli päätökseen kun JR kauppasi miehen Nashvilleen. Takaisin päin tulee Patric Hörnqvist ja Nick Spaling.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Voi vittu mitä paskaa!
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Mitäs helvettiä nyt? Kohtuu paska kauppa tämä, kun Spalingeja saa vapaistakin ihan helposti ja Hörnqvist ei ihan ole riitävä vastus Nealista. Ei jatkoon tämän kaupan kanssa.
 

Eikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Miami Heat, Manchester United
Nyt on kyllä puulla päähän lyöty-fiilis. Nealista pystyi kyllä luopumaan, mutta ei kai nyt tuolla vastineella joukkue edisty. En kyllä syty Rutherfordin toimille...
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vittu miten paska treidi jos tuo on pelkästään se mitä tulee takaisin. Ei jumalauta.

Vähän samaa mieltä, en oikein ymmärrä. Hornqvist vetänyt Nashvillessa ykkösen laidalla ja Spaling tuollainen ihan kelpo kaveri bottom kutoseen, mutta en usko että kumpikaan ovat sitä mitä Pens tarvitsee.

Win-lose
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Jaa ettei treidiin liittynyt edes mitään varausvuoroa?

Ei ollut nyt mikään kauhean vahva sisääntulo Rutherfordilta. Ensivaikutelmalta suorastaan sysipaska kauppa. Yksi liigan parhaista maalintekijöistä tusinamiehiin. Ei lupaavalta vaikuta...
 

Hendricks

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Patric Hornqvist teki viime kaudella 22 maalia predatorsissa, oikeassa roolissa se 35 maalia on ihan realismia kun sentterit "vähän" paranee. Omituinen treidi kyllä, ei käy kyllä kateeksi näin naapurista katsellen.

Edit. lisätään sen verran että onhan se aikanaan tehnyt 30 maaliakin joten kyllä parempien peli kavereitten kanssa se 40 maaliakin voi olla tehtävissä. Kaikkien tähtien tosin pitää sillon jo olla oikeessa asennossa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Ei vitun vitun vittu. Piste per peli takova, 26-vuotias top-6 laituri erittäin halvalla sopimuksella lähetetään Nashvilleen ja takaisin saadaan mitä? VITTU

Kakkosketjun laituri Hörnqvist, 4.25M caphitillä. Ja Spaling, joka on muuten RFA ja jonka sopimus oli 1.5M.

Nyt on JR:llä parempi olla jotain huikeeta ässää hihassa joko treideillä tai ufa-markkinoilla, sillä vittu noin käsittämättömän huonoa yksittäistä treidiä ei ole Pens historiassa nähty varmasti ikinä.

Palkoissa otettiin turpaan, tehoissa otettiin turpaan reilusti ja yleisesti joukkueen minkäänlaisessa rakenteessa (downgrade top-6 hyökkääjä) otettiin highland-gameseistä tuttu salko perseeseen. Aivan shokeeraavaa.

Voiko Nealin, tuollaisen luontaisen maalintekijän, treidiarvo olla tosiaan noin alhaalla että parempaa ei vaan saatu?
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Jännä treidi, koska Neal ei ollut sopimuksensa kanssa mikään ongelmapalanen. Ehkä tämä on signaali, että tulevaisuuden Penguinsiin ei kuuluu yksisuuntainen hiihtely ja hermokontrollin kanssa kamppailu, vaikka tekisi kuinka kovaa tulosta hyökkäyspäässä. En tuomitse Hornqvistia ennen kuin olen nähnyt, miten istuu Crosbyn tai Malkinin vierelle.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jännä treidi, koska Neal ei ollut sopimuksensa kanssa mikään ongelmapalanen. Ehkä tämä on signaali, että tulevaisuuden Penguinsiin ei kuuluu yksisuuntainen hiihtely ja hermokontrollin kanssa kamppailu, vaikka tekisi kuinka kovaa tulosta hyökkäyspäässä. En tuomitse Hornqvistia ennen kuin olen nähnyt, miten istuu Crosbyn tai Malkinin vierelle.
Näin näen itsekin - kaverit, joiden lempinimi on "Lazy", eivät enää ole kaivattuja.

Johnston on puhunut vain joukkueen rakentamisesta pudotuspelejä silmällä pitäen, ja vaikken vastineiden playoff-historiasta juuri mitään tiedäkään, niin James Neal ei ole ollut tarpeeksi hyvä keväisin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Näin näen itsekin - kaverit, joiden lempinimi on "Lazy", eivät enää ole kaivattuja.

Johnston on puhunut vain joukkueen rakentamisesta pudotuspelejä silmällä pitäen, ja vaikken vastineiden playoff-historiasta juuri mitään tiedäkään, niin James Neal ei ole ollut tarpeeksi hyvä keväisin.

Hörnqvisthän on todellinen kevään lapsi ja on tunnetusti johdattanut taistelevalla peli-ilmeellään joukkueensa jatkuvaan menestykseen pudotuspeleissä ykkösketjun laidalla ja ykkösylivoimassa. Mm. playoff-tehot 3+5=8 todistavat että nyt saatiin todellinen vonkale. Pudotuspelejäkin miehellä on pelattuna 24, eli ruotsalainen tuo juuri sitä kaivattua voittamisen kultturia ja kokemusta kovista peleistä, kun joku vitun Neal oli vain luonnevikainen mulkku laiskiainen, jonka takia Pens on vetänyt playoffeissa vituiksi kerta toisensa jälkeen. Luojan kiitos tästä rasitteesta päästiin eroon!

Siellä on vielä se vitun Sidney Crosby, joka oli playoffeissa tälläkin kaudella aivan paska tehoton löysäkulli. Veikkaisin että Mike Fisher ja Matt Hendricks riittäisi liikuttamaan tämän vitunaikasen selänsuoristelijan kantrikaupunkiin, kun herra täydellinen ei keväällä pysty tekemään ikinä mitään ja on muutenkin kiukuttelijan maineessa. Palkassakin säästyisi tuntuvasti ja joukkuehenki kohoaisi huomattavasti kun Fisherin vaimon topless-kuva kiertäisi kopissa.

Spaling on kiva, 25-vuotias kolmosen laituri, joka tekee joskus pisteitä ja useimiten ei tee. Pelaa alivoimaa ihan hyvin, ei taklaa eikä blokkaa vetoja mutta pelaa puolustuspäässä tunnollisesti. On siis RFA out of 1.5M sopparista, Pensin kannattaisi yrittää kiinnittää näin vakuuttava kaveri vähintään tuplapalkalla.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Neal-vitutusta korvattu aika hiton hyvin Kapasella. Mies ei ole iso ja vähän lasisuuttakin löytyy, mutta mies oli loistopick tähän paikkaan kyllä ja ihme on jos ei breikkaa NHL-tasolla tulevaisuudessa. Hyvä hyvä.
 

Daro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winners
Neal-vitutusta korvattu aika hiton hyvin Kapasella. Mies ei ole iso ja vähän lasisuuttakin löytyy, mutta mies oli loistopick tähän paikkaan kyllä ja ihme on jos ei breikkaa NHL-tasolla tulevaisuudessa. Hyvä hyvä.

Kasperilla on pitkä tie kuljettavana, jotta itse show on mahdollista. Itse asiassa paras mahdollinen organisaatio on kyseessä Kasperin kannalta.
Uudet tuulet puhaltavat. Toivottavasti pää saadaan kuntoon jolloin kaikki on mahdollista.

Töitä on edessä niin helvetisti, mutta talenttia löytyy myös. Toivottavasti Kasperi lähtee pian Pohjois-Amerikkaan opettelemaan miten kiekkoa siellä pelataan.
 

Pengu

Jäsen
Loistava juttu, että otettiin Kasperi! Kapanen oli ehdottomasti paras saatavilla oleva, ja sitä ei jätetty käyttämättä. Kaava toistaa siis itseään, niin kuin 2012 Ollin kanssa. Uskon tämän vielä osoittavan ryöstöksi!

Tervetuloa Pittsburghiin, Kasperi! Sitä voisi ensi kaudella käydä Porissa katsomassa, kun KalPa tulee vierailulle.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Nealin treidi on kyllä niin käsittämätön tumpelointi JR:ltä, että ei ihan hetkeen tule mieleen vastaavaa. Jos Hörnqvist oli jotenkin suuremmin kiikarissa niin olisi pistänyt Nealin jotain muuta kautta lihoiksi - tämän arvon oli pakko olla paljon nyt nähtyä korkeammalla. Nyt vain ilmeisesti jännitetään, että kuinka pahasti JR onnistuu "mentor-pestinsä" aikana rikkomaan Penguinsin joukkuetta... Toivottavasti Guerin ja kumppanit eivät ota mallia näistä muuveista.

Kapasen varaaminenkaan ei juuri kyllä lämmitä mieltä tähän hätään. Siinä on niin pitkä matka kuljettavana ennen ensimmäistäkään peliä, että joukkue on jo ihan eri iskussa siihen aikaan. Tietysti ihan mukava jos joskus onnistuu breikkaamaan NHL-tasolle.
 

ipaz

Jäsen
Ensimmäinne veto Rutherfordilta siihen suuntaan, että Pensistä tehdään tulevaisuudessa NHL:n neidein joukkue joka ei rottaile, eikä varsinkaan tappele. Pens fanien ei tarvitse JR:n ollessa ruorissa odottaa että joukkueessa pelaisi muita kuin puhtaita taitopelaajia.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäinne veto Rutherfordilta siihen suuntaan, että Pensistä tehdään tulevaisuudessa NHL:n neidein joukkue joka ei rottaile, eikä varsinkaan tappele.

Nealin rottailuilla ei ollut toisaalta kovinkaan menestyksellistä vaikutusta Pensien otteisiin...

Minä myös luulin, että Nealistä olisi saatu vastineeksi jotain vähän parempaa kuin Hörnqvist ja Spaling, sillä hän kaikesta etovuudestaan huolimatta takoi tasaisen varmasti pisteitä ppg-tahtiin. Se on tosin sanottava, että Penguins ei ole tämän siirron jälkeen enää niin iljettävä joukkue kuin mitä se oli Nealin siellä pelatessa, ja se oli varmasti yksi vaikuttava tekikä tämän siirron takana... mutta vain Hörnqvist ja Spaling paluujunassa takaisin?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Se on tosin sanottava, että Penguins ei ole tämän siirron jälkeen enää niin iljettävä joukkue kuin mitä se oli Nealin siellä pelatessa, ja se oli varmasti yksi vaikuttava tekikä tämän siirron takana...

Aij että se vaikutti tähän siirtoon, että Penguinsin iljettävyys neutraalien NHL-fanien ja muiden NHL-seurojen fanien silmissä laskisi? Jos tuo on edes yksi syy miksi lähdetään kauppoja hieroamaan niin saa kyllä JR pakata kimpsunsa yhtä nopeasti kuin mies pestin vastaanottikin. Ei kukaan täysijärkinen GM:ä treidaa joukkueen tähtipelaajaa pois sen takia, että joukkue iljettää muita NHL-faneja. Aivan järkyttävä treidi edelleen ja nyt saa vain pelätä kuinka pahasti tämä JR tuhoaa Penguinsin kolmessa kaudessa.

Paska maku suussa vielä pitkään tästä ja Kapasen draftaaminen Penguinsiin vain oli pientä balsamia haavoille.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Vai että sellainen vaihto.
Sitten jännitetään mitä tuo mielipuoli keksii seuraavaksi?? Malkin lihoiksi ja perään Crosby??
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
"Yön" yli nukuttu ja kiehuu kahta kauheammin tuo Shiterfordin tekemä paskatreidi, ei saatana.

Mikäli tuossa olisi liikkunut 1st <-> 1st tai +2nd, olisi treidi ollut ihan hyvä, nyt se on vaan yksinkertaisesti järkyttävän huono. Saatanan pitkä miinus uuden GM:n tauluun tästä heti kärkeen.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Mieleeni tulee tästä vaihdosta vain se, että JR halusi päästä eroon Nealista ja tämän ajoittaisista kilahduksista. JR, jonka agendana on poistaa niin tappelut kuin muutkin ylilyönnit NHL-kiekosta ei halua Nealin kaltaista pelaajaa joukkueeseensa. Hörnqvist ja Spaling ovat molemmat erittäin kylmäpäisiä pelaajia ja heiltä ei törttöilyjä tulla näkemään. Hörnqvist on lisäksi erinomainen kahden suunnan laituri, joka pystyy oikean sentterin kanssa paukuttamaan helposti yli 30 maalia kaudessa. Spaling taasen sopii kolmoseen Sutterin laidalle samanlaisena hyrränä joka ei anna vastustajalle hetkenkään rauhaa. Oikea checking forward joka ei kuitenkaan ole mikään yletön taklaamaan.

En nyt niin montaa Nealin peliä ole katsellut, että voisin arvioida mutta mielestäni hänen pelitapaansa ei kuulu olla ensimmäisen puolustamassa. Kuten ei kuulu Crosbyn ja Malkininkaan rooliin. Nyt Pens sai Malkinin rinnalle kaverin joka luistelee myös alaspäin puolustuksen avuksi ja joka oikean sävelen löytäessään pystyy tekemään maalin lähes yhtä hyvin kuin Neal.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös